14 Ενδιαφέροντα εργαλεία για τον έλεγχο και τη διαχείριση της ποιότητας του κώδικα

Κολλήσατε με σπασμένο κωδικό; Δεν μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία του σφάλματος; Ήρθε η ώρα να αναλύσετε τον κώδικά σας για τα προβλήματα που προκαλούνται!

Το λογισμικό και οι διαδικτυακές εφαρμογές σε όλο τον κόσμο γίνονται σύνθετα μέρα με τη μέρα. Με τον έντονο ανταγωνισμό και την ανάγκη για ποιότητα σε κρίσιμες εφαρμογές, η διατήρηση της ποιότητας του κώδικα γίνεται υψίστης σημασίας. Ένας κακός κώδικας δεν επηρεάζει μόνο τη δυνατότητα συντήρησης του κώδικα, αλλά επηρεάζει και την απόδοσή του σε αρκετές περιπτώσεις.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα εργαλεία που ταιριάζουν καλύτερα για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

SonarQube

SonarQube είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο ανάλυσης ποιότητας και ασφάλειας κώδικα στην αγορά. Με την υποστήριξη της κοινότητας ανοιχτού κώδικα, το Sonarqube μπορεί επί του παρόντος να αναλύσει και να παράγει αποτελέσματα για περισσότερες από 25 γλώσσες προγραμματισμού, οι οποίες είναι υψηλότερες από τα περισσότερα εργαλεία της αγοράς.

Διατίθεται σε δωρεάν έκδοση κοινότητας και άλλες εκδόσεις premium επί πληρωμή.

Τα κύρια οφέλη από τη χρήση του SonarQube είναι:

 • Ενσωματώνεται εύκολα σε αγωγούς CI/CD με μια εντολή μίας γραμμής.
 • Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί στον κύκλο κατασκευής Maven και Gradle
 • Ελέγχει σχεδόν τα πάντα – ποιότητα κώδικα, μορφοποίηση, δηλώσεις μεταβλητών, χειρισμός εξαιρέσεων και πολλά άλλα

Αυτό σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι ο κώδικάς σας είναι της αναμενόμενης ποιότητας πριν συγχωνευθεί!

Μάθετε πώς να ελέγχετε τον κώδικα με Το SonarQube εδώ.

Οπτική Βοήθεια

Μετακινήστε τον κώδικά σας σε οποιαδήποτε μέθοδο, σύμβολο, αναφορά ή αρχείο στις λύσεις και τα έργα σας με Οπτική Βοήθεια. Σας βοηθά να επιθεωρήσετε και να εκσυγχρονίσετε τον παλαιότερο κώδικα και να πραγματοποιήσετε συγκεκριμένους ποιοτικούς ελέγχους. Φέρνει για εσάς τη δυνατότητα “Επιθεώρηση κώδικα” που βασίζεται στο LLVM/Clang, η οποία διορθώνει ή διαγιγνώσκει τυπικά σφάλματα προγραμματισμού, όπως ζητήματα διεπαφής, σφάλματα και παραβιάσεις στυλ.

Μπορείτε να σκάψετε τα ζητήματα και να επιδιορθώσετε τις ρωγμές με μια απλή στατική ανάλυση. Το Visual Assist σάς βοηθά να μειώσετε την πολυπλοκότητα του κώδικα για να τον κάνετε επεκτάσιμο και να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα χωρίς να αλλάξετε την εξωτερική συμπεριφορά. Μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τον κώδικα που κληρονομήσατε, την πρώτη έκδοση της εργασίας σας ή τον κώδικα παλαιού τύπου εύκολα με το Visual Assist.

Μπορείτε να διορθώσετε σφάλματα, ειδικά τη σημειογραφία του δείκτη και τα πεζά συμβόλων, και να παρακολουθήσετε το Visual Assist να κάνει τα υπόλοιπα. Επιπλέον, δημιουργήστε κώδικα c++ υψηλής απόδοσης για το έργο στο οποίο εργάζεστε με χαρακτηριστικά και συμπεριφορά VA. Παίρνετε επίσης το Unreal Engine 4 για να απενεργοποιήσετε το IntelliSense και να επωφεληθείτε από την υποστήριξη.

Επιπλέον, το Visual Assist προτείνει συμπληρώσεις κατά τη σύνταξη ενός κώδικα για εξοικονόμηση χρόνου και διόρθωση των ερωτημάτων σας κατά τη διάρκεια του έργου. Λάβετε πλήκτρα συντόμευσης για να ανοίξετε οποιοδήποτε αρχείο, να βρείτε οποιοδήποτε σύμβολο, να μεταβείτε στην υλοποίηση ή οπουδήποτε σχετίζεται με το τρέχον σύμβολο, να ανοίξετε το αντίστοιχο αρχείο, να βρείτε αναφορές και γρήγορες ενέργειες, μενού αναπαράστασης, μεθόδους λίστας στο αρχείο και πολλά άλλα.

  Υπάρχει JCPenney Mastercard;

Το VA συνοδεύεται από δύο άδειες. Εάν είστε ιδιώτης, μπορείτε να επιλέξετε τα 129 $ ή να αγοράσετε ένα τυπικό πρόγραμμα με 279 $ εάν είστε οργανισμός.

Βαθιά σάρωση

Βαθιά σάρωση είναι εξαιρετικό στη σάρωση του αποθετηρίου κώδικα Javascript. Είναι σε θέση να χειρίζεται δυναμικούς ελέγχους ποιότητας κώδικα για σχεδόν οποιοδήποτε πλαίσιο JavaScript.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης Deepscan περιλαμβάνουν:

 • Παρέχει μια γραφική προβολή των δεδομένων σάρωσης με την πάροδο του χρόνου
 • Χρήσιμο για την ανάλυση και την παρακολούθηση της πορείας της διαδικασίας διαχείρισης κώδικα
 • Χρήσιμο για ελέγχους ποιότητας κώδικα σε επίπεδο οργανισμού σε μια ενιαία πλατφόρμα
 • Αυτόματη σάρωση των αποθετηρίων
 • Λειτουργεί στο cloud και εντός των εγκαταστάσεων

Σας παρέχει έναν εξαιρετικό πίνακα ελέγχου για να διαχειρίζεστε και να διατηρείτε όλα τα έργα σας και τη βαθμολόγηση ποιότητας κώδικα σε ένα μέρος. Το ταμπλό είναι μια πραγματική ευλογία για να προωθήσετε το ποιοτικό σας πρότυπο μπροστά στον πελάτη.

Klocwork

Klocwork μπορεί να εκτελέσει στατική ανάλυση κώδικα σε έργα σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης του Klocwork είναι ότι μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα με το Visual Studio Code IDE, το Eclipse, το IntelliJ και μερικά άλλα. Αυτό κάνει τη χρήση του Klocwork πιο εύκολη για τους προγραμματιστές.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε αγωγούς CI/CD για τη διασφάλιση της ποιότητας του κώδικα πριν από την παράδοση. Υποστηρίζει C, C#, C++ και Java.

CodeSonar


CodeSonar είναι ένα εργαλείο στατιστικής ανάλυσης κώδικα που αναλύει τον κώδικα από υπολογιστική προοπτική. Είναι σε θέση να αναπτύξει μοντέλα από τον κώδικά σας, να τα αναλύσει για πιθανές απειλές εκτέλεσης όπως αδιέξοδα, υπερχείλιση μνήμης, μηδενικούς δείκτες, διαρροές δεδομένων και πολλά τέτοια σφάλματα προγραμματισμού που μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Οι προγραμματιστές του CodeSonar ισχυρίζονται:

 • Η σάρωση κώδικα που γίνεται από αυτό είναι πιο βαθιά από άλλες.
 • Ικανός να ανιχνεύει 3-5 φορές περισσότερα ελαττώματα σε σύγκριση με άλλα εργαλεία
 • Μπορεί να δημιουργήσει ένα δικό του γράφημα κλήσης συνάρτησης για να αναλύσει το πλήρες μοντέλο κώδικα και να παράσχει αποτελέσματα σχετικά με την ποιότητα.

Το CodeSonar παρέχει εκτεταμένες δυνατότητες κατανόησης κώδικα και βοηθά τους προγραμματιστές να εντοπίζουν και να επιδιορθώνουν γρήγορα προβλήματα.

JArchitect

JArchitect αφιερώνεται κυρίως στην ανάλυση κώδικα στη γλώσσα Java. Το JArchitect είναι το πιο εξαντλητικό εργαλείο ανάλυσης κώδικα Java που αναλύει

 • Ιεραρχίες κλήσεων
 • Κατανάλωση μνήμης
 • Πολυπλοκότητα κώδικα
 • Λειτουργική σύζευξη
 • Block Nesting Depth
 • Αρχιτεκτονικά ελαττώματα στην υλοποίηση

Το JArchitect χρησιμοποιείται από γίγαντες όπως η Samsung, η Intel, η LG, η IBM, η Google και άλλοι. Αυτό διαπιστώνει πόσο εξαιρετικό είναι το εργαλείο.

Ληστής

Ληστής είναι ένα εργαλείο σάρωσης ευπάθειας ασφαλείας Python που σαρώνει πακέτα python για ελαττώματα ασφαλείας. Είναι ένα δημοφιλές εργαλείο μεταξύ των επιστημόνων δεδομένων και των ειδικών της τεχνητής νοημοσύνης για τον κώδικα δόμησης που πληροί τα οργανωτικά πρότυπα. Το Bandit είναι διαθέσιμο για χρήση μέσω μιας διεπαφής γραμμής εντολών.

Δημιουργεί μια αναφορά ευπάθειας ασφαλείας με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα ασφαλείας.

Περισσότερος σαρωτής ασφαλείας Python παρατίθεται εδώ.

Κλίμα κώδικα

Κλίμα κώδικα είναι ένα εργαλείο ανάλυσης που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για έναν οργανισμό που δίνει έμφαση στην ποιότητα.

Η Code Climate προσφέρει δύο διαφορετικά προϊόντα:

 • Ταχύτητα – εντοπίστε λογικά ελαττώματα και κακά σχέδια σχεδίασης μέσα στον κώδικα. Παρέχει μια καλά αναλυμένη απεικόνιση της ποιότητας του κώδικα και βοηθά στην επίλυση του ίδιου. Τα χαρακτηριστικά Velocity εστιάζουν στη βελτίωση της λειτουργικής ποιότητας του κώδικα.
 • Ποιότητα – εστιάζει κυρίως στην ποιότητα του κώδικα όσον αφορά τη μορφοποίηση, τις αχρησιμοποίητες εισαγωγές, τις μεταβλητές και την κάλυψη δοκιμής μονάδας. Είναι ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο που μπορεί να επεξεργαστεί αυτόματα όλα τα αιτήματα έλξης σας. Αυτό διασφαλίζει την ποιότητα πριν από τη συγχώνευση.
  Τρόπος εκτέλεσης οποιασδήποτε εφαρμογής σε λειτουργία εικόνας σε εικόνα στο παράθυρο 10

Υποστηρίζει περισσότερες από δέκα γλώσσες.

Χωνευτήριο

Χωνευτήριο από το σπίτι του Ατλασιανός είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο συνεργασίας για τη διαχείριση της ποιότητας του κώδικα. Είναι σε αντίθεση με τα αυτοματοποιημένα εργαλεία ελέγχου ποιότητας. Αντίθετα, το Crucible είναι ένα σπάνιο εργαλείο στην αγορά που παρέχει ποιοτική ανάλυση με τη δυνατότητα να συνεργάζεται ταυτόχρονα. Το Crucible επιτρέπει την ενσωμάτωση με δημοφιλή εργαλεία όπως τα Jira, Github, Confluence καθώς και εργαλεία CI/CD όπως το Jenkins ή το AWS CodePipeline.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του Crucible περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Ελέγξτε και συνεργαστείτε στον κώδικα
 • Αυτόματη ενεργοποίηση σάρωση κωδικού και δείτε τις αναφορές στο εργαλείο που επιθυμείτε
 • Δημιουργήστε αυτόματα εισιτήρια στο Jira παρέχοντας μια κριτική
 • Παρακολουθήστε τον πλήρη κύκλο αναθεώρησης κώδικα σε ένα μέρος

Fortify Static Code Analyzer

Fortify by Micro Focus εστίαση στη σάρωση των τρωτών σημείων ασφαλείας στη βάση κώδικα. Αναζητά γνωστά ελαττώματα ασφαλείας και τυχόν παρουσία κακόβουλου λογισμικού ή κατεστραμμένων αρχείων που μπορεί να είναι πρόβλημα.

Μερικά από τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Αυτοματοποιημένη σάρωση κώδικα
 • Καλύπτει σχεδόν κάθε γλώσσα προγραμματισμού
 • Παρέχει προτάσεις για την επίλυση τρωτών σημείων
 • Παρέχει πλούσια ανάλυση του κώδικα για να σας βοηθήσει να επιλύσετε προβλήματα πιο γρήγορα
 • Εύκολη ενσωμάτωση με δημοφιλή εργαλεία CI/CD

Codecov

Codecov είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για τη διαχείριση της βάσης κώδικα καθώς και για την κατασκευή με ένα μόνο βοηθητικό πρόγραμμα. Αναλύει τον προωθημένο κώδικα, εκτελεί τους απαιτούμενους ελέγχους και τους συγχωνεύει αυτόματα εάν χρειάζεται. Μερικές από τις περισσότερες δυνατότητες παρατίθενται παρακάτω.

 • Μία μόνο γραμμή εντολών μπορεί να σαρώσει, να αναλύσει, να δημιουργήσει αναφορές και να τις συγχωνεύσει
 • Ενσωματώνεται σχεδόν με όλα τα δημοφιλή εργαλεία CI/CD
 • Υποστηρίζει μια περίπλοκη λίστα με 30+ γλώσσες προγραμματισμού
 • Ενσωματώνει αναφορές στο αποθετήριο Github για ευκολότερο έλεγχο κώδικα

Codacy

Ελέγξτε την ποιότητα του κωδικού σας και αυτοματοποιήστε τη διαδικασία με Codacy. Σας βοηθά να παρακολουθείτε το τεχνικό χρέος για περισσότερες από 40 γλώσσες προγραμματισμού. Θα έχετε την πρόσβαση για να διατηρήσετε τη δική σας ποιότητα κώδικα μέσω αποκλεισμού συγχωνεύσεων βάσει των κανόνων ποιότητας σας.

Το Codacy παρέχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε, όπως πρότυπα υψηλής ασφάλειας, τυποποίηση κώδικα, βελτιωμένη ταχύτητα της ομάδας, προσαρμοσμένες ανάγκες και πολλά άλλα. Ενσωματώστε το Codacy στη ροή εργασιών σας και λάβετε ειδοποιήσεις όπου πρέπει να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Λάβετε ειδοποιήσεις στο Slack ή ως σχόλια αιτήματος έλξης και αποκτήστε πλήρη προβολή του τεχνικού χρέους και ξέρετε ακριβώς τι να αντιμετωπίσετε σε πόσο χρόνο. Προσαρμόστε την ανάλυσή σας από εκατοντάδες κανόνες που προσφέρει η Codacy ή χρησιμοποιήστε το αρχείο διαμόρφωσής της.

Το Codacy ελέγχει την απόδοση και την ασφάλεια πριν από τη διαδικασία για να προστατεύσει το προϊόν σας από τρωτά σημεία. Καθορίστε ένα πρότυπο ποιότητας και βεβαιωθείτε ότι όλοι στην ομάδα δημοσιεύουν συνεπή και υγιή κώδικα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση για να λάβετε το πιο ασφαλές περιβάλλον και πρόσβαση σε εκπληκτικές δυνατότητες.

  8 πλατφόρμες προς ενοικίαση για τις καλύτερες υπηρεσίες πληκτρολόγησης

Η τιμή για μικρές ομάδες είναι 15 $/χρήστης/μήνα εάν χρεώνεται ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των αποθετηρίων που φιλοξενούνται στο cloud και των απεριόριστων γραμμών κώδικα. Επωφεληθείτε από μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

Codeac

Βρείτε ευκαιρίες ανακατασκευής, μειώστε το τεχνικό χρέος και μετρήστε την ποιότητα του κώδικα με Codeac Εργαλείο CI. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έκδοση του συστήματος ελέγχου της επιλογής σας για να συνδεθείτε, συμπεριλαμβανομένων των Bitbucket, GitLab και GitHub. Ρυθμίστε το Codeac για να γνωρίζετε τι συμβαίνει στο στοιχείο ελέγχου πηγής σε λίγα δευτερόλεπτα.

Προσδιορίστε εύκολα διπλασιασμούς κώδικα, κυκλωματική πολυπλοκότητα, νέα ζητήματα στατικής ανάλυσης και εξοικονομήστε χρόνο σε κριτικές. Παρακολουθήστε το έργο σας κάθε φορά για να βελτιώσετε την ποιότητα του κώδικα σας με την πάροδο του χρόνου. Εισάγει τον χρόνο του κύκλου ανάπτυξης λογισμικού για τη μέτρηση του χρόνου που απαιτείται από την πρώτη δέσμευση έως την παραγωγή.

Το Codeac είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και παρέχει πάντα λεπτομερείς αναφορές. Ξεκινήστε να διαχειρίζεστε την ποιότητα του κώδικά σας από σήμερα, αναλύοντας τα προβλήματα σε χρόνο μηδέν.

Αποκτήστε το τώρα στα 0 $ με απεριόριστους δημόσιους χώρους αποθήκευσης. Πληρώστε $21/μήνα/χρήστη για να αποκτήσετε απεριόριστους ιδιωτικούς χώρους αποθήκευσης. Κάντε μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και βουτήξτε βαθύτερα στα πλεονεκτήματα.

SonarCloud

Εξαλείψτε τα τρωτά σημεία και τα σφάλματα εύκολα με SonarCloud και βελτιώστε γρήγορα την ποιότητα του κωδικού σας. Σας βοηθά να βελτιώσετε τη ροή εργασίας σας με ασφάλεια κώδικα και συνεχή ποιότητα κώδικα, ώστε να μπορείτε να απελευθερώνετε καθαρό κώδικα. Επίσης, αναλύει τα κλαδιά αυτόματα και διακοσμεί κάθε αίτημα έλξης.

Το SonarCloud διορθώνει τα ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο την εφαρμογή σας και εντοπίζουν σφάλματα γρήγορα για να αποτρέψει ανεπιθύμητη αιτία που επηρεάζει την εμπειρία του τελικού χρήστη. Έχει εξαιρετική λειτουργικότητα που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε εκπληκτικές βελτιώσεις και δυνατότητες. Επιπλέον, παρέχει καθαρούς και διαφανείς πίνακες εργαλείων για να κρατούν τα ενδιαφερόμενα μέρη και τις ομάδες στην ίδια σελίδα για τη διατήρηση της ποιότητας και της αξιοπιστίας. Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε τα σήματα του έργου σας για να δείξετε τη δύναμή σας.

Μοιραστείτε τις πρακτικές και απολαύστε τη σύνταξη ποιοτικών κομματιών με το SonarCloud. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με το Sonarlint για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο IDE. Μιλάει πολλές γλώσσες, από Java, C++, Apex, έως Ruby και Swift, και υποστηρίζει περισσότερες από 24 γλώσσες, ώστε να μπορείτε να χαλαρώνετε με ασφάλεια και ποιότητα κώδικα.

Αποκτήστε έργα ανοιχτού κώδικα δωρεάν με πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες. Ξεκινήστε με ένα πρόγραμμα επί πληρωμή κάνοντας μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για να επωφεληθείτε από περισσότερα προνόμια.

συμπέρασμα

Η ανάλυση και οι έλεγχοι ποιότητας κώδικα έχουν γίνει μια ουσιαστική διαδικασία για κάθε οργανισμό σήμερα. Με την αυξανόμενη χρήση βιβλιοθηκών ανοιχτού κώδικα, η ασφάλεια και η ποιότητα του κώδικα έχουν γίνει κρίσιμα για την κατασκευή ποιοτικού λογισμικού.

Επιπλέον, η καλύτερη ποιότητα κώδικα βοηθά επίσης τον οργανισμό να μειώσει το κόστος συντήρησης και βελτίωσης στο μέλλον. Έτσι, αυτά τα εργαλεία σίγουρα θα σας σώσουν όταν πρόκειται να δημιουργήσετε ποιοτικό λογισμικό.