4 εύκολοι τρόποι για να συνδέσετε το νέο σας Soundbar στην τηλεόρασή σας

Βασικά Takeaways

  • Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο HDMI για εύκολη ρύθμιση: συνδεθείτε σε θύρες με ετικέτα στην τηλεόραση και τη γραμμή ήχου.
  • Εάν δεν υπάρχει HDMI, δοκιμάστε ένα οπτικό καλώδιο: συνδεθείτε στις αντίστοιχες θύρες της τηλεόρασης και της γραμμής ήχου και, στη συνέχεια, προσαρμόστε την είσοδο της γραμμής ήχου χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο.
  • Τα καλώδια RCA ή aux λειτουργούν: συνδέστε τις αντίστοιχες θύρες στην τηλεόραση και τη γραμμή ήχου και, στη συνέχεια, ρυθμίστε την είσοδο της γραμμής ήχου ανάλογα.
  • Για ασύρματη επιλογή, χρησιμοποιήστε τη συνδεσιμότητα Bluetooth εάν η τηλεόραση και η γραμμή ήχου υποστηρίζουν Bluetooth.

Συγχαρητήρια για την αγορά μιας νέας γραμμής ήχου για να βελτιώσετε την εμπειρία ήχου της τηλεόρασής σας!

Αν και η σύνδεσή του στην τηλεόρασή σας μπορεί αρχικά να φαίνεται τρομακτική, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν τέσσερις απλές, χωρίς προβλήματα μέθοδοι για την απρόσκοπτη σύνδεση της γραμμής ήχου και της τηλεόρασής σας.

Η χρήση καλωδίου HDMI είναι ο ευκολότερος τρόπος

Ο ευκολότερος τρόπος για να θέσετε σε λειτουργία τη νέα σας γραμμή ήχου με την τηλεόρασή σας είναι με ένα καλώδιο HDMI. Αναζητήστε μια θύρα HDMI με την ένδειξη “HDMI” ή κάτι παρόμοιο στο πίσω μέρος της γραμμής ήχου σας.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Στη συνέχεια, βρείτε μια κενή υποδοχή HDMI στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές έχουν απενεργοποιηθεί πρώτα και, στη συνέχεια, πάρτε το καλώδιο HDMI και συνδέστε το ένα άκρο στη θύρα HDMI της γραμμής ήχου. Συνδέστε το άλλο άκρο στην ανοιχτή θύρα HDMI της τηλεόρασης. Απλώς να είστε ευγενικοί όταν τα συνδέετε για να αποφύγετε την κάμψη των βυσμάτων.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει μόνο μία θύρα HDMI και το κουτί καλωδίου ή η κονσόλα παιχνιδιών σας τη χρησιμοποιεί ήδη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαχωριστή ή διακόπτη HDMI. Αυτές οι έξυπνες συσκευές σάς επιτρέπουν να συνδέσετε πολλά gadget HDMI σε μία μόνο θύρα HDMI της τηλεόρασής σας. Για παράδειγμα, αυτός ο διακόπτης HDMI τέσσερα σε ένα σάς προσφέρει πολλές επιλογές HDMI.

  Οι 10 καλύτερες εφαρμογές Wear OS για λήψη στο Smartwatch σας το 2022

Αφού συνδέσετε την τηλεόραση και τη γραμμή ήχου, ενεργοποιήστε τα και τα δύο ξανά. Εάν ο ήχος της τηλεόρασης δεν μεταβεί αυτόματα στη γραμμή ήχου, μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε το κουμπί HDMI ARC στο τηλεχειριστήριο της γραμμής ήχου ή να αλλάξετε το κουμπί εισόδου της γραμμής ήχου έως ότου η ένδειξη εμφανίσει HDMI (ή ARC, ανάλογα με το μοντέλο σας). Από αυτό το σημείο και μετά, η τηλεόραση θα στέλνει ήχο στη γραμμή ήχου όποτε είναι ενεργοποιημένη.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Επιπλέον, προτείνω να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) στην τηλεόρασή σας (εάν υπάρχει) για βελτιωμένο έλεγχο των συσκευών σας.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Με ενεργοποιημένο το CEC Control, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε την τηλεόραση και τη γραμμή ήχου ταυτόχρονα ή να προσαρμόσετε τα επίπεδα έντασης και των δύο συσκευών χρησιμοποιώντας είτε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης είτε της γραμμής ήχου.

Δεν υπάρχει καλώδιο HDMI; Χρησιμοποιήστε ένα οπτικό καλώδιο

Θέλετε να συνδέσετε τη γραμμή ήχου στην τηλεόρασή σας αλλά δεν έχετε εύχρηστο καλώδιο HDMI; Ή ίσως το soundbar ή η τηλεόρασή σας να μην έχει καν θύρα HDMI. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο οπτικού ήχου—φαίνονται λεπτά με αστεία βύσματα σε κάθε άκρο. Εάν η μπάρα ήχου σας δεν συνοδεύεται από οπτικό καλώδιο, μπορείτε να αγοράσετε ένα αρκετά φθηνά στο διαδίκτυο ή σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή σας.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Εντοπίστε τις θύρες οπτικού ήχου στο πίσω μέρος της τηλεόρασης και της γραμμής ήχου. Αυτές οι θύρες είναι συνήθως μικρές υποδοχές τετράγωνου σχήματος με προστατευτικό κάλυμμα ή πτερύγιο. Μπορεί επίσης να ανάβουν ένα κόκκινο φως για να σας βοηθήσουν να τα αναγνωρίσετε εύκολα.

  10 Σημαντικές λειτουργίες Lodash για προγραμματιστές JavaScript

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Συνδέστε απαλά το ένα άκρο του οπτικού καλωδίου στη θύρα οπτικής εξόδου της τηλεόρασης και το άλλο στη θύρα οπτικής εισόδου της γραμμής ήχου. Θα νιώσετε ή θα ακούσετε ένα κλικ όταν συνδεθούν με ασφάλεια.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Η γραμμή ήχου σας θα πρέπει να λαμβάνει αυτόματα τον ήχο της τηλεόρασης μόλις το οπτικό καλώδιο συνδεθεί καλά και στα δύο άκρα. Εάν όχι, πατήστε το κουμπί OPT στο τηλεχειριστήριο της γραμμής ήχου ή περιηγηθείτε στις επιλογές του κουμπιού εισόδου μέχρι να επιλέξετε OPT ή κάτι παρόμοιο.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Ένα καλώδιο RCA ή Aux είναι επίσης μια επιλογή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο RCA εάν βλέπετε κόκκινες και λευκές θύρες RCA στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας και τη γραμμή ήχου. Τα καλώδια RCA συνήθως διατίθενται σε ένα ζευγάρι με κόκκινες και λευκές (ή μαύρες) υποδοχές. Συνδέστε τα κόκκινα και άσπρα (ή μαύρα) άκρα στις αντίστοιχες θύρες εξόδου ήχου της τηλεόρασής σας και, στη συνέχεια, συνδέστε τα άλλα άκρα στις θύρες εισόδου ήχου στη γραμμή ήχου.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Ωστόσο, εάν αυτές οι θύρες δεν υπάρχουν και και οι δύο συσκευές διαθέτουν βοηθητική (aux) είσοδο ή είσοδο γραμμής, αρκεί ένα απλό καλώδιο aux με μια υποδοχή τύπου ακουστικών σε κάθε άκρο. Απλώς συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου aux στην υποδοχή ακουστικών της τηλεόρασης και το άλλο στην είσοδο aux της γραμμής ήχου.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Ενεργοποιήστε τα και τα δύο και ρυθμίστε την είσοδο της γραμμής ήχου σε RCA orAux (Line In σε ορισμένα μοντέλα soundbar) εάν δεν ανιχνεύει αυτόματα τη σύνδεση.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Παίξτε λίγο ήχο ή βίντεο στην τηλεόραση και θα ακούτε καθαρό ήχο να έρχεται από τα ηχεία. Εάν όχι, ελέγξτε ξανά ότι όλα είναι σωστά συνδεδεμένα και αυξήστε την ένταση.

Δεν σας αρέσουν τα καλώδια που κρέμονται τριγύρω; Δοκιμάστε το Bluetooth

Η συνδεσιμότητα Bluetooth έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια, και οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις και ηχητικές μπάρες είναι εξοπλισμένες με αυτό εξαρχής. Είναι μια εξαιρετικά βολική λειτουργία, επειδή δεν χρειάζεται να ασχολείστε με τη λειτουργία ενός ξεχωριστού καλωδίου ήχου από την τηλεόρασή σας στη γραμμή ήχου. Απλώς βάλτε τη γραμμή ήχου όπου θέλετε και συνδέστε την ασύρματα με την τηλεόρασή σας μέσω Bluetooth.

  Τα 7 καλύτερα παιχνίδια για να κερδίσετε κρυπτο-παιχνίδια για check out

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι συνήθως αρκετά απλή. Στην τηλεόρασή σας, περιηγηθείτε στο μενού ρυθμίσεων και βρείτε την ενότητα Bluetooth. Θέστε τη γραμμή ήχου σας σε λειτουργία σύζευξης (ελέγξτε το εγχειρίδιο εάν δεν είστε σίγουροι πώς) και θα πρέπει να εμφανίζεται στη λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές Bluetooth της τηλεόρασής σας. Επιλέξτε το και voila — είστε συνδεδεμένοι ασύρματα!

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Ίσως σκεφτείτε, “Αλλά δεν θα αντιμετωπίσω προβλήματα καθυστέρησης ήχου ή ποιότητας μέσω Bluetooth;” Αυτό είναι μια δίκαιη ανησυχία, αλλά η τεχνολογία Bluetooth έχει εξελιχθεί για να χειρίζεται τη μετάδοση ήχου πολύ καλά αυτές τις μέρες. Εφόσον έχετε μια σχετικά πρόσφατη τηλεόραση και γραμμή ήχου που υποστηρίζει σύγχρονους κωδικοποιητές Bluetooth όπως το aptX ή το AAC, πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε σημαντικά προβλήματα συγχρονισμού ήχου ή υποβάθμιση της ποιότητας.

Τούτου λεχθέντος, εάν είστε σκληροπυρηνικός ηχοφίλος (όπως εγώ) ή σοβαρός παίκτης που απαιτεί την απόλυτη χαμηλότερη δυνατή καθυστέρηση, μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο HDMI ή οπτικό καλώδιο για την πιο αξιόπιστη ενσύρματη σύνδεση. Αλλά για τους περισσότερους περιστασιακούς θεατές που θέλουν απλώς να ενισχύσουν τον ήχο της τηλεόρασής τους χωρίς την ακαταστασία των καλωδίων, το Bluetooth είναι μια απόλυτα βιώσιμη επιλογή αυτές τις μέρες.

Και πάλι, μην αφήσετε τη διαδικασία ρύθμισης του νέου soundbar με την τηλεόρασή σας να σας κυριεύσει. Ακολουθώντας οποιαδήποτε από αυτές τις τέσσερις απλές μεθόδους μπορεί να είναι μια απλή εργασία. Μόλις τελειώσετε, θα βυθιστείτε σε μια καθηλωτική, κινηματογραφική εμπειρία ήχου surround χωρίς καμία ταλαιπωρία. Θυμηθείτε, εάν αντιμετωπίσετε δυσκολίες ή παρατηρήσετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ήχο, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τα εγχειρίδια χρήσης για την τηλεόραση και τη γραμμή ήχου. Έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν καθοδήγηση και να επιλύουν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.