15 Πλατφόρμα για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων στην τεχνολογία της πληροφορίας

Πέρασαν οι εποχές που έπρεπε να πληρώσεις ένα τεράστιο ποσό για να μάθεις κάτι. Η διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης έχει εξελιχθεί.

Για να μην τα πολυλογώ, έπρεπε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να είσαι παρών στην τάξη για να το μάθεις. Χάρη στον διαδικτυακό κόσμο, τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα και για τα καλά. Τώρα, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια συσκευή και μια σύνδεση στο διαδίκτυο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε τεράστιες πηγές πληροφοριών και να μάθετε τις δεξιότητες που επιθυμείτε.

Και το καλύτερο είναι ότι δεν υπάρχει φραγμός για την εξειδίκευση. Μπορείτε να επιλέξετε να μάθετε κάτι τόσο μικρό όσο η «κατασκευή χειροτεχνίας» ή τόσο μεγάλο όσο η «ανάπτυξη λογισμικού». Υπάρχει κάτι για όλους εκεί έξω. Οι ακόλουθες πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης σε αυτήν τη λίστα είναι αυτό για το οποίο μιλάω.

Πριν συνεχίσω να αναφέρω αυτά, επιτρέψτε μου να σας πω μόνο μερικά ακόμη πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής μάθησης.

Μάθετε με τον δικό σας ρυθμό

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μαθήματα φυσικής κατάστασης, η ηλεκτρονική μάθηση κάνει το προβάδισμα, επιτρέποντάς σας να μαθαίνετε με τον δικό σας ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι μόλις εγγραφείτε σε ένα μάθημα, μπορείτε να ξεκινήσετε και να το ολοκληρώσετε στον ελεύθερο χρόνο σας. Δεν σε αναγκάζει κανείς να το ολοκληρώσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οικονομικά αποδοτικό σε σύγκριση με τα κέντρα φυσικής μάθησης

Είναι προφανές ότι τα κέντρα φυσικής εκμάθησης χρεώνουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Και ενώ αυτό δεν είναι λάθος, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Τότε είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι τα διαδικτυακά μαθήματα. Κοστίζουν πολύ λίγο, μερικές φορές το κόστος του μεσημεριανού σας γεύματος, και παρέχουν την ίδια αξία, αν όχι μεγαλύτερη.

Απεριόριστη πρόσβαση στο περιεχόμενο

Ένα άλλο σπουδαίο πράγμα σχετικά με την ηλεκτρονική μάθηση είναι, όταν εγγραφείτε σε ένα μάθημα, μπορείτε να το κρατήσετε για μια ζωή. Τα βίντεο, τα αρχεία και όλα τα άλλα που συνοδεύουν είναι εκεί για να τα μάθετε ανά πάσα στιγμή.

Ενημερώνεται συχνά

Οι περισσότεροι από τους διαδικτυακούς εκπαιδευτές μαθημάτων ενδιαφέρονται για τους μαθητές τους, γι’ αυτό και ενημερώνουν τακτικά το υλικό με ενημερωμένες πληροφορίες. Και το καλύτερο μέρος; Παίρνετε τις ενημερώσεις δωρεάν. Ναι, το διάβασες σωστά.

Τα διαδικτυακά μαθήματα συνήθως συνοδεύονται από μια χρήσιμη κοινότητα, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να συναντηθούν και να συζητήσουν το μάθημα. Ανεξάρτητα από το αν έχετε αμφιβολίες, κάποιο πρόβλημα ή μια νίκη για να μοιραστείτε, η κοινότητα είναι το κατάλληλο μέρος για αυτό.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στις πλατφόρμες.

Udemy

Με περισσότερα από 150.000 μαθήματα και 50 εκατομμύρια φοιτητές, το Udemy είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης εκεί έξω. Έχουν μια τεράστια βιβλιοθήκη μαθημάτων χωρισμένα σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως:

 • Ανάπτυξη
 • Επιχείρηση
 • Χρηματοοικονομική & Λογιστική
 • IT & Software
 • Παραγωγικότητα γραφείου
 • Προσωπική ανάπτυξη

Ενημερώνω συνεχώς τις γνώσεις μου είτε διαβάζω, ακούω, παρακολουθώ, παρακολουθώ εκδηλώσεις κ.λπ

  Πώς να προσθέσετε αποθετήρια τρίτων και RPM στο Fedora

Το Udemy είναι ένα πραγματικά ωραίο μέρος για να ανανεώσετε και να ενημερώσετε τις γνώσεις σας στην αγορά σας. @ Binfield https://t.co/NADg6y7gXv

— Matt Grady (@DadBodNutrition) 14 Μαρτίου 2020

Κάθε κατηγορία έχει τις δικές της υποκατηγορίες, επομένως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι premium μαθήματα, υπάρχουν επίσης 6500+ ΔΩΡΕΑΝ, και αυτά πραγματικά αξίζει να τα δείτε.

Coursera

Κάνοντας τα πράγματα ένα βήμα μπροστά, η Coursera έχει επίσης μαθήματα από πανεπιστήμια και εταιρείες παγκόσμιας κλάσης που προσφέρουν πιστοποιητικά και πτυχία. Συνεργάζονται με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα, όπως η IBM, η Google και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Το καλό με αυτήν την πλατφόρμα είναι ότι έχει κουίζ και πρακτικά έργα μεταξύ των υλικών μαθημάτων, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό που μόλις μάθατε. Οι κατηγορίες μαθημάτων τους περιλαμβάνουν:

Αν θέλετε να αποκτήσετε δεξιότητες για μια πιθανή μελλοντική καριέρα, τότε το Coursera μπορεί να είναι αυτό που αναζητάτε. Δίνουν μεγάλη αξιοπιστία για το χρόνο εκμάθησής σας.

Προγραμματιστής έτοιμος για εργασία

Θέλεις να γίνεις προγραμματιστής ninja;

Είστε έτοιμοι να βελτιώσετε τις προγραμματιστικές σας δεξιότητες για να πετύχετε τη δουλειά των ονείρων σας;

Ο προγραμματιστής Job Ready μπορεί να βοηθήσει.

Αυτή η πλατφόρμα εκμάθησης προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων για να σας διδάξει πώς να κωδικοποιείτε σαν επαγγελματίας. Για να δοκιμάσουν τις μαθησιακές σας δεξιότητες, βάζουν τους μαθητές σε πρακτικές εργασίες προγραμματισμού και στη συνέχεια ακολουθούν μια λύση βίντεο λεπτομερώς για να αναλύσουν τα προβλήματα και να δώσουν μια ολοκληρωμένη απάντηση βήμα προς βήμα για καλύτερη κατανόηση.

Οι προσφορές μαθημάτων του είναι:

 • Oracle SQL
 • Java για αρχάριους και προχωρημένους
 • OOP
 • SQL για Επιστήμη Δεδομένων
 • Πύθων
 • Ζώσα σκηνική εικών
 • Spring Framework 5 + Spring Web + Boot 2
 • Δομή δεδομένων + αλγόριθμοι
 • Masterclass Elasticsearch συμπεριλαμβανομένων των Kibana και Logstash
 • Apache Spark
 • jQuery

Προετοιμαστείτε με αυτά τα μαθήματα για να μπείτε στον κόσμο του πραγματικού προγραμματισμού και να γίνετε «έτοιμοι για εργασία».

Πολυθεώρηση

Η Pluralsight είναι λίγο μοναδική στον τρόπο διδασκαλίας τους. Έχουν μαθήματα + δεδομένα που σας δείχνουν πώς να τα εφαρμόσετε στην πράξη. Τα μαθήματα κυμαίνονται κυρίως στις γραμμές ανάπτυξης λογισμικού και πληροφορικής, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορείτε να μάθετε από αυτά.

Αυτή η πλατφόρμα είναι το τέλειο παράδειγμα «να το κάνουμε πραγματικότητα». Απλώς δεν σας αφήνουν κατακλυσμένους με ένα σωρό μαθήματα, αλλά μάλλον σας καθοδηγούν σε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς και στη συνέχεια το σπάζετε.

Cloud Academy

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Cloud Academy έχει να κάνει με την εκμάθηση του cloud computing και τον εντοπισμό του τρόπου επίλυσης επιχειρηματικών προβλημάτων. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που περιστρέφονται γύρω από τον πυρήνα τους, και το καλύτερο είναι ότι ενημερώνεται κάθε μήνα.

Έχουν επίσης πολλά μαθήματα όπως το AWS ή το Microsoft Azure που προσφέρουν πιστοποιήσεις, οπότε αξίζει να τα ελέγξετε αν ψάχνετε για έκθεση. Μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών.

Katacoda

Η κωδικοποίηση δεν χρειάζεται να είναι βαρετή και η Katacoda το αποδεικνύει πολύ καλά. Έχουν προσαρμόσει μια «διασκεδαστική» προσέγγιση για τη διδασκαλία όλων αυτών των τεχνικών στοιχείων όπως το Kubernetes και το Machine Learning, βοηθώντας σας να αφομοιώσετε το υλικό με ευκολία.

  Χρειάζεστε οθόνη υψηλού ρυθμού ανανέωσης για εργασίες γραφείου;

Έχουν πάνω από 250 δωρεάν μαθήματα για να ξεκινήσετε και όλα σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε τη μάθησή σας σε κάτι ζωντανό, ώστε να μην υπάρχει μόνο «μάθηση», αλλά και «κάνει». Αν θέλετε να γίνετε προγραμματιστής, αυτός ο ιστότοπος έχει την πλάτη σας.

DataCamp

Δεδομένου ότι η γλώσσα δεδομένων έχει μεγάλη ζήτηση από τώρα και πιθανότατα θα παραμείνει εκεί, το DataCamp μπορεί να είναι ένας χρήσιμος πόρος. Εξειδικεύονται στην επιστήμη των δεδομένων και η διδασκαλία τους είναι εξαιρετικά εύκολη στην κατανάλωση, και όλα αυτά χάρη στα μικρά μαθήματά τους.

Πέρυσι έπρεπε να κωδικοποιήσω έναν αλγόριθμο Machine Learning με εκπαίδευση μόνο μιας εβδομάδας. Σήμερα το πρωί ξεκίνησα το μάθημα Machine Learning on R στο Datacamp, μέχρι στιγμής όλα καλά.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα

— Vumile Sithebe, APRM (@VumileSithebe) 9 Μαρτίου 2020

Ενδιάμεσα στα μαθήματα έχετε και άσκηση για να μπορέσετε να εφαρμόσετε αυτά που μόλις μάθατε. Το DataCamp έχει πάνω από 100 μαθήματα για μια σειρά από διαφορετικά θέματα όπως Python, SQL και Υπολογιστικά φύλλα. Μόλις ολοκληρώσετε οποιοδήποτε μάθημα, θα λάβετε το δικό σας πιστοποιητικό για να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε τις δεξιότητές σας στο μέλλον.

Cybrary

Ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε την Κυβερνοασφάλεια και την Πληροφορική, η Cybrary σας βοηθά να χτίσετε μια καριέρα σε αυτόν τον κλάδο με τον κατάλογο μαθημάτων της που έχει δημιουργηθεί από ειδικούς. Κατασκευάζουν και συγκεντρώνουν περισσότερα από 1.000 εικονικά εργαστήρια, πρακτικές δοκιμές και αξιολογήσεις σε τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η πληροφορική, η επιστήμη δεδομένων και πολλά άλλα. Και προσέξτε, αυτά είναι πλήρως ασφαλή και βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης.

Με τη βοήθεια των 200+ αξιολογήσεων δεξιοτήτων τους, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας και να αναλύετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας. Όλα αυτά σε συνδυασμό σας βοηθούν να εξασφαλίσετε μια καλύτερη καριέρα σε αυτόν τον τομέα.

Ανθρωπότητα

Με στόχο να σας διδάξει τι θέλουν οι εταιρείες τεχνολογίας, το Udacity σας προετοιμάζει με δεξιότητες που είναι οι πιο επιθυμητές. Οι κατηγορίες μαθημάτων περιλαμβάνουν:

Κάθε μάθημά τους συνοδεύεται από ασκήσεις και λαμβάνετε προσωπική βοήθεια από την ομάδα υποστήριξης. Το περιεχόμενο είναι προσανατολισμένο στο να σπάσετε την επόμενη δουλειά σας στον κλάδο της τεχνολογίας. Έτσι, αν αυτό ήταν το όνειρό σας, αυτός είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος για αυτό.

Περισσότεροι από 100.000 μαθητές έχουν αποφοιτήσει από το Udacity και θα μπορούσατε να είστε ο επόμενος.

LinkedIn Learning

Ένας κόμβος γνώσης, το LinkedIn Learning σας διευκολύνει να μάθετε τις δεξιότητες που επιθυμείτε, όλα χάρη στον τεράστιο κατάλογο μαθημάτων τους. Μερικές από τις κατηγορίες είναι:

 • Ανάπτυξη λογισμικού
 • Ανάπτυξη διαδικτύου
 • Σχέδιο
 • Επιχείρηση
 • Φωτογραφία
 • Εμπορία

Με μία μόνο συνδρομή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα μαθήματά τους κατ’ απαίτηση. Αυτήν τη στιγμή προσφέρουν έναν δωρεάν μήνα για να δοκιμάσουν την πλατφόρμα τους, οπότε μην ξεχάσετε να το πάρετε.

Skillshare

Το Skillshare λειτουργεί με μηνιαία συνδρομή που περιλαμβάνει όλα τα μαθήματά τους. Αυτή η πλατφόρμα είναι αρκετά νέα, αλλά πιθανώς η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εκεί έξω. Τα θέματα είναι ποικίλα και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Κινουμένων σχεδίων
 • Απεικόνιση
 • Σχέδιο
 • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
 • Φωτογραφία
 • Γυρίσματα
 • Επιχείρηση
 • Γραφή

Έτσι, το #Skillshare πρόκειται να γίνει το νέο μου αγαπημένο πράγμα!! ☺️

  Πώς να προσθέσετε έναν Co-Host σε μια συνάντηση Zoom

— ✨Amber René✨ (@_Je_suis_belle_) 13 Μαρτίου 2020

Τα περισσότερα από τα μαθήματα (γνωστά και ως “τάξεις”) δεν είναι τόσο λεπτομερή με τη μία. Δηλαδή, πιθανότατα θα παρακολουθήσετε πολλά μαθήματα για το θέμα για να το μάθετε πλήρως. Συνολικά, αυτή είναι μια πολύ καταπληκτική πλατφόρμα, και αναμφίβολα μια από τις αγαπημένες μου.

Code Academy

Η κωδικοποίηση είναι εξαιρετικά κερδοφόρα και ενώ υπάρχουν πολλοί πόροι στο διαδίκτυο για να την μάθετε, το Code Academy είναι ένα από τα καλύτερα εκεί έξω. Έχει μια φοιτητική βάση άνω των 45 εκατομμυρίων, και γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πρώτο βήμα, μπορείτε να κάνετε το γρήγορο κουίζ τους, ώστε να σας καθοδηγήσουν προς τα σωστά μαθήματα.

Παράλληλα με τη μάθηση, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας στον εκδότη τους και ακόμη και να λάβετε σχόλια από ειδικούς. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνετε πάντα αυτό που είναι σωστό.

Εκτός από την εκμάθηση των δεξιοτήτων, έχουν επίσης μαθήματα για το πώς να κάνουν καριέρα από την κωδικοποίηση. Πολύ ωραίο!

GoSkills

Με πολλούς νικητές βραβείων, το GoSkills είναι ένας άλλος εξαιρετικός ιστότοπος για την εκμάθηση ποικίλων δεξιοτήτων σε διάφορα θέματα όπως τα Οικονομικά, το Σχεδιασμό, τη Διαχείριση Έργων και πολλά άλλα. Χρειάζεστε μόνο μία συνδρομή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν τόνο μαθημάτων μεγέθους μπουκιάς και αυτή η πλατφόρμα είναι φιλική προς τα κινητά, ώστε να μπορείτε επίσης να μαθαίνετε εν κινήσει.

Μπορείτε να αναλύσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας, να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας, να πιστοποιηθείτε και επίσης να κερδίσετε σήματα στην πορεία. Φροντίστε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη δωρεάν δοκιμή τους.

Edx

Με περισσότερα από 2.500 μαθήματα από 140 κορυφαία ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, το Edx μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε έναν τόνο διαφορετικών δεξιοτήτων. Είτε πρόκειται για Μηχανική, Επιστήμη Δεδομένων ή Γλώσσα, αυτός ο ιστότοπος έχει μερικά σπουδαία μαθήματα.

Η γνώση του γεγονότος ότι είναι συνδεδεμένοι με τους κορυφαίους θεσμούς είναι από μόνο του κερδοφόρος εμπιστοσύνη.

Μάθετε το μέλλον

Το Future Learn λέει το όνομά τους με το να σκέφτονται το μέλλον, γι’ αυτό κυκλοφόρησαν πρόσφατα μια σειρά μαθημάτων Πρόληψης Επιδημικών Εκρήξεων. Είναι εξαιρετικοί στο να ανταποκρίνονται στις τάσεις και γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκεται η ζήτηση, έτσι μπορείτε να περιμένετε να μάθετε δεξιότητες που θα είναι κερδοφόρες για εσάς στο μέλλον.

Οι κατηγορίες μαθημάτων τους περιλαμβάνουν:

 • Πληροφορική & Επιστήμη Υπολογιστών
 • Νόμος
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων
 • Πολιτική
 • Ιατρική & Υγεία
 • Creative Arts & Media

Το Future Learn έχει επίσης περιεχόμενο που σχετίζεται με την καριέρα, ώστε να μπορείτε να καθοδηγηθείτε στον σωστό δρόμο σύμφωνα με τις δεξιότητές σας.

συμπέρασμα

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων είναι η πιο σοφή απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε αλλάζουν οι τάσεις. Οι παραπάνω ιστότοποι θα σας βοηθήσουν να μάθετε και να κατακτήσετε τις επιθυμητές δεξιότητες οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Μπορείτε να μάθετε τις πιο απαιτητικές δεξιότητες από τον καλύτερο εκπαιδευτή, απευθείας από τον υπολογιστή σας, στο σπίτι σας. Η ομορφιά της διαδικτυακής μάθησης είναι ότι μπορείτε να προγραμματίσετε το πρόγραμμα εκμάθησής σας και είναι φθηνό.