4 Λογισμικό για τη διαχείριση της διάρκειας ζωής και της απόδοσης της μπαταρίας φορητού υπολογιστή

Οι φορητοί υπολογιστές λειτουργούν με εσωτερικές μπαταρίες που είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα εξαρτήματα. Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε τη μπαταρία ενός φορητού υπολογιστή να κρατήσει για πάντα, είναι απαραίτητο να τον φροντίζουμε σωστά για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του όσο το δυνατόν περισσότερο.

Από τότε που μας έπληξε η πανδημία, οι απαιτήσεις για φορητούς υπολογιστές αυξάνονται συνεχώς. Το ίδιο το έτος 2020, περίπου 300-310 εκατ Οι φορητοί υπολογιστές πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, εκτός από τους αριθμούς του έτους 2021.

Είτε πρόκειται για έναν άντρα που πηγαίνει γραφείο αναγκασμένος να δουλεύει από το σπίτι είτε για ένα παιδί σχολείου που έπρεπε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του μέσω βιντεοκλήσης, οι φορητοί υπολογιστές έχουν γίνει πλέον ανάγκη.

Οι φορητοί υπολογιστές κέρδισαν ξαφνικά τεράστια δημοτικότητα αφού μετατράπηκαν σε ένα παράθυρο μέσω αυτού που οι άνθρωποι μπορούσαν να κρυφτούν στον κόσμο όταν ήταν κλειδωμένοι στα σπίτια τους. Εκτός από μια πλατφόρμα για εργασία γραφείου και μελέτη, επέτρεψε επίσης στους ανθρώπους να συναντηθούν στον εικονικό κόσμο, να παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια και να διασκεδάσουν όταν υπήρχαν κοινωνικές αποστάσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις παντού.

Όσο κι αν αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές μας διασκεδάζουν, απαιτούν εκτεταμένη φροντίδα και προσοχή ώστε να μην θέλετε να ξοδέψετε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων για τη συντήρησή τους.

Εάν δεν διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας σας, η απόδοσή της θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται, αναγκάζοντάς σας να φορτίζετε συχνά τον φορητό υπολογιστή σας. Θα προσθέσει στον προϋπολογισμό σας για την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά περιμένετε, δεν είναι αυτό. Μια κακοσυντηρημένη μπαταρία έχει μειωμένη διάρκεια ζωής, επομένως, θα πρέπει να πάρετε μια νέα μπαταρία για να διατηρήσετε τον φορητό υπολογιστή σας σε λειτουργία. ας μην συζητήσουμε πόσο θα κοστίσει η αγορά μιας νέας μπαταρίας.

Εκτός από το να καίει μια τρύπα στην τσέπη σας, μια νεκρή μπαταρία επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον. Οι τοξικές χημικές ουσίες όπως ο μόλυβδος, το λίθιο και ο υδράργυρος είναι επικίνδυνες για το έδαφος και τα υδάτινα σώματα. Εάν δεν απορριφθεί σωστά, η μπαταρία του φορητού υπολογιστή καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής. όταν διασπώνται, απελευθερώνουν αργά τις καρκινογόνες ουσίες και επηρεάζουν το περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ξέρετε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζετε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή. Πώς επεκτείνετε λοιπόν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας; Δείτε αυτές τις συμβουλές!

Συμβουλές για τη διατήρηση της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας

Υπάρχουν μερικές βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε την υγεία της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας. Παραθέσαμε μερικές από τις συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να δώσουμε περισσότερη προσοχή στην μπαταρία του φορητού υπολογιστή μας από ό,τι εμείς.

Διατηρήστε τη θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή σας.

Μια υψηλή θερμοκρασία, είτε λόγω ζεστού κλίματος είτε λόγω υπερφόρτισης, είναι θανάσιμο πλήγμα όχι μόνο για τον επεξεργαστή του φορητού υπολογιστή σας αλλά και για την μπαταρία του.

  Διορθώστε το σφάλμα ανώνυμης λειτουργίας στο Netflix

Παρόλο που και οι δύο ακραίες θερμοκρασίες (ζεστό και κρύο) είναι επιβλαβείς για τον φορητό υπολογιστή σας, η θερμότητα προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στην μπαταρία από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Προτείνεται λοιπόν να κρατάτε το laptop σας μακριά από θερμότητα, όχι μόνο όταν το εργάζεστε, αλλά και όταν είναι σε αδράνεια.

Η θερμοκρασία σε αδράνεια είναι μεταξύ 32 βαθμών και 55 βαθμών Κελσίου. Μια θερμοκρασία πέρα ​​από αυτό το εύρος θα επηρεάσει την υγεία της μπαταρίας.

Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι ψύξης.

Όταν χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή σας, είναι βέβαιο ότι θα υπερθερμανθεί. Πώς λοιπόν διατηρείτε τη θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή σας ενώ εργάζεστε; Είναι απλό – χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι ψύξης.

Το μαξιλαράκι ψύξης ενός φορητού υπολογιστή διαθέτει ανεμιστήρες που βοηθούν στην κυκλοφορία του κρύου αέρα, μειώνοντας τη θερμοκρασία λειτουργίας του φορητού υπολογιστή. Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να σπάσουν τα ευαίσθητα εξαρτήματα του φορητού υπολογιστή σας και να καταστρέψουν την μπαταρία του. Ως εκ τούτου, το μαξιλάρι ψύξης θα το κρυώσει από κάτω, καθιστώντας δυνατό να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας.

Κρατήστε την υγρασία μακριά από τους φορητούς υπολογιστές σας.

Συνιστάται να αποθηκεύετε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας σε στεγνό μέρος μακριά από υγρασία. Παρόλο που είναι απίθανο να εισέλθει νερό στην μπαταρία του φορητού υπολογιστή, τα κυκλώματα και οι ακροδέκτες του είναι ευάλωτα σε ζημιές από το νερό.

Η μακροπρόθεσμη έκθεση στην υγρασία μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτη ζημιά στον φορητό υπολογιστή σας, με το πιο συνηθισμένο να είναι η επιταχυνόμενη εκφόρτιση της μπαταρίας και ακόμη και βραχυκύκλωμα σε ακραίες περιπτώσεις.

Επομένως, κρατήστε το φορητό υπολογιστή σας μακριά από υγρά και υγρά μέρη και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν έχετε ποτά κοντά του.

Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις του φορητού υπολογιστή σας.

Ο φορητός υπολογιστής σας διαθέτει ορισμένες ενσωματωμένες ρυθμίσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε μέρος του χυμού του φορητού υπολογιστή σας. Είναι καλή ιδέα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία προσαρμογής φωτεινότητας. Αυτή η λειτουργία προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα του φορητού υπολογιστή σας ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη Dark Mode που προκαλεί λιγότερη πίεση στα μάτια σας και μειώνει την ταχύτητα εκφόρτισης.

Εκτός από αυτές τις λειτουργίες, θα συναντήσετε επίσης τη «Λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας» στις ρυθμίσεις τροφοδοσίας του φορητού υπολογιστή σας με Windows. Όταν ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, αυτές οι τελευταίες σταγόνες της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας θα εξοικονομηθούν ενώ τρέχετε να συνδέσετε το φορτιστή. Θα προστατεύσετε επίσης την μπαταρία από ζημιές όταν η φόρτισή της φτάσει στο 0%. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, θα βρείτε παρόμοιες ρυθμίσεις και σε αυτό.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό εξοικονόμησης μπαταρίας.

Ας συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα. Είναι δύσκολο να φροντίζετε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας ενώ διαχειρίζεστε τις εργασίες που σκοπεύετε να κάνετε. Σε αντίθεση με τα smartphone μας, οι φορητοί υπολογιστές δεν διαθέτουν ενσωματωμένα προηγμένα εργαλεία παρακολούθησης και διάγνωσης μπαταρίας. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να τηρήσετε τους κανόνες και να τους αφήσετε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Αλλά υπάρχει λύση! Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές εξοικονόμησης μπαταρίας φορητού υπολογιστή στην αγορά που μπορούν όχι μόνο να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την υγεία της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας, αλλά έχουν επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόζουν αυτόματα τις ρυθμίσεις του για να ενισχύσουν την απόδοση.

  Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας ICQ

Αυτές οι εφαρμογές εξοικονόμησης μπαταρίας τρίτων για φορητούς υπολογιστές θα βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του φορητού υπολογιστή σας, ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια. Αυτές οι εφαρμογές παρακολουθούν συνεχώς την απόδοση του φορητού υπολογιστή σας και ενεργοποιούν αυτόματα τις σχετικές ρυθμίσεις εξοικονόμησης μπαταρίας.

Ενεργούν σύμφωνα με το σενάριο, τους πόρους που καταναλώνονται και την απόδοση της CPU για να διασφαλίσουν ότι η μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας δεν θα επηρεαστεί δραστικά.

Ας γνωρίσουμε μερικές από τις καλύτερες εξοικονομήσεις μπαταρίας τόσο για Mac όσο και για Windows.

Εξοικονόμηση μπαταρίας Avast

Εξοικονόμηση μπαταρίας Avast είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες εφαρμογές διακομιστή μπαταρίας των Windows εκεί έξω. Αυτή η εξοικονόμηση μπαταρίας ισχυρίζεται ότι εξοικονομεί έως και 32% της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας, διατηρώντας υπό έλεγχο αυτές τις εφαρμογές και τις διαδικασίες παρασκηνίου που μπορεί να είναι καταστροφικές για την μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας και να εξαντλήσουν υπερβολικά μεγάλο μέρος του χυμού του.

Αυτή η εφαρμογή εξοικονόμησης μπαταρίας φορητού υπολογιστή είναι συμβατή με Windows 7, 8, 10 (32 & 64 bit) και 11.

Η εφαρμογή εξοικονόμησης μπαταρίας της Avast είναι αρκετά φιλική προς το χρήστη και διαισθητική, με μια σειρά από προσεγμένες λειτουργίες. Αυτή η εξοικονόμηση μπαταρίας των Windows λειτουργεί αθόρυβα στο παρασκήνιο και δεν καταναλώνει περιττούς πόρους. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση βελτιστοποίησης μπαταρίας με μη αυτόματο τρόπο, εάν δεν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή.

Πηγή εικόνας: Avast

Μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του είναι:

 • Βελτιστοποιεί έξυπνα την απόδοση του υπολογιστή σας.
 • Μειώστε αυτόματα τη φωτεινότητα του φορητού υπολογιστή σας.
 • Απενεργοποιήστε αυτόματα τις εφαρμογές εξάντλησης ενέργειας όπως Bluetooth, Wi-Fi όταν είναι αδράνεια.
 • Όταν ο φορητός υπολογιστής είναι αποσυνδεδεμένος, αρχίζει να λειτουργεί αυτόματα

Αυτή η εξοικονόμηση μπαταρίας φορητού υπολογιστή προσφέρει μια δοκιμαστική έκδοση για δεκαπέντε ημέρες με περιορισμένες δυνατότητες. Η πλήρης εφαρμογή του θα σας κοστίσει 29,99 $ ετησίως ανά συσκευή. θα λάβετε επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών εάν δεν σας αρέσει η εφαρμογή.

Βελτιστοποιητής Avira και εξοικονόμηση μπαταρίας

Avira είναι ένα από τα καλύτερα λογισμικά παραγωγικότητας που προσφέρει εργαλεία βελτιστοποίησης τόσο για smartphone όσο και για φορητούς υπολογιστές. Η εφαρμογή System Speed-up της Avira για Windows είναι μια ενσωματωμένη εξοικονόμηση μπαταρίας φορητού υπολογιστή που εξοικονομεί ενέργεια της συσκευής σας όταν εκτελείτε εργασίες υψηλής χρήσης CPU, ενισχύει την ισχύ του φορητού υπολογιστή σας όταν το χρειάζεστε περισσότερο. Η μοναδική του λειτουργία Windows διαχειρίζεται αποτελεσματικά την κατανάλωση ενέργειας και την απόδοση του φορητού υπολογιστή Windows.

Πηγή εικόνας: Avira

Η εφαρμογή βελτιστοποίησης και εξοικονόμησης μπαταρίας Avira στοχεύει τους ενόχους, όπως εφαρμογές εξάντλησης μπαταρίας, αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού, ειδοποίηση push και ανιχνευτές τοποθεσίας και μεταβαίνει σε ρυθμίσεις εξοικονόμησης μπαταρίας.

Ενώ η δοκιμαστική έκδοση του System Speedup μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την απόδοση του φορητού υπολογιστή σας, η προ-έκδοση του Avira περιλαμβάνει τη δυνατότητα εξοικονόμησης μπαταρίας του φορητού υπολογιστή και κοστίζει 14,54 $.

Εξοικονόμηση μπαταρίας AVG για Windows

AVG Η Εξοικονόμηση μπαταρίας των Windows είναι μια άλλη ισχυρή αναφορά στη λίστα των εξοικονομήσεων μπαταρίας φορητών υπολογιστών. Μπορεί να υπερηφανεύεται ότι εξοικονομεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας βελτιστοποιώντας την CPU του φορητού υπολογιστή σας, τις ενεργές εργασίες και τις εργασίες στο παρασκήνιο και τις ρυθμίσεις οθόνης. Αυτή η έξυπνη εξοικονόμηση μπαταρίας φορητού υπολογιστή τίθεται αυτόματα σε λειτουργία όταν δεν φορτίζεται.

  Πώς να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις λογαριασμού EA

Το AVG μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις στοχαστικές λειτουργίες:

 • Λειτουργία Off: Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία όταν δεν χρειάζεται να διατηρήσετε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας. Η εφαρμογή AVG Battery Saver θα απενεργοποιηθεί και θα λειτουργεί σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των Windows.
 • Προσαρμοσμένη λειτουργία: Η προσαρμοσμένη λειτουργία του AVG σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πλήρως προσαρμοσμένο προφίλ για τον φορητό υπολογιστή σας. Μπορείτε να καθορίσετε ποιες λειτουργίες θέλετε να διατηρήσετε και τι θέλετε να απενεργοποιήσετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του φορητού υπολογιστή σας.
 • Μέγιστη λειτουργία: Αυτή η λειτουργία προσφέρει ένα επαγγελματικά ρυθμισμένο προφίλ που σας βοηθά να χρησιμοποιήσετε την εξοικονόμηση μπαταρίας AVG στο απόγειό της. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Μέγιστη λειτουργία όταν βρίσκεστε μακριά από την πηγή ρεύματος. Αυτή η προρυθμισμένη λειτουργία επεκτείνει την απόδοση της μπαταρίας και αποσπά το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Εάν η απόδοση της μπαταρίας σας έχει υποβαθμιστεί με τα χρόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Το AVG Battery Saver για Windows συνοδεύεται από δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών, μετά την οποία θα πρέπει να ξοδεύετε 29,99 $/έτος για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες αυτής της εξοικονόμησης μπαταρίας φορητού υπολογιστή.

Εφαρμογή αντοχής

Αντοχή είναι μια εξαιρετική εφαρμογή εξοικονόμησης μπαταρίας για Mac που μπορεί να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Mac σας. Αυτή η εξαιρετική εξοικονόμηση μπαταρίας κάνει την μπαταρία του Mac σας να διαρκεί 1/5 περισσότερο από ό,τι απλώς με τη μετάβαση στη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.

Η εφαρμογή Endurance Saver Battery είναι μια δέσμη πολύ εξειδικευμένων εργαλείων που βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο Mac σας. Επιπλέον, εάν πιστεύετε ότι αυτές οι μονάδες εμποδίζουν την εργασία σας, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή.

Η εφαρμογή Endurance μπαίνει σε δράση μόλις η μπαταρία του Mac φτάσει το όριο φόρτισης 70% και κάνει τα εξής:

 • Κρατήστε τον Επεξεργαστή υπό έλεγχο, ώστε να μην υπερλειτουργεί και να μην καταναλώνει πολλή ενέργεια.
 • Παρακολουθήστε τις εφαρμογές που εξαντλούν την μπαταρία έτσι ώστε να μην καταπιούν την μπαταρία του Mac.
 • Επιβραδύνει επιδέξια τις εφαρμογές φόντου για να αποφύγει να καταβροχθίσουν τη δύναμη του φορητού υπολογιστή.
 • Το Endurance μειώνει αργά τη γυαλιστερή οθόνη του Mac σας με τέτοιο τρόπο που δεν θα σας ενοχλεί έτσι, εξοικονομώντας σημαντική ποσότητα ενέργειας.

Απλώς θα σας κοστίσει 20 $ για να αγοράσετε τη συνδρομή αντοχής με αναβάθμιση εφ’ όρου ζωής.

Συνοψίζοντας 👩‍🏫

Αυτό αφορούσε το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας και να ενισχύσετε τη συνολική του απόδοση. Η αντικατάσταση της μπαταρίας σας μπορεί να σας κοστίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, επομένως, είναι συνετό να λάβετε έγκαιρα μέτρα για να αποτρέψετε την πρόωρη εξάντληση της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας. Η επένδυση σε μια έξυπνη εφαρμογή εξοικονόμησης μπαταρίας είναι ένα από αυτά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς.