18 Δεδομένα και στατιστικά των εργαζομένων για την κατανόηση των τάσεων στην απασχόληση (2023)

Τα πρότυπα των εργαζομένων πριν από τον COVID χαρακτηρίζονταν από μεγάλη έμφαση στην προσωπική εργασία, με τα συμβατικά κτίρια γραφείων να λειτουργούν ως το κυρίαρχο εργασιακό περιβάλλον. Ο κανόνας ήταν πολλές ώρες γραφείου, σημαντικές μετακινήσεις και λίγες ευκαιρίες για εξ αποστάσεως εργασία. Η σταθερότητα της εργασίας ήταν σε μεγάλο βαθμό συνεπής και οι πρωτοβουλίες για την ευεξία των εργαζομένων απογειώνονταν.

Μετά τον COVID, υπήρξε σημαντική αλλαγή στα πρότυπα προσωπικού. Με έμφαση στην ευελιξία και την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η εξ αποστάσεως απασχόληση έχει γίνει πιο κοινή. Οι επαφές πρόσωπο με πρόσωπο έχουν αντικατασταθεί από την εικονική επικοινωνία με εργαλεία όπως το Zoom και το Slack. Οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει υβριδικές ρυθμίσεις εργασίας, δίνοντας στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να εργάζονται στο γραφείο ή από το σπίτι.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ασφάλεια της εργασίας έγινε λιγότερο ασφαλής, με πολλούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν απολύσεις και απολύσεις. Η μεγαλύτερη εστίαση στην ψυχική υγεία και την ευημερία των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους πόρους και προγράμματα υποστήριξης.

Επιπλέον, η οικονομία των συναυλιών αναπτύχθηκε καθώς περισσότεροι άνθρωποι επέλεξαν τη σύμβαση και την ανεξάρτητη εργασία αντί της κανονικής απασχόλησης. Η επιτάχυνση της αυτοματοποίησης και της ψηφιοποίησης έχουν αλλάξει τις ευθύνες στην απασχόληση και απαιτούν αναβάθμιση δεξιοτήτων. Οι πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν τις διαρθρωτικές ανισότητες στο χώρο εργασίας, όπως η διαφορετικότητα, η ισότητα και η ένταξη, έχουν αποκτήσει δημοτικότητα.

Γενικά, η εποχή μετά τον COVID-19 είδε μια αλλαγή στην εργασιακή κουλτούρα που έδωσε έμφαση στην προσαρμοστικότητα, την τεχνολογία και την ευημερία των εργαζομένων.

Ακολουθούν μερικά στατιστικά στοιχεία που καλύπτουν τις διάφορες πτυχές των σχέσεων των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους.

Παγκόσμιο Ποσοστό Δέσμευσης Εργαζομένων

Λίγο μετά το χτύπημα του ιού COVID-19 το 2020, τα γραφεία έπρεπε να μεταφέρουν τη ροή εργασίας τους σε λειτουργία Work-From-Home (WFH). Η ψηφιακή υποδομή δεν ήταν τόσο προηγμένη όσο είναι τώρα το 2023, καθώς διάφορα λογισμικά εγκατάστασης ηλεκτρονικού γραφείου και εργαλεία εργασίας από το σπίτι μόλις άρχιζαν να εισέρχονται στην αγορά. Αρκετά μέλη του εργατικού δυναμικού ήταν νέοι σε αυτόν τον τρόπο εργασίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη αποξένωση των εργαζομένων από την εταιρεία τους. Η έλλειψη προσωπικών αλληλεπιδράσεων είχε ως αποτέλεσμα μειωμένα ποσοστά αφοσίωσης των εργαζομένων.

Αναφερόμενος σε έκθεση, Η δέσμευση των εργαζομένων έχει αυξηθεί για άλλη μια φορά, σημειώνοντας ρεκόρ περίπου στο 23%, μετά την πτώση το 2020 λόγω της πανδημίας. Αυτό δείχνει ότι περισσότεροι υπάλληλοι ένιωθαν αφοσιωμένοι στις δουλειές τους και είχαν την αίσθηση ότι ανήκουν στην ομάδα, το αφεντικό και την εταιρεία τους. Αυτό είναι ενθαρρυντικό για την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ και της παραγωγικότητας.

Ποσοστό κύκλου εργασιών

Το ποσοστό του κύκλου εργασιών παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις σε διάφορους τομείς. Οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού (14,5%) μεταναστεύουν πολύ περισσότερο από τους κατόχους διοικητικών θέσεων (7,8%). Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, για τις βιομηχανίες των ΗΠΑ με ποσοστά εναλλαγής εργαζομένων άνω του μέσου όρουο κλάδος των επαγγελματικών υπηρεσιών (IT and business consulting) έχει το υψηλότερο ποσοστό 13,4% τζίρου, με τα tech-media και την ψυχαγωγία να τον ακολουθούν.

Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό κύκλου εργασιών σε τομείς του Δημοσίου, οι κατασκευές, τα ακίνητα κ.λπ., είναι πολύ χαμηλότερο ακόμη και από τον μέσο όρο για όλους τους κλάδους, που είναι 10,6%.

Ένας σημαντικός λόγος πίσω από αυτή τη διαφορά είναι ότι οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα λαμβάνουν υψηλότερους μισθούς. Ο μέσος εβδομαδιαίος μισθός για την κατασκευή, την κατασκευή και τη μεταφορά είναι $1350, $1250 και $950, αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, τα $500-$600 είναι το κατά προσέγγιση εύρος για τις πληρωμές του προσωπικού της βιομηχανίας ψυχαγωγίας.

Μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων

ο διαφορά μεταξύ της μισθολογικής κλίμακας ανδρών και γυναικών αποτελεί σημείο συζήτησης εδώ και δεκαετίες. Οι στατιστικές αποκαλύπτουν ότι το 2022, οι εργάτριες αμείβονταν με 82 σεντς σε σύγκριση με τους άνδρες ομολόγους τους που κέρδιζαν ένα δολάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο είναι κυριολεκτικά συγκρίσιμο με τις γυναίκες που κέρδιζαν 80 σεντς ανά δολάριο που έλαβαν οι άνδρες στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σίγουρα, ο ρυθμός με τον οποίο μειώνεται το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων είναι αρκετά αργός.

  Εγγραφή Screencast και αποθήκευση σε μορφή MP4, AVI, OGG, WebM ή GIF

Η εξήγηση για τόσο χαμηλούς μισθούς αναφέρεται στη μητρότητα και τις επιπτώσεις της στη δέσμευση. Γυναίκα ηλικίας 25-33 ετών πρέπει να παραδίδει στην εταιρεία της περισσότερες ώρες από μια γυναίκα της ίδιας ηλικίας που είναι μητέρα. Αυτό προφανώς επηρεάζει τη μισθοδοσία.

Από την άλλη πλευρά, οι πατέρες θα τείνουν να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους ανύπαντρους άνδρες. Η αύξηση των οικογενειακών ευθυνών και δαπανών είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι αυτής της αντίθεσης. Έτσι, η γονεϊκότητα διευρύνει πολύ αυτή την άνιση αμοιβή που χορηγείται και στα δύο φύλα.

Εργαλεία όπως η συγκριτική αξιολόγηση μισθών μπορούν να βοηθήσουν στην ενστάλαξη του ρεαλισμού σε αυτό το σύστημα καθώς εκτιμάται η αξία της περιγραφής της θέσης εργασίας, εξισορροπώντας τον αγωνιστικό χώρο.

Εργασιακή ικανοποίηση

Μια πολύ σημαντική μέτρηση που αποδεικνύεται ότι είναι ύψιστης προτεραιότητας σήμερα είναι η ικανοποίηση από την εργασία. Με πολλαπλές επαγγελματικές διαδρομές και ευκαιρίες, οι εργαζόμενοι αναζητούν χώρους εργασίας όπου απολαμβάνουν τον μέγιστο σεβασμό, τις αξιολογήσεις και τα προνόμια για την παροχή υπηρεσιών. Ομοίως, οι εταιρείες ελέγχουν επίσης αυτό για να αποφύγουν την απώλεια ταλέντων.

Σύμφωνα με μια έρευνα, Το 67% των εργαζομένων στις ΗΠΑ απολαμβάνει την εργασία γύρω από τους συναδέλφους τους και το 62% συντονίζονται τέλεια με τους διευθυντές τους. Η πλειοψηφία των ανώτερων και καλά αμειβόμενων εργαζομένων βρίσκουν αξιοπρέπεια ενώ εργάζονται στην εταιρεία, με το 44% να συμφωνεί ότι προσφέρονται αρκετές ευκαιρίες στην εταιρεία τους.

Ωστόσο, μια μερίδα εργαζομένων με χαμηλότερο εισόδημα πιστεύει ότι δεν υπόκεινται σε αρκετές αποζημιώσεις και επιδόματα. Οι μελαχρινός και οι Ασιάτες πολίτες των ΗΠΑ δέχονται διακρίσεις στο χώρο εργασίας τους, επομένως λιγότερες προαγωγές και αυξήσεις μισθών.

Ηλικιακή κατανομή στο εργατικό δυναμικό

Το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ αποτελείται από 35% millennials, που είναι η υψηλότερη ηλικιακή ομάδα εργαζομένων που αποτελούνται οι εταιρείες. Η Generation X βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε αυτό το βάθρο για την υψηλότερη ομάδα εργαζομένων, με 53 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Το Gen-Z έχει τον χαμηλότερο αριθμό ατόμων που εργάζονται σε γραφεία και υπολογίζεται ότι είναι περίπου μόλις 3 εκατομμύρια.

Οι κάποτε κυρίαρχοι baby boomers βρίσκονται ήδη στη συρρικνούμενη κατηγορία καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτό το τμήμα συνεχίζουν να συνταξιοδοτούνται. Το πολλά υποσχόμενο εκπαιδευτικό εύρος και οι ευκαιρίες εργασίας προσελκύουν αρκετά νέα ταλέντα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λόγω της τεράστιας μετανάστευσης, οι millennials τείνουν να είναι οι κορυφαίοι όσον αφορά την πιο πολυπληθή ηλικιακή κατηγορία.

Μέσες ώρες εργασίας την εβδομάδα

Μια τυπική εβδομάδα εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως κάθε άλλη μεγάλη οικονομία, είναι από Δευτέρα πρωί έως Παρασκευή βράδυ.

Από αυτό το γράφημα των ωρών εργασίας έναντι του μήνα, μπορούμε ξεκάθαρα να προσέχουμε τις ώρες εργασίας της εβδομάδας σε έναν συγκεκριμένο μήνα από το 2021-2023. 34,6 ώρες ήταν ό,τι ένας μέσος άνθρωπος έδωσε στην εταιρεία του/της στις 21 Αυγούστου στις ΗΠΑ. Ο αριθμός είναι σχεδόν παρόμοιος για κάθε μήνα που τον ακολούθησε μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι οι ώρες εργασίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της εργασίας. Η πιο απαιτητική σωματική εργασία όπως η εξόρυξη ή η λειτουργία εργοστασίου απαιτεί βάρδιες περίπου 45 ωρών την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια ενός μήνα, το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ εργάζεται περίπου 3,9 δισεκατομμύρια ώρες συνολικά, σύμφωνα με Statista.

Παροχές Εργαζομένων

Αποζημιώσεις όπως ιατρική ασφάλιση Η κάλυψη για τον εργαζόμενο μαζί με την οικογένειά του είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε φημισμένο οργανισμό. Συνολικά, σχεδόν το 70% των εργοδοτών παρέχουν ασφάλιση για τους εργαζομένους τους.

Το παρακάτω διάγραμμα αντιπροσωπεύει οπτικά όλα τα στατιστικά στοιχεία που εξηγήθηκαν παραπάνω.

Το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ έχει το χαμηλότερο ποσοστό πρόσβασης σε στοιχεία παροχών εργαζομένων. Σχεδόν το 74% των υπαλλήλων της ιδιωτικής βιομηχανίας έχουν προνόμια για ιατρικά οφέλη στον Ειρηνικό. Η Δύση, η Μεσοδυτική και τα Βουνά είναι τα πιο κοντά στον Ειρηνικό, που είναι ο ξεκάθαρος νικητής σε αυτήν την έκθεση.

Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Εργαζομένων

Είναι αυτονόητο ότι τα προγράμματα μάθησης και ανάπτυξης που οργανώνονται για τους υπαλλήλους από διάφορες εταιρείες έχουν αυξηθεί αμέσως από τη δεκαετία του 2010. Αυτός ο κόσμος αλλάζει γρήγορα, όπως και οι τεχνολογίες και οι δεξιότητες διαχείρισης.

Για να παραμείνουν σχετικοί και να εξασφαλίσουν μια καλή θέση μεταξύ ολοένα και περισσότερων ανταγωνιστών, οι αμερικανικοί οργανισμοί επενδύουν σε μεγάλο βαθμό για να αναβαθμίσουν και να αναβαθμίσουν το εργατικό τους δυναμικό. Οι εργαζόμενοι είναι η κινητήρια δύναμη οποιουδήποτε ιδρύματος, επομένως η τροφοδοσία της ανάπτυξής τους είναι απολύτως απαραίτητη μέσω της εκπαίδευσης των εργαζομένων.

ο ανά εργαζόμενο επένδυση πολυεθνικών επιχειρήσεων στα τμήματα L&D είναι προφανώς ανοδική. Το μέσο κόστος κυμαίνεται κάπου μεταξύ 1200-1300 δολαρίων ΗΠΑ από το 2013. Λόγω προφανών λόγων μείωσης του κόστους, το 2020 είναι το έτος που δαπανήθηκαν τα χαμηλότερα χρήματα, σε σύγκριση με τους γείτονές του. Τα πράγματα κλιμακώθηκαν για άλλη μια φορά το 2021.

  Πώς να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο Xbox Series X|S

Ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας

Από το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020, σχεδόν κάθε εταιρεία τεχνολογίας έχει καταφύγει στη λειτουργία εργασίας από το σπίτι. Τόσο πολύ που οι εργαζόμενοι απαιτούν δουλειές που τους δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργούν από το σπίτι τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Σε ένα επισκόπηση που διεξήχθη στις ΗΠΑ, σχεδόν το 58% των ψηφοφόρων επέλεξε το WFH για 1 ημέρα την εβδομάδα.

Το 35% ψήφισε την επιλογή που τους επιτρέπει να εκτελούν εργασίες γραφείου στο σπίτι όλη την εβδομάδα. Όχι μόνο οι εργάτες του λευκού κολάρου, αλλά και οι γαλάζιοι υπάλληλοι απαίτησαν το WFH. Μεταξύ 92 εκατομμυρίων ανθρώπων, το 35% επιθυμεί να παρακολουθήσει γραφείο από το σπίτι με πλήρη απασχόληση, ενώ κάποιοι το ζήτησαν με μερική απασχόληση.

Προφανώς, οι ευέλικτες άδειες εργασίας επιτρέπουν το ενδιαφέρον ενός τεράστιου αριθμού προσωπικού σε αυτήν την εποχή μετά την πανδημία, καθώς επιδιώκει να αποτελέσει τη λύση στην τόσο απαραίτητη απαίτηση ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ποσοστό ανεργίας

Όπως έχει ήδη δει, ο COVID-19 σημείωσε τον αντίκτυπό του σε πολλές παραμέτρους. Δεν γλίτωσε και το ποσοστό ανεργίας. Μαζικό κλείσιμο εταιρειών και γραφείων με αποτέλεσμα μια τεράστια άνοδο της ανεργίας. Επιπλέον, οι οργανισμοί άρχισαν να απολύουν τεράστιους αριθμούς εργαζομένων για λόγους μείωσης του κόστους. Αυτό το ποσοστό είναι ίσο με το συνολικό μερίδιο του εργατικού δυναμικού σε μια περιοχή που δεν εργάζεται επί του παρόντος και δεν αναζητά ευκαιρίες εργασίας.

Η απότομη άνοδος στην παραπάνω γραφική παράσταση δείχνει πόσο σοβαρό ήταν το ποσοστό ανεργίας το 2020. Αλλά σύμφωνα με Statista, το 2021 και το 2022, μειώθηκε στο 5,77% στις ΗΠΑ. Δίνονται αρχεία από το 2002 και μετά για καλύτερη κρίση και σαφήνεια.

Διάρκεια αναζήτησης εργασίας

ο Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα γράφημα που υποδηλώνει το ποσοστό των εργαζομένων που είναι άνεργοι 27 εβδομάδες ή περισσότερο από τη συνολική μάζα των ανέργων.

Τα έτη 2009, 2010 και 2011, το ποσοστό ανέβηκε σχεδόν στο 50% στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια τέτοια παρόμοια άνοδος παρατηρήθηκε το έτος 2021, η οποία πιθανότατα οφειλόταν στην παγκόσμια ύφεση μετά την πανδημία. Από τον Αύγουστο του 2023, το ποσοστό ανέρχεται στο 20,3%.

Εξουθένιση εργαζομένων

Οι εξουθενώσεις των εργαζομένων είναι πραγματικές! Η πιο κοινή αντίληψη που προκύπτει σχετικά είναι ότι η επαγγελματική εξουθένωση οφείλεται στην υπερκόπωση του εργαζομένου και οδηγεί σε χαμηλό ηθικό των εργαζομένων. Αυτός είναι προφανώς ένας σημαντικός λόγος, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι πολύ βαθιά ριζωμένο. Οι συνθήκες εργασίας, η θεραπεία στο χώρο εργασίας και η υποστήριξη από τους διευθυντές – όλα συμβάλλουν στην ψυχική υγεία του προσωπικού.

Εάν ένας υπάλληλος τυγχάνει καλής μεταχείρισης, τιμής, αναγνώρισης και επιβράβευσης, αυτό τον κάνει να νιώθει ότι περιλαμβάνεται στον οργανισμό. Αυτό, με τη σειρά του, ενεργοποιεί το κουμπί του κινήτρου, και ως εκ τούτου, η εξάντληση σχεδόν δεν εισχωρεί στην εικόνα. Σε πολλές περιπτώσεις, η κακή διαχείριση στο ανώτατο επίπεδο διαχείρισης έχει ως αποτέλεσμα ένα ντόμινο αποτέλεσμα απογοητεύσεων κάτω από τη σκάλα.

Η έλλειψη πληροφόρησης προς τους διευθυντές συνεχίζει να ακολουθεί σε επίπεδο εργαζομένων, γεγονός που προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη εξουθένωση. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 65% των εργαζομένων συχνά υποφέρουν από εξάντληση κατά τις ώρες εργασίας τους.

Διαφορετικότητα στην Ηγεσία

Η ισότητα των φύλων βρίσκεται σε έξαρση, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες φαίνεται να εκπροσωπούν υψηλότερους διοικητικούς και διοικητικούς ρόλους σε έναν οργανισμό. Τα νούμερα αυξήθηκαν στο 21% το έτος 2021, με το 90% των εταιρειών να αποτελείται από τουλάχιστον 1 γυναίκα στους ανώτερους ρόλους. Οι γυναίκες δεν περιορίζονται πλέον σε ρόλους ανθρώπινου δυναμικού. Στην πραγματικότητα, ηγετικοί ρόλοι όπως CEO, CFO και CMO ανατίθενται σε γυναίκες υποψήφιες.

Σχεδόν το 26% των CEO είναι γυναίκες, το οποίο ήταν μόλις 15% το 2019. Οι ήπειροι της Αφρικής και της ASEAN έχουν το υψηλότερο ποσοστό γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, με 39% και 38%, αντίστοιχα. Σύμφωνα με έκθεση της Mercer, τα στελέχη και τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη έχουν το χαμηλότερο ποσοστό γυναικών, με τον αριθμό να αυξάνεται προς τα κάτω.

Προτεραιότητα εργασίας

Αναφορικά με το Αναφορές «The State of Work 2023»., το 70% των εργαζομένων πιστεύει ότι οι διευθυντές τους δεν μπορούν να παρέχουν καλύτερη σαφήνεια στις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν. Οι εργαζόμενοι σήμερα απαιτούν περισσότερες συνεργασίες παρά υψηλότερες αμοιβές. Το προσωπικό θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην εργασία του, αλλά το κοινό αίτημα είναι να αυξηθεί το επίπεδο εργασίας, καθώς η κακή κατανομή της εργασίας και οι ηγέτες που δεν ευθυγραμμίζονται με τους προτεινόμενους στόχους τους διαταράσσουν τα κίνητρα του προσωπικού.

  7 διαδικτυακά μαθήματα που πρέπει να γνωρίζετε

Οι αναποτελεσματικές συνεργασίες έχουν ως αποτέλεσμα το εργατικό δυναμικό να χάνει το ενδιαφέρον του για τη δουλειά του. Το 75% των συναρπαστικών μελών του προσωπικού αναμένει υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας. Θέλουν τη δική τους συμβολή να είναι ευπρόσδεκτη σε ένα έργο.

Ανησυχίες Αυτοματισμού Εργασίας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του 21ου αιώνα καθώς η τεχνολογία κάνει ένα βήμα πιο ψηλά! Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη περικόπτει όλο και περισσότερες ανθρωπογενείς θέσεις εργασίας, ο κίνδυνος που φέρει για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς υπαλλήλους είναι τεράστιος.

Από εργασίες εισαγωγής δεδομένων, σύνταξη περιεχομένου, δημιουργία ιστοτόπων και προβολή διαφημίσεων έως λογισμικό εντοπισμού σφαλμάτων – η τεχνητή νοημοσύνη έχει αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες των περισσότερων από αυτές τις διαδικασίες. Έτσι, η απαίτηση ανθρώπινης παρέμβασης γίνεται μικρότερη έως αμελητέα.

Σχεδόν 24% του εργατικού δυναμικού φοβάται ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα τους καταστρέψει τη δουλειά. Οι τομείς του μάρκετινγκ (51%) και των τομέων Logistics (46%) αποδεικνύονται τα πιο τεταμένα τμήματα.

Ενώ οι νεότεροι εργαζόμενοι και οι έγχρωμοι εργαζόμενοι ασπάζονται τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από το HR, η πλειονότητα των εργαζομένων (56%) εκφράζει δυσφορία με την εφαρμογή της στις προσλήψεις, τις αξιολογήσεις απόδοσης και τις λειτουργίες. Επιπλέον, η νεότερη γενιά επιδεικνύει μεγαλύτερο ενθουσιασμό για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, ενώ οι ανησυχίες εμφανίζονται πιο έντονες μεταξύ των εργαζομένων σε ανώτερο επίπεδο.

Ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας

Η αποκόλληση από φίλους και στενούς, προσαρμογή σε μια εντελώς νέα υποδομή γραφείου, σε συνεχή μονότονη ζωή εμπόδισε πολύ την ψυχική κατάσταση πολλών το 2020. Οι υπάλληλοι γραφείου προφανώς δεν αποκλείστηκαν από αυτή τη λίστα επίσης.

Τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς εργαζόμενους ανέφεραν ότι η επιδημία έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία από το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Από το παραπάνω γράφημα, είναι αρκετά ανιχνεύσιμο ότι οι αναδυόμενοι millennials και η κατηγορία Gen-Z του εργατικού δυναμικού υπέστησαν σημαντική επιδείνωση της ψυχικής υγείας. Η Gen-X και η Baby Boomers ήταν η λιγότερο επηρεασμένη κατηγορία εργαζομένων κατά το έτος της πανδημίας.

Προκλήσεις απομακρυσμένης εργασίας

Παρόμοια με τις περισσότερες νέες τάσεις γραφείου, η εξ αποστάσεως εργασία άρχισε να ισχύει το έτος 2020. Η απομόνωση και τα προληπτικά μέτρα κατά του ιού ήταν οι κύριοι λόγοι για μια τόσο τεράστια αλλαγή στις υποδομές εργασίας.

Στο Έρευνα κατάστασης απομακρυσμένης εργασίας 2023, το 68% των ερωτηθέντων σημείωσε την κουλτούρα WFH ως εξαιρετικά θετική. Ωστόσο, 1 στους 3 εργαζόμενους παραπονέθηκε για τις δυσκολίες που σχετίζονται με την εξ αποστάσεως εργασία.

Πολλοί από αυτούς ανέφεραν περιπτώσεις μοναξιάς ενώ κάθονταν συνεχώς στο σπίτι και μηδενικές κινήσεις σε εξωτερικούς χώρους. Το 48% δήλωσε ότι έλεγχε τα email ακόμα και μετά τις ώρες εργασίας και το 44% ενημέρωσε ότι είχε δουλέψει πολύ περισσότερο από την υπηρεσία στο γραφείο. Όταν ρωτήθηκαν για την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας, το 24% των συμμετεχόντων παραπονέθηκαν ότι η ανάπτυξη μιας καλής καριέρας γίνεται δύσκολη στην κουλτούρα της WFH.

Προτιμήσεις Παροχών Εργαζομένων

Σχεδόν Το 70% των ιθαγενών Αμερικανών είναι αρκετά ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους λόγω των υψηλών ανταμοιβών χορηγούμενων προνομίων παροχών υγείας. Σχεδόν το 56% των συνοδών έχουν δηλώσει ότι η ιατρική ασφαλιστική κάλυψη είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην τρέχουσα απασχόλησή τους. Τα ιατρικά έξοδα φαίνεται να αυξάνονται σημαντικά στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, το κόστος αυτών των δαπανών έχει αυξηθεί σε 3 φορές σε σύγκριση με το 2018.

Οι εταιρείες Blue chip καταβάλλουν σκόπιμα προσπάθειες να συμπεριλάβουν πολλά υποσχόμενα ιατρικά σχέδια για τους υπαλλήλους τους για να κερδίσουν ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Το εργατικό δυναμικό ανταποκρίνεται και σε αυτή την πρωτοβουλία. Αρκετές εταιρείες πατούν το πόδι τους για να φέρουν επανάσταση στον τομέα της ιατρικής υγείας από μόνες τους. Έτσι, τα προγράμματα παροχών που αναπτύσσονται από οποιονδήποτε οργανισμό είναι το κλειδί για την απόκτηση του ταλέντου.

Τελικές Λέξεις

Αυτό το άρθρο προσφέρει διορατικές πληροφορίες για τη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. Είναι σαφές ότι ο χώρος εργασίας υφίσταται τεράστιες αλλαγές καθώς πλοηγούμαστε στο περιβάλλον μετά την πανδημία. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που παρέχονται εδώ ρίχνουν φως σε σημαντικές εξελίξεις που επηρέασαν το εργατικό δυναμικό το 2023.

Αυτές οι εξελίξεις, που περιλαμβάνουν την εμφάνιση μοντέλων απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας καθώς και την αυξανόμενη σημασία της διαφορετικότητας και της ευημερίας των εργαζομένων, υπογραμμίζουν την ανάγκη προσαρμογής τόσο στους εργαζομένους όσο και στους εργοδότες. Η ανάπτυξη της οικονομίας των συναυλιών και ο επιταχυνόμενος ρυθμός αυτοματισμού υπογραμμίζουν τη σημασία της συνεχούς ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με τις τάσεις της απασχόλησης για το 2023, οι επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ένταξη, την τεχνολογική ολοκλήρωση και την ευελιξία. Προκειμένου να διασχίσουν με επιτυχία το δυναμικό και ανταγωνιστικό έδαφος του σύγχρονου χώρου εργασίας και να τοποθετηθούν για επιτυχία σε αυτή τη νέα εποχή εργασίας, είναι επιτακτική ανάγκη οι οργανισμοί και τα άτομα να γνωρίζουν αυτές τις τάσεις.

Στη συνέχεια, οι υπάλληλοί σας εργάζονται από το σπίτι; Ακολουθούν εφαρμογές που διευκολύνουν την εργασία!