26 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις TeamViewer

Η απομακρυσμένη πρόσβαση έχει αποκτήσει δημοτικότητα στις επιχειρήσεις καθώς διευκολύνει την υποστήριξη εκτός τοποθεσίας και την ευκολία των εικονικών συναντήσεων. Η έννοια της απομακρυσμένης πρόσβασης κέρδισε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID. Ένα δημοφιλές όνομα για την απομακρυσμένη διαχείριση ήταν το TeamViewer. Μπορεί να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα και η συνεχής ενημέρωση του συστήματος το βοηθά να διατηρήσει τη δημοτικότητά του μεταξύ των επαγγελματιών. Το TeamViewer, όπως και κάθε άλλο λογισμικό, έχει κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εάν αναζητάτε δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για το TeamViewer, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα σας πούμε για το τι είναι το TeamViewer και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις TeamViewer Android.

Οι καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις TeamViewer

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε αναλυτικά τη λίστα με τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα TeamViewer.

Τι είναι το TeamViewer;

Το TeamViewer, το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και εδρεύει στο Goppingen της Γερμανίας, είναι ένα λογισμικό σχεδιασμένο για απομακρυσμένη διαχείριση, το οποίο έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο. Το λογισμικό παρέχει μια πλατφόρμα για συνδεσιμότητα για απομακρυσμένη πρόσβαση, παρακολούθηση, διαχείριση και έλεγχο κάθε είδους συσκευής, όπως φορητό υπολογιστή, υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο. Είναι δωρεάν λογισμικό για ιδιωτική χρήση και έχει βοηθήσει διάφορες επιχειρήσεις να ψηφιοποιήσουν τις κρίσιμες διαδικασίες τους. Το TeamViewer έχει σημαντική συμβολή στην καινοτομία των πεδίων του Διαδικτύου των πραγμάτων, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του TeamViewer;

 • Πρώτα απ ‘όλα, το TeamViewer απομακρυσμένη πρόσβαση στις συσκευές σας, όπως τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές.
 • Δεύτερον, συνοδεύεται από εργαλεία απομακρυσμένης υποστήριξης που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τεχνικούς και πράκτορες υποστήριξης.
 • Το TeamViewer υποστηρίζει κινητές συσκευές που σας επιτρέπουν να μοιράζεστε την οθόνη των smartphone σας. Μπορείτε να συνδεθείτε μεταξύ των υποστηριζόμενων πλατφορμών.
 • Τα εργαλεία ανταλλαγής μηνυμάτων και η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης έχουν ενσωματωθεί στο λογισμικό TeamViewer.
 • Το TeamViewer σάς δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε γρήγορα αρχεία και έγγραφα μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών.
 • Το λογισμικό είναι συμβατό με iOS, Windows, Linux και Android.

Ποιοι είναι οι λόγοι για την εύρεση εναλλακτικών λύσεων του TeamViewer

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι χρήστες βρίσκουν δωρεάν εναλλακτικές λύσεις TeamViewer και μερικοί από αυτούς παρατίθενται παρακάτω:

 • Ο μεγαλύτερος λόγος είναι ότι δεν είναι δωρεάν για εμπορική χρήση και τα προσφερόμενα σχέδια είναι δαπανηρά.
 • Ο περιορισμός του διακομιστή μεσολάβησης είναι ένα άλλο ζήτημα με το TeamViewer. Το λογισμικό δεν σας επιτρέπει να εργάζεστε σε διακομιστή μεσολάβησης.
 • Το TeamViewer δεν σας επιτρέπει να στέλνετε αρχεία μεγάλου μεγέθους, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων του είναι πολύ αργή.
 • Αν και το λογισμικό είναι συμβατό με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, η απόδοσή του στο Linux δεν είναι ικανοποιητική.
 • Ακόμα κι αν η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο είναι εξαιρετική, υπάρχουν προβλήματα καθυστέρησης στη δωρεάν έκδοση του λογισμικού.
 • Έχουν υπάρξει αναφορές για κλοπή προσωπικών πληροφοριών από πολλούς χρήστες.

Λίστα με δωρεάν εναλλακτικές λύσεις TeamViewer

Λόγω ορισμένων περιορισμών, οι άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν τις εναλλακτικές λύσεις του TeamViewer. Το TeamViewer ήταν ένα σημαντικό λογισμικό από την άποψη των επιχειρήσεων διαφόρων μεγεθών. Μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων από μεγάλους οργανισμούς βασιζόταν στο TeamViewer για τη διαχείριση διαφορετικών επιχειρηματικών εργασιών. Εάν είστε κάποιος που αναζητά εναλλακτικό ανοιχτού κώδικα TeamViewer, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα σας πούμε για τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις TeamViewer που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά. Η λίστα περιέχει τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν προηγμένες δυνατότητες και λειτουργίες.

1. Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

Είναι η απλούστερη εναλλακτική λύση TeamViewer που εκτελείται ως επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι η καλύτερη εναλλακτική εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα TeamViewer που είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση. Η εναλλακτική σάς επιτρέπει να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στους υπολογιστές μέσω Διαδικτύου και να τους ελέγχετε εξ αποστάσεως. Τα χαρακτηριστικά του παρατίθενται παρακάτω:

 • Αυτή η εναλλακτική προσφέρει στους χρήστες της υποστήριξη πολλαπλών οθονών.
 • Η απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι διαθέσιμη σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες.
 • Σας επιτρέπει να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στη συσκευή ακόμα και όταν ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος.
 • Δεν υπάρχει ανάγκη για εξειδικευμένο λογισμικό επειδή η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome είναι μια εναλλακτική λύση που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης.

2. AnyDesk

AnyDesk θεωρείται η πιο γρήγορη εναλλακτική Android TeamViewer και η ποιότητα της εικόνας που παρέχεται είναι επίσης πολύ καλή. Είναι ένα λογισμικό που μπορεί να εγκατασταθεί όπως ένα κανονικό πρόγραμμα. Το λογισμικό εξασφαλίζει εξαιρετικά ασφαλείς συνδέσεις απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας. Το AnyDesk προσφέρει την ταχύτερη μετάδοση δεδομένων. Μερικές δυνατότητες του λογισμικού παρατίθενται παρακάτω:

 • Το λογισμικό προσφέρει μια δυνατότητα εγγραφής που βοηθά στην εγγραφή της απομακρυσμένης συνεδρίας.
 • Είναι συμβατό με iOS, Android, Linux και Windows.
 • Η διεπαφή του λογισμικού είναι πολύ ελαφριά και φιλική προς το χρήστη.
 • Το λογισμικό ενημερώνεται αυτόματα στις νεότερες εκδόσεις.
  Πώς να ξεκλειδώσετε το ξεκλείδωμα OEM στο Samsung Galaxy S8/S9/Note 8

3. Splashtop

Splashtop θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική του TeamViewer. Είναι μια ασφαλής και επεκτάσιμη λύση για τις ανάγκες απομακρυσμένης πρόσβασης. Η εστίαση είναι στην ασφάλεια και το Splashtop διασφαλίζει ότι η απομακρυσμένη σύνδεσή σας είναι πλήρως ασφαλής. Το λογισμικό είναι συμβατό με διαφορετικές συσκευές, όπως κινητά, φορητούς υπολογιστές, tablet, κ.λπ. Τα χαρακτηριστικά παρατίθενται παρακάτω:

 • Το Splashtop υποστηρίζει απομακρυσμένη πρόσβαση και διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής συνεδρίας.
 • Το λογισμικό διαθέτει μια ασφαλή διεπαφή που διευκολύνεται από την ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων κωδικού πρόσβασης.
 • Είναι συμβατό με iOS, Android και Windows.
 • Αυτό το λογισμικό προσφέρει αξιόπιστη σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας HD.

4. LogMeIn

Μια άλλη δωρεάν εναλλακτική λύση TeamViewer είναι LogMeIn το οποίο είναι ένα λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο που λειτουργεί ως εργαλείο διαχείρισης ενός σημείου με απομακρυσμένη υποστήριξη. Το λογισμικό παρέχει μια οθόνη πολλαπλών οθονών που βοηθά στην παρουσίαση πολλαπλών απομακρυσμένων οθονών. Το LogMeIn διαθέτει 1 TB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud για γρήγορη και ασφαλή μεταφορά αρχείων. Η εστίαση είναι κατά κύριο λόγο στην αποτελεσματική και αποδοτική ανταλλαγή δεδομένων. Τα χαρακτηριστικά του παρατίθενται παρακάτω:

 • Δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος του αρχείου που μοιράζεται μεταξύ απομακρυσμένων συσκευών στο LogMeIn.
 • Έρχεται με δυνατότητα απομακρυσμένης εκτύπωσης που σας βοηθά να εκτυπώνετε διάφορα έγγραφα και αρχεία.
 • Το λογισμικό που βασίζεται σε σύννεφο διαθέτει επίσης οθόνη πολλαπλών οθονών.
 • Ο χώρος αποθήκευσης αρχείων 1 TB είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο.

5. Ammyy Admin

Ammyy Admin είναι ένα εργαλείο για απομακρυσμένη διαχείριση και διαχείριση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας. Είναι ένα άλλο εναλλακτικό ανοιχτού κώδικα TeamViewer. Το πολυλειτουργικό εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης είναι πολύ κατάλληλο για μεγάλες εταιρείες. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το λογισμικό γιατί απλά πρέπει να κατεβάσετε ένα μικρό αρχείο που μπορεί να εκτελεστεί. Δημιουργείται ένα μοναδικό αναγνωριστικό χρήστη για πρόσβαση στις εξωτερικές συσκευές, αποτρέποντας έτσι τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Τα χαρακτηριστικά του Ammyy Admin παρατίθενται παρακάτω:

 • Το εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης προσφέρει την καλύτερη ασφάλεια μεταφοράς δεδομένων.
 • Η λειτουργία φωνητικής συνομιλίας του Ammyy Admin βελτιώνει την εμπειρία χρήστη.
 • Αυτό το εργαλείο είναι συμβατό με Windows και Linux.
 • Μπορείτε να μεταφέρετε διαφορετικούς τύπους αρχείων, όπως αρχεία κειμένου, αρχεία μουσικής ή φωτογραφίες.

6. Mikogo

Εάν ο κύριος σκοπός σας είναι να χρησιμοποιήσετε εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης για διαδικτυακές συναντήσεις, τότε Mikogo είναι μια κατάλληλη εναλλακτική. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί εγκατάσταση επειδή είναι προσβάσιμο στο πρόγραμμα περιήγησης μέσω Windows, Android, Linux και iOS. Έως 25 χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία μόνο συσκευή ταυτόχρονα. Όλες οι λειτουργίες και οι τυπικές δυνατότητες του λογισμικού διαδικτυακών συσκέψεων είναι διαθέσιμες στο Mikogo. Η παρακάτω λίστα περιέχει χαρακτηριστικά του προγράμματος:

 • Το πρόγραμμα σάς δίνει τη δυνατότητα να στέλνετε αρχεία μεγάλου μεγέθους σε απομακρυσμένες συσκευές ακόμα και κατά τη διάρκεια της απομακρυσμένης συνεδρίας.
 • Η Mikogo σάς βοηθά να προγραμματίσετε τη συνάντησή σας εκ των προτέρων.
 • Αποκτάτε εμπειρία τηλεδιάσκεψης υψηλής ποιότητας στο Mikogo.
 • Η ενσωματωμένη υποστήριξη πολλαπλών οθονών βελτιώνει τη συνολική εμπειρία χρήστη.

7. NoMachine

Αυτό το λογισμικό χρησιμοποιεί τεχνολογία NX για να παρέχει την υψηλότερη ποιότητα και την ταχύτερη εμπειρία απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας. Με NoMachine μπορείτε να κάνετε ροή αρχείων ήχου/βίντεο από απομακρυσμένες συσκευές. Το δωρεάν λογισμικό σάς δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς και πρόσβασης σε αρχεία. Η δυνατότητα εγγραφής σάς βοηθά να καταγράψετε τις συνεδρίες, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για μελλοντική αναφορά. Τα χαρακτηριστικά του NoMachine παρατίθενται παρακάτω:

 • Το NoMachine είναι συμβατό με android, Linux, Windows, iOS.
 • Οι διαφημίσεις δεν θα σας ενοχλήσουν, καθώς το εργαλείο δεν έχει διαφημίσεις και περιορισμούς.
 • Η συμβατότητα είναι περιορισμένη με κινητές συσκευές και συσκευές smartphone.
 • Διαθέτει ένα εκτεταμένο σύνολο λειτουργιών που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των χρηστών.

8. ConnectWise Control

Έλεγχος ConnectWise ήταν παλαιότερα γνωστό ως ScreenConnect πριν το αποκτήσει η ConnectWise. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ιδιώτες αλλά και από επιχειρήσεις. Αλλά η επαγγελματική έκδοση του προϊόντος είναι πολύ καλύτερη από την μεμονωμένη έκδοση. Προσφέρει μια επεκτάσιμη εμπειρία τόσο για ομάδες όσο και για άτομα. Το ConnectWise Control έχει σχεδιαστεί κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς. Μερικά χαρακτηριστικά του παρατίθενται παρακάτω:

 • Το ConnectWise Control υποστηρίζει την εγγραφή συνεδρίας και την απομακρυσμένη πρόσβαση.
 • Το λογισμικό διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα υποστήριξης συνομιλίας.
 • Μπορείτε να ανταλλάξετε αρχεία, να μοιραστείτε τις απόψεις σας για διάφορα θέματα και να εργαστείτε ταυτόχρονα.
 • Αυτό το λογισμικό είναι συμβατό με iOS και Android.

9. RemotePC

Αυτό είναι λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης που σας επιτρέπει να ελέγχετε έναν άλλο υπολογιστή από τη συσκευή σας. Το λογισμικό λειτουργεί καλά με τα Windows και σας επιτρέπει να μεταφέρετε μεγάλα αρχεία μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες συνδιάσκεψης και η απομακρυσμένη πρόσβαση διευκολύνουν την επικοινωνία. RemotePC είναι ένας άλλος εναλλακτικός ανοιχτός κώδικας TeamViewer. Τα χαρακτηριστικά του RemotePC παρατίθενται παρακάτω:

 • Μπορείτε να συνδεθείτε στον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου σας από οπουδήποτε.
 • Το RemotePC είναι συμβατό με διαφορετικές πλατφόρμες, αλλά λειτουργεί αποτελεσματικά σε Windows και macOS.
 • Το RemotePC επιτρέπει στο χρήστη να συνομιλεί με τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των συνεδριών.
 • Η μεταφορά αρχείων είναι ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του RemotePC.

10. ISL Online

ISL Online είναι μια άλλη εναλλακτική για το TeamViewer. Σας δίνονται πολλοί τρόποι, όπως μια εφαρμογή επιφάνειας εργασίας, σύνδεση σύνδεσης ή προγράμματα περιήγησης για να συνδεθείτε σε μια απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας. Είναι ένα γρήγορο, ασφαλές και εύχρηστο εναλλακτικό Android TeamViewer που υποστηρίζει επίσης την κοινή χρήση αρχείων και την εγγραφή συνεδρίας. Ορισμένα χαρακτηριστικά του ISL Online παρατίθενται παρακάτω:

 • Το εργαλείο προσφέρει μέγιστη ασφάλεια στους χρήστες του όσον αφορά την κοινή χρήση αρχείων.
 • Το ISL Online διαθέτει τις καλύτερες επιλογές προσαρμογής που βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία του χρήστη.
 • Το εργαλείο είναι συμβατό με Windows, Mac, Linux, Android και iOS.
 • Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των χρηστών.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο split() στην Python

11. GoToMyPC

Αυτή είναι μια πλατφόρμα απομακρυσμένης πρόσβασης που βασίζεται σε σύννεφο που χρησιμοποιείται κυρίως από ομάδες υποστήριξης IT και υπαλλήλους για πρόσβαση στις συσκευές τους από οπουδήποτε. Το εργαλείο εστιάζει στην απόδοση και την αξιοπιστία των απομακρυσμένων συνδέσεων. Για χρήστες Mac και Windows GoToMyPC είναι μια εξαιρετική εναλλακτική Android TeamViewer. Η ακόλουθη λίστα περιέχει χαρακτηριστικά του GoToMyPC:

 • Στο GoToMyPC επιτρέπονται μόνο 5 χρήστες κάθε φορά και μπορείτε να καταγράψετε τις περιόδους σύνδεσης για μελλοντική αναφορά.
 • Η πλατφόρμα προσφέρει υποστήριξη χωρίς διακοπές.
 • Διαφορετικά αρχεία μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα ακόμη και κατά τη διάρκεια των ζωντανών συνεδριών.
 • Είναι συμβατό με Android, iOS, Windows και Kindle.

12. Microsoft Teams

Είναι ένα λογισμικό ομαδικής συνεργασίας που βασίζεται σε σύννεφο που υποστηρίζει κοινή χρήση οθόνης και αποτελεί την πιο αξιόπιστη εναλλακτική του TeamViewer για τους χρήστες. Το λογισμικό επιτρέπει σε απομακρυσμένους και τοπικούς εργαζόμενους να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο σε διαφορετικές συσκευές. Η ανταλλαγή επαγγελματικών μηνυμάτων, η κοινή χρήση αρχείων, οι βιντεοσυσκέψεις και οι κλήσεις είναι οι βασικές δυνατότητες και δυνατότητες του Ομάδες της Microsoft. Μερικά χαρακτηριστικά του αναφέρονται παρακάτω:

 • Το λογισμικό διαθέτει μια ενσωματωμένη δυνατότητα συνομιλίας ανταλλαγής μηνυμάτων που βοηθά στην πιο αποτελεσματική σύνδεση με την ομάδα.
 • Οι συναντήσεις βίντεο μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ομάδες της Microsoft.
 • Η δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης των ομάδων της Microsoft σάς επιτρέπει να μοιράζεστε την οθόνη της επιφάνειας εργασίας σας.

 • Η κοινή χρήση αρχείων είναι ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του λογισμικού.

13. Dameware Remote Everywhere

Αυτό το σύστημα λογισμικού έχει δύο διαθέσιμες παραλλαγές η πρώτη είναι η Dameware Remote Everywhere που είναι μια λύση που βασίζεται σε σύννεφο και η δεύτερη είναι το Dameware Remote Support που είναι μια λύση εσωτερικής εγκατάστασης. Το λογισμικό είναι μια ασφαλής και γρήγορη λύση για απομακρυσμένες συνδέσεις. Η ακόλουθη λίστα περιέχει χαρακτηριστικά αυτού του λογισμικού:

 • Το Dameware Remote Everywhere έχει καλύτερη διαχείριση ελέγχου ταυτότητας για απομακρυσμένες συνδέσεις.
 • Το λογισμικό υποστηρίζει λειτουργίες εγγραφής οθόνης και συνδιάσκεψης.
 • Είναι συμβατό με iOS και Android.
 • Επιλογές απομακρυσμένης εκτύπωσης είναι επίσης διαθέσιμες σε αυτήν τη λύση που βασίζεται στο cloud.

14. ZOHO Assist

Το λογισμικό είναι μια λύση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας που είναι δωρεάν στη χρήση, καθιστώντας το μια θεαματική εναλλακτική του TeamViewer. ZOHO Assist έχει προσβασιμότητα πολλαπλών πλατφορμών που το καθιστά επίσης φιλικό προς τον χρήστη. Διαθέτει εξαιρετικά γρήγορη διεπαφή που βελτιώνει την εμπειρία χρήστη. Η παρακάτω λίστα περιέχει χαρακτηριστικά του λογισμικού:

 • Το λογισμικό είναι συμβατό με Windows, iOS, Linux και Android.
 • Η πλοήγηση με πολλές οθόνες και η μεταφορά αρχείων είναι ενσωματωμένα στη συνολική διεπαφή του λογισμικού.

 • Η δυνατότητα πρόσβασης χωρίς επίβλεψη βοηθά στη σύνδεση με συσκευές που δεν έχουν χρήστες στην άλλη άκρη.

 • Η γρήγορη επικοινωνία διευκολύνεται από πολλαπλές επιλογές συνομιλίας.

15. ManageEngine Remote Access Plus

Είναι μια ολοκληρωμένη, ασφαλής λύση απομακρυσμένης υποστήριξης που βοηθά τους διαχειριστές και τους τεχνικούς γραφείου. Η παρουσία της υποστήριξης αυτής της λύσης είναι αξιοσημείωτη. ManageEngine Remote Access Plus έχει τρεις εκδόσεις η πρώτη είναι η δωρεάν έκδοση, η δεύτερη είναι η τυπική έκδοση και η τελευταία είναι η επαγγελματική έκδοση. Οι δυνατότητες συνομιλίας και βίντεο υπάρχουν επίσης στη λύση. Τα χαρακτηριστικά του ManageEngine Remote Access Plus παρατίθενται παρακάτω:

 • Αυτό το εργαλείο απενεργοποιεί υπολογιστές χωρίς ενεργούς χρήστες, μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας.
 • Το εργαλείο διαθέτει δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης και συνδιάσκεψης.
 • Μπορείτε να συνδεθείτε σε απομακρυσμένους υπολογιστές χωρίς επίβλεψη.
 • Διαγνώσει ελαττωματικούς υπολογιστές διευκολύνοντας έτσι την παραγωγικότητα.

16. Διαχείριση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας

Αυτή είναι μια λύση μίας στάσης που συγκεντρώνει τις απομακρυσμένες συνδέσεις. Η λύση συνοδεύεται από εκατοντάδες ενσωματωμένες δυνατότητες και τεχνολογίες. Διαχείριση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας παρέχει ταχύτητα, ασφάλεια και παραγωγικότητα στους χρήστες του. Σας παρέχει ασφαλή πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία. Μερικά χαρακτηριστικά του παρατίθενται παρακάτω:

 • Το Remote Desktop Manager είναι μια ενιαία πλατφόρμα, που διαχειρίζεται και εκκινεί όλες τις απομακρυσμένες συνδέσεις.
 • Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις σημαντικές πληροφορίες σας, όπως κωδικούς πρόσβασης και διαπιστευτήρια, σε ένα ασφαλές θησαυροφυλάκιο σε αυτήν τη λύση.
 • Η λύση απομακρυσμένης πρόσβασης είναι συμβατή τόσο με Android όσο και με iOS.
 • Όλες οι συνδέσεις προστατεύονται από διάφορες επιθέσεις με κοκκώδη προστασία.

17. Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Microsoft

Η Microsoft διαθέτει δωρεάν λογισμικό απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, το οποίο μπορείτε να λάβετε από το Microsoft Store. Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Microsoft μπορεί να θεωρηθεί μια από τις πιο αξιόπιστες εναλλακτικές του TeamViewer. Το λογισμικό σάς επιτρέπει να συνδεθείτε σε απομακρυσμένες οθόνες. Τα χαρακτηριστικά της απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας της Microsoft παρατίθενται παρακάτω:

 • Το λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές που λειτουργούν σε Windows 8 ή νεότερες εκδόσεις.
 • Αυτό το λογισμικό έχει εξαιρετική συμβατότητα με τα Windows.
 • Οι δυνατότητες λήψης και προβολής οθόνης είναι επίσης διαθέσιμες στην Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Microsoft.
 • Υποστηρίζει ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση και χειρισμό πολλαπλών συνεδριών.

18. Λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης Impero Connect

Το λογισμικό παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε κάθε συσκευή πλατφόρμας. Λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης Impero Connect είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική του TeamViewer λόγω απαράμιλλης ασφάλειας και επεκτασιμότητας. Έχει πάνω από πεντακόσια συν σχέδια για διαφορετικά μεγέθη επιχειρήσεων. Μερικές δυνατότητες του λογισμικού παρατίθενται παρακάτω:

 • Το Impero connect σάς επιτρέπει να συνδέεστε σε διαφορετικές συσκευές που λειτουργούν σε διαφορετικές πλατφόρμες.
 • Για βίντεο, σας προσφέρει ολοκληρωμένες επιλογές απορρήτου.
 • Το λογισμικό σας προσφέρει τρία είδη φιλοξενίας, δηλαδή φιλοξενία εντός εγκαταστάσεων, υβριδική φιλοξενία και φιλοξενία cloud.
 • Είναι συμβατό με Android, Linux, iOS και Windows.

19. SupRemo Control

Έλεγχος SupRemo είναι μια εύκολη, ολοκληρωμένη λύση για έλεγχο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας. Το εργαλείο σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε απομακρυσμένες συσκευές σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ή να επιδιορθώσετε το λογισμικό, το μικρό εκτελέσιμο αρχείο θα κάνει τη δουλειά. Το Supremo Control σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διεπαφή σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η ακόλουθη λίστα περιέχει χαρακτηριστικά του Supremo Control:

 • Το Supremo Control έχει εύκολη διεπαφή χρήστη στην πλοήγηση
 • Το εργαλείο είναι συμβατό με Android, iOS, Windows και Linux.
 • Η ασφάλεια που προσφέρει το Supremo Control το καθιστά καλύτερη εναλλακτική του TeamViewer.
 • Για την εκκίνηση απομακρυσμένων συνεδριών δεν χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση γιατί το εργαλείο ενεργοποιεί αυτόματα το Supremo κατά την εκκίνηση των Windows του υπολογιστή.

20. MeshCentral

Η εφαρμογή προσφέρει μια δικτυακή πύλη που σας βοηθά να διαχειρίζεστε συσκευές υπολογιστών και επιτραπέζιους υπολογιστές από απόσταση. Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αρχείων και εγγράφων. MeshCentral είναι μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα, δωρεάν απομακρυσμένης διαχείρισης του TeamViewer. Είναι μια ενιαία λύση για απομακρυσμένη πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας. Η παρακάτω λίστα περιέχει χαρακτηριστικά του MeshCentral:

 • Η δυνατότητα συνομιλίας βίντεο και κειμένου είναι διαθέσιμη στο MeshCentral ακόμη και κατά τη διάρκεια των συνεδριών απομακρυσμένης υποστήριξης.
 • Είναι συμβατό με Windows και Linux.
 • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, να ανεβάσετε και να κατεβάσετε αρχεία και έγγραφα κατά τη διάρκεια απομακρυσμένων περιόδων σύνδεσης.
 • Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το τείχος προστασίας, καθώς το MeshCentral είναι μια εφαρμογή που βασίζεται σε πράκτορες.

21. Απάτσι Γκουακομόλε

Είναι μια πύλη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας χωρίς πελάτη. Απάτσι Γκουακομόλε δεν απαιτεί πρόσθετα πρόσθετα και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό μέσω προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Ο πίνακας που βασίζεται στο web βοηθά στην εναλλαγή από τη μια συσκευή στην άλλη. Η διεπαφή του πίνακα είναι πολύ απλή και εύκολη στη χρήση. Το Apache Guacomole είναι μια εναλλακτική λύση TeamViewer ανοιχτού κώδικα. Μερικά χαρακτηριστικά του παρατίθενται παρακάτω:

 • Η δυνατότητα κοινής χρήσης επιφάνειας εργασίας του πίνακα είναι κάπως περίπλοκη.
 • Μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα την εφαρμογή με την έκδοση Dockerized.
 • Έχετε ένα πληκτρολόγιο οθόνης που βελτιώνει την εμπειρία χρήστη.
 • Το Apache Guacomole είναι συμβατό με Windows.

22. Ασπία

Είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και δωρεάν για διαχείριση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας. Μπορείτε να μοιραστείτε τα αρχεία και τα έγγραφά σας σε Ασπία. Η αξιοπιστία προέρχεται από το γεγονός ότι το εργαλείο επιδιορθώνει προβλήματα συστήματος και πραγματοποιεί ελέγχους ρουτίνας. Τα βήματα εγκατάστασης είναι πολύ εύκολα και η διεπαφή είναι φιλική προς το χρήστη. Δεν απαιτούνται ανάλογα αρχεία ή λογισμικό για την εκτέλεση της εφαρμογής. Τα χαρακτηριστικά παρατίθενται παρακάτω:

 • Μπορείτε να μοιραστείτε με ασφάλεια τα αρχεία και τα έγγραφά σας στο Aspia.
 • Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά κρυπτογραφημένη και περιέχει υψηλό επίπεδο εξουσιοδότησης.
 • Το Aspia είναι εξαιρετικά συμβατό με Windows και MacOS.

23. Screego

Αυτή η εναλλακτική λύση TeamViewer προσφέρει κοινή χρήση οθόνης υψηλής ποιότητας και χαμηλή καθυστέρηση. Screego είναι μια άλλη εναλλακτική λύση TeamViewer που είναι ανοιχτού κώδικα, δωρεάν εφαρμογή που σας βοηθά να εργάζεστε χωρίς εμπόδια. Η εφαρμογή είναι απλή στη χρήση και ο μόνος περιορισμός είναι το πληκτρολόγιο οθόνης που λείπει. Μερικά χαρακτηριστικά παρατίθενται παρακάτω:

 • Η εφαρμογή είναι συμβατή με Windows και Linux.
 • Η κοινή χρήση βίντεο μπορεί να γίνει σε υψηλή ευκρίνεια και η καθυστέρηση είναι αμελητέα.
 • Το Screego επιτρέπει κοινή χρήση οθόνης για πολλούς χρήστες.

24. UltraViewer

UltraViewer σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τη συσκευή του συμμετέχοντος. Το λογισμικό χρησιμοποιείται στην ηλεκτρονική εκπαίδευση των ομάδων της επιχείρησής σας. Η διεπαφή είναι πολύ απλή και εύκολη στη χρήση. Μερικά χαρακτηριστικά του παρατίθενται παρακάτω:

 • Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων και εγγράφων στο UltraViewer.
 • Το λογισμικό διαθέτει ένα ενσωματωμένο παράθυρο συνομιλίας στο οποίο μπορείτε να στείλετε μηνύματα κειμένου στην ομάδα σας.
 • Η υποστήριξη πολλών υπολογιστών αυξάνει την αποτελεσματικότητα.

 • Είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις των Windows.

25. DWS

Αυτός ο εναλλακτικός ανοιχτός κώδικας TeamViewer είναι προσβάσιμος από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ο πράκτορας πρέπει να εγκατασταθεί στον κεντρικό υπολογιστή και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν. DWS είναι επίσης μία από τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις TeamViewer που επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων μέσω προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Η παρακάτω λίστα περιέχει τα χαρακτηριστικά του:

 • Δεν έχετε τη δυνατότητα συνομιλίας ήχου/βίντεο στο DWService.
 • Σας παρέχει δυνατότητα μεταφοράς αρχείων.
 • Αυτό είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα που εκτελείται σε προγράμματα περιήγησης ιστού.
 • Η εφαρμογή είναι συμβατή με Windows, macOS και Linux.

26. Παράλληλη Πρόσβαση

Παράλληλη πρόσβαση παρέχει την απλούστερη, ταχύτερη και πιο αξιόπιστη απομακρυσμένη πρόσβαση στη συσκευή σας από οπουδήποτε. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης εφαρμογές που βασίζονται σε κινητά, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για χρήστες κινητών. Η εμπειρία προβολής από κινητό είναι εξαιρετική. Μερικές δυνατότητες της Parallels Access παρατίθενται παρακάτω:

 • Με την Parallels Access μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση στις συσκευές macOS και Windows από συσκευές iOS και Android.
 • Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε επιτραπέζιους υπολογιστές μόνο από κινητές συσκευές.
 • Διαθέτει εξαιρετικό έλεγχο αφής.
 • Η εφαρμογή λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους παραθύρου.

***

Ελπίζουμε ότι το ιστολόγιό μας για τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις TeamViever σας βοήθησε παρέχοντας μια λίστα επιλογών που μπορείτε να εξερευνήσετε και να χρησιμοποιήσετε για απομακρυσμένη πρόσβαση. Ενημερώστε μας ποια από τις προαναφερθείσες επιλογές ήταν η καλύτερη για εσάς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή απορίες που θέλετε να μεταφέρετε, αφήστε τις στην παρακάτω ενότητα σχολίων