16 Εντυπωσιακά στατιστικά και δεδομένα Netflix [2023]

Το Netflix είναι ο βασιλιάς του OTT εδώ και λίγο καιρό, επομένως είναι λογικό να βουτήξουμε βαθιά στα στατιστικά και τα δεδομένα του.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν να κλωτσάς τα παπούτσια σου, να γεμίζεις τη μπανιέρα σου με ποπ κορν και να βλέπεις κάτι ωραίο στο Netflix μετά από μια κουραστική μέρα.

Με έναν υγιεινό κατάλογο, το Netflix έχει ελκυστικό περιεχόμενο για κάθε είδους διάθεση. Δεν είναι περίεργο που έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους ροής σε ολόκληρο τον κόσμο και κυριαρχεί στη βιομηχανία OTT. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πόσα βγάζει αυτή η εταιρεία ετησίως; Ή πόσοι άνθρωποι συντονίζονται στο Netflix κάθε μέρα; Ή τον αριθμό των τίτλων που έχει η πλατφόρμα ροής;

Βάζω στοίχημα ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Netflix. Ετοιμαστείτε να διαφωτιστείτε. Σε αυτήν την ανάρτηση, αποκαλύπτω ορισμένα στατιστικά και δεδομένα που προκαλούν το μυαλό στο Netflix, αποδεικνύοντας ότι είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ροής παγκοσμίως.

Netflix – Δείτε περισσότερα, Δείτε καλύτερα

Είμαι σίγουρος ότι το Netflix δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά δεν είναι κακό να αναλύσουμε ορισμένα βασικά στοιχεία. Μείνε μαζί μου.

Το Netflix είναι μια υπηρεσία συνεχούς ροής κατ’ απαίτηση που μεταδίδει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που παράγονται από την Netflix Inc. Εκτός από τη ροή πρωτότυπου περιεχομένου, μεταδίδει επίσης βραβευμένες εκπομπές, anime, ταινίες, ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα, όλα στο χαμηλή μηνιαία τιμή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας εμβληματικές εκπομπές, όπως το Friends, το Big Bang Theory και το That 70s Show, παρακολουθώντας ταυτόχρονα μερικά από τα κλασικά πρωτότυπά του, όπως το The Crown, το Bridegerton και άλλα. Αλλά αυτοί είναι μόνο μερικοί τίτλοι για να αναφέρουμε.

Η πλατφόρμα φιλοξενεί 17.300 τίτλους σε διαφορετικά είδη, γλώσσες, κοινό-στόχο και τοποθεσίες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Netflix έρχεται για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα παραγωγής στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Warner Bros, Disney και Paramount.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξετε την περιοχή Netflix με ή χωρίς VPN

Επιπλέον, το Netflix έχει αρχίσει επίσης να κυκλοφορεί ορισμένα διαδραστικά παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια σάς επιτρέπουν να επιλέξετε το τέλος σας, κάνοντας την ιστορία εξαιρετικά προσαρμόσιμη και διαδραστική. Το Netflix ήταν το πρώτο που υιοθέτησε την ιδέα, επομένως μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η πλατφόρμα ροής ξέρει πώς να επιβιώνει στον ανταγωνισμό και να προσφέρει πάντα κάτι μοναδικό και διαφορετικό για να κρατά το κοινό της γαντζωμένο.

Ας δούμε μερικά από τα συγκλονιστικά στατιστικά που αποδεικνύουν ότι το Netflix έχει και θα παραμείνει ένας γίγαντας OTT, ό,τι μπορεί, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία περίπου.

Συνδρομητές Netflix

Το Netflix είναι ένας ιστότοπος ροής επί πληρωμή, επομένως δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο στην πλατφόρμα, πρέπει να επιλέξετε από τα σχέδιά τους, με το βασικό να κοστίζει 6,99 $ μηνιαίως.

Από το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το Netflix έχει περίπου 238,39 εκατ. πληρωμένοι συνδρομητές Παγκόσμιος. Σημείωσε αύξηση περίπου 5,89 εκατομμυρίων συνδρομητών σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

  Μην γίνετε θύμα – Βρείτε κρυφή κάμερα σε ξενοδοχεία, τουαλέτες κ.λπ

Πηγή: Statista

Οι περισσότεροι από αυτούς τους συνδρομητές είναι συγκεντρωμένοι στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), με σχεδόν 80 εκατομμύρια από τη συνολική παγκόσμια βάση συνδρομητών του Netflix να κατοικούν σε αυτές τις περιοχές.

Μπορούμε να περιμένουμε ότι ο αριθμός των συνδρομητών θα αυξηθεί μόνο από εδώ και στο εξής. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθει σε μια ιδέα για να κρατήσει ευχαριστημένους τους υπάρχοντες πελάτες, προσθέτοντας παράλληλα περισσότερους στη λίστα.

Παγκόσμια έσοδα

Το Netflix μεταδίδει μερικές από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες στον κόσμο. Τίτλοι όπως το Black Mirror, το House of Cards και οι πιο πρόσφατες εκπομπές όπως το Bridgerton και το Stranger Things έχουν βοηθήσει τον ιστότοπο ροής να κερδίσει πολλά χρήματα.

Για να μην αναφέρουμε, έχουν επίσης άλλες ροές εσόδων, όπως διαφημίσεις, αδειοδότηση και εμπορευματοποίηση. Όλα αυτά συσσωρεύτηκαν στο Netflix δημιουργώντας συνολικά έσοδα ύψους 8,19 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση από 7,97 δισ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Το 2022 συγκέντρωσε ετήσια έσοδα περίπου 31,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Ας δούμε τι τους επιφυλάσσει το 2023 όσον αφορά τα ετήσια έσοδα.

Δαπάνες πρωτότυπου περιεχομένου

Ενώ τα ετήσια έσοδα και οι συνδρομητές επί πληρωμή αγγίζουν νέα ύψη για το Netflix, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις αρχικές δαπάνες περιεχομένου τους.

Το 2022, η πλατφόρμα ροής ανέφερε ότι έχει ξοδέψει 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για περιεχόμενο, ενώ το 2021, η υπηρεσία video-on-demand ξόδεψε περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Πρωτότυπα όπως το Stranger Things και η μεγάλη επιτυχία σειρά The Crown κατέλαβαν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του Netflix, αλλά δεν παραπονιόμαστε. Η εκπομπή δικαιολόγησε τα μετρητά που δαπανήθηκαν για αυτήν.

Ενώ οι δαπάνες περιεχομένου για το 2023 δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η πρόβλεψη υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να ξοδέψει περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια για το αρχικό της περιεχόμενο, γεγονός που θα την κατατάξει στην 5η θέση μεταξύ των παγκόσμιων επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης, όπως η Paramount, η Disney, η Warner Bros. και Comcast. Μπράβο, Netflix!

Παγκόσμιο Μερίδιο Αγοράς

Το Netflix αντιμετωπίζει μια εισροή ανταγωνισμού στην αγορά. Όλο και περισσότερες πλατφόρμες OTT εμφανίζονται, διεκδικώντας την προσοχή των χρηστών, με ορισμένα παλιά όπλα όπως το Disney+ να κερδίζουν επίσης έδαφος.

Ωστόσο, το Netflix διατηρεί το όνομά του ως η κορυφαία πλατφόρμα ροής στις ΗΠΑ, καθώς το 1ο τρίμηνο του 2023, η πλατφόρμα διαχειρίστηκε μερίδιο αγοράς 44,21%πτώση 5,56% από το 1ο τρίμηνο του 2022.

Πηγή: Similarweb

Ναι, υπάρχει μια πτώση, αλλά κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τους πελάτες. Και με το Netflix να κυκλοφορεί επιτυχίες μετά από επιτυχίες, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να απολαμβάνει την νούμερο 1 πλατφόρμα OTT για μερικά χρόνια ακόμα, παρά τις μάχες που πρέπει να δώσει σχετικά με το αποκλειστικό περιεχόμενο, τη στρατηγική τιμολόγησης, την οικονομική προσιτότητα και πολλά άλλα.

Μέγεθος βιβλιοθήκης περιεχομένου

Το Netflix διαθέτει εκτεταμένο μέγεθος βιβλιοθήκης, με πάνω από 1500 πρωτότυπα, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις μεγαλύτερες εκπομπές όπως το Money Heist (το αγαπημένο μου), το Queen’s Gambit και το Stranger Things. Για να μην ξεχνάμε το πιο δημοφιλές πρωτότυπο μέχρι στιγμής στο Netflix, το Squid Game.

Έχει τουλάχιστον 17.300 τίτλοι σε όλες τις διεθνείς βιβλιοθήκες της από τον Οκτώβριο του 2022. Εκτός από τα πρωτότυπα, ο κατάλογός του έχει διάφορα παλιά και νέα κλασικά που μας κρατούν κολλημένους στις οθόνες μας για ώρες.

  9 Λογισμικό Motion Capture για να ζωντανέψετε τους χαρακτήρες σας όπως ποτέ πριν

Εκτός από τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, το Netflix διαθέτει επίσης anime και διαδραστικά παιχνίδια. Αν υπάρχει κάποια νέα τάση OTT εκεί έξω, το Netflix σίγουρα το έχει.

Αύξηση συνδρομητών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Η πανδημία του COVID-19 μας έσπρωξε πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες, μακριά από τη ζωή του εξωτερικού. Σε μια εποχή που πολλές βιομηχανίες βίωναν διακοπές λειτουργίας, οι πλατφόρμες OTT όπως το Netflix βρήκαν τη στιγμή τους να λάμψουν.

Οι άνθρωποι που κάποτε μισούσαν την ιδέα να κάθονται άπραγοι, να περιηγούνται στους τίτλους του Netflix, βρέθηκαν να κάνουν ακριβώς αυτό γιατί τι άλλο μπορούσαν να κάνουν;

Σχετικά με 26 εκατομμύρια άνθρωποι που βαριούνται παρόμοια βρήκαν το δρόμο τους στο Netflix όταν συγκέντρωσε επιπλέον χρήστες την 1η του 2020. Αυτός ο αριθμός έχει δοθεί τόσο από τη Wall Street όσο και από τις εσωτερικές προβλέψεις.

Μέσες ώρες ροής ανά συνδρομητή

Προσωπικά, μπορώ εύκολα να κάνω 12 ώρες Netflix αν μου προτείνετε μια καλή εκπομπή. Αλλά οι συνδρομητές του Netflix, κατά μέσο όρο, ξοδεύουν περίπου 3,2 ώρες την ημέρα παρακολούθηση περιεχομένου στην πλατφόρμα OTT.

Πηγή: Backlinko

Αυτό είναι 6 δισεκατομμύρια ώρες κάθε μήνα! Και δεν κατηγορώ αυτούς τους ανθρώπους. Το Netflix έχει μερικά πολύ ωραία πράγματα να δείξει.

Υποψηφιότητες για Όσκαρ

Τα Όσκαρ ή τα Βραβεία Όσκαρ είναι τα πιο σημαντικά βραβεία στον κλάδο της ψυχαγωγίας και του κινηματογράφου, που απονέμονται για καλλιτεχνική και τεχνική αξία.

Όποιος έχει κερδίσει Όσκαρ έχει κερδίσει στη ζωή. Είναι το απόλυτο έπαθλο αν έχετε δημιουργήσει, σκηνοθετήσει, παίξει ή εργαστεί με οποιονδήποτε τρόπο στη βιομηχανία του κινηματογράφου, οπότε δεν είναι περίεργο που το Netflix αγωνίζεται επίσης για την επικύρωσή του. Και το καταλαβαίνει.

Το Netflix έχει κερδίσει περίπου 35 υποψηφιότητες μέχρι το 2021, μετά το οποίο σημειώθηκε πτώση. Το 2023 είχε αποκτήσει 15 υποψηφιότητες. Αλλά αυτοί οι αριθμοί μιλούν πολύ για την ποιότητα του περιεχομένου που διαθέτει η πλατφόρμα.

Βραβεία Emmy

Μετά τα Όσκαρ, τα Βραβεία Emmy είναι οι πιο διάσημες διακρίσεις ερμηνείας. Είναι μέρος του «Triple Crown of Acting» για κάποιο λόγο.

Το 2022, το Netflix προτάθηκε για ένα επιβλητικό 105 βραβεία Emmy, εκ των οποίων κέρδισαν 26 βραβεία. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Τα προηγούμενα χρόνια εμφανίστηκαν πολύ καλύτερα, κερδίζοντας 129 υποψηφιότητες και κερδίζοντας 44 Emmy.

Αν και μπορεί να υπήρξε πτώση, το Netflix σίγουρα θέλει να ανακάμψει με την πρόσφατη σειρά συναρπαστικού περιεχομένου του.

Το χρέος του Netflix

Ωστόσο, δεν είναι πάντα καλά στο Netflix. Παρά τα εκπληκτικά ετήσια έσοδα, την εκπληκτική σειρά περιεχομένου, τις ραγδαίες μηνιαίες συνδρομές και τα αυξανόμενα βραβεία, έχει χρέος μέχρι τα γόνατα.

Πηγή: Companiesmarketcap

Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας, Το συνολικό χρέος έχει αναφερθεί ότι είναι 14,46 δισεκατομμύρια δολάρια. Το χρέος μειώνεται σταθερά από το 2020 και οι τάσεις δείχνουν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο για την εκκαθάριση του χρέους τους. Αλλά επειδή έχουν ταμειακό απόθεμα 7,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το καθαρό χρέος της είναι μικρότερο σε περίπου 6,61 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τοπική προσαρμογή περιεχομένου

Το Netflix κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά OTT, με το περιεχόμενό του να είναι διαθέσιμο σε περίπου 190 χώρες. Αυτές είναι σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου! Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες απολαμβάνουν περιεχόμενο στη μητρική τους γλώσσα επειδή Το Netflix μεταδίδει περιεχόμενο σε 62 εξέχουσες γλώσσες στον κόσμο.

  Σε τι διαφέρουν από τις άλλες επιθέσεις;

Ενώ ορισμένες γλώσσες είναι εξίσου κοινές με τα Ιαπωνικά, τα Γαλλικά, τα Ισπανικά και τα Χίντι, ορισμένες είναι τόσο σπάνιες όσο τα Κέτσουα, τα Σανσκριτικά, τα Νεπάλ, τα Τσέχικα, τα Περσικά, τα Γίντις, τα Ασαμέζικα και τα Γουλόφ.

Οι μεταφραστές σε όλο τον κόσμο μπορούν να παρέχουν διάφορες μεταφράσεις, όπου μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα με λίγα μόνο κλικ. Αυτό κάνει το Netflix προσβάσιμο και ευχάριστο για άτομα από διαφορετικές χώρες, γλώσσες και εθνότητες.

Παγκόσμια Επέκταση

Οπως αναφέρθηκε προηγουμένως, Το Netflix είναι διαθέσιμο σε 190 χώρες, σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου. Ωστόσο, η βιβλιοθήκη περιεχομένου σε όλες αυτές τις χώρες ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών λογοκρισίας αυτών των περιοχών.

Το Netflix USA φαίνεται πολύ διαφορετικό από το Netflix India ή το Netflix Thailand. Μπορεί να υπάρχουν παραλλαγές, αλλά τα αποκλειστικά πρωτότυπά του είναι διαθέσιμα σε όλες σχεδόν τις χώρες εκτός από ορισμένες.

Η πλατφόρμα OTT δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμη στην Κίνα, την Κριμαία, τη Βόρεια Κορέα, τη Ρωσία και τη Συρία. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω τους λόγους, οπότε θα το άφηνα έτσι.

Γεωγραφία συνδρομητών

Ενώ το Netflix είναι διαθέσιμο στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, οι περισσότεροι από τους συνδρομητές του προέρχονται από την περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), με 79,81 εκατομμύρια συνδρομητές σε αυτόν τον τομέα το 2ο τρίμηνο του 2023.

Πηγή: Statista

Στη σειρά ακολουθούν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, με περίπου 75,57 εκατομμύρια συνδρομητές, ακολουθούμενες από τη Λατινική Αμερική και την Ασία-Ειρηνικό με 42,47 και 40,55 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Ισότητα των φύλων Netflix

Η πλατφόρμα OTT βρίσκεται μπροστά από την καμπύλη των δικαιωμάτων των γυναικών. Τα τελευταία χρόνια, το Netflix έχει αρχίσει να εστιάζει περισσότερο στις γυναίκες καλλιτέχνες, επιτρέποντας στις γυναίκες ηθοποιούς και σκηνοθέτες να λάμψουν. Τόσο πολύ που μεταξύ 2018 και 2021, περισσότερες από τις μισές (αυτό είναι το 55%) όλων των ταινιών και των σειρών παρουσιάζουν είτε ένα κορίτσι είτε μια γυναίκα ως επικεφαλής ή συνεπικεφαλής.

Πολλές από αυτές τις γυναίκες προέρχονται από υποεκπροσωπούμενες φυλετικές/εθνικές ομάδες. Έτσι, όχι μόνο το Netflix συμβάλλει στην υποστήριξη των γυναικών, αλλά και εκπροσωπεί τις περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Γυναίκες Σκηνοθέτες

Μιλώντας για το Netflix που υποστηρίζει γυναίκες, το 2021, το 26,9% των σκηνοθετών στις ταινίες του Netflix ήταν γυναίκεςενώ περισσότερες από τις μισές σειρές στην πλατφόρμα, περίπου το 54,75%, είχαν έγχρωμες γυναίκες σε πρωταγωνιστικούς ή συν-πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Επιπλέον, ο αριθμός των έγχρωμων γυναικών ως σκηνοθέτες σειρών αυξήθηκε από 5,6% το 2018 σε 11,8% το 2021. Αυτό αποδεικνύει ότι οι γυναίκες ανθίζουν ως ηθοποιοί, δημιουργοί και σκηνοθέτες.

Έσοδα του Netflix ανά χρήστη

Κάποτε, το Netflix μπορεί να ήταν μια συνδρομή πολυτελείας, αλλά τώρα, είναι ένα οικιακό προϊόν, με διάφορα σπίτια να έχουν τουλάχιστον έναν λογαριασμό.

Πηγή: Demandsage

Κατά μέσο όρο, ένας χρήστης πληρώνει περίπου 11,76 $ σε μηνιαία βάση παγκοσμίως. Από το 2016 έχει αυξηθεί κατά 26,13%. Ενώ το 2017, το παγκόσμιο μέσο μηνιαίο εισόδημα ανά χρήστη που πληρώνει ήταν 9,43 $, αυξήθηκε σταθερά, με κάθε διαδοχικό έτος να σημειώνει απότομη άνοδο.

Κλείσιμο Σκέψεων

Το Netflix είναι η κορυφαία πλατφόρμα OTT σε ολόκληρο τον κόσμο για κάποιο λόγο. Διαθέτει εκπληκτική συλλογή τίτλων, αποκλειστικό περιεχόμενο και ανταγωνιστικές τιμές. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι, ενώ η πλατφόρμα μπορεί να αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι μπροστά από την καμπύλη και έχει πάντα ιδέες στα μανίκια της για να είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτά τα στατιστικά και τις τάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.