14 Ρυθμίσεις στο Google Chrome Επισημαίνει τη σελίδα για να το κάνετε πιο γρήγορο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσαρμόσετε το Chrome για να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία περιήγησής σας, όπως η χρήση επεκτάσεων Chrome. Μια τέτοια μέθοδος είναι η χρήση σημαιών του Chrome για πρόσβαση σε πειραματικές λειτουργίες.

Οι σημαίες Chrome είναι κρυφές πειραματικές λειτουργίες του Chrome που δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κύρια διεπαφή του Chrome. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες λόγω της ύπαρξης μιας μάλλον αντισυμβατικής μεθόδου πρόσβασης σε αυτές ή απλώς δεν τις χρησιμοποιούν επειδή είναι πειραματικές, θα μπορούσαν να έχουν μπούμερανγκ.

Αν θέλετε κάποιες νέες νέες δυνατότητες στο Chrome ή να ενισχύσετε την ταχύτητα του Chrome, τότε οι σημαίες του Chrome μπορούν να σας βοηθήσουν. Αν και υπάρχουν εκατοντάδες σημαίες, δεν είναι όλες φτιαγμένες για να βελτιώσουν την εμπειρία του Chrome ή ακόμη και δεν χρησιμοποιούνται από τακτικούς χρήστες. Επομένως, έχω επιλέξει μερικές από τις καλύτερες σημαίες Chrome για εσάς που σίγουρα θα βελτιώσουν την εμπειρία σας στο Chrome.

Προειδοποίηση: Καθώς πρόκειται για πειραματικές λειτουργίες, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να παρουσιαστούν σφάλματα και να επηρεάσουν αρνητικά το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ήπια πτώση στην απόδοση ή, στη χειρότερη περίπτωση, απώλεια των δεδομένων σας. Αν και είναι σπάνιο, πρέπει να κατανοήσετε και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες με δική σας ευθύνη.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε σημαίες Chrome;

Προτού σας πω για αυτές τις σημαίες Chrome, πρέπει να ξέρετε πώς να έχετε πρόσβαση στις σημαίες του Chrome. Υπάρχουν δύο τρόποι πρόσβασης σε αυτά. μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μια άμεση διεύθυνση URL για μια σημαία είτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην κύρια σελίδα σημαιών και να αναζητήσετε τις σημαίες που χρειάζεστε.

Για τις άμεσες διευθύνσεις URL, θα τους παρέχω κάθε σημαία και θα έχετε την αντιγραφή/επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων για πρόσβαση σε αυτά. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα σημαιών, πληκτρολογήστε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε enter για να την ανοίξετε. Υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε σημαίες χρησιμοποιώντας σχετικούς όρους (θα δώσω και τις λέξεις-κλειδιά).

  Χρησιμοποιήστε το Vimium για περιήγηση με το πληκτρολόγιο σε Chrome και Firefox

Πρέπει να τα ενεργοποιήσετε και να επανεκκινήσετε το Chrome για να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε. Τώρα που ξέρετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση και να τις ενεργοποιήσετε, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες σημαίες Chrome που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

#1. Παρέμβαση βαριάς διαφήμισης

Το Chrome αποκλείει ήδη παρεμβατικές διαφημίσεις που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εμπειρία περιήγησής σας. Εάν θέλετε να βελτιώσετε περαιτέρω τον αποκλεισμό διαφημίσεων, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη σημαία για να σταματήσετε τη φόρτωση βαρέων διαφημίσεων. Διαφημίσεις όπως βίντεο ή gif που χρησιμοποιούν πάρα πολύ πόρο του προγράμματος περιήγησης δεν θα φορτωθούν όταν αυτή η σημαία είναι ενεργοποιημένη.

Όρος αναζήτησης: βαριά διαφήμιση

URL: chrome://flags/#enable-heavy-ad-intervention

#2. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ανάγνωσης

Όπως το Firefox Reader View, το Chrome διαθέτει επίσης λειτουργία ανάγνωσης, η οποία διευκολύνει την ανάγνωση άρθρων στο διαδίκτυο. Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα σε μια σελίδα, θα εμφανίζει μόνο το κύριο περιεχόμενο και τις εικόνες και θα αφαιρεί οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου του πλαϊνού πλαισίου και των διαφημίσεων.

Αφού ενεργοποιήσετε τη σημαία, θα δείτε ένα νέο εικονίδιο Σελίδας στη γραμμή διευθύνσεων για να κάνετε κλικ για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανάγνωσης.

Όρος αναζήτησης: λειτουργία αναγνώστη

URL: chrome://flags/#enable-reader-mode

#3. Παράλληλη λήψη

Αυτή η σημαία μπορεί να επιταχύνει την ταχύτητα λήψης σας έως και 4x. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν λογισμικό διαχείρισης λήψεων, πρέπει να γνωρίζετε ήδη πώς γίνεται ταχύτερη λήψη δημιουργώντας πολλαπλές συνδέσεις. Αυτή η σημαία κάνει το ίδιο πράγμα και επιτρέπει στο Chrome να δημιουργήσει πολλαπλές συνδέσεις με την πηγή λήψης για να επιταχύνει τη λήψη.

Όρος αναζήτησης: παράλληλη λήψη

URL: chrome://flags/#enable-parallel-downloading

#4. Καρτέλες Hover Cards

Αυτή η σημαία προσθέτει μια δυνατότητα προβολής περισσότερων πληροφοριών σχετικά με μια καρτέλα απλώς τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω της. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τον κύριο τίτλο και τη διεύθυνση URL της σελίδας. Αυτή η δυνατότητα είναι βολική για άτομα που ανοίγουν δεκάδες καρτέλες ταυτόχρονα, επομένως γίνεται δύσκολο να δείτε το όνομα του ιστότοπου της καρτέλας χωρίς να το ανοίξετε.

Με τις κάρτες ποντικιού, θα πρέπει απλώς να τοποθετήσετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από μια καρτέλα για να μάθετε ποιος ιστότοπος ή σελίδα είναι ανοιχτή.

Όρος αναζήτησης: κάρτες αιώρησης

URL: chrome://flags/#tab-hover-cards

#5. Tab Εικόνες κάρτας Hover

Εάν ενεργοποιήσετε την παραπάνω κάρτα, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε αυτήν τη σημαία για να εμφανίζει μια εικόνα της καρτέλας μαζί με πληροφορίες σελίδας. Αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο αφού ενεργοποιηθεί η προαναφερθείσα σημαία. Η εικόνα θα είναι της ακριβούς περιοχής της σελίδας όπου αφήσατε την καρτέλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να συγκρίνετε το περιεχόμενο δύο σελίδων ανοίγοντάς τες σε δύο καρτέλες δίπλα-δίπλα.

  Αναπαραγωγή βίντεο μέσω Chromecast και δρομολόγηση ήχου μέσω του υπολογιστή ή του Mac σας

Όρος αναζήτησης: τοποθετήστε το δείκτη των εικόνων κάρτας.

URL: chrome://flags/#tab-hover-card-images

#6. Αναγκαστική σκοτεινή λειτουργία

Αυτή η σημαία αναγκάζει όλο το περιεχόμενο ιστού να φορτωθεί με ένα σκοτεινό θέμα. Αυτό μπορεί να είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας σε σκοτεινό δωμάτιο και δεν θέλετε να καταπονήσετε τα μάτια σας. Το κείμενο και τα κουμπιά γίνονται άσπρα ή πιο ανοιχτόχρωμα και ολόκληρο το φόντο γίνεται μαύρο.

Όρος αναζήτησης: σκοτεινή λειτουργία

URL: chrome://flags/#enable-force-dark

#7. Ραστεροποίηση GPU

Η ραστεροποίηση είναι βασικά η διαδικασία δημιουργίας εικόνων ή περιεχομένου ιστού pixel-pixel για εμφάνιση στον υπολογιστή σας. Το Chrome χρησιμοποιεί συνήθως την ισχύ της CPU για να ολοκληρώσει αυτήν τη διαδικασία. Ωστόσο, εάν έχετε μια αποκλειστική GPU στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη σημαία για να αναγκάσει την ραστεροποίηση να ολοκληρώνεται πάντα από την GPU.

Η GPU μπορεί να μειώσει την ταχύτητα δημιουργίας καρέ έως και 5 ms/καρέ από 100 ms/καρέ, επομένως μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ταχύτητα του Chrome εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη σημαία.

Όρος αναζήτησης: Ραστεροποίηση GPU

URL: chrome://flags/#enable-gpu-rasterization

#8. Ομαλή κύλιση

Αυτή η σημαία κάνει μια μικρή αλλαγή που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αναγνωσιμότητά σας. Συνήθως, όταν κάνετε κύλιση σε μια ιστοσελίδα, κάνει μικρά τραύλισμα με κάθε τικ κύλισης. Αφού ενεργοποιήσετε αυτήν τη σημαία, η σελίδα θα πραγματοποιήσει κύλιση ομαλά και θα μπορείτε εύκολα να δείτε το περιεχόμενο κατά τη γρήγορη κύλιση. Αυτό είναι τέλειο όταν πρέπει να περιηγηθείτε γρήγορα στο περιεχόμενο.

Όρος αναζήτησης: ομαλή κύλιση

URL: chrome://flags/#smooth-scrolling

#9. Πειραματικό πρωτόκολλο QUIC

Το QUIC (Quick UDP Internet connection) είναι ένα νέο πρωτόκολλο σύνδεσης παρόμοιο με το πρωτόκολλο TCP και UDP, αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο και ασφαλές ταυτόχρονα. Μειώνει τον χρόνο σύνδεσης δημιουργώντας μία μόνο σύνδεση αντί πολλαπλών. Παρόλο που χρησιμοποιείται ήδη στο Chrome για σύνδεση με υπηρεσίες Google, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη σημαία για χρήση και σε άλλους ιστότοπους.

Είναι ακόμα πειραματικό? θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε εάν παρατηρήσετε προβλήματα σύνδεσης.

Αναζήτηση για: quic

URL: chrome://flags/#enable-quic

#10. Αποτρέψτε επικίνδυνες λήψεις

Αυτή η σημαία προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας αποτρέποντας τη λήψη εκτελέσιμων αρχείων από μη ασφαλείς πηγές. Οι ιοί συνήθως διαδίδονται ως άμεσα εκτελέσιμα αρχεία και μια ανασφαλής πηγή μπορεί να παραβιαστεί για την κοινή χρήση αυτών των αρχείων. Αυτή η σημαία θα αποτρέψει τέτοιες λήψεις, αλλά φυσικά μπορεί να έχει και πολλά ψευδώς θετικά στοιχεία.

  Συντομεύσεις Chrome που πρέπει να γνωρίζετε

Όρος αναζήτησης: επικίνδυνες λήψεις

URL: chrome://flags/#treat-unsafe-downloads-as-active-content

#11. Ενεργοποιήστε την Αναζήτηση καρτελών

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό για όσους στοιβάζουν δεκάδες καρτέλες ταυτόχρονα. Η αναζήτηση καρτελών θα προσθέσει ένα μικρό κουμπί στο επάνω μέρος, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη καρτέλα που έχει ανοίξει. Απλώς πρέπει να εισαγάγετε τον τίτλο της σελίδας ή το όνομα του ιστότοπου και θα εμφανιστεί η ανοιχτή καρτέλα.

Όρος αναζήτησης: αναζήτηση καρτελών

URL: chrome://flags/#enable-tab-search

#12. Ενεργοποίηση τεμπέλης φόρτωσης εικόνας

Αυτή η δυνατότητα σταματά τη φόρτωση όλων των εικόνων σε μια ιστοσελίδα ταυτόχρονα. Μόλις ενεργοποιήσετε, οι εικόνες θα φορτωθούν μόνο όταν κάνετε κύλιση προς τα κάτω και φτάσετε κοντά τους. Αυτό βοηθά στη γρηγορότερη φόρτωση σελίδων και εξοικονομεί εύρος ζώνης καθώς φορτώνονται μόνο οι απαιτούμενες εικόνες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή ενεργοποίησης που σας επιτρέπει να φορτώνετε εικόνες τεμπέλης χωρίς το χαρακτηριστικό lazy loading.

Όρος αναζήτησης: lazy image

URL: chrome://flags/#enable-lazy-image-loading

#13. Προσωρινή μνήμη πίσω προς τα εμπρός

Εάν χρησιμοποιείτε τα κουμπιά προς τα εμπρός και προς τα πίσω στο Chrome, αυτή η επιλογή είναι εξαιρετική για την αποθήκευση δεδομένων και την ταχύτερη πλοήγηση. Η ενεργοποίηση αυτής της σημαίας θα αποθηκεύσει στην κρυφή μνήμη πλήρεις ιστοσελίδες για να σας επιτρέψει να πλοηγηθείτε ξανά σε αυτές χωρίς να χρησιμοποιήσετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Η πλοήγηση προς τα εμπρός/πίσω θα είναι επίσης άμεση.

Υπάρχει μια επιλογή μόνο για να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση των ίδιων σελίδων ιστότοπου ή κάθε ιστοσελίδας που ανοίγετε.

Όρος αναζήτησης: πίσω εμπρός προσωρινή μνήμη

URL: chrome://flags/#back-forward-cache

#14. Ενεργοποιήστε το LiteVideos

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε δεδομένα Διαδικτύου και δεν σας πειράζει να παρακολουθείτε βίντεο σε τυπική ποιότητα, ενεργοποιήστε αυτήν τη σημαία. Αυτή η σημαία θα ενημερώνει τα αιτήματα πολυμέσων ότι το διαδίκτυο είναι αργό, επομένως τα βίντεο θα φορτώνονται μόνο σε ποιότητα SD.

Όρος αναζήτησης: litevideos

URL: chrome://flags/#enable-lite-video

Σκέψεις που τελειώνουν

Χρησιμοποιώ πολλές από αυτές τις σημαίες ο ίδιος και δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμη κανένα αξιοσημείωτο πρόβλημα. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι πειραματικές, επομένως ανάλογα με τον υπολογιστή και τη δραστηριότητά σας, οποιαδήποτε από αυτές τις σημαίες μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο. Ευτυχώς, η σελίδα σημαίες εμφανίζει όλες τις ενεργοποιημένες σημαίες στην κορυφή. Εάν παρατηρήσετε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome λειτουργεί, απλώς μεταβείτε στη σελίδα σημαιών και αναιρέστε τις αλλαγές για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εάν είστε προγραμματιστής, τότε ίσως θέλετε να εξερευνήσετε τις εξαιρετικές δυνατότητες των Εργαλείων προγραμματιστών Chrome.