3 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Periscope της εφαρμογής ζωντανής μετάδοσης βίντεο

Αναμφίβολα έχετε ακούσει για το Periscope, τη νέα εφαρμογή ζωντανής μετάδοσης που κυκλοφόρησε από το Twitter και πρόκειται να ανταγωνιστεί το Meerkat. Με αυτήν την υπόθεση, φαίνεται να περιορίζει τη χρήση της εφαρμογής σε άτομα που παίζουν ή ενδιαφέρονται για παιχνίδια. Αν και μπορούν να το αξιοποιήσουν αν τους αρέσει, η εφαρμογή είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Αφού το χρησιμοποιώ για μόλις μισή μέρα, έχω κολλήσει. Η εφαρμογή προορίζεται για ζωντανή ροή, αλλά η σύνδεσή της με τη μεγάλη βάση χρηστών του Twitter ανοίγει έναν εντελώς νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους και λήψης πληροφοριών. Ακολουθούν τρεις εξαιρετικοί τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιείται η εφαρμογή τώρα που αξίζει να συμμετάσχετε.

Ζωντανές εκπομπές ειδήσεων

Αναμφίβολα έχετε ακούσει για την τραγική φωτιά στη Νέα Υόρκη χθες. Οι χρήστες του Periscope μπόρεσαν να δουν μια ζωντανή ροή της εκδήλωσης όχι από ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά από τυχαία άτομα που έτυχε να βρεθούν στη σκηνή μέσω αυτής της εφαρμογής. Είναι ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει σχεδόν σε οποιονδήποτε να εκπέμπει στον κόσμο και να συνεισφέρει ειδήσεις όπου τα παραδοσιακά ειδησεογραφικά μέσα αποτυγχάνουν. Κάτι σαν το Twitter, μόνο που είναι βίντεο.

  Πώς να συνεργαστείτε στο Microsoft Whiteboard

Μόλις παρακολούθησα μια ζωντανή ροή από τη Νέα Υόρκη στο Periscope. Όποιος λέει ότι εφαρμογές όπως αυτή ή το Meerkat είναι μόδα ή άσχετες δεν θα μπορούσε να κάνει περισσότερο λάθος

— Jordan Merrick (@jordanmerrick) 26 Μαρτίου 2015

Ένας νέος τρόπος αλληλεπίδρασης

Αν αναρωτιέστε ποιος εκπέμπει στο Periscope, προσθέστε ονόματα όπως το Mashable και το Commander Chris Hadfield στη λίστα. Εάν τους ακολουθήσετε στο Twitter, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε αυτόματα μια ειδοποίηση όταν αυτοί (ή οποιοσδήποτε άλλος ακολουθείτε) αρχίσει να εκπέμπει στο Periscope. Τυχαίνει ο Διοικητής να εκπέμπει σήμερα από ένα στούντιο ηχογράφησης. Η μουσική/άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Όσοι έβλεπαν την εκπομπή υπενθύμισαν στον Διοικητή να περιστρέψει το τηλέφωνό του. Ήταν σε θέση να απαντά σε ερωτήσεις ζωντανά καθώς οι άνθρωποι τις πληκτρολογούσαν και επίσης περιστρεφόταν το τηλέφωνό του, ώστε όλοι να έχουν καλύτερη θέα. Ήταν σύντομο και απολύτως εκπληκτικό να το παρακολουθήσετε.

  Χρησιμοποιήστε το μονοφωνικό κανάλι ήχου για καλύτερο ήχο όταν χρησιμοποιείτε ένα ακουστικό

Καμπάνιες και προωθητικές ενέργειες

Με οτιδήποτε κοινωνικό, το Periscope είναι ένας ακόμη εξαιρετικός τρόπος για τις εταιρείες να προωθήσουν τις επωνυμίες τους και να προωθήσουν καμπάνιες. Αν νομίζατε ότι οι καμπάνιες στο Twitter θα μπορούσαν να γίνουν τρελές, το Periscope πρόκειται να σας δείξει τι σημαίνει να είσαι τρελός. Είναι ο τέλειος τρόπος για τις επωνυμίες να προωθήσουν μια ζωντανή μετάδοση. Πάρτε για παράδειγμα μια δημοφιλή εκπομπή στον αέρα. Ήρθε η ώρα για διαφημίσεις. Μπορείτε να δείτε τις διαφημίσεις στην τηλεόρασή σας ή μια επωνυμία μπορεί να προωθήσει μια ειδοποίηση για να σας ενημερώσει ότι μεταδίδεται και μπορείτε να μεταβείτε σε αυτές.

  Πρέπει να χρησιμοποιείτε HDMI, DisplayPort ή USB-C για οθόνη 4K;

Επιπλέον, εάν έχετε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, μπορεί να γνωρίζετε ότι το πάτημα στην οθόνη σας κατά την προβολή της εκπομπής προκαλεί την εμφάνιση μικρών καρδιών στη ροή. Είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της ανταπόκρισης και της αφοσίωσης των χρηστών με το περιεχόμενο και μπορεί να γίνει μέρος μιας λειτουργίας στατιστικών στοιχείων. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε καμπάνιες beta. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Χρησιμοποιείτε το Periscope και έχετε βρει ακόμα μια υπέροχη ροή για προβολή; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Εγκαταστήστε το Periscope από το App Store