20+ καλύτερα κόλπα και χακαρίσματα των Windows 2023 (Λίστα κορυφαίων συμβουλών)

Ψάχνετε για κόλπα και αμυχές των Windows; Πρώτα απ ‘όλα, τα Windows είναι το πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστή. Είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα υπολογιστή στον κόσμο. Υπάρχει μάλλον μόνο ένας υποψήφιος για τα Windows που είναι το Mac OS της Apple. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες στα Windows.

Αυτές οι δυνατότητες δεν έχουν ακόμη εξελιχθεί μαζί με τις ενημερώσεις που έχει προσφέρει η Microsoft για τα Windows. Σας επιτρέπει να χειρίζεστε όλο τον αποθηκευτικό χώρο, τους φακέλους και τα αρχεία σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να μετακινείτε και να αντιγράφετε αρχεία, να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε φακέλους και πολλά άλλα.

Τα Windows επιτρέπουν στους χρήστες να οργανώνουν το σύστημα αρχείων τους χρησιμοποιώντας ένα απλό γραφικό περιβάλλον εργασίας. Μεταξύ των κύριων λειτουργιών, υπάρχουν διάφορα κόλπα και αμυχές των Windows. Οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν αυτά τα κόλπα και τις συμβουλές των Windows επειδή δεν είναι πολύ κοινά.

Έτσι, εδώ έχουμε μια λίστα με τα καλύτερα κόλπα και μυστικά των Windows. Αυτά τα κόλπα και οι συμβουλές των Windows είναι απλά αλλά και αρκετά χρήσιμα. Επομένως, μπορείτε να τα μάθετε εύκολα και να τα χρησιμοποιείτε στην καθημερινή εργασία. Αυτές οι παραβιάσεις των Windows θα κάνουν τις μικρές λειτουργίες σε αρχεία απλές και βολικές.

Πίνακας περιεχομένων

Λίστα με τα καλύτερα κόλπα και αμυχές των Windows.

1. Λίστα τεχνασμάτων CMD των Windows.

Το CMD σημαίνει ότι η γραμμή εντολών είναι ένας εκτελέσιμος διερμηνέας γραμμής εντολών που βοηθά στην εξυπηρέτηση διαφόρων λειτουργιών στο λειτουργικό σύστημα Windows. Τα Windows παρέχουν αυτήν την υπηρεσία εντολών παρόμοια με άλλες γραμμές εντολών και τα κελύφη DOS παρέχουν για το UNIX.

Αυτό παρέχει πρόσβαση root σε διάφορες λειτουργίες. Έτσι, με τη βοήθεια αυτού, μπορούμε να εκτελέσουμε διάφορα κόλπα και hacks των Windows. Για να μάθετε μερικά υπέροχα και χρήσιμα κόλπα CMD, διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας παρακάτω.

Διαβάστε εδώ: – Κόλπα και εισβολές στη γραμμή εντολών

2. Σημειωματάριο Tricks & Hacks.

Πιστεύουμε ότι κάθε άτομο είχε χρησιμοποιήσει το Σημειωματάριο για να γράψει σημειώσεις ή για να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία που βασίζονται σε κείμενο στα Windows. Αλλά είχαμε σκεφτεί ακόμη και ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική επέκταση, να μπορούμε να γράφουμε κωδικούς προγραμματισμού και να κάνουμε διάφορα άλλα κόλπα και hacks των Windows.

Το Notepad είναι μια αρκετά απλή αλλά εύχρηστη εφαρμογή στο λειτουργικό σύστημα Windows. Έτσι, αν θέλετε να διαβάσετε μερικά συναρπαστικά κόλπα για το σημειωματάριο, διαβάστε ξανά αυτόν τον εκπληκτικό οδηγό

Διαβάστε εδώ: – Κόλπα και αμυχές σημειωματάριων

3. Σύρετε και αποθέστε στη γραμμή διευθύνσεων.

Πρώτα απ ‘όλα, η γραμμή διευθύνσεων είναι μια μικρή γραμμή στο επάνω μέρος της οθόνης στην Εξερεύνηση των Windows. Δείχνει τη διαδρομή του τρέχοντος καταλόγου. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε όλους τους φακέλους που έχετε ανοίξει για να φτάσετε στην τρέχουσα οθόνη. Έχει όμως ένα άλλο χαρακτηριστικό.

  Πώς να δημιουργήσετε φακέλους εφαρμογών στο μενού έναρξης των Windows 11

Μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε αρχεία ή φακέλους σε οποιονδήποτε φάκελο εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων για να τα μετακινήσετε. Αυτό είναι ένα απλό κόλπο, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται.

4. Προσαρμόστε τους φακέλους αλλάζοντας χρώματα.

Μια άλλη πολύ καλή λίστα με όλα τα κόλπα των Windows είναι να προσαρμόσετε τα εικονίδια φακέλων και να αλλάξετε τα χρώματά τους. Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό τέχνασμα, αλλά σας βοηθά επίσης να οργανώσετε καλύτερα τα πράγματα καθώς μπορείτε να ορίσετε διαφορετικό χρώμα για διαφορετικούς τύπους φακέλων ανάλογα με τον τύπο των αρχείων που αποθηκεύουν. Διαβάστε εδώ για να μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα φακέλων.

Διαβάστε εδώ:- Πώς να αλλάξετε το χρώμα φακέλου στα Windows

5. Κλείδωμα ιδιωτικού αρχείου & φακέλων.

Στα Windows, μπορείτε να κλειδώσετε τους φακέλους που περιέχουν τα προσωπικά σας αρχεία. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι ευεργετική όταν υπάρχουν πολλοί χρήστες σε έναν υπολογιστή και θέλετε να αποκρύψετε τα αρχεία σας.

Επομένως, εάν θέλετε να αποκρύψετε τα αρχεία σας κλειδώνοντας τους φακέλους σας, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε περαιτέρω.

Διαβάστε περισσότερα: – Λογισμικό κλειδώματος φακέλων για Windows

6. Αυξήστε τη μνήμη RAM εικονικά με USB.

Αυτό είναι ένα από τα πιο χρήσιμα σε όλα τα κόλπα των Windows. Σας επιτρέπει να αυξήσετε τη μνήμη RAM στο σύστημά σας χωρίς επιπλέον κόστος ή εγκατάσταση υλικού στην CPU σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα flash memory stick ή απλά ένα Pendrive και τα Windows το χρησιμοποιούν ως εικονική μνήμη για να εξομαλύνουν τον υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό σχετικά με τον τρόπο χρήσης ενός Pendrive ως RAM.

Διαβάστε εδώ: – Αύξηση Ram με USB εικονικά

7. Χρησιμοποιήστε προσαρμοσμένα θέματα των Windows.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι μπορείτε ακόμη και να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα θέματα τρίτων για να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση του λειτουργικού σας λειτουργικού συστήματος Windows. Στα Windows 7 και Vista, το μόνο που χρειάζεστε είναι το αρχείο .exe του θέματος και είστε έτοιμοι.

Αλλά στα Windows 8 καθώς και στα 10, πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή θεμάτων όπως το “UxStyle”. Το προσαρμοσμένο θέμα κάνει τον υπολογιστή σας να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους υπολογιστές.

8. Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες από την κορδέλα.

Υπάρχει μια κρυφή κορδέλα γεμάτη συντομεύσεις των Windows και εργαλεία γρήγορης πρόσβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διευκόλυνσή σας. Η Κορδέλα εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας και έχει πολλές καρτέλες που περιέχουν όλες τις απαραίτητες επιλογές για όλες τις λειτουργίες του αρχείου σας.

Η Κορδέλα μπορεί να εμφανιστεί και να κρυφτεί χρησιμοποιώντας ένα μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης της Εξερεύνησης των Windows.

9. Αλλάξτε τον προεπιλεγμένο φάκελο.

Όταν ανοίγετε την Εξερεύνηση των Windows, εμφανίζεται μια προεπιλεγμένη οθόνη. Είναι η βιβλιοθήκη σας που εμφανίζει φακέλους όπως επιτραπέζιους υπολογιστές, έγγραφα, λήψεις, μουσική, εικόνες κ.λπ. Επειδή οι περισσότεροι χρήστες δεν το γνωρίζουν αυτό, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την προεπιλεγμένη οθόνη.

Μπορείτε να το ρυθμίσετε σε οποιονδήποτε επιθυμητό φάκελο στον οποίο θέλετε γρήγορη πρόσβαση. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν έχετε φακέλους βαθιά μέσα στους καταλόγους σας.

Βήματα για την αλλαγή της θέσης φακέλου:

Βήμα 1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Windows Explorer και ανοίξτε το Properties.
Βήμα 2. Εκεί μπορείτε να δείτε ότι η διαδρομή στόχος είναι κάπως σαν AppDataRoamingMicrosoftWindowsLibraries. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη διαδρομή στον επιθυμητό φάκελο.

10. Γρηγορότερες ταχύτητες αντιγραφής/μετακίνησης.

Η Εξερεύνηση των Windows χειρίζεται αρκετά καλά την αντιγραφή και τη μετακίνηση αρχείων. Αλλά αν ψάχνετε για απίθανα hacks σε όλα τα windows που εξοικονομούν χρόνο τότε, τότε έχουμε μια λύση. Αυτό το hack θα βοηθήσει στην αύξηση της ταχύτητας μεταφοράς.

  Τι είναι η συντόμευση Δημιουργία νέου φακέλου στα Windows 10

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτό το εξαιρετικό λογισμικό τρίτων κατασκευαστών που ονομάζεται TeraCopy. Κάθε φορά που επικολλάτε κάτι, το TeraCopy μπαίνει στο παιχνίδι και αναλαμβάνει. Έχει μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερες επιλογές. Τώρα μπορείτε να κάνετε copy-paste σαν επαγγελματίας.

11. Χρησιμοποιήστε την εύκολη πρόσβαση.

Μια άλλη χρήσιμη μυστική συντόμευση των Windows. Στην Κορδέλα, η καρτέλα Αρχική σελίδα έχει μια επιλογή για Εύκολη πρόσβαση.

Η εύκολη πρόσβαση σάς επιτρέπει:

  • Καρφιτσώστε το αρχείο/φάκελο στην Έναρξη (στο μενού Έναρξη, όχι στη γραμμή εργασιών)
  • Προσθέστε αρχείο/φάκελο στη Βιβλιοθήκη ή στα Αγαπημένα.
  • Αντιστοιχίστε μια μονάδα δίσκου δικτύου.
  • Κάντε το αρχείο/φάκελο εκτός σύνδεσης ή Συγχρονισμός.

12. Αποθήκευση δεδομένων Διαδικτύου και αύξηση της ταχύτητας (Windows 10).

Εάν χρησιμοποιείτε μια σχετικά νεότερη έκδοση των Windows, τότε μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια αύξηση στη χρήση δεδομένων από το σύστημα. Για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα και να αυξήσετε την ταχύτητα internet του υπολογιστή σας, ακολουθήστε αυτό το απλό κόλπο.

Απενεργοποιήστε όλες τις ενημερώσεις και ορίστε τη σύνδεσή σας ως METERED. Στα Windows 10 μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στις «Ρυθμίσεις» και «Δίκτυο και Διαδίκτυο» και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στις «Επιλογές για προχωρημένους». Για άλλους χρήστες έκδοσης Windows, προτείνουμε το παρακάτω άρθρο.

Ελέγξτε επίσης: – Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου

13. Χρησιμοποιήστε το Secret Dark Theme (Windows 10).

Τα Windows 10 έχουν ένα κρυφό σκοτεινό θέμα που φαίνεται πολύ προσεγμένο και αποκλειστικό. Μπορείτε να το δοκιμάσετε ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται.

Κάντε κλικ στο Start, πληκτρολογήστε ‘regedit’ και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιό σας.

Στον Επεξεργαστή Μητρώου, μεταβείτε στο

HKEY_CURRENT_USER,SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionThemes Personalize.

Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό και επιλέξτε Νέο και μετά «Τιμή DWORD (32-bit)».

Μετονομάστε το επισημασμένο «New Value #1» «AppsUseLightTheme», μετά αποσυνδεθείτε από τα Windows και συνδεθείτε ξανά.

14. Επεξεργασία μενού αποστολής.

Κάθε φορά που κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο, υπάρχει μια επιλογή για Αποστολή σε. Αυτή η επιλογή περιέχει άμεσες συντομεύσεις για την αποστολή του αρχείου σε διάφορες πηγές. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες των Windows είναι ότι μπορούν να προσαρμόσουν αυτές τις επιλογές. Οι επιλογές Αποστολή σε μπορούν να προσαρμοστούν ακολουθώντας τα συγκεκριμένα βήματα.

Βήμα 1. Μεταβείτε στο C:Users*Username*AppDataRoamingMicrosoftWindowsSendTo. Εάν αυτό είναι κρυφό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τους κρυφούς φακέλους από τις Επιλογές φακέλων.

Βήμα 2. Εδώ θα δείτε Φάκελοι για κάθε επιλογή αποστολής.

Βήμα 3. Για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε επιλογή, μπορείτε να διαγράψετε αυτό το Αρχείο από την Αποστολή σε φάκελο.

Βήμα 4. Αντιγράψτε το φάκελο που θέλετε να εμφανίζεται στο Send to Menu και επικολλήστε τον εκεί σε αυτόν τον φάκελο.

Βήμα 5. Τώρα ελέγξτε το μενού Αποστολή σε για να δείτε τις αλλαγές.

15. Αντιστροφή επιλογής.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η αντιστροφή επιλογής επιλέγει τα αρχεία που δεν είναι επιλεγμένα και το αντίστροφο. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν επιλέγετε μεγάλο αριθμό αρχείων σε έναν φάκελο. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα από την Κορδέλα.

16. Συντομεύσεις ανοίγματος και εξόδου της Εξερεύνησης των Windows.

Αυτό είναι πιθανώς ένα αρκετά κοινό κόλπο της Εξερεύνησης των Windows. Αποφασίσαμε να το αναφέρουμε λόγω ορισμένων χρηστών που μπορεί να μην το γνωρίζουν. Υπάρχουν απλές συντομεύσεις για άνοιγμα καθώς και κλείσιμο του Windows Explorer.

1. Για να ανοίξετε την Εξερεύνηση των Windows, πατήστε Win+E.
2. Στα Windows 8 ή 8.1, κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Ctrl & Shift και κάντε δεξί κλικ στον κενό χώρο στη γραμμή εργασιών για να δείτε την επιλογή Exit Explorer.

17. Αλλάξτε την Προεπιλεγμένη θέση στο OneDrive.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το λειτουργικό σύστημα Windows έχει επιπλέον ενσωματώσει το OneDrive απευθείας σε αυτό. Συγχρονίζει αρχεία μεταξύ του cloud και της τοπικής αποθήκευσης. Οι περισσότεροι χρήστες δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο φάκελο όπου αποθηκεύονται τα αρχεία σας στο OneDrive.

  Δεν έχει εγκατασταθεί συσκευή εξόδου ήχου; ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ Τα Windows 10 δεν μπορούν να βρουν συσκευές ήχου

Τα βήματα για την αλλαγή του προεπιλεγμένου φακέλου αποθήκευσης στο OneDrive είναι:

Βήμα 1. Μεταβείτε στην Εξερεύνηση αρχείων.
Βήμα 2. Κάντε δεξί κλικ στο OneDrive από τον αριστερό πίνακα πλοήγησης.
Βήμα 3. Επιλέξτε Ιδιότητες.
Βήμα 4. Αλλάξτε την προεπιλεγμένη θέση στην καρτέλα Τοποθεσία.

18. Δημιουργήστε PDF οπουδήποτε (Windows 10).

Η Microsoft έχει δημιουργήσει ένα αυτόματο PDF Creator στα Windows 10. Ενώ προηγουμένως οι χρήστες έπρεπε να εγκαταστήσουν λογισμικό τρίτων όπως το CutePDF κ.λπ., αλλά αυτά ήταν γεμάτα κακόβουλο λογισμικό. Αλλά τώρα, στα Windows 10, αυτή η δυνατότητα είναι ενσωματωμένη ακριβώς στην επιλογή εκτύπωσης.

Για να αποθηκεύσετε ένα άρθρο ως PDF, κάντε κλικ στην επιλογή εκτύπωσης. Στη συνέχεια, στη λίστα των εκτυπωτών, επιλέξτε «Microsoft Print to PDF». Και τελειώσατε.

19. Καρφιτσώστε τις Ρυθμίσεις στο μενού Έναρξη.

Στα Windows 8.1 και 10, το μενού ρυθμίσεων ήταν διαφορετικό από τον πίνακα ελέγχου. Έτσι, οι χρήστες δυσκολεύονται αρκετά να πλοηγηθούν σε όλες τις επιλογές. Για πειστικότητα, οι χρήστες μπορούν τώρα να καρφιτσώσουν τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται περισσότερο στο μενού έναρξης. Κάντε «δεξί κλικ» στο μενού ρυθμίσεων και επιλέξτε «Καρφίτσωμα για έναρξη». Όσο εύκολο κι αν είναι.

20. Χρησιμοποιήστε το HomeGroup.

Το HomeGroup υπάρχει στο λειτουργικό σύστημα Windows εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πολύ λίγοι χρήστες το χρησιμοποιούν. Είναι μια δυνατότητα κοινής χρήσης τοπικού δικτύου που σας βοηθά να έχετε πρόσβαση και να μοιράζεστε αρχεία σε υπολογιστές με Windows στο ίδιο δίκτυο.

Μπορείτε να επιλέξετε τους φακέλους που θέλετε να μοιραστείτε με άτομα στην Οικιακή ομάδα σας. Για να χρησιμοποιήσετε το HomeGroup, κατευθυνθείτε στον «πίνακα ελέγχου» και ανοίξτε την επιλογή «δίκτυο και κοινή χρήση».

Ελέγξτε: – Πώς να μεταφέρετε δεδομένα μεταξύ δύο φορητών υπολογιστών ασύρματα

21. Συντομεύσεις πληκτρολογίου των Windows.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αυτά τα παξιμάδια μόλις εξοικειωθούν με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου των Windows, αποταμιεύουν σε πραγματικό χρόνο και είναι πραγματικά χρήσιμα. Ως εκ τούτου, εδώ έχουμε τις καλύτερες συντομεύσεις πληκτρολογίου των Windows για εσάς, ώστε να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος Windows πολύ γρήγορα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ Πλήκτρο Windows + A Άνοιγμα κέντρου ενεργειών. Πλήκτρο Windows + ΑΝΟΙΓΜΑ Cortana σε λειτουργία ακρόασης. Πλήκτρο Windows + D Εμφάνιση και απόκρυψη της επιφάνειας εργασίας. Πλήκτρο Windows + Eάνοιγμα Εξερεύνηση αρχείων. Πλήκτρο Windows + GO Άνοιγμα γραμμής παιχνιδιού όταν είναι ανοιχτό ένα παιχνίδι. Πλήκτρο Windows + HO Άνοιγμα το γούρι κοινής χρήσης. Πλήκτρο Windows + IO Άνοιγμα Ρυθμίσεις Πλήκτρο Windows + KO Ανοίξτε το Σύνδεση γρήγορης δράσης. Πλήκτρο Windows + LL Κλείδωμα του υπολογιστή σας ή εναλλαγή λογαριασμών. Πλήκτρο Windows + ΜΜ Ελαχιστοποίηση όλων των παραθύρων. Πλήκτρο Windows + ROpen Παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση.
Πλήκτρο Windows + SO Open Search. Πλήκτρο Windows + UΆνοιγμα Κέντρο διευκόλυνσης πρόσβασης. Πλήκτρο Windows + Άνοιγμα μενού Γρήγορης σύνδεσης. Πλήκτρο Windows + Αριθμός Ανοίξτε την εφαρμογή που είναι καρφιτσωμένη στη γραμμή εργασιών στη θέση που υποδεικνύεται από τον αριθμό. Πλήκτρο Windows + Πλήκτρο αριστερού βέλουςΑπενεργοποίηση παραθύρων εφαρμογής αριστερά .Πλήκτρο Windows + Πλήκτρο δεξί βέλουςΚλείσιμο των παραθύρων της εφαρμογής δεξιά. Πλήκτρο Windows + Πλήκτρο βέλους προς τα επάνωΜεγιστοποίηση παραθύρων εφαρμογής. Πλήκτρο Windows + Πλήκτρο κάτω βέλους Ελαχιστοποίηση των παραθύρων εφαρμογής. Πλήκτρο Windows + Comma Προσωρινή ματιά στην επιφάνεια εργασίας. Πλήκτρο Windows + Ctrl +Προσθήκη εικονικής επιφάνειας εργασίας.Windows + Ctrl + Αριστερό ή Δεξί βέλος Εναλλαγή μεταξύ εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών. Πλήκτρο Windows + Ctrl + F4 Κλείσιμο της τρέχουσας εικονικής επιφάνειας εργασίας. Πλήκτρο Windows + EnterOpen Narrator. Πλήκτρο Windows + Αρχική Ελαχιστοποίηση όλων εκτός από το ενεργό παράθυρο επιφάνειας εργασίας (επαναφέρει όλα τα παράθυρα στη δεύτερη διαδρομή). Πλήκτρο Windows + PrtScnCapture ένα στιγμιότυπο οθόνης και αποθηκεύστε στο φάκελο Στιγμιότυπα οθόνης. Πλήκτρο Windows + Shift + Επάνω βέλος Τεντώστε το παράθυρο της επιφάνειας εργασίας στο επάνω και κάτω μέρος της οθόνης. Πλήκτρο Windows + TabΆνοιγμα προβολής εργασιών. Πλήκτρο Windows + Πλήκτρο “+” Πλήκτρο Windows + Πλήκτρο “-” ΠλήκτροCtrl + Shift + EscOpen Task Manager.Alt + Tab Εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών εφαρμογών.Alt + Πλήκτρο αριστερού βέλουςΜετάβαση προς τα πίσω.Alt + Πλήκτρο δεξί βέλουςΜετάβαση προς τα εμπρός.Alt + Page Up Μετακίνηση προς τα πάνω μία οθόνη.Alt + Σελίδα προς τα κάτω Μετακίνηση προς τα κάτω κατά μία οθόνη.Ctrl + Alt +TabΠροβολή ανοιχτών εφαρμογώνCtrl + CCopy επιλεγμένα στοιχεία στο πρόχειρο.Ctrl + XΑποκοπή επιλεγμένων στοιχείων.Ctrl + VΕπικόλληση περιεχομένου από το πρόχειρο.Ctrl + A Επιλέξτε όλο το περιεχόμενο.Ctrl + ZΑναίρεση μιας ενέργειας.Ctrl + YΕπανάληψη μιας ενέργειας.Ctrl + DΔιαγράψτε το επιλεγμένο στοιχείο και μετακινήστε το στον Κάδο Ανακύκλωσης .Ctrl + EscΑνοίξτε το μενού “Έναρξη”. Ctrl + Shift Αλλάξτε τη διάταξη του πληκτρολογίου.
Ctrl + Shift + EscOpen Task Manager.Ctrl + F4Κλείστε το ενεργό παράθυρο.

Εν κατακλείδι, ελπίζουμε ότι αυτά τα κόλπα και τα μυστικά των Windows είναι χρήσιμα στην καθημερινή χρήση. Σε περίπτωση που έχετε απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια παρακάτω;