14 Μετατροπέας JPG σε WebP για προβολή εικόνων σε μορφές επόμενης γενιάς

Θέλετε να απεικονίσετε τις σωστές εικόνες στους ιστότοπούς σας; Δοκιμάστε αυτούς τους μετατροπείς JPG σε WebP για να δημιουργήσετε αντίκτυπο στις εικόνες σας από κάθε άποψη.

Οι ιστότοποι είναι η βάση των επιχειρήσεων. Έχουν αρκετή δύναμη για να απεικονίσουν την ιστορία της επιχείρησής σας με λίγα μόνο κτύπημα.

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι εμφανίσιμος για να κρατά τους επισκέπτες αφοσιωμένους και να παραμένουν στον ιστότοπο. Ο πιο συνηθισμένος και εύκολος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι χρησιμοποιώντας εικόνες ή infographics στον ιστότοπο καθώς εντυπωσιακές εικόνες παρουσιάζουν την ιστορία μιας επιχείρησης γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αρκεί όμως η προσθήκη εικόνων; Όχι πραγματικά. Η μορφή, το μέγεθος, η ποιότητα και η ταχύτητα λήψης των εικόνων κάνουν μεγάλη διαφορά στην απόδοση του ιστότοπου και στη συμπεριφορά των επισκεπτών. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι δημιουργοί περιεχομένου προτιμούν να προβάλλουν μορφές εικόνας επόμενης γενιάς, όπως το WebP, αντί για τις συνήθως χρησιμοποιούμενες μορφές JPG και PNG.

Τώρα όμως έρχεται το ερώτημα: γιατί; Σήμερα σε αυτό το ιστολόγιο, θα συζητήσουμε τη σημασία της μορφής εικόνας WebP και επίσης θα εξετάσουμε μερικούς από τους καλύτερους μετατροπείς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε τις βασικές σας εικόνες σε WebP.

Σημασία της προβολής εικόνων με γρήγορη ταχύτητα σε ιστότοπους

Εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με το SEO και τη συμπεριφορά των πελατών στο διαδίκτυο, ίσως γνωρίζετε ότι η ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι ένας από τους πιο ζωτικούς παράγοντες για την απόδοσή του. Ένας ιστότοπος και μια εικόνα παρατεταμένης φόρτωσης μπορεί να βλάψει την αφοσίωση των επισκεπτών και να επηρεάσει αρνητικά τον ιστότοπό σας. Επιπλέον, ακόμη και οι εικόνες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ταχύτητα του ιστότοπου.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εργαλεία συμπίεσης εικόνας για ενίσχυση της ταχύτητας του ιστότοπου

Κατά συνέπεια, δεν αρκεί μόνο να έχετε καλές Εικόνες για μια κατάταξη. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε τις σωστές μορφές και μεγέθη εικόνας για αποτελεσματική απόδοση. Κατά μέσο όρο, πολλοί μεγάλοι ιστότοποι χάνουν το 10% των επισκεπτών σε κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο που χρειάζεται για να φορτώσουν οι σελίδες τους.

Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένουν ότι μια σελίδα θα φορτώσει πλήρως, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων, σε 8 έως 12 δευτερόλεπτα. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι ειδικοί SEO προτείνουν τη χρήση μορφών εικόνας επόμενης γενιάς, όπως JPEG XR, WebP, κ.λπ., καθώς αυτές οι μορφές καταναλώνουν λιγότερα δεδομένα για φόρτωση χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα και η ταχύτητα του ιστότοπου.

Τι είναι το WebP Image Format;

Θα είχατε παρατηρήσει ότι έχω αναφέρει πολλές φορές τη μορφή εικόνας WebP και το να έχετε μια ερώτηση σχετικά με το τι είναι η μορφή εικόνας WebP και τι τη διαφέρει από άλλες μορφές είναι μια πρακτική σκέψη.

Το WebP είναι μια μορφή εικόνας επόμενης γενιάς. Αυτή η μορφή εικόνας χρησιμοποιείται ευρέως μεταξύ των δημιουργών ιστού και περιεχομένου λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της. Το WebP είναι μια μορφή εικόνας που παρέχει συμπιεσμένες εικόνες χωρίς απώλειες και απώλειες για τον Ιστό. Το WebP είναι μια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από την Google που μειώνει το μέγεθος των συμπιεσμένων εικόνων χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα.

Σημασία της χρήσης της μορφής εικόνας WebP στον ιστότοπό σας

Η μορφή εικόνας WebP είναι ένας σύγχρονος και πιο αποτελεσματικός τρόπος κωδικοποίησης εικόνων. Η μορφή WebP μειώνει το μέγεθος των αρχείων εικόνας, καταναλώνει λιγότερο χώρο αποθήκευσης και αυξάνει την ταχύτητα του ιστότοπου. Κατά συνέπεια, ο ιστότοπός σας γίνεται πολύ πιο γρήγορος και λιγότερο αποθηκευτικός λόγω της χρήσης μορφής εικόνας WebP. Όταν ο ιστότοπός σας γίνεται πιο γρήγορος, επηρεάζει θετικά την απόδοση του ιστότοπού σας.

  Πώς να προσθέσετε χρήματα στο Metamask

Πώς να χρησιμοποιήσετε εικόνες WebP στον ιστότοπό σας; Λοιπόν, για να χρησιμοποιήσετε εικόνες WebP, μπορείτε είτε να δημιουργήσετε νέες εικόνες σε λογισμικό γραφικών που περιλαμβάνει μορφή WebP είτε να μετατρέψετε τις υπάρχουσες εικόνες JPG στη μορφή WebP.

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτούς τους μετατροπείς JPG σε WebP για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας.

Cloud Convert

Το Cloud Convert είναι ένας διαδικτυακός μετατροπέας εικόνων που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τις υπάρχουσες εικόνες σας σε μορφή WebP.

Όταν λέω υπάρχουσες εικόνες, δεν εννοώ μόνο εικόνες σε μορφή JPG. μπορείτε επίσης να μετατρέψετε PNG, JPEG και άλλα σε WebP. Το Cloud Convert υποστηρίζει περισσότερες από 200 μορφές χωρίς να χάσετε την ποιότητά σας.

Επιπλέον, το Cloud Convert είναι ένας εύχρηστος ιστότοπος που δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου λεπτά για να μετατρέψει την εικόνα σας. Όσον αφορά την τιμολόγηση, ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να μετατρέπετε έως και 25 εικόνες δωρεάν κάθε μέρα. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε για να μετατρέψετε περισσότερες εικόνες καθημερινά.

Μετατροπή

Αν ψάχνετε για έναν δωρεάν μετατροπέα εικόνας, τότε μπορείτε εύκολα να βασιστείτε στο Convertio. Αυτός ο διαδικτυακός δωρεάν μετατροπέας εικόνας είναι γρήγορος και γρήγορος στην πρόσβαση. Μπορείτε να λάβετε την απαιτούμενη εικόνα σε μορφή web με λίγα μόνο κλικ.

Η μετατροπή εικόνων στο Convertio μπορεί να γίνει με 3 απλά βήματα. Μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα σας σε μορφή JPG από τον υπολογιστή σας, το Google Drive, τη διεύθυνση URL ή το DropBox ή σύροντάς την στη σελίδα του ιστότοπού σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μορφή WebP, περιμένετε τη διαδικασία και σύντομα μπορείτε να κάνετε λήψη της εικόνας σας στη μορφή WebP.

Επιπλέον, το Convertio υποστηρίζει περισσότερες από 200 μορφές. Ως εκ τούτου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για άλλες μορφές.

Εζγκίφ

Το Ezgif είναι ένας διαδικτυακός ιστότοπος μετατροπής εικόνων που όχι μόνο σας επιτρέπει να μετατρέψετε τις υπάρχουσες εικόνες σας σε μορφή WebP, αλλά σας βοηθά και με περισσότερα από αυτό λόγω της ευελιξίας του.

Αυτό το εργαλείο δεν περιορίζεται μόνο σε εικόνες. μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε GIF και βίντεο. Επομένως, το Ezgif σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να μετατρέπετε GIF και βίντεο σε μορφή WebP.

Το Ezgif υποστηρίζει επίσης άλλες μορφές εικόνας, όπως PNG, HEIC, AVIF, κ.λπ. Όπως ανέφερα προηγουμένως, αυτός ο ιστότοπος είναι εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, το μέγεθος μεταφόρτωσης του αρχείου περιορίζεται στα 50 MB.

FreeConvert

Το FreeConvert είναι μια εφαρμογή Ιστού που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τις υπάρχουσες εικόνες σας σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένου του WebP. Αλλά αυτό που το κάνει ξεχωριστό από άλλους σε αυτήν τη λίστα είναι η εφαρμογή του. Το FreeConvert έχει τις δικές του εφαρμογές iOS και Android σε αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών.

Η χρήση του FreeConvert δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Απλώς πρέπει να ανεβάσετε το αρχείο, να επιλέξετε μια μορφή και να κατεβάσετε το αποτέλεσμα αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επιπλέον, το μέγεθος μεταφόρτωσης αρχείων σε αυτόν τον ιστότοπο είναι έως και 1 GB. Επομένως, μπορείτε εύκολα να ανεβάσετε τα αρχεία σας και να τα μετατρέψετε χωρίς να ανησυχείτε πολύ για το μέγεθος.

Pixelied

Η εύρεση ενός ιστότοπου που σας επιτρέπει να μετατρέψετε την εικόνα σας είναι αρκετά εύκολο. Αλλά η εύρεση ενός ιστότοπου που σας επιτρέπει να μετατρέψετε και να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας στο ίδιο μέρος είναι σαν το κεράσι στην τούρτα. Το Pixelied φέρνει ακριβώς όλες αυτές τις δυνατότητες για εσάς.

  8 πλατφόρμες προς ενοικίαση για τις καλύτερες υπηρεσίες πληκτρολόγησης

Το Pixelied είναι ένας δωρεάν διαδικτυακός ιστότοπος που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τις υπάρχουσες εικόνες σας σε άλλες μορφές χωρίς να χάσετε την ποιότητα της εικόνας και να εγκαταστήσετε πρόσθετο λογισμικό ή εργαλεία.

Παρόμοια με άλλους ιστότοπους, ακόμη και στο Pixelied, χρειάζεται απλώς να ανεβάσετε το αρχείο, να επιλέξετε τη μορφή και να το κατεβάσετε μετά τη διαδικασία. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία γρήγορης επεξεργασίας για να βελτιώσετε τις εικόνες σας.

Online-Μετατροπή

Το Online-Convert είναι ένας δωρεάν διαδικτυακός μετατροπέας WebP που σας επιτρέπει να μετατρέψετε όλες τις μορφές εικόνας JPG, PNG, GIF και άλλες μορφές εικόνας σε WebP μέσα σε λίγα λεπτά.

Η χρήση αυτής της τοποθεσίας μετατροπής εικόνας δεν είναι δύσκολη δουλειά. Απλά πρέπει να ανεβάσετε την εικόνα και να περιμένετε τη μαγεία. Εκτός από τη μετατροπή εικόνων, ο ιστότοπος σάς επιτρέπει επίσης να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας, να προσθέσετε φίλτρα χρώματος, να περικόψετε και πολλά άλλα.

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της εικόνας σας με ευκολία. Συνολικά, αν ψάχνετε για έναν απλό και απλό μετατροπέα εικόνας, τότε μπορείτε να βασιστείτε σε αυτόν τον ιστότοπο.

11ζων

Το 11zon είναι ένας απλός και βασικός μετατροπέας εικόνας που διατίθεται στο διαδίκτυο. Είναι μια εντελώς δωρεάν και φιλική προς τον χρήστη ιστότοπο. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε δύο φορές πριν δοκιμάσετε αυτόν τον ιστότοπο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του 11zon σάς επιτρέπουν να μετατρέπετε απεριόριστες εικόνες σε μορφή WebP χωρίς να χάνετε χρόνο. Το χαρακτηριστικό που μου άρεσε περισσότερο σε αυτόν τον ιστότοπο είναι η μετατροπή πολλαπλών αρχείων και η προεπισκόπηση.

Το 11zon σάς επιτρέπει να ανεβάσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα για να τα μετατρέψετε και να τα αποθηκεύσετε σε μορφή WebP. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να δείτε προεπισκοπήσεις όλων των επιλεγμένων εικόνων και να τις προσθέσετε ή να τις αφαιρέσετε εύκολα από τη λίστα.

XConvert

Τι καλύτερο από το να μετατρέψετε τις υπάρχουσες εικόνες σας σε μορφή WebP με ποιότητα υψηλής ανάλυσης και μικρότερο μέγεθος αποθήκευσης; Αυτό κάνει το XConvert για εσάς. Το XConvert είναι ένας δωρεάν διαδικτυακός μετατροπέας JPG σε WebP.

Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, ακόμη και το Xconvert διαθέτει μοναδικές δυνατότητες. Αυτός ο ιστότοπος σας επιτρέπει να μετατρέψετε πολλά αρχεία JPG σε WebP ταυτόχρονα.

Επιπλέον, ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να επιλέξετε το μέγεθος και την ποιότητα του αρχείου εξόδου για καλύτερα και επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την ανάλυση της εικόνας εάν χρειάζεται. Το XConvert είναι μια καταπληκτική πλατφόρμα για την προσαρμογή της εικόνας σας κατά τη μετατροπή της σε μορφή WebP.

TinyImg

Το TinyImg είναι ένας διαδικτυακός ιστότοπος μετατροπής εικόνων που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα σε μορφή WebP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ιστότοπο για να μετατρέψετε εικόνες JPG και PNG σε μορφή WebP ή αντίστροφα. Αυτός ο φιλικός προς τον χρήστη ιστότοπο προσφέρει επίσης την εφαρμογή του δωρεάν.

Ερχόμενος τώρα στις δυνατότητες, το TinyImg είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός ιστότοπος μετατροπής εικόνων, καθώς σας επιτρέπει να μετατρέψετε έως και 10 εικόνες ταυτόχρονα. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι κάθε εικόνα δεν υπερβαίνει τα 3MB.

Επιπλέον, ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να μετατρέπετε εικόνες δωρεάν μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ίσως χρειαστεί να κάνετε συνδρομή για να το χρησιμοποιείτε τακτικά.

Online Μετατροπή Δωρεάν

Η μετατροπή εικόνων από JPG σε WebP μπορεί να είναι ταραχώδης λόγω του μεγέθους μεταφόρτωσης. Επομένως, η εύρεση ενός ιστότοπου που σας επιτρέπει να ανεβάζετε εικόνες με μεγάλα μεγέθη αποθήκευσης είναι απαραίτητη. Επομένως, έχοντας αυτό υπόψη, έχω προσθέσει το Online Convert Free στη λίστα.

  Χρησιμοποιήστε συνταγές για να δημιουργήσετε τυχαίους κωδικούς πρόσβασης που δεν χρειάζεται να θυμάστε [Paid]

Το Online Convert Free είναι ένας δωρεάν διαδικτυακός ιστότοπος μετατροπής εικόνων. Το μέγεθος μεταφόρτωσης σε αυτόν τον ιστότοπο είναι 100 MB, το οποίο είναι αρκετά δίκαιο για κανονικές εικόνες. Η χρήση αυτού του ιστότοπου είναι τόσο απλή όσο και το όνομά του. Θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να έχετε το απαιτούμενο αποτέλεσμα.

AnyConv

Το AnyConv είναι το καλύτερο σημείο για να μετατρέψετε τις εικόνες JPG σας σε διάφορες μορφές, όπως WebP, DOT, DST, GIF και άλλα. Μπορείτε να συμπεράνετε ότι το AnyConv είναι ένας ευέλικτος ιστότοπος.

Όσον αφορά το WebP, ο ιστότοπος δεν περιορίζεται μόνο σε JPG. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε GIF, JPEG, PNG, SVG και άλλες μορφές εικόνας σε WebP. Μπορείτε να μετατρέψετε εικόνες σε άλλες μορφές κάνοντας κλικ σε δύο μόνο κουμπιά: ‘Επιλογή αρχείου’ και ‘Μετατροπή’. Δεν είναι απλό;

Ζαμζάρ

Το Zamzar είναι ο πιο αξιόπιστος και χρησιμοποιημένος διαδικτυακός ιστότοπος όπου μπορείτε να μεταβείτε και να μετατρέψετε τις εικόνες JPG σας σε WebP δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όπως οι περισσότεροι παρόμοιοι ιστότοποι, η χρήση του Zamzar δεν είναι τόσο δύσκολη.

Απλώς πρέπει να ανεβάσετε ένα αρχείο, να κάνετε κλικ στο «Μετατροπή» και να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εξακολουθεί να ξεχωρίζει από άλλους καθώς σας επιτρέπει να ανεβάσετε το αρχείο σας και να κάνετε άλλες εργασίες χωρίς καμία ανησυχία. Αυτός ο ιστότοπος σάς στέλνει ένα email μόλις το αρχείο σας είναι έτοιμο.

Το μέγιστο μέγεθος αρχείου στο Zamzar για δωρεάν χρήστες είναι 200MB και σας επιτρέπει να μετατρέπετε 50 αρχεία ανά μήνα. Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε μια συνδρομή επί πληρωμή για καλύτερο μέγεθος αρχείου και αριθμούς μετατροπών.

iLoveIMG

Θα είχατε παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι ιστότοποι εδώ σάς επιτρέπουν να μετατρέπετε εικόνες JPG σε μορφή WebP, αλλά αυτός ο ιστότοπος είναι το αντίθετο. Το iLoveIMG είναι ένας δωρεάν διαδικτυακός ιστότοπος που σας επιτρέπει να παίζετε με εικόνες με τις εξαιρετικές του δυνατότητες.

Αυτός ο ιστότοπος είναι ευρέως γνωστός για το εργαλείο επεξεργασίας του. Εάν έχετε μια επιχείρηση, τότε αυτός ο ιστότοπος μπορεί να σας βοηθήσει με τα πάντα. Από την επεξεργασία εικόνων έως τη μετατροπή της μορφής τους, μπορείτε εύκολα να βασιστείτε στο iLoveIMG. Ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να μετατρέψετε και να αποθηκεύσετε πολλά αρχεία μαζί. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο.

Μετατροπέας μαζικών εικόνων σε WebP

Το Bulk Images to WebP Converter είναι ένας καταπληκτικός ιστότοπος που σας επιτρέπει να μετατρέπετε μαζικές εικόνες JPG, PNG, GIF και άλλες εικόνες σε μορφή WebP. Αυτό το εργαλείο είναι αρκετά απλό και εύκολο στη χρήση.

Αυτός ο διαδικτυακός ιστότοπος λειτουργεί χωρίς να περάσει από τον διακομιστή. Σας επιτρέπει να μετατρέπετε εικόνες άμεσα σε μορφή WebP. Το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 30MB. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιότητα WebP, να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων, να επιλέξετε μορφή λήψης και πολλά άλλα.

Τελικές Λέξεις

Το WebP είναι μια σύγχρονη μορφή εικόνας που υποστηρίζεται από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Επομένως, η επιλογή του μετατροπέα JPG σε WebP είναι απαραίτητη για ιστότοπους. Αλλά μπορεί επίσης να έχετε αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων σας κατά τη μεταφόρτωση των εικόνων σας σε αυτούς τους μετατροπείς. Επομένως, αυτό το ιστολόγιο έχει αναφέρει όλες τις ασφαλείς και αξιόπιστες δωρεάν εφαρμογές JPG σε WebP Converter.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα δωρεάν εργαλεία για τη μετατροπή JPG σε PNG.