4 δημιουργικοί τρόποι για να συλλάβετε ιδέες στην έννοια

Όταν ξεκινάτε ένα νέο έργο, είναι σύνηθες να αντιμετωπίζετε προκλήσεις που μπορούν να μειώσουν το κίνητρό σας. Υπάρχει ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να αναζωπυρώσετε τη δημιουργικότητά σας σε τέτοια σενάρια: ο καταιγισμός ιδεών.

Ο καταιγισμός ιδεών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε το επόμενο έργο σας με ευκολία και μέγιστη δημιουργικότητα. Εάν χρειάζεστε έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να δημιουργήσετε νέες ιδέες, μπορείτε να βασιστείτε στο Notion.

Δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για καταιγισμό ιδεών. πρέπει να πειραματιστείτε και να δείτε ποια μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Για να ξεκινήσετε, ακολουθούν τέσσερις δημιουργικοί τρόποι για καταιγισμό ιδεών στο Notion.

1. Δημιουργήστε έναν φάκελο ιδεών

Η δημιουργία ενός φακέλου ιδεών είναι μια πρακτική προσέγγιση για να οργανώσετε τις ιδέες σας και να διατηρήσετε τις σημειώσεις σας προσβάσιμες στο Notion. Χάρη στην απλή δομή αρχείων του Notion, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φάκελο ιδεών με μερικά απλά βήματα:

 • Μεταβείτε στην πλαϊνή γραμμή και κάντε κλικ στην Προσθήκη σελίδας.
 • Εκχωρήστε στη σελίδα έναν τίτλο και κάντε κλικ στο Empty Page ή πατήστε Enter.
 • Στη νέα γραμμή, πληκτρολογήστε την εντολή /page και πατήστε Enter για να προσθέσετε μια νέα σελίδα ιδεών.
 • Με τον καιρό, μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε σελίδες χρησιμοποιώντας την εντολή καθώς ανακαλύπτετε νέες ιδέες. Μπορείτε να προσθέσετε εικονίδια και emoji στις σελίδες Notion για εξατομικευμένη εμφάνιση. Η προσθήκη εικονιδίων μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις ιδέες πιο γρήγορα και να παρέχετε οπτικά διαλείμματα μεταξύ μεγάλων μπλοκ κειμένου.

    Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ψηφιακού και οπτικού ζουμ;

  Πλεονεκτήματα της δημιουργίας φακέλου ιδεών

  Η δημιουργία ενός φακέλου ιδεών σάς δίνει την ευελιξία να οργανώσετε τις ιδέες σας όπως επιθυμείτε. Για να αναδιατάξετε μια ιδέα στη λίστα, απλώς κρατήστε πατημένο και σύρετε μια ιδέα σε οποιαδήποτε νέα θέση. Θα πρέπει να δείτε μια μπλε οριζόντια γραμμή που υποδεικνύει πού θα τοποθετηθεί το αντικείμενο.

  Χρησιμοποιώντας δύο από τα αγαπημένα χαρακτηριστικά του Notion—υποσελίδες και backlinks—μπορείτε γρήγορα να επεκτείνετε τις ιδέες και να δημιουργήσετε συνδέσεις μεταξύ τους. Μέσα σε μια σελίδα, πληκτρολογήστε την εντολή /page για να προσθέσετε μια υποσελίδα. Αυτό σας βοηθά να επεκταθείτε σε μικρότερες ιδέες καθώς κάνετε καταιγισμό ιδεών. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε σε μια υπάρχουσα σελίδα Έννοιας πληκτρολογώντας το σύμβολο @, ακολουθούμενο από το όνομα της σελίδας.

  Μειονεκτήματα της δημιουργίας φακέλου ιδεών

  Αν και είναι μια εξαιρετική μέθοδος για δημιουργικά, αυτή η μέθοδος απαιτεί να ξεκινήσετε από το μηδέν, επομένως δεν είναι η πιο γρήγορη λύση εάν βελτιστοποιείτε την ταχύτητα. Μετά από συχνή χρήση, οι ιδέες σας μπορεί επίσης να γίνουν ακατάστατες και πιο δύσκολες στη διαχείριση. Μια πιθανή λύση σε αυτό είναι να προσθέσετε υποφακέλους ή να χρησιμοποιήσετε επικεφαλίδες για να βοηθήσετε στη διάσπαση πληροφοριών.

  2. Χρησιμοποιήστε το Notion AI

  Το Notion είναι μία από τις πολλές εφαρμογές παραγωγικότητας που ενσωματώνουν AI για ταχύτερη δημιουργία περιεχομένου. Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετική για την απόκτηση αρχικής έμπνευσης καθώς ξεκινάτε το brainstorming.

  Για να ενεργοποιήσετε το Notion AI, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl + J σε μια νέα γραμμή. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δημιουργήσετε ιδέες καταιγισμού ιδεών είναι να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο καταιγισμού ιδεών της Τεχνητής Νοημοσύνης, στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με τα παρακάτω βήματα:

 • Πληκτρολογήστε Brainstorm και κάντε κλικ στο κουμπί Brainstorm Ideas που εμφανίζεται.
 • Πληκτρολογήστε την απάντησή σας και πατήστε Enter.
 • Πατήστε Τέλος εάν έχετε τελειώσει ή επιλέξτε Συνέχεια γραφής για να συγκεντρώσετε περισσότερες ιδέες.
 • Πλεονεκτήματα του Notion AI

  Είτε κάνετε καταιγισμό ιδεών με την ομάδα σας είτε προσπαθείτε να κατακτήσετε το μπλοκ του συγγραφέα, οι επιλογές καταιγισμού ιδεών με το Notion AI είναι ατελείωτες. Έχοντας ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ενσωματωμένο στην εφαρμογή λήψης σημειώσεων σημαίνει ότι μπορείτε να της κάνετε απευθείας ερωτήματα με βάση το περιεχόμενο των σημειώσεων σας. Αυτό θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό chatbot όπως το ChatGTP, για να μην αναφέρουμε πιο χρονοβόρο.

    Java gRPC από το μηδέν

  Μειονεκτήματα του Notion AI

  Δυστυχώς, υπάρχει περιορισμένος αριθμός απαντήσεων που μπορείτε να δημιουργήσετε ανά μήνα στο δωρεάν πρόγραμμα της Notion (έως και 20 δωρεάν απαντήσεις ανά μήνα). Παρά τον περιορισμό, αυτό είναι χρήσιμο για να κατανοήσετε καλά τη λειτουργία προτού εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε πρόγραμμα επί πληρωμή Notion.

  3. Χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο έννοιας

  Αν αναζητάτε έναν τρόπο να χαρτογραφήσετε τις ιδέες οπτικά και να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να εξερευνήσετε τα δωρεάν πρότυπα καταιγισμού ιδεών του Notion για γρήγορη δημιουργία ιδεών. Μπορείτε να εξερευνήσετε πρότυπα καταιγισμού ιδεών στο Γκαλερί προτύπων του Notionόπου υπάρχουν δεκάδες δωρεάν και επί πληρωμή πρότυπα για να επιλέξετε.

  Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των προτύπων πριν τα εφαρμόσετε στον χώρο εργασίας σας. Εάν είστε ικανοποιημένοι με ένα πρότυπο, κάντε κλικ στο κουμπί Διπλότυπο στην επάνω δεξιά γωνία του προτύπου για να το προσθέσετε στον χώρο εργασίας σας.

  Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός προτύπου έννοιας

  Η χρήση προτύπου εξοικονομεί πολύ χρόνο κατά την πληκτρολόγηση ιδεών. Με μια ποικιλία από διαθέσιμα πρότυπα, μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα που ταιριάζει στις ανάγκες σας, είτε κάνετε καταιγισμό ιδεών μόνοι σας είτε με τους φίλους σας.

  Πολλά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων Το δωρεάν πρότυπο απομακρυσμένου καταιγισμού ιδεών της Notion, ενσωματώνουν λειτουργίες όπως τα κουμπιά Notion. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να εκτελέσετε άμεσες ενέργειες, όπως η προσθήκη μιας ιδέας με ετικέτα με το όνομά σας. Πρότυπα όπως αυτό προσφέρουν επίσης χρήσιμες προτροπές και ερωτήσεις για να ξεκινήσετε τη συνεδρία καταιγισμού ιδεών σας.

  Μειονεκτήματα της χρήσης ενός προτύπου έννοιας

  Όταν χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν είναι απαραίτητα όλα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός ο περιττός χώρος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από τα κρίσιμα στοιχεία της σελίδας καταιγισμού ιδεών σας. Για να μετριαστεί αυτό, μπορείτε να αναδιατάξετε τα μπλοκ ή να τα διαγράψετε πατώντας το πλήκτρο Del.

    Πόσο κοστίζει ένας έλεγχος ιστορικού;

  4. Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο

  Μια άλλη εναλλακτική που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να δημιουργήσετε τα δικά σας πρότυπα. Αυτό είναι πολύτιμο εάν αναζητάτε μια εξατομικευμένη προσέγγιση για μικρότερες συνεδρίες καταιγισμού ιδεών που απαιτούν μικρό βάθος. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του Notion:

 • Πληκτρολογήστε την εντολή /κουμπί σε μια νέα γραμμή.
 • Δώστε ένα όνομα στο πρότυπό σας και επιλέξτε Εισαγωγή μπλοκ από τη λίστα επιλογών.
 • Προσθέστε νέο περιεχόμενο για το πρότυπο στο πλαίσιο επεξεργασίας ή σύρετε τα υπάρχοντα μπλοκ μέσα.
 • Κάθε φορά που κάνετε κλικ στο κουμπί, θα δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο με τα περιεχόμενα που έχετε τοποθετήσει μέσα.

  Πλεονεκτήματα της δημιουργίας προσαρμοσμένου προτύπου

  Η χρήση ενός προσαρμοσμένου προτύπου θα σας βοηθήσει να αφοσιωθείτε στη ρουτίνα σας χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε άσχετα στοιχεία από ένα προκατασκευασμένο πρότυπο. Σας δίνει επίσης τη δημιουργική ελευθερία να σχεδιάσετε το πρότυπό σας όπως επιθυμείτε χωρίς να περιορίζεστε στο στυλ των προκατασκευασμένων προτύπων.

  Το παράθυρο επεξεργασίας μέσα στο κουμπί προτύπου προσφέρει όλες τις δυνατότητες που εμφανίζονται στον κανονικό επεξεργαστή, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλίδων, των λιστών ελέγχου, των πινάκων και άλλων.

  Μειονεκτήματα της δημιουργίας προσαρμοσμένου προτύπου

  Παρά τις ισχυρές ικανότητες προσαρμογής αυτής της μεθόδου, μπορεί να είναι δύσκολο να τη διαχειριστείτε. Σε αντίθεση με τα κανονικά πρότυπα που είναι προσβάσιμα από την πλαϊνή γραμμή, θα χρειαστεί να αντιγράψετε και να επικολλήσετε με μη αυτόματο τρόπο το κουμπί προτύπου εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το προσαρμοσμένο πρότυπό σας σε διαφορετικές τοποθεσίες. Το Notion έχει μια ωραία συντόμευση για να απλοποιήσει αυτή τη διαδικασία: κρατήστε πατημένο το Alt και σύρετε το κουμπί για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο.

  Περάστε το Brainstorming στο επόμενο επίπεδο με το Notion

  Το Notion παρέχει μια σειρά ισχυρών εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να κάνετε καταιγισμό ιδεών γρήγορα και αποτελεσματικά. Είτε εργάζεστε με μια ομάδα είτε κάνετε καταιγισμό ιδεών για ένα προσωπικό έργο, με το Notion, μπορείτε να προσαρμόσετε την προσέγγιση καταιγισμού ιδεών σας για να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

  Γιατί λοιπόν να μην προσκαλέσετε τη Notion στην επόμενη συνεδρία καταιγισμού ιδεών σας και να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας;