15 Κουίζ Παγκόσμιου Χάρτη [Free Geoguessr Alternatives] για να δοκιμάσετε τη γεωγραφία σας

Το GeoGuessr είναι ένα δημοφιλές είδος εκπαιδευτικού παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 2013 και επιτρέπει στους παίκτες να βάλουν τη γεωγραφική τους εμπειρία στην απόλυτη δοκιμασία.

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό εάν είστε λάτρης των εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Στο παρελθόν προσφερόταν χωρίς κόστος. Από το 2019, είναι πλέον μια επί πληρωμή υπηρεσία λόγω της απόφασης της Google να αυξήσει τα ποσοστά του API Χαρτών της.

Μετά την αύξηση της τιμής, αρκετοί προγραμματιστές στράφηκαν σε εναλλακτικές λύσεις για τους Χάρτες Google, όπως το OpenStreetMap. Ωστόσο, η GeoGuessr αποφάσισε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες χαρτογράφησης της Google.

Λόγω της δαπανηρής χρέωσης, ωστόσο, πολλοί παίκτες του GeoGuessr αναζητούν τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας μεταξύ αυτών, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα 15 κορυφαία παιχνίδια trivia που βασίζονται στη γεωγραφία παρόμοια με το GeoGuessr που μπορείτε να παίξετε αυτήν τη στιγμή.

Το Geoguessr είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στη γεωγραφία, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, και θα χρησιμοποιεί το Google Street View για να δοκιμάσει την ικανότητα των παικτών να αναγνωρίζουν το περιβάλλον τους σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Στους παίκτες θα δοθεί ένας χάρτης για να δουν. Οι παίκτες έχουν πρόσβαση σε μια ποικιλία επιλογών παιχνιδιού κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Trevor Rainbolt, συχνά γνωστός ως Rainbolt, είναι ένας παίκτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αγωνίζεται στο GeoGuessr. Το Rainbolt δημοσιεύει βίντεο που επισημαίνουν τις τοποθεσίες των δημοφιλών μουσικών βίντεο και των viral βίντεο.

Στο TikTok, ο Rainbolt δημοσιεύει τα βίντεό του και το σύντομο περιεχόμενο βίντεο με το ψευδώνυμο “Georainbolt”. Επιπλέον, ανεβάζει βίντεο στο YouTube.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, ο Rainbolt άρχισε να βελτιώνει τις ικανότητές του στο GeoGuessr παρακολουθώντας για τέσσερις έως πέντε ώρες κάθε μέρα, εστιάζοντας την προσοχή του σε αναγνωρίσιμα σημεία, όπως πινακίδες και τηλεφωνικούς πόλους, και παρατηρώντας τις ζωντανές ροές άλλων παικτών.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Geoguessr;

Το GeoGuessr μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους δασκάλους για την ενθάρρυνση των μαθητών να αναπτύξουν ενδιαφέρον για τους πολιτισμούς και τις χώρες άλλων περιοχών και τις δεξιότητες κριτικής σκέψης που είναι απαραίτητες για την ανάλυση γεωγραφικών και πολιτιστικών τοπίων.

Οι παίκτες οδηγούνται φυσικά να ανακτήσουν τις προηγούμενες γνώσεις τους σχετικά με γεωγραφικές διακρίσεις, οικοσυστήματα, τους κατοίκους τους και άλλα θέματα, ενώ προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα ή να ξεπεράσουν την υψηλή βαθμολογία ενός φίλου στο παιχνίδι.

Για παράδειγμα, οι παίκτες μπορούν να ξεκινήσουν την εικασία καθορίζοντας ποιο ημισφαίριο κοιτάζουν. Οι παίκτες βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο όταν ο ήλιος βρίσκεται στα νότια της κάμερας.

Θα μπορούσαν επίσης να βασίσουν την πρόβλεψή τους σε υποδείξεις που παρέχονται από τη γεωγραφία του περιβάλλοντος, όπως το έδαφος, τα φυτά ή ο καιρός.

Στο GeoGuessr, οι παίκτες έχουν επίσης την επιλογή να δημιουργήσουν τους χάρτες τους. Αυτό επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν τη θεμελιώδη κατανόηση της γεωγραφίας και να εξοικειωθούν με νέες τοποθεσίες.

Επιπλέον, οι δάσκαλοι μπορεί να ενθαρρύνουν τους μαθητές να δημιουργήσουν χάρτες που έχουν κάποιο είδος προσωπικής σημασίας για αυτούς. Ενώ παίζουν αυτό το παιχνίδι, οι μαθητές θα αποκτήσουν πολύτιμες μεταβιβάσιμες δεξιότητες όπως οπτική ανάλυση, εντοπισμό και ερμηνεία στοιχείων και ερευνητικές δεξιότητες.

Πώς να τα πάτε καλά στο GeoGuessr;

Μπορείτε να αποδώσετε καλά με τις παρακάτω συμβουλές και κόλπα του GeoGuessr.

Εξάλειψη χωρών

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε ποιες χώρες δεν έχουν κάλυψη Google Street View. Επειδή το GeoGuessr χρησιμοποιεί το Google Street View, η θεμελιώδης κατανόηση του ποιες χώρες και τοποθεσίες δεν καλύπτει το Google Street View θα σας επιτρέψει να εφαρμόσετε μια διαδικασία εξάλειψης για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας.

Εάν παίζετε ένα τυπικό παιχνίδι, τις περισσότερες φορές, θα καταλήξετε σε τεράστιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ρωσία ή η Αυστραλία. Χώρες μικρότερης κλίμακας έχουν μικρότερη πιθανότητα ανάδυσης.

Μάθετε να εντοπίζετε μέρη χρησιμοποιώντας σκιές

Εξετάστε τις σκιές γύρω σας για να προσδιορίσετε σε ποια περιοχή του κόσμου βρίσκεστε τώρα. Αυτή είναι μια έξυπνη κίνηση. Ελέγξτε την πυξίδα στην οθόνη GeoGuessr για να προσδιορίσετε την κατεύθυνση που αντιστοιχεί στον βορρά (το κόκκινο σημείο θα δείχνει βόρεια). Εξετάστε πού πέφτουν οι σκιές σας και πράξτε ανάλογα.

  Speed ​​Test IP και Data Center του δημοφιλούς παρόχου φιλοξενίας

Εάν το σημείο της σκιάς είναι στραμμένο προς το βορρά, τότε ο ήλιος λάμπει από το νότο, κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα βρίσκεστε στο βόρειο ημισφαίριο.

Χρησιμοποιήστε σενάρια και γλώσσες

Τα σενάρια και οι γλώσσες που συναντάτε μπορεί να είναι μερικοί από τους πιο ενδεικτικούς δείκτες της τοποθεσίας σας στον κόσμο. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπεράνετε ότι βρίσκεστε τώρα στη Ρωσία εάν δείτε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κυριλλική γραφή.

Πολλές γλώσσες, όπως τα βουλγαρικά, τα καζακικά, τα ουκρανικά, τα μακεδονικά, τα λευκορωσικά και δεκάδες άλλες, χρησιμοποιούν επίσης το κυριλλικό αλφάβητο για να γράψουν τα αλφάβητά τους.

Ρίξτε μια ματιά στο Cars

Εξοικειωθείτε με την ιδέα ότι η επισκεψιμότητα θα εμφανίζεται διαφορετική σε κάθε χώρα που επισκέπτεστε. Μπορείτε να συμπεράνετε με ασφάλεια ότι δεν βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εάν δείτε να επικρατούν μοτοσικλέτες ή σκούτερ. Εάν υπάρχουν μόνο μερικά σκούτερ, μπορεί να βρίσκεστε σε ένα ευρωπαϊκό έθνος.

Εάν βρίσκεστε στην Ανατολική ή Νοτιοανατολική Ασία, το πιθανότερο είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός σκούτερ σας περιβάλλει. Από την άλλη πλευρά, αν δείτε να κυριαρχούν μοτοσικλέτες με μικρότερους κυβισμούς κινητήρα (στην περιοχή από 100 έως 150 cc), θα μπορούσατε να βρίσκεστε στη Νότια Αμερική.

Μαντεύοντας μια τοποθεσία από μια εικόνα

Αυτή η μέθοδος είναι λίγο παρόμοια με το GeoGuessr αλλά με μια μικρή ανατροπή. Εδώ, θα πρέπει να μαντέψετε την τοποθεσία του μέρους κοιτάζοντας την εικόνα. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις geoguessr που εκπληρώνουν αυτόν τον σκοπό.

City Guesser

Το City Guesser είναι ένας ιστότοπος που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν βίντεο που τραβήχτηκαν ενώ κάνουν βόλτα, οδηγούν ή πετούν πάνω από τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα παιχνίδι προγράμματος περιήγησης που βασίζεται σε γεωγραφία και στοχεύει να προσφέρει στους παίκτες μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού και εικασίας παγκοσμίως.

Ανέβηκε για πρώτη φορά στις 13 Αυγούστου 2020 και από τότε προσελκύει εκατοντάδες λάτρεις της γεωγραφίας καθημερινά.

Τα αστικά περιβάλλοντα και τα κινούμενα κλιπ του City Guesser σάς παρέχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για να εργαστείτε σε σύγκριση με το GeoGuessr, το οποίο συχνά σας τοποθετεί σε έναν αγροτικό δρόμο χωρίς τίποτα άλλο εκτός από τη γύρω βλάστηση και τον καιρό να σας καθοδηγεί.

Αντε χάσου

Το Get Lost είναι ένα παιχνίδι γεωγραφικής εξερεύνησης που χρησιμοποιεί διαδικαστικά δημιουργημένους οδικούς χάρτες. Αν θέλετε να παίξετε αυτό το παιχνίδι, σε αντίθεση με τις άλλες εναλλακτικές, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε σε λογαριασμό. Αυτό το παιχνίδι δεν είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι. Αναλύστε τις φωτογραφίες των γωνιών του δρόμου για τυχόν συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τη θέση σας.

Για να κάνετε μια ενημερωμένη εκτίμηση, κάντε κλικ στον χάρτη όπου πιστεύετε ότι βρίσκεται. Θα γίνουν πέντε γύροι συνολικά.

Η βαθμολογία σας στο παιχνίδι καθορίζεται από το πόσο κοντά είναι η πρόβλεψή σας στην πραγματική τοποθεσία που εμφανίζεται στην προβολή δρόμου. Η τεχνική για τον καθορισμό των βαθμολογιών είναι σχετικά απλή και το μέγιστο δυνατό σύνολο πόντων για κάθε γύρο ορίζεται επί του παρόντος σε 5.000.

Γεωστατική

Με λίγα λόγια, το Geostatic είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι κουίζ γεωγραφίας που παίζεται δωρεάν και διαθέτει μεγάλη ποικιλία επιλογών παιχνιδιού. Μπορείτε να παίξετε Geotastic μόνοι σας ή με άλλα άτομα online.

Μπορείτε να εξατομικεύσετε την εμπειρία σας στις προτιμήσεις σας λόγω των πολλών διαθέσιμων επιλογών προσαρμογής σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών.

Επιπλέον, υπάρχουν πρόσθετα κυνήγια υψηλής βαθμολογίας, προκλήσεις και εποχιακές λειτουργίες κατάταξης για συμμετοχή.

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο που πέφτει την τελευταία ημέρα του μήνα, φιλοξενούν μια ζωντανή εκδήλωση κοινότητας στο Twitch. Η ακριβής ημέρα και ώρα θα δημοσιοποιηθούν εκ των προτέρων και θα είναι δυνατός ο εντοπισμός τους στην αρχική σελίδα, στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και στον επίσημο διακομιστή Discord.

Κρυφτό

Το Hide and Seek World (HaSW) έχει μια πιο διασκεδαστική εμπειρία χρήστη από άλλους, καθώς σας φέρνει ενάντια σε άλλους διαδικτυακούς παίκτες σε έναν διαγωνισμό για να πλησιάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εικόνα του Street View.

Μπορείτε είτε να φτιάξετε το δικό σας παιχνίδι για να συμμετέχετε εσείς και οι φίλοι σας είτε να συμμετάσχετε σε ένα δημόσιο παιχνίδι που παίζεται ήδη στο Find Wolly. Ο Wolly είναι η μασκότ τεχνητής νοημοσύνης της HaSW.

  Μπορείτε να αποστείλετε ένα Snap; Κατά μια έννοια

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει να συμμετέχετε μόνο σε δύο δημόσια παιχνίδια την ημέρα, αλλά δεν υπάρχουν τέτοια όρια στα ιδιωτικά παιχνίδια.

GuessWhere Challenge

Το GuessWhere Challenge είναι ένα απίστευτο (γεωπρόκληση) παιχνίδι κουίζ που περιλαμβάνει την εικασία τυχαίων θέσεων. Θα σας μεταφέρει σε μια άγνωστη τοποθεσία οπουδήποτε στον κόσμο.

Το παιχνίδι θα σας δείξει μια πανοραμική προβολή και, στη συνέχεια, θα πρέπει να το εντοπίσετε σε έναν χάρτη. Όσο πιο κοντά πλησιάζετε στην πραγματική απάντηση με την εικασία σας, τόσο περισσότερους πόντους θα λάβετε.

Λάβετε μέρος σε πέντε γύρους κατανεμημένους σε πέντε διαφορετικούς χώρους. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη γεωγραφική αποστολή, να ανεβείτε στην κορυφή της λίστας υψηλής βαθμολογίας και να κερδίσετε όλα τα επιτεύγματα;

Ασκήστε τις γεωγραφικές σας γνώσεις, κάντε ένα εικονικό ταξίδι, εξοικειωθείτε με νέες τοποθεσίες και αναλάβετε διάφορες συναρπαστικές γεωγραφικές προκλήσεις!

Πού είμαι

Το Where Am I είναι ένα άλλο παιχνίδι όπου πρέπει να μαντέψετε πού βρίσκεστε. Θα ξεκινήσετε το παιχνίδι σε ένα εντελώς τυχαίο μέρος οπουδήποτε στον κόσμο, και είναι ένα σχετικά απλό παιχνίδι συνολικά. Εδώ, έχετε στη διάθεσή σας μόνο ένα στιγμιότυπο Google Street View, το οποίο μπορείτε να αλλάξετε για να προσδιορίσετε πού βρίσκεστε.

Μπορείτε να επεκτείνετε τον παγκόσμιο χάρτη τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού στο ένθετο. Αργότερα, μπορείτε να κάνετε κλικ στην περιοχή του χάρτη που αντιστοιχεί στο σημείο που νομίζετε ότι τραβήξατε την πανοραμική φωτογραφία. Η εφαρμογή θα σας ενημερώσει αμέσως για το βαθμό στον οποίο η υπόθεσή σας αποκλίνει από την πραγματική ρύθμιση της φωτογραφίας.

Ανοίξτε τη διεύθυνση URL στην έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή του προγράμματος περιήγησής σας για να τη δοκιμάσετε μόνοι σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προγράμματα περιήγησης για κινητά για να παίξετε το παιχνίδι. Ωστόσο, η μεγαλύτερη οθόνη είναι ιδανική για τον εντοπισμό του χώρου.

Παγκόσμια παιχνίδια γεωγραφίας

Τα World Geography Games προσφέρουν μια ποικιλία από διασκεδαστικά και ενημερωτικά κουίζ που μπορούν να παίξουν τα παιδιά. Μαθητές, ενήλικες, ακόμη και ηλικιωμένοι πολίτες μπορούν να τα παίξουν για να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν τις γεωγραφικές τους γνώσεις.

Τα διαδικτυακά κουίζ τους θα δοκιμάσουν τις γνωστικές σας ικανότητες κάνοντας ερωτήσεις σε μια μεγάλη ποικιλία χωρών σε όλο τον κόσμο.

Θα ανακαλύψετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε μια τοποθεσία. Είτε μελετάτε για εξετάσεις, αναζητάτε έναν δωρεάν πόρο σε έναν διαδραστικό πίνακα είτε ψάχνετε για το επόμενο μέρος των διακοπών σας.

Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει μια ποικιλία δωρεάν εκπαιδευτικών εργαλείων που μπορεί να είναι χρήσιμα για εκπαιδευτές στο δημοτικό σχολείο, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην κατ’ οίκον εκπαίδευση, στη βοήθεια για τις εργασίες στο σπίτι και σε καταστάσεις διδασκαλίας.

Λογισμικό Sheppard

Θα αναπτύξετε έναν νοητικό χάρτη των ηπείρων, των εθνών, των πόλεων και των τοπίων του πλανήτη, εάν παίζετε τα παιχνίδια γεωγραφίας που αναπτύχθηκαν από τη Sheppard Software.

Αυτός ο ιστότοπος καλύπτει κουίζ σε διάφορες χώρες και ηπείρους από όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει την Ευρώπη, την Αφρική, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τις διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, τις πρωτεύουσες της Αφρικής, το Μεξικό, την Καραϊβική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική και Νότια Αμερική και πολλές άλλες χώρες και ηπείρους.

Τα παιχνίδια είναι συχνά δομημένα σε επίπεδα και για να προχωρήσετε στα επόμενα επίπεδα, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε το τρέχον ενεργό επίπεδο.

Σετέρρα

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Seterra, μπορείτε να αποκτήσετε γεωγραφικές γνώσεις διασκεδάζοντας. Υπάρχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που καλύπτουν τις γεωγραφίες κάθε έθνους και ηπείρου παγκοσμίως.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την πλατφόρμα, θα μάθετε για πολλά θέματα, όπως εθνικές πρωτεύουσες, πόλεις, ποτάμια και λίμνες. Εκτός από διάφορα κουίζ, το Seterra προσφέρει ορισμένα εκτυπώσιμα γεωγραφικά στοιχεία σε μορφή PDF χαρτών διαφορετικών εθνών και πόλεων.

Το Seterra παρέχει πρόσβαση σε μεγαλύτερη ποικιλία τρόπων παιχνιδιού από ό,τι το GeoGuessr. Το Seterra προσφέρει συνολικά εννέα διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Περιλαμβάνει εκμάθηση, εμφανίζει όλα, πολλαπλές, επιλογές, καρφίτσα, σκληρές καρφίτσες, τύπο, απλό τύπο και πληκτρολόγηση με αυτόματη συμπλήρωση. Εξαιτίας αυτού, το Seterra είναι μια βελτιωμένη εναλλακτική του GeoGuessr.

playGeography

Υπάρχουν αρκετοί ενδιαφέροντες χάρτες της γεωγραφίας του κόσμου που περιλαμβάνονται στο playGeography. Η TeachMe είναι η εταιρεία που κατέχει την πλατφόρμα.

Το TeachMe είναι μια μοναδική πλατφόρμα που προσφέρει εκπαιδευτικά παιχνίδια και εφαρμογές με εκατομμύρια χρήστες. Το playGeography προσφέρει έως και 92 διαφορετικούς γεωγραφικούς χάρτες και περισσότερες από 12.000 διαφορετικές ερωτήσεις.

Στο playGeography, το οποίο μοιάζει αρκετά με το GeoGuessr, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πέντε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού για να παίξετε. Ωστόσο, οι τύποι παιχνιδιών που διατίθενται σε κάθε πλατφόρμα είναι κάπως διαφορετικοί.

  Πώς να κάνετε ping σε ένα iPhone

Μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο πρόκλησης που σχετίζεται με κάθε λειτουργία παιχνιδιού. Για να μην αναφέρουμε ότι κάθε παιχνίδι έχει ένα χρονικό όριο και όσο μεγαλύτερο θα είναι το σύνολο των πόντων σας, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να απαντήσετε σε κάθε ερώτηση.

Ducksters

Το Ducksters είναι ένα παιχνίδι trivia και κουίζ με επίκεντρο τη γεωγραφία. Περιλαμβάνει πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων όλων των ηπείρων, των πρωτευουσών και των εθνικών σημαιών, μεταξύ άλλων. Καλύπτει επίσης όλες τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, με χάρτες, πρωτεύουσες και σημαίες για κάθε πολιτεία.

Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως αναζητήσεις λέξεων, αναζητήσεις λέξεων με χάρτες, σταυρόλεξα και άλλα.

Μπορείτε να παίξετε τα παζλ online σε ενεργή λειτουργία ή να κατεβάσετε μια έντυπη έκδοση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε σχολεία ή σε πάρτι για νέους. Υπάρχουν επίσης αναζητήσεις λέξεων γεωγραφίας που περιλαμβάνονται στο Ducksters.

Προκαλεί τους παίκτες να εντοπίσουν όλες τις γεωγραφικές φράσεις για ένα συγκεκριμένο μέρος που κρύβεται μέσα στο πλέγμα αναζήτησης λέξεων. Υπάρχει μια έκδοση παιχνιδιού που μπορείτε να παίξετε online. Σε αυτό, μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματά σας με αυτά άλλων παικτών.

GeoPuzzle

Ενώ παίζετε το GeoPuzzle, μπορείτε να διασκεδάσετε μαθαίνοντας ταυτόχρονα τα ονόματα χωρών και πολιτειών, καθώς και τις τοποθεσίες αυτών των χωρών και πολιτειών. Μετά την εγγραφή, θα έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 100.000 διαφορετικές περιοχές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε τα παζλ σας.

Για να ξεκινήσετε το παιχνίδι, επιλέξτε μια περιοχή από τον χάρτη ή τη λίστα και εξετάστε τη σημαία, το εθνόσημο και ίσως ακόμη περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μελετήσετε τη γεωγραφία.

Κουίζ παγκόσμιου χάρτη

Το World Map Quiz είναι διαθέσιμο για λήψη σε συστήματα Android και Windows και έχει προσαρμοστεί σε 16 διαφορετικές γλώσσες.

Η λήψη αυτής της εφαρμογής δεν θα πρέπει να καθυστερήσει καθόλου εάν ενδιαφέρεστε για έναν εξαιρετικό εκπαιδευτικό πόρο ή απλά θέλετε να μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε έναν χάρτη και να γνωρίζετε ακριβώς πού βρίσκονται τα πράγματα.

Διάφοροι τρόποι παιχνιδιού μπορεί να σας βοηθήσουν να μάθετε τις τοποθεσίες των εθνών καθώς και τις σημαίες και τις πρωτεύουσες αυτών των χωρών. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει επίσης μια λειτουργία όπου μπορείτε να παίξετε με πόλεις και ωκεανούς.

Οι διαθέσιμες λειτουργίες στο World Map Quiz είναι Όνομα χώρας, Κατάργηση, Λειτουργία κεφαλαίου, Λειτουργία σημαίας, Μαντέψτε το όνομα, Όνομα πόλης και Ωκεανοί και θάλασσες.

Κουτί χάρτη

Το Map Box είναι ένας απαραίτητος ιστότοπος γεωγραφικής εικασίας που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των Mapbox, OpenStreetMap, Wikidata και Svelte. Όταν ανοίξετε αυτόν τον ιστότοπο, θα δείτε μια απλή διεπαφή χρήστη με ένα κουμπί όπου είναι γραμμένο το “Ας ξεκινήσουμε”.

Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, θα παρουσιάσουν έναν χάρτη στη δεξιά πλευρά, δίνοντάς σας τέσσερις επιλογές. Είναι λοιπόν ένα απλό κουίζ MCQ με γεωγραφικούς χάρτες. Μετά την επιλογή, θα δείξει αν είναι σωστό ή όχι. Το διαφοροποιητικό στοιχείο για αυτόν τον ιστότοπο είναι οι πληροφορίες του σχετικά με τη χώρα μετά τα αποτελέσματα.

Zoomtastic

Το Zoomtastic είναι μια απλή εναλλακτική του GeoGuessr που είναι απίστευτα κατατοπιστική. Η εγγραφή ή η δημιουργία λογαριασμού δεν αποτελούν προϋποθέσεις για τη χρήση του. Σας παρουσιάζεται μια εικόνα ενός έθνους τυχαία. Τότε έχετε μόνο τριάντα δευτερόλεπτα για να προσδιορίσετε το όνομα της χώρας.

Σε αντίθεση με το GeoGuessr, το οποίο περιλαμβάνει περίπου τέσσερις διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών, το Zoomtastic προσφέρει μόνο μία επιλογή παιχνιδιού.

Ο χάρτης θα σμικρύνει σταδιακά καθώς το χρονόμετρο μετρά αντίστροφα, παρέχοντας περισσότερες ενδείξεις για να σας βοηθήσουν. Στα τελευταία είκοσι δευτερόλεπτα της δοκιμής, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή επιλογή από τις τέσσερις επιλογές.

Είστε ελεύθεροι να παίξετε χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Εάν έχετε υψηλό σκορ, θα θεωρηθείτε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στο παιχνίδι. Επιπλέον, θα συμπεριλάβει το όνομά σας στη λίστα με τους 100 κορυφαίους παίκτες στον ιστότοπο.

Συμπέρασμα

Όλα τα παιχνίδια που μόλις αναφέραμε είναι συγκρίσιμα με το GeoGuessr, αν και μερικά είναι πιο ομαλά από άλλα. Ωστόσο, όλοι δοκιμάζουν τις γνώσεις σας στη διεθνή γεωγραφία. Αυτό είναι το μόνο κοινό που έχουν όλοι με αυτές τις εφαρμογές. Επομένως, προχωρήστε και δώστε αυτές τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις στο GeoGuessr.

Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Χαρτών Google.