4 Καλύτεροι Εξωτερικοί SSD για Επιλογή από χρήστες Linux το 2021

Είστε σε επιφυλακή για έναν νέο εξωτερικό σκληρό δίσκο SSD για χρήση σε Linux; Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι να χρησιμοποιήσετε για τις ανάγκες αποθήκευσης; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Εδώ είναι η λίστα μας με τους 4 καλύτερους εξωτερικούς SSD για χρήση στο Linux!

SSD σε Linux

Προτού αγοράσετε ένα SSD για χρήση σε Linux, κατανοήστε ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια μορφή συστήματος αρχείων Linux για να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Αν και είναι εξαιρετικές και συμβατές με Linux, όλες οι συσκευές σε αυτήν τη λίστα είναι μορφοποιημένες σε NTFS, μια μορφή Microsoft Windows.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον εξωτερικό σας SSD σε Linux, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη βελτιστοποίηση του SSD σας. Φροντίστε επίσης να διαβάσετε τον οδηγό μας για τα καλύτερα συστήματα αρχείων Linux για SSDS.

Καλύτεροι εξωτερικοί SSD για χρήστες Linux (Οι επιλογές μας)

Υπάρχουν τόσα πολλά εξωτερικά SSD εκεί έξω με υποστήριξη Linux. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλοί μέτριοι εξωτερικοί SSD και ο μέσος χρήστης μπορεί να μην ξέρει πώς να ξεχωρίσει το καλό από το κακό. Γι’ αυτό φτιάξαμε αυτήν τη λίστα. Εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μας για τους καλύτερους εξωτερικούς SSD για χρήση στο Linux.

1. SAMSUNG T7 Φορητός SSD 1TB

Samsung είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των δίσκων στερεάς κατάστασης, και για καλό λόγο. Έχουν απίστευτη ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής και είναι επίσης οικονομικά (εκτός αν επιλέξετε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο). Όσον αφορά τους εξωτερικούς SSD για χρήση σε Linux, μην ψάξετε περισσότερο από το SAMSUNG T7 φορητός SSD.

  Πώς να μετονομάσετε αυτόματα αρχεία πολυμέσων στο Linux με το FileBot

Γιατί; Για αρχή, το T7 είναι ένας υπερταχύς SSD με άφθονο αποθηκευτικό χώρο, που ξεκινά από 1 TB σε χώρο και φτάνει έως και 2 TB. Δεύτερον, η συσκευή υποστηρίζει τυπική συνδεσιμότητα USB και USB-C με καλώδια που περιλαμβάνονται και η μονάδα μπορεί προαιρετικά να κρυπτογραφηθεί χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Samsung.

Πλεονεκτήματα

Superfast SSD με άφθονο αποθηκευτικό χώρο, που ξεκινά από 1 TB σε χώρο και φτάνει έως και 2 TB.
Η Samsung περιλαμβάνει τους δικούς της SSD στο προϊόν, οι οποίοι είναι οι πιο γρήγοροι και αξιόπιστοι δίσκοι στην αγορά.
Παρά το εκτεταμένο μέγεθος αποθήκευσης δεδομένων, η τιμή είναι εξαιρετικά λογική.
Η μονάδα υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 1050 MB ανά δευτερόλεπτο, 4,9 φορές ταχύτεροι από τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.
Η μονάδα δίσκου μπορεί προαιρετικά να κρυπτογραφηθεί χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Samsung (το οποίο είναι συμβατό με Linux).
Η συσκευή υποστηρίζει τόσο τυπική συνδεσιμότητα USB όσο και USB-C με καλώδια που περιλαμβάνονται.

Μειονεκτήματα

Το σύστημα αρχείων είναι μορφοποιημένο σε NTFS, το οποίο είναι συμβατό με Linux, αλλά δεν είναι ιδανικό για όσους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν μόνο Linux.

2. SanDisk Extreme Portable SSD

Εάν η Samsung δεν είναι το στυλ σας, μια άλλη εξαιρετική επιλογή για φορητό Linux SSD είναι το SanDisk Extreme. Είναι πολύ κινητό και έχει ενσωματωμένο γάντζο καραμπίνερ για εύκολη μεταφορά. Επίσης, διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία επιλογών αποθήκευσης, διασφαλίζοντας ότι έχετε αρκετό χώρο για να κρατήσετε όλα τα αντικείμενά σας.

ο Sandisk Extreme είναι εξαιρετικό και εξαιρετικά γρήγορο, με ταχύτητες έως και 1050 MB ανά δευτερόλεπτο, υποστήριξη USB-C, καθώς και ανθεκτικό σε κραδασμούς σχεδιασμό που προστατεύει τα δεδομένα σας από τυχαία πτώση.

Πλεονεκτήματα

Το σχέδιο έχει ενσωματωμένο γάντζο καραμπίνερ για εύκολη μεταφορά.
Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος υποστηρίζει τόσο τυπική συνδεσιμότητα USB όσο και USB-C με καλώδια που περιλαμβάνονται.
Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία επιλογών αποθήκευσης, ξεκινώντας από 250 GB και καταλήγοντας σε τεράστια 4 TB.
Διαθέτει γρήγορο ρυθμό μεταφοράς με φουσκάλες έως και 1050 MB ανά δευτερόλεπτο (USB-C).
Ο ανθεκτικός στους κραδασμούς σχεδιασμός προστατεύει τα δεδομένα σας από τυχαία πτώση.

  Πώς να παίξετε το Dead Rising 4 στο Linux

Μειονεκτήματα

Η μονάδα προορίζεται να είναι μια συσκευή USB-C και περιλαμβάνει έναν προσαρμογέα USB και όχι δύο ξεχωριστά καλώδια. Αυτό είναι τρομερό για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν USB-C και θέλουν ένα καλώδιο καλής ποιότητας.
Η μονάδα δίσκου διαμορφώνεται σε NTFS, τη μορφή συστήματος αρχείων των Windows. Το Linux μπορεί να το διαβάσει, αλλά οι χρήστες του Linux μπορεί να χρειαστεί να το διαμορφώσουν ξανά για να αξιοποιήσουν στο έπακρο χειροκίνητα.

3. WD 1TB My Passport Εξωτερική φορητή μονάδα στερεάς κατάστασης

Εκτός από τη Samsung, Western Digital κάνει πολύ καλούς SSD και ολόκληρη η σειρά προϊόντων τους είναι απόδειξη αυτού. Αυτός ο εξωτερικός SSD WD χωρητικότητας 1 TB δεν διαφέρει. Εξαιρετική ποιότητα και λειτουργεί τέλεια σε οποιοδήποτε σύστημα Linux.

Οι χρήστες Linux που αναζητούν ένα εξαιρετικό εξωτερικό θα πρέπει να προσέξουν το My Passport, καθώς είναι αρκετά εντυπωσιακό, από τις εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής (1050 Mbps ανάγνωση και 1000 Mbps εγγραφή) έως την υποστήριξή του για κρυπτογράφηση 256-bit και συνδεσιμότητα USB . Εάν χρειάζεστε έναν εξαιρετικό εξωτερικό SSD σε Linux, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το WD 1 TB My Passport!

Πλεονεκτήματα

Το περίβλημα διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τη θήκη που ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητά τους.
Η μονάδα δίσκου στο εσωτερικό είναι ένας εξαιρετικά γρήγορος SSD βασισμένος σε τσιπ NVMe που προσφέρει απίστευτες ταχύτητες ανάγνωσης 1050 Mbps και εγγραφής 1000 Mbps.
Υποστηρίζει τεχνολογία κρυπτογράφησης κωδικού πρόσβασης 256-bit.
Το περίβλημα του SSD είναι ανθεκτικό σε κραδασμούς και τα δεδομένα σας προστατεύονται από τυχαίες πτώσεις.
Υποστηρίζει παραδοσιακή συνδεσιμότητα USB καθώς και USB-C. Συμπεριλαμβάνονται και τα δύο καλώδια, επομένως δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον αξεσουάρ.

  Πώς να εγκαταστήσετε λογισμικό χρησιμοποιώντας το Git σε Linux

Μειονεκτήματα

Έρχεται μορφοποιημένο σε NTFS, το οποίο λειτουργεί σε Linux, αλλά δεν είναι ένα εξαιρετικό σύστημα αρχείων για την αποθήκευση δεδομένων σε σύστημα Linux. Οι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να διαμορφώσουν με μη αυτόματο τρόπο τη μονάδα δίσκου πριν αξιοποιήσουν στο έπακρο.
Δεν είναι σαφές εάν η δυνατότητα κρυπτογράφησης υποστηρίζεται σε Linux.

4. Seagate Expansion SSD 500 GB Μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης

Έχετε προϋπολογισμό; Δεν μπορείτε να αποκτήσετε κάτι που θα σπάσει την τράπεζα, αλλά χρειάζεστε έναν αξιόπιστο, γρήγορο εξωτερικό SSD για χρήση σε Linux; Αν ναι, ρίξτε μια ματιά στο Seagate Expansion SSD. Είναι 500 GB και αν και πιο αργό από τη Samsung ή τη Sandisk ή την WD, προσφέρει εξαιρετική απόδοση και αξιοπιστία.

ο Seagate Expansion SSD είναι αρκετά εντυπωσιακό. Έρχεται με ένα εξαιρετικά γρήγορο καλώδιο USB 3.0 που προσφέρει αξιοπρεπείς ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής σε οποιονδήποτε υπολογιστή (με ταχύτητα 400 Mbps). Έρχεται επίσης σε μια σκληρή, στιβαρή θήκη που είναι ανθεκτική στους κραδασμούς που είναι βέβαιο ότι προστατεύει τα δεδομένα σας.

Πλεονεκτήματα

Το εξαιρετικά γρήγορο καλώδιο USB 3.0 προσφέρει αξιοσημείωτη ταχύτητα ανάγνωσης 400 Mbps και επίσης εξαιρετική ταχύτητα εγγραφής.
Το μοντέλο των 500 GB είναι απίστευτα προσιτό. Όσοι θέλουν έναν ποιοτικό εξωτερικό σκληρό δίσκο από μια αξιόπιστη μάρκα όπως η Seagate, μπορούν να αποκτήσουν έναν χωρίς να σπάσουν τα χρήματα.
Η μονάδα μπορεί να λειτουργήσει σε συσκευές USB-C και η Seagate διαθέτει έναν προσαρμογέα για όσους τον χρειάζονται.
Η σκληρή, ανθεκτική θήκη που αντέχει στους κραδασμούς σημαίνει ότι τα δεδομένα σας προστατεύονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Μειονεκτήματα

Ο προσαρμογέας καλωδίου USB-C δεν περιλαμβάνεται και οι χρήστες πρέπει να τον αγοράσουν ξεχωριστά.
Ο SSD, αν και γρήγορος και πιο προσιτός, είναι ένας παραδοσιακός SATA SSD και προσφέρει πολύ πιο αργούς ρυθμούς από τους φορητούς NVMe από άλλες μάρκες.

συμπέρασμα

Σε αυτήν τη λίστα, εξετάσαμε 4 εξαιρετικούς SSD για χρήση με Linux. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότεροι από 4 εξωτερικοί SSD στην αγορά. Λοιπόν, ποιος είναι ο αγαπημένος σας εξωτερικός σκληρός δίσκος SSD για χρήση στο Linux; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!