15 καλύτερα εργαλεία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows ή του υπολογιστή Mac σας στο Cloud

Η σημασία της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μας δεν μπορεί να δηλωθεί αρκετά.

Είναι από εκείνα τα πράγματα που είναι τα πιο σημαντικά αλλά πάντα παραμελούνται. Έχω χάσει πολλά δεδομένα στο παρελθόν από αμέλειά μου, αλλά τώρα δεν το αφήνω να συμβεί πια. Έχω κάνει ρουτίνα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή μου από καιρό σε καιρό, όπως και εσείς.

Με τη βοήθεια αυτών των υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να αποφύγετε την απώλεια σημαντικών δεδομένων των Windows ή του macOS.

BTW, η υποστήριξη του υπολογιστή σας στο cloud είναι διαφορετική από την κλωνοποίηση των σκληρών δίσκων. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας cloud σάς δίνει την ευελιξία να επαναφέρετε τα δεδομένα οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε μέσω του Διαδικτύου όπου η κλωνοποίηση λαμβάνει ένα αντίγραφο ασφαλείας σε άλλο σκληρό δίσκο ή συσκευή.

Πριν συνεχίσω να τα απαριθμώ, επιτρέψτε μου να σας πω γιατί πρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά.

Άμεση αποκατάσταση

Μπορεί να υπάρχουν εκατό λόγοι για την απώλεια δεδομένων, όπως:

 • Σφάλμα/αποτυχία διακομιστή
 • Ανθρώπινο λάθος
 • Hacking
 • Αποτυχία σκληρού δίσκου
 • Φυσικές καταστροφές

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να ανακτήσετε ολόκληρα τα δεδομένα σας, εάν είχατε κάνει αντίγραφο ασφαλείας στο παρελθόν. Το να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για τα δεδομένα σας είναι κυριολεκτικά σαν να πατάτε το κουμπί “αναίρεση” κάθε φορά που κάτι πάει στραβά. Με ένα μουστάκι, μπορείτε να έχετε πίσω όλα τα σημαντικά δεδομένα σας.

Μη ευαίσθητο σε ransomware

Εάν είστε χρήστης του Διαδικτύου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξέρετε τι είναι το ransomware. Είναι βασικά κακό λογισμικό που μπορεί να εγκατασταθεί στο σύστημά σας και μπορεί να κλειδώσει όλα τα δεδομένα σας μέχρι να πληρωθεί ένα χρηματικό ποσό. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να σας κρατήσει ανεπηρέαστους επειδή έχετε ήδη ένα αντίγραφο των πάντων.

Πνευματική ηρεμία

Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας εξαλείφει αυτό το περιττό άγχος σχετικά με τον φόβο απώλειας δεδομένων. Μου είχε συμβεί και αποφάσισα ότι δεν θέλω να ζω πια σε αυτόν τον φόβο. Ούτε πλάκα! Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας δίνει μια αίσθηση ανακούφισης και ασφάλειας, κάτι που μπορεί να σας προσφέρει απόλυτη ηρεμία.

Ακρόνης

Ο συνδυασμός αντιγράφων ασφαλείας και Antimalware σε μια ισχυρή λύση είναι αυτό που κάνει Acronis True Image πραγματικά διακριτικό.

Παρέχει πλήρη ψηφιακή προστασία μέσω μιας απλής διεπαφής που υποστηρίζει άμεσα φωτογραφίες, αρχεία, εφαρμογές και άλλα δεδομένα. Οι ανακτήσεις είναι επίσης εξαιρετικά βολικές, επιτρέποντάς σας να επαναφέρετε δεδομένα κατ’ απαίτηση με λίγα μόνο κλικ.

Διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα προστασίας και άμυνας σε πραγματικό χρόνο που μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα, την ταυτότητα και τις ευαίσθητες πληροφορίες σας. Το καλύτερο είναι ότι αυτή η λύση παίρνει κυριολεκτικά το ρητό «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία», καθώς αποτρέπει τις επιθέσεις πριν προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά.

Θα εκτελεί επίσης τακτικές σαρώσεις προστασίας από ιούς στα αρχεία σας και σε ολόκληρο το σύστημα για να αποκλείσει τυχόν κακόβουλες μολύνσεις.

  Πώς να δημιουργήσετε αυτοματισμούς σε iPhone ή iPad

Polarbackup

Εξαιρετικά προσιτό αλλά ισχυρό, Polarbackup διαθέτει τεχνολογία αιχμής που περιλαμβάνει αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας set-and-forget.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας τοπικών και εξωτερικών μονάδων δίσκου σε ένα ασφαλές σύστημα που προστατεύεται με τον δικό σας κωδικό πρόσβασης κρυπτογράφησης AES 256. Όλα τα αρχεία θα αποθηκευτούν για πάντα για όσο χρονικό διάστημα θέλετε, και εάν στην περίπτωση παρόμοιων αρχείων, θα μπορείτε να τα διακρίνετε με τη βοήθεια της έκδοσης αρχείων.

Η όλη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της διεπαφής, είναι αρκετά φιλική προς το χρήστη και διαισθητική. Θα μπορείτε να ταξινομήσετε, να διαχειριστείτε, να εντοπίσετε, να κάνετε προεπισκόπηση και να επαναφέρετε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας μόνο μερικά μόνο κλικ.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι το Polarbackup ακολουθεί τους νόμους και τους κανονισμούς περί απορρήτου του GDPR για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες σας δεν παραποιούνται ποτέ.

Αντίγραφο ασφαλείας ουρανίου

Αντίγραφο ασφαλείας ουρανίου είναι ένα λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για λειτουργικά συστήματα Windows. Η δωρεάν έκδοση παρέχει πλήρη/αυξητικά/διαφορικά αρχεία και φακέλους αντίγραφα ασφαλείας με την ευκαιρία να προγραμματίσετε αντίγραφα ασφαλείας και να ενεργοποιήσετε ένα σύστημα αναφοράς με ειδοποιήσεις μέσω email.

Το Uranium Backup μπορεί να εκτελεστεί ως υπηρεσία Windows και επιτρέπει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά ολόκληρων συστημάτων όπως αρχεία/φακέλους, εικόνες συστήματος (αντίγραφο ασφαλείας Drive Image), βάσεις δεδομένων και εικονικές μηχανές σε τοπική και απομακρυσμένη αποθήκευση, συμπεριλαμβανομένων σκληρών δίσκων, NAS, διακομιστών FTP και Cloud προορισμοί. Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση, πρέπει απλώς να μεταβείτε στο ειδική σελίδα και απλώς κάντε κλικ στο Λήψη (αυτό δεν απαιτεί εγγραφή ή πιστωτική κάρτα).

pCloud

pCloud δεν είναι η παλαιότερη υπηρεσία αποθήκευσης cloud ποτέ, αλλά είναι σίγουρα μία από τις πιο αξιόπιστες εκεί έξω.

Διευκολύνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων και των φακέλων σας με ασφάλεια χωρίς κανένα όριο μεγέθους και ταχύτητας. Θα μπορείτε επίσης να ανακτήσετε παλαιότερες εκδόσεις των αρχείων ακόμα κι αν είναι ηλικίας έως και 1 έτους. Όλα τα αρχεία σας θα έχουν προστασία από κλοπή, ransomware και αποτυχία σκληρού δίσκου.

Σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε είτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας χειροκίνητα ή να αφήσετε το pCloud να εκτελείται συνεχώς στο παρασκήνιο για να σύρετε οποιοδήποτε νέο αρχείο στο σύστημά του.

Τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν την υπηρεσία αποθήκευσης cloud είναι προσβάσιμα από οποιαδήποτε συσκευή ανά πάσα στιγμή.

My PC Backup

Μια εξαιρετική αυτοματοποιημένη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, My PC Backup μπορεί να ανεβάσει και να αποθηκεύσει τα αρχεία σας στο cloud χωρίς καν να κάνετε τίποτα. Λειτουργεί στο παρασκήνιο και σας δίνει τη δυνατότητα συγχρονισμού σε πολλές διαφορετικές συσκευές.

Η υπηρεσία είναι πλήρως ασφαλής και κρυπτογραφημένη, χάρη στο cloud που υποστηρίζεται από την Google. Από τη μεταφόρτωση στο χώρο αποθήκευσης, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα δεδομένα σας διατηρούνται καλά.

Μπορείτε ακόμη και να μοιραστείτε τα δεδομένα σας με φίλους και συγγενείς μέσω email και κοινωνικών δικτύων. Μπορείτε να ξεκινήσετε με έναν δωρεάν λογαριασμό 1 GB και στη συνέχεια να μετακινηθείτε σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή που ξεκινά από μόλις 8,19 $/μήνα όταν χρεώνεται ετησίως.

  Οι δέκα καλύτερες εφαρμογές Windows του 2015

Οδηγώ

Λειτουργεί για Mac, PC, Tablet, ακόμα και κινητά τηλέφωνα, Οδηγώ είναι μια πολύ διαισθητική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που είναι επίσης πολύ προσιτή. Μπορείτε να λάβετε 5 TB αντιγράφου ασφαλείας cloud με μόλις 6,95 $ για τον πρώτο χρόνο. Για να μην ξεχνάμε, έχετε επίσης 5 GB δωρεάν για να ξεκινήσετε.

Ο πίνακας εργαλείων σάς επιτρέπει να αλλάζετε σετ αντιγράφων ασφαλείας και άλλες ρυθμίσεις σε πραγματικό χρόνο σε όλες τις συσκευές. Κάνει φανταστική δουλειά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας και επίσης προστατεύει από ransomware.

BackBlaze

Προτείνεται από Macworld και The New York Times, BackBlaze είναι μια άλλη εξαιρετική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που είναι επίσης αρκετά εύκολη στη χρήση. Μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας με εξαιρετικά γρήγορη ταχύτητα και επίσης να σας ειδοποιεί αμέσως.

Ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Επαναφέρετε τις εκδόσεις των διαγραμμένων αρχείων εντός 30 ημερών
 • Δυνατότητα παραγγελίας μονάδας USB με όλα τα δεδομένα σας σε αυτήν
 • Μεταφορτώσεις υψηλής ταχύτητας
 • Έξυπνη κοινή χρήση αρχείων μέσω BackBlaze B2
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικών δίσκων
 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας τόσο για Mac όσο και για υπολογιστή

Από όλες τις δυνατότητες, εδώ είναι το πιο εντυπωσιακό – Με τη χρήση του «Εντοπίστε τον υπολογιστή μου», μπορείτε να ανακαλύψετε αμέσως τον υπολογιστή σας που έχει κλαπεί/χαθεί και να τον πάρετε πίσω. Τι ωραίο είναι αυτό!

Το BackBlaze κοστίζει 6 $/μήνα, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν.

Καρβονίτης

Με υποστήριξη 24/7 και προηγμένη κρυπτογράφηση, Καρβονίτης μπορεί να κρατήσει τα δεδομένα σας σε ασφαλή χέρια. Μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για ένα σωρό πράγματα, όπως:

 • ΜΟΥΣΙΚΗ
 • Εγγραφα
 • Φωτογραφίες
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
 • Βίντεο
 • Ρυθμίσεις

Μόλις εγκαταστήσετε το λογισμικό στον υπολογιστή σας, θα προτείνει αυτόματα αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια μη αυτόματη επιλογή. Μετά από αυτό, λειτουργεί απρόσκοπτα στο παρασκήνιο, αποθηκεύοντας αυτόματα τα δεδομένα σας στην ασφαλή αποθήκευση cloud. Μπορείτε να ανακτήσετε γρήγορα τα δεδομένα σας από αυτό όποτε παραστεί ανάγκη.

Τα προγράμματα τιμολόγησης ξεκινούν από 6 $/μήνα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμή τους για την αρχή.

Livedrive

Το Livedrive προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και αυτόματους κύκλους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ξεκινώντας από μόλις 5,00 £/μήνα. Χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος για να εγκαταστήσετε και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το λογισμικό που είναι διαθέσιμο τόσο για Windows όσο και για Mac.

Ένα πράγμα που μου αρέσει σε αυτήν την υπηρεσία είναι ότι διατηρούν έως και 30 διαφορετικές προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων σας. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα κι αν διαγράψετε κατά λάθος ένα, μπορείτε ακόμα να επιστρέψετε και να το ανακτήσετε. Αυτό οδηγεί την πρόληψη απώλειας δεδομένων σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Έρχεται επίσης με μια εφαρμογή από την οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας και να κάνετε σχεδόν ό,τι είναι δυνατό σε έναν υπολογιστή.

Norton Cloud Backup

Ανεξάρτητα από το αν έχετε επίθεση ransomware ή αποτυχία σκληρού δίσκου, μπορείτε να βασιστείτε Norton Cloud Backup για να σε σώσει από το χάλι. Θα δημιουργήσει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε μια ασφαλή μονάδα cloud, από την οποία μπορείτε να τα ανακτήσετε ανά πάσα στιγμή.

Η Norton δραστηριοποιείται στην επιχείρηση από το 1990, επομένως μπορείτε να βασιστείτε ολόψυχα στις υπηρεσίες της. Είναι υπεύθυνοι για την ανάκτηση δεδομένων και την παροχή προστασίας από κακούς ιούς εκατομμύρια χρήστες.

  Πώς να μετονομάσετε έναν εκτυπωτή στα Windows 10

Τα σχέδια τιμολόγησης τους ξεκινούν από μόλις 11,21 $/έτος.

Backup Arq

Με δωρεάν δοκιμή 30 ημερών, Backup Arq αξίζει να ρίξετε μια βολή κυρίως λόγω της σούπερ ταχύτητάς τους. Μπορείτε να λάβετε αντίγραφα ασφαλείας σε λιγότερο από ένα λεπτό, χάρη στην ενσωματωμένη συμπίεση και την αποδιπλασιασμό τους, γεγονός που μειώνει τον τεράστιο χρόνο.

Αυτή η υπηρεσία είναι καλά κρυπτογραφημένη με ένα κλειδί της επιλογής σας. Επίσης, μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία και ακόμη και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εξωτερικών δίσκων.

Το Arq Backup κοστίζει μόλις 49,99 $/χρήστη.

Google Drive

Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ήδη Google Drive, καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εκεί έξω. Μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε αρχείο, είτε πρόκειται για φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, σχέδια ή σχεδόν οτιδήποτε. Εφόσον ο αποθηκευτικός σας χώρος είναι κάτω από 15 GB, είστε έτοιμοι. Εάν ξεπεράσετε αυτό το όριο, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πληρωμένα τους προγράμματα, ξεκινώντας από μόλις 1,99 $/μήνα.

Εκτός αυτού, μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να μοιράζεστε αρχεία από οποιαδήποτε συσκευή καθώς συγχρονίζεται με όλους τους λογαριασμούς σας Google.

Zoolz

Zoolz δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και τα φέρνει όλα σε ασφαλές μέρος από όπου μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση. Η τεχνητή νοημοσύνη τους καθιστά ιδανική την ανακάλυψη, πρόσβαση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας.

Εδώ είναι μερικά άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά:

 • Ροή ήχου/βίντεο από το cloud χωρίς αποθήκευση στην προσωρινή μνήμη
 • Αναγνώριση προσώπου που δημιουργεί αυτόματα μικρογραφίες για φωτογραφίες
 • Φωτοανίχνευση με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε φωτογραφίες ακόμα και πληκτρολογώντας τα περιεχόμενα της φωτογραφίας, για παράδειγμα, κύπελλο, δέντρο ή στυλό
 • Κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού
 • Έξυπνα φίλτρα για γρηγορότερη εύρεση αρχείων

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την εξαιρετική εφαρμογή τους για κινητά. Μπορείτε να εγγραφείτε και να λάβετε το 1 GB δωρεάν.

Cloudbacko

Με Cloudbacko, μπορείτε να εκτελέσετε χειροκίνητα και αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας σε συγκεκριμένες ώρες. Απλώς ρυθμίστε το μία φορά και θα κάνει τη δουλειά του χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας. Όλα τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα με τυχαιοποιημένο κλειδί AES 256-bit που είναι σχεδόν εφικτό να διεισδύσει.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για να ξεκινήσετε!

iCloud

Μια άλλη υπηρεσία που είναι δημοφιλής, ειδικά μεταξύ των χρηστών IOS. iCloud είναι ένα προϊόν της Apple που κάνει θαύματα στους χρήστες IOS, αλλά είναι επίσης μια καλή επιλογή εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows. Δεν είναι το προσωπικό μου αγαπημένο από τη λίστα λόγω των περιορισμών, αλλά η ασφάλεια και η διεπαφή είναι εξαιρετικά.

Παίρνετε 5 GB δωρεάν για να ξεκινήσετε και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή που ξεκινά από 0,99 $/μήνα, εάν εξαντλήσετε το όριο.

Τι έπεται?

Επιλέξτε αυτό που λειτουργεί για εσάς. Τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή ή επιστροφή χρημάτων, οπότε μη διστάσετε να δοκιμάσετε μερικά για να δείτε τι λειτουργεί για εσάς. Εάν χρησιμοποιείτε MAC, τότε μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό απόδοσης και ασφάλειας.