3 φιλικές προς το περιβάλλον/Πράσινες πλατφόρμες NFT για δημιουργία και αγορά

Με τις ίδιες βασικές αρχές, μπορείτε να αποκαλέσετε τα φιλικά προς το περιβάλλον ή τα πράσινα NFT μια νέα επανάσταση που έχει να κάνει με τη διάσωση του καλλιτέχνη χωρίς να διακυβεύεται ο πλανήτης.

Ίσως έχετε ήδη ακούσει για το Bitcoin και το Ethereum 1.0 που καταναλώνουν ενέργεια ισοδύναμη σε ορισμένες χώρες.

Ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα. Είναι ένα κοινό σύνδρομο που επηρεάζει κάθε δημόσιο blockchain που χρησιμοποιεί την απόδειξη εργασίας ως (PoW) μηχανισμό συναίνεσης.

Η απόδειξη εργασίας αφορά τη χρήση τεράστιας υπολογιστικής ισχύος για την επικύρωση όσων εμφανίζονται στο blockchain ως (αμετάβλητες) συναλλαγές.

Δεδομένου ότι αυτό είναι οικονομικά ανταποδοτικό, νέοι εξορύκτες συνεχίζουν να συμμετέχουν στο δίκτυο, γεγονός που ενισχύει το θέμα blockchain. Ωστόσο, αυτό εκτοξεύει επίσης στα ύψη την ενέργεια που καταναλώνεται ανά συναλλαγή, γείροντας περαιτέρω την ισορροπία έναντι της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Με απλά λόγια, το μήκος είναι ευθέως ανάλογο με τον παράγοντα ασφάλειας οποιουδήποτε blockchain, που μεταφράζεται στο πόσο δύσκολο είναι να μπλέξεις με αυτό το δίκτυο.

Με αυτόν τον τρόπο, το αποτύπωμα άνθρακα είναι το υποπροϊόν της ασφάλειας, το οποίο είναι επιθυμητό δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες στο σύμπαν του blockchain.

Έτσι, υποβαθμίζετε έμμεσα το περιβάλλον, συνθέτοντας NFT σε ένα «ασφαλές» blockchain απόδειξης εργασίας.

Αυτό ώθησε ορισμένους καλλιτέχνες να αναζητήσουν πλατφόρμες που χρησιμοποιούν λιγότερο ενεργοβόρες blockchains.

Έτσι, τα πράσινα NFT έγιναν το τσιτάτο.

Πράσινα NFT

Ειλικρινά, όλη αυτή η ανησυχία είναι άσχετη τώρα. Επειδή το Bitcoin είναι πολύ άσχετο με τα NFT και το Ethereum 1.0 (απόδειξη εργασίας) έχει αναβαθμιστεί σε Ethereum 2.0 (απόδειξη στοιχήματος).

  Τι, Γιατί και Πώς το 2022

Πηγή: Ethereum Energy Consumption

Αυτό έλυσε το κύριο πρόβλημα του στίχου NFT, καθώς ο κύριος θόρυβος σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας των NFT και τα ηθικά αινίγματα των καλλιτεχνών αφορούσαν το Ethereum 1.0.

Και δεδομένου ότι το Ethereum 2.0 είναι πράσινο, σχεδόν όλα τα NFT είναι (κυρίως) Πράσινα από προεπιλογή. Επιπλέον, όλα τα άλλα μεγάλα blockchain (NFT), συμπεριλαμβανομένων των Solana, Polygon, Flow, Avalanche κ.λπ., μένουν μακριά από την απόδειξη εργασίας.

Έτσι, μπορείτε να αναστενάζετε ανακουφισμένοι που δεν καίτε τον πλανήτη, ανεξάρτητα από την επιλογή του blockchain.

Τούτου λεχθέντος, δεδομένης της ζημιάς που έχουμε ήδη κάνει σε αυτόν τον πλανήτη, υπάρχουν τόσα πολλά για να διορθωθούν τα πράγματα. Και εκεί είναι που εμφανίζεται η ουδετερότητα ή η αρνητικότητα άνθρακα.

Όσον αφορά τα NFTs, πρόκειται για τις πλατφόρμες που υποστηρίζουν παγκόσμια έργα φιλικά προς το περιβάλλον μέσω ιδρυμάτων υπέρ του κλίματος.

Κατά συνέπεια, αυτή είναι μια σύντομη λίστα με μερικές πλατφόρμες NFT που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.

ΟΚΧ

Η αγορά της OKX σάς βοηθά να αποκτήσετε NFT που βρίσκονται σε κορυφαίες αλυσίδες μπλοκ, η πλειονότητα των οποίων χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής.

Έτσι, τεχνικά, κάθε τέτοιο NFT είναι το λιγότερο επιβλαβές για το περιβάλλον. Αλλά όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτή η λίστα δεν αφορά μόνο την επιλογή της αλυσίδας, αλλά κάτι πιο έντονο.

Σε αυτήν την περίπτωση, η OKX έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια στο WAX blockchain – μια πιστοποιημένη αλυσίδα μπλοκ ουδέτερη από άνθρακα. Εκτός αυτού, η WAX είναι συνεργάτης της ClimateCare που τοποθετεί τα χρήματά της σε παγκόσμια έργα αντιστάθμισης άνθρακα.

  Πώς να επικοινωνήσετε μουσικά για ανάκτηση λογαριασμού

Επομένως, αυτό το είδος κάνει το OKX άξιο αναφοράς.

Πώς να κόψετε το NFT στο OKX

Το πρώτο βήμα είναι να συνδέσετε το πορτοφόλι και μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ OKX, MetaMask, Phantom και WalletConnect.

Στη συνέχεια, πρέπει να ανεβάσετε το αρχείο, να προσθέσετε μια περιγραφή και να πατήσετε Mint στο κάτω μέρος. Επιπλέον, ο πίνακας εργαλείων δημιουργών προσφέρει blockchains Ethereum, OKC, BSC και Polygon για να κόψετε το NFT σας.

KodaDot

Το KodaDot είναι μια αγορά NFT ανοιχτού κώδικα, χαμηλών εκπομπών άνθρακα που υποστηρίζεται από το δίκτυο Kusama που τροφοδοτείται από την Polkadot.

Εκτός από το να είστε σε blockchain με μικρότερες χρεώσεις συναλλαγών, έχετε την ευκαιρία να συνεισφέρετε σε παγκόσμια περιβαλλοντικά έργα. Για αυτό, η KodaDot συνεργάστηκε με την Offsetra στην οποία ένας καλλιτέχνης συνεισφέρει έμμεσα αγοράζοντας πιστώσεις αντιστάθμισης άνθρακα μόνο με ένα opt-in κατά τη διάρκεια της κοπής.

Τέτοια NFT επισημαίνονται ως χωρίς άνθρακα με ένα σύμβολο 🌱 δενδρυλλίων.

Πώς να κόψετε το NFT στο Kodadot

Θα χρειαστείτε ένα πορτοφόλι συμβατό με Poldadot και Kusama. Η διεπαφή παρέχει τρεις επιλογές: το εγγενές πορτοφόλι του Polkadot, Talisman ή SubWallet.

Αφού συνδέσετε το πορτοφόλι χρησιμοποιώντας την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, μπορείτε να ανεβάσετε το NFT σας μέσω τριών επιλογών: κλασικό, δημιουργικό και απλό. Αυτά ποικίλλουν ανάλογα με την ευκολία της διαδικασίας κοπής. Ωστόσο, η μεταφόρτωση του έργου τέχνης, η σύνταξη περιγραφών και η παρακολούθηση οδηγιών στην οθόνη είναι συνηθισμένα.

Οι πωλήσεις NFT θα σας φέρουν διακριτικά KSM, τα οποία μπορείτε να ανταλλάξετε σε Binance, Bybit, Simpleswap κ.λπ.

Φωνή

Το Voice είναι μια άλλη πλατφόρμα της οποίας οι προσπάθειες ουδετερότητας/αρνητικότητας άνθρακα υπερβαίνουν την επιλογή μιας λιγότερο ενεργοβόρας αλυσίδας μπλοκ.

  Bit Rot: Πώς οι σκληροί δίσκοι και οι SSD πεθαίνουν με την πάροδο του χρόνου

Ισχυρίζονται ότι δεν βλάπτουν το περιβάλλον εξαρχής χρησιμοποιώντας μια αλυσίδα μπλοκ απόδειξης στοιχήματος, την EOSIO. Επιπλέον, τα νομισματοκοπεία NFT της Voice χρεώνουν μηδενικό αέριο και οι συναλλαγές δεν χρειάζονται κρυπτονομίσματα.

Επιπλέον, το Voice carbon αντισταθμίζει τις τακτικές μετακινήσεις των εργαζομένων.

Η Voice συνεργάζεται επίσης με φιλικές προς το κλίμα εταιρείες για να συμβάλει άμεσα σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Μια τέτοια συνεργασία με την Ecologi είχε ένα δέντρο για κάθε NFT που δημιουργήθηκε στο Voice τον Απρίλιο του 2022. Αυτό ανήλθε σε 48.119 δεντροφυτείες στα τοπία της Μαδαγασκάρης, της Ουγκάντα ​​και της Κένυας.

Πώς να κόψετε το NFT στο Voice

Η καταχώριση των NFT στο Voice είναι εξαιρετικά απλή, κάνοντας εγγραφή μέσω email και επιλέγοντας έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια, μπορεί κανείς να επιλέξει έναν κατάλληλο τύπο αρχείου και να πατήσει upload.

Τέλος, ο δημιουργός θα εισαγάγει τις σχετικές λεπτομέρειες (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης) πριν στείλει το NFT στο blockchain. Ωστόσο, κάποιος πρέπει να επαληθεύσει την ταυτότητα πριν καταχωρίσει το NFT προς πώληση ή αποσύρει χρήματα από οποιαδήποτε πώληση.

Οικολογικές πλατφόρμες NFT

Το PoW έχει πολλές προκλήσεις εκτός από την κατανάλωση ενέργειας και η βιομηχανία NFT το κατανοεί αυτό. Αυτό αντικατοπτρίζεται με τα περισσότερα blockchain με NFT που επιλέγουν την απόδειξη στοιχήματος ως μηχανισμό συναίνεσης.

Και με το Ethereum να γίνεται πράσινο, αυτή η συζήτηση είναι άσκοπη.

Επιπλέον, οι παρατιθέμενες πλατφόρμες προχωρούν μερικά βήματα μπροστά και στοχεύουν στην αρνητικότητα του άνθρακα υποστηρίζοντας έργα υπέρ του κλίματος.

ΥΓ: Αλλά γιατί απλώς να στοχεύσουμε τα NFT και γιατί να μην στοχεύσουμε στην πράσινη κωδικοποίηση και στους πράσινους υπολογιστές είναι μια ερώτηση που πρέπει να αναρωτηθούμε.