15 Μαθήματα Data Analytics για να αναπτύξετε την καριέρα σας

Υπάρχουν εκατοντάδες πόροι για να μάθετε σχετικά με την ανάλυση δεδομένων, αλλά το να βρείτε ποιος από αυτούς τους πόρους είναι ο καλύτερος για εσάς είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Γι’ αυτό ετοιμάσαμε μια λίστα με τα καλύτερα μαθήματα ανάλυσης δεδομένων και εξηγήσαμε πώς μπορεί να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερος επαγγελματίας στην ανάλυση δεδομένων.

Οπλισμένοι με τις κατάλληλες γνώσεις, μπορείτε να γίνετε ένας από τους καλύτερους αναλυτές δεδομένων στην αγορά, ενώ επενδύοντας σε ξεπερασμένα μαθήματα ανάλυσης δεδομένων, θα χάσετε πολύ χρόνο και χρήμα.

Τι είναι το Data Analytics;

Η ανάλυση δεδομένων είναι η πρακτική της εργασίας με δεδομένα για τη συλλογή χρήσιμων πληροφοριών, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων. Ο Σέρλοκ Χολμς είπε κάποτε:

«Είναι κεφαλαιώδες λάθος να θεωρητικοποιούμε πριν αποκτήσουμε τα δεδομένα. Ξεκινάμε ασυνήθιστα να διαστρεβλώνουμε τα γεγονότα για να τα προσαρμόσουμε στις θεωρίες, αντί οι θεωρίες να τα προσαρμόζουν στα γεγονότα».

Αυτή η ιδέα είναι η βάση της ανάλυσης δεδομένων. Όταν μπορούμε να εξαγάγουμε νόημα από τα δεδομένα, μας δίνει τη δυνατότητα να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις. Και ζούμε σε μια εποχή όπου έχουμε περισσότερα δεδομένα στα χέρια μας από ποτέ.

Γιατί είναι σημαντικό το Data Analytics;

Όποιος εργάζεται με ανάλυση δεδομένων αναζητά ουσιαστικές σχέσεις σε ένα σύνολο δεδομένων. Με αυτές τις σχέσεις βρίσκει κανείς απαντήσεις στα προβλήματα της εταιρείας.

Φανταστείτε, για παράδειγμα, ότι δημιουργείτε μια καμπάνια μάρκετινγκ. Συγκρίνοντας δεδομένα από τους πελάτες σας, ανακαλύπτετε ποια ηλικιακή ομάδα κυριαρχεί μεταξύ τους. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καμπάνια κατάλληλη για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Όπως στο παράδειγμα, η ανάλυση δεδομένων μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να βελτιστοποιήσει όλους τους τομείς. Οι ομάδες πωλήσεων μπορούν να γνωρίζουν ποιοι πελάτες είναι πιο πιθανό να κλείσουν συμφωνίες. Από την άλλη πλευρά, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μπορεί να καθορίσει ποιες επενδύσεις είναι οι πιο κερδοφόρες.

Συνολικά, η ανάλυση δεδομένων βοηθά τους διαχειριστές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις. Οι αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα είναι πιο ασφαλείς και φέρνουν πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η ίδια η ανάλυση δεδομένων μπορεί να δημιουργήσει πληροφορίες που οδηγούν σε επιχειρηματικές βελτιώσεις.

  3 έξυπνοι τρόποι για να αλλάξετε την ημερομηνία χρέωσης του Netflix

Ωστόσο, η μη χρήση αναλύσεων δεδομένων μπορεί να έχει απρόβλεπτα μειονεκτήματα. Εκτέλεση αυτής της διαδικασίας με λάθος τρόπο, επίσης. Μερικά παραδείγματα είναι:

  • Οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από καταστροφή ή απώλεια δεδομένων.
  • Απάτες που προκαλούν τόσο οικονομικές απώλειες όσο και προβλήματα στις σχέσεις με πελάτες και συνεργάτες.
  • Υψηλό κόστος για την αποθήκευση δεδομένων – όταν δεν υποβάλλονται σε περιοδικό καθαρισμό και οργάνωση.
  • Ζητήματα φήμης και εμπιστοσύνης από την πλευρά των πελατών.
  • Απώλεια ευκαιριών πωλήσεων ή καλών συμβολαίων επειδή δεν ξέρετε πώς να επωφεληθείτε από τα διαθέσιμα δεδομένα.

Όταν η ανάλυση δεδομένων γίνεται αποτελεσματικά, γίνεται ένα εξαιρετικό εργαλείο. Μέσω της ανάλυσης, είναι δυνατό να παρατηρηθούν σχετικά μοτίβα και τάσεις. Τα οργανωμένα δεδομένα και οι πληροφορίες δημιουργούν πληροφορίες για να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να λάβει κρίσιμες αποφάσεις.

Γιατί είναι σημαντική η ανάλυση δεδομένων για την καριέρα σας;

Ο όγκος των δεδομένων αυξάνεται καθημερινά. Δεν αρκεί όμως μόνο να τα κατέχεις. Πρέπει να δομήσετε τα αναλυτικά στοιχεία και να κατανοήσετε πώς τα δεδομένα μπορούν να οδηγήσουν έργα και παραδοτέα.

Οι επαγγελματίες που μπορούν να αναλύσουν σωστά τα δεδομένα θα είναι σε θέση να λάβουν πιο στρατηγικές και διεκδικητικές αποφάσεις. Και γι’ αυτό οι οργανισμοί αναζητούν όλο και περισσότερο αυτούς τους επαγγελματίες.

Θα πρέπει να σταματήσει η πεποίθηση ότι η ανάλυση δεδομένων προορίζεται μόνο για επιστήμονες ή αναλυτές που περιβάλλονται συνεχώς από αριθμούς και υπολογιστές.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι τομείς μιας εταιρείας παράγουν δεδομένα, είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό. Επομένως, οι επαγγελματίες που εργάζονται σε καθένα από αυτά πρέπει να έχουν την ικανότητα να αναλύουν τα δεδομένα και να τα χρησιμοποιούν στρατηγικά.

Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα μαθήματα ανάλυσης δεδομένων που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της καριέρας σας, επομένως δώστε προσοχή στην παρακάτω λίστα και επιλέξτε το σωστό που σας ταιριάζει:

Statistics for Business Analytics και Data Science AZ

Προσφέρεται από την Udemy, αυτό το μάθημα Data Analytics καλύπτει τα περισσότερα από τα βασικά στατιστικά στοιχεία που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην ανάλυση δεδομένων. Αγγίζει επίσης τα βασικά μοντέλα δοκιμών. Το υλικό του μαθήματος αποτελείται από 6 ώρες ενοτήτων βίντεο κατά παραγγελία με υπότιτλους σε διάφορες γλώσσες. Η πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος είναι εφ’ όρου ζωής και λαμβάνετε επίσης πιστοποιητικό για την ολοκλήρωση του μαθήματος.

Μάθημα Επιστήμης Δεδομένων 2022: Ολοκληρώστε το Bootcamp Επιστήμης Δεδομένων

Η Udemy προσφέρει αυτό το διάσημο μάθημα επιστήμης δεδομένων με εγγεγραμμένους περίπου 4,6 εκατομμύρια φοιτητές. Καλύπτει σχεδόν τα πάντα, από βασικά στατιστικά στοιχεία έως προηγμένη ανάλυση δεδομένων με Python. Το υλικό του μαθήματος αποτελείται από 29,5 ώρες ενοτήτων βίντεο κατά παραγγελία με πρόσβαση εφ’ όρου ζωής.

  Τα καλύτερα εργαλεία για τη μεγιστοποίηση του εύρους ζώνης δικτύου και την ανάλυση της χρήσης

Microsoft Excel – Προηγμένες φόρμουλες και λειτουργίες του Excel

Προσφέρεται από την Udemy, αυτό το μάθημα Data Analytics εστιάζει στο Mircosoft Excel. Πρέπει να έχετε κάποιες γνώσεις Excel για να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα, καθώς καλύπτει μόνο προηγμένους τύπους και συναρτήσεις excel. Αυτό το μάθημα είναι καλύτερο για άτομα που εργάζονται στον τομέα των πωλήσεων, των οικονομικών ή του μάρκετινγκ.

Εξειδίκευση Επιστήμης Δεδομένων

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης της επιστήμης δεδομένων από την Coursera που αποτελείται από πολλαπλά μαθήματα. Προσφέρεται από τον John Hopkins και πάνω από 44.000 μαθητές έχουν ήδη εγγραφεί στο πρόγραμμα. Το μάθημα σας διδάσκει τα πάντα, από το βασικό R έως την ανάπτυξη προϊόντων δεδομένων με το R Shiny.

Προτιμάται η εμπειρία σε επίπεδο αρχαρίου στην Python για εγγραφή σε αυτό το πρόγραμμα εξειδίκευσης. Χρειάζονται περίπου 11 μήνες για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου βίντεο κατά παραγγελία και πρακτικών έργων. Παίρνετε επίσης πιστοποιητικό για την ολοκλήρωση όλων των μαθημάτων. Η τιμή αυτού του μαθήματος μπορεί να είναι μεταξύ 39-79 $ ΗΠΑ ανά μήνα.

Πιστοποιητικό Google Data Analytics Professional

Προσφέρεται από τα Πιστοποιητικά Καριέρας της Google, αυτό το μάθημα καλύπτει βασικές και προηγμένες αναλύσεις δεδομένων χρησιμοποιώντας SQL, R και Tableau. Προσφέρει επίσης μια προαιρετική μελέτη περίπτωσης. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία για αυτό το μάθημα και χρειάζονται περίπου 6 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Δεξιότητες Ανάλυσης Δεδομένων και Παρουσίασης: Εξειδίκευση της Προσέγγισης της PwC

Αυτό το μάθημα επικεντρώνεται στην ανάλυση μεγάλων δεδομένων για επιχειρήσεις. Επικεντρώνεται στον καθαρισμό δεδομένων, στην οπτικοποίηση δεδομένων και στην επικοινωνία δεδομένων εντός των εταιρειών. Χρειάζονται περίπου 6 μήνες για να ολοκληρωθεί αυτό το μάθημα. Αυτό το μάθημα μπορεί να σας κοστίσει οτιδήποτε μεταξύ 39-79 $ ανά μήνα, ανάλογα με τη συνδρομή.

Business Analytics για λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων

Αυτό το μάθημα Edx είναι ένα πρόγραμμα ανάλυσης επιχειρηματικών δεδομένων με ρυθμό εκπαιδευτή που επικεντρώνεται στη χρήση του Mircosoft Power BI για προγνωστική μοντελοποίηση και εταιρική ανάλυση δεδομένων. Το στοχευμένο κοινό αυτού του μαθήματος είναι οι διευθυντές επιχειρήσεων. Η τιμή αυτού του μαθήματος είναι περίπου $399.

Αναλυτής δεδομένων με τον R

Αυτό το κομμάτι DataCamp περιλαμβάνει 19 μαθήματα που διδάσκουν βασικά στατιστικά στοιχεία, χειρισμό βάσεων δεδομένων και διαχείριση με SQL, R από αρχάριους έως προχωρημένους, συμπεριλαμβανομένων βιβλιοθηκών όπως το tidyverse και το ggplot 2. Το κόστος αυτού του κομματιού μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 12,42-33,25 $.

Big Data Analytics με Tableau

Αυτό το μάθημα Pluralsight σάς διδάσκει θεμελιώδη και προηγμένη ανάλυση μεγάλων δεδομένων χρησιμοποιώντας το Tableau. Το περιεχόμενο του μαθήματος αποτελείται από περίπου 4 ώρες βίντεο κατά παραγγελία. Η τιμή αυτού του μαθήματος μπορεί να κυμαίνεται από 29 έως 45 $ ανά μήνα, ανάλογα με τον τύπο της συνδρομής.

  Διορθώστε τη σίγαση του μικροφώνου σας από τις Ρυθμίσεις συστήματος στο Google Meet

Ανάλυση δεδομένων με Python και SQL

Αυτό το πρόγραμμα αναλυτών δεδομένων νανοβαθμίου από την Udacity είναι ένα μάθημα 4 μηνών με ρυθμό εκπαιδευτή. Οι προϋποθέσεις για αυτό το μάθημα περιλαμβάνουν βασική εξοικείωση με Python και SQL. Το μάθημα περνά από βασική ανάλυση δεδομένων έως οπτικοποίηση δεδομένων με έργα πραγματικού κόσμου και υποστήριξη βιογραφικών. Η τιμή αυτού του μαθήματος είναι $1199.

Γίνετε Αναλυτής Δεδομένων

Προσφέρεται από το LinkedIn Learning, αυτό το πρόγραμμα αναλυτών δεδομένων αποτελείται από 6 μαθήματα με πάνω από 28 ώρες ενοτήτων μεγέθους bite που καλύπτουν βασικά στατιστικά στοιχεία, ανάλυση δεδομένων και τη χρήση προηγμένου λογισμικού όπως το Microsoft Power BI και το Tableau. Η τιμή αυτού του προγράμματος μπορεί να είναι περίπου 19,99 $ – 29,99 $ ανά μήνα, ανάλογα με τη συνδρομή.

Διαδικτυακή ανάλυση δεδομένων

Πρόκειται για μια ανάλυση δεδομένων με ρυθμό εκπαιδευτή από τη Γενική Συνέλευση που εστιάζει στη χρήση του Excel, SQL και Tableau για ανάλυση δεδομένων μαζί με έργα πραγματικού κόσμου. Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για ανάλυση επιχειρήσεων. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 6 εβδομάδες και κοστίζει περίπου 3.950 $. Ωστόσο, προσφέρουν επιλογή δόσεων.

Εκπαίδευση αναλυτών δεδομένων Cloudera

Αυτό είναι ένα μάθημα για προχωρημένους αναλυτές δεδομένων που προσφέρεται από την Cloudera, το οποίο απαιτεί κάποια προηγούμενη γνώση της γραμμής εντολών SQL και Linux. Το μάθημα διδάσκει προηγμένη ανάλυση εταιρικών δεδομένων με Apache Hive και Hadoop. Τιμολόγηση κατά παραγγελία.

Διαδρομή Καριέρας Αναλυτών Δεδομένων

Αυτό το εντατικό μάθημα αναλυτών δεδομένων Python διδάσκει τα πάντα, από βασικό έως προχωρημένο, συμπεριλαμβανομένης της οπτικοποίησης δεδομένων με έργα πραγματικού κόσμου. Σας προετοιμάζει για θέσεις εισαγωγικού επιπέδου. Μπορείτε να λάβετε πιστοποιητικό στο τέλος της ολοκλήρωσης του μαθήματος.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Data Analytics

Αυτό είναι ένα προηγμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ανάλυσης δεδομένων που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο Purdue σε συνεργασία με την IBM. Το μάθημα χρησιμοποιεί 14 διαφορετικά έργα πραγματικής ζωής για τη διδασκαλία της ανάλυσης δεδομένων χρησιμοποιώντας Python και R.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 8 μήνες και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Το τέλος εισόδου στο πρόγραμμα είναι περίπου 1.999 $, αλλά υπάρχει επιλογή δόσεων.

Τελικές Λέξεις

Το “Data is the new oil” δεν είναι υπερβολή, όπως μας έδειξαν τα τελευταία χρόνια, και η σημασία των δεδομένων και των αναλύσεων δεδομένων πρόκειται να αυξηθεί. Με ένα από αυτά τα μαθήματα που πληρούν τις απαιτήσεις του τομέα σας όσον αφορά την τεχνολογία ή τη γλώσσα προγραμματισμού, μπορείτε να προωθήσετε την καριέρα σας σε αυτήν την εποχή δεδομένων.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε R για την επιστήμη δεδομένων.

Εξερευνήστε ορισμένους πόρους για να βρείτε δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για να μάθετε οτιδήποτε νέο.