20+ στατιστικά TikTok που δεν έχετε την πολυτέλεια να αγνοήσετε στον κόσμο του μάρκετινγκ

Παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία του TikTok που κάθε έμπορος πρέπει να γνωρίζει!

Το TikTok, παλαιότερο Musical.ly, είναι η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων όσον αφορά τον χρόνο που αφιερώνουν οι άνθρωποι σε αυτό κάθε μέρα. Τι κάνει όμως το TikTok τόσο δημοφιλές;

Το TikTok υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή περιεχομένου σύντομου βίντεο. Όχι μόνο αυτό, άλλα στατιστικά στοιχεία του TikTok, όπως το πώς έχει αναδειχθεί σε έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες σε μια βιομηχανία εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης που κυριαρχείται από το Meta, είναι απίστευτα!

Οι επωνυμίες και οι επιχειρήσεις λατρεύουν το TikTok καθώς έχει μία από τις υψηλότερες λήψεις εφαρμογών ποτέ και οι άνθρωποι είναι συνεχώς στο TikTok. Είναι ένα καλό μέρος για να στοχεύσετε τον επόμενο πελάτη σας ή να επαναστοχεύσετε τον παλαιότερο πελάτη σας με περιεχόμενο που είναι σχετικό, ελκυστικό και διασκεδαστικό.

Αν θέλετε να κάνετε το παιχνίδι μάρκετινγκ ισχυρό, δεν μπορείτε να αγνοήσετε τη δύναμη του TikTok. Για να κατανοήσετε πραγματικά τη δύναμη που έχει το TikTok στις επιχειρήσεις και τις επωνυμίες, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα 26 απίστευτα στατιστικά στοιχεία του TikTok:

Πίνακας περιεχομένων

Millennial Fans

Οι Millennials αγαπούν το TikTok, 2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσθέσουν ετικέτες σε επωνυμίες

Οι Millennials αγαπούν το TikTok και είναι 2,3 φορές πιο πιθανό για να προσθέσετε ετικέτα σε μια επωνυμία ή να δημιουργήσετε μια ανάρτηση. Μπορεί να είναι η αναθεώρηση μιας ανάρτησης προϊόντος, ένα παρασκήνιο ή ένα βίντεο αποσυμπίεσης. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, θα βρείτε τους millennials να αλληλεπιδρούν με την επωνυμία σας πολύ περισσότερο από άλλες πλατφόρμες δικτύωσης.

Στην πραγματικότητα, θα βρείτε το 62% των millennials να δημοσιεύουν μόλις αλληλεπιδράσουν με αστείο ή διασκεδαστικό περιεχόμενο. Εάν θέλετε να στοχεύσετε τη μεγαλύτερη ομάδα στο TikTok που έχει τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη αυτή τη στιγμή, αναζητήστε μια διασκεδαστική φωνή επωνυμίας και δημιουργήστε αστείο περιεχόμενο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει πλέον μεγάλη σημασία, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των αγοραστών μιας μάρκας μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο.

Αυξάνονται οι λήψεις

Το TikTok έφτασε τις 313,53 M+ λήψεις το 2020

Πηγή: Statista

Η μορφή σύντομου βίντεο που έχει γίνει η μεγάλη δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή κυκλοφόρησε από την TikTok. Το TikTok, το οποίο ξεκίνησε από την ByteDance, δημιουργήθηκε ως Douyin το 2016.

Αλλά έγινε παγκόσμια φήμη το 2020 με 313,53 εκατομμύρια λήψεις το πρώτο τρίμηνο του 2020. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός τριμηνιαίων αρχείων που έχει δημιουργήσει η TikTok μέχρι σήμερα.

Στην πραγματικότητα, είναι μεγάλο κατόρθωμα γιατί είναι η πρώτη μη Meta εφαρμογή που έφτασε τα 3 δισεκατομμύρια παγκόσμιες λήψεις, ειδικά σε μια εποχή που ήταν απαγορευμένη στη μεγαλύτερη αγορά της – την Ινδία. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο ανταγωνιστής του YouTube, ο οποίος αργότερα κυκλοφόρησε τα σορτς YouTube το 2020.

Νομίζω ότι η δημοτικότητα του TikTok εκτοξεύτηκε στα ύψη το 2020 επειδή η πανδημία περιόρισε τους πάντες στα σπίτια τους και προσπάθησαν να διασκεδάσουν με το TikTok – παρακολουθώντας και δημιουργώντας αυτά τα σύντομα βίντεο.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είχε 291,99 εκατομμύρια λήψεις, τις δεύτερες υψηλότερες λήψεις που δημιουργήθηκαν ποτέ από το TikTok σε ένα μόνο τρίμηνο. Στη συνέχεια, οι αριθμοί μειώθηκαν μεταξύ 161,65 και 244,23 εκατομμυρίων λήψεων κάθε τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο του 2020 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

  Πώς να αλλάξετε τοποθεσία ή περιοχή στο TikTok

Από το 2023, ο παγκόσμιος αριθμός λήψεων παρουσιάζει προοδευτική αύξηση. Οι παγκόσμιες λήψεις TikTok άνοιξαν στα 239,29 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, ανέβηκαν στα 257,93 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο και επί του παρόντος βρίσκονται στα 272,7 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Σημειώστε: 272,7 εκατομμύρια λήψεις (που καταγράφηκαν το 3ο τρίμηνο του 2023) είναι οι τρίτες υψηλότερες παγκόσμιες λήψεις, που έχει δημιουργήσει ποτέ το TikTok από την έναρξή του.

Καθημερινή χρήση

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το TikTok για 1,5 ώρες καθημερινά κατά μέσο όρο

Πηγή: SensorTower

Οι άνθρωποι ξοδεύουν τον μεγαλύτερο χρόνο στο TikTok κάθε μέρα – πέρασαν υπέροχα 95 λεπτά κατά μέσο όρο το 2022. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον επειδή το TikTok συνεχίζει να απαγορεύεται στην Ινδία του από το 2020.

Αυτό συμβαίνει επειδή χάνουν τη μεγαλύτερη αγορά τους που προέρχεται κυρίως από αυτή τη χώρα και πηγαίνει στο Instagram ή το YouTube ή το Facebook.

Ωστόσο, αυτό δεν έχει επηρεάσει πραγματικά το TikTok καθώς συνέχισε να έχει τις υψηλότερες εγκαταστάσεις το 1ο τρίμηνο του 2020 – 313,53 M+. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα δεδομένου ότι δεν ανήκει στην οικογένεια Meta, και το αφήνει πίσω σε αριθμούς.

Σύμφωνα με τα στατιστικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το YouTube κατέχει τη δεύτερη θέση με 74 λεπτά ημερησίως και το Instagram έρχεται τρίτο με 51 λεπτά ημερησίως.

Το 29% του παγκόσμιου κοινού του TikTok ανοίγει την εφαρμογή κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, το TikTok βλέπει τη δεύτερη μεγαλύτερη αφοσίωση μετά το Instagram, τον ηγέτη της αφοσίωσης με 39%.

Ερωτήσεις που δημιουργούνται από διαφημίσεις

Το 74% των χρηστών Gen Z θα ρωτήσουν για μια διαφήμιση

Το TikTok είναι ένα εξαιρετικό μέρος για επαγγελματίες του μάρκετινγκ επειδή προσελκύει Gen Z που αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο της διαφήμισής σας. Μάλιστα, σύμφωνα με το Material Library 2022’s Παγκόσμια μελέτη προϊόντων διαφημίσεων αγορών TikTok Marketing Scienceπερισσότερο από το 74% των χρηστών Gen Z θα ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες μόλις δουν μια δυναμική διαφήμιση.

Ενώ οι έμποροι (συγγενείς και επί πληρωμή μέσα) επιβεβαιώνουν ότι οι διαφημίσεις κοινωνικών μέσων είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και τις μετατροπές, γιατί είναι δημοφιλείς οι δυναμικές διαφημίσεις TikTok; Τι διαφορετικό έχουν;

Οι δυναμικές διαφημίσεις έκθεσης είναι προσαρμοσμένες διαφημίσεις βίντεο, που δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη το κοινό-στόχο. Είναι εξατομικευμένες και βοηθούν τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να εμφανίζουν μόνο προϊόντα σε απόθεμα σε σχετικό κοινό για αποτελεσματική τμηματοποίηση πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουν ή επαναστοχεύουν πελάτες με βάση μια συγκεκριμένη συμπεριφορά ή ενδιαφέρον.

Αυτές τις μέρες, το κοινό, ειδικά το ανερχόμενο Gen Z, μπορεί να πει ποιο κοινό είναι ψεύτικο ή πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ως εκ τούτου, οι δυναμικές διαφημίσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να προσεγγίσουν συγκεκριμένο κοινό, μετατρέποντάς το σε πελάτες.

Αυξανόμενη βάση χρηστών

Προβλέπονται 955,3 εκατομμύρια χρήστες TikTok το 2025

Το TikTok σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξή του στις αρχές του 2020 με το υψηλότερες τριμηνιαίες λήψεις είχε δει ποτέ. Όταν αναφέρουμε τον συνολικό αριθμό χρήσεων, το 2020 ξεκίνησε με 465,7 εκατομμύρια χρήστες TikTok, ο οποίος έχει αυξηθεί μόνο από έτος σε έτος.

Επιπλέον, το 2021, οι χρήστες του TikTok αυξήθηκαν σε 655,9 εκατομμύρια και στη συνέχεια σε 755 εκατομμύρια χρήστες ένα χρόνο αργότερα το 2022.

Το 2023, ανέρχεται σε 834,3 εκατομμύρια χρήστες και αναμένει μια ετήσια αύξηση που θα φέρει 900,7 εκατομμύρια χρήστες το 2024 και στη συνέχεια 955,3 εκατομμύρια χρήστες το 2025.

Εντυπωσιακά έσοδα

Τα έσοδα του TikTok έφθασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια το 2020 μόνο από τις ΗΠΑ

Το TikTok τα πάει εξαιρετικά καλά όσον αφορά τα έσοδα. Πώς αλλιώς εξηγείτε ότι το TikTok αποφέρει 205 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το Meta, το Snapchat και το Twitter (τώρα X) μαζί;

Μιλάμε για αγορές εντός εφαρμογής, φυσικά. Αυτή η κινεζική εφαρμογή έχει βρεθεί στο προσκήνιο για τη δημιουργία μιας νέας εμπειρίας βίντεο που έχει τους ανθρώπους να είναι κολλημένοι στις οθόνες τους και άλλες εταιρείες κοινωνικών μέσων που αναπαράγουν τη φόρμα πολύ σύντομα!

Το TikTok είναι πρωτοπόρος – τόσο σε μορφή όσο και σε έσοδα – από το 2019-2020. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το 2019, το TikTok έφερε 200-300 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα, ήταν έτοιμο να φέρει 500 $ μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αγορές εντός εφαρμογής του TikTok, ιδιαίτερα, έχουν οδηγήσει το δρόμο προς τα εμπρός. Το 2023, το τρίτο τρίμηνο, τα έσοδα από αγορές εντός εφαρμογής του TikTok ήταν το υψηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών με 680,74 εκατομμύρια. Ήταν μια προοδευτική μικρή αύξηση από έτος σε έτος από το 2021.

Ήταν για πρώτη φορά το 4ο τρίμηνο του 2021, τα έσοδα αυξήθηκαν από 407,01 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο σε 606,34 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Ενδιαφέροντα γεγονότα από το YouTube που ίσως δεν γνωρίζετε

Ταμείο Δημιουργού

Το TikTok φέρεται να προσφέρει ένα ταμείο δημιουργού 500 $

Με την άνοδο του μάρκετινγκ επιρροών, όλα τα δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των TikTok, Instagram, Facebook, X, Pinterest, προσφέρουν κίνητρα για να εμπλουτίσετε τους influencers. Διαφορετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν υιοθετήσει διαφορετικές προσεγγίσεις για να προσελκύσουν περισσότερους παράγοντες επιρροής και ποιοτικούς δημιουργούς για να ενισχύσουν τα έσοδα και την αφοσίωση τους.

Το TikTok είναι προσφέροντας 500 $ στους δημιουργούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσκαλεί νέους παράγοντες επιρροής με ένα ταμείο δημιουργών 500 $ για να δημιουργήσουν περιεχόμενο στην αγορά δημιουργών τους. Είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί γιατί η πλατφόρμα πηγαίνει με αμείωτο ρυθμό.

  Μια λεπτομερής κριτική για το πρόγραμμα λήψης TikTok

Το Pinterest κυκλοφόρησε επίσης δύο γύρους αιτήσεων για το Creator Fund για να δώσει κίνητρα στους δημιουργούς και να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους. Το Instagram διαθέτει επίσης μπόνους για κυλίνδρους, προγράμματα κινήτρων δημιουργού IG και άλλα εργαλεία δημιουργίας εσόδων όπως το Instagram Payouts που ανταμείβουν εξαιρετικό περιεχόμενο, σταθερή δημιουργικότητα και παρακινούν τους δημιουργούς να συνεχίσουν να δημιουργούν.

Οι χρήστες του TikTok αγοράζουν για να ενισχύσουν τη διάθεσή τους

Το TikTok Marketing Science Global Path to Purchase λιανικής (2021) αποκαλύπτει πώς είναι οι χρήστες του TikTok 1,3 φορές πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν για να τονώσουν το πώς αισθάνονται. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στατιστικό στοιχείο TikTok, ειδικά σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες δικτύωσης όπως το Instagram ή το LinkedIn ή το Facebook.

Αυτά είναι εξαιρετικά στατιστικά στοιχεία για έναν συνεργάτη μάρκετινγκ ή έναν έμπορο ψηφιακού μάρκετινγκ. Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το TikTok έχει κερδίσει την έλξη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Έσοδα iOS του TikTok

Το 41% ​​των εσόδων του TikTok για iOS προέρχεται από τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία από τις κορυφαίες αγορές για το TikTok όσον αφορά τα έσοδα. Το γεγονός ότι η οικονομία της παρήγαγε $39,4 εκατομμύρια δολάρια το 2022 γιατί το TikTok είναι αρκετή απόδειξη.

Ωστόσο, δεν μιλάω για συνολικά έσοδα εδώ. Αυτά είναι απλώς έσοδα iOS, που προέρχονται από το Apple App Store.

Η επόμενη καλύτερη χώρα για έσοδα iOS είναι η Σαουδική Αραβία, με 18 εκατομμύρια δολάρια που παράγονται το 2022.

Έσοδα Google Play

Τα κορυφαία έσοδα του TikTok από το Google Play προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία

Όχι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κορυφαίος παράγοντας εσόδων iOS για το TikTok, είναι επίσης ο κορυφαίος παράγοντας εσόδων όταν πρόκειται για αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Google Play Store το 2022. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ βοήθησαν το TikTok να δημιουργήσει 41 εκατομμύρια δολάρια το 2022με αποτέλεσμα το 34% των συνολικών εσόδων του Google Play.

Η Γερμανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με σχεδόν 18 εκατομμύρια δολάρια από έσοδα από το Google Play για το TikTok, ενώ η Γαλλία καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6,81 εκατομμύρια δολάρια για το TikTok.

Υψηλότερος ελάχιστος χρόνος που δαπανάται

Οι άνθρωποι ξοδεύουν 197,8 εκατομμύρια ώρες στο TikTok

Έχω ήδη συζητήσει πώς το TikTok καταγράφει τον υψηλότερο ελάχιστο χρόνο που δαπανάται σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Διατηρεί το ρεκόρ ανέπαφο καθώς είναι επίσης ο κορυφαίος υποψήφιος για το χρόνο που αφιερώνουν όλοι οι χρήστες στην εφαρμογή σε μια μέρα.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι χρήστες του TikTok ξοδεύουν 197,8 εκατομμύρια ώρες κάθε μέρα στην πλατφόρμα. Θα μπορείτε να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό, σε σύγκριση με 17,6 εκατομμύρια ώρες που αφιερώνετε στο Instagram κάθε μέρα. Βλέπετε τη μεγάλη διαφορά;

Αυτό εξηγεί γιατί το TikTok είναι η κορυφαία πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με μεγαλύτερη αφοσίωση από όλες τις πλατφόρμες Meta μαζί. Δεν είναι περίεργο ότι το κοινωνικό CRM είναι πλέον τόσο πρωταρχικής σημασίας.

Προτίμηση στο περιεχόμενο επωνυμίας

Οι Millennial χρήστες TikTok λατρεύουν το περιεχόμενο επωνυμίας που είναι διασκεδαστικό

Οι Millennials, γεννημένοι μεταξύ 1981 και 1996, είναι επί του παρόντος στα 20 ή 30 τους. Είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές των περισσότερων λύσεων διαφημίσεων δικτύωσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προϊόντων θυγατρικών και άλλων. Ως εκ τούτου, οι έμποροι θέλουν να στοχεύσουν τους millennials ειδικά για να πουλήσουν πιο γρήγορα.

Το TikTok είναι η ιδανική πλατφόρμα για να στοχεύσετε τους millennials. Αυτό συμβαίνει επειδή 1 στους 2 millennials στην πλατφόρμα βλέπουν την πλατφόρμα ως διασκεδαστική. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τις επωνυμίες που θέλουν να δημιουργήσουν δυνατότητα ανακάλυψης στους ιστότοπούς τους ή να αυξήσουν την αφοσίωση.

Τώρα, τι είδους περιεχόμενο πρέπει να δημιουργήσουν οι επωνυμίες στο TikTok για να προσελκύσουν υψηλότερους millennials, καθώς έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη αυτήν τη στιγμή; Το 40% των millennial χρηστών στο TikTok όσοι κάνουν ταξίδια μόδας προτιμούν περιεχόμενο επωνυμίας που είναι διασκεδαστικό και διασκεδαστικό και έχουν τη διάθεση να πληρώσουν!

Το μεγαλύτερο κοινό των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο κοινό TikTok

Έχω ήδη αναφέρει πώς οι ΗΠΑ συνεισφέρουν τα υψηλότερα έσοδα (που δημιουργούνται μέσω του Apple App Store και του Google Play Store). Έτσι, είναι λογικό ότι η χώρα έχει το μεγαλύτερο κοινό για το TikTok, με 143 εκατομμύρια χρήστες τον Οκτώβριο του 2023.

Ακολουθεί η Ινδονησία, μια μικρή νησιωτική χώρα στην Ασία, η οποία έχει 106 εκατομμύρια χρήστες TikTok. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η Ινδία, από την Ασία, ήταν η κορυφαία αγορά για το TikTok μέχρι που απαγορεύτηκε το 2020 στη χώρα μετά από πολιτικές διαμάχες.

Η Βραζιλία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 95 εκατομμύρια χρήστες να αγαπούν το TikToks στη χώρα.

Δημιουργήστε γρήγορα περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο

Το μεγαλύτερο αναγνωριστικό του TikTok Ad Creative είναι το κείμενο

37% όλων των χρηστών TikTok νιώθετε ότι το μεγαλύτερο σημείο αναγνώρισης ενός διαφημιστικού κειμένου TikTok είναι το κείμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TikTok Έξυπνο κείμενοένα εργαλείο δημιουργίας κειμένου, για γρήγορη δημιουργία σχετικού περιεχομένου κειμένου.

Στην πραγματικότητα, διαθέτει επίσης έναν Βοηθό μετάφρασης που μπορεί να σας βοηθήσει να μεταφράσετε το διαφημιστικό σας κείμενο σε περισσότερες από 50 γλώσσες για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό.

Ωστόσο, το Smart Text δεν είναι διαθέσιμο για χρήση στις ΗΠΑ (η κορυφαία αγορά του TikTok) και στον Καναδά. Οι κύριες γλώσσες στις οποίες δημιουργεί περιεχόμενο το Smart Text περιλαμβάνουν τα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Ρωσικά, τη Γαλλία και τα Βιετναμέζικα και, στη συνέχεια, υπάρχουν και άλλες γλώσσες στις οποίες μπορούν να μεταφραστούν.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα TikTok "Είστε πολύ συχνά επισκέπτεστε" - Προτεινόμενες λύσεις

Όλοι αγαπούν το TikTok

Ποιος χρησιμοποιεί περισσότερο το TikTok; Άντρες ή Γυναίκες;

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Όλοι αγαπούν το TikTok. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες προηγούνται στον αριθμό, ενώ σε άλλες οι άνδρες. Λοιπόν, υποθέτουμε ότι είναι μια στενή κλήση!

Αν και η διαφορά είναι μικρή, οι γυναίκες χρήστες του TikTok ήταν 18,2% σε σύγκριση με το 18% των ανδρών που αποτελούσαν τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών TikTok μεταξύ 18 και 24 ετών.

Ωστόσο, όταν περνάμε στην επόμενη ηλικιακή ομάδα μεταξύ 25 – 34 ετών, οι άνδρες κυριαρχούν στο TikTok με 16,6% ενώ οι γυναίκες είναι στο 16,3%.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι διαφορές είναι μικρές για αυτήν την έκθεση Οκτωβρίου 2023.

Περισσότερες διασκεδαστικές διαφημίσεις

Οι πιο διασκεδαστικές διαφημίσεις TikTok έχουν 25% υψηλότερη αγάπη για την επωνυμία

Η παγκόσμια μελέτη ψυχαγωγικών διαφημίσεων του TikTok Marketing Science 2022 αποκαλύπτει ότι οι millennials δείχνουν 25% υψηλότερη μάρκα λατρεύω τις διαφημίσεις TikTok που είναι πιο διασκεδαστικές. Οι Millennials βρίσκουν την πλατφόρμα διασκεδαστική και διασκεδαστική και γι’ αυτό το TikTok είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα μεταξύ αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Είναι επίσης ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο του TikTok για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, καθώς μπορούν να στοχεύσουν τους millennials με διασκεδαστικές διαφημίσεις και να τους οδηγήσουν να αγοράσουν περισσότερα προϊόντα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι millennials είναι στα τέλη της δεκαετίας των 20 και των 30 και έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη για να τροφοδοτήσουν παρορμητικές αγορές, τεχνολογικά gadget και δημοφιλή προϊόντα στο TikTok.

Ισχύς Προσωπικών Λογαριασμών

Οι προσωπικοί λογαριασμοί δημιουργούν υψηλότερες προβολές στο TikTok

Στο TikTok, οι επαγγελματικοί λογαριασμοί δεν είναι τόσο δημοφιλείς, ειδικά, σε σύγκριση με τους προσωπικούς λογαριασμούς. Οι προσωπικοί λογαριασμοί δημιουργούν μεγαλύτερο αριθμό προβολών στην πλατφόρμα.

Επιπλέον, οι προσωπικοί λογαριασμοί στο TikTok παράγουν κατά μέσο όρο 30.100 προβολές σε σύγκριση με 17.500 προβολές από επαγγελματικούς λογαριασμούς. Γι’ αυτό οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεργάζονται με παράγοντες επιρροής και δημιουργούς για να προβάλουν τα προϊόντα τους. Μπορούν να περιμένουν καλύτερα αποτελέσματα από αυτές τις συνεργασίες δημιουργών από τους επαγγελματικούς λογαριασμούς που πωλούν ή δημοσιεύουν απευθείας.

Το καλύτερο μέρος για να ψωνίσετε

Το Gen Z είναι 1,8 πιο πιθανό να ψωνίσει στο TikTok

Η Gen Z, η ανερχόμενη γενιά με όλα τα όμορφα lingo και την αγοραστική της δύναμη, είναι 1,8 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνετε αγορές στο TikTok αντί για άμεσες αγορές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αποφάσεις αγοράς τους επηρεάζονται από τις κοινότητές τους – τι αγοράζουν οι άλλοι άνθρωποι γύρω τους, τι είναι η τάση στο TikTok ή το Instagram.

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα Gen Z ανακαλύπτουν πολλά προϊόντα στο TikTok πριν τα ανακαλύψουν άμεσα ή καθόλου.

Καλή απόδοση επένδυσης μάρκετινγκ

Το TikTok’s έχει απόδοση επένδυσης 16% για επαγγελματίες μάρκετινγκ B2B

Το TikTok είναι το τέλειο μέρος για επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B, καθώς είναι η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά την αφοσίωση. Επιπλέον, έχει 16% απόδοση επένδυσης (ROI) για τους B2B marketers. Είναι δεμένο με το Instagram στη δεύτερη θέση.

Το Facebook είναι η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης από αυτή την άποψη. Έχει την υψηλότερη απόδοση επένδυσης (ROI) όσον αφορά το μάρκετινγκ B2B τον Μάιο του 2023, με 22%.

Καινοτόμος Διαφήμιση

Τα 2/5 των χρηστών Gen Z βρίσκουν τις διαφημίσεις Lead Gen TikTok πιο καινοτόμες

Το TikTok είναι η τέλεια πλατφόρμα για τη στόχευση χρηστών Gen Z, καθώς 2 στους 5 χρήστες Gen Z λένε ότι οι διαφημίσεις TikTok είναι πιο καινοτόμες από άλλες πλατφόρμες. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα εάν ο στόχος της επωνυμίας σας είναι να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες και να αυξήσετε τις μετατροπές.

Η δημιουργία δυνητικών πελατών είναι ένας από τους στόχους της διαφήμισης του TikTok, όπου εάν ένας χρήστης πατήσει το CTA μιας διαφήμισης που δημιουργεί δυνητικούς πελάτες, θα ανοίξει μια άμεση φόρμα ή θα τον ανακατευθύνει στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άμεση φόρμα για να συλλέξετε πληροφορίες χρήστη, να κάνετε κράτηση θέσεων, να μάθετε για την επιχείρηση ή το προϊόν σας και πολλά άλλα.

Μάρκετινγκ: B2B και B2C

Το ROI του TikTok είναι 16% για το μάρκετινγκ B2B και B2C

Το TikTok έχει απόδοση επένδυσης 16% όχι μόνο για τις προσπάθειες μάρκετινγκ B2B στις πλατφόρμες, αλλά και για το μάρκετινγκ B2C. Συνδέεται με το Instagram και το YouTube στη δεύτερη θέση στα αποτελέσματα αυτής της έρευνας μάρκετινγκ.

Το Facebook παραμένει το κορυφαίο, δημοφιλές για τις διαφημίσεις Meta και το Facebook Marketplace, με 22% ROI.

Αν σκέφτεστε το LinkedIn, έχει απόδοση επένδυσης 7%. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B καθώς και για B2C, καθώς η διαφημιστική δαπάνη είναι χαμηλή σε σύγκριση με άλλους. Δείτε ποια άλλα στατιστικά στοιχεία κάνουν το LinkedIn μια πλατφόρμα ιδανική για επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B εδώ.

Διασκεδαστικό περιεχόμενο

Το 62% των Millennials στο TikTok αλληλεπιδρούν με διασκεδαστικό περιεχόμενο

Έχω ήδη αναφέρει πώς κάθε 1 στους 2 millennials στο TikTok συνδέει την πλατφόρμα με οτιδήποτε διασκεδαστικό και διασκεδαστικό. Επίσης, καταλήγουν να αγοράζουν περισσότερα από τις μάρκες που πιστεύουν ότι είναι διασκεδαστικές ή διασκεδαστικές.

Για να προσθέσετε αυτή τη γραμμή σκέψης, είναι σημαντικό να το σημειώσετε 62% των millennials στο TikTok είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν με περιεχόμενο που είναι διασκεδαστικό και διασκεδαστικό.

Κάλυψη ΗΠΑ

Η TikTok έχει 150 εκατομμύρια ιδιώτες στις ΗΠΑ και 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις στις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξελιχθεί ως η κορυφαία αγορά για το TikTok μεταξύ 2020 και 2023. Στην πραγματικότητα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok, Shou Zi Chew, αποκάλυψε σε μια Βίντεο TikTok ότι 150 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ βρίσκονται στο TikTok το 2023. Αυτός είναι ο αριθμός των ενεργών χρηστών (μηνιαία) και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός επειδή αυτός είναι περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Επιπλέον, το TikTok φιλοξενεί 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι περισσότερες από αυτές είναι μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, δείχνοντας πώς το TikTok είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για διαδικτυακές πωλήσεις και για να είναι ορατή στο κοινό σας!

Εύρεση συνδέσεων

Το 74% των χρηστών του TikTok βρίσκουν άτομα με τα οποία μπορούν να συσχετιστούν

Τι κάνει ένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης πιο δημοφιλές από άλλα; Μπορείτε να σκεφτείτε πολλά πράγματα εδώ, αλλά νομίζω ότι είναι κοινότητα. Αυτό είναι που κάνει το TikTok να ξεπερνά όλους τους άλλους ανταγωνιστές του γιατί 74% των χρηστών του μπορούν να βρουν άτομα με τα οποία μπορούν να συσχετιστούν στο TikTok.

Αυτό το δίκτυο εξαρτάται από την πιο ισχυρή σύνδεση που γνωρίζουμε: την ανθρώπινη σύνδεση και βοηθά τις επωνυμίες να την αξιοποιήσουν, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι παραμένουν αυθεντικές και πιστές στο κοινό τους και στον εαυτό τους.

Πιστεύω ότι αυτό είναι που κάνει το TikTok το ισχυρό κέντρο που είναι, με τα σύντομα βίντεο και το διασκεδαστικό του περιεχόμενο.

Το TikTok αλλάζει ζωές

Το περιεχόμενο του TikTok έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές επειδή σας διδάσκει life hacks που δεν μάθατε ποτέ στο σχολείο και απλοποιεί την περίπλοκη λογική. Τα κάνει όλα με διασκεδαστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Αυτό είναι που το κάνει τόσο αγαπητό στους χρήστες του. Καθώς είναι τόσο δημοφιλές στους χρήστες, οι επωνυμίες αισθάνονται υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν το TikTok.

Εάν είστε έμπορος B2B ή B2C και αναρωτιέστε πώς να τοποθετήσετε την επωνυμία σας στο TikTok, επιλέξτε διασκεδαστικό και αστείο περιεχόμενο με το οποίο μπορούν να συνδεθούν οι περισσότεροι άνθρωποι. θα καταλήξετε να αυξήσετε τη δυνατότητα εντοπισμού, τις μετατροπές και τις πωλήσεις.

Στη συνέχεια, τώρα που διαβάσατε για το TikTok, γιατί να μάθετε πώς να εγγράφετε βίντεο TikTok με οθόνη σε Android, iOS και Windows;