22 Κορυφαίο λογισμικό GraphQL που πρέπει να γνωρίζετε ως προγραμματιστής

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο οι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση σε ένα εργαλείο που συνδέει εφαρμογές με τεράστιους τύπους δεδομένων, όπως το να βάζουν βούτυρο στο τοστ; Ένας κόσμος όπου ένα εργαλείο βοηθά τους προγραμματιστές να ανακτήσουν αυτό που θέλουν με απόλυτη ακρίβεια; Αυτός δεν είναι μαγικός κόσμος. αυτό είναι δυνατό σήμερα με το GraphQL.

Αναπτύχθηκε από το Facebook το 2015, το GraphQL, από την αρχή, έχει σχεδιαστεί για να κάνει αποτελεσματική τη διαδικασία ανάκτησης και χειρισμού δεδομένων. Το GraphQL το επιτυγχάνει με μια δηλωτική και ευέλικτη προσέγγιση για την αναζήτηση των δεδομένων.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους όπως τα RESTful API, που καταλήγουν να στέλνουν πολύ περισσότερα δεδομένα από όσα θέλετε, αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε τη δομή των δεδομένων που χρειάζεστε με τη βοήθεια μιας γλώσσας ερωτημάτων. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη γλώσσα ερωτήματος, μπορείτε να ζητήσετε συγκεκριμένα πεδία, ένθετες σχέσεις και πολλά άλλα.

Αυτό το επίπεδο ειδικότητας και αποτελεσματικότητας ήταν αδύνατο πριν. Εκτός από την ανάκτηση δεδομένων, το GraphQL είναι επίσης πολύ χρήσιμο για την τροποποίηση δεδομένων. Η χρήση παραδοσιακών RESTful API για την τροποποίηση δεδομένων προκαλεί ορισμένες φορές προβλήματα συμβατότητας. Αλλά με το GraphQL, έχετε ένα ισχυρό σύστημα τύπου, δυνατότητες ενδοσκόπησης, καθώς και δυνατότητες αυτο-τεκμηρίωσης που δημιουργεί αποτελεσματικά API χωρίς έκδοση και παρέχει ομαλές αναβαθμίσεις.

Με απλά λόγια, η GraphQL είναι μια γλώσσα χρόνου εκτέλεσης και ερωτημάτων που επιτρέπει στους χρήστες της να λαμβάνουν και να χειρίζονται αποτελεσματικά δεδομένα από API, ενώ μετριάζουν το πρόβλημα της υπο-ανάκτησης ή της υπερβολικής ανάκτησης. Εδώ ο πελάτης αναφέρει τα δεδομένα που πραγματικά χρειάζονται και το API απαντά ανάλογα.

Μέσα από αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε το κορυφαίο λογισμικό GraphQL που θα αλλάξει τη ροή εργασιών ανάπτυξης προς το καλύτερο. Αυτά θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε πιο αποτελεσματικές εφαρμογές από ποτέ και να χρησιμοποιήσετε τους πόρους σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Τώρα θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για να εξερευνήσουμε το κορυφαίο λογισμικό GraphQL.

Apollo GraphQL

Apollo GraphQL είναι ένα σύνολο λογισμικού που περιλαμβάνει εργαλεία όπως το Apollo Server και το Apollo Client. Αυτά τα εργαλεία μαζί παρέχουν μια απρόσκοπτη εργαλειοθήκη για την απλοποίηση της ανάπτυξης με το GraphQL. Αυτό το πλούσιο οικοσύστημα επιτρέπει στους προγραμματιστές να κατασκευάζουν προϊόντα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Διακομιστής Apollo

Διακομιστής Apollo είναι ένας διακομιστής GraphQL που σας επιτρέπει να τον ρυθμίσετε και να τον εκτελέσετε εύκολα. Η φύση χαμηλής διαμόρφωσης του Apollo Server τον καθιστά πολύ εύκολο στη χρήση τόσο για επαγγελματίες όσο και για αρχάριους. Ο διακομιστής Apollo είναι συμβατός με τις προδιαγραφές, γεγονός που τον καθιστά συμβατό με οποιοδήποτε λογισμικό GraphQL από την πλευρά του πελάτη.

Ο διακομιστής Apollo έχει υποστήριξη για διάφορα back end, API και βάσεις δεδομένων. Υποστηρίζει REST API και πλαίσια όπως Express, MongoDB, Firestore και πολλά άλλα. Επιπλέον, ο διακομιστής Apollo διαθέτει χαρακτηριστικά όπως η συρραφή σχήματος, η οποία είναι πολύ ισχυρή, καθώς αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μόνο ένα API που παρέχει πρόσβαση σε πολλαπλά πίσω άκρα διαφορετικών υπηρεσιών.

Πελάτης Apollo

Η Apollo σας καλύπτει τόσο από την πλευρά του πελάτη όσο και από την πλευρά του διακομιστή. Πελάτης Apollo σας παρέχει έναν απλοποιημένο τρόπο διαχείρισης κατάστασης και ανάκτησης δεδομένων. Αυτό έχει μια διαισθητική διεπαφή χρήστη και μια εύχρηστη διάταξη.

Με το Apollo Client, λαμβάνετε λειτουργίες όπως ενημερώσεις διεπαφής χρήστη, συνδρομή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα. Χαρακτηριστικά όπως αυτά βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία ανάπτυξης. Απλοποιεί επίσης δραστικά τη διαδικασία διαχείρισης του κράτους και ανάκτησης δεδομένων. Όλες αυτές οι δυνατότητες κάνουν το Apollo Client χρήσιμο για πολλούς προγραμματιστές παγκοσμίως.

GraphQL Playground

GraphQL Playground είναι ένα web-based IDE που σας επιτρέπει να συντάσσετε ερωτήματα και να τα εκτελείτε. Αυτό το εργαλείο είναι πολύ λειτουργικό και διαθέτει μια φιλική και διαισθητική διεπαφή. Με το GraphQL Playground, έχετε πρόσβαση σε ένα ισχυρό IDE μαζί με την κινητικότητα και την ευκολία ενός προγράμματος περιήγησης.

Παρόλο που το GraphQL Playground βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, δεν θέτει σε κίνδυνο τίποτα. Μπορείτε να περιμένετε χαρακτηριστικά που θα περιμένατε από ένα πλήρες IDE επιφάνειας εργασίας. Διαθέτει επισήμανση σύνταξης, επικύρωση κώδικα και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, έχετε επίσης πρόσβαση σε προτάσεις σε πραγματικό χρόνο και λειτουργίες αυτόματης συμπλήρωσης.

Το GraphQL Playground υποστηρίζει επίσης πολλαπλές καρτέλες. Αυτή η δυνατότητα έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών προγραμματιστών λόγω της ευκολίας της. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε τη δυνατότητα να εκτελείτε και να συνθέτετε πολλαπλά ερωτήματα ταυτόχρονα. Αυτή η ικανότητα καθιστά τη διαδικασία πολύ χρονικά αποτελεσματική και χωρίς προβλήματα. Έχετε επίσης πρόσβαση σε δυνατότητες προσαρμογής που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να την εξατομικεύουν όπως θέλουν.

Με πιο απλά λόγια, το GraphQL Playground σας δίνει ένα GraphQL IDE σε ένα πρόγραμμα περιήγησης χωρίς να χάσετε τις δυνατότητες. Λαμβάνετε τις δυνατότητες που θέλετε, όπως αυτόματη συμπλήρωση, επισήμανση σύνταξης και ακόμη και προτάσεις σε πραγματικό χρόνο.

Πρίσμα

Πρίσμα είναι ένα εργαλείο για τη σχεσιακή αντιστοίχιση αντικειμένων (ORM). Το ORM είναι ουσιαστικά μια γέφυρα μεταξύ αντικειμενοστρεφών γλωσσών και σχεσιακών βάσεων δεδομένων. Το Prisma παρέχει ένα επίπεδο αφαίρεσης μεταξύ της βάσης δεδομένων και της γλώσσας προγραμματισμού και καθιστά την ανάκτηση και το χειρισμό των δεδομένων πολύ εύκολη και εύκολη.

  Συγχρονισμός σημειώσεων συγκεκριμένων ιστότοπων σε υπολογιστές

Με το Prisma, λαμβάνετε ένα API που δημιουργείται αυτόματα. Αυτό το API είναι ασφαλές για τον τύπο και διατηρεί αυτήν την ασφάλεια τύπου ακόμη και σε JavaScript. Απλά πρέπει να αναφέρετε το σχήμα των δεδομένων σας και η Prisma χειρίζεται τα υπόλοιπα για εσάς. Χρησιμοποιεί τη δική του γλώσσα ορισμού σχήματος της GraphQL, καθιστώντας τη δουλειά πολύ απλή. Αυτή η απλότητα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του λογισμικού.

Αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές γλώσσες και βάσεις δεδομένων, καθώς υποστηρίζει όλες τις κύριες σχεσιακές βάσεις δεδομένων και διάφορες δημοφιλείς βιβλιοθήκες και πλαίσια. Επιπλέον, υποστηρίζει επίσης τη μετεγκατάσταση δεδομένων, τη δημιουργία μοντέλων και πολλά άλλα.

Αναμετάδοση

Αναμετάδοση είναι μια βιβλιοθήκη πελάτη που δημιουργήθηκε για το React. Με το Relay, κάθε στοιχείο μπορεί να δηλώσει τα δεδομένα που χρειάζεται και το Relay χειρίζεται τα υπόλοιπα. Έχετε επίσης την επιλογή να επαναχρησιμοποιήσετε ένα στοιχείο και τα ερωτήματα θα ενημερωθούν επίσης.

Με το Relay, έχετε επίσης την επιλογή αυτόματης παρτίδας. Αναλύει και συνδυάζει τα παρόμοια αιτήματα και διασφαλίζει επίσης ότι δεν γίνεται ανάκτηση διπλότυπων δεδομένων. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και εύρος ζώνης δικτύου και καθιστά τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική.

Μερικές φορές οι προγραμματιστές θέλουν λεπτομερή έλεγχο και το Relay τον παρέχει. Το ρελέ είναι εξοπλισμένο με πολύ χρήσιμα και ισχυρά εργαλεία. Έχει μια επέκταση εργαλείων προγραμματισμού που σας παρέχει λειτουργίες όπως παρακολούθηση αιτημάτων δικτύου, επιθεώρηση ερωτημάτων, εντοπισμό σφαλμάτων και πολλά άλλα. Αυτό το εργαλείο είναι εύχρηστο, ειδικά όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Και το πιο σημαντικό, το Relay παρέχει ένα απρόσκοπτο οικοσύστημα. Μπορεί να ενσωματωθεί με άλλα συστήματα GraphQL και έχει υποστήριξη για διάφορες δημοφιλείς βιβλιοθήκες για το GraphQL, καθιστώντας το μια πολύ καλή επιλογή.

PostGraphile

PostGraphile παρέχει έναν τρόπο χρήσης του GraphQL με τις βάσεις δεδομένων PostgreSQL. Αυτό γίνεται με την έκθεση της βάσης δεδομένων σας ως τελικό σημείο GraphQL. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να αλληλεπιδράτε με τη βάση δεδομένων σας χρησιμοποιώντας ερωτήματα ή μεταλλάξεις GraphQL.

Έρχεται με λειτουργίες όπως η αυτόματη δημιουργία σχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα αναλύσει το σχήμα της βάσης δεδομένων και θα δημιουργήσει το επιθυμητό σχήμα από μόνο του. Έχει τη δυνατότητα να περνά μέσα από σχεσιακά δεδομένα και να αναλύει πολύπλοκες σχέσεις, απόψεις και διαδικασίες. Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα API για εσάς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στα δεδομένα.

Η ασφάλεια και τα δεδομένα είναι συνώνυμα. Επομένως, πρέπει να έχουμε κατά νου τους ελέγχους ταυτότητας και τις εξουσιοδοτήσεις. Αλλά ευτυχώς, αυτό το εργαλείο έχει την πλάτη σας σε αυτό. Έχουν υποστήριξη για δημοφιλή πρότυπα ελέγχου ταυτότητας. Υποστηρίζει το OAuth και έχουν επίσης υποστήριξη για JWT (JSON Web Tokens), ώστε να μην χρειάζεται να χάνετε ύπνο λόγω ασφάλειας.

GraphiQL

GraphiQL σας δίνει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE) σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Λαμβάνετε ένα ισχυρό IDE με τις ανέσεις που παρέχονται με ένα πρόγραμμα περιήγησης. Είναι γνωστό ότι είναι διαδραστικό και διαισθητικό και δεν απογοητεύει, παρέχοντας ένα καθαρό και απλό περιβάλλον χρήστη.

Το GraphiQL έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλετε να έχει ένα GraphQL IDE. Παρέχει υποστήριξη για δημιουργία και εκτέλεση ερωτημάτων, επισήμανση σύνταξης και επισήμανση σφαλμάτων. Επιπλέον, έχετε επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε μεταβλητές στα ερωτήματά σας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, καθώς καθιστά πολύ εύκολη τη μετάδοση δυναμικών τιμών.

Αυτό το εργαλείο είναι εξοπλισμένο με έναν ενσωματωμένο εξερευνητή τεκμηρίωσης, δίνοντάς σας μια σαφή ιδέα για τους τύπους, τις λειτουργίες και τα πεδία του σχήματός σας. Ο εξερευνητής τεκμηρίωσης είναι πολύ χρήσιμος για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το API και τι μπορεί να πετύχει για εσάς.

Χαρακτηριστικά όπως αυτά κάνουν το GraphiQL περιζήτητο. Η υποστήριξη για την τεκμηρίωση, η επισήμανση σφαλμάτων και η βοήθεια στη δημιουργία ερωτημάτων καθιστούν αυτή μια συνεκτική και ομαλή εμπειρία και παρέχουν εξαιρετική αξία σε μια ροή εργασίας GraphQL.

Πλέγμα

Νexus είναι ένα εργαλείο για να κάνετε τα GraphQL API όπως και άλλα. Αλλά εκεί που διαφέρει είναι η προσέγγισή του με πρώτο κώδικα. Σε αντίθεση με άλλα εργαλεία, δεν χρησιμοποιεί γλώσσες ορισμού σχήματος. Μπορείτε να ορίσετε το σχήμα απευθείας μέσα στον ίδιο τον κώδικα. Αυτή η προσέγγιση είναι πιο ευέλικτη και καλύτερη για ενσωμάτωση με υπάρχουσες βάσεις κωδικών.

Το Nexus είναι επίσης ασφαλές. Το Nexus χρησιμοποιεί Typescript, γεγονός που το καθιστά εγγενώς ασφαλές. Έχετε επίσης πρόσβαση στις λειτουργίες αυτόματης συμπλήρωσης του Typescript. Χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη γλώσσα για τον καθορισμό του σχήματος. Επομένως, η σύνταξη για τον ορισμό ενός σχήματος είναι συνοπτική, κατανοητή και ευανάγνωστη.

Η συμβατότητα είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για GraphQL. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το Nexus έχει υποστήριξη για σημαντικούς διακομιστές GraphQL όπως οι Apollo και Express. Μπορείτε εύκολα να τα ενσωματώσετε με τη χρήση των παρεχόμενων προσθηκών.

Εξάλλου, το Nexus είναι πολύ αρθρωτό από τη σχεδίασή του. Το Nexus επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναλύουν το σχήμα και τον αναλυτή σε διάφορα μικρά στοιχεία που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Αυτή η προσέγγιση βοηθά στη διατήρηση του κώδικα και στην τακτοποιημένη οργάνωση του.

Altair

Altair είναι ένα IDE πελάτη πολλαπλών πλατφορμών για το GraphQL. Με τη διαθεσιμότητά του σε όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα και προγράμματα περιήγησης, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη ροή εργασίας σας στο GraphQL. Το Altair έχει υποστήριξη για διάφορες λειτουργίες όπως ερωτήματα, συνδρομές και μετάλλαξη.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε JavaScript σε HTML για να δημιουργήσετε διαδραστικές ιστοσελίδες

Το Altair ενσωματώνεται στη ροή εργασιών σας στο GraphQL και παρέχει μια βολική και οπτικά διαδραστική διεπαφή χρήστη για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας στο GraphQL. Λαμβάνετε επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη για πολλά τελικά σημεία. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ βολική και σας επιτρέπει να εργάζεστε με πολλά τελικά σημεία GraphQL ταυτόχρονα. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πολλών τελικών σημείων, γεγονός που σας δίνει ώθηση παραγωγικότητας.

Τα αποσπάσματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναχρησιμοποιήσετε εύκολα ένα συγκεκριμένο αίτημα. Με το Altair, λαμβάνετε ενσωματωμένο ιστορικό αιτημάτων που σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε και να επαναχρησιμοποιείτε παλιά ερωτήματα με ευκολία. Επιπλέον, το Altair διαθέτει επίσης δυνατότητες όπως υποστήριξη μεταβλητών, παρακολούθηση απόδοσης, επικύρωση απόκρισης και πολλά άλλα, γεγονός που κάνει το Altair μια εξαιρετική προσθήκη στη ροή εργασίας σας.

GraphQL Voyager

GraphQL Voyager είναι το εργαλείο που χρειάζεστε για να κατανοήσετε εύκολα τα σχήματα. Αναλύει το σχήμα GraphQL και σας βοηθά να κατανοήσετε με μια οπτική αναπαράσταση των τύπων και των πεδίων του σχήματος. Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό και φιλικό εργαλείο για έμπειρους χρήστες καθώς και για νεοφερμένους. Από τη διεπαφή έως τις ίδιες τις αναπαραστάσεις είναι φτιαγμένες για να είναι πολύ διαισθητικές και εύκολα κατανοητές.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε πώς θέλετε να βλέπετε τα δεδομένα. Έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα δεδομένα ως εικόνα και επίσης σε μορφή JSON. Επιπλέον, το GraphQL Voyager είναι εξοπλισμένο με λειτουργία αναζήτησης που σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε εύκολα ένα συγκεκριμένο κομμάτι δεδομένων. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας πεδία, λέξεις-κλειδιά και άλλα.

Το Voyager είναι φτιαγμένο για να είναι απλό. Με τις δυνατότητες αυτόματης διάταξης, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το γράφημα θα είναι ευανάγνωστο και χωρίς ακαταστασία. Επιπλέον, τα δεδομένα είναι οργανωμένα σε συμπλέγματα που καθιστούν τα τεράστια δεδομένα πολύ εύκολα κατανοητά και ευανάγνωστα.

Γεννήτρια κώδικα GraphQL

Γεννήτρια κώδικα GraphQL είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για τη δημιουργία κώδικα για το GraphQL. Με το Code Generator, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και προσπάθεια, καθώς έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί κώδικα τόσο για το μπροστινό μέρος όσο και για το πίσω μέρος. Ο κώδικας που δημιουργείται είναι πολύ συνοπτικός και αποτελεσματικός και έχει ασφάλεια τύπου.

Το Code Generator είναι κατάλληλο για τη δημιουργία κώδικα για διάφορες γλώσσες όπως Ruby, TypeScript, JavaScript και Java. Ο παραγόμενος κώδικας είναι επίσης προσαρμόσιμος, καθώς μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τον κώδικα που δημιουργείται με τα διάφορα πρότυπά του.

Η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Το Code Generator διαθέτει ένα πλούσιο οικοσύστημα για πρόσθετα για διάφορα πλαίσια, το οποίο επεκτείνει τη λειτουργικότητά του και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κώδικα για ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Επιπλέον, δεν περιορίζεται στα σχήματα GraphQL. Υποστηρίζονται επίσης έγγραφα JSON, GraphQL και τελικά σημεία. Αυτό το εργαλείο εξοικονομεί χρόνο στους προγραμματιστές περιορίζοντας τη σύνταξη επαναλαμβανόμενου κώδικα, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα.

Επεξεργαστής GraphQL

Επεξεργαστής GraphQL είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για προγραμματιστές GraphQL. Είναι ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων που υποστηρίζει λειτουργίες όπως η επεξεργασία, ο σχεδιασμός και ακόμη και οι δυνατότητες συνεργασίας. Η οπτικά ελκυστική φύση του και η ευκολία χρήσης του το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για προγραμματιστές.

Με τις δυνατότητες συνεργασίας του, μεγάλες ή μικρές ομάδες μπορούν να το ενσωματώσουν στη ροή εργασίας τους για να εμπλουτίσουν την εμπειρία ανάπτυξης και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, καθώς οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να μοιράζονται τις ιδέες τους και να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα στο ίδιο μέρος.

Η τεκμηρίωση είναι ο καλύτερος φίλος ενός προγραμματιστή. Το GraphQL Editor το κατανοεί αυτό και διαθέτει μια ειδική ενότητα για να περιγράψετε το συγκεκριμένο στοιχείο. Αυτή η περιγραφή χρησιμοποιείται αργότερα για τη δημιουργία εις βάθος τεκμηρίωσης. Αυτή η τεκμηρίωση βοηθά άλλους προγραμματιστές να κατανοήσουν εύκολα τον κώδικα.

Η επικύρωση και ο έλεγχος σφαλμάτων είναι επίσης ενσωματωμένος με το GraphQL Editor. Επισημαίνει τα σφάλματα στο σχήμα καθώς το γράφετε και σας βοηθά να γράφετε κώδικα χωρίς σφάλματα.

Swagger2GraphQL

Swagger-to-GraphQL είναι ένα φανταστικό εργαλείο που δημιουργεί αυτόματα σχήματα GraphQL με τη βοήθεια προϋπαρχουσών προδιαγραφών Swagger. Αυτό το εργαλείο είναι πολύ χρήσιμο καθώς σας δίνει το προνόμιο να χρησιμοποιείτε RESTful API ενώ λαμβάνετε τα οφέλη του GraphQL.

Το Swagger-to-GraphQL λαμβάνει την προδιαγραφή Swagger ως είσοδο και παρέχει μια μηχανικά αναγνώσιμη μορφή των τελικών σημείων και των ωφέλιμων φορτίων API, μαζί με άλλες λεπτομέρειες. Τώρα δημιουργεί το σχήμα για το GraphQL.

Αυτό το εργαλείο είναι πολύ προσαρμόσιμο. Μπορείτε να το ρυθμίσετε με ακρίβεια σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για να λάβετε το σχήμα και τους επιλύτες GraphQL. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχετε επίσης τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε χειροκίνητα το σχήμα μόνοι σας. Το εργαλείο είναι πολύ ευέλικτο.

Μαζί με αυτές τις δυνατότητες, το Swagger-to-GraphQL είναι επίσης διαλειτουργικό με διάφορα εργαλεία στο οικοσύστημα GraphQL. Έχει υποστήριξη για Apollo Server, GraphQL.js και πολλά άλλα.

Συνοψίζοντας, το Swagger-to-GraphQL βοηθά στη γεφύρωση των RESTful API και του GraphQL και κάνει τη διαδικασία αρκετά απλή. Εάν θέλετε να ενσωματώσετε το GraphQL στη ροή εργασίας REST, αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

  Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις συνέντευξης JavaScript

Αστεροειδής

Αστεροειδής κάνει τις κλήσεις API σας πιο γρήγορες με τη βοήθεια της προσωρινής αποθήκευσης. Είναι μια πύλη αιχμής GraphQL που περικλείει το API σας. Το Stellate είναι επίσης χρήσιμο για τον περιορισμό του ρυθμού.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε και να κατανοήσετε μοτίβα φόρτωσης και να σχεδιάσετε αλλαγές για το σχήμα με τη βοήθεια δεδομένων μετρήσεων. Χαρακτηριστικά όπως η άμεση εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης, η δυνατότητα θωράκισης του API και οι συνεχείς λειτουργίες καθιστούν το εργαλείο απαραίτητο.

AWS AppSync

AppSync by AWS είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να αναπτύξετε επεκτάσιμες και σε πραγματικό χρόνο εφαρμογές με ευκολία. Το AppSync κάνει τα ασήμαντα πράγματα, όπως τον συγχρονισμό, τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και την υποστήριξη εκτός σύνδεσης πολύ εύκολα, καθώς τα χειρίζεται το AppSync, ενώ εστιάζετε στη δημιουργία πιο εξελιγμένων εφαρμογών.

Επιπλέον, έχετε επίσης δυνατότητες όπως συγχωνευμένα API και προσωρινή αποθήκευση, δίνοντας στους χρήστες τόση ευελιξία. Όχι μόνο αυτό, αλλά περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά όπως παρατηρησιμότητα και εταιρική ασφάλεια.

Quicktype

Quicktype είναι ένα εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει μοντέλα και σειριοποιητές από το GraphQL και άλλες μορφές. Μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα κώδικα για εύκολη ανάγνωση, εγγραφή και επικύρωση. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο και ενισχύει την αποτελεσματικότητα.

Το Quicktype μπορεί να λειτουργήσει με πολλές γλώσσες, όπως Kotlin, Java, Dart, Typescript και άλλες. Το Quicktype μπορεί επίσης να αλλάξει αυτόματα τις βιβλιοθήκες πελατών. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη συμπλήρωση και η ανακατασκευή.

Πωλητής

Πωλητής είναι ένα εμπορικό API ανοιχτού κώδικα. Σας βοηθά αφαιρώντας το επίπεδο παρουσίασης από την κύρια δραστηριότητα. Μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στο API της παρουσίας σας στο Saleor από το πρόγραμμα περιήγησής σας με το παρεχόμενο GraphQL Playground.

Η Saleor έρχεται επίσης με το “GraphQL Code Generation”. Αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία αιτημάτων, η πληκτρολόγηση και άλλες πτυχές μπορούν να αυτοματοποιηθούν εύκολα.

WPGraphQL

WPGraphQL, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα GraphQL API που δημιουργήθηκε ειδικά για το WordPress. Αυτό φέρνει όλα τα καλά πράγματα του GraphQL στο WordPress και επιτρέπει την αποτελεσματική ανάκτηση δεδομένων και τη δυνατότητα ανάκτησης πολλαπλών πόρων ταυτόχρονα. Η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε όπως κάθε άλλο πρόσθετο WordPress και να το ενεργοποιήσετε εύκολα.

EdgeDB

EdgeDB είναι μια βάση δεδομένων με υποστήριξη για γλώσσες ερωτημάτων, γλώσσες μοντελοποίησης δεδομένων και πολλά άλλα. Το EdgeDB υποστηρίζει το GraphQL με τις επεκτάσεις του. Παρέχει ένα “Σχήμα παρόμοιο με το γράφημα με έναν σχεσιακό πυρήνα”.

Επιπλέον, παρέχει επίσης υποστήριξη πελάτη πρώτου κατασκευαστή για όλες τις κύριες γλώσσες όπως Python, Java, JavaScript, Rust και πολλά άλλα.

Dgraph

Dgraph σας βοηθά να δημιουργείτε API και να γράφετε backends μόνο με σχήματα GraphQL. Το DGraph έρχεται με εγγενή υποστήριξη για GraphQL, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται μετάφραση GraphQL/SQL που κάνει τη διαδικασία πολύ πιο ομαλή. Το Dgraph είναι επίσης Lighting Fast.

Υποστηρίζει ταυτόχρονα ερωτήματα και λειτουργίες όπως η βελτιστοποίηση ερωτημάτων βάσει ευρετηρίου, γεγονός που του δίνει ταχύτητα. Επιπλέον, υπάρχει ένα ενιαίο σχήμα εφαρμογής και βάσης δεδομένων που σημαίνει ότι δεν υπάρχει μετασχηματισμός σχήματος και καμία αναντιστοιχία σύνθετης αντίστασης.

Χασούρα

Χασούρα είναι ένα φανταστικό εργαλείο για την αυτόματη δημιουργία API. Με αυτό, πρέπει απλώς να το κατευθύνετε στη βάση δεδομένων και κάνει τα υπόλοιπα για εσάς παρέχοντάς σας ένα API που είναι ενοποιημένο, ασφαλές και σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό το εργαλείο είναι εξοπλισμένο με μια μηχανή δήλωσης εξουσιοδότησης που καθιστά πολύ εύκολο τον έλεγχο των δεδομένων σας με δικαιώματα που βασίζονται σε ρόλους, καθώς και πράγματα όπως ενέργειες και απομακρυσμένα σχήματα. Επιπλέον, παρέχει επίσης κλιμακούμενες επιδόσεις και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.

URQL

URQL είναι ένας πελάτης GraphQL για διάφορα πλαίσια JavaScript. Αυτά περιλαμβάνουν το Vue, το Svelte, το React, ακόμη και το απλό JavaScript. Το URQL είναι γνωστό για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά του.

Επιπλέον, το URQL είναι πολύ αποδοτικό παρόλο που είναι ελαφρύ. Το URQL σάς παρέχει τη δυνατότητα να αλλάξετε τον τρόπο πρόσβασης στα δεδομένα προσαρμόζοντας το επίπεδο δεδομένων. Είναι επίσης αρκετά απλό, επομένως δεν υπάρχουν πολύπλοκες διαμορφώσεις.

RxDB

RxDB είναι μια βάση δεδομένων NoSQL που δημιουργήθηκε ειδικά για εφαρμογές Javascript και είναι επίσης εκτός σύνδεσης πρώτα. Αυτό κάνει την υλοποίηση πολύ πιο εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με χειριστές για GraphQL. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε τη διαδικασία αναπαραγωγής με το GraphQL ως επίπεδο μεταφοράς. Αυτό κάνει τη διαδικασία εύκολη και βολική.

συμπέρασμα

Το GraphQL είναι μια ισχυρή τεχνολογία. Κάνει τη διαδικασία ανάπτυξης μιας εφαρμογής ευκολότερη. Τα API που έχουν δημιουργηθεί με GraphQL είναι πιο αποτελεσματικά και πολύ ευέλικτα. Αυτή η αποτελεσματικότητα και ευελιξία απαιτούνται για να ταιριάζει με τη φύση των σύγχρονων εφαρμογών. Συζητήσαμε διάφορα λογισμικά GraphQL, τα οποία έχουν διάφορα χαρακτηριστικά διαφοροποίησης.

Συζητήσαμε διαφορετικούς τύπους λογισμικού. Αυτά ήταν ενσωματωμένα περιβάλλοντα ανάπτυξης, εργαλεία δοκιμών API, υπηρεσίες back-end, υπηρεσίες από την πλευρά του πελάτη, καθώς και κοστούμια λογισμικού που παρέχουν μια συνεκτική εμπειρία. Όλα αυτά είναι φτιαγμένα για να εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς και έχουν τις δικές τους θήκες χρήσης. Ως προγραμματιστής GraphQL ή ως γενικός προγραμματιστής, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε γι ‘αυτούς, καθώς αυτό το εργαλείο βοηθά αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και ενισχύοντας την παραγωγικότητα.

Τώρα, είναι δική σας ευθύνη να επιλέξετε το κατάλληλο εργαλείο για τη συγκεκριμένη ροή εργασίας σας. Ανάλογα με το επίπεδο συμμετοχής του GraphQL στη ροή εργασίας σας, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Μπορείτε επίσης να τα δοκιμάσετε και να μάθετε το ταίρι σας.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε για το GraphQL Vs. REST API.