19 καλύτεροι ψύκτες CPU για να διατηρήσετε τον επεξεργαστή σας δροσερό για κορυφαία απόδοση

Σκοπεύετε να λειτουργήσει το σύστημά σας στα καλύτερά του; Αποκτήστε στον επεξεργαστή σας έναν από αυτούς τους κορυφαίους ψύκτες CPU!

Οι υπερήρωες των υπολογιστών μας είναι οι ψύκτες CPU. Φροντίζουν με συνέπεια ότι τα συστήματά μας είναι λειτουργικά και παραμένουν ψύχραιμα. Αφαιρώντας την πρόσθετη θερμότητα και αποτρέποντας την υπερθέρμανση, οι ψύκτες CPU εγγυώνται ότι η CPU αποδίδει στο μέγιστο ενώ είναι ασφαλής.

Εδώ, θα συζητήσουμε τη σημασία της ψύξης των CPU και τη διαφορά μεταξύ των ψυγείων CPU και Laptop. Στη συνέχεια, θα δούμε επίσης πώς να συνδέσετε ένα ψυγείο CPU σε μια CPU. Τέλος, θα δούμε μερικούς από τους καλύτερους ψύκτες CPU για να διατηρήσετε τον επεξεργαστή σας δροσερό.

Ποια είναι η σημασία της ψύξης των CPU;

Η ψύξη μιας CPU είναι απαραίτητη επειδή βοηθά στην αποφυγή υπερθέρμανσης της CPU (εγκέφαλος του υπολογιστή). Ο επεξεργαστής μπορεί να υποφέρει από υπερβολική θερμότητα όπως εμείς όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή. Η ψύξη θα βοηθήσει να διατηρηθούν τα πάντα μέσα σε ένα ευχάριστο εύρος θερμοκρασίας, επιτρέποντας στους επεξεργαστές να λειτουργούν πιο γρήγορα και έξυπνα, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοσή μας.

Επιπλέον, η διατήρηση της ψυχρότητας της CPU παρατείνει τη διάρκεια ζωής της. Το σύστημά μας είναι λιγότερο πιθανό να λειτουργήσει, να παγώσει ή να παρουσιάσει προβλήματα όταν ο επεξεργαστής διατηρείται δροσερός. Ένα άλλο υπέροχο πράγμα είναι ότι η αποτελεσματική ψύξη μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και να μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Εγγυάται επίσης την ομαλή λειτουργία και προστατεύει από βλάβες στα ανεκτίμητα εξαρτήματα του υπολογιστή μας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ψυγείου CPU και ενός ψυγείου Laptop;

Ένα ψυγείο CPU προσφέρει καλύτερη απόδοση και δυνατότητα προσαρμογής. Ο σχεδιασμός ενός ψυγείου CPU είναι αποκλειστικός για την ψύξη ενός επιτραπέζιου CPU. Από την άλλη πλευρά, ένα ψυγείο φορητού υπολογιστή είναι φορητό και συμβατό με διάφορους τύπους φορητών υπολογιστών, το οποίο ψύχει ολόκληρο το φορητό υπολογιστή. Παρακάτω δίνονται μερικά σημεία που διακρίνουν και τα δύο.

Σκοπός

Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας ή ο επεξεργαστής ενός επιτραπέζιου υπολογιστή προορίζεται να ψύχεται ιδιαίτερα από ένα ψυγείο CPU. Αντίθετα, ένα ψυγείο φορητού υπολογιστή ψύχει ολόκληρο τον φορητό υπολογιστή και όχι μόνο τη CPU.

Τοποθέτηση

Οι ψύκτες CPU, συμπεριλαμβανομένης της ψύκτρας και του ανεμιστήρα, εγκαθίστανται συχνά απευθείας στη CPU για να διαχέουν τη θερμότητα σωστά. Ωστόσο, ένα ψυγείο φορητού υπολογιστή διατηρείται κάτω από τον υπολογιστή με ενσωματωμένους ανεμιστήρες για τη βελτίωση της ροής αέρα γύρω από τα εσωτερικά μέρη του υπολογιστή.

Ψυκτική ικανότητα

Επειδή οι επιτραπέζιοι επεξεργαστές παράγουν περισσότερη θερμότητα, οι ψύκτες CPU πρέπει να είναι πιο ισχυροί και αποτελεσματικοί στην ψύξη. Ωστόσο, οι φορητοί υπολογιστές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και παράγουν λιγότερη θερμότητα από τους ειδικούς ψύκτες CPU, επομένως οι δυνατότητες ψύξης τους είναι συχνά μικρότερες.

Συμβατότητα και δυνατότητα προσαρμογής

Διάφοροι ψύκτες CPU προσφέρουν διαφορετικά μεγέθη, στυλ και επίπεδα απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών ψύξης υγρού και αέρα. Ωστόσο, οι ψύκτες φορητών υπολογιστών διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη για να υποστηρίζουν διάφορα μοντέλα και μεγέθη φορητών υπολογιστών.

Μέγεθος και Βάρος

Επειδή οι ψύκτες CPU χρειάζονται μεγαλύτερη χωρητικότητα ψύξης, είναι συχνά μεγαλύτεροι και βαρύτεροι, ενώ οι ψύκτες φορητών υπολογιστών είναι φορητοί. Μπορείτε να τα πάρετε μαζί με το laptop για μεγαλύτερη ψύξη όταν βρίσκεστε στο δρόμο, καθώς είναι ελαφριά.

Δείτε τα καλύτερα επιθέματα ψύξης για φορητούς υπολογιστές!

Πώς να εγκαταστήσετε ένα CPU Cooler;

Η εγκατάσταση ενός ψυγείου CPU στον επεξεργαστή σας μπορεί να σας αποτρέψει από το να περάσετε από τα εμπόδια να βρείτε έναν τεχνικό και να πληρώσετε επιπλέον χρήματα. Μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε το CPU Cooler ακολουθώντας απλά βήματα. Παρακάτω δίνονται μερικά απλά βήματα που είναι κοινά στην εγκατάσταση των περισσότερων ψυγείων CPU.

 • Μια ψύκτρα που στηρίζεται στην κορυφή του επεξεργαστή και στερεώνεται με βραχίονες ή βίδες χρησιμεύει ως επισκευή για το ψυγείο της CPU.
 • Για βελτιωμένη μεταφορά θερμότητας, τοποθετείται θερμική πάστα μεταξύ της CPU και της ψύκτρας.
 • Κλιπ ή βίδες βοηθούν στη στερέωση του ανεμιστήρα στους ψύκτες της CPU.
 • Επίσης, ορισμένοι ψύκτες CPU θα μπορούσαν να χρειαστούν ένα backplate για επιπλέον υποστήριξη.
 • Τα στοκ ψύκτες CPU θα μπορούσαν να περιέχουν βραχίονες ή κλιπ συγκράτησης για να τα κρατούν στη θέση τους.
 • Ένα καλοριφέρ, μια αντλία και το μπλοκ νερού είναι τοποθετημένα στην πίσω πλάκα για συστήματα ψύξης υγρού στον επεξεργαστή.
 • Ανάλογα με το σχεδιασμό, η μέθοδος σύνδεσης του ψυγείου CPU θα μπορούσε να χρησιμοποιεί βίδες, μοχλούς ή ωθητές.
  11 καλύτερες εφαρμογές γραμματοσειρών για iPhone για να μεταμορφώσουν το παιχνίδι αποστολής μηνυμάτων

Κατά την εγκατάσταση των ψυγείων CPU, διαβάστε τα εγχειρίδια χρήσης που παρέχονται στα κιτ ψύξης CPU. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε όλες τις σημαντικές προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση των ψυγείων.

Noctua NH-U12A chromax, 120mm

Το NH-U12A chromax είναι η ολόμαυρη παραλλαγή του αθόρυβου ψύκτη CPU υψηλής ποιότητας NH-U12A της Noctua. Υπάρχουν σύγχρονοι ανεμιστήρες NF-A12x25 PWM και διαθέτουν ασύμμετρη σχεδίαση ψύκτρας ενός πύργου. Αυτό επιτρέπει στο NH-U12A να συνδυάζει την καλύτερη απόδοση ψύξης με εξαιρετική αθόρυβη λειτουργία και εξαιρετική συμβατότητα με RAM, θήκη και PCIe.

 • Η παραλλαγή chromax, ωστόσο, συνδυάζει αυτά τα πλεονεκτήματα με μια εκλεπτυσμένη stealth εμφάνιση λόγω των μαύρων ανεμιστήρων και της ψύκτρας της.
 • Προστίθεται μια τελική πινελιά λόγω του μηχανισμού στερέωσης πολλαπλών υποδοχών SecuFirm2.
 • Η θερμική ένωση NT-H1 για λάτρεις της Noctua είναι επίσης παρούσα με αυτό το ψυγείο CPU.

Το NH-U12A chromax είναι μια premium επιλογή για πελάτες που αναζητούν μια άκρως συμβατή ψύκτρα 120 mm που μπορεί να ισούται με την απόδοση των μονάδων 140 mm, ενώ φαίνεται επίσης εξαιρετική.

Corsair iCUE H150i Elite

Το Corsair iCUE H150i Elite Liquid CPU Cooler προσφέρει στιβαρή ψύξη υψηλής απόδοσης και εκπληκτική εμφάνιση. Είναι συμβατό με επεξεργαστές Intel® και AMD®. Για τη διανομή θερμότητας κατά μήκος ενός καλοριφέρ 360 mm, χρησιμοποιεί εστιασμένη ψύξη χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AirGuide.

 • Οι ανεμιστήρες σε αυτό το ψυγείο CPU περιστρέφονται έως και 2100 RPM
 • Το σύστημά σας φωτίζεται με ψυχρό χρώμα από τα εξαιρετικά φωτεινά LED CAPELLIX.
 • Το χειριστήριό του ελέγχει έως και έξι ανεμιστήρες.

Οι τροποποιήσεις της ταχύτητας του ανεμιστήρα, η διαχείριση φωτισμού RGB και η παρακολούθηση της θερμοκρασίας του συστήματος γίνονται όλα δυνατά από το ισχυρό λογισμικό Corsair iCUE. Είναι απλό στην εγκατάσταση και λειτουργεί με πολλές υποδοχές μητρικής πλακέτας, συμπεριλαμβανομένων των Intel® και AMD®. Το H150i ELITE CAPELLIX XT προσφέρει μια εντελώς νέα προοπτική στην ψύξη της CPU.

Thermaltake TOUGHLIQUID 360

Το TOUGH LIQUID 360 ARGB Sync AIO Cooler της Thermaltake είναι ένα all-in-one ψυγείο υγρού με σύστημα TOUGHFAN 12.

 • Ο ανθεκτικός ανεμιστήρας TOUGH 12 περιστρέφεται στις 2000 RPM και υποστηρίζει φωτισμό Waterblock ARGB.
 • Διαθέτει ενσωματωμένο χειριστήριο και περιστρεφόμενο καπάκι με έξι LED. Μπορείτε να τα διαχειριστείτε από μητρικές κάρτες που υποστηρίζουν 5V RGB.
 • Επιπλέον, η σειρά TOUGHLIQUID φιλοξενεί Intel, AMD και όλους τους νέους τύπους υποδοχών.

Το γεγονός ότι το TOUGH LIQUID 360 ARGB Sync είναι ένα υγρό ψυγείο που υποστηρίζει μητρικές με συμβατότητα 5V RGB είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του.

NZXT Kraken CPU Liquid Cooler

Το NZXT Kraken CPU Liquid Cooler υποστηρίζει τετράγωνο πάνελ LCD 1,54″ με ανάλυση 240×240. Με το λογισμικό NZXT CAM σε αυτό το ψυγείο, μπορείτε να εμφανίσετε μια αγαπημένη εικόνα, να παρακολουθήσετε δείκτες απόδοσης υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο, να ενσωματώσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο και πολλά άλλα.

 • Το υλικό στην οθόνη ζωντανεύει χάρη στον ισχυρό οπίσθιο φωτισμό της οθόνης 300 cd/m2 και τον ρυθμό ανανέωσης 30 Hz.
 • Η ισχυρή αντλία Asetek του Kraken CPU Liquid Cooler μπορεί να περιστρέφεται έως και 2800 RPM για να εξασφαλίσει αποτελεσματική και αθόρυβη κυκλοφορία ψυκτικού.

Τα ρευστά δυναμικά ρουλεμάν και οι ανεμιστήρες πυρήνα RGB προσφέρουν το τέλειο μείγμα στατικής πίεσης και ροής αέρα για αποτελεσματική ψύξη και ζωντανό φωτισμό RGB. Η απλή σύνδεση που εκτελείται από την αντλία στη μητρική πλακέτα στο ψυγείο Kraken CPU κάνει επίσης την εγκατάσταση απλή.

Cooler Master’s MasterAir MA624

Με δύο ανεμιστήρες και έναν πύργο, το Cooler Master’s MasterAir MA624 Stealth προσφέρει διπλάσια απόδοση σε κομψό σχεδιασμό. Μπορεί να υπερηφανεύεται για το all-jet μαύρο εξοπλισμό και παρά το ζοφερό σάβανό του, δεν πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι.

 • Δύο ανεμιστήρες SickleFlow 140 mm και δύο ψύκτρες πύργου είναι χαρακτηριστικά του μοντέλου MA624.
 • Οι ανεμιστήρες συμβάλλουν στην παροχή μιας ισχυρής διάταξης Push-Pull, με τους έξι σωλήνες και την επινικελωμένη βάση να συγχρονίζονται για να απομακρύνουν γρήγορα τη θερμότητα.

Το MA624 περιλαμβάνει έναν προαιρετικό τρίτο ανεμιστήρα 120 mm που μπορεί να απενεργοποιηθεί για την απαιτούμενη απόσταση από τη μνήμη RAM. Είναι το απόλυτο κρυφό όπλο θερμικής ανατίναξης για την CPU σας.

ASUS ROG RYUO III 360 ARGB

Η νεότερη λύση αντλίας 8ης γενιάς από την Asetek τροφοδοτεί το ASUS ROG RYUO III 360 ARGB, το οποίο προσφέρει ψύξη υψηλής απόδοσης για συστήματα gaming. Προσφέρει υγρή ψύξη CPU υψηλής απόδοσης με εκλεπτυσμένη αισθητική και είναι επίσης η ιδανική λύση ψύξης υγρού CPU AIO για τους λάτρεις της RGB.

 • Αυτό το ψυγείο CPU έχει εγκατεστημένη τριφασική αντλία κινητήρα. Παρέχει την καλύτερη απόδοση ψύξης με περισσότερη ροή και χαμηλότερη αντίσταση.
 • Το αποκλειστικό Anime Matrix της ASUS είναι μια μικρή οθόνη LED που μπορεί να εμφανίζει βασικά στατιστικά του συστήματος, υλικό anime που είναι διαθέσιμο μόνο σε χρήστες ROG και προσαρμοσμένα κινούμενα σχέδια.
  Antivirus Plus 2018 με έκπτωση 58% (Ισχύει 6 Δεκεμβρίου)

Οι premium ανεμιστήρες ROG ARGB του ψυγείου CPU παράγουν ήσυχο θόρυβο και πολλή ροή αέρα. Το ROG RYOU είναι ένα αριστούργημα κατασκευασμένο από αλουμίνιο με φακούς με επίστρωση κενού για κορυφαίες εμφανίσεις.

Σειρά MAG CORELIQUID R

Όλα όσα αναζητάτε σε ένα ψυγείο υγρών είναι διαθέσιμα στη σειρά MAG CORELIQUID R. Χρησιμοποιεί διάφορα υλικά υψηλής ποιότητας που προσφέρουν αξιόπιστη αντοχή και εξαιρετικά αποτελεσματικές τεχνικές απαγωγής θερμότητας.

 • Αυτό το ψυγείο CPU σάς προσφέρει ένα εύχρηστο περιστρεφόμενο blockhead 270 μοιρών και φωτισμό ARGB.

Η όλη κατασκευή του MAG CORELIQUID δεν αποτυγχάνει να προσφέρει αξιόπιστη ψύξη χωρίς συμβιβασμούς.

Thermaltake TH360 ARGB

Το TH360 ARGB Sync AIO Liquid Cooler είναι ένας τριπλός ανεμιστήρας υψηλής στατικής πίεσης 120 mm, ένα ψυγείο υγρού all-in-one. Περιλαμβάνει ένα μπλοκ νερού, ένα ψυγείο υψηλής απόδοσης και έγχρωμο φωτισμό 16,8M RGB με προκαθορισμένες ρυθμίσεις φωτισμού μέσω του έξυπνου ελεγκτή ανεμιστήρα.

 • Ο ελεγκτής ARGB επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ των λειτουργιών LED, των χρωμάτων LED και των ταχυτήτων φωτισμού όταν συνδυάζονται με μητρική πλακέτα χωρίς διευθυνσιοδοτούμενη κεφαλίδα RGB 5V.
 • Η κορυφαία, αξιόπιστη αντλία αυτού του ψυγείου επιτρέπει τη βέλτιστη κυκλοφορία του νερού, ψύχοντας συνεχώς τη χάλκινη πλάκα.
 • Μια πλάκα βάσης από χαλκό υψηλής απόδοσης του ψύκτη ARGB επιταχύνει τη θερμική αγωγιμότητα.

Το TH360 ARGB Sync απαιτεί τον λιγότερο χώρο υλικού και προσφέρει απλή εγκατάσταση και λειτουργία χωρίς συντήρηση.

ID-COOLING PINKFLOW 240

Με ένα ψυγείο 240 mm σχεδιασμένο για ψύξη CPU, το PINKFLOW 240 είναι ένα all-in-one ψυγείο υγρού CPU RGB. Διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό με δύο ανεμιστήρες ψύξης RGB και μπορείτε να τους προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν στη διάταξη του υπολογιστή σας και μια διευθυνσιοδοτούμενη κεφαλή αντλίας LED RGB.

 • Ο ψύκτης νερού CPU της PINKFLOW 240 είναι εξοπλισμένος με ψυγείο 240 mm και δύο ανεμιστήρες PWM 120 mm για εξαιρετική μετάδοση θερμότητας από την CPU.
 • Μπορείτε να προσαρμόσετε τον φωτισμό RGB στην αντλία και στους ανεμιστήρες ώστε να ταιριάζει στο σχεδιασμό του υπολογιστή σας.

Διατίθεται ένας μικροσκοπικός ελεγκτής καλωδίου για μητρικές πλακέτες που δεν είναι RGB για προσαρμογή των χρωμάτων. Οι διευθυνσιοδοτούμενες λυχνίες RGB PINKFLOW 240 μπορούν να συγχρονιστούν με τη μητρική πλακέτα μέσω σύνδεσης 5V 3 PIN.

EVGA CLCx 240mm All-in-One LCD

Η σειρά CLCx είναι η συνέχεια των πολυτελών ψύξεων CPU EVGA CLC με μεγάλη εκτίμηση. Μια οθόνη LCD 2,1 ιντσών 480×480 υπάρχει με αυτό το ψυγείο CPU για την εμφάνιση θερμοκρασιών συστήματος ή γραφικών και κινούμενων εικόνων που δημιουργούνται από τον χρήστη.

 • Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό αυτού του ψυγείου CPU είναι η αντλία νερού Asetek 7ης γενιάς.
 • Έρχεται με μια πλήρη ψύκτρα 100% χαλκού που είναι συμβατή με την AMD και την Intel LGA.
 • Το ψυγείο με δύο ανεμιστήρες 240 mm της σειράς CLCx είναι εξοπλισμένο με ολοκαίνουργιους ανεμιστήρες EVGA Hydro-Dynamic Bearing ARGB 120 mm.

Η σειρά EVGA CLCx προσφέρει την πιο αποτελεσματική ψύξη και την πιο αθόρυβη ροή που υπήρξε ποτέ σε ένα EVGA AIO με μια ολοκαίνουργια προσέγγιση στη βιομηχανία ψύξης υγρού CPU AIO.

Vetroo V360 Liquid CPU Cooler

Οι ανεμιστήρες και η αντλία του Vetroo V360 Liquid CPU Cooler διαθέτουν φωτισμό RGB με διευθυνσιοδότηση που μπορείτε να συγχρονίσετε με τη μητρική πλακέτα μέσω μιας διεπαφής τριών ακίδων 5V για ομοιόμορφο και ζωντανό φωτισμό.

 • Τρεις ανεμιστήρες PWM, που προσφέρουν μεγαλύτερη ροή αέρα και λιγότερο θόρυβο, μπορούν να αλλάξουν αυτόματα την ταχύτητά τους ανάλογα με τη θερμοκρασία της CPU.
 • Μια πιο αποτελεσματική ψυχρή πλάκα, ένας χάλκινος πυθμένας ψεκασμού, μια εξειδικευμένη αντλία και ανεμιστήρες σχεδιασμένοι για στατική πίεση περιλαμβάνονται όλα στον ψύκτη υγρού επεξεργαστή Vetroo V360. Παρέχουν βέλτιστη μετάδοση θερμότητας από την CPU.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή που συνοδεύει αυτό το ψυγείο για να εφαρμόσετε συγχρονισμό PWM και ARGB.

AORUS WATERFORCE X 360 AIO

Το AORUS WATERFORCE X 360 είναι ένα σύστημα all-in-one που προσφέρει εξαιρετική απόδοση. Η θερμότητα της CPU υψηλής τεχνολογίας θα διαχέεται αποτελεσματικά και αθόρυβα από το AORUS WATERFORCE X 360.

 • Το ψυγείο CPU AORUS διαθέτει μια χαρακτηριστική κυκλική έγχρωμη οθόνη LCD 60x60mm, αναπαραγωγή βίντεο και δυνατότητα για προσαρμοσμένο κείμενο.
 • Περιλαμβάνει ανεμιστήρες ARGB υψηλής απόδοσης, χαμηλού θορύβου με νανολιπαντικό γραφενίου.

Με τη βοήθεια του RGB FUSION 2.0, μπορείτε να συνδυάσετε απρόσκοπτα αυτό το all-in-one ψυγείο υγρού με τα άλλα προϊόντα σας Aorus.

  5 καλύτερα συστήματα DDI/IPAM για να λύσετε το Blue διευθυνσιοδότηση IP σας

ΨΥΚΤΗΣ CPU DeepCool LS720 SE

Ένα all-in-one υγρό ψυγείο CPU, το DeepCool LS720 SE είναι κατασκευασμένο με επαναστατικό σχεδιασμό αντλίας νερού για την καλύτερη απόδοση και προσφέρει αξιόπιστη ψύξη υψηλής απόδοσης. Η αντλία διπλού θαλάμου LS720 SE κυκλοφορεί το δροσερό υγρό μέσω του θαλάμου του κινητήρα για να κρυώσει τον κινητήρα αφού τον φέρει στον θάλαμο ψυχρής πλάκας για να κρυώσει η CPU.

 • Ο συνδυασμός ψυγείου υψηλής πυκνότητας και αντλίας τέταρτης γενιάς υπάρχει στο ψυγείο υγρού CPU LS720 SE.
 • Είναι η καλύτερη επιλογή για την κατασκευή υπολογιστών gaming overclock και διαθέτει τρεις ανεμιστήρες για αποτελεσματική απαγωγή θερμότητας 300w TDP.

Η επίστρωση ανοδικής οξείδωσης στο κέλυφος από κράμα αλουμινίου δημιουργεί μια κορυφαία εμφάνιση με καλή ακαμψία και αποτρέπει τα προβλήματα γήρανσης που προκαλούνται από την υγρασία μετά από παρατεταμένη χρήση.

ARCTIC Liquid Freezer II 240

Όσον αφορά τη συμπαγή ψύξη νερού, η σειρά ARCTIC Liquid Freezer II 240 Water Cooler ξεπερνάει συνήθως όλες τις προσδοκίες. Έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό κιτ στερέωσης για το Liquid Freezer II που επιτρέπει την τοποθέτηση της κρύας πλάκας ακριβώς πάνω από το hotspot της CPU, ενώ επιτρέπει την ιδανική διασπορά θερμότητας.

Το Liquid Freezer II ελεγχόμενο με PWM ελέγχει την ταχύτητα της αντλίας νερού και των ανεμιστήρων του, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για όλα τα εξαρτήματα AIO και σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα θορύβου σε χαμηλά και κανονικά φορτία.

Ο ενισχυμένος με ίνες σωλήνας 45 cm του Liquid Freezer II μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε μεγάλες θήκες και αποφεύγει αποτελεσματικά την εξάτμιση του ψυκτικού.

Lian Li GALAHAD AIO

Το GALAHAD CPU Cooler είναι ένα εξαιρετικό ψυγείο CPU all-in-one που έχει σχεδιαστεί κυρίως για να βελτιώνει την απόδοση του συστήματός σας.

 • Διατίθεται σε δύο μεγέθη – 240mm και 360mm.
 • Επιπλέον, έρχεται σε δύο χρώματα: μαύρο και άσπρο.
 • Ο ανεμιστήρας υψηλής στατικής πίεσης ARGB που συνοδεύει αυτό το ψυγείο CPU έχει μεταβλητό εύρος στροφών από 800 έως 1900 RPM.

Διαθέτει τρόπους λειτουργίας PWM και DC. Τα διευθυνσιοδοτούμενα RGB LED των ψύκτη CPU GALAHAD παρέχουν φωτεινότερες και πιο περίτεχνες οθόνες φωτισμού.

Phanteks Glacier One 360 ​​MPH

Το Phanteks Glacier One 360 ​​MPH είναι ένα υγρό ψυγείο CPU που μπορεί να ψύχει ισχυρούς CPU ενώ λειτουργεί αθόρυβα.

 • Με πτερύγια ανεμιστήρα βελτιστοποιημένης πίεσης, οι τριπλοί ανεμιστήρες MP PWM 120 mm παρέχουν μέγιστη ροή αέρα, χαμηλό θόρυβο και εξαιρετική απόδοση ψύξης.
 • Ένα σκληρυμένο γυαλί με ενσωματωμένο φωτισμό D-RGB και τρία πλαίσια ανεμιστήρα D-RGB Halos αποτελεί μέρος του σχεδιασμού του καλύμματος αντλίας καθρέφτη infinity του Glacier One 360 ​​MPH.

Για να διαχειριστείτε, να συγχρονίσετε και να επεκτείνετε το σύστημα φωτισμού σας, μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε σε ένα πλαίσιο ή μητρική πλακέτα Phanteks που διαθέτει υποστήριξη D-RGB.

XPG LEVANTE X

Οι ψύκτες της σειράς XPG LEVANTE X είναι συμβατοί με μια ευρεία γκάμα πλακών μητρικής πλακέτας Intel και AMD, επιτρέποντάς σας την ελευθερία να ταιριάξετε αυτό το ψυγείο με οποιαδήποτε τρέχουσα CPU θέλετε.

 • Βελτιώνει τη ροή του αέρα με μια νέα σχεδίαση λεπίδων ανεμιστήρα διπλής στρώσης.
 • Επιπλέον, αυτό το ψυγείο CPU διαθέτει ανεμιστήρες έντονης πίεσης αέρα που διαχέουν αποτελεσματικά τη θερμότητα.

Το LEVANTE X προσφέρει πολύ αποτελεσματική ψύξη αθόρυβα και αποτελεσματικά χάρη στη βελτιωμένη ενσωμάτωση της αντλίας και της ψυχρής πλάκας, η οποία μειώνει την αστοχία του σημείου σύνδεσης.

Ψύκτη CPU ASUS ROG Strix LC II

Το ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB CPU Cooler είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του RGB. Προσφέρει αισθητικά ευχάριστη υγρή ψύξη CPU υψηλής απόδοσης.

 • Με εύρος εργασίας που ξεκινά από τις 840 RPM, η αντλία Asetek 7ης γενιάς που τροφοδοτεί αυτό το ψυγείο CPU παρέχει εξαιρετική ψύξη και μικρό θόρυβο.
 • Η σχεδίαση κλειστού βρόχου του ψυγείου CPU της ASUS συνοδεύεται από διευθυνσιοδοτούμενους ανεμιστήρες ψυγείου RGB.

Μπορείτε να περιμένετε από τους ανεμιστήρες του καλοριφέρ RGB να βελτιώσουν την κατασκευή σας με εντυπωσιακά πολύχρωμα εφέ φωτισμού ενώ απελευθερώνουν την πλήρη ικανότητα της ξεκλείδωτης CPU Intel ή AMD.

Corsair iCUE H170i Elite LCD XT

Το CORSAIR iCUE H170i ELITE LCD XT Liquid CPU Cooler παρέχει στην CPU σας πρακτική, προσαρμοσμένη ψύξη. Διαθέτει προσαρμοσμένη οθόνη LCD που εμφανίζει πληροφορίες συστήματος, GIF και φωτογραφίες.

 • Με ταχύτητες έως και 1700 σ.α.λ., οι ανεμιστήρες CORSAIR AF RGB ELITE PWM παρέχουν εξαιρετική ροή αέρα χαμηλού θορύβου.
 • Για τη διάδοση της θερμότητας κατά μήκος ενός καλοριφέρ 420 mm, αυτό το ψυγείο CPU χρησιμοποιεί την τεχνολογία AirGuide για εστιασμένη ψύξη.

Η σύνδεση με το εξελιγμένο λογισμικό CORSAIR iCUE και το ενσωματωμένο CORSAIR iCUE COMMANDER CORE σάς επιτρέπει να ελέγχετε έως και έξι ταχύτητες ανεμιστήρων και να συντονίζετε τον συγχρονισμένο φωτισμό RGB.

συμπέρασμα

Κάθε λάτρης του υπολογιστή ή έμπειρος χρήστης θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την αξιόπιστη ψύξη του επεξεργαστή. Βελτιώνει τη συνολική σταθερότητα του συστήματος και την ενεργειακή απόδοση και παρατείνει τη διάρκεια ζωής της CPU και άλλων εξαρτημάτων. Οι ψύκτες CPU μπορούν να προσφέρουν μακροχρόνια πλεονεκτήματα και ένα πιο ήσυχο υπολογιστικό περιβάλλον με κατάλληλη εγκατάσταση και συμμόρφωση με τις συστάσεις του κατασκευαστή.

Οι ψύκτες CPU θα αναπτύσσονται περαιτέρω καθώς προχωρά η τεχνολογία, προσφέροντας ακόμα καλύτερες λύσεις ψύξης που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες της σημερινής πληροφορικής. Η προσεκτική επιλογή ενός ψυγείου CPU εγγυάται ότι οι υπολογιστές μας λειτουργούν γρήγορα και αποτελεσματικά και παραμένουν δροσεροί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο καλύτερο λογισμικό δοκιμής πίεσης CPU για προγραμματιστές και παίκτες.