16 Πρότυπα υπολογιστικών φύλλων του Excel Personal Finance για τη διαχείριση χρημάτων

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να απεικονίσετε εύκολα και με ακρίβεια το οικονομικό σας προφίλ; Δεν θα ήταν υπέροχο να κατανοήσετε την οικονομική σας κατάσταση ανά πάσα στιγμή; Ευτυχώς, το Vertex42 προσφέρει μια σειρά υπολογιστικών φύλλων που το καθιστούν δυνατό. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα οικονομικά υπολογιστικά φύλλα τους.

Όταν έχετε υποθήκη, παιδιά, πληρωμή αυτοκινήτου και άλλα έξοδα για να παρακολουθείτε, είναι δύσκολο να ισορροπήσετε τον προϋπολογισμό σας και να αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες. Χρειάζεστε ένα επίπεδο οικονομικής συνείδησης που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν. Ή, θα μπορούσατε απλώς να ενεργοποιήσετε το Excel.

Αυτό το υπολογιστικό φύλλο οικιακής χρηματοδότησης μπορεί να δώσει ακόμη και Χρειάζεστε ένα λογισμικό προϋπολογισμού τρέξιμο για τα χρήματά του. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε έναν ετήσιο προϋπολογισμό για να κάνετε προβλέψεις σχετικά με τα έσοδα και τα έξοδα, ενώ παράλληλα φροντίζετε για μεταβλητές δαπάνες και αλλαγές στα έσοδα.

Εάν δεν έχετε οικογένεια και επιθυμείτε να έχετε τον έλεγχο των οικονομικών σας, μπορεί να θέλετε να δείτε αυτό το προσωπικό μηνιαίο υπολογιστικό φύλλο προϋπολογισμού. Αυτή η προσωπική παρακολούθηση δαπανών για το Excel σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό μόνο για εσάς και, στη συνέχεια, να τον συγκρίνετε με αυτά που ξοδεύετε.

Υπάρχουν πεδία για καθημερινές δαπάνες, καθώς και για ψυχαγωγία και διακριτικές δαπάνες. Είναι επίσης εύκολο στη χρήση. Το υπολογιστικό φύλλο καλύπτει μόνο μία σελίδα και μπορεί να εκτυπωθεί σε ένα φύλλο χαρτιού σε κατακόρυφο προσανατολισμό.

Η μετάβαση στο πανεπιστήμιο είναι δύσκολη. Είσαι για πρώτη φορά μακριά από τους γονείς σου και πρέπει να ασχοληθείς με όλα όσα έκαναν για σένα εκ των προτέρων — το πλύσιμο, το μαγείρεμα και το καθάρισμα.

Πρέπει να δώσετε προσοχή στα οικονομικά σας και να αποφύγετε τις υπεραναλήψεις και τις πιστωτικές κάρτες. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό; Με αυτό το υπολογιστικό φύλλο προϋπολογισμού κολεγίου, φυσικά.

Αυτό σας επιτρέπει να προγραμματίσετε το κόστος σπουδών κατά τη διάρκεια μηνών, εξαμήνων και ετών. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα θετικό υπόλοιπο στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

  [Explained] Πώς να αλλάξετε τη ζώνη ώρας στο Gmail

Είναι η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, όπως λέει και το τραγούδι. Τα Χριστούγεννα είναι επίσης μια από τις πιο ακριβές περιόδους του χρόνου, όταν οι οικογένειες σκάβουν βαθιά τις τσέπες τους για να αγοράσουν πολυτελή δώρα.

Όμως, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Αυτό το υπολογιστικό φύλλο σάς επιτρέπει να ορίσετε έναν συνολικό προϋπολογισμό, να τον κατανέμετε ατομικά και να τον χρησιμοποιείτε ως οδηγό για τη στρατηγική αγοράς δώρων. Θα εκπλαγείτε πόσο καλά σας βοηθά να διαχειριστείτε και να εξοικονομήσετε χρήματα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αυτές τις εφαρμογές για να προγραμματίσετε αγορές χριστουγεννιάτικων δώρων.

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια, πρέπει να είστε σχολαστικοί στον προγραμματισμό του κόστους σας. Με αυτό το όμορφο φύλλο εργασίας προϋπολογισμού ταξιδιού, είναι εύκολο. Το υπολογιστικό φύλλο σάς επιτρέπει να ορίσετε έναν συνολικό προϋπολογισμό, να αφαιρέσετε τη διαμονή και τη μεταφορά και, στη συνέχεια, να λάβετε υπόψη τις διακριτικές δαπάνες.

Πολλοί γονείς δίνουν επίδομα στα παιδιά τους. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν για την εγγενή αξία των χρημάτων και να αγοράσουν τα πράγματα που θέλουν. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να τους διδάξετε σχετικά με τον προϋπολογισμό και την εξοικονόμηση.

Λοιπόν, γιατί να μην τους επιτρέψετε να οπτικοποιήσουν την πρόοδό τους με αυτόν τον διαχειριστή χρημάτων για παιδιά; Είναι ένα πρότυπο προϋπολογισμού, αλλά συσκευασμένο για να ελκύει τα νέα μυαλά.

Η κατάσταση εισοδήματος είναι ένα έγγραφο που δηλώνει πόσα κερδίσατε και πόσα ξοδέψατε. Χρησιμοποιούνται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε νοικοκυριά για να δώσουν μια εικόνα της οικονομικής υγείας.

Αυτό το υπολογιστικό φύλλο έχει σχεδιαστεί για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Σας επιτρέπει να αναλάβετε διεξοδικά και σχολαστικά τον έλεγχο των οικονομικών της επιχείρησής σας.

Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι δύσκολη. Ειδικά όταν δεν έχεις έναν σταθερό στόχο, εκτός από το να «έχεις οικονομίες». Και ας το παραδεχτούμε, υπάρχουν πολλά λαμπερά πράγματα σε προσφορά, που μπορούν εύκολα να βγάλουν τα χρήματά σας από το πορτοφόλι σας.

Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; Οραματίζοντας τους στόχους σας και χαράσσοντας την πρόοδό σας προς αυτούς. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από αυτό το υπολογιστικό φύλλο εξοικονόμησης;

  Οι καλύτερες ταινίες TCM για ροή στο HBO Max (Ιούνιος 2020)

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Πολλοί άνθρωποι παλεύουν. Μπορεί να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν έγκαιρα τις πληρωμές του αυτοκινήτου και της πιστωτικής τους κάρτας και μπορεί να ανακαλύψουν ότι η πίστωσή τους έχει υποστεί σοβαρή ζημιά.

Αλλά μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Η επιδιόρθωση της πίστωσης δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά είναι και σχετικά ανώδυνη. Με αυτό το υπολογιστικό φύλλο, μπορείτε να εργαστείτε για την αποκατάσταση του εαυτού σας στα μάτια των γραφείων πιστωτικών αναφορών.

Τα στεγαστικά δάνεια μοιάζουν λίγο με τους φιλοξενούμενους. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγείτε από αυτά, τόσο το καλύτερο. Ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από μια υποθήκη είναι να κάνετε επιπλέον πληρωμές.

Λοιπόν, γιατί να μην ελέγξετε αυτόν τον υπολογιστή επιπλέον πληρωμής, ο οποίος μπορεί να σας δείξει τα οφέλη του μειωμένου τόκου όταν εξοφλείτε το στεγαστικό σας δάνειο σε επιπλέον κομμάτια; Λαμπρός!

Πολλοί άνθρωποι κάνουν όλες τις δαπάνες τους σε μια πιστωτική κάρτα. Εάν εξοφλείτε πλήρως το υπόλοιπό σας κάθε μήνα, είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική στρατηγική. Θα δείτε ταχύτερους χρόνους ανάλυσης εάν κάποιος κλέψει χρήματα από τον λογαριασμό σας και μπορείτε να συγκεντρώσετε χιλιάδες πόντους που μπορείτε να ξοδέψετε σε δωρεάν καλούδια, όπως δωμάτια ξενοδοχείων και πτήσεις.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει καλά πόσα χρήματα ξοδεύετε με πίστωση, χρησιμοποιήστε αυτό το πρότυπο εγγραφής πιστωτικού λογαριασμού.

Οι γάμοι είναι δαπανηρές υποθέσεις. Φυσικά, δεν χρειάζεται να είναι—θα πρέπει να ξοδέψετε τα χρήματα στο σπίτι ή να τα επενδύσετε στη σύνταξή σας. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι δεν θέλουν να ακούσουν τέτοιες εύστοχες συμβουλές.

Εάν σχεδιάζετε τη μεγάλη μέρα σας και σκοπεύετε να ξοδέψετε πολλά μετρητά για να δημιουργήσετε την τέλεια εκδήλωση, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης δαπανών Excel για να προγραμματίσετε τον προϋπολογισμό του γάμου σας.

Σκοπεύετε να οργανώσετε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων; Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές μιας επιτυχημένης καμπάνιας είναι να παρακολουθείτε το ποσό των χρημάτων που εισέρχονται. Αυτό το υπολογιστικό φύλλο προσφέρει στήλες για την ημερομηνία, τον τύπο πληρωμής, τον δότη και τις σημειώσεις.

  29 Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις σε Συνέντευξη Selenium

Το κλειδί για να πετύχετε μια καλή ευκαιρία είναι να ψωνίσετε. Αλλά με τόσα πολλά μέρη που συναγωνίζονται για την επιχείρησή σας—τόσο στην κεντρική όσο και στο διαδίκτυο—μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε όλες τις τιμές που έχετε δει.

Εκεί είναι χρήσιμος ένας ανιχνευτής σύγκρισης τιμών. Εισαγάγετε όλες τις τιμές που βλέπετε και λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για το κατάστημα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε.

Θα σας αφήσουμε μια εφαρμογή προϋπολογισμού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στην έκδοση smartphone του Excel. Οι στήλες είναι στενότερες και λιγότερο ακατάστατες, επομένως είναι πολύ πιο εύκολο να ενημερώνεστε σε μια μικρή οθόνη ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Κάθε στήλη έχει επίσης μια αναπτυσσόμενη λίστα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε εύκολα την ημερομηνία ή να επιλέξετε έναν από τους πιο συνηθισμένους δικαιούχους πληρωμής.

Εάν είστε νεαρός ενήλικας που μπήκε πρόσφατα στο εργατικό δυναμικό και μετακόμισε στον δικό σας χώρο, μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατο να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν έχετε τον έλεγχο των δικών σας χρημάτων και χάνετε την παρακολούθηση της προόδου σας.

Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να λυθεί από ό, τι νομίζετε. Χρησιμοποιώντας το πρότυπο Προσωπικού Προϋπολογισμού, μπορείτε να παρακολουθείτε τα έξοδα και τα έσοδά σας, να τα χωρίζετε σε διαφορετικές κατηγορίες και να παρακολουθείτε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας—όλα την ίδια στιγμή.

Διαχειριστείτε τα χρήματά σας και εξοικονομήστε από το άγχος

Ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι οικονομικοί σας στόχοι ή πόσα χρήματα έχετε αποθηκεύσει στον τραπεζικό σας λογαριασμό, η διατήρηση των δαπανών και των σταθερών εξόδων σας είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση πλούτου και την οικονομική ασφάλεια.

Δοκιμάστε μερικά από τα υπολογιστικά φύλλα που έχουμε προτείνει και σύντομα θα παρατηρήσετε μεγάλη βελτίωση στη συνολική οικονομική σας θέση.