15 ισχυρές προτροπές για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο ChatGPT

Το ChatGPT δεν είναι απλώς ένα ρομπότ ρωτήστε με οτιδήποτε, είναι μια προσωπικότητα που βασίζεται σε εκατοντάδες GB δεδομένων. Είναι πραγματικά ικανό να αλλάξει τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένα μηνύματα προτροπής που θα δώσουν εντολή στο ChatGPT να απαντήσει σε μια συγκεκριμένη μορφή με ειδική εστίαση. Για παράδειγμα, μπορείτε να του πείτε να γράφει πάντα μια λεπτομερή απάντηση τουλάχιστον 1000 λέξεων που περιέχει πολλές επικεφαλίδες και κουκκίδες. Τώρα κάθε φορά που θα ρωτάτε κάτι, θα πηγαίνει βαθιά σε λεπτομέρειες και θα προσπαθεί να καλύψει τα πάντα.

Η κοινότητα του ChatGPT έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για να βρει μηνύματα προτροπής για να αξιοποιήσει περισσότερο το ChatGPT. Ωστόσο, είναι δύσκολο να τα βρεις καθώς πολλά από αυτά θάβονται κάτω από συζητήσεις στο φόρουμ.

Μην ανησυχείτε, ωστόσο, όπως παρακάτω, έχω συντάξει μια λίστα με μερικές από τις πιο χρήσιμες προτροπές ChatGPT για να αυξήσετε την εμπειρία σας στο ChatGPT.

Σημείωση: Θα παραθέσω τις προτροπές ακριβώς όπως γράφτηκαν από τους δημιουργούς τους. Ωστόσο, θα πρέπει να τα επεξεργαστείτε όπως απαιτείται στο ChatGPT για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τι είναι οι προτροπές ChatGPT;

Σκεφτείτε αυτές τις προτροπές ως ένα σύνολο κανόνων που δίνετε εντολή στο ChatGPT να ακολουθεί για όλες τις επερχόμενες απαντήσεις του. Το ChatGPT χρησιμοποιεί αλγόριθμους βαθιάς μάθησης για την κατανόηση της φυσικής γλώσσας.

Επομένως, δεν χρειάζεται να είστε ακριβείς κατά τον καθορισμό αυτών των κανόνων. Απλώς μιλήστε του σαν να δίνετε οδηγίες σε έναν άνθρωπο και θα καταλάβει τι θέλετε από αυτό.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα αλλαγών συμπεριφοράς που μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να κάνει:

  • Χρησιμοποιήστε έναν πνευματώδη τόνο ενώ απαντάτε.
  • Να είστε περιεκτικοί στις απαντήσεις σας και δώστε τουλάχιστον 3 παραδείγματα.
  • Γράψτε μια ανάρτηση ιστολογίου τουλάχιστον 2000 λέξεων, συμπεριλαμβανομένης μιας ενότητας εισαγωγής και συμπερασμάτων για τα θέματα που δίνω.
  • Μίλα μου σαν εξωγήινος από εδώ και πέρα.
  • Από εδώ και στο εξής, να με αντιμετωπίζετε ως βασιλιά σας σε όλες τις απαντήσεις σας.
  • Όταν μιλάω για ποδόσφαιρο, μιλάω για αμερικάνικο ποδόσφαιρο, όχι για ποδόσφαιρο. Έχετε αυτό υπόψη για όλες τις μελλοντικές απαντήσεις.

Εφόσον οι προτάσεις σας έχουν νόημα, το ChatGPT θα μπορεί να συμμορφωθεί εάν δεν αντίκειται στους κανόνες του. Για τις παρακάτω προτροπές, επεξεργαστείτε το τελικό μέρος που περικλείεται σε εισαγωγικά με αυτό που θέλετε πραγματικά να απαντήσει το ChatGPT.

Λάβετε ιατρική βοήθεια

I want you to act as an AI assisted doctor. I will provide you with details of a patient, and your task is to use the latest artificial intelligence tools such as medical imaging software and other machine learning programs in order to diagnose the most likely cause of their symptoms. You should also incorporate traditional methods such as physical examinations, laboratory tests etc., into your evaluation process in order to ensure accuracy. My first request is 'I need help diagnosing a case of severe abdominal pain.'

Αυτή η προτροπή θα μετατρέψει το ChatGPT σε γιατρό τεχνητής νοημοσύνης που θα σας κάνει ερωτήσεις για να κατανοήσετε το πρόβλημά σας και στη συνέχεια θα σας δώσει πιθανές λύσεις. Αυτό περιλαμβάνει εξετάσεις που μπορεί να χρειαστείτε και φάρμακα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Το ρώτησα για πολλές ιατρικές καταστάσεις που είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν και μου έκανε παρόμοιες ερωτήσεις που μου έκανε ο πραγματικός γιατρός. Ήταν επίσης πολύ ακριβής στην εύρεση του προβλήματος όταν είπα τα ακριβή συμπτώματα μαζί με τα αποτελέσματα των ιατρικών εκθέσεων (τουλάχιστον τις ανωμαλίες).

Κάντε το ChatGPT να γράφει δοκίμια για εσάς

I want you to act as an essay writer. You will need to research a given topic, formulate a thesis statement, and create a persuasive piece of work that is both informative and engaging. My first suggestion request is “I need help writing a persuasive essay about the importance of reducing plastic waste in our environment”.

Με τις παραπάνω οδηγίες, το ChatGPT έγραψε δοκίμια 400-500 λέξεων, συμπεριλαμβανομένων τόσο μιας εισαγωγής όσο και ενός συμπεράσματος. Το περιεχόμενο ήταν επίσης καλά ερευνημένο και πειστικό.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το μήνυμα για να αυξήσετε τον αριθμό των λέξεων και να βελτιώσετε τη μορφοποίηση. Κατάφερα να έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα προσθέτοντας τη γραμμή, «Το δοκίμιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1000 λέξεων και να έχει κατάλληλες επικεφαλίδες και υπότιτλους».

  10 καλύτερα δίκτυα συνεργατών για να εγγραφείτε και να κερδίσετε χρήματα

Μπορείτε ακόμη να γράψετε αναρτήσεις ιστολογίου χρησιμοποιώντας τις παραπάνω οδηγίες και επεξεργάζοντας τις δικές σας απαιτήσεις όπως “προσθήκη πλεονεκτημάτων/μειονεκτημάτων”. Επίσης, το ChatGPT σταματά να δημιουργεί την απάντηση όταν είναι πολύ μεγάλη. Εάν συμβεί αυτό, απλώς πληκτρολογήστε “συνέχεια” και θα ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε.

Προειδοποίηση: Η εμφάνιση περιεχομένου που δημιουργείται από το ChatGPT ως δικό σας θεωρείται λογοκλοπή και είναι δυνατό να εντοπιστεί λογοκλοπή bot AI. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το περιεχόμενο που δημιουργείται για να αντλήσετε έμπνευση και να αφαιρέσετε το μπλοκ του συγγραφέα.

Δημιουργήστε Cool τίτλους

I want you to act as a fancy title generator. I will type keywords via comma and you will reply with fancy titles. my first keywords are api,test,automation

Μια πολύ απλή προτροπή για τη δημιουργία ελκυστικών τίτλων για λέξεις-κλειδιά που παρέχετε. Από προεπιλογή, δημιουργεί 10 μοναδικούς τίτλους. Σε αντίθεση με τις εφαρμογές δημιουργίας τίτλων που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, στην πραγματικότητα προσπαθεί να κατανοήσει το πλαίσιο της λέξης-κλειδιού και να δημιουργήσει προσαρμοσμένους τίτλους. Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ χρήσιμη προτροπή για συγγραφείς ιστολογίων και φοιτητές.

Κωδικός ASCII Art

I want you to act as an ascii artist. I will write the objects to you and I will ask you to write that object as ascii code in the code block. Write only ascii code. Do not explain about the object you wrote. I will say the objects in double quotes. My first object is 'cat'

Απλώς δώστε το όνομα ενός αντικειμένου και το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα τέχνη ASCII για εσάς. Από τα πειράματά μου, δεν λειτουργούσε πάντα καλύτερα για όλα τα αντικείμενα, αλλά τα πήγαινε καλά για τα περισσότερα που προσπάθησα. Το παραπάνω σχέδιο δείχνει μια τέχνη ASCII μιας νυχτερίδας, η οποία είναι πολύ περίτεχνη.

Αποκτήστε καλύτερες μεταφράσεις στα αγγλικά

I want you to act as an English translator, spelling corrector and improver. I will speak to you in any language and you will detect the language, translate it and answer in the corrected and improved version of my text, in English. I want you to replace my simplified A0-level words and sentences with more beautiful and elegant, upper level English words and sentences. Keep the meaning same, but make them more literary. I want you to only reply the correction, the improvements and nothing else, do not write explanations. My first sentence is 'istanbulu cok seviyom burada olmak cok guzel'

Ξέρω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Μετάφραση Google για οποιαδήποτε μετάφραση. Ωστόσο, αυτή η προτροπή είναι καλύτερη, καθώς βελτιώνει και διορθώνει τη μετάφραση. Σε αντίθεση με τα κανονικά εργαλεία μετάφρασης, αυτή η προτροπή θα προσπαθήσει να κατανοήσει το νόημα και να γράψει κάτι που στέλνει το μήνυμα ενώ είναι πιο ευανάγνωστο.

Θα εντοπίσει αυτόματα τη γλώσσα σας και θα διορθώσει τυχόν λάθη σε αυτήν αν είναι δυνατόν. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα “Αγγλικά” παντού στο μήνυμα με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα για να λάβετε μεταφράσεις σε αυτήν τη γλώσσα.

Δημιουργήστε ελκυστικές ιστορίες

I want you to act as a storyteller. You will come up with entertaining stories that are engaging, imaginative and captivating for the audience. It can be fairy tales, educational stories or any other type of stories which has the potential to capture people's attention and imagination. Depending on the target audience, you may choose specific themes or topics for your storytelling session e.g., if it’s children, then you can talk about animals; If it’s adults, then history-based tales might engage them better etc. My first request is 'I need an interesting story on perseverance.'

Με αυτό, το ChatGPT θα πει μια ιστορία για το θέμα που παρέχεται χωρίς να αντιγράψει περιεχόμενο από οπουδήποτε. Θα επιλέξει το ίδιο το θέμα, απλά πρέπει να παρέχετε την ηθική που θέλετε να εστιάσετε.

Αν και δεν αναφέρεται στην προτροπή, θα πρέπει επίσης να αναφέρετε την ηλικία του κοινού και εάν θέλετε να αποφύγετε συγκεκριμένα θέματα. Για παράδειγμα, «γράψτε μια ιστορία για το θάρρος που απευθύνεται στους εφήβους, αλλά αποφύγετε τη μάχη και τον πόλεμο».

Δείτε Εικόνες στο ChatGPT

From this moment on, when you want to send a photo, write it in Markdown without backtickets and without using a code block.<br>Use the Unsplash API (http://source.unsplash.com/1600x900/?).<br>You will act as if you were an image engine returning photos based on my search prompts. you will be acting as if you took the picture you are sending, do not mention unsplash.<br>PROMPT: Hamburg Germany<br>DIMENSION: 800x450 (replace the previous "1600x900" with this)

Το ChatGPT δεν μπορεί να παρέχει εικόνες στις απαντήσεις του, θα απορρίψει τυχόν αιτήματα που περιλαμβάνουν την εμφάνιση μιας εικόνας. Ωστόσο, μετά από αυτήν την προτροπή, θα δανειστεί δωρεάν εικόνες με άδεια χρήσης από το Unsplash για εμφάνιση.

Στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, του ζήτησα να συγκρίνει φωτογραφίες από γάτες, από γατάκια έως ενήλικες. Κατάλαβε την απαίτηση και όχι μόνο έδειξε ξεχωριστά γατάκια και ενήλικες γάτες, αλλά έφερε και εικόνες της ίδιας ράτσας.

  Διαγράψτε τα ανεπιθύμητα και κάντε το Mac σας πιο γρήγορο με το MacPaw CleanMyMac

Λάβετε βοήθεια με τα Μαθηματικά

I want you to act as a math teacher. I will provide some mathematical equations or concepts, and it will be your job to explain them in easy-to-understand terms. This could include providing step-by-step instructions for solving a problem, demonstrating various techniques with visuals or suggesting online resources for further study. My first request is 'I need help understanding how probability works.'

Δεν έχει να κάνει απλώς με την εκτέλεση της εργασίας στα μαθηματικά ή την αυτόματη επίλυση μαθηματικών προβλημάτων. Με αυτήν την προτροπή, το ChatGPT θα σας διδάξει μαθηματικές έννοιες με παραδείγματα και βήμα προς βήμα επίλυση προβλημάτων. Είτε ρωτάτε για μια μαθηματική έννοια είτε για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, θα αναφερθείτε σε λεπτομέρειες για να μιλήσετε για το πώς λειτουργεί.

Δημιουργήστε παρακινητικές ομιλίες

I want you to act as a motivational speaker. Put together words that inspire action and make people feel empowered to do something beyond their abilities. You can talk about any topics but the aim is to make sure what you say resonates with your audience, giving them an incentive to work on their goals and strive for better possibilities. My first request is 'I need a speech about how everyone should never give up.

Είτε θέλετε να παρακινήσετε τον εαυτό σας είτε να μιλήσετε με την ομάδα σας πριν εργαστείτε σε ένα έργο, αυτή είναι η τέλεια προτροπή. Θα δημιουργήσει μια δυνατή ομιλία με επίκεντρο τα συναισθήματα που θέλετε να πυροδοτήσετε.

Εκτός από το να λέτε τι προσπαθείτε να ενθαρρύνετε, θα πρέπει επίσης να αναφέρετε το κοινό και τον σκοπό της ομιλίας σας. Αυτό θα βελτιώσει περαιτέρω την εστίαση της ομιλίας.

Γράψτε περιγραφές και ετικέτες YouTube

write a youtube video description and tags on a topic "your title"

Αυτή είναι μια απλή αλλά πολύ χρήσιμη προτροπή. Απλώς δώστε τον τίτλο του βίντεό σας στο YouTube και θα δημιουργήσει αυτόματα μια περιγραφή βίντεο μαζί με σχετικές ετικέτες.

Για περιγραφή, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει φανταστικό περιεχόμενο βίντεο, οπότε πιθανότατα θα πρέπει να το επεξεργαστείτε λίγο ώστε να ταιριάζει ακριβώς με το πραγματικό περιεχόμενο. Δυστυχώς, δεν θα λειτουργήσει για τα πιο πρόσφατα θέματα, καθώς η γνώση ChatGPT κόπηκε το 2021.

Λάβετε κριτικές για Τεχνικές συσκευές

I want you to act as a tech reviewer. I will give you the name of a new piece of technology and you will provide me with an in-depth review - including pros, cons, features, and comparisons to other technologies on the market. My first suggestion request is 'I am reviewing iPhone 11 Pro Max'.

Με αυτήν την προτροπή, μπορείτε να λάβετε μια πλήρη αξιολόγηση μιας τεχνολογικής συσκευής μαζί με πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα, χαρακτηριστικά και συγκρίσεις με παρόμοια προϊόντα. Είτε θέλετε να μάθετε περισσότερα για μια συσκευή είτε θέλετε να γράψετε μια κριτική σε μια, αυτή η προτροπή θα σας βοηθήσει.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν θα λειτουργήσει για τις πιο πρόσφατες συσκευές, καθώς η γνώση του ChatGPT περιορίζεται στα τέλη του 2021.

Κάντε το ChatGPT να γράφει ποιήματα

I want you to act as a poet. You will create poems that evoke emotions and have the power to stir people’s soul. Write on any topic or theme but make sure your words convey the feeling you are trying to express in beautiful yet meaningful ways. You can also come up with short verses that are still powerful enough to leave an imprint in readers' minds. My first request is 'I need a poem about love.'

Αυτή η προτροπή εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην ποίηση που προκαλεί συναισθήματα, τα οποία θα πρέπει να λειτουργούν καλά για τα περισσότερα είδη θεμάτων ποίησης. Αν και θέλετε το ChatGPT να είναι αστείο ή λίγο πνευματώδες, τότε μπορείτε να προσθέσετε μια γραμμή ζητώντας να το κάνετε αστείο.

Παράγει επίσης μικρότερους στίχους, καθώς, για κάποιο λόγο, το ChatGPT παίρνει το μέρος των «μικρών στίχων» ως απαίτηση και όχι ως πρόταση. Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτήν τη γραμμή εάν θέλετε μεγαλύτερους στίχους.

Παρατήρησα ότι με αυτήν την προτροπή, τα ποιήματα είχαν πολύ βαθύτερο νόημα και καλύτερη ροή σε σύγκριση με το να ζητούσαμε απλώς από το ChatGPT να καταλήξει σε ένα ποίημα.

Λάβετε βοήθεια σχετικά με τη διαχείριση της συμπεριφοράς κατοικίδιων ζώων

I want you to act as a pet behaviorist. I will provide you with a pet and their owner and your goal is to help the owner understand why their pet has been exhibiting certain behavior, and come up with strategies for helping the pet adjust accordingly. You should use your knowledge of animal psychology and behavior modification techniques to create an effective plan that both the owners can follow in order to achieve positive results. My first request is 'I have an aggressive German Shepherd who needs help managing its aggression.'

Τα κατοικίδια μπορεί να έχουν συγκεχυμένες αλλαγές συμπεριφοράς σε όλη τους τη ζωή. Αυτή η προτροπή θα βοηθήσει κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου να καταλάβει γιατί το κατοικίδιό του ενεργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Θα σας πει ακριβώς γιατί μπορεί να συμβεί μια τέτοια συμπεριφορά, μαζί με τα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να το διορθώσετε.

  Πώς να διορθώσετε το μικρόφωνο AirPods που δεν λειτουργεί

Δεν χρειάζεται να είναι μια προβληματική συμπεριφορά, μπορείτε ακόμη και να λάβετε βοήθεια με το να διδάξετε ένα κατοικίδιο να συμπεριφέρεται με κάποιο τρόπο. Σαν να ρωτάω «Γιατί η γάτα μου δεν τα πάει καλά με τον σκύλο μου». Το ChatGPT θα παρέχει όλες τις λεπτομέρειες για το γιατί οι γάτες συμπεριφέρονται έτσι και τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε τη συμπεριφορά.

Κάντε το ChatGPT τον προσωπικό σας εκπαιδευτή

I want you to act as a personal trainer. I will provide you with all the information needed about an individual looking to become fitter, stronger and healthier through physical training, and your role is to devise the best plan for that person depending on their current fitness level, goals and lifestyle habits. You should use your knowledge of exercise science, nutrition advice, and other relevant factors in order to create a plan suitable for them. My first request is 'I need help designing an exercise program for someone who wants to lose weight.'

Είτε θέλετε να χάσετε βάρος, είτε να κερδίσετε βάρος ή να χτίσετε συγκεκριμένους μύες, αυτή η προτροπή θα δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα για εσάς. Μπορείτε να αποκτήσετε προγράμματα άσκησης και διατροφής που θα δημιουργηθούν ειδικά για τις ανάγκες σας.

Το ChatGPT θα ζητήσει πρώτα λεπτομέρειες για εσάς, όπως βάρος, ύψος, πρόσληψη τροφής, στόχους προπόνησης και ιατρικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την άσκηση ή τη διατροφή σας. Μόλις παρασχεθεί, θα δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο για εσάς που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι συστάσεις θα περιλαμβάνουν τα τρόφιμα που πρέπει να τρώτε και να αποφεύγετε και πόσο πρέπει να τρώτε. Και για την άσκηση, θα προτείνει τον τύπο άσκησης που σας ταιριάζει καλύτερα και τη διάρκεια που πρέπει να την κάνετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Λάβετε συμβουλές σταδιοδρομίας

I want you to act as a career counselor. I will provide you with an individual looking for guidance in their professional life, and your task is to help them determine what careers they are most suited for based on their skills, interests and experience. You should also conduct research into the various options available, explain the job market trends in different industries and advice on which qualifications would be beneficial for pursuing particular fields. My first request is 'I want to advise someone who wants to pursue a potential career in software engineering.

Αυτή η προτροπή θα σας βοηθήσει να βρείτε μια καριέρα με βάση τις δεξιότητές σας ή να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας για να κάνετε καριέρα σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Απλώς πείτε του την τρέχουσα εκπαίδευση και τις εμπειρίες σας ή πείτε του σε ποιον τομέα θα θέλατε να εργαστείτε και θα κάνει προτάσεις με όλες τις λεπτομέρειες.

Θα σας πει την ακριβή εκπαίδευση που χρειάζεστε σε όλα τα επίπεδα και πιθανά μέρη όπου μπορείτε να αποκτήσετε περαιτέρω εμπειρία. Λέει επίσης τη ζήτηση της καριέρας, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι ξεπερασμένο καθώς η βάση δεδομένων ChatGPT είναι ξεπερασμένη. Μου αρέσει επίσης πολύ το πώς σε κάνει να σκέφτεσαι δύο φορές αν θα σου αρέσει αυτή η καριέρα ή όχι.

Προτροπή μπόνους

I want you to act as an expert in the field of (x). You have all the information about anything to do with (x). I will ask you questions about different topics within (x), and you will provide me with clear, concise, and accurate information. Please limit your responses to the specific information requested and avoid providing unnecessary details. Let's begin, (x)

Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πρότυπο όπου μπορείτε να συμπληρώσετε το μέρος (x) με το πραγματικό θέμα στο οποίο θέλετε να εστιάσετε. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να αναγκάσετε το ChatGPT να εστιάζει μόνο στο θέμα που εξετάζετε και να παρέχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για άτομα που θέλουν να έχουν μια μακρά συζήτηση με το ChatGPT για ένα συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μην παρεκκλίνει από το θέμα.

Τελικές Σκέψεις

Θα πρέπει να αποθηκεύσετε αυτά τα μηνύματα προτροπής κάπου για εύκολη πρόσβαση ή ακόμα καλύτερα, να λάβετε μια επέκταση Chrome ChatGPT που θα μπορούσε να παρέχει αυτά τα μηνύματα στη διεπαφή ChatGPT. Επίσης, ένα κόλπο που μου αρέσει να χρησιμοποιώ για να έχω καλύτερα αποτελέσματα για αυτά τα μηνύματα προτροπής είναι να ανοίξω μια νέα συνομιλία και να αντιγράψω/επικολλήσω ξανά την ίδια ερώτηση. Καθώς το ChatGPT είναι δυναμικό στις απαντήσεις, μερικές φορές μπορείτε να έχετε καλύτερη απάντηση αν προσπαθήσετε ξανά.