3 τρόποι για να δημιουργήσετε πολλούς φακέλους ταυτόχρονα στα Windows 10 & 11

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows σάς επιτρέπουν να αυτοματοποιείτε αρκετές από τις εργασίες σας, για παράδειγμα επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε πολλούς φακέλους και υποφακέλους ταυτόχρονα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου πρέπει να ταξινομήσετε τα δεδομένα (για κάθε εξάμηνο, για παράδειγμα) και δεν θέλετε να ξοδέψετε ώρες για να το κάνετε.

Υπάρχουν περισσότερες από μία μέθοδοι δημιουργίας πολλών αρχείων και φακέλων στα Windows, και σας έχουμε περιγράψει τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε παρακάτω. Διαβάστε τις μεθόδους και προχωρήστε με αυτήν που θέλετε.

1. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών για να δημιουργήσετε πολλούς φακέλους ταυτόχρονα

Σε αυτήν την πρώτη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε ένα βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών που ονομάζεται Γραμμή εντολών στα Windows. Αν δεν είστε πολύ γνώστες της τεχνολογίας, μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει πουθενά στα Windows, αλλά υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.

Συνήθως, οι διαχειριστές το χρησιμοποιούν για να κάνουν αλλαγές προηγμένου επιπέδου σε όλο το σύστημα. Μπορείτε να εισαγάγετε εντολές που βασίζονται σε κείμενο για να αυτοματοποιήσετε μια δέσμη εργασιών.

Παρακάτω, παραθέτουμε λεπτομερή βήματα για τη χρήση της γραμμής εντολών για τη δημιουργία πολλών φακέλων ταυτόχρονα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στα Windows ως διαχειριστής προτού προχωρήσετε:

 • Πληκτρολογήστε Command Prompt στην αναζήτηση των Windows και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ανοίξετε το Run πατώντας Win + R και πληκτρολογήστε cmd στο πεδίο κειμένου. Πατήστε Ctrl + Shift + Enter για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής.
 • Κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.
 • Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο της γραμμής εντολών και πατήστε Enter για να την εκτελέσετε. Φροντίστε να αντικαταστήσετε το [location] με τη θέση όπου θέλετε να δημιουργήσετε πολλούς φακέλους.
   cd /d [location] 
 • Για παράδειγμα, εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε φακέλους στο φάκελο C:\users\hp\documents, θα εκτελέσουμε την εντολή όπως cd /d C:\users\hp\documents.
 • Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε md ακολουθώντας τα ονόματα των φακέλων σε μία εντολή και εκτελέστε την. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε φακέλους για τους πρώτους 4 μήνες του έτους. Θα εκτελέσουμε την εντολή ως εξής:
   md january february march april 

 • Μόλις τελειώσετε, κλείστε το παράθυρο της γραμμής εντολών και επισκεφθείτε τη θέση των φακέλων στην Εξερεύνηση αρχείων για να δείτε εάν έχουν δημιουργηθεί οι φάκελοι.
 •   Γιατί η οθόνη μου συνεχίζει να θαμπώνει; Πώς να διορθώσετε το θαμπό της οθόνης των Windows 10

  Εάν για κάποιο λόγο η χρήση της γραμμής εντολών δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Powershell (Διαχειριστής) για να εκτελέσετε τα ίδια βήματα. Το Powershell λειτουργεί σχεδόν το ίδιο με το Command Prompt, αλλά είναι πολύ πιο ισχυρό από το cmd.

  Για να χρησιμοποιήσετε το Powershell, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο των Windows στη γραμμή εργασιών σας και επιλέξτε Powershell (Διαχειριστής).
 • Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών UAC.
 • Τώρα, εκτελέστε την εντολή που αναφέρεται παρακάτω και αλλάξτε την [Location] με τη στοχευμένη τοποθεσία σας για τη δημιουργία των φακέλων.
   cd [Location] 
 • Θέλουμε να δημιουργήσουμε τους υποφακέλους στους φακέλους εγγράφων, επομένως θα εκτελέσουμε την ακόλουθη εντολή:
   cd C:\users\hp\documents 

 • Μόλις τελειώσετε, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή. Αντικαταστήστε το [foldername] με τα ονόματα που θέλετε να δώσετε στους φακέλους.
   md "[foldername]", "[foldername]", "[foldername]", "[foldername]" 
 • Για παράδειγμα, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε φακέλους για τους πρώτους 4 μήνες του έτους. Θα εκτελέσουμε την εντολή ως εξής:
   md "january", "february", "march", "april" 

 • Τέλος, κλείστε το παράθυρο του Powershell και ελέγξτε αν έχουν δημιουργηθεί οι φάκελοι.

    Μην ανησυχείτε: Ο πίνακας ελέγχου των Windows 10 είναι ασφαλής (προς το παρόν)

  2. Χρησιμοποιήστε το Σημειωματάριο για να δημιουργήσετε πολλούς φακέλους ταυτόχρονα

  Αν και μπορεί να αποτελεί έκπληξη, το Σημειωματάριο των Windows μπορεί να εκτελέσει πιο προηγμένες τεχνικές λειτουργίες από το να γράφει απλώς λίστες υποχρεώσεων.

  Οι παραπάνω μέθοδοι είναι κατάλληλες εάν θέλετε μόνο να δημιουργήσετε πολλούς φακέλους χωρίς υποφακέλους. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε και υποφακέλους, τότε ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα σενάριο δέσμης μέσω του Σημειωματάριου.

  Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

 • Πληκτρολογήστε Σημειωματάριο στην αναζήτηση των Windows και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.
 • Στο παράθυρο Σημειωματάριο, κάντε κλικ στο πληκτρολόγιο @ECHO OFF και κάντε κλικ στο Enter.
 • Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε md ακολουθούμενο από τα ονόματα φακέλων και υποφακέλων που περικλείονται σε διπλά εισαγωγικά. Για παράδειγμα, εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν φάκελο MUO January με έναν υποφάκελο των Windows και έναν φάκελο MUO Φεβρουαρίου με έναν υποφάκελο Android, θα τον πληκτρολογήσουμε στο Σημειωματάριο ως:
   @ECHO OFF
  md "MUOJan"\"Windows" "MUOFeb"\"Android"

 • Αφού πληκτρολογήσετε τα ονόματα όλων των φακέλων και των υποφακέλων που θέλετε να δημιουργήσετε, μεταβείτε στο Αρχείο στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Αποθήκευση ως.
 • Δώστε στο αρχείο σας ένα όνομα ακολουθούμενο από .bat. Για παράδειγμα, ονομάσαμε το αρχείο μας makeuseof.bat.
 • Αναπτύξτε το αναπτυσσόμενο μενού για Αποθήκευση ως τύπος και επιλέξτε Όλα τα αρχεία.
 • Κάντε κλικ στο OK και κλείστε το Σημειωματάριο.
 • Τώρα, μεταβείτε στη θέση του φακέλου και ανοίξτε το αρχείο bat. Αν το ανοίξετε, θα δημιουργήσετε τους φακέλους και τους υποφακέλους τους για εσάς.
 •   Τρόπος αντιγραφής δομής φακέλου χωρίς αντιγραφή αρχείων σε υπολογιστή Windows, Mac ή Linux

  Τώρα που έχετε δημιουργήσει πολλά αρχεία και φακέλους, αξίζει επίσης να εξετάσετε την οργάνωση αυτών των αρχείων στα Windows, εάν δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο αναζητώντας πληροφορίες σε αυτά. Επιπλέον, τα Windows σάς επιτρέπουν επίσης να μετονομάσετε πολλούς φακέλους ταυτόχρονα, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο κατά την οργάνωσή τους.

  3. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου μέρους

  Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, εάν πιστεύετε ότι η χρήση της γραμμής εντολών και του σημειωματάριου είναι πολύ χρονοβόρα, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.

  Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  Για λόγους απεικόνισης, θα χρησιμοποιήσουμε το Folder Frenzy. Τα βήματα δημιουργίας πολλών φακέλων σε άλλες εφαρμογές ενδέχεται να διαφέρουν, αλλά τα βασικά θα παραμείνουν τα ίδια.

 • Κατεβάστε το Folder Frenzy.
 • Εξαγάγετε το ληφθέν αρχείο και, στη συνέχεια, εκκινήστε το.
 • Κάντε κλικ στο Ναι στο μήνυμα επιβεβαίωσης.
 • Μόλις ξεκινήσει το παράθυρο διαλόγου Folder Frenzy, πληκτρολογήστε τα ονόματα των φακέλων που θέλετε να δημιουργήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Create Folder. Αυτοί οι φάκελοι θα δημιουργηθούν στο αρχείο Folder Frenzy.
 • Από εδώ, μπορείτε ακόμη και να κάνετε ένα βήμα παραπέρα και να μάθετε πώς να εκκινείτε πολλά προγράμματα με μία συντόμευση στα Windows για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας στη δουλειά ή στο σχολείο. Σε περίπτωση που δεν χρειάζεστε πλέον το εργαλείο μετά τη δημιουργία μαζικών φακέλων, μπορείτε να το απεγκαταστήσετε. Αυτό δεν θα διαγράψει αυτόματα τους φακέλους που έχετε δημιουργήσει χρησιμοποιώντας το εργαλείο, εκτός εάν η διαδικασία απεγκατάστασης το προτείνει ρητά και επιβεβαιώσετε αυτήν την ενέργεια.

  Δημιουργήστε πολλούς φακέλους με λίγα κλικ στα Windows

  Η δημιουργία πολλών φακέλων με μη αυτόματο τρόπο είναι μια εγκόσμια εργασία και μπορείτε να ξοδέψετε την ίδια ενέργεια κάνοντας κάτι πιο παραγωγικό. Τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω θα σας βοηθήσουν να αυτοματοποιήσετε αυτήν την εργασία, εξοικονομώντας χρόνο για πράγματα που έχουν πραγματικά κάποια αξία.