18 θέσεις εργασίας Metaverse που θα μπορούσαν να είναι καυτές στο μέλλον

Το Metaverse, ως αναδυόμενη τεχνολογία, έχει πολλές ευκαιρίες καθώς και προκλήσεις που θα χρειαστεί να αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου.

Η Metaverse έχει συγκεντρώσει σημαντική επικρατούσα προσοχή μετά την είσοδο παγκόσμιων εμπορικών σημάτων όπως η Meta, η Nick και άλλες. Αυτή η ευρεία υιοθέτηση του Metaverse έχει τη δυνατότητα να ανοίξει νέες/μελλοντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε διαφορετικούς τομείς.

Ωστόσο, θα χρειαστούν πολλοί ρόλοι για την επέκταση και την προώθηση του τομέα προς τα εμπρός. Με τόσες πολλές μεγάλες εταιρείες που δείχνουν ενδιαφέρον για το Metaverse, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Microsoft, Google, Roblox, Nvidia και decentraland, μπορεί να έχει ευνοϊκό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας.

Metaverse — Σύνδεση με τον Εικονικό Κόσμο

Το Metaverse είναι η ενοποίηση διαφορετικών τεχνολογιών που επιτρέπουν στους χρήστες να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο στον εικονικό κόσμο, όπως εκδηλώσεις, παιχνίδια, συσκέψεις κ.λπ. Για παράδειγμα, το Metaverse θα σας επιτρέψει να συνομιλήσετε, να παρακολουθήσετε συναντήσεις, να παρακολουθήσετε καλλιτεχνικές/μουσικές παραστάσεις, πάρτι ή οποιεσδήποτε εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας ένα εικονικό avatar που συμβολίζει την ταυτότητα του χρήστη.

Στο Metaverse, μπορείτε να αγοράσετε εδάφη όπου μπορεί να βρίσκεται το avatar σας. Ένα ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιείται για να αγοράσετε οτιδήποτε επιθυμείτε στο Metaverse, όπως ρούχα, σπίτια, ασπίδες και σπαθιά για παίκτες στο Metaverse και πολλά άλλα.

Η ιδέα πίσω από όλα αυτά είναι να επιτραπεί στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στην ίδια εμπειρία που έχουν συνήθως στον κόσμο σε πραγματικό χρόνο και ακόμη περισσότερο. Ας πούμε ότι ένας καλλιτέχνης θέλει να κάνει μια συναυλία στο Metaverse. Οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν τη συναυλία χρησιμοποιώντας τα avatar τους που χρησιμεύουν ως αναπαράστασή τους στον εικονικό κόσμο. Αυτό δείχνει πώς το Metaverse επιτρέπει την επέκταση των εμπειριών του πραγματικού κόσμου σε εικονικές.

Η αγορά εργασίας metaverse αναμένεται να φτάσει σε αποτίμηση 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2024, και 10.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να προστεθούν στην αγορά metaverse τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι θέσεις εργασίας Metaverse είναι σε θέση να τονώσουν την ανάπτυξη και να ανοίξουν το δρόμο για μαζική αποδοχή του Metaverse.

Υπάρχουν ήδη πολλές θέσεις εργασίας στο Metaverse, οι οποίες περιλαμβάνουν αρχιτέκτονες metaverse, σχεδιαστές 3D, σχεδιαστές υλικού, ψηφιακούς διαχειριστές και πολλά άλλα που μπορεί να γίνουν διαθέσιμα στο μέλλον.

Ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας Metaverse

Το Metaverse εξαρτάται αποκλειστικά από τη δέσμευση και τις δομές, οι οποίες χρειάζονται αντικείμενα, σχέδια και εμπειρία για να δημιουργηθούν για να γίνει πραγματικότητα το Metaverse. Η κύρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη του Metaverse είναι οι αρχιτέκτονές του. Αυτοί οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν τις δομές, δηλαδή τα κτίρια και τα μνημεία, που συνθέτουν το Metaverse και επιτρέπουν την εικονική αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών.

Σχεδιαστές/στυλίστες ρούχων Avatar

Στο Metaverse, τα avatar αντιπροσωπεύουν την εικονική ταυτότητα ενός χρήστη. Μπορούμε να είμαστε είτε άνδρες είτε γυναίκες avatar στο Metaverse. Ωστόσο, οι χρήστες θα θέλουν τα αντίστοιχα avatar τους να φαίνονται καλά και να φορούν μοντέρνα ρούχα. Εδώ μπαίνει στην εικόνα η δουλειά του στυλίστα. Το καθήκον των σχεδιαστών ρούχων avatar είναι αυτό του προσωπικού στυλίστα, που ντύνει τα avatar προς τέρψη του χρήστη.

  9 Εντυπωσιακή Γεννήτρια Προσώπων για Μάρκετερ

Μηχανικοί Λογισμικού AR/VR

Η δουλειά του Metaverse ενός μηχανικού λογισμικού είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της τεχνολογικής πτυχής του Metaverse. Επειδή θα εργάζεστε με τεχνολογία αιχμής για να δημιουργήσετε πλατφόρμες με διαδραστικές εμπειρίες χρήστη, η επάρκεια κωδικοποίησης είναι απαραίτητη για αυτόν τον ρόλο.

Αυτή είναι/θα είναι μια καυτή θέση, καθώς οι επιχειρήσεις/εταιρείες θα θέλουν ειδικευμένους Μηχανικούς Λογισμικού Επαυξημένης Πραγματικότητας/Εικονικής Πραγματικότητας για τη δημιουργία προγραμμάτων λογισμικού για μια ποικιλία πλατφορμών metaverse.

Τα γεγονότα Metaverse είναι ένα τσιτάτο και δεν υπάρχουν δύο λέξεις για αυτό. Για αυτόν τον λόγο, δεν μπορείτε να έχετε αρκετούς ανθρώπους για να προγραμματίσετε και να εκτελέσετε γεγονότα στο Metaverse. Υπάρχουν τόσα πολλά εικονικά συνέδρια και εκδηλώσεις NFT και Web3 που διοργανώνονται παγκοσμίως αυτές τις μέρες.

Αυτή η εργασία απαιτεί επίσης τεχνικές δεξιότητες για τη λειτουργία των εκδηλώσεων σε αυτές τις εικονικές πλατφόρμες. Αφιερώνουν το χρόνο τους για να σχεδιάσουν την εκτέλεση της εκδήλωσης, να καθορίσουν τις διαδικασίες και να προσφέρουν υποστήριξη. Οι διαχειριστές εκδηλώσεων που είναι εξοικειωμένοι με αυτόν τον αναδυόμενο κλάδο και τον κατανοούν θα έχουν μεγάλη ζήτηση.

Σχεδιαστές 3D παιχνιδιών

Μια εξέχουσα εφαρμογή του Metaverse είναι το gaming. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, ένας σχεδιαστής τρισδιάστατων παιχνιδιών θα είναι μια ιδιαίτερα περιζήτητη δουλειά μεταστροφής. Οι σχεδιαστές παιχνιδιών είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας παιχνιδιού που αιχμαλωτίζει πολλούς παίκτες. Ο σχεδιασμός παιχνιδιών είναι μια δουλειά μετασύνδεσης που θα επέτρεπε στους σχεδιαστές παιχνιδιών να επεκτείνουν τα σετ δεξιοτήτων τους και να τα επιδείξουν στο Metaverse και να το μετατρέψουν σε μια πλήρη πορεία σταδιοδρομίας.

Έχετε ήδη κατακτήσει την ικανότητα web2 του μάρκετινγκ; Μια φανταστική ευκαιρία για να ανακαλύψετε το Metaverse μετατρέπεται σε έναν ειδικό στο μάρκετινγκ του metaverse.

Αυτός ο ρόλος απαιτεί την ανάπτυξη διαφημιστικών πινακίδων και διαφημιστικών καμπανιών στο Metaverse για την προώθηση έργων ή αντικειμένων στον εικονικό κόσμο και τη σύνδεση με τους χρήστες.

Υπεύθυνος προϊόντων

Καθώς το Metaverse εξελίσσεται και περισσότερα άτομα δείχνουν ενδιαφέρον για αυτό, η ζήτηση για διαφορετικά προϊόντα στο Metaverse θα είναι υψηλή. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες θα απαιτήσουν περισσότερους διαχειριστές προϊόντων να συνεργαστούν με τις ομάδες μηχανικής και σχεδιασμού για την ανάπτυξη προϊόντων. Αυτός ο μεταγενέστερος εργασιακός ρόλος συνεπάγεται τη δοκιμή νέων προϊόντων, την ανάληψη ευθύνης για την εμπειρία του τελικού χρήστη, την έναρξη νέων ιδεών και την προώθηση της ανάπτυξης προϊόντων.

Μηχανικοί Υλικού

Θα χρειαστεί υλικό για ορισμένες δραστηριότητες AR/VR. Οι ρόλοι εργασίας Metaverse για Μηχανικούς Υλικού θα είναι περιζήτητοι για την κατασκευή υλικού όπως ακουστικά, φορητές συσκευές, νέες κάμερες και αισθητήρες. Παρόμοιες τεχνολογίες υπάρχουν ήδη, αλλά απαιτείται πρόσθετη ανάπτυξη για να γίνουν ασύρματες, ελαφριές και ικανές να αλληλεπιδρούν με την αφή, το περιβάλλον ή τις αισθήσεις μας.

Κυβερνασφάλεια

Ενώ η βιομηχανία μεταβυσμάτων προσπαθεί σταδιακά, είναι πρωταρχικός στόχος για τους χάκερ. Το Metaverse υπόκειται σε κινδύνους ασφαλείας καθώς είναι ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις και κλοπή δεδομένων.

Θα απαιτηθούν ορισμένες διαδικασίες ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες είναι ασφαλείς κατά τη χρήση του Metaverse. Και εδώ είναι που χρειάζεται ένας ειδικός στον κυβερνοχώρο για το Metaverse. Η πρόληψη επιθέσεων σε πραγματικό χρόνο είναι μέρος αυτής της δουλειάς, καθώς και η διασφάλιση της έγκαιρης ενημέρωσης των νόμων και των πρωτοκόλλων. Πρέπει να έχετε εμπειρία στον προγραμματισμό και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να πληροίτε τα προσόντα για αυτήν τη μεταστραφή δουλειά.

  Χρεώνει η AT&T για την αντικατάσταση της κάρτας SIM;

Εικονικός ξεναγός

Δεδομένου ότι το Metaverse είναι μια νέα βιομηχανία, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να μην είναι εξοικειωμένοι με τον τρόπο πλοήγησης στον εικονικό χώρο. Αυτοί οι χρήστες ή οι επισκέπτες για πρώτη φορά θα επωφεληθούν από τη βοήθεια του ξεναγού. Τα καθήκοντα ενός ξεναγού περιλαμβάνουν τη βοήθεια, την παροχή συμβουλών και τη φιλοξενία επισκεπτών σε διαφορετικούς χώρους σε όλο το Metaverse. Για αυτή τη μετασύνδεση δουλειά, τα άτομα που αναζητούν εργασία θα πρέπει να έχουν ευρεία γνώση του πώς λειτουργεί ο κλάδος.

Εμπειρογνώμονας αποκλεισμού διαφημίσεων

Οι διαφημίσεις μπορούν να στοχεύσουν τον πραγματικό εαυτό σας καθώς ο εικονικός εαυτός σας εξερευνά το Metaverse. Θα είναι απαραίτητοι αποκλειστές διαφημίσεων για το Metaverse για την πρόληψη αυτών των διαταραχών.

Αφηγητής

Για τους χρήστες που επισκέπτονται τον εικονικό κόσμο, οι αφηγητές στο Metaverse αναπτύσσουν εμπειρίες αφήγησης που περιλαμβάνουν προσομοίωση, αθλήματα, παζλ, κοινωνικά και πολλά άλλα.

Αυτή η δουλειά μετατροπής περιλαμβάνει τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες κινουμένων σχεδίων ή σενάρια. Γράφουν διδακτικές ιστορίες και συνθέτουν ιστορίες για παιχνίδια όλων των ειδών. Για αυτόν τον ρόλο, πρέπει να κατανοήσετε τα θεμελιώδη στοιχεία της αφήγησης και να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τις επικρατούσες τεχνολογίες στη συγγραφή ιστοριών.

Κόσμος οικοδόμος

Ο ρόλος ενός παγκόσμιου κατασκευαστή στο Metaverse θα απαιτήσει παρόμοια τεχνογνωσία με αυτόν των σχεδιαστών βιντεοπαιχνιδιών, αλλά με πιο ευρείες και περίπλοκες ευθύνες, όπως υποδηλώνει ο τίτλος της θέσης.

Οι οικοδόμοι του κόσμου θα πρέπει να είναι προνοητικοί, καθώς η αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών του τι είναι εφικτό σε αυτούς τους αναδυόμενους κόσμους είναι ζωτικής σημασίας.

Εικονικός κτηματομεσίτης

Στο Metaverse, υπάρχουν ήδη εικονικές ιδιοκτησίες, επομένως θα απαιτηθούν κτηματομεσίτες. Παρόμοια με τον τρόπο που το κάνουν στον φυσικό κόσμο, η ευθύνη τους θα είναι να εμπορεύονται και να μισθώνουν ακίνητα στο Metaverse.

Η δημιουργία, η διαχείριση, η παροχή συμβουλών και η εμπορία ακινήτων είναι όλες οι πτυχές αυτής της μετασύνδεσης δουλειάς. Αυτή είναι μια ευκαιρία για τους κτηματομεσίτες που επιθυμούν να μεταβούν στο Metaverse και να διευρύνουν την εμπειρία τους.

Προγραμματιστής οικοσυστήματος

Οι προγραμματιστές του οικοσυστήματος αφιερώνουν χρόνο για να παρακολουθήσουν και να καθορίσουν τι χρειάζονται οι κοινότητες ή οι πλατφόρμες και στη συνέχεια συνεργάζονται με εκείνους που δημιουργούν το θεμελιώδες στοιχείο του οικοσυστήματος. Το οικοσύστημα περιλαμβάνει παιχνίδια, κοινότητες και ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτοί οι προγραμματιστές οικοσυστημάτων είναι σχεδιαστές μετατροπών που λειτουργούν με εικονικές πλατφόρμες ή κοινότητες.

Επιπλέον, θα πρέπει να συντονιστούν με τους συνεργάτες και να εγγυηθούν ότι οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εικονικά προϊόντα τους σε διάφορα πλαίσια.

Ερευνητικός επιστήμονας

Οι επιχειρήσεις ή οι επιχειρήσεις θα μπορούν να παρακολουθούν την απόδοση ή την απόδοσή τους στο Metaverse με τη βοήθεια ερευνητών επιστημόνων. Έρευνα Οι επιστήμονες μπορούν να προσφέρουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το τι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τα άτομα, όπως ποια παιχνίδια παίζουν περισσότερο ή πόσο συχνά αλληλεπιδρούν με ένα προϊόν.

Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι ωφέλιμα για τις επιχειρήσεις, επειδή, με αυτά τα δεδομένα, μπορούν να καθορίσουν εάν η ζήτηση για τα προϊόντα τους αυξάνεται, ποιες ανάγκες αντιμετωπίζουν περισσότερο τα προϊόντα τους και αν θα επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους.

  Τι σημαίνει όταν το Fitbit σας λέει ότι τα δεδομένα δεν έχουν διαγραφεί Συγχρονίστε και προσπαθήστε ξανά;

Υπεύθυνος Ασφάλειας

Ο διαχειριστής ασφάλειας metaverse είναι μια από τις επερχόμενες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία metaverse. Είναι αυτοί που μπορούν να παρακολουθούν τι συμβαίνει στον χώρο και να φροντίζουν να είναι όλοι ασφαλείς.

Για παράδειγμα, μπορούν να παρακολουθούν τις προσπάθειες εισβολής, να επαληθεύουν τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις και να αναφέρουν διαδικτυακή παρενόχληση. Επιπλέον, θα εντοπίσουν πιθανές χρήσεις και καταχρήσεις των χαρακτηριστικών του Metaverse και θα υποδείξουν προφυλάξεις ασφαλείας που θα ληφθούν ως απάντηση στις προβλέψεις τους.

Data Bounty Hunter

Στο Metaverse, τα δεδομένα είναι τα πάντα, επομένως θέλετε να διασφαλίσετε ότι έχετε τον απόλυτο έλεγχο. Στο Metaverse, αναμφίβολα θα υπάρχει ζήτηση για κυνηγούς επικηρυγμένων δεδομένων με ισχυρές δεξιότητες εξόρυξης δεδομένων, ψηφιακές δεξιότητες και ολοκληρωμένη γνώση μετασυμβόλων.

Πηγές για να μάθετε για το Metaverse

#1. Masterclass Metaverse

Ένα μάθημα που θα σας εξοικειώσει με το Metaverse είναι το Metaverse Masterclass. Σε αυτό το τρίωρο μάθημα, θα ανακαλύψετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Metaverse, το πρωτόκολλο blockchain, τις επενδύσεις σε ακίνητα metaverse και πώς το gaming, το web3 και το blockchain φέρνουν επανάσταση στο Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων θεμάτων. Θα λάβετε επίσης ένα πιστοποιητικό με την ολοκλήρωση.

#2. Επαυξημένη πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα Metaverse Business

Θα μάθετε τις βασικές αρχές του AR/VR σε αυτό το μάθημα Udemy και πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση στο Metaverse. Περιλαμβάνει ένα βίντεο 4 ωρών που εξηγεί τι είναι η επαυξημένη πραγματικότητα και η εικονική πραγματικότητα, επιχειρηματικές ιδέες για εφαρμογές AR, εξωτερική ανάθεση προγραμματιστών για τη δημιουργία εφαρμογών AR και πώς να προωθήσετε υπηρεσίες ανεξάρτητων επαγγελματιών σε επαυξημένη πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα. Επίσης, θα λάβετε πιστοποιητικό με την ολοκλήρωση.

#3. Εξειδίκευση εικονικής πραγματικότητας

Το Coursera είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να παρακολουθήσετε μαθήματα Metaverse. Μπορείτε να αξιοποιήσετε το μάθημα εξειδίκευσης στην εικονική πραγματικότητα στο Coursera για να ξεκινήσετε την εμπειρία σας στην εικονική πραγματικότητα. Μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν σε αυτό το μάθημα για να μάθετε τα βασικά της εικονικής πραγματικότητας, των τρισδιάστατων γραφικών και της τεχνολογίας αλληλεπίδρασης VR. Απλώς αναβαθμίστε τις γνώσεις VR και σχεδιάστε τις δικές σας εφαρμογές VR.

#4. Εισαγωγή στο XR: AR/VR/MR

Αυτό το μάθημα από την Coursera σας εισάγει σε ένα νέο σύνολο τεχνολογιών που φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε μεταξύ μας. Εδώ, θα ανακαλύψετε περισσότερα για τις υποκείμενες τεχνολογίες του XR. Επιπλέον, στο τέλος θα λάβετε πιστοποίηση ολοκλήρωσης.

#5. Πιστοποιημένος ειδικός μετατροπών

Σε αυτό το πεντάωρο μάθημα, θα μάθετε για την ιστορία του web3, πώς να ξεκινήσετε με το Metaverse, τι σημαίνει να είστε ειδικός στον τομέα, πώς να χρησιμοποιείτε διάφορες τεχνολογίες metaverse και επίσης να εξερευνήσετε πολλές περιπτώσεις χρήσης. Για να αναγνωρίσετε τις προσπάθειές σας, θα λάβετε πιστοποιητικό για την ολοκλήρωση του μαθήματος.

Τελικές Λέξεις

Ενώ το Metaverse επεκτείνεται προοδευτικά, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες αβεβαιότητες. Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, το Metaverse είναι εδώ για να μείνει χάρη στις νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας που θα δημιουργήσει για άτομα, καθιστώντας το έναν κλάδο που αξίζει να ακολουθήσετε.

Θα αξίζει τον κόπο να διερευνήσετε τις διάφορες εταιρείες metaverse, καθώς οι περισσότερες απαιτούν μόνο δεξιότητες web2. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα θα εκτελείται σε εικονικό περιβάλλον μέσω της ενσωμάτωσης διαφόρων τεχνολογιών. Αυτό καθιστά σχετικά εύκολο για τους ανθρώπους να αλλάξουν από τους ρόλους εργασίας web2 στους ρόλους εργασίας web3 metaverse.