15 καλύτερα εργαλεία και πόροι για να γίνεις επαγγελματίας συγγραφέας

Το γράψιμο δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο, αλλά με τα σωστά εργαλεία και πόρους, μπορείτε να ελαφρύνετε μαζικά το βάρος.

Αντί να προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, μπορείτε να βασιστείτε σε ορισμένα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία. Και στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία και τους πόρους που πρόκειται να αναφέρω σε αυτήν τη λίστα θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερος συγγραφέας και να κερδίσετε πιθανώς περισσότερους πελάτες.

Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε από το πλήθος, πρέπει να ακολουθήσετε την «έξυπνη» διαδρομή αντί να κάνετε πράγματα παραδοσιακά. Για παράδειγμα, ορισμένα εργαλεία σάς βοηθούν να γίνετε πιο οργανωμένοι με τους πελάτες και τα έργα σας και υπάρχουν μερικά που σας βοηθούν να βρείτε έναν εξαιρετικό τίτλο.

Αν συνεχίζατε και προσπαθήσατε να κάνετε αυτά τα πράγματα χειροκίνητα, όχι μόνο θα χάνετε χρόνο, αλλά και θα μένετε πίσω από τους άλλους συγγραφείς στη βιομηχανία, και αυτό δεν είναι καλό για την καριέρα σας.

Συμφωνώ, λίγα πράγματα πρέπει να γίνονται χειροκίνητα, αλλά οι λύσεις που αναφέρονται σε αυτήν τη λίστα είναι κυριολεκτικά η ανάγκη της ώρας για τους συγγραφείς. Μάλλον θα θέλατε να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε όλα αμέσως, οπότε ας μεταβούμε κατευθείαν στη λίστα.

Γραμματικά

Δεδομένου ότι είμαστε όλοι άνθρωποι, πάντα θα υπάρχουν γραμματικά λάθη, ανεξάρτητα από το πόσο καλά κρατάτε τα αγγλικά σας. Αφού ολοκληρώσετε τη σύνταξη του κομματιού σας, μπορείτε είτε να επιστρέψετε και να διορθώσετε ολόκληρο το θέμα με μη αυτόματο τρόπο είτε να κάνετε την εργασία 100% πιο εύκολη με το Grammarly.

Αν γράψετε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στον υπολογιστή σας, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ. Γράφω σχεδόν ΟΛΗ ΜΕΡΑ κάθε μέρα και ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ κάνει το γράψιμό μου καλύτερο.

— Aaron (@dreadlesstv) 25 Φεβρουαρίου 2020

Είναι ένα εξαιρετικά έξυπνο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να γυαλίσετε τα γραπτά σας κομμάτια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως:

 • Γραμματική
 • Ορθογραφία
 • Σημεία στίξης
 • Περιεκτικότητα
 • Διατύπωση
 • Λεξιλόγιο

Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε το περιεχόμενό σας για λογοκλοπή και επίσης να προσδιορίσετε εάν ο γραπτός τόνος ήταν κατάλληλος. Μπορείτε να το κατεβάσετε ως επέκταση Google Chrome, Firefox ή Safari ή να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση σε αυτό μέσω του ιστότοπού τους.

Χαρτί Dropbox

Όπως υποδηλώνει το όνομα, Χαρτί Dropbox είναι απλώς ένα χαρτί, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει με διάφορες εργασίες, όπως η γρήγορη δημιουργία μιας δημιουργικής σύντομης ύλης για αποστολή σε πελάτες ή η δημιουργία ιδεών για νέο περιεχόμενο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ακόμη και εκτός της γραφής.

Έτσι, εάν θέλετε να ετοιμάσετε ένα σημείωμα σύσκεψης ή ένα σχέδιο κυκλοφορίας προϊόντος, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσα σε λίγα λεπτά. Εκτός από αυτό, μπορείτε να ενσωματώσετε διάφορες εφαρμογές για να ενισχύσετε τη λειτουργικότητα και ακόμη και να κατεβάσετε την εφαρμογή τους για smartphone για να καταγράψετε συναρπαστικές ιδέες εν κινήσει.

Zoho συγγραφέας

Εάν έχετε βαρεθεί με τον παραδοσιακό επεξεργαστή κειμένου που χρησιμοποιείτε, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε Zoho συγγραφέας. Έχει όλα όσα έχει η παραδοσιακή σας λέξη, αλλά με πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν μακροπρόθεσμα.

  Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Netflix NW-6-503

Με μια καθαρή και κομψή διεπαφή, μπορείτε να αντλήσετε λέξεις με πολύ λιγότερη προσπάθεια, χάρη στον βοηθό γραφής τους. Μπορεί να εντοπίσει γραμματικά λάθη, να βελτιώσει την αναγνωσιμότητα και να προτείνει καλύτερο στυλ γραφής.

Επιπλέον, μπορείτε να δημοσιεύσετε απευθείας το περιεχόμενό σας στο WordPress και ακόμη και να το ενσωματώσετε με το Zoho CRM.

Αναλυτής επικεφαλίδων

Αν είστε σαν εμένα που αγωνίζομαι να βρίσκω εξαιρετικούς τίτλους, τότε CoSchedule Headline Analyzer είναι ο σωτήρας σου. Απλώς ξεκινήστε εισάγοντας την επικεφαλίδα σας και ελέγξτε αν είναι αρκετά ισχυρή και ικανή για να τραβήξει την προσοχή και να βελτιώσει την κατάταξη SEO.

Λατρεύω τον αναλυτή επικεφαλίδων CoSchedule. Το χρησιμοποιώ κάθε φορά τώρα. 😊

— Michelle Warner (@gratefulone11) 17 Δεκεμβρίου 2019

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ένας τίτλος παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση της προσοχής των αναγνωστών. Ένα μικρό λάθος και έχετε ήδη χάσει την ευκαιρία να προσελκύσετε θεατές. Έτσι, την επόμενη φορά που θα γράψετε περιεχόμενο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να βρείτε εξαιρετικούς τίτλους.

Αναλυτής επικεφαλίδων Sharethrough

Αναλυτής επικεφαλίδων Sharethrough είναι ένα άλλο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν τέλειο τίτλο. Ο λόγος που έχω συμπεριλάβει δύο αναλυτές επικεφαλίδων είναι ότι μερικές φορές θα θέλατε να διασταυρώσετε και να επαληθεύσετε την ισχύ των επικεφαλίδων σας σε διαφορετικές πηγές. Είναι πάντα καλό να έχετε περισσότερες επιλογές.

Με την εισαγωγή της επικεφαλίδας σας, μπορείτε να ελέγξετε τα δυνατά σημεία, τη βαθμολογία ποιότητας και να ελέγξετε τις προτάσεις για να καταλήξετε σε κάτι καλύτερο.

iA Συγγραφέας

Ως συγγραφείς, συχνά αποσπώνουμε την προσοχή μας από τα πιο μικροσκοπικά πράγματα και αυτό επηρεάζει τον τρόπο που γράφουμε. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε iA Συγγραφέας. Δημιουργεί μια πλήρη οθόνη και σχεδιάζει χώρο γραφής για να αφιερώσετε τον χρόνο σας και να εστιάσετε σε αυτόν χωρίς να αποσπάτε την προσοχή σας.

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για τη διεπαφή τους επειδή είναι απολύτως απλή και απλή. Είστε όλο εσείς και το κείμενό σας, αυτό είναι. Το iA Writer είναι διαθέσιμο για Windows, Mac, Android και iPhone/iPad.

ProWritingAid

Αν ψάχνατε για κάτι που εκτελεί μια δέσμη διαφορετικών εργασιών μέσα σε ένα εργαλείο, τότε ProWritingAid μπορεί απλά να είναι αυτό που ψάχνεις. Μπορεί να ελέγξει γρήγορα τη γραμματική σας, να βελτιώσει το στυλ και να προσφέρει συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερος συγγραφέας.

Ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα να βρίσκω τη σωστή λέξη όταν δεν μπορείτε να τη σκεφτείτε, χρησιμοποιώντας τον εξερευνητή λέξεων ή τον θησαυρό με βάση τα συμφραζόμενα.

Συνολικά, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την επαναληπτικότητα, τις λέξεις που προκαλούν σύγχυση, τις μεγάλες προτάσεις και πολλά άλλα. Μπορείτε να εξαλείψετε κάθε σφάλμα και να τελειώσετε με ένα καθαρό και επαγγελματικό κομμάτι έτοιμο προς δημοσίευση.

Ommwriter

Παρόμοια με το iA Writer, Ommwriter σας βοηθά επίσης να είστε πιο συγκεντρωμένοι στο γράψιμό σας και να αποφύγετε περισπασμούς. Το πρόγραμμα επεξεργασίας ανοίγει σε λειτουργία πλήρους οθόνης με φυσικό φόντο και πολύ ελάχιστες δυνατότητες, οι οποίες είναι σχεδόν αρκετές για να κάνετε την εργασία σας άψογα.

  Πώς να επιλέξετε έναν δρομολογητή για τις ανάγκες του οικιακού σας δικτύου

Διαθέτει επίσης κομμάτια ήχου και βασικούς ήχους που σας βοηθούν να συγκεντρωθείτε αποκλειστικά στις λέξεις που πληκτρολογείτε. Θα έλεγα ότι κάθε στοιχείο που υπάρχει στο Ommwriter σας βοηθά να τροφοδοτήσετε τη δημιουργικότητά σας και να δημιουργήσετε υπέροχα κομμάτια περιεχομένου.

Δεν έχει σημασία αν γράφετε ένα τραγούδι, ένα βιβλίο, ένα γράμμα αγάπης ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό το εργαλείο είναι φτιαγμένο για κάθε είδους συγγραφέα εκεί έξω.

Milanote

Είναι γνωστό ότι οι συγγραφείς δεν σκέφτονται σε ευθεία γραμμή. Οι ιδέες τους είναι πάντα μπερδεμένες, και στη συνέχεια, στο τέλος, αυτές οι ιδέες αποτελούν ένα όμορφο και ολοκληρωμένο κομμάτι. Έχοντας αυτό υπόψη, Milanote έχει καταλήξει σε αυτό το λογισμικό γραφής που θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε όλες τις ιδέες και το ημιτελές περιεχόμενό σας σε ένα μέρος και στη συνέχεια να εργαστείτε στο τελευταίο σας κομμάτι.

Αντί να αποθηκεύετε τις ιδέες σας παντού εκεί, μπορείτε να τις στήσετε όλες κάτω από μια στέγη για να αποφύγετε συγκρούσεις και σύγχυση. Με το Milanote, μπορείτε:

 • Προσθήκη εικόνων
 • Προσθέστε χάρτες μυαλού
 • Ενσωματώστε βίντεο
 • Εισαγάγετε κείμενο
 • Συγκεντρώστε τα χαρακτηριστικά των χαρακτήρων της ιστορίας σας
 • Ετοιμάστε το περίγραμμά σας γρήγορα

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με αυτό το λογισμικό, οπότε φροντίστε να εγγραφείτε και να ξεκινήσετε δωρεάν.

Εννοια

Το να είσαι οργανωμένος είναι εξίσου σημαντικό με το να έχεις ακατάστατες ιδέες. Διαφορετικά, θα σπαταλάτε τον χρόνο σας προσπαθώντας να θυμηθείτε πού κρατήσατε το πρόχειρό σας. Εννοια σας βοηθά να γράφετε, να σχεδιάζετε, να συνεργάζεστε και να γίνετε πιο οργανωμένοι με τη δουλειά σας.

Με τα πάντα σε ένα μόνο μέρος, μπορείτε να αποφύγετε το χάος και το τράβηγμα των μαλλιών σας. Διαθέτει εξαιρετικό πρόγραμμα επεξεργασίας ώστε να μπορείτε να γράφετε το περιεχόμενό σας και να προσθέτετε πάνω από 30 διαφορετικούς τύπους μέσων. Μπορείτε επίσης να αναθέσετε εργασίες, να προσθέσετε ένα ημερολόγιο και να κρατήσετε αρχείο με τα πάντα.

Μόλις ανακαλύφθηκε @NotionHQ και OMG πάρε τα χρήματά μου αυτό είναι καταπληκτικό.

— T (@thomaswde) 25 Φεβρουαρίου 2020

Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα προσθήκης μιας βάσης γνώσεων ώστε να βρίσκετε όλες τις απαντήσεις σας απρόσκοπτα. Εάν πάντα θέλατε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στο γράψιμό σας και να είστε πιο οργανωμένοι, τότε το Notion είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Έλεγχος SEO περιεχομένου

Ρωτήστε οποιονδήποτε διαδικτυακό έμπορο, «Ποια πηγή επισκεψιμότητας είναι η πιο πολύτιμη;» και θα πουν το Google.

Αν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα από την Google, αλλά δυσκολεύεστε με τη Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), τότε Έλεγχος SEO περιεχομένου μπορεί να σε βοηθήσει πολύ.

Κατά την εισαγωγή μιας λέξης-κλειδιού, αυτό το εργαλείο προτείνει λέξεις-κλειδιά LSI και άλλες πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κατατάσσεστε καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε ολόκληρο το περιεχόμενό σας στο πρόγραμμα επεξεργασίας τους και να καθοδηγείτε κάθε φορά που κάνετε τυχόν ατυχίες που μπορεί να επηρεάσουν την κατάταξή σας.

Τέλος, μπορείτε να αξιολογήσετε το σκορ SEO σας και, εάν είστε ικανοποιημένοι, να το δημοσιεύσετε στο blog/ιστότοπό σας.

  Διορθώστε το σφάλμα της εφαρμογής μηνυμάτων iPhone από το σφάλμα επαφής iMessage

Αντιγραφικά

Αντιγραφικά είναι ένα άλλο καταπληκτικό εργαλείο για σκοπούς SEO. Σας βοηθά να γυαλίσετε το περιεχόμενό σας στο μέγιστο, προκειμένου να κατατάσσεστε υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης. Μόλις επικολλήσετε το περιεχόμενό σας σε αυτό το εργαλείο, μπορεί να εντοπίσει ζητήματα που ενδέχεται να εμποδίσουν την καλύτερη κατάταξη και επίσης να προτείνει ή να διαγράψει ορισμένα μέρη του περιεχομένου σας για να περάσει από τη βαθμολογία ποιότητάς τους.

Επιπλέον, μπορεί:

 • Εντοπισμός λογοκλοπής
 • Ερευνήστε κερδοφόρες λέξεις-κλειδιά
 • Αποτρέψτε το γέμισμα λέξεων-κλειδιών
 • Βελτιώστε τη βαθμολογία αναγνωσιμότητας

Η ομάδα υποστήριξής τους είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να μείνετε έξω σε περίπτωση προβλημάτων, κάτι που είναι πολύ καλά νέα.

Γράψιμο με ταλέντο

Ανεξάρτητα από το πόσο καλός συγγραφέας είστε, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Αυτό το μάθημα Udemy από τον πρώην συντάκτη της Wall Street Journal, Shani Raja, τηλεφώνησε Γράψιμο με ταλέντοέχει να κάνει με το να σας μάθουμε πώς να μετατρέπετε τον εαυτό σας σε έναν εξαιρετικό συγγραφέα σε ελάχιστο χρόνο.

Μπορείτε να περιμένετε να μάθετε τις βασικές αρχές που αναλύονται σε τέσσερις εύκολες στην παρακολούθηση ενότητες. Αφού ολοκληρώσετε το μάθημα, θα μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις στρατηγικές σε οποιοδήποτε κομμάτι γράφετε, είτε πρόκειται για βιβλία, ιστολόγια ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο.

Έχει πάνω από 85.000 εγγεγραμμένους μαθητές με συνολική βαθμολογία 4,5/5 αστέρια, ώστε να είστε σίγουροι ότι πηδάτε σε κάτι πολύ καλό.

Canva

Στο περιεχόμενο, τα οπτικά στοιχεία είναι εξίσου σημαντικά με το κείμενο. Εάν έχετε τεράστια μπλοκ κειμένου χωρίς οπτικά ενδιάμεσα, οι αναγνώστες θα δυσκολευτούν να ολοκληρώσουν ολόκληρο το θέμα. Απλώς γίνεται πολύ βαρετό. Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο που ονομάζεται Canva.

Εάν η επιχείρησή σας είναι αρκετά νέα και δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να προσλάβετε έναν σχεδιαστή UI/IX ή σας ενδιαφέρει το Photoshop/Illustrator, αφιερώστε ένα Σαββατοκύριακο και μάθετε Canva.

Το Canva είναι εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη και μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα σχέδια/γραφικά μέσα σε λίγα λεπτά.

— 🌎 (@jasminexETH) 19 Φεβρουαρίου 2020

Σας επιτρέπει να σχεδιάζετε διάφορα γραφικά για το περιεχόμενό σας, είτε είναι γραφήματα, επιλεγμένες εικόνες, γραφήματα, πίνακες ή οτιδήποτε άλλο. Ονομάστε οποιονδήποτε τύπο γραφικού και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το έχει ο Canva. Δεν χρειάζεστε σχεδιαστικές δεξιότητες για να το χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που κάνετε είναι να επιλέξετε ένα πρότυπο και να το προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Pixabay

Σε ποιον δεν αρέσουν δωρεάν στοκ φωτογραφίες και γραφικά, τόσο ποιοτικά;

Pixabay είναι ένας μεγάλος κόμβος για δωρεάν γραφικά και φωτογραφίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς απαραίτητα να δίνεται καμία αναφορά, αν και πάντα εκτιμάται.

Μπορείτε να βρείτε όλων των ειδών τα στοιχεία χωρίς δικαιώματα εκμετάλλευσης σε αυτόν τον ιστότοπο και να τα χρησιμοποιήσετε σε προσωπικά, καθώς και εμπορικά έργα σας. Εάν έχετε συγκεκριμένες απαιτήσεις μεγέθους, μπορείτε να επιλέξετε από πολλές επιλογές και να κατεβάσετε αυτήν που προτιμάτε. Πόσο ωραίο είναι αυτό;

συμπέρασμα

Ελπίζω τα παραπάνω εργαλεία και πόροι να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερος συγγραφέας και να δημιουργήσετε περισσότερα έργα.