20 καλύτερες κονσόλα παιχνιδιών Android

Είστε εθισμένος στα παιχνίδια και ο εθισμός σας στα παιχνίδια είναι τόσο μεγάλος που ίσως ψάχνετε για μια συσκευή που σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια μόνοι σας; Τα παιχνίδια Android έχουν αποκτήσει τόση δημοτικότητα και η λίστα με τις καλύτερες φορητές κονσόλες παιχνιδιών Android συνεχίζει να επεκτείνεται από τότε. Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην επιλογή μιας συγκεκριμένης συσκευής ως καλύτερης κονσόλας παιχνιδιών Android από τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά. Αυτό το άρθρο έχει μια λίστα που περιλαμβάνει τις καλύτερες κονσόλες παιχνιδιών Android ανάλογα με διάφορους σχετικούς παράγοντες.

20 καλύτερες κονσόλα παιχνιδιών Android

Πριν αγοράσετε οποιαδήποτε κονσόλα παιχνιδιών Android, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Μπορείτε να ελέγξετε τις προδιαγραφές κάθε κονσόλας και να αποφασίσετε την καλύτερη κονσόλα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

 • Chipset της κονσόλας παιχνιδιών: Το chipset που χρησιμοποιεί η κονσόλα παιχνιδιών που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε διαφορετικές λειτουργίες της κονσόλας παιχνιδιών πρέπει να έχει καλή απόδοση λειτουργίας.

 • Παρέχεται υποστήριξη γραφικών: Εφόσον οι κονσόλες παιχνιδιών χρησιμοποιούνται κυρίως για παιχνίδια, η υποστήριξη γραφικών που παρέχεται από τη συσκευή είναι πρωταρχικής σημασίας. Για την αναπαραγωγή παιχνιδιών πρέπει να επιλεγεί μια κονσόλα παιχνιδιών Android που θα υποστηρίζει τόσο τα βασικά ενσωματωμένα παιχνίδια όσο και τα παιχνίδια τρίτων.

 • Ποιότητα οθόνης και οθόνης: Οι κονσόλες παιχνιδιών πρέπει να είναι φιλικές προς το χρήστη, ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν να παρέχετε εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ανάλυση οθόνης για την εμπειρία παιχνιδιού.

 • Έξοδος ήχου από την κονσόλα παιχνιδιών: Εφόσον τα εκπληκτικά γραφικά και η βελτιωμένη έξοδος ήχου τροφοδοτούν την εμπειρία παιχνιδιού, πρέπει να έχετε μια κονσόλα παιχνιδιών που να παρέχει καλό ήχο. Για την επιλογή μιας κονσόλας παιχνιδιών, πρέπει να σημειωθούν οι προδιαγραφές της εξόδου ήχου, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο ηχείο ή ένα ακουστικό.

 • Διαθεσιμότητα RAM και αποθηκευτικού χώρου: Εάν προσπαθείτε να αγοράσετε μια κονσόλα παιχνιδιών Android αποκλειστικά για την αναπαραγωγή παιχνιδιών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μνήμη RAM και τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης ως κύριο παράγοντα. Η μνήμη RAM της συσκευής πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίζει τα παιχνίδια που θέλετε να κατεβάζετε και να παίζετε τα παιχνίδια χωρίς διακοπή και καθυστέρηση.

 • Απόδοση μπαταρίας και διάρκεια ζωής: Η απόδοση της μπαταρίας που παρέχεται από την κονσόλα παιχνιδιών Android καθορίζει τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη για να υποστηρίζει τα παιχνίδια και άλλες λειτουργίες στην κονσόλα παιχνιδιών.

 • Μέγεθος και ευκολία φορητότητας: Το μέγεθος της κονσόλας παιχνιδιών πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να υποστηρίζει τις απαιτούμενες λειτουργίες και αρκετά μικρό για να μπορεί να μεταφερθεί. Εφόσον αναζητάτε μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών Android, η εύκολη φορητότητα ή φορητότητα θα πρέπει να παρέχεται από την κονσόλα παιχνιδιών.

 • Μάρκα της κονσόλας παιχνιδιών: Η επωνυμία της εταιρείας κατασκευής της κονσόλας παιχνιδιών Android πρέπει να είναι γνωστή και να είναι μια αξιόπιστη και καθιερωμένη επωνυμία. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης μιας κονσόλας παιχνιδιών μιας αξιόπιστης μάρκας είναι ότι μπορείτε εύκολα να επισκευάσετε και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της συσκευής στον κατασκευαστή.

 • Κόστος: Η τιμή της κονσόλας παιχνιδιών πρέπει να είναι προσιτή για να είναι η καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, η τιμή της κονσόλας παιχνιδιών πρέπει να είναι αποδεκτή σε σύγκριση με τα οφέλη που προσφέρει η κονσόλα παιχνιδιών.

 • Άλλες λειτουργίες: Εκτός από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την αγορά μιας κονσόλας παιχνιδιών, πρέπει να λάβετε υπόψη τις πρόσθετες λειτουργίες που προσφέρει η κονσόλα παιχνιδιών, όπως συνδέσεις πρόσδεσης ή βάσης σύνδεσης. Εάν η κονσόλα παιχνιδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς εκτός από την απλή αναπαραγωγή παιχνιδιών, θα ήταν η καταλληλότερη συσκευή.

Η ακόλουθη λίστα κονσολών παιχνιδιών κατηγοριοποιείται με βάση την επωνυμία και τη λειτουργικότητα του κατασκευαστή, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών Android.

1. NVIDIA Shield

Η NVIDIA είναι κατασκευαστής GPU και είναι γνωστή για τα παιχνίδια PC και τα χαρακτηριστικά της κονσόλας παιχνιδιών NVIDIA Shield παρατίθενται παρακάτω:

 • Η κονσόλα παιχνιδιών NVIDIA Shield Android παρέχει ποιότητα εικόνας 4K και υποστηρίζεται από επεξεργαστή NVIDIA Tegra 4.
 • Το μέγεθος της οθόνης της κονσόλας είναι 5 ίντσες με οθόνη LCD και λειτουργεί με Android KitKat.
 • Η ποιότητα ροής που παρέχεται από την κονσόλα είναι εξαιρετικά HD και μοιάζει περισσότερο με κέντρο πολυμέσων με πολύ περιεχόμενο να προσφέρει.
 • Τα πολυμέσα σάς επιτρέπουν να μεταδίδετε τηλεοπτικές εκπομπές Netflix, παιχνίδια υπολογιστή και παιχνίδια Android σε αυτήν την κονσόλα παιχνιδιών.
 • Το χειριστήριο της κονσόλας παιχνιδιών παρέχει εξαιρετικό επίπεδο ελέγχου ακριβείας παρόμοιο με αυτό του Xbox και του PlayStation.
 • Η κονσόλα παιχνιδιών είναι πολύ φθηνή σε αντίθεση με τις δυνατότητες που προσφέρει.

2. Κονσόλα παιχνιδιών Fire TV

Η κονσόλα παιχνιδιών Fire TV είναι ένα προϊόν από την Amazon και είναι επίσης γνωστή ως η έκδοση παιχνιδιών Amazon Fire TV. Τα χαρακτηριστικά της κονσόλας παρατίθενται παρακάτω:

 • Το μέγεθος της κονσόλας παιχνιδιών είναι πολύ λεπτό και ο σχεδιασμός είναι λεπτός και κομψός, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για εύχρηστες και άνετες κονσόλες παιχνιδιών.
 • Τα στοιχεία του ελεγκτή παιχνιδιών περιλαμβάνουν ένα χειριστήριο παιχνιδιών, μια κάρτα micro SD 32 GB και δύο δωρεάν παιχνίδια.
 • Εκτός από τα δύο δωρεάν παιχνίδια που είναι προεγκατεστημένα στην κονσόλα, υπάρχουν πάνω από 1200 παιχνίδια στο Amazon App Store, χωρίς να υπάρχει έλλειψη παιχνιδιών για παιχνίδι.
 • Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης αυτής της κονσόλας παιχνιδιών είναι ότι η ρύθμιση της κονσόλας παιχνιδιών είναι πολύ εύκολη και η τιμή είναι πολύ προσιτή.
 • Η κονσόλα παιχνιδιών είναι κατάλληλη για HDTV και μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για να παίξετε παιχνίδια σε ποιότητα HD.
 • Εάν διαθέτετε πολλές κονσόλες παιχνιδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κονσόλα παιχνιδιών Fire TV για να διατηρήσετε την περιοχή της τηλεόρασης χωρίς ακαταστασία λόγω του μικρού της μεγέθους.
 • Η κονσόλα παιχνιδιών Android είναι εμπνευσμένη από το Xbox 360, παρέχοντάς σας παρόμοια εμπειρία με τη χρήση της κονσόλας παιχνιδιών Xbox.

Οι παρακάτω κονσόλες παιχνιδιών παράγονται από την Mad Catz, ποιες μπορεί να είναι οι καλύτερες κονσόλες παιχνιδιών Android που ψάχνετε.

3. Micro Console MOJO

Το MOJO Micro Console, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια μικρή και εύχρηστη κονσόλα παιχνιδιών που δημιουργήθηκε από την Mad Catz και έχει τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά:

 • Αν και το μέγεθος της κονσόλας είναι ελάχιστο, οι χρήστες αισθάνονται πολύ άνετα κρατώντας την κονσόλα.
 • Η κονσόλα παιχνιδιών είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα που σας δίνει πρόσβαση σε οποιαδήποτε παιχνίδια ή εφαρμογές από τα καταστήματα εφαρμογών NVIDIA TegraZone και Google Play.
 • Η αξιοσημείωτη πτυχή της χρήσης αυτής της κονσόλας παιχνιδιών είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε τα παιχνίδια που έχετε ήδη αγοράσει σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Μπορείτε να συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Google Play χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας και να χρησιμοποιήσετε τα παιχνίδια που έχετε ήδη σε αυτήν την κονσόλα.
 • Το χειριστήριο είναι εμπνευσμένο από το Xbox 360, παρέχοντάς σας έτσι την ευκολία χρήσης της συσκευής.
 • Αυτή η κονσόλα παιχνιδιών μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως TV box που σας επιτρέπει να μετατρέψετε την κανονική τηλεόραση LCD ή LED σε τηλεόραση Smart.

4. Κονσόλα παιχνιδιών Mad Catz Android

Η κονσόλα παιχνιδιών Mad Catz Android είναι μια συσκευή που υποστηρίζει αρχεία παιχνιδιών και πολυμέσων και διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Η ποιότητα εικόνας που υποστηρίζει η κονσόλα είναι ultra HD με ανάλυση 4K.
 • Χρησιμοποιώντας τη μεμονωμένη κονσόλα, έχετε επιλογές για να σερφάρετε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας σύνδεση Wi-Fi, να κάνετε ροή βίντεο στην κονσόλα και να ακούσετε μουσική.
 • Η κονσόλα παιχνιδιών διαθέτει υποδοχή για κάρτα micro SD και οι κονσόλες που αγοράστηκαν πρόσφατα διαθέτουν κάρτα micro SD χωρητικότητας 16 GB.
 • Η κονσόλα λαμβάνει τακτικές και προγραμματισμένες ασύρματες ενημερώσεις που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε παιχνίδια που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην ενημερωμένη συσκευή.
 • Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να κάνετε root την κονσόλα Android όπως κάθε συσκευή Android για περαιτέρω λειτουργικές βελτιώσεις.
 • Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας σάς επιτρέπει να εισάγετε προσαρμοσμένες ROM και μπορείτε να επεκτείνετε την κανονική πρόσβαση στο Google Play σας.

Οι παρακάτω κονσόλες παιχνιδιών κατηγοριοποιούνται με την επωνυμία JXD και διαθέτουν επεξεργαστή για την υποστήριξη των παιχνιδιών και εξαιρετική διεπαφή για εργασία, η οποία μπορεί να είναι η καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών Android στη λίστα.

5. JXD S7800B

Το JXD S7800B υποστηρίζεται από έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή A9 Cortex 1,8 GHz που σας παρέχει καλή ταχύτητα.

 • Η κονσόλα παιχνιδιών διαθέτει οθόνη IPS με μέγεθος οθόνης 7 ιντσών.
 • Η χωρητικότητα αποθήκευσης της κονσόλας παιχνιδιών περιλαμβάνει 8 GB ROM και 2 GB RAM.
 • Τα χαρακτηριστικά αυτής της κονσόλας έχουν διπλά joysticks, διπλά κουμπιά LR, διπλά ηχεία και 12 είδη κερδοσκόπων και περιλαμβάνει Android Jelly Bean.

6. JXD S192K Singularity

Το JXD S192K Singularity είναι μια ιδανική συσκευή παιχνιδιών εάν αναζητάτε μια με καλή υποστήριξη πελατών.

 • Το μέγεθος της οθόνης της κονσόλας είναι οθόνη IPS σχεδόν 7 ιντσών με μέγεθος οθόνης 1920 × 1200 px.
 • Η συσκευή σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε περισσότερα παιχνίδια, από κανονικά παιχνίδια Android και PC μέχρι παιχνίδια PSP, PlayStation και NDS.
 • Η μπαταρία στην κονσόλα μπορεί να υποστηρίξει μεγαλύτερη διάρκεια από τις κανονικές κονσόλες, καθώς η μπαταρία έχει ισχύ 10000 mAh.

7. Κονσόλα παιχνιδιών Sony Android

Η κονσόλα παιχνιδιών Sony Android είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για μια κονσόλα κατάλληλη κυρίως για το PS Vita, καθώς υποστηρίζει το PlayStation.

 • Αυτή είναι μια κονσόλα με πολλά παιχνίδια, καθώς αυτή η κονσόλα παιχνιδιών έχει πολλές επιλογές για τη δημιουργία μιας τεράστιας βιβλιοθήκης παιχνιδιών.
 • Η συσκευή περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο ενισχυτή που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις φωνητικές στιγμές των παιχνιδιών και παρέχει μεγαλύτερη διαφοροποίηση από άλλες κονσόλες παιχνιδιών.
 • Τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στη βιβλιοθήκη διαθέτουν μια συλλογή από RPG, σκληρά, μαχητικά και μη mainstream παιχνίδια, ενώ αποτελούνται επίσης από μια τεράστια συλλογή παιχνιδιών χειρός PSP και ρετρό παιχνιδιών PlayStation One.
 • Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης της κονσόλας είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype για να συνδεθείτε με το κοινό σας ενώ παίζετε τα παιχνίδια και δεν απαιτείται να έχετε συνδεδεμένο ακουστικό για ροή.
 • Η τιμή της κονσόλας παιχνιδιών είναι αρκετά ακριβή και πρέπει να αγοράσετε μια δαπανηρή κάρτα μνήμης για να λειτουργήσει.

Οι παρακάτω κονσόλες παιχνιδιών είναι συσκευές χειρός Android που μοιάζουν με tablet, αλλά παρέχουν τις λειτουργίες για να θεωρούνται η καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών Android.

8. Snapdragon G3x

Το Snapdragon G3x είναι μια φορητή συσκευή παιχνιδιών παρόμοια με μια κονσόλα παιχνιδιών που τροφοδοτείται από το νέο chipset που ανακοίνωσε η Qualcomm για συσκευές παιχνιδιών χειρός.

 • Η GPU αυτής της κονσόλας παιχνιδιών διαθέτει συνδεσιμότητα με δυνατότητα 5G που σας επιτρέπει να μεταδίδετε τα παιχνίδια σε εξωτερικές οθόνες με καθηλωτικές δυνατότητες ήχου.
 • Τα χαρακτηριστικά αυτής της κονσόλας παιχνιδιών περιλαμβάνουν μια εγγενή έξοδο οθόνης με οθόνη OLED 6,65 ιντσών και ανάλυση Full HD+.
 • Υποστηρίζει ενεργή ψύξη που λειτουργεί στα 120 Hz και πρόγραμμα οδήγησης GPU που λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις για καλύτερη απόδοση.
 • Επιπλέον, διαθέτει ειδικές δυνατότητες όπως συνδεσιμότητα mmWave5G, υποστηρίζει φωτογραφίες με 144 καρέ ανά δευτερόλεπτο και οθόνη HDR 10 bit.
 • Μπορείτε να συνδέσετε ή να συνδέσετε τη συσκευή σε ένα πρόγραμμα προβολής AR ή VR χρησιμοποιώντας ένα USB-C για προβολή σε πολλές οθόνες των παιχνιδιών.
 • Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα web με ανάλυση 1080p με 2 μικρόφωνα που σας επιτρέπουν να μεταδώσετε ζωντανά τα παιχνίδια στο κοινό σας.
 • Ο παίκτης μπορεί να εντοπίσει τον αντίπαλο ακουστικά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ήχου που παρέχει βελτιστοποιημένη ποιότητα, καθυστέρηση και στιβαρότητα.
 • Επιπλέον, μπορείτε να αντιστοιχίσετε τη συσκευή με ακουστικά με δυνατότητα ήχου Snapdragon για να έχετε αδιάκοπο και χωρίς καθυστερήσεις ασύρματο ήχο.
 • Το κιτ προγραμματιστών Razer της κονσόλας παιχνιδιών μπορεί να αντιστοιχίσει φυσικά στοιχεία ελέγχου σε εισόδους αφής.
 • Η πλατφόρμα σάς προσφέρει τις επιλογές για εκτέλεση όλων των παιχνιδιών Android, αναπαραγωγή περιεχομένου από βιβλιοθήκες παιχνιδιών cloud και ροή παιχνιδιών από υπολογιστή ή άλλες κονσόλες παιχνιδιών.

9. NVIDIA Shield Tablet K1

Το NVIDIA Shield Tablet K1 μπορεί να θεωρηθεί μια ολοκληρωμένη συσκευή με κονσόλα παιχνιδιών και οθόνη τηλεόρασης και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Ο επεξεργαστής του tablet είναι NVIDIA, ο οποίος είναι πολύ ισχυρός και έχει τη νέα GPU 192 πυρήνων NVIDIA Kepler και τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή κινητού NVIDIA Tegra K1.
 • Ο αποθηκευτικός χώρος του tablet είναι επεκτάσιμος χώρος αποθήκευσης έως και 128 GB σε κάρτα micro SD στην παρεχόμενη υποδοχή.
 • Η συσκευή περιλαμβάνει μια οθόνη 8 ιντσών και ένα ζευγάρι μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία, δίνοντας στη συσκευή αναπαραγωγής μια καλή οπτική διεπαφή και εμπειρία ήχου.
 • Το tablet έχει εκπληκτικά γραφικά, βίντεο και ήχο και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες παιχνιδιών NVIDIA GRID που σας επιτρέπουν να μεταδίδετε παιχνίδια για υπολογιστή και Android.
 • Η ποιότητα εικόνας του tablet είναι full HD με ανάλυση 1080p, παρέχοντας αδιάκοπη ροή.
 • Το tablet μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο χειριστήριο NVIDIA και να συνδεθεί στην τηλεόρασή σας, δίνοντάς σας έτσι δύο επιλογές για να κάνετε steam τα παιχνίδια.
 • Μαζί με την κονσόλα παιχνιδιών που τρέχει στο πιο πρόσφατο Android Lollipop, έχετε την επιλογή να αγοράσετε ένα NVIDIA Shield Controller για περαιτέρω βελτιώσεις.

10. Wikipad 7 ιντσών Gaming Tablet

Το tablet gaming 7 ιντσών Wikipad μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα για τα σημαντικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται παρακάτω:

 • Υποστηρίζεται από τον τετραπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 στα 1,3 GHz και τρέχει σε Android Jelly Bean.
 • Η χωρητικότητα αποθήκευσης του tablet είναι 1 GB RAM και 16 GB εσωτερική αποθήκευση που σας επιτρέπει να κατεβάζετε πολλά παιχνίδια.

Η ακόλουθη λίστα αποτελείται από συσκευές παιχνιδιών χειρός ως τις καλύτερες φορητές κονσόλες παιχνιδιών Android και κοινώς αποκαλούμενες Nintendo Switch.

11. Nintendo Switch

Το Nintendo Switch είναι μια φορητή συσκευή χειρός Android μεγέθους 9,4 × 4,0 × 0,6 ίντσες με βάρος 14,1 ουγκιές.

 • Ο υβριδικός σχεδιασμός της κονσόλας παιχνιδιών έχει ενσωματωμένο multiplayer που σας προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή παιχνιδιών.
 • Η υβριδική κονσόλα προσφέρει ροή των παιχνιδιών με δύο τρόπους: τη σύνδεσή της σε μια τηλεόραση συνδέοντας το διακόπτη σε μια βάση σύνδεσης και χρησιμοποιώντας ένα τυπικό χειριστήριο. Ο άλλος τρόπος είναι να συνδέσετε τους ελεγκτές Joy-Con σε κάθε πλευρά του διακόπτη και να τον χρησιμοποιήσετε ως συσκευή χειρός.
 • Η βιβλιοθήκη παιχνιδιών διαθέτει παιχνίδια τίτλων της Nintendo όπως The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 2, Super Mario Odyssey και Animal Crossing New Horizons.
 • Χρησιμοποιώντας αυτήν την κονσόλα παιχνιδιών, μπορείτε να αλλάξετε τις περιοχές στις Ρυθμίσεις και να εξερευνήσετε νέες περιοχές που δεν έχετε ελέγξει στο παιχνίδι.
 • Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αποθηκευμένων σας σε κάθε παιχνίδι, πρέπει να έχετε μια συνδρομή επί πληρωμή στη σύνθετη υπηρεσία Nintendo Switch Online.
 • Η μπαταρία της κονσόλας παιχνιδιών μπορεί να διαρκέσει έως και 9 ώρες, πολύ λιγότερο από άλλες κονσόλες παιχνιδιών.

12. Nintendo Switch OLED

Το Nintendo Switch OLED είναι μια φορητή συσκευή χειρός Android με μέγεθος 9,4 × 4,0 × 0,6 ίντσες με βάρος 14,9 ουγγιές.

 • Το Nintendo Switch OLED είναι παρόμοιο με την κονσόλα παιχνιδιών Nintendo Switch με μικρές τροποποιήσεις. Έτσι, εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο, μπορείτε να επιλέξετε τη συσκευή OLED με διακόπτη Nintendo.
 • Η οθόνη είναι μια οθόνη OLED 7 ιντσών με βελτιωμένα ηχεία και βάση σύνδεσης με ενσωματωμένη θύρα Ethernet για συνδέσεις.
 • Διαθέτει μικρές φορητές δυνατότητες, αποθήκευση SSD και υποστήριξη 4K.
 • Το πρόσθετο πλεονέκτημα της χρήσης της συσκευής είναι η βιβλιοθήκη παιχνιδιών που περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα παιχνίδια Mario, Metroid και Zelda.

13. Nintendo Switch Lite

Το Nintendo Switch Lite είναι μια φορητή συσκευή χειρός Android μεγέθους 8,2 × 3,6 × 0,6 ίντσες με βάρος 9,8 ουγγιές.

 • Ο ελαφρύς σχεδιασμός της κονσόλας παιχνιδιών διευκολύνει τους σκοπούς της μεταφοράς και ο σχεδιασμός είναι φτιαγμένος για να δίνει μια υπέροχη γοητεία.
 • Το μέγεθος είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με τα άλλα μοντέλα, το οποίο μπορεί να αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα του μεγέθους των κανονικών κονσολών Switch.
 • Η οθόνη είναι μεγάλη και πολύχρωμη και παρέχει ένα άνετο σύστημα ελέγχου.
 • Η βιβλιοθήκη παιχνιδιών έχει πρόσβαση στα απίστευτα παιχνίδια πρώτου και τρίτου μέρους της Nintendo που σας επιτρέπουν να παίξετε παιχνίδια όπως Mario, Zelda, Animal Crossing, Doom, Bayonetta και Assassin’s Creed.
 • Ωστόσο, η μπαταρία είναι μικρότερη από την πρώτη έκδοση των προϊόντων της Nintendo, η οποία είναι 7 ώρες και παρέχει ελάχιστο χρόνο αναπαραγωγής.
 • Το επόμενο μειονέκτημα της κονσόλας παιχνιδιών είναι ότι δεν μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή στην τηλεόρασή σας και δεν διαθέτει αποσπώμενα Joy-Cons.
 • Ένα άλλο μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να διευκολυνθούν οι αυτοσχέδιες συνεδρίες πολλών παικτών χρησιμοποιώντας αυτήν τη συσκευή.
 • Επίσης, δεν μπορείτε να μεταφέρετε αποθηκευμένα δεδομένα από το Nintendo Switch Lite σε κανονικά Nintendo Switches.

14. Νέο Nintendo 2DS XL

Το νέο Nintendo 2DS XL είναι μια κονσόλα παιχνιδιών μεγέθους 6,3 × 3,4 × 0,9 ιντσών με βάρος 9,2 ουγγιές.

 • Ο σχεδιασμός της κονσόλας παιχνιδιών είναι ένα στιβαρό κέλυφος που σας επιτρέπει να χωρέσετε τη συσκευή σε μια τσέπη και έχει δύο μεγάλες πολύχρωμες οθόνες που σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε μια δεύτερη οθόνη.
 • Η συσκευή διαθέτει μια εξαιρετική βιβλιοθήκη παιχνιδιών για να μπορείτε να επιλέξετε από τα προεπιλεγμένα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των The Legend of Zelda, Mario και Animal Crossing.
 • Εκτός από αυτά, υπάρχουν παιχνίδια τρίτων όπως το Square Enix, το Atlus και το Capcom. Αυτά τα παιχνίδια έχουν μερικές από τις καλύτερες φορητές δόσεις στα συστήματα 2DS.
 • Η κονσόλα παιχνιδιών περιορίζεται μόνο σε προσχεδιασμένα παιχνίδια και δεν θα προστίθενται νέα παιχνίδια στη συσκευή.
 • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μόνο 7 ώρες, δηλαδή λιγότερο από τις άλλες κονσόλες παιχνιδιών.
 • Η συσκευή είναι δύσκολο να βρεθεί στην αγορά και μπορεί να μην μπορείτε να βρείτε εύκολα την κονσόλα παιχνιδιών.

Παρακάτω έχουμε δείξει μερικά λειτουργικά GamePad από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών Android.

15. Archos GamePad

Το Archos GamePad έχει μέγεθος οθόνης 7 ιντσών με καθαρό IPS LCD και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Η ανάλυση της οθόνης είναι 1280 × 800 και τρέχει σε Android Jelly Bean.
 • Το μέγεθος της κονσόλας παιχνιδιών είναι πολύ λεπτό, κομψό και έχει μια κομψή εμφάνιση.
 • Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος της κονσόλας είναι περίπου 8 GB, επιτρέποντάς σας να αποθηκεύσετε έναν καλό αριθμό παιχνιδιών.

16. LANRUO GPD XD

Το LANRUO GPD XD είναι μια συσκευή GamePad της έκδοσης XD που είναι γνωστή για την αποτελεσματικότητά της.

 • Η οθόνη είναι μια Hitachi H-IPS 5 ιντσών κατάλληλη για όλα τα παιχνίδια με βαριά γραφικά.
 • Η ανάλυση της οθόνης είναι σχεδόν 1280 × 720 px με αναλογία διαστάσεων 16:9.
 • Η οθόνη στοχεύει να παρέχει καλύτερη εμφάνιση, ταχύτερη απόκριση και εξαιρετική σκίαση για όλα τα παιχνίδια.
 • Η αντανάκλαση μεταξύ του γυάλινου ντουλαπιού και της γυάλινης στρώσης της κονσόλας μειώνεται, κάνοντας την οθόνη ακόμα πιο καθαρή και πιο εύκολη στη χρήση.
 • Πρόσθετα χαρακτηριστικά που κάνουν την οθόνη να έχει καλύτερη απήχηση είναι η χωρητική οθόνη πολλαπλών επαφών και η πλήρης κάλυψη των εικόνων που εμφανίζονται.
 • Η ενσωματωμένη αντιστοίχιση κλειδιών σάς επιτρέπει να συνδέσετε τα ηθικά κλειδιά με τα πλήκτρα αντικειμένων, κάτι που σας βοηθά με τη λειτουργία αντιστοίχισης πλήκτρων.
 • Επίσης, ένα κλειδί ουσίας υποστήριξης ελέγχει περισσότερα από 1800 τεράστια παιχνίδια Android σε αυτήν την κονσόλα.
 • Τα παιχνίδια που μπορούν να υποστηριχθούν από αυτήν τη συσκευή είναι σχεδόν 32 GB αποθηκευτικού χώρου και μπορείτε να περιμένετε μια αξιοπρεπή ταχύτητα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής των παιχνιδιών.
 • Το μέγεθος της συσκευής μπορεί να είναι παρόμοιο με ένα τηλέφωνο Android ως προς το μήκος του. Ωστόσο, είναι παχύτερο από άλλες κονσόλες παιχνιδιών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το διπλάσιο πάχος από ένα κανονικό Smartphone.
 • Η συσκευή διαθέτει οθόνη για την προβολή των παιχνιδιών και τα κουμπιά τοποθετούνται σε άλλη παλέτα, καθιστώντας ολόκληρη την κονσόλα ένα μοντέλο τύπου flip.
 • Αυτή η φορητή συσκευή παιχνιδιού Android διαθέτει υποστήριξη Vulkan Engine για αξιοσημείωτα βήματα εκτέλεσης στα υποστηριζόμενα παιχνίδια και εξομοιωτές.

17. Κονσόλα Android Goglor GPD

Η κονσόλα παιχνιδιών Goglor GPD Android υποστηρίζεται από επεξεργαστή Android 7.0 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα για τα αναφερόμενα χαρακτηριστικά:

 • Η σχεδίαση του κελύφους της κονσόλας είναι κατασκευασμένη από αβλαβές υλικό ABS και είναι εύθραυστη.
 • Στην απήχηση της κονσόλας δίνεται σημασία στις άψογες γραμμές και την εξαιρετική κατασκευή.
 • Η ποιότητα εικόνας της ροής είναι υψηλής ποιότητας και παρέχει ένα ζωντανό ηχητικό πεδίο κατά τη ροή παιχνιδιών.
 • Η συσκευή θα βοηθούσε στη ροή παιχνιδιών, στη σύνδεση σε ένα δίκτυο Wi-Fi για λήψη παιχνιδιών, ακρόαση μουσικής, παρακολούθηση βίντεο και αγορά παιχνιδιών από τα καταστήματα εφαρμογών.
 • Η κονσόλα έχει μια διάταξη διπλών πλήκτρων στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για διάφορες δραστηριότητες παιχνιδιού σε κάθε παιχνίδι.

Αν αναζητάτε την καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών Android που μπορεί να προσφέρει δίκαιες λειτουργίες χωρίς να αναφέρετε υψηλή τιμή, μπορείτε να δείτε τη λίστα των συσκευών παιχνιδιού που παρέχεται παρακάτω.

18. Κονσόλα παιχνιδιών Emtec Android

Η κονσόλα παιχνιδιών Emtec Android είναι γνωστή για τη φορητότητά της καθώς το μέγεθος της κονσόλας παιχνιδιών είναι πολύ μικρό.

 • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα παιχνίδια και τις εφαρμογές σε κάθε κατάστημα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων Google Play και NVIDIA TegraZone.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπάρχοντα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο Google Play για να χρησιμοποιήσετε τα παιχνίδια που έχετε ήδη αγοράσει και δεν χρειάζεται να αγοράσετε ξανά τα παιχνίδια όπως το MOJO Micro Console.

19. Ouya Anthracite

Το Ouya Anthracite είναι η δεύτερη έκδοση των κονσολών παιχνιδιών που κυκλοφόρησε η Ouya και αποτελείται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Ο επεξεργαστής της κονσόλας παιχνιδιών είναι NVIDIA Tegra 3 τετραπύρηνος που δίνει στην κονσόλα έναν αρκετά ισχυρό επεξεργαστή για να λειτουργήσει.
 • Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 1 GB RAM, η οποία είναι συγκριτικά χαμηλότερη από τη χωρητικότητα αποθήκευσης άλλων κονσολών.
 • Η κονσόλα παιχνιδιών είναι η φθηνότερη και μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την κονσόλα αν ψάχνετε για μια κονσόλα παιχνιδιών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρό χρονικό διάστημα.
 • Αυτή η κονσόλα παιχνιδιών ταιριάζει καλύτερα αν ψάχνετε για μια καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών από τηλέφωνα Android, καθιστώντας αυτήν τη συσκευή κατάλληλη για παιδιά.

20. Asus ROG Phone 5

Το Asus ROG Phone 5 είναι μια κονσόλα παιχνιδιών Android μεγέθους 6,1 × 2,7 × 0,4 ίντσες με βάρος 8,39 ουγγιές.

 • Η συσκευή προσφέρει σούπερ απόδοση με μια μεγάλη οθόνη που παρέχει μια όμορφη οθόνη AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz.
 • Μπορείτε να κατεβάσετε τα παιχνίδια από το Google Play Store και το Google Stadia.
 • Σας παρέχει διπλές επιλογές για να παίξετε παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των The Crossy Road και The Castlevania: Symphony of the Night.
 • Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια κονσόλας και υπολογιστή οπουδήποτε με ισχυρό Wi-Fi ή σύνδεση δεδομένων.
 • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι 12 ώρες, η οποία είναι μεγαλύτερη από τη μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κονσολών παιχνιδιών, γεγονός που σας επιτρέπει να παίζετε τόσο χαλαρούς τίτλους χειρός όσο και παιχνίδια που απαιτούν να βρίσκεστε στο κάθισμα για πολλές ώρες.
 • Μπορείτε επίσης να συνδέσετε ένα χειριστήριο στην κονσόλα παιχνιδιών για να παίξετε τα παιχνίδια που θα λειτουργούσαν για πολλές ώρες.
 • Εκτός από τα καταστήματα εφαρμογών, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες παιχνιδιών cloud, όπως το NVIDIA GeForce Now και το Xbox Cloud Gaming.
 • Η νυχτερινή λειτουργία αυτής της συσκευής μπορεί να μην έχει καλή απόδοση και μπορεί να μην έχετε την ίδια εμπειρία με τη χρήση της φωτεινής λειτουργίας.
 • Η συσκευή είναι ογκώδης και βαριά, επομένως δεν είναι η πρώτη επιλογή αν θέλετε μια κονσόλα παιχνιδιών με κύριο χαρακτηριστικό τη φορητότητα.

Πλεονεκτήματα της Κονσόλας παιχνιδιών Android

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας κονσόλας παιχνιδιών Android αντί για οποιαδήποτε άλλη συσκευή Android για τη ροή παιχνιδιών παρατίθενται παρακάτω:

 • Επιπλέον κουμπιά: Οι κονσόλες παιχνιδιών διαθέτουν επιπλέον κουμπιά που σας βοηθούν να παίζετε τα παιχνίδια διευκολύνοντας τον έλεγχο της συσκευής. Αν και τα Smartphones διαθέτουν τη δυνατότητα αφής για να σας επιτρέπουν τις λειτουργίες αναπαραγωγής, το ευαίσθητο άγγιγμα των τηλεφώνων Android μπορεί να παραπλανήσει τις κινήσεις σας στο παιχνίδι.

 • Απεριόριστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Οι περισσότερες συσκευές Android χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς και η χρήση τους για την αναπαραγωγή παιχνιδιών μπορεί να προκαλέσει χαμηλή απόδοση της μπαταρίας. Η κονσόλα παιχνιδιών Android είναι μια συσκευή αποκλειστικά αφιερωμένη σε gaming σκοπούς, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής.

 • Υψηλότερος ρυθμός καρέ: Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποιες καθυστερήσεις όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android για να παίζετε παιχνίδια. η κονσόλα παιχνιδιών σας παρέχει αδιάκοπη ροή για παιχνίδι καθώς τα παιχνίδια παίζονται με υψηλότερο ρυθμό καρέ στη συσκευή σας.

 • Μέγιστη πιστότητα γραφικών: Τα παιχνίδια απαιτούν να έχετε συσκευές παιχνιδιού που υποστηρίζουν μια καλή διεπαφή γραφικών. Τα τηλέφωνα Android έχουν μικρότερη οπτική πιστότητα από τις κονσόλες παιχνιδιών Android για την υποστήριξη των παιχνιδιών.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο και ότι έχετε μάθει για τις καλύτερες κονσόλες παιχνιδιών Android στην αγορά, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργικότητα που προσφέρει η συσκευή. Μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών Android λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προδιαγραφές σε κάθε κονσόλα παιχνιδιών για να αποφασίσετε την καλύτερη φορητή κονσόλα παιχνιδιών Android. Εάν θέλετε να υποβάλετε ένα ερώτημα σχετικά με αυτό το θέμα, μην διστάσετε να το αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Chromecast και του Android TV;