14 τρόποι για να διορθώσετε τις φωτογραφίες iCloud που δεν συγχρονίζονται στο Mac σας

Όλες οι συσκευές Apple σας συγχρονίζουν φωτογραφίες μέσω iCloud εκτός από το Mac σας; Αυτό είναι ενοχλητικό. Πολλοί λόγοι μπορεί να το προκαλέσουν, όπως εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων, σφάλματα ή δυσλειτουργίες, καταστροφή της βιβλιοθήκης φωτογραφιών και ούτω καθεξής.

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τις Φωτογραφίες iCloud που δεν συγχρονίζονται στο Mac σας.

1. Ελέγξτε την κατάσταση συγχρονισμού

Εάν οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο Mac σας δεν συγχρονίζονται με το iCloud Photos, μην το απενεργοποιήσετε ακόμα. Οι Φωτογραφίες iCloud ενδέχεται να διακόψουν τον συγχρονισμό για πολλούς λόγους. Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να δείτε το μήνυμα κατάστασης στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

Για έλεγχο, ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και επιλέξτε Βιβλιοθήκη από την πλαϊνή γραμμή. Επιλέξτε την καρτέλα Όλες οι φωτογραφίες από την κορυφή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε την κατάσταση συγχρονισμού iCloud. Μπορεί να δείτε την ένδειξη “Αναμονή για συγχρονισμό” εδώ, που υποδεικνύει ότι δεν έχετε ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο ή “Η μεταφόρτωση στο iCloud έχει διακοπεί” εάν χάσατε τη σύνδεση στη μέση.

2. Ενεργοποιήστε το iCloud Photos

Εάν μόλις ολοκληρώσατε τη ρύθμιση του Mac σας, οι φωτογραφίες σας δεν θα συγχρονιστούν αν δεν ενεργοποιήσετε το iCloud Photos. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες.
 • Επιλέξτε Φωτογραφίες > Ρυθμίσεις από τη γραμμή μενού.
 • Μεταβείτε στην καρτέλα iCloud και επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στις Φωτογραφίες iCloud.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των υποεπιλογών Λήψη πρωτοτύπων σε αυτό το Mac και Optimize Mac Storage. Η πρώτη επιλογή κατεβάζει όλα τα πρωτότυπα αντίγραφα της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας στο Mac σας, ενώ η δεύτερη χρησιμοποιεί σύμβολα κράτησης θέσης χαμηλής ανάλυσης για εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο. Ο συγχρονισμός της βιβλιοθήκης φωτογραφιών iCloud με το Mac σας για πρώτη φορά μπορεί να διαρκέσει λίγο, επομένως μην περιμένετε να εμφανιστούν αμέσως οι εικόνες σας.

    35 Υπέροχες εικόνες για τον υπολογιστή σας

  Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά το iCloud Photos για να αναγκάσετε τις Φωτογραφίες να συγχρονίσουν τις εικόνες σας με το iCloud. Η διαδικασία είναι η ίδια με την παραπάνω.

  3. Ελέγξτε το Apple ID σας

  Χρησιμοποιείτε πολλούς λογαριασμούς Apple; Είναι καλή ιδέα να επιβεβαιώσετε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Mac σας χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε σε άλλες συσκευές με τις οποίες θέλετε να συγχρονίσετε φωτογραφίες.

  Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος από τη γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο όνομα Apple ID σας στο επάνω μέρος για να δείτε αν η διεύθυνση email ταιριάζει με αυτό που υπάρχει στις άλλες συσκευές σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος αυτού του μενού για να δείτε τη λίστα των συσκευών που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό.

  Σε συσκευές iOS ή iPadOS, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε το προφίλ σας για να αποκαλύψετε το Apple ID σας.

  Εάν έχετε συνδεθεί σε άλλο Apple ID στο Mac σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Έξοδος. Στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά με το ίδιο Apple ID που χρησιμοποιείτε στις άλλες συσκευές σας.

  4. Αναγκαστική έξοδος από την εφαρμογή Φωτογραφίες

  Μερικές φορές, η εφαρμογή Φωτογραφίες στο macOS μπορεί να σταματήσει τον συγχρονισμό χωρίς λόγο. Η αναγκαστική έξοδος από την εφαρμογή και το εκ νέου άνοιγμά της συνήθως βοηθά στη διόρθωση αυτού. Δείτε πώς:

 • Κάντε κλικ στο μενού Apple και επιλέξτε Force Quit.
 • Επιλέξτε Φωτογραφίες και κάντε κλικ στην Αναγκαστική έξοδο.
 • Επανεκκινήστε την εφαρμογή Φωτογραφίες από το Dock ή το Launchpad και ελέγξτε εάν ξεκινά ξανά ο συγχρονισμός των φωτογραφιών σας.
 • Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το παράθυρο πατώντας Command + Option + Esc.

  5. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

  Χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο για να συγχρονίσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας με τους διακομιστές cloud της Apple και να κάνετε λήψη αρχείων iCloud στις συσκευές σας. Επομένως, εάν δείτε ένα μήνυμα κατάστασης Αναμονή για συγχρονισμό στην εφαρμογή Φωτογραφίες, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας έχει σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο προτού συνεχίσετε τον συγχρονισμό του iCloud.

  Για να ελέγξετε αν είστε ακόμα συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ανοίξτε το Safari ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης και προσπαθήστε να φορτώσετε μια ιστοσελίδα, επειδή είναι πιθανό το Mac σας να είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.

  6. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

  Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να είναι ένας άλλος πιθανός λόγος για τον οποίο το Mac σας δεν συγχρονίζει τις Φωτογραφίες iCloud. Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας μειώνει τη χρήση ενέργειας του Mac σας και ελαχιστοποιεί τις δραστηριότητες στο παρασκήνιο, συμπεριλαμβανομένου του συγχρονισμού iCloud. Εάν δείτε ένα μήνυμα κατάστασης λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης στις Φωτογραφίες, κάντε κλικ στο Συγχρονισμός τώρα δίπλα του για να συνεχιστεί ο συγχρονισμός για μία ώρα.

    6 Καλύτερο λογισμικό μοντελοποίησης πληροφοριών κτιρίων για σχεδιαστές και κατασκευαστές

  Εναλλακτικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις συστήματος και επιλέγοντας Μπαταρία από την πλαϊνή γραμμή. Επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

  7. Φορτίστε τη συσκευή σας

  Εκτός από τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, το Mac σας θα απενεργοποιήσει επίσης τις δραστηριότητες στο παρασκήνιο, όπως ο συγχρονισμός iCloud, εάν η ισχύς της συσκευής σας είναι χαμηλή.

  Μπορεί να δείτε ένα μήνυμα κατάστασης συγχρονισμού εξοικονόμησης ενέργειας μπαταρίας στις Φωτογραφίες ή να το δείτε κολλημένο σε ένα μήνυμα κατάστασης που λέει Συγχρονισμός [number] αντικειμένων στο iCloud ή Συγχρονισμός με το iCloud. Εάν ναι, συνδέστε πρώτα το Mac σας σε μια πηγή τροφοδοσίας πριν συνεχίσετε τον συγχρονισμό.

  8. Ελέγξτε την κατάσταση συστήματος iCloud

  Είναι επίσης καλή ιδέα να επιβεβαιώσετε ότι τίποτα δεν πάει καλά με το iCloud Photos από την πλευρά του διακομιστή. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε Σελίδα κατάστασης συστήματος της Apple και ελέγξτε την κατάσταση δίπλα στις Φωτογραφίες. Εάν δείτε τυχόν προβλήματα που αναφέρονται, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να τα επιλύσει η Apple.

  9. Επανεκκινήστε το Mac σας

  Η επανεκκίνηση του Mac σας μπορεί να διορθώσει τυχαία προβλήματα που σχετίζονται με εφαρμογές και δίκτυο. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ανοίξτε το μενού της Apple και επιλέξτε Επανεκκίνηση. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Άνοιγμα των παραθύρων κατά την εκ νέου σύνδεση πριν κάνετε ξανά κλικ στο Restart.

  10. Ελευθερώστε λίγο χώρο αποθήκευσης

  Εάν ο αποθηκευτικός χώρος του Mac σας κοντεύει να εξαντληθεί, η απελευθέρωση χώρου στο macOS ενδέχεται να κάνει τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο iCloud να συγχρονιστούν ξανά σωστά.

  Η ενότητα Αποθήκευση στις Ρυθμίσεις συστήματος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Αποθήκευση και προχωρήστε σε κάθε στοιχείο που αναφέρεται στην ενότητα Προτάσεις πριν ψάξετε στις κατηγορίες αποθήκευσης στην πλαϊνή γραμμή.

  Ωστόσο, εάν οι φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο Mac σας δεν συγχρονίζονται με το iCloud, ίσως θελήσετε να ελέγξετε και τον αποθηκευτικό χώρο iCloud, κάτι που μπορείτε να κάνετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις συστήματος > [Your Name] > iCloud και κάνοντας κλικ στο Manage στο επάνω μέρος. Μπορείτε να διαγράψετε παλιά αντίγραφα ασφαλείας και άλλα δεδομένα εφαρμογών από εδώ ή να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα αποθήκευσης iCloud εάν χρειάζεται.

    Πώς να προσθέσετε εφαρμογές στο Microsoft Teams

  11. Ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS

  Μια κατεστραμμένη ή παρωχημένη κρυφή μνήμη DNS (Υπηρεσία ονόματος τομέα) μπορεί να εμποδίσει τη σύνδεση του Mac σας με τους διακομιστές iCloud της Apple. Ευτυχώς, η διαγραφή της προσωρινής μνήμης DNS αναγκάζει το Mac σας να επιλύσει κάθε διεύθυνση Ιστού από την αρχή. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό:

 • Εκκινήστε την εφαρμογή Terminal στο Mac σας χρησιμοποιώντας την αναζήτηση Spotlight (Command + Space).
 • Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
   sudo killall -HUP mDNSResponder 
 • Πατήστε το πλήκτρο Return.
 • 12. Επιδιορθώστε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών

  Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν βοηθήσει, ήρθε η ώρα να διορθώσετε πιθανά σφάλματα στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας. Η εφαρμογή Φωτογραφίες της Apple είναι σε θέση να τις εντοπίσει και να τις διορθώσει από μόνη της. Αλλά μπορείτε να κάνετε το ίδιο χειροκίνητα ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Κλείστε την εφαρμογή Φωτογραφίες. Εάν η εφαρμογή εμφανίζεται παγωμένη, αντ’ αυτού αναγκαστείτε να την τερματίσετε.
 • Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Option και Command και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Photos στο Dock ή στο Launchpad.
 • Επιλέξτε Επιδιόρθωση από την οθόνη που εμφανίζεται.
 • Ανάλογα με το μέγεθος της βιβλιοθήκης, η εφαρμογή Φωτογραφίες μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να πραγματοποιήσει επισκευές. Ελέγξτε εάν οι φωτογραφίες σας έχουν αρχίσει να συγχρονίζονται μετά από αυτό.

  13. Διαγράψτε το Ευρετήριο συγχρονισμού

  Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να διαγράψετε τα αρχεία ευρετηρίου που περιέχουν τα δεδομένα συγχρονισμού της εφαρμογής Φωτογραφίες. Αυτό θα ζητήσει από το Mac σας να συγχρονίσει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας από την αρχή. Αν θέλετε να προχωρήσετε, δείτε πώς:

 • Κλείστε την εφαρμογή Φωτογραφίες.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Μετάβαση > Μετάβαση στον φάκελο από τη γραμμή μενού. Πληκτρολογήστε Pictures και κάντε κλικ στο αποτέλεσμα για να μεταβείτε στο φάκελο Pictures.
 • Κάντε Control-κλικ στο αρχείο Photos Library και επιλέξτε Show Package Contents.
 • Μεταβείτε στους φακέλους με την ετικέτα πόροι > cpl > CloudSync.noindex.
 • Διαγράψτε όλα τα αρχεία μέσα στο φάκελο CloudSync.noindex.
 • Τώρα, απλώς επανεκκινήστε την εφαρμογή Φωτογραφίες για να συγχρονίσετε ξανά ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας.

  14. Ενημερώστε το macOS

  Η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος του Mac σας βοηθά στον μετριασμό των προβλημάτων που προκαλούνται από μια παρουσία σφαλμάτων της εφαρμογής Φωτογραφίες. Εάν το iCloud Photos εξακολουθεί να μην συγχρονίζεται, δοκιμάστε να το κάνετε τώρα μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Εάν είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση macOS, κάντε κλικ στην Ενημέρωση τώρα.

  Αποκτήστε την εφαρμογή Φωτογραφίες στο Mac σας για συγχρονισμό ξανά

  Οι παραπάνω διορθώσεις θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την εφαρμογή Photos να συγχρονίζει τις εικόνες ως συνήθως στο Mac σας. Εάν αντιμετωπίσετε ξανά το ίδιο πρόβλημα, φροντίστε να εκτελέσετε μερικές από τις πιο γρήγορες επιδιορθώσεις παραπάνω κάποια άλλη φορά.

  Για παράδειγμα, η αναγκαστική έξοδος από τις Φωτογραφίες, η επανεκκίνηση του Mac ή η επισκευή της βιβλιοθήκης φωτογραφιών μπορεί να κάνει τα πράγματα να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση τις περισσότερες φορές.