14 Καλύτερο λογισμικό παραγωγής μουσικής για επαγγελματίες ήχου

Σκέφτεστε να επενδύσετε σε λογισμικό παραγωγής μουσικής; Προσπαθείτε να καταλάβετε ποιο λογισμικό θα σας ταίριαζε καλύτερα;

Το λογισμικό παραγωγής μουσικής αποτελεί τα δομικά στοιχεία της δημιουργίας μουσικής. Από την παραγωγή ενός πρόχειρου σχεδίου έως τη βελτίωση του 10 φορές, ένα εργαλείο παραγωγής μουσικής μπορεί να κάνει τα πάντα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το τι είναι η παραγωγή μουσικής και τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την παραγωγή μουσικής, ορισμένες δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε κατά την αγορά λογισμικού και, τέλος, θα αναφέρουμε κάποιο δοκιμασμένο λογισμικό που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ας αρχίσουμε.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η Μουσική Παραγωγή;

Από τα απλά jingles μέχρι τα εξαιρετικά καλλιτεχνικά τραγούδια, ό,τι εμπλέκεται στη δημιουργία μουσικής είναι μέρος της μουσικής παραγωγής.

Μπορείτε επίσης να πείτε ότι η μουσική παραγωγή, στο σύνολό της, είναι η διαδικασία ανάπτυξης, δημιουργίας, τελειοποίησης και διαχείρισης ηχογραφημένης μουσικής. Είναι ένα από τα ελάχιστα επαγγέλματα που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα και την τεχνική. Ένας μουσικός παραγωγός πρέπει να είναι μια μουσική ιδιοφυΐα, αλλά πρέπει επίσης να είναι τεχνικά ικανός. Τι άλλο πρέπει να είναι ή να κάνει ένας μουσικός παραγωγός;

Δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για το τι κάνει ένας μουσικός παραγωγός. Εκ των υστέρων, ένας μουσικός παραγωγός ταχυδακτυλουργεί πολλούς ρόλους και εργασίες.

Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά σε αυτούς τους ρόλους:

 • Σκεφτείτε ένα όραμα για τη μουσική και το υλικό
 • Βοηθήστε τους καλλιτέχνες να συνειδητοποιήσουν το όραμα
 • Διαμόρφωση μουσικής σε όλη την παραγωγή
 • Επιβλέπετε την παραγωγή και καθοδηγείτε τους καλλιτέχνες όποτε απαιτείται
 • Προγραμματισμός και προϋπολογισμός

Αυτοί είναι όλοι οι πρωταρχικοί ρόλοι ενός μουσικού παραγωγού. Ωστόσο, διαφορετικά είδη μουσικής έχουν τις δικές τους περιγραφές θέσεων εργασίας για τους μουσικούς παραγωγούς.

Για παράδειγμα, τα είδη χιπ χοπ και R&B βάζουν τον μουσικό παραγωγό να δημιουργεί το ρυθμό για το τραγούδι ή τη ραπ. Ομοίως, οι παραγωγοί μουσικής EDM είναι συχνά μόνο οι ίδιοι οι καλλιτέχνες.

Πρώτον, το να είσαι καλλιτέχνης που παράγει και μόνος σου γίνεται πολύ συνηθισμένο αυτές τις μέρες.

Ναι, δεν παράγουν μουσική μόνο μεγάλα ονόματα όπως η EMI, η Sony Music Entertainment ή η Universal Music Production. Μικροί δημιουργοί και καλλιτέχνες αναλαμβάνουν επίσης το έργο στον εαυτό τους.

Αυτή η αυτοπαραγωγική κουλτούρα έχει γίνει η σύγχρονη σκηνή για τους περισσότερους ανερχόμενους καλλιτέχνες. Οι περισσότεροι από αυτούς το κάνουν μόνο και μόνο επειδή είναι ικανοί για αυτό.

Η ποπ κουλτούρα έχει επίσης αρχίσει να σέβεται το υπόβαθρο της παραγωγής μουσικής. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μουσική μόνοι σας, εδώ είναι ο καλύτερος οδηγός.

Βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την παραγωγή μουσικής

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένας μουσικός παραγωγός δεν κάνει απλώς ένα ή δύο πράγματα και το αποκαλεί συναυλία. Έτσι, αυτές οι «βέλτιστες πρακτικές» είναι περισσότερο ή γενικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερος μουσικός παραγωγός.

#1. Οργανώστε το στούντιο σας

Κατά την παραγωγή μουσικής, θα χρειαστείτε μια τεράστια βιβλιοθήκη πόρων. Θα χρειαστείτε ήχους όπως παγίδες, παλαμάκια, μελωδίες, ακόμα και πηγαίο υλικό όπως αποσπάσματα και πλήρη κομμάτια.

Οπότε, το να περάσετε όλα αυτά για να βρείτε αυτό το τέλειο κομμάτι μπορεί να πάρει πολύ χρόνο και μπορεί να χάσετε αυτήν τη δημιουργική αντλία. Το να είσαι οργανωμένος σου δίνει χρόνο να σκεφτείς βασικές ιδέες.

Για να διατηρήσετε τη ρύθμισή σας καθαρή, μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους και υποφακέλους για όλες τις κύριες κατηγορίες πόρων και να τους αναλύσετε ανά τύπο.

Τέλος, η οργάνωση του στούντιο σας περιλαμβάνει επίσης ένα τακτοποιημένο χώρο εργασίας ή ένα γραφείο, ακόμα και ένα γραφείο.

#2. Δημιουργήστε ένα σωστό χρονοδιάγραμμα Ενεργοποίηση & Απενεργοποίηση Εργασίας

Η δημιουργικότητα είναι ελεύθερη και έρχεται φυσικά στους περισσότερους. Αλλά μην ξεγελιέστε εκεί. Το να μπείτε σε ένα ακανόνιστο πρόγραμμα θα σας απογοητεύσει και θα μειώσει τη δημιουργική σας πλευρά.

  Πώς να κάνετε το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων πιο ακριβές σε ένα τηλέφωνο

Αντιμετωπίστε τη μουσική παραγωγή όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Η ύπαρξη ενός πειθαρχημένου προγράμματος θα διασφαλίσει ότι θα ολοκληρώσετε τα πράγματα.

Επίσης, παραμείνετε υγιείς και περιποιηθείτε σωστά το σώμα σας με έγκαιρα γεύματα, άσκηση και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που βοηθά το σώμα σας να παραμείνει συγκεντρωμένο στη δημιουργία της καλύτερης μουσικής.

#3. Δίκτυο με άλλους ταλαντούχους μουσικούς και παραγωγούς

Δεν υπάρχει τίποτα που να μοιάζει με δικτύωση με ομοϊδεάτες. Μπορείτε να μάθετε από αυτούς και τις εμπειρίες τους και να κάνετε το ίδιο για αυτούς.

Μπορείτε να τους ζητήσετε συμβουλές ή σχόλια σχετικά με τη δουλειά σας. Οι προτάσεις τους θα μπορούσαν να προσθέσουν μια διαφορετική οπτική στη μουσική σας και μια άλλη οπτική γωνία για εξερεύνηση.

#4. Εκπαιδεύστε τα αυτιά σας σε διαφορετικά στυλ

Μπορείτε να κατανοήσετε τις δημοφιλείς τάσεις και ποιο στυλ είναι ασαφές ακούγοντας άλλα είδη και στυλ.

Εκπαιδεύστε τα αυτιά σας να αναγνωρίζουν γιατί τα τραγούδια που ακούτε είναι διαφορετικά και τι τα κάνει μοναδικά. Δοκιμάστε να μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τον τόνο, την αρμονία και το ρυθμό.

#5. Επενδύστε ό,τι μπορείτε σε λογισμικό και εξοπλισμό μουσικής παραγωγής

Μία από τις πιο κοινές συμβουλές παραγωγής μουσικής που βλέπετε στο διαδίκτυο είναι να αποκτήσετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και λογισμικό για τη μουσική σας παραγωγή.

Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να ξεκινήσετε με ό,τι μπορείτε να δουλέψετε. Δεν χρειάζεται να είναι η ρύθμιση υψηλότερης ποιότητας.

Ωστόσο, σίγουρα θα πρέπει να συνεργαστείτε με ένα premium στούντιο μόλις μπορέσετε. Όχι μόνο η μουσική σας θα είναι καλύτερης ποιότητας, αλλά μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα όλες τις ανάγκες σας.

Πώς να επιλέξετε το σωστό λογισμικό παραγωγής μουσικής

Η επιλογή του κατάλληλου λογισμικού παραγωγής μουσικής είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας στις δημιουργικές σας αναζητήσεις.

Το σωστό λογισμικό θα κάνει αμέτρητα πράγματα σωστά για εσάς, όπως να αποφύγετε να κολλήσετε σε έναν ενοχλητικό βρόχο σφαλμάτων ή να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε διαφορετικές τεχνικές λεπτομέρειες στη μουσική παραγωγή.

Θα σας βοηθήσει επίσης να διαχειριστείτε το χρόνο σας και να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητα. Και, μόλις βρείτε λογισμικό που ταιριάζει στις ανάγκες σας, θα είστε έτοιμοι για μια ζωή.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βρείτε το σωστό λογισμικό παραγωγής μουσικής που ταιριάζει στις ανάγκες σας:

 • Κατανοήστε τους στόχους σας, δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες σας και βρείτε μια συγκεκριμένη ροή εργασιών για τη μουσική σας παραγωγή. Η λήψη λογισμικού που συμπληρώνει τη ροή εργασίας σας θα εξαλείψει την πιθανότητα να χρειάζεστε επιπλέον πρόσθετα ή, χειρότερα, να μην έχετε τις δυνατότητες που χρειάζεστε.
 • Μην χρησιμοποιείτε το λογισμικό με τις περισσότερες δυνατότητες. Το να έχετε περιττές ποσότητες λειτουργιών μπορεί να σας κατακλύσει. Ανεξάρτητα από αυτό, θα χρησιμοποιείτε μόνο ένα κλάσμα όλων αυτών των δυνατοτήτων.
 • Επιλέξτε ένα λογισμικό που λειτουργεί καλύτερα με τον υπολογιστή ή το υλικό σας. Κάποιο λογισμικό παραγωγής μουσικής λειτουργεί καλύτερα με υπολογιστή Windows και κάποιο με Macbook. Διάλεξε λοιπόν το δηλητήριό σου και κάνε επική μουσική.
 • Πρέπει επίσης να κατανοήσετε τους περιορισμούς του προϋπολογισμού σας. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές. Ωστόσο, το premium λογισμικό θα βοηθήσει πολύ στο ταξίδι σας στην παραγωγή μουσικής. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε πειρατικά ή πλαστά αντίγραφα.

Τώρα που ξέρετε πώς να επιλέξετε το σωστό λογισμικό, δημιουργήσαμε μια εκτενή λίστα με το καλύτερο λογισμικό παραγωγής μουσικής. Δείτε ποιο ταιριάζει στα κριτήριά σας για το ιδανικό προϊόν και προχωρήστε!

Fl Studio

FL Studio είναι ένας επί πληρωμή σταθμός εργασίας ψηφιακού ήχου για Windows και Mac OS.

Η ευκολία χρήσης το έκανε viral και είναι πλέον ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λογισμικά παραγωγής μουσικής παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικά του FL Studio

 • Δημιουργήστε μουσική εύκολα κάνοντας κλικ στις νότες αντί να χρησιμοποιείτε ελεγκτή MIDI
 • Εξαιρετική ικανότητα μίξης και mastering με εξαιρετικό μίκτη, ακολουθίες, VST και εφέ
 • Αποκτήστε πρόσβαση σε μια τεράστια επιλογή από πληρωμένα και δωρεάν πρόσθετα και όργανα
 • Εξαιρετικός ήχος και προκαθορισμένη βιβλιοθήκη για δημιουργία δημιουργικών μελωδιών και τραγουδιών
 • Τεράστια διαδικτυακή κοινότητα με πολλά φόρουμ και σεμινάρια για το λογισμικό

Το Fl Studio είναι ένας εξαιρετικός σταθμός εργασίας ψηφιακού ήχου (DAW) με μια εφάπαξ αγορά και δωρεάν ενημερώσεις για μια ζωή. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε με μια απεριόριστη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση.

Avid Pro Tools είναι το βιομηχανικό πρότυπο για την παραγωγή μουσικής. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς χρησιμοποιούν το Avid pro για τα έργα τους.

Ακόμη και τα soundtrack του Χόλιγουντ φτιάχνονται χρησιμοποιώντας αυτό το εκπληκτικό DAW.

  Πώς να διαγράψετε μια ομαδική συνομιλία στο WeChat

Χαρακτηριστικά του Avid Pro Tools

 • Μια μεγάλη γκάμα διεπαφών ήχου και συστημάτων DSP για να λάβετε ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ροή εργασίας σας
 • Ό,τι χρειάζεστε από όργανα, εφέ, φίλτρα και μια δέσμη εργαλείων ήχου με πάνω από 100+ πρόσθετα
 • Ευρέως αποδεκτό ως το καλύτερο DAW και απαραίτητο για καλλιτέχνες και μουσικούς παραγωγούς

Το Avid Pro Tools διατίθεται σε 3 εκδόσεις – Artist, Studio και Flex. Όλα αυτά διατίθενται σε διαφορετικά εύρη τιμών ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Magix Music Maker

Magix Music Maker είναι ένα εξαιρετικό starter DAW για αρχάριους με αρκετό χυμό και για πιο επαγγελματίες χρήστες.

Οποιοσδήποτε μπορεί να εγκαταστήσει έναν δημιουργό μουσικής και να αρχίσει να δημιουργεί μουσική.

Χαρακτηριστικά του Magix Music Maker

 • Προσαρμόσιμο, εύχρηστο περιβάλλον εργασίας και εμπειρία παραγωγής μουσικής φιλική για αρχάριους
 • Χρήσιμα και διαισθητικά εργαλεία με τεχνητή νοημοσύνη του τραγουδιστή για να φτιάξετε τη μουσική σας
 • Αποκτήστε πρόσβαση σε πάνω από 500+ ηχητικές δεξαμενές, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 260.000 δειγμάτων
 • Δημιουργήστε τα δικά σας beats και χρησιμοποιήστε high-end mixers και εφέ

Το Magix Music Maker διατίθεται σε δωρεάν έκδοση που προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες για νέους παραγωγούς. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τις εκδόσεις plus, premium ή beatbox του λογισμικού για περισσότερες δυνατότητες και πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη βιβλιοθήκη πόρων.

Ableton Live

Ableton Live είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και χρήσιμο DAW τόσο για καλλιτέχνες όσο και για παραγωγούς.

Είναι ιδιαίτερα γνωστό ότι είναι η καλύτερη επιλογή για καλλιτέχνες EDM και hip-hop, επειδή είναι εξαιρετικό για κοπή δειγμάτων, μικροαλλαγές και παραμόρφωση βρόχου.

Χαρακτηριστικά του Ableton Live

 • Εξαιρετική προ-χαρτογραφημένη ενσωμάτωση υλικού με το Ableton Push και μερικούς άλλους συνεργάτες της Ableton για μια ομαλή και απρόσκοπτη πρακτική εμπειρία
 • Ελεγκτής με δυνατότητα MPE για έλεγχο πολλαπλών παραμέτρων διαφορετικών νότων για καλύτερες επιδόσεις οργάνων
 • Εξαιρετικά εύκολο να τροποποιήσετε και να προσαρμόσετε το DAW στις ανάγκες σας
 • Σύνθεση και επεξεργασία συνδεδεμένου κομματιού που χωρίζει μια απόδοση MIDI σε μεμονωμένες περιπτώσεις για να δοκιμάσετε διαφορετικούς συνδυασμούς

Το Live 11 by Ableton είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό παραγωγής μουσικής που χρησιμοποιείται από πολλούς παραγωγούς του κλάδου. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Ableton για 90 ημέρες δωρεάν πριν αγοράσετε τις εκδόσεις εισαγωγής, στούντιο ή σουίτα του Live 11.

Θράσος

Θράσος είναι ένα δωρεάν λογισμικό παραγωγής μουσικής ανοιχτού κώδικα που είναι περισσότερο ένας επεξεργαστής ήχου παρά ένα πλήρες DAW.

Το Audacity μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό και οποιοδήποτε άλλο DAW χρησιμοποιείτε, επειδή έχει δυνατότητες επεξεργασίας που χάνουν άλλα λογισμικά.

Χαρακτηριστικά του Audacity

 • Προσβασιμότητα υψηλών προδιαγραφών όπου μπορείτε να χειρίζεστε πλήρως κομμάτια και επιλογές
 • Ζωντανή εγγραφή ήχου πολλαπλών κομματιών απευθείας από μικρόφωνο, μίκτη ή άλλο μέσο.
 • Επεξεργαστείτε εύκολα κομμάτια χρησιμοποιώντας λειτουργίες όπως αφαίρεση θορύβου, αλλαγή πλήκτρων, προσθήκη ή παραγωγή ήχων.

Το Audacity είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας μουσικής που είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση. Είναι επίσης φιλικό προς τους αρχάριους, επειδή μια κοινότητα παραγωγών βοηθάει ο ένας τον άλλον.

Apple Logic Pro

Apple Logic Pro είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα DAW που έχει σχεδόν όλα όσα θα χρειαστείτε από λογισμικό παραγωγής μουσικής.

Αυτό το DAW επόμενης γενιάς της Apple είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για εσάς εάν θέλετε όλες οι εργασίες σας να εκτελούνται σε έναν σταθμό εργασίας χωρίς να βασίζεστε σε πολλές εφαρμογές.

Χαρακτηριστικά του Apple Logic Pro

 • Καταπληκτικό all-in-one DAW για ένα ολοκληρωμένο έργο από την αρχή μέχρι το τέλος
 • Τεράστια βιβλιοθήκη με πάνω από 7000 ήχους, βρόχους, όργανα, εφέ κ.λπ.
 • Ένας υπέροχος νέος σχεδιασμός αντικειμένων 3D που παρέχει ακριβή τοποθέτηση ήχου γύρω από τον ακροατή
 • Εύκολη εγγραφή MIDI, επεξεργασία και χειρισμός
 • Δημιουργήστε απρόσκοπτα comps κάνοντας κλικ και σύροντας για να επιλέξετε τις ενότητες που θέλετε

Σημείωση: Το Apple Logic Pro είναι διαθέσιμο μόνο για Mac και μπορείτε να το αγοράσετε ως εφάπαξ αγορά ή να κάνετε μια δωρεάν δοκιμή 90 ημερών.

PreSonus Studio One

PreSonus Studio One είναι ένα καλό DAW εκκίνησης με πολλές λειτουργίες για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της μουσικής σας παραγωγής.

Είναι μικρότερο από άλλα λογισμικά παραγωγής μουσικής και έχει επίσης σχετικά μικρότερες δυνατότητες. Ωστόσο, δεν είναι ούτε χλιαρό.

Χαρακτηριστικά του PreSonus Studio One

 • Εύκολος σταθμός εργασίας με στυλ μεταφοράς και απόθεσης ροής εργασίας σε όλη την επιφάνεια
 • Απεριόριστα αρχεία ήχου και κομμάτια MIDI με καλές δυνατότητες επεξεργασίας
 • Μία από τις καλύτερες επιλογές freemium στην αγορά DAW
 • Προσφέρει τόσο ηλεκτρονικά στοιχεία όσο και κλασικές λειτουργίες σημειογραφίας

Παρόλο που το PreSonus Studio One έχει περιορισμένες δυνατότητες, εξακολουθεί να διατηρεί την ετικέτα ότι χρησιμοποιείται από επαγγελματίες του κλάδου. Μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε σε αυτό το DAW με ορισμένες προσθήκες επί πληρωμή για να βελτιώσετε την παραγωγή μουσικής σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το VLC για να ελέγξετε το υλικό κάμερας ασφαλείας

Θεριστής

Θεριστής είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο λογισμικό παραγωγής μουσικής με πολλές επιλογές προσαρμογής για τη ροή εργασίας σας.

Έχει μια απότομη καμπύλη εκμάθησης, αλλά μόλις τελειώσετε, θα διαπιστώσετε ότι το Reaper είναι ένα από τα καλύτερα DAWs στην αγορά.

Χαρακτηριστικά του Reaper

 • Εξαιρετικά προσαρμόσιμο DAW όπου μπορείτε να τροποποιήσετε τα πράγματα όπως σας αρέσουν και να δημιουργήσετε έναν μοναδικό και προσωπικό σταθμό εργασίας
 • Εξαιρετικά φιλικό προς τον υπολογιστή και απαιτεί πολύ λιγότερη υπολογιστική ισχύ από πολλούς άλλους ανταγωνιστές.
 • Το καλύτερο λογισμικό παραγωγής μουσικής στην κατηγορία προϋπολογισμού του

Το Reaper δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όλους τους παραγωγούς. Ειδικά αν είστε αρχάριοι, θα πρέπει να αναζητήσετε ευκολότερα DAW για να ξεκινήσετε. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Reaper για προηγμένη μουσική παραγωγή.

Steinberg Cubase Pro

Cubase είναι ένα DAW που δημιουργήθηκε από τον Steinberg, ο οποίος δημιούργησε επίσης VST (τεχνολογία εικονικού στούντιο).

Έτσι, ένα από τα καλύτερα μέρη σχετικά με τη χρήση του Cubase είναι η δυνατότητα χρήσης VST τρίτων κατασκευαστών με εξαιρετική σταθερότητα λογισμικού.

Χαρακτηριστικά του Cubase Pro

 • Πρόσβαση σε εξαιρετικά VST και ενσωματωμένα εφέ στο DAW
 • Πολλές προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πολλά έργα
 • Όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά όπως comping, υποστήριξη ARA, εξαιρετική μηχανή ήχου, Audio Warp κ.λπ.
 • Μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες MIDI στην αγορά

Το Cubase είναι διαθέσιμο για υπολογιστές Mac και Windows με 3 εκδόσεις: Elements, Artists και Pro. Όλες οι εκδόσεις παρέχουν μια καλή εμπειρία για το ποσό που πληρώνετε.

Bitwig Studio

Bitwig Studio είναι ένα λογισμικό παραγωγής μουσικής που συνδυάζει την παραδοσιακή αλληλουχία διασκευών με σύγχρονες ροές εργασιών εκκίνησης κλιπ προσανατολισμένων στην απόδοση.

Χαρακτηριστικά του Bitwig Studio

 • Εξαιρετικό σύστημα διαμόρφωσης με πάνω από 150 διαμορφωτές που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε στοιχεία ελέγχου μακροεντολών, εκφράσεις σημειώσεων, LFO και φακέλους
 • Καλή ενσωμάτωση υλικού για χειρισμό MIDI, χρονισμό σημειώσεων και αντιστάθμιση καθυστέρησης
 • Επαρκής ποσότητα οργάνων και εφέ για ηχογράφηση και σύνθεση soundtrack

Το Bitwig Studio είναι επίσης διαθέσιμο σε Linux εκτός από Windows και Mac, κάτι που είναι σχετικά σπάνιο θέαμα. Μπορείτε είτε να αποκτήσετε μια έκδοση 16 κομματιών του στούντιο Bitwig είτε μια ολοκληρωμένη με δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

MOTU Digital Performer 11

MOTU Digital Performer 11 είναι ένα κλασικό DAW με κορυφαία βαθμολογία που δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο παλιά.

Όμως, η δημοτικότητα που έλαβε ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς το Digital Performer 11 είναι ένα εκπληκτικό και ισχυρό λογισμικό παραγωγής μουσικής.

Χαρακτηριστικά του MOTU Digital Performer 11

 • Μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη και επεκτάσιμη διεπαφή για τη δημιουργία ενός μοναδικού σταθμού εργασίας που έχει επίσης μερικά θέματα
 • Παίξτε, ηχογραφήστε, επεξεργαστείτε, μιξάρετε και επεξεργαστείτε όργανα MIDI, ήχου και εικονικά
 • Το ενοποιημένο παράθυρο βελτιστοποιεί τον χώρο εργασίας σας, ώστε να έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το πρόγραμμα επεξεργασίας ακολουθιών, τον πίνακα μίξης και τον επεξεργαστή κυματομορφής
 • Απεριόριστα κομμάτια και ακολουθίες με όσες λήψεις θέλετε

Το MOTU αυτή τη στιγμή εργάζεται σκληρά για να επαναφέρει το Digital Performer 11 στις μέρες της δόξας του προσθέτοντας συχνές ενημερώσεις και κάνοντας τα πάντα για να παρέχει ένα εξαιρετικό λογισμικό παραγωγής μουσικής. Μπορείτε να το αγοράσετε ως εφάπαξ αγορά με δωρεάν ενημερώσεις.

Mixcraft 9 από την Acoustica

Mixcraft 9 από την Acoustica είναι ένα DAW με καλή βαθμολογία που είναι κυρίως γνωστό ως «αρκετά καλό» παρά ως το καλύτερο λογισμικό παραγωγής μουσικής.

Είναι επίσης ένα λογισμικό προσανατολισμένο στον μουσικό με μεγαλύτερη εστίαση στις ανάγκες ενός καλλιτέχνη.

Χαρακτηριστικά του Mixcraft 9

 • Εγγραφή απεριόριστων ηχητικών και εικονικών κομματιών οργάνων
 • Τεράστια βιβλιοθήκη με πάνω από 7500 βρόχους και δείγματα
 • Ενσωματωμένη μηχανή Melodyne για μετατροπή οποιουδήποτε μονοφωνικού κλιπ ήχου σε MIDI με ένα μόνο κλικ
 • Βελτιωμένος μίκτης με πολλά ενσωματωμένα εφέ και βρόχους
 • Δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο για λήψη του τελικού soundtrack σε ένα μέρος

Η Acoustica έχει κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας λογισμικό παραγωγής μουσικής που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε βίντεο για μια ολοκληρωμένη εμπειρία δημιουργίας τραγουδιών. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το Mixcraft 9 αποκτώντας τη δωρεάν δοκιμή διάρκειας 2 εβδομάδων ή αγοράζοντας το στούντιο Mixcraft 9 Pro/Recording.

Waveform Pro 12 από το Tracktion 7

Waveform Pro 12 προσφέρει μια ποικιλία αποτελεσματικών, ενδυναμωτικών εργαλείων για δειγματοληψία, σύνθεση, ηχογράφηση, επεξεργασία, μίξη και mastering τραγουδιών.

Δεν διαθέτει μερικά περιττά χαρακτηριστικά για τη μείωση του φουσκώματος και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης παραγωγής.

Χαρακτηριστικά του Waveform Pro 12

 • Δημιουργήστε και μετατρέψτε απεριόριστο κομμάτι ήχου και MIDI
 • Συγχρονίστε τα soundtrack και τη μουσική σας με βίντεο
 • Προσαρμοσμένες διατάξεις για την αναδιάταξη των ενοτήτων σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις σας
 • Εκτενής έλεγχος στο MIDI με πέντε νέα εργαλεία MIDI: Arpeggiator, Επανάληψη σημειώσεων, Σύντροφος χορδής, Οθόνη MIDI και φίλτρο MIDI

Το Waveform Pro 12 δεν είναι το μόνο DAW που προσφέρεται από το Tracktion. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε δωρεάν το Tracktion 7 ή το Waveform, το οποίο προσφέρει σημαντικά λιγότερες δυνατότητες αλλά είναι εντελώς δωρεάν. Αλλά, αν θέλετε το pro 12, μπορείτε να το αποκτήσετε μόνο του ή να το αποκτήσετε σε διάφορα πακέτα.

Τυλίγοντας

Ένα τέλειο λογισμικό παραγωγής μουσικής είναι το κλειδί για τη δημιουργία ποιοτικής μουσικής. Εάν δεν επιλέξετε το σωστό, μπορεί να δυσκολευτείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της μουσικής παραγωγής με την πάροδο του χρόνου.

Τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω είναι όλα ελεγμένα και είναι τα καλύτερα της αγοράς.

Κάντε μια σύντομη λίστα των επιλογών σας, δοκιμάστε τις και επιλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο γιατί όσον αφορά τη μουσική, απλώς ακολουθήστε τη ροή!

Μπορείτε επίσης να δείτε τους πόρους για να λάβετε δωρεάν μουσική υπόκρουση.