17 Πλατφόρμα διαδικτυακών μαθημάτων λογιστικής για όλους

Οι μηχανικοί μπορεί να χτίσουν τον κόσμο, και μπορεί να έχουμε όλη αυτή την άνεση λόγω των τεχνοκρατών που τραβούν όλη τη νύχτα. Αλλά είναι οι λογιστές που διατηρούν την ισορροπία μεταξύ και, κατά κάποιο τρόπο, διοικούν αυτόν τον κόσμο.

Όπως κάθε καινοτομία, κάθε νέα ιδέα και καλπάζον άλμα στην ανθρωπότητα απαιτεί τη μεταφορά χρημάτων από τον Λογαριασμό Α στον Λογαριασμό Β. Η μεταφορά πρέπει να είναι ακριβής και εντός του συντομότερου χρόνου για να γίνουν δυνατά. Εκεί είναι που ο ρόλος των λογιστών γίνεται τόσο ουσιαστικός.

Οι λογιστές είναι αυτοί που βλέπουν τους αριθμούς πίσω από τις καινοτομίες και είναι αυτοί που θεωρούν ακατόρθωτα πράγματα πιθανά μετακινώντας χρήματα. Καθώς η τεχνολογία και οι καινοτομίες αναπτύσσονται, υπάρχει ένα παρόμοιο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη λογιστική. Πολλοί μαθητές φαίνονται να παίρνουν την πειθαρχία επειδή κατανοούν πόσο σημαντικό είναι.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικά από τα κορυφαία μαθήματα λογιστικής που θα καλύψουν κάθε αμφιβολία σας όσον αφορά τη λογιστική, και όταν τελειώσετε με αυτά, θα είστε υπολογίσιμος. Η λίστα είναι μεγάλη, σε βάθος και θα επικεντρωθεί σε όλα τα κύρια χαρακτηριστικά των μαθημάτων και θα βρει το κατάλληλο για εσάς.

Udemy

Θα ξεκινήσουμε με την πιο δημοφιλή πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστό όνομα για διαδικτυακά μαθήματα πιστοποίησης – το Udemy.

Εισαγωγή στα Χρηματοοικονομικά, τη Λογιστική, τη Μοντελοποίηση και την Αποτίμηση

ο Εισαγωγή στα Χρηματοοικονομικά, τη Λογιστική, τη Μοντελοποίηση και την Αποτίμηση στο Udemy, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα Λογιστικής εκτός από τα Χρηματοοικονομικά, τη Μοντελοποίηση και την Αποτίμηση.

Αυτό το μάθημα NASBA CPE: 6.0 περιλαμβάνει 4,5 ώρες βίντεο κατ’ απαίτηση, 6 άρθρα, 15 πόρους με δυνατότητα λήψης, 1 εξάσκηση, πλήρης διάρκεια ζωής πρόσβαση σε κινητό ή τηλεόραση, πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.

Ο κ. Chris Haroun προσφέρει το μάθημα, ένας βραβευμένος καθηγητής MBA, ο Ivy Grad και ο πρώην VC Goldman. Ο Chris έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 από τα διαδικτυακά μαθήματα επιχείρησής του και αυτοβελτίωσης σε 12 γλώσσες σε 196 χώρες, κάτι που μιλάει πολύ για τη δημοφιλή στρατηγική διδασκαλίας του.

Οι μαθητές θα ολοκληρώσουν τα ακόλουθα κόλπα του χαρακτηριστικού στο τέλος του μαθήματος-

 • Αναλύστε και κατανοήστε έναν ισολογισμό
 • Κατανόηση και χρήση βέλτιστων πρακτικών μοντελοποίησης
 • Δημιουργήστε ένα οικονομικό μοντέλο για τις καταστάσεις εσόδων και ταμειακών ροών
 • Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα μετρητά με έκπτωση (DCF)
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το P/R για να επιλέξετε τιμές-στόχους
 • Αναλύστε τις οικονομικές καταστάσεις χρησιμοποιώντας δείκτες κερδοφορίας.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά του πεδίου, οι μαθητές καθοδηγούνται στον χειρισμό δεδομένων, σε εις βάθος οικονομικά μοντέλα και μεθοδολογίες αποτίμησης όπως EV/Sales, EV/EBITDA, P/B, EV/FCF και πολλά άλλα.

Το μάθημα έχει βαθμολογηθεί με 5 από περισσότερους από 25.000 φοιτητές. Αυτό που κάνει το πρόγραμμα καλύτερο από άλλα μαθήματα που διατίθενται σε παρόμοιο επιστημονικό κλάδο είναι ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνεται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας σε λίγους μήνες για να διατηρεί τους μαθητές ενημερωμένους με ό,τι νέο υπάρχει στον τομέα.

Λογιστική σε 60 λεπτά – Μια σύντομη εισαγωγή

Λογιστική σε 60 λεπτά είναι ένα ακόμη δημοφιλές μάθημα που διατίθεται για τη λογιστική στην πλατφόρμα Udemy. Έχει χτυπήσει τους μαθητές/τους αναγνώστες/το κοινό του λόγω της συμπαγούς φύσης του. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το μάθημα θα σας οδηγήσει σε μια σύντομη περιήγηση σχετικά με τη λογιστική και θα σας παρουσιάσει όλες τις βασικές ορολογίες, τις μεθοδολογίες και τις λειτουργίες της Λογιστικής.

Το μάθημα NASBA CPA credit 2.0 προσφέρει βίντεο κατ’ απαίτηση διάρκειας 1 ώρας, 10 πόρους με δυνατότητα λήψης, 1 πρακτική δοκιμασία, πρόσβαση σε πλήρη διάρκεια ζωής σε κινητό ή τηλεόραση και πιστοποιητικό ολοκλήρωσης στο τέλος του μαθήματος. Μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα ή ακόμα και να το δώσετε σε κάποιον που πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστεί να αναπτύξει την καριέρα του.

Το μάθημα προσφέρεται από τον κ. Vincent Turner, ο οποίος είναι ένας από τους αγαπημένους της διδασκαλίας λογιστικής. Ο κ. Turner έχει διδάξει πάνω από 90.000 μαθητές στην πλατφόρμα Udemy. Είναι κάτοχος πτυχίου MSBA και Πιστοποιημένος Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων.

Εάν επιλέξετε να εγγραφείτε στο μάθημα, θα μάθετε να:

 • Κατανοήστε τις βασικές λογιστικές εξισώσεις
 • Ετοιμάστε ισολογισμό και καταστάσεις λογαριασμού αποτελεσμάτων
 • Κατανοήστε τη διαφορά μεταξύ χρεωστικής και πίστωσης
 • Κατανοήστε γιατί το κέρδος δεν ισούται με μετρητά

Ο τομέας της λογιστικής είναι τεράστιος, ο οποίος συνεχώς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Και είναι αδύνατο να παρουσιαστεί κάθε πτυχή της λογιστικής σε ένα μόνο μάθημα. Ως εκ τούτου, ο κ. Turner κατανοεί ότι έχει δημιουργήσει αυτό το μάθημα για να εμφυσήσει στο ενδιαφέρον των μαθητών του για τη λογιστική και ένα ουσιαστικό οπλοστάσιο για να προχωρήσουν στον τομέα ανεξάρτητα.

Δεδομένου ότι το μάθημα σας μεταφέρει σε μια ενδιαφέρουσα εισαγωγική διαδρομή γύρω από τη λογιστική, και οι βασικές έννοιες παραμένουν πάντα ίδιες, δεν απαιτεί πολλή ενημέρωση. Ωστόσο, ο εκπαιδευτής μπορεί να ενημερώσει το μάθημα με βάση τα σχόλια που έλαβε από τους μαθητές.

Coursera

Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για διαδικτυακά προγράμματα πιστοποίησης και να μην αναφέρουμε το Coursera.

Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική Λογιστική από τον Brian J Bushee στο Coursera

Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική Λογιστική που προσφέρεται από το Wharton, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια αναλαμβάνει έναν συγκεκριμένο κλάδο του κλάδου και εκπαιδεύει τους φοιτητές του στα σχετικά προκαταρκτικά θέματα. Δημιουργήθηκε για να εισαγάγει τους φοιτητές στις περιπλοκές και τις έννοιες που συνθέτουν τη Χρηματοοικονομική Λογιστική.

Το 100% διαδικτυακό μάθημα προσφέρει ευέλικτες προθεσμίες, πιστοποιητικό με δυνατότητα κοινής χρήσης, 13 ώρες οπτικής διάλεξης. Έρχεται σε πολλές γλώσσες όπως αραβικά, γαλλικά, πορτογαλικά, κινέζικα, ιταλικά, βιετναμέζικα, γερμανικά, ρωσικά, αγγλικά, ισπανικά και ιαπωνικά.

Το μάθημα προσφέρεται από τον κ. Brian J Bushee. Το πανεπιστήμιο που σχετίζεται με αυτό το πρόγραμμα είναι το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, που βρίσκεται στη Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια, Ηνωμένες Πολιτείες.

  Πώς λειτουργεί το Auto-HDR στο Xbox Series X|S (και πώς να το απενεργοποιήσετε)

Εάν επιλέξετε να συμμετάσχετε σε αυτό το μάθημα, θα εκπαιδευτείτε στις ακόλουθες δεξιότητες:

 • Χρηματοοικονομική Λογιστική
 • Λογιστική
 • Οικονομική κατάσταση
 • Ισολογισμός

Το μάθημα μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς εξειδικευμένους κλάδους και η ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος θα μετρήσει για την εκπαίδευση σε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα προγράμματα-

 • Επιχειρηματικό Ίδρυμα
 • Εισαγωγή στην εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά

Το μάθημα έχει εκπαιδεύσει πάνω από 250.000 ενθουσιώδεις φοιτητές και έχει λάβει κυρίως θετικές κριτικές.

Βασικές αρχές χρηματοοικονομικής λογιστικής

Βασικές αρχές χρηματοοικονομικής λογιστικής είναι ένα ακόμη από τα πιο δημοφιλή μαθήματα Λογιστικής στο Coursera. Καλύπτει κάθε θεμελιώδη πτυχή της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, ενσταλάσσοντας μια προκαταρκτική κατανόηση του κλάδου στους μαθητές του.

Το διαδικτυακό μάθημα 100% σε επίπεδο αρχαρίων προσφέρει μια ευέλικτη προθεσμία και ένα κοινόχρηστο πιστοποιητικό μετά τη διαδικασία. Αυτό το πολύγλωσσο μάθημα διατίθεται στα Αραβικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Ιταλικά, Βιετναμέζικα, Γερμανικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Αγγλικά.

Η κα Luann J. Lynch διδάσκει τις Βασικές Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής. Είναι Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Darden School of Business. Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 145.000 μαθητές μέσω των δύο μαθημάτων που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα. Το μάθημα προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, ένα κορυφαίο ίδρυμα που προσφέρει εξαιρετικούς ακαδημαϊκούς, καθηγητές παγκόσμιας κλάσης και ένα εμπνευσμένο, υποστηρικτικό περιβάλλον.

Εάν επιλέξετε να συμμετάσχετε στο μάθημα, θα μάθετε:

 • Εξάγετε το πιο θεμελιώδες συμπέρασμα σχετικά με την οικονομική υγεία μιας εταιρείας.
 • Χρήση Εγγραφών Ημερολογίου για την καταγραφή συναλλαγών
 • Προετοιμάστε και χρησιμοποιήστε τους λογαριασμούς T για να συνοψίσετε τις καταγεγραμμένες συναλλαγές
 • Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων με βάση τις συναλλαγές
 • Τρεις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες οικονομικές καταστάσεις

Δεδομένου ότι το μάθημα καλύπτει κάθε βασικό κόμβο της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, θα είστε έτοιμοι να μάθετε για το ίδιο σε προχωρημένο επίπεδο και να είστε εξοπλισμένοι με τις γνώσεις για οποιαδήποτε εργασία εισαγωγικού επιπέδου στη λογιστική.

Βασικές αρχές Λογιστικής Εξειδίκευσης

Βασικές αρχές λογιστικής εξειδίκευσης σας εισάγει στα βασικά της χρηματοδότησης και κάθε κρίσιμη πτυχή και σας οδηγεί σε μια λεπτομερή και διεξοδική περιήγηση γύρω από τη Λογιστική και την Εξισορρόπηση.

Αυτό το μάθημα σε επίπεδο αρχαρίου έχει ένα ευέλικτο πρόγραμμα και προσφέρει κοινοποιήσιμα πιστοποιητικά που μπορούν να αναρτηθούν γρήγορα σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το LinkedIn και το AngelList. Το πολύγλωσσο μάθημα είναι διαθέσιμο στα Αραβικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Ιταλικά, Βιετναμέζικα, Γερμανικά, Ισπανικά, Κορεατικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά και Ρωσικά, εκτός από τα Αγγλικά.

Οι εκπαιδευτές αυτού του μαθήματος είναι οι κα Kevin E Jackson, Gary Hecht και Sharon P. Cox. Το Πανεπιστήμιο του Illinois Urbana- Champaign προσφέρει το μάθημα.

Το μάθημα στοχεύει να σας εξοπλίσει με τις ακόλουθες γνώσεις μετά την ολοκλήρωσή του:

 • Προεξόφληση και συνένωση αυθαίρετων ταμειακών ροών για την αποτίμηση διαφορετικών απαιτήσεων και τη λήψη καλύτερων οικονομικών αποφάσεων
 • Ταξινόμηση ταμειακών ροών
 • Διαφορά μεταξύ NPV και IRR
 • Επένδυση σε χρεωστικούς και μετοχικούς τίτλους

Το μάθημα εστιάζει επίσης σε δεξιότητες σχετικές με τον τομέα, όπως Εταιρικά Οικονομικά, Χρηματοοικονομική Λογιστική, Οικονομικές Καταστάσεις, Λογιστική, Λήψη Αποφάσεων, Προεξοφλημένες Ταμειακές Ροές, Ανάλυση Ταμειακών Ροών, Ισολογισμός, Γενικά Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές και Λογιστική Ορολογία. 1100+ φοιτητές έχουν ήδη εγγραφεί σε αυτό το μάθημα για να μάθουν τα βασικά της χρηματοοικονομικής και της λογιστικής.

LinkedIn

Το LinkedIn είναι η παλαιότερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που κατανόησε την ανάγκη για έναν κοινωνικό χώρο για επαγγελματίες. Αυτό που ξεκίνησε ως ένας τρόπος σύνδεσης των επαγγελματιών έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο κίνημα για την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας, τη δικτύωση και τη σύνδεση με τους ανθρώπους.

Για να εκπαιδεύσει ανθρώπους στον κλάδο τους, το LinkedIn ξεκίνησε μια υπο-επιχείρηση με το όνομα του Εκμάθηση LinkedIn το οποίο εκπαιδεύει επαγγελματίες σε διάφορες δεξιότητες και παρέχει ένα σήμα ολοκλήρωσης στο τέλος της εκπαίδευσής τους, το οποίο μπορεί να μοιραστεί ως μέρος των δεξιοτήτων στην πλατφόρμα προφίλ του LinkedIn.

Αναπτύξτε τις οικονομικές και λογιστικές σας δεξιότητες

Ανάπτυξη των οικονομικών και λογιστικών δεξιοτήτων σας δεν είναι ένα συγκεκριμένο μάθημα, αλλά αντίθετα μια στοίβα πολλαπλών τάξεων, επτά για την ακρίβεια. Τα μέρη που καλύπτονται σε πολλαπλές κατηγορίες της στοίβας είναι Λογιστικά Ιδρύματα, Τήρηση Λογιστικών, Χρηματοοικονομικά Λογιστικά Ιδρύματα, Ιδρύματα Φορολογίας Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, Φόροι Εισοδήματος και Ανάλυση Εταιρικών Οικονομικών Καταστάσεων.

Τα μαθήματα προετοιμάζονται από μια ομάδα καταξιωμένων Συγγραφέων, όπως ο κ. Jim Stice, η Kay Stice και ο Michael McDonald. Με το μάθημα «Αναπτύξτε τις οικονομικές και λογιστικές δεξιότητές σας», θα μπορείτε να αναθεωρήσετε έννοιες όπως η οικονομική ανάλυση, η λογιστική και ο προϋπολογισμός. Το μάθημα θα σας διδάξει επίσης πώς να χρησιμοποιείτε οικονομικά δεδομένα για την αξιολόγηση και τη διάγνωση περίπλοκων επιχειρηματικών συνθηκών, τον εντοπισμό σημείων συμφόρησης και ζητημάτων και, τελικά, την ανάπτυξη σχεδίων για την επίλυσή τους.

Διερευνά επίσης διαδικασίες για τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο πρέπει να δαπανηθούν χρήματα για να ολοκληρωθεί η εργασία και να δημιουργηθούν και να διατηρηθούν ρεαλιστικοί προϋπολογισμοί. Με λίγα λόγια, μπορείτε να μάθετε τα ακόλουθα μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος:

 • Εξερευνήστε τη χρηματοοικονομική, τη διαχειριστική και τη φορολογική λογιστική
 • Συσχετίστε τη λογιστική, τη λήψη αποφάσεων και την οικονομική υγεία
 • Ερμηνεύουν τις Οικονομικές Καταστάσεις και κοινοποιούν τα αποτελέσματα.

Γίνε Λογιστής

Παρόμοια με το προηγούμενο μάθημα στη λίστα, το The Γίνετε κύκλος μαθημάτων Λογιστή στο LinkedIn είναι ένα σύνολο περιεχομένου 6 μαθημάτων, διάρκειας 14 ωρών, όπου μπορείτε να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε λογιστής.

Το μάθημα καλύπτει τα ακόλουθα κεφάλαια/ενότητες:

 • Λογιστικά θεμέλια: Τήρηση λογιστικών βιβλίων από τον Jim Stice
 • Χρηματοοικονομικά βασικά στοιχεία για μικρές επιχειρήσεις από τον Jim Stice
 • Διεξαγωγή μιας κερδοφόρας επιχείρησης: Κατανόηση της ταμειακής ροής από τον Jim Stice
 • Quickbooks Online Essential Training από την Bonnie Biafore
 • Quicks Desktop: Tips and Tricks από την Bonnie Biafore
 • Quickbooks: Advanced Bookkeeping Techniques από την Bonnie Biafore.

Η κα Bonnie Biafore είναι LinkedIn Learning Rockstar, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργων και Γκουρού του Microsoft Project. Εργάζεται για να εξηγήσει πολύπλοκα και ξερά θέματα όπως η διαχείριση έργων, η τήρηση βιβλίων και τα εργαλεία λογισμικού.

Το μάθημα λογιστικής εξετάζει όλες τις έννοιες που εμπλέκονται στις δεξιότητες τήρησης βιβλίων χτίζοντας μια γερή βάση στη λογιστική και τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων και στα Quickbooks και τις βέλτιστες πρακτικές τήρησης βιβλίων.

Στο τέλος του μαθήματος, θα έχετε κατακτήσει τις βασικές αρχές της τήρησης βιβλίων, των οικονομικών και της λογιστικής. Μπορείτε να δημιουργήσετε δείγματα εταιρικών αρχείων και εγγραφών στο QuickBooks. Επίσης, θα μάθετε πολλά ανεξήγητα από τους ηγέτες του κλάδου και τους ειδικούς για το πώς να διευθύνετε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

  Πώς να ακυρώσετε το προπληρωμένο πρόγραμμα ATT

Χρηματοοικονομική Λογιστική στο Harvard.edu

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πανεπιστήμια στον κόσμο. Και όταν κάποιος από το Χάρβαρντ διδάσκει για τα οικονομικά και τη λογιστική, ο κόσμος σίγουρα δίνει προσοχή.

Χρηματοοικονομική Λογιστική σας βοηθά να ανακαλύψετε και να κατανοήσετε όλα όσα βρίσκονται πίσω από τους αριθμούς στις οικονομικές καταστάσεις και ξεκλειδώνει τις πιο κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρηματικές επιδόσεις και τις δυνατότητες λήψης μιας στρατηγικής απόφασης.

Το εισαγωγικό μάθημα για τη χρηματοοικονομική λογιστική διάρκειας 8 εβδομάδων είναι αυτορυθμισμένο και καλύπτει τη Λογιστική, τη Χρηματοοικονομική Λογιστική, την Ανάπτυξη Καριέρας, την Επαγγελματική Ανάπτυξη και την Αυτοβελτίωση. Το σύστημα συνδέεται με το Harvard Business School.

Μετά το μάθημα, θα είστε σε θέση:

 • Εκτιμήστε πώς κατασκευάζονται ο ισολογισμός, οι καταστάσεις λογαριασμού αποτελεσμάτων και οι καταστάσεις ταμειακών ροών
 • Χρήση Οικονομικών Καταστάσεων για αξιολόγηση της υγείας των επιχειρήσεων
 • Κατανοήστε πολλαπλά λογιστικά πρότυπα όπως τα US GAAP και IFRS
 • Λήψη στρατηγικών αποφάσεων μέσω της προετοιμασίας και της αξιολόγησης των οικονομικών προβλέψεων.
 • Εκτελέστε ανάλυση ευαισθησίας και αξιολογήστε ένα εγχείρημα, έργο ή επενδυτική ευκαιρία.

Το μάθημα προσφέρεται από τον VG Narayanan, ο οποίος έχει έντονο ενδιαφέρον να διδάξει και να προσεγγίσει τους μαθητές για να λύσουν τα προβλήματά τους. Αυτό το μάθημα είναι ένας τρόπος να προσεγγίσετε τους φοιτητές παγκοσμίως και να μπορέσετε να κάνετε τα Χρηματοοικονομικά και τη Λογιστική λίγο λιγότερο περίπλοκα.

edX

Το edX είναι μια ακόμη διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης που προσφέρει μαθήματα σε διάφορα θέματα. Αυτά τα μαθήματα προετοιμάζονται σε συνεργασία με πανεπιστήμια και οργανισμούς που παρέχουν επίσης πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος. Τα πιστοποιητικά που λαμβάνονται από το EDX είναι ίσα με τα διαπιστευτήρια που λαμβάνονται από ιστότοπους όπως το Coursera και άλλοι που συζητήθηκαν προηγουμένως.

Αποκτήστε δεξιότητες στη χρηματοοικονομική λογιστική, τη διοικητική λογιστική και τη φορολογία

Αποκτήστε δεξιότητες στη χρηματοοικονομική λογιστική, τη διοικητική λογιστική και τη φορολογία είναι ένα Πρόγραμμα Micro-Masters στη λογιστική στο edX.com που προσφέρεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Πρόκειται για ένα μάθημα επιπέδου 3 ειδικών που καθοδηγείται από εκπαιδευτές στο οποίο πρέπει να ακολουθούνται εργασίες και εξετάσεις που έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 9 μήνες, με 8-12 ώρες παρακολούθησης την εβδομάδα.

Το μάθημα προσφέρεται από τρεις καταξιωμένους καθηγητές του Ινδικού Πανεπιστημίου. Ο κ. Ken Merkeley, Αναπληρωτής Καθηγητής Λογιστικής στο Ινδικό Πανεπιστήμιο. Ο κ. Brain P Miller, Αναπληρωτής Καθηγητής Λογιστικής, Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. και ο κ. Grieg Geisler, Κλινικός Καθηγητής Λογιστικής, επίσης του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Θα είστε σε θέση να μάθετε τα ακόλουθα μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω μαθήματος-

 • Μετρήστε και αναφέρετε ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών, συμφωνιών, γεγονότων, ισολογισμών, καταστάσεων λογαριασμού αποτελεσμάτων και καταστάσεων ταμειακών ροών.
 • Κατανοήστε βασικά στοιχεία της χρηματοοικονομικής αναφοράς όπως τα έσοδα, οι ζημίες, τα καθαρά έσοδα, τα περιουσιακά στοιχεία, οι υποχρεώσεις και τα ίδια κεφάλαια.
 • Χρησιμοποιήστε τις βασικές πληροφορίες για να λάβετε στρατηγικές αποφάσεις, όπως το κόστος προϊόντος, την κατανομή κόστους, την κερδοφορία πελατών, τους προϋπολογισμούς, τα σχέδια εκτέλεσης και τον έλεγχο της στρατηγικής της εταιρείας.

Η λίστα με τα takeaways από το μάθημα είναι ατελείωτη. Καθώς οι Καθηγητές που είναι οι συντονιστές των μαθημάτων έχουν συνδεθεί με τον κλάδο για πάνω από μια δεκαετία, έχουν πολλά να προσφέρουν που δεν μπορούν να συνοψιστούν σε κουκκίδες.

Η εισαγωγή στο Χρηματοοικονομική Λογιστική Το μάθημα θέτει μερικές ερωτήσεις στο κοινό. Πώς οι επενδυτές, οι πιστωτές και άλλοι αναλύουν τις οικονομικές καταστάσεις για να αξιολογήσουν την εταιρική απόδοση και τις απαντήσεις με τη μορφή του τι θα προσφέρει. Το μάθημα υπόσχεται να σας διδάξει χρηματοοικονομική λογιστική, να διαβάσετε οικονομικές πληροφορίες και να συγκεντρώσει στοιχεία από μεθόδους αποτίμησης.

Το μάθημα με ρυθμό που καθοδηγείται από εκπαιδευτές εκτιμάται ότι είναι 12 εβδομάδες, με 10-14 ώρες δέσμευσης κάθε εβδομάδα, και είναι δωρεάν, με προαιρετική αναβάθμιση. 32000+ φοιτητές έχουν ήδη εγγραφεί σε αυτό το μάθημα.

Το μάθημα θα διδάξει ο κ. John Core, Καθηγητής και Καθηγητής Λογιστικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang, Sloan School of Management στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, και ο κ. Egor Matyeyev, Εκτελεστικός Διευθυντής του Micromasters Finance στο MIT.

Το μάθημα προσφέρει να σας κάνει:

 • Κατανοήστε τους λογιστικούς όρους
 • Κατανοήστε πώς συντάσσονται οι οικονομικές καταστάσεις
 • Δυνατότητα ανάγνωσης οικονομικών καταστάσεων
 • Συγκεντρώστε στοιχεία για τα μοντέλα αποτίμησης και για αποφάσεις εταιρικής χρηματοδότησης.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους. Ωστόσο, άτομα από το Ιράν, την Κούβα και τις περιοχές της Κριμαίας της Ουκρανίας δεν θα μπορούν να εγγραφούν στο μάθημα.

Χρηματοοικονομική Λογιστική Διασκέδαση

Χρηματοοικονομική Λογιστική Διασκέδαση είναι ένα από τα πιο διαδραστικά μαθήματα που γίνονται για τη Χρηματοοικονομική Λογιστική στο EDX.com. Το μάθημα είναι διάσημο για το συναρπαστικό υλικό, την καθαρή και εννοιολογική μέθοδο διδασκαλίας και το πόσο εύκολα σύνθετες θεωρίες χωρίζονται σε πιο απλές έννοιες.

Το μάθημα εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 4 εβδομάδες με 4-6 ώρες προβολής κάθε εβδομάδα, καθιστώντας το περιεχόμενο 24 ωρών. Ο ρυθμός του μαθήματος καθοδηγείται από εκπαιδευτές, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι μαθητές κινούνται μαζί και μπορούν να συζητήσουν τα θέματα μεταξύ τους.

Ο καθηγητής του μαθήματος είναι ο Καθ. Peter Wilson, Λογιστική και Νομική, Babson College. Ο Pete υπηρετεί επί του παρόντος ως καθηγητής στο κολέγιο και διδάσκει πορτοφόλια σε χρηματοοικονομικές αναφορές και ανάλυση καταστάσεων.

Μερικά από τα μαθήματα που διδάχθηκαν από τον Pete είναι:

 • Επιχειρηματικές Αρχές και Επιχειρηματική Σκέψη
 • Βασικές αρχές χρηματοοικονομικής ανάλυσης
 • Λήψη οικονομικών αποφάσεων για ηγέτες

Το Financial Accounting Made Fun υπόσχεται να διδάξει πώς να ερμηνεύουν και να χρησιμοποιούν σωστά τις πληροφορίες στις οικονομικές καταστάσεις για τη λήψη κρίσιμων λειτουργικών αποφάσεων. Στο τέλος του μαθήματος, οι φοιτητές θα κατανοήσουν τα ακόλουθα:

 • Πρωτογενείς Οικονομικές Καταστάσεις
 • Τύποι Πληροφοριών που πρέπει να αποτυπωθούν στις Καταστάσεις
 • Διαφορά μεταξύ μετρητών και κέρδους
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την ανάπτυξη
 • Key Performance Ratios, Evaluation of Performance of Businesses
 • Οικονομική Πρόβλεψη

Accounting 101: Financial Accounting στο Study.com

Λογιστική 101 εστιάζει στα βασικά της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής. Το μάθημα έχει αξιολογηθεί και συνιστάται για τρεις ώρες εξαμήνου και μπορεί επίσης να μεταφερθεί σε περισσότερα από 2000 κολέγια και πανεπιστήμια, καθιστώντας το παγκοσμίως αποδεκτό από τους περισσότερους. Προσφέρει ειδικές οδηγίες σχετικά με τα βασικά στοιχεία της χρηματοοικονομικής λογιστικής.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο ποντίκι iPad και τον κέρσορα του Trackpad

Δεκατέσσερα κεφάλαια καλύπτουν βασικά θέματα του αντικειμένου, όπως ο σκοπός της Λογιστικής, GAAP, Οικονομικές Καταστάσεις, Απαιτήσεις, Λειτουργικοί Κύκλοι, Υποχρεώσεις, Ταμειακές Ροές και άλλα. Κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από πολλά μαθήματα και κουίζ στο τέλος για να ελέγξετε τις γνώσεις που αποκτήσατε. Μπορείτε να επιλέξετε να επισκεφτείτε οποιοδήποτε υποκατάστημα και κουίζ ανά πάσα στιγμή για αναθεώρηση και επανάληψη δοκιμής.

Το μάθημα είναι αυτορυθμισμένο, ώστε να μπορείτε να το λειτουργήσετε σύμφωνα με το πρόγραμμά σας. Η μέση διάρκεια μαθήματος στην ενότητα είναι 8 λεπτά και η πίστωση που κερδίζεται μέσω του συστήματος είναι μεταβιβάσιμη.

Τάξη Κεντρική

Τάξη Κεντρική είναι μια ακόμη διαδικτυακή πύλη που ταιριάζει καλύτερα σε άτομα που θέλουν να μάθουν για τη λογιστική και άλλους σχετικούς τομείς. Υπάρχουν συνολικά 332 διαθέσιμα μαθήματα για τον τεράστιο τομέα της λογιστικής. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μάθημα από τη λίστα, καθώς είναι όλα ανοιχτά για όλους χωρίς καμία προϋπόθεση.

Τα μαθήματα στο Class Central έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ, το Πανεπιστήμιο του Πεν, το Γουόρτον, το Πανεπιστήμιο Τεζπούρ και άλλα κορυφαία πανεπιστήμια.

Τα μαθήματα που προσφέρονται έχουν χωριστεί σε Με πιστοποιητικό, Δωρεάν Μάθημα και Πανεπιστημιακό Μάθημα μόνο, για να καλύψουν τις ανάγκες κάθε ατόμου που θέλει να μάθει το βασικό και προχωρημένο επίπεδο λογιστικής. Σε κάθε μάθημα έχει εκχωρηθεί ένα επίπεδο δυσκολίας για να είναι εύκολο για τους μαθητές να αξιολογήσουν την ανάπτυξή τους ενώ μαθαίνουν. Επιπλέον, έχει επίσης ταξινομηθεί με βάση τις διάρκειες για να γίνει διαφοροποίηση μεταξύ των μαθητών που μαθαίνουν για τη λογιστική ως μέρος ενός προσωπικού έργου και των μαθητών που το κάνουν για να κερδίσουν ακαδημαϊκές μονάδες.

Accounting Fundamental Series από το Oklahoma State University στο ed2go.com

ο Λογιστικά Βασικά στοιχεία από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα παρέχει τις βασικές αρχές της διπλογραφικής τήρησης βιβλίων και ανάλυσης και καταγραφής των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Με το μάθημα, λέγεται ότι θα αποκτήσετε τεχνογνωσία και πρακτική εμπειρία στον χειρισμό εισπρακτέων λογαριασμών, πληρωτέων λογαριασμών, διαδικασίες μισθοδοσίας, φόρους επί των πωλήσεων και διάφορες καθημερινές τραπεζικές δραστηριότητες.

Το μάθημα θα καλύψει τα βασικά, από τη σύνταξη επιταγών έως την προετοιμασία μιας ετήσιας κατάστασης λογαριασμού αποτελεσμάτων και το κλείσιμο λογαριασμών στο τέλος κάθε οικονομικού έτους.

Χωρίζεται σε δύο μέρη: Accounting Fundamentals I και Accounting Fundamentals II, με το πρώτο να καλύπτει θέματα όπως Τίτλοι, Λογαριασμοί, Δημοσιογραφία και Πόζα, Φύλλα Εργασίας τέλους έτους, μεταξύ πολλών άλλων, και το τελευταίο καλύπτει λογαριασμούς πληρωτέους, εισπρακτέους, Περιουσιακά στοιχεία και αποσβέσεις, έσοδα και έξοδα και άλλα προηγμένα μέρη της χρηματοοικονομικής λογιστικής.

Η κα Nancy Koenig προσφέρει το μάθημα, μια έμπειρη επαγγελματίας του κλάδου με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο.

Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική Λογιστική στο Saylor Academy

Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική Λογιστική είναι ένα από τα πολλά μαθήματα που προσφέρονται στη Λογιστική στο Saylor Academy. Το μάθημα εισάγει τους φοιτητές του στη Χρηματοοικονομική Λογιστική προετοιμάζοντας πολύ πιο προχωρημένα σχετικά θέματα.

Υπάρχουν 10 ενότητες στο πρόγραμμα που καλύπτουν Λογιστικό Περιβάλλον, Θεωρίες Λήψης Αποφάσεων, Επιχειρηματικές Συναλλαγές και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό, Χρηματοοικονομική Αναφορά, Ανάλυση Οικονομικών Καταστάσεων, Απαιτήσεις και Υποχρεώσεις, Υποχρεώσεις και Μετοχές κ.λπ. Οι μονάδες στο μάθημα έχουν τακτοποιηθεί σε έναν καταρράκτη τρόπο. Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν στην προηγούμενη ομάδα δοκιμάζονται και εννοούνται στα θέματα που καλύπτονται στις επόμενες ενότητες, καθιστώντας έτσι τη μάθηση πιο διαδραστική και συνεπακόλουθη από τα περισσότερα μαθήματα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Το μάθημα συνοδεύεται επίσης με υλικό μελέτης, συμπεριλαμβανομένων άρθρων, διαλέξεων και βίντεο. Αυτά τα υλικά είναι δωρεάν και βρίσκονται σε κάθε μονάδα. Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερο εκπαιδευτικό υλικό στην καρτέλα Πόροι της ομάδας. Αυτοί οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τις διαλέξεις και τα άρθρα για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων.

Υπάρχει επίσης μια ελάχιστη βαθμολογία επιτυχίας στο μάθημα, αν δεν επιτευχθεί, οι φοιτητές δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν το μάθημα. Μόνο η τελική εξέταση λαμβάνεται υπόψη κατά την παροχή βαθμού για το μάθημα. Οι μαθητές πρέπει να κερδίσουν 70% ή υψηλότερο στην τελική εξέταση για να περάσουν το μάθημα.

Δεν υπάρχει καθορισμένος ρυθμός για την παράσταση. Επιτρέπει στους μαθητές να αισθάνονται άνετα με το περιεχόμενο και να προχωρούν με την ταχύτητά τους, καθιστώντας το ένα μάθημα με αυτορυθμισμό. Δεν υπάρχει πρόγραμμα που να ακολουθήσει και δεν υπάρχει εκπαιδευτής για να συγκαλέσει ζωντανή συνεδρία έκτακτης ανάγκης. Η συνολική διάρκεια του μαθήματος είναι 57 ώρες, οι οποίες μπορούν να ολοκληρωθούν σε οποιαδήποτε χρονική διάρκεια και στη συνέχεια μπορεί να επιχειρηθεί τελικό τεστ για την επιτυχή ολοκλήρωση του συστήματος.

Προπονητής Λογιστικής

Προπονητής Λογιστικής δεν είναι απλώς μια διαδικτυακή πύλη για μαθήματα πιστοποίησης. Αντίθετα, είναι ένας ιστότοπος αφιερωμένος στη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με κάθε πτυχή της λογιστικής. Αναλαμβάνει αρχάριους και τους μετατρέπει σε ειδικούς του κλάδου.

Η Δωρεάν Ιστοσελίδα είναι κατάλληλη για εργαζόμενους, λογιστές, φοιτητές, λογιστές, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και όποιον θέλει να μάθει για τη λογιστική. Υπάρχουν συνολικά 33 κεφάλαια ακολουθούμενα από πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.

Τον ιστότοπο έχουν εμπιστευτεί μεγάλες εταιρείες όπως η Inc. Forbes, The New York Times, CNBC, Quickbooks, Harvard Business Reviews και Yahoo Finance, καθιστώντας τον έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς ιστότοπους στη διδασκαλία της Λογιστικής.

Μαθήματα λογιστικής Alison

Τα οικονομικά και η λογιστική, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι ένα από τα καυτά θέματα για τους επαγγελματίες αυτή τη στιγμή. Είναι η χρηματοδότηση και η τήρηση λογιστικών βιβλίων που αποφασίζουν το μέλλον κάθε επιχείρησης. Χωρίς την επίγνωση των προοπτικών της εταιρείας, είναι αδύνατο να δημιουργηθούν εξαιρετικά προϊόντα ή υπηρεσίες. Μάθετε πώς να ελέγχετε και να παρακολουθείτε τις οικονομικές συναλλαγές μιας εταιρείας με την Alison’s δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα λογιστικής.

συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο κάλυψε σχεδόν κάθε αξιοσημείωτο ιστότοπο και μάθημα σχετικό με τη λογιστική και τα οικονομικά. Έχουμε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτές, το τι προσφέρει το μάθημα, τις αξιολογήσεις τους και τα σχόλια που έλαβαν από τους μαθητές του.

Αν και κάθε μάθημα εκεί έξω μπορεί να σας φαίνεται το ίδιο, τώρα ξέρετε πόσο διαφέρουν μεταξύ τους, με βάση το τι προσφέρουν και πώς το προσφέρουν.

Εάν θέλετε να αναπτύξετε την καριέρα σας ως λογιστής ή οποιοδήποτε άλλο προφίλ στη λογιστική, τότε επιλέξτε από τη μεγάλη λίστα και να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε το καλύτερο από όλα τα μαθήματα εκεί έξω.