15 λύσεις υπερθέρμανσης τηλεφώνου Android

Το Android είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα στις μέρες μας. Δυστυχώς, τα τηλέφωνα και τα tablet Android αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερθέρμανσης. Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται σε οποιαδήποτε συσκευή Android, ανεξάρτητα από τη μάρκα ή τον κατασκευαστή, καθώς οι συσκευές Android δεν διαθέτουν συστήματα ψύξης όπως ένας υπολογιστής. Πολλοί από εσάς μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα υπερθέρμανσης τηλεφώνου στο OnePlus και κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί τα τηλέφωνα Samsung υπερθερμαίνονται; Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε εκπληκτικές λύσεις για το πρόβλημα υπερθέρμανσης ή θέρμανσης τηλεφώνου Android.

Λόγοι για τη θέρμανση του τηλεφώνου Android

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο ζεσταίνεται το τηλέφωνο Android είναι να αφήνετε το τηλέφωνό σας σε άμεσο ηλιακό φως ή σε ζεστό μέρος, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο. Μπορεί να μην δίνετε αρκετό χρόνο ψύξης στη συσκευή σας. Εκτός από αυτά, αυτοί οι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα υπερθέρμανσης:

 • Διπλότυπος ή μη τυπικός φορτιστής και καλώδιο
 • Θήκη τηλεφώνου από σιλικόνη ή μεταλλική
 • Προβλήματα μπαταρίας.
 • Ανεπαρκές σήμα δικτύου.
 • Παίζοντας βίντεο ή παιχνίδια με υψηλά γραφικά.
 • Μακροπρόθεσμες εκκρεμείς ενημερώσεις.
 • Extreme Multitasking μεταξύ πολλών εφαρμογών.
 • Παρουσία κακόβουλου λογισμικού.

Πίνακας περιεχομένων

Οι καλύτερες λύσεις υπερθέρμανσης τηλεφώνου Android

Θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε πού θερμαίνεται το τηλέφωνό σας πριν προσπαθήσετε να το διορθώσετε.

Πώς να προσδιορίσετε την πηγή υπερθέρμανσης

Τα κοινά σημεία όπου ένα τηλέφωνο θερμαίνεται είναι η κάμερα, το πίσω μέρος του τηλεφώνου ή η θύρα φόρτισης.

 • Εάν το τηλέφωνό σας θερμαίνεται εκτός από την κάμερα, μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική χρήση. Επομένως, κλείστε τις εφαρμογές κάμερας που εκτελούνται στο παρασκήνιο.
 • Εάν το τηλέφωνό σας θερμαίνεται στο κάτω μέρος, ο λόγος πίσω από αυτό μπορεί να είναι ο φορτιστής ή η θύρα φόρτισής σας. Εάν το τηλέφωνό σας θερμαίνεται κάθε φορά που το φορτίζετε, αντικαταστήστε το φορτιστή σας.

Συμβουλή: Για να κλείσετε όλες τις διαδικασίες παρασκηνίου ταυτόχρονα, επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας Android.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα υπερθέρμανσης στη συσκευή σας Android, ακολουθήστε την ολοκληρωμένη λίστα με τις λύσεις υπερθέρμανσης smartphone Android.

Σημείωση: Δεδομένου ότι τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων, διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε κάποια στη συσκευή σας.

Μέθοδος 1: Αποφύγετε την τοποθέτηση/χρήση του τηλεφώνου στο φως του ήλιου

Η τοποθέτηση του τηλεφώνου σας στο φως του ήλιου είναι ο κοινός παράγοντας που προκαλεί τη θέρμανση του τηλεφώνου Android ή το πρόβλημα υπερθέρμανσης του OnePlus. Την καλοκαιρινή περίοδο η ζέστη μπορεί να ζεστάνει το τηλέφωνό σας πολύ γρήγορα.

 • Να είστε πάντα προσεκτικοί ώστε να μην αφήνετε το τηλέφωνό σας σε θερμαινόμενο περιβάλλον. Επίσης, αποφύγετε να τοποθετείτε το κινητό σας στο αυτοκίνητο όταν φεύγετε έξω από αυτό.
 • Εάν το ηλιακό φως είναι η αιτία για την αύξηση της θερμοκρασίας της συσκευής σας, θα πρέπει να μετακινήσετε αμέσως το τηλέφωνό σας σε ένα πιο δροσερό μέρος, όπως σε σκιερό ή καλυμμένο χώρο.
  Πώς να διαχειριστείτε την ακρίβεια τοποθεσίας στο Android

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε τον γνήσιο φορτιστή και το καλώδιο της εταιρείας

Κάθε φορά που αγοράζετε ένα νέο τηλέφωνο, το τηλέφωνο συνοδεύεται από αξεσουάρ όπως φορτιστής και ακουστικά. Λόγω φθοράς, ο εν λόγω φορτιστής μπορεί να αρχίσει να δυσλειτουργεί. Επομένως, θα πρέπει να αγοράσετε έναν νέο φορτιστή.

 • Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αγοράσετε γνήσιο/τυπικό φορτιστή που προτείνεται από τους κατασκευαστές.
 • Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αγοράζουν διπλούς φορτιστές επειδή είναι οικονομικοί. Αλλά η ποιότητά τους δεν είναι καλή και μπορεί να βλάψει τη συσκευή σας μακροπρόθεσμα.

Μέθοδος 3: Καθαρίστε τη θύρα φόρτισης και την υποδοχή ακουστικών

Εάν η θύρα σας είναι καλυμμένη με σκόνη, δεν θα συνδεθεί σωστά με τον φορτιστή σας όταν προσπαθείτε να τη φορτίσετε, αυξάνοντας έτσι τη θερμότητα του Android σας. Παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να συμβεί και με τα ακουστικά. Ως εκ τούτου, ο καθαρισμός της υποδοχής μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος υπερθέρμανσης του τηλεφώνου Android, συμπεριλαμβανομένων των OnePlus και Samsung.

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή πατώντας το κουμπί λειτουργίας για μερικά δευτερόλεπτα.

2. Αφαιρέστε την μπαταρία από το τηλέφωνό σας, εάν είναι αποσπώμενη.

3. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα προσεκτικά για να την καθαρίσετε.

Σημείωση: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδα για να το καθαρίσετε καθώς σπάει εύκολα και θα κολλήσει στη θύρα. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συνδετήρες καθώς μεταφέρουν ηλεκτρισμό. Οτιδήποτε είναι αιχμηρό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

4. Τοποθετήστε ξανά την μπαταρία και ενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας.

Μέθοδος 4: Αφαιρέστε τη θήκη του τηλεφώνου πριν τη φόρτιση

Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν μια θήκη τηλεφώνου για την προστασία της. Οι θήκες τηλεφώνου είναι καλές για την προστασία του τηλεφώνου, αλλά είναι ανησυχητικό όταν πρόκειται για υπερθέρμανση του τηλεφώνου. Θα πρέπει να αφαιρέσετε τη θήκη σας όταν το τηλέφωνό σας υπερθερμαίνεται γιατί, θα είναι δύσκολο για το τηλέφωνό σας να απελευθερώσει τη θερμότητα και να κρυώσει μόνο του. Η κατάσταση επιδεινώνεται σε μεταλλικές και δερμάτινες θήκες.

 • Αφαιρέστε τη θήκη του τηλεφώνου από το Android σας.

 • Καθαρίστε το τηλέφωνό σας με ένα στεγνό πανί.

 • Περιμένετε μέχρι το τηλέφωνο να κρυώσει ή να φορτιστεί και αντικαταστήστε τη θήκη του τηλεφώνου σας.

Μέθοδος 5: Μη χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο συνεχώς ή κατά τη φόρτιση

Ο κύριος λόγος που αυξάνει τη θερμοκρασία της συσκευής σας είναι η συνεχής χρήση του τηλεφώνου σας. Επομένως, ακολουθήστε τις προφυλάξεις που δίνονται για να αποφύγετε το πρόβλημα υπερθέρμανσης του τηλεφώνου OnePlus:

 • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, δώστε του λίγο ελεύθερο χρόνο και ξεκουράστε τη συσκευή σας για λίγο.
 • Συνιστάται ιδιαίτερα να μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας ενώ το φορτίζετε.

Μέθοδος 6: Αντικαταστήστε την μπαταρία του τηλεφώνου

Αφού χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η μπαταρία του τηλεφώνου σας αδειάζει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Αν ναι, σημαίνει ότι η μπαταρία του τηλεφώνου σας χάνει τη χωρητικότητά της. Μπορείτε να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας σας ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται στον οδηγό μας Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας στο Android.

 • Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να αγοράσετε μια νέα μπαταρία το συντομότερο δυνατό για να αναζητήσετε λύσεις υπερθέρμανσης τηλεφώνου Android.
 • Εναλλακτικά, η μπαταρία της συσκευής σας μπορεί να επισκευαστεί από τοπικά συνεργεία επισκευής ή ηλεκτρονικά καταστήματα αλληλογραφίας.

Μέθοδος 7: Διασφαλίστε τη σωστή συνδεσιμότητα δικτύου

Όλοι γνωρίζουν ότι το τηλέφωνό σας αντιμετωπίζει ανεπαρκή σήματα σε χαμηλό δίκτυο. Ελέγξτε εάν έχετε επαρκείς ρυθμίσεις παρόχου δικτύου στο κινητό σας, όπως εξηγείται παρακάτω:

1. Πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην Αρχική οθόνη σας.

2. Πατήστε την επιλογή Κάρτες SIM & δίκτυα κινητής τηλεφωνίας όπως φαίνεται.

3. Τώρα, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Mobile data είναι ενεργοποιημένη.

4. Εάν χρησιμοποιείτε δίκτυο περιαγωγής, πατήστε Σύνθετες ρυθμίσεις.

5. Στη συνέχεια, πατήστε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Διεθνής περιαγωγή και ορίστε την επιλογή σε Πάντα όπως φαίνεται.

6. Στη συνέχεια, πατήστε στην Περιαγωγή δεδομένων.

7. Στη συνέχεια, πατήστε Ενεργοποίηση για να επιβεβαιώσετε το μήνυμα.

Αφού ενεργοποιήσετε τη σύνδεση δικτύου σας, η συσκευή σας δεν θα εκτελεί πλέον επιπλέον πόρους για την αναζήτηση του δικτύου της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Αυτό μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του κινητού σας.

Μέθοδος 8: Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Το Bluetooth είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του smartphone. Εάν το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο στη συσκευή σας αλλά δεν είναι συνδεδεμένο σε καμία συσκευή Bluetooth, πραγματοποιεί σάρωση για σύνδεση συσκευών και αυτό προκαλεί ζεστό το τηλέφωνο Android ή πρόβλημα υπερθέρμανσης του OnePlus. Αυτό ισχύει επίσης για το Wi-Fi και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Ως εκ τούτου, είναι καλή πρακτική να τα απενεργοποιείτε όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

1. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου.

2. Πατήστε στο εικονίδιο Bluetooth για να το απενεργοποιήσετε.

3. Ομοίως, πατήστε το εικονίδιο Wi-Fi για να το απενεργοποιήσετε.

4. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ξεκουράστε το κινητό σας μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Μέθοδος 9: Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης κατά τη φόρτιση

 • Εάν το τηλέφωνό σας έχει χαμηλό σήμα ή καθόλου σήμα, μπορεί να δείτε το τηλέφωνό σας Android να θερμαίνεται. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης μέχρι να επιστρέψει το σήμα και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας.
 • Συνιστάται επίσης να φορτίζετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης:

1. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου.

2. Πατήστε το εικονίδιο Λειτουργία αεροπλάνου.

Μέθοδος 10: Αποφύγετε την αναπαραγωγή παιχνιδιών και τη ροή βίντεο σε υψηλή ποιότητα

Σχεδόν σε όλους αρέσει να παίζουν παιχνίδια στο τηλέφωνό τους, ειδικά στα παιδιά. Αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι τα παιχνίδια καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία από άλλες εφαρμογές και απαιτούν υψηλές ταχύτητες επεξεργασίας GPU. Παίζοντας παιχνίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα αυξάνει τη θερμοκρασία της συσκευής σας. Το ίδιο συμβαίνει όταν κάνετε ροή βίντεο HD για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς ενδιάμεσα διαλείμματα.

Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλα τα τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων μεσαίου προϋπολογισμού, προηγμένης τεχνολογίας και ναυαρχίδας. Ως εκ τούτου, η ξεκούραση του τηλεφώνου σας για λίγα λεπτά κάθε ώρα είναι απαραίτητη για να μην υπερθερμανθεί.

Μέθοδος 11: Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα εγκατάστασης άγνωστων εφαρμογών

Η εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών στο τηλέφωνό σας Android, όταν είναι ενεργοποιημένη, επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να εγκαθιστά εφαρμογές από όλες τις πηγές. Αυτή είναι μια μη ασφαλής ρύθμιση που συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα και μπορεί να προκαλέσει θερμότητα στο τηλέφωνο Android OnePlus ή Samsung. Απενεργοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση ως εξής:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας όπως πριν.

2. Αναζητήστε μια επιλογή για προστασία απορρήτου και πατήστε σε αυτήν.

3. Ανοίξτε τα Ειδικά δικαιώματα πατώντας το.

4. Τώρα πατήστε Εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών.

5. Απενεργοποιήστε το Allow από αυτήν την επιλογή πηγής όπως απεικονίζεται παρακάτω.

Μέθοδος 12: Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης σας είναι μία από τις καλύτερες λύσεις υπερθέρμανσης τηλεφώνου Android. Αν ανεβάζετε τη φωτεινότητά σας πολύ ψηλά, δημιουργείται θερμότητα, επειδή αναγκάζει την μπαταρία σας να λειτουργεί πιο σκληρά. Μπορεί να καταστρέψει την οθόνη του τηλεφώνου σας μακροπρόθεσμα. Έτσι, μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης ως εξής:

1. Αποκτήστε πρόσβαση στις Γρήγορες ρυθμίσεις σύροντάς τις προς τα κάτω από την κορυφή.

2. Σύρετε το ρυθμιστικό Brightness προς τα αριστερά για να μειώσετε τα επίπεδα φωτεινότητας.

Επιπλέον, σκεφτείτε να αγοράσετε αντιθαμβωτικά προστατευτικά για την οθόνη του τηλεφώνου σας, ώστε να μην χρειάζεται να αυξήσετε τη φωτεινότητά σας στο φως του ήλιου.

Μέθοδος 13: Απεγκατάσταση εφαρμογών εξάντλησης μπαταρίας

Υπερθερμαίνονται τα τηλέφωνα Samsung; Ναι, αλλά μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα θέρμανσης του τηλεφώνου Samsung ή OnePlus Android απεγκαταστώντας τις εφαρμογές εξάντλησης της μπαταρίας όπως περιγράφεται παρακάτω:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.

2. Τώρα πατήστε Εφαρμογές.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Διαχείριση εφαρμογών όπως φαίνεται.

4. Τώρα απεγκαταστήστε τυχόν εφαρμογές που φαίνονται ανεπιθύμητες ή εφαρμογές που καταναλώνουν την μπαταρία σας πατώντας το εικονίδιο Κατάργηση εγκατάστασης που φαίνεται παρακάτω.

Μέθοδος 14: Διατηρήστε ενημερωμένο το λογισμικό Android

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του τηλεφώνου σας, μπορεί επίσης να αυξήσει τη θερμοκρασία της συσκευής σας. Όλες οι εφαρμογές και το τηλέφωνό σας θα πρέπει να διατηρούνται ενημερωμένα γιατί μπορεί να προκληθεί θέρμανση του τηλεφώνου Android. Η ενημέρωση του τηλεφώνου σας όχι μόνο αυξάνει την απόδοση του τηλεφώνου σας αλλά και διορθώνει σφάλματα, εάν υπάρχουν. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο μη αυτόματης ενημέρωσης Android στην πιο πρόσφατη έκδοση για να μάθετε να το κάνετε αυτό.

Μέθοδος 15: Ελέγξτε για κακόβουλο λογισμικό και ιούς

Το κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο τηλέφωνο Android. Οι προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού δεν επικεντρώνονται στην υγεία της συσκευής σας, το μόνο που θέλουν είναι τα δεδομένα σας. Μπορεί να επιτεθεί στο τηλέφωνό σας

 • Μέσω διαφημίσεων που ονομάζονται κακή διαφήμιση ή
 • Μέσω ψεύτικων εφαρμογών.

Ορισμένες εφαρμογές κάνουν τη δουλειά της αφαίρεσης τέτοιου κακόβουλου λογισμικού και ονομάζονται εφαρμογές προστασίας από ιούς. Η χρήση εφαρμογών προστασίας από ιούς είναι μία από τις καλύτερες λύσεις υπερθέρμανσης τηλεφώνου Android. Αυτές οι εφαρμογές σάς βοηθούν να εντοπίσετε κακόβουλο λογισμικό, να εξαλείψετε κακόβουλο λογισμικό και να αποτρέψετε την είσοδο κακόβουλου λογισμικού στο τηλέφωνό σας. Διαβάστε τη λίστα με τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς για Android εδώ.

Επαγγελματική συμβουλή: Οι καλύτερες εφαρμογές για να χαλαρώσετε το τηλέφωνο Android

Τώρα γνωρίζετε την απάντηση στην ερώτησή σας εάν τα τηλέφωνα Samsung υπερθερμαίνονται. Πώς να επιλύσετε αυτό το ζήτημα;

Μπορείτε να κατεβάσετε αποκλειστικές εφαρμογές που βοηθούν στην ψύξη του τηλεφώνου σας όποτε θερμαίνεται. Και αυτό, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικά από αυτά είναι:

Σημείωση: Εάν τίποτα δεν λειτουργεί, διαβάστε τον οδηγό μας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας Android και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του κινητού σας.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος για την εκμάθηση λύσεων υπερθέρμανσης τηλεφώνου Android. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, ενημερώστε μας για τα ερωτήματα και τις πολύτιμες προτάσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.