14 Εναλλακτικοί εξομοιωτές Bluestacks για Windows, macOS και Online

Είτε πρόκειται για LG, Samsung ή Huawei, το 90% των κινητών τηλεφώνων λειτουργούν σε Android. Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια ανάπτυξη στην αγορά ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, υπάρχουν πολλά τεστ συμβατότητας που γίνονται σε μαζική κλίμακα, αλλά οι προγραμματιστές, λόγω του ήδη αυξανόμενου φόρτου εργασίας, δεν έχουν το χρόνο να δοκιμάσουν τα ζητήματα συμβατότητας των λειτουργιών εφαρμογών για κινητά.

Εκτός από τους χρονικούς περιορισμούς, υπάρχουν προβλήματα με την ύπαρξη άφθονων πόρων για την εκτέλεση δοκιμών σε κάθε λειτουργία διαφοροποιημένων εφαρμογών. Ως αποτέλεσμα, η χρήση εξομοιωτών έχει αποκτήσει δημοτικότητα ως λύση για τον εξορθολογισμό και τη διευκόλυνση της διαδικασίας δοκιμών ώστε να είναι ευκολότερη και λιγότερο κουραστική.

Πριν προχωρήσουμε, ας πάρουμε πρώτα μια σταθερή λαβή σε έναν “εξομοιωτή”. Οπότε, τι είναι?

Τι είναι το Emulator;

Λοιπόν, για αρχή, ένας εξομοιωτής, εξ ορισμού, είναι ένα εργαλείο που μιμείται το λειτουργικό σύστημα Android στον επιτραπέζιο υπολογιστή κάποιου. Οι προγραμματιστές σχεδιάζουν εξομοιωτές για να βοηθήσουν τους χρήστες ή τους προγραμματιστές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Android χωρίς να περάσουν από την ταλαιπωρία της εγκατάστασης.

Είναι ένα πρόγραμμα που εκτελείται σε σύστημα υπολογιστή προσομοιώνοντας την αρχιτεκτονική της συσκευής του επισκέπτη. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα παιχνίδια όπως το PUBG ή το Pokemon Go στον υπολογιστή σας χωρίς να τα έχετε εγκαταστήσει. Cool, έτσι δεν είναι;

Προχωρώντας, τώρα που ξέρουμε σε τι ακριβώς χρησιμεύει αυτό το εργαλείο, ας δούμε πώς βοηθάει στη δοκιμή των εφαρμογών.

Έχουμε δει μια σημαντική αύξηση στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά. Σταδιακά, αυτές οι εφαρμογές για κινητά, αναμφισβήτητα, έχουν γίνει το επίκεντρο της ύπαρξής μας και θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς η χρήση των κινητών τηλεφώνων γίνεται ακόμη πιο πανταχού παρούσα. Είτε πρόκειται για κάτι τόσο οικιακό, όπως η αγορά ειδών παντοπωλείου ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι, όλα έχουν πλέον μόνο ένα κλικ μακριά.

Μιλώντας για αυτό, για να λειτουργήσει κάτι απρόσκοπτα, πρέπει να είναι μέχρι το σημείο.

Επομένως, κάθε εφαρμογή πρέπει να υποβληθεί σε μια αυστηρή φάση δοκιμών για τον εντοπισμό τυχόν ανωμαλιών προτού σταλεί στους χρήστες. Ως εκ τούτου, για όλους τους προγραμματιστές, αυτό είναι πραγματικά ένα θεϊκό δώρο λαμβάνοντας υπόψη πώς εντοπίζει απροσδόκητα ή ασυνήθιστα μοτίβα συμπεριφοράς κατά τη φάση δοκιμής μιας εφαρμογής για κινητά.

Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι συζήτησης για διάφορους εξομοιωτές, ας διερευνήσουμε λίγο πώς λειτουργεί και τι είναι αυτό που οδηγεί τους χρήστες να επιλέξουν ένα τέτοιο εργαλείο.

Μια εφαρμογή Android ή iOS ή ένα πρόγραμμα περιήγησης προσομοιώνεται από έναν εξομοιωτή σε ένα λειτουργικό σύστημα που θεωρείται καθορισμένο, όπως αυτό των Mac και Windows. Αυτό που κάνει είναι ότι δημιουργεί εικονικές συνθήκες υλικού με αυτές μιας συσκευής Android ή iOS. Μετά από αυτό, το χρησιμοποιούμε για δοκιμή εκτός από τον εντοπισμό σφαλμάτων. Όπως οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο, ένας εξομοιωτής έρχεται επίσης με το μερίδιο περιορισμών του.

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε πόσο ακριβό είναι να δημιουργηθεί και να συντηρηθεί ένα πραγματικό εργαστήριο συσκευών Android, επειδή δεν είναι παιχνιδιάρικο για την αντιμετώπιση του κόστους τακτικής συντήρησης εκτός από τις συχνές αναβαθμίσεις συσκευών. Επομένως, οι διαδικτυακοί εξομοιωτές Android και iOS είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των χρηστών, και δικαίως!

Bluestacks

Bluestacks

Bluestacks, είναι σκόπιμο να αναφέρουμε πόσο δημοφιλής και mainstream επιλογή είναι για εξομοιωτές Android. Γιατί είναι έτσι?

Λοιπόν, για αρχή, το Bluestacks είναι ένας εξομοιωτής επιφάνειας εργασίας που συνδυάζεται καλά με Windows και Mac. Ενώ το σχεδιάζουν με τρόπο που να μπορεί να τρέξει οποιαδήποτε εφαρμογή Android, οι δυνατότητες του λειτουργούν καλύτερα για να βελτιώσουν τις εμπειρίες παιχνιδιού των βιντεοπαιχνιδιών Android στα Windows.

Έτσι, αν είστε κάποιος που αγαπά πολύ τα παιχνίδια με υψηλά γραφικά, τότε αυτό είναι για εσάς, γιατί έχει να κάνει με τα παιχνίδια Android στον υπολογιστή! Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτει είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως απώλεια ποιότητας γραφικών και να μην ξεχνάμε την αξιοσημείωτη συμβατότητά του με τα περισσότερα και μεγάλα παιχνίδια Android.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές εναλλακτικές λύσεις Bluestacks.

Οι εναλλακτικές λύσεις Bluestacks

Όρεξη

Όρεξη είναι ένας εξομοιωτής που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης και ταιριάζει καλά με HTML5 και JavaScript.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχουν ή είναι περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές για εξομοιωτές iOS για PC και Mac, το Appetize χρησιμεύει ως η καλύτερη λύση καθώς το μέγιστο που σας ζητά είναι να ανεβάσετε την εφαρμογή στον ιστότοπο και από εκεί και πέρα, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Καλύπτει αποτελεσματικά τόσο το Android όσο και το iOS.

Περιστροφή της κεφαλής

Περιστροφή της κεφαλής προσφέρει πραγματική υποδομή συσκευών στο cloud. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες πραγματικές συσκευές Android και iOS για δοκιμή.

Το HeadSpin είναι μια κορυφαία πλατφόρμα στον κλάδο όσον αφορά τις δοκιμές σε συσκευές Android και iOS. Οι χρήστες μπορούν να λάβουν πραγματικές πληροφορίες που επιτυγχάνουν περιβάλλοντα που μοιάζουν με εξομοιωτές δοκιμάζοντας σε πραγματικές συσκευές. Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν απαιτεί κανένα SDK.

Χαρακτηριστικά

  • Χειροκίνητη και αυτοματοποιημένη δοκιμή – Δοκιμάστε και διορθώστε τις εφαρμογές σας εξ αποστάσεως με ασφαλή, επεκτάσιμη μη αυτόματη και αυτοματοποιημένη δοκιμή βάσει API.
  • Λειτουργικές δοκιμές – Λάβετε τις πραγματικές πληροφορίες που χρειάζεστε ενώ δοκιμάζετε τη λειτουργικότητα της εφαρμογής για να επιτύχετε την αναμενόμενη συμπεριφορά της εφαρμογής.
  • Δοκιμή απόδοσης – Ερευνήστε βαθιά τα ζητήματα απόδοσης και αντιμετωπίστε σφάλματα και σφάλματα.

AI Engine – Λάβετε πληροφορίες απόδοσης και QoE και εκδώστε προτάσεις που υποστηρίζονται από τον υπερσύγχρονο κινητήρα μας AI.

LambdaTest

Με μια επιλογή από 2000+ διαφορετικούς συνδυασμούς περιβάλλοντος προγράμματος περιήγησης και λειτουργικού συστήματος, LambdaTest διασφαλίζει ότι οι ιστότοποι και όλες οι εφαρμογές θα απαλλαγούν από κάθε σφάλμα και θα λειτουργούν ομαλά. Τα ενσωματωμένα εργαλεία προγραμματιστή είναι η πύλη για τον εντοπισμό σφαλμάτων, και αυτό σε πραγματικό χρόνο.

Διευκολύνει τη δοκιμή μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης σε πολλά προγράμματα περιήγησης για κινητά, όπως το Safari, το Mozilla και το Google Chrome. Η λειτουργία σήραγγας Lambda παρέχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα από τη δοκιμή σελίδων που φιλοξενούνται τόσο σε τοπικό όσο και σε ιδιωτικά.

  Μπορείτε να εκτελέσετε λογισμικό Windows σε M1 Mac;

Genymotion

Αυτός είναι απλός στη χρήση και στη ρύθμιση εκτός από έναν πλούσιο σε χαρακτηριστικά εξομοιωτή. Διατίθεται σε δωρεάν και επί πληρωμή έκδοση.

Genymotion ξεχωρίζει από όλα λόγω των ικανών καρτών γραφικών OpenGL. Αυτό το καθιστά έναν από τους καλύτερους και ταχύτερους εξομοιωτές Android. Έρχεται με πρόσθετα τόσο για το Eclipse όσο και για το Android Studio.

Εκτός από αυτό, είναι διαθέσιμο σε πολλά λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και OS X. Επιτρέπει επίσης τη χρήση μιας κάμερας web για μια εξομοιωμένη συσκευή ως κάμερα. Οι εντολές ADB μπορούν επίσης να εκτελεστούν χρησιμοποιώντας τη σήραγγα ADB.

Sauce Labs

ο του Saucelab Οι προσομοιωτές Android και iOS είναι μια οικονομική προσέγγιση για την εκτέλεση δοκιμών σε εφαρμογές για κινητές συσκευές. Οι εξομοιωτές τους σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε δοκιμές μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης με ελκυστική ταχύτητα με μικρότερο κόστος από τις πραγματικές συσκευές.

Συνοψίζοντας, είναι ίσως οι καλύτεροι εκεί έξω για να παρέχουν έναν καλό συνδυασμό εξομοιωτών, προσομοιωτών σε συνδυασμό με πραγματικές συσκευές για να επιτύχουν το καλύτερο όταν πρόκειται για αυτοματισμό δοκιμών για φορητές συσκευές.

AWS Device Farm

AWS Device Farm βοηθά στην εκτέλεση εφαρμογών ιστού και κινητών μέσω δοκιμών που απλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές, όπως Chrome, Internet Explorer και Firefox και πραγματικές κινητές συσκευές. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η εφαρμογή λειτουργεί το ίδιο ανεξάρτητα από το περιβάλλον του προγράμματος περιήγησής της.

Με τις αυτοματοποιημένες δοκιμές, τα ζητήματα εντοπίζονται και ομαδοποιούνται, ώστε να μπορεί κανείς πρώτα να επικεντρωθεί στο πιο σημαντικό. Αναλύονται και διορθώνονται μέσω της έντονης χρήσης βίντεο, αρχείων καταγραφής ενεργειών και κονσόλας και αρχείων καταγραφής προγραμμάτων οδήγησης ιστού.

MEmu

Είναι ένας εξομοιωτής Android που προορίζεται να βελτιώσει την εμπειρία σας από βιντεοπαιχνίδια. Είναι εύκολο στη χρήση, καθώς δεν περιλαμβάνει αλλαγή ή προσαρμογή σε καμία από αυτές τις περίπλοκες ρυθμίσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι εγκατάσταση και είστε έτοιμοι να συνεχίσετε το παιχνίδι. Οι surfers του μετρό, το Geometry Dash και το Minion rash είναι μερικά παιχνίδια που μπορείτε να απολαύσετε ολόψυχα χρησιμοποιώντας αυτόν τον εξομοιωτή.

Εκτός από αυτό, MEmu έχει προκύψει ως εξαίρεση αφού υποστηρίζει Lollipop, Android Jelly-bean και επίσης Kitkat. Το MEmu συνιστάται λόγω της εξαιρετικής παραγωγικότητάς του και είναι επίσης δωρεάν στη χρήση.

Nox

Είναι ένας άλλος εξομοιωτής Android που ειδικεύεται στα βιντεοπαιχνίδια και υποστηρίζει πολλές εκδόσεις Android. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από BigNox και εξυπηρετεί παιχνίδια όπως το PUBG και το Clash of Clans. Έρχεται με προηγμένες δυνατότητες, όπως το Keyboard Mapping. Αυτή η δυνατότητα σας φέρνει σε πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλους παίκτες, καθώς η απόκριση από το πληκτρολόγιο είναι ταχύτερη.

Η λειτουργία πολλών παικτών σάς επιτρέπει να τρέχετε σε ένα παιχνίδι ταυτόχρονα σε διαφορετικά παράθυρα, γεγονός που καθιστά δυνατή την εναλλαγή μεταξύ πολλών παιχνιδιών ταυτόχρονα. Είναι δωρεάν για λήψη και χρησιμοποιείται σε Windows 10 και Mac. Μιλώντας για αυτό, είναι εύκολο να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε όπως οποιοδήποτε άλλο λογισμικό.

Android Studio

ο Android studio συνοδεύεται από μια ποικιλία εργαλείων που βοηθούν τους προγραμματιστές να σχεδιάζουν και να δημιουργούν εφαρμογές και παιχνίδια παιχνιδιών, αποκλειστικά για Android. Ομοίως, έρχεται ακόμη και με έναν ενσωματωμένο εξομοιωτή που βοηθά στη δοκιμή του παιχνιδιού ή μιας εφαρμογής σας.

Ωστόσο, η ρύθμιση είναι μάλλον πολύπλοκη και μπορεί να είναι χρονοβόρα. Μπορεί να αποδειχθεί αρκετή ταλαιπωρία για τον αρχάριο, ενώ μπορεί να είναι ιδανική επιλογή για προγραμματιστές. Είναι ένα έξυπνο λογισμικό και υποστηρίζει Kotlin, Java, εκτός από γλώσσες C/C++.

Κόκκινο δάχτυλο

Κόκκινο δάχτυλο είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς το χρήστη και ελαφριούς εξομοιωτές. Δεν έχει απαιτήσεις υλικού και η κατανάλωση μνήμης είναι ελάχιστη, επομένως είναι ιδανικό για αρχάριους και χρήστες που θέλουν να παραμείνουν ελαφροί στους πόρους του υπολογιστή.

Παρέχει μια εμπειρία Android που είναι 100% εγγενής. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι επίσης ένας εξομοιωτής πολλαπλών πλατφορμών και επιτρέπει την πρόσβαση στην εκτέλεση όλων των εφαρμογών Android από τα Windows ή το macOS.

BrowserStack

Το BrowserStack είναι ένα μοναδικό και καινοτόμο καταφύγιο για τους εξομοιωτές κινητής τηλεφωνίας της Apple iOS και του Google Android, και οι δύο μοιάζουν κατά 99% με τις πραγματικές συσκευές.

BrowserStack στέκεται ψηλά ως η πιο αξιόπιστη πλατφόρμα δοκιμών ιστού και φορητών συσκευών. Αυτό σας επιτρέπει να εκτελείτε δοκιμές σε διάφορες συσκευές και προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές για να διασφαλίσετε ότι το λογισμικό υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες του οργανισμού και των πελατών. Φορτωμένο με μια ευέλικτη, φιλική προς το χρήστη και ευέλικτη διεπαφή σε συνδυασμό με ένα εκπληκτικό API, κάνει τη δουλειά αρκετά πιο εύκολη.

Μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ κινητού, υπολογιστή ή MAC.

iPadian

Υπάρχουν αρκετά παρόμοια εργαλεία iPadian, τα οποία παρέχουν μια εμπειρία iPad ή iPhone τόσο σε Mac όσο και σε υπολογιστή, αλλά δεν θα σας άφηναν να ανεβάσετε την εφαρμογή ή τον κωδικό σας για να εκτελέσετε δοκιμές. Επομένως, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν εξομοιωτή iOS που μιμείται το υλικό με αυτό του υλικού iOS σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή Windows, τότε το iPadian είναι αυτό που πρέπει να αναζητήσετε.

Είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι, στην πραγματικότητα, δεν είναι εξ ολοκλήρου εξομοιωτής, αλλά προσομοιώνει μια διεπαφή χρήστη iOS χρησιμοποιώντας ένα λειτουργικό σύστημα Windows 7 ή νεότερη έκδοση ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο και κάνοντας χρήση εφαρμογών και υλικού των Windows. Έρχεται με προσαρμόσιμη διεπαφή σε συνδυασμό με πολλές ενδιαφέρουσες εφαρμογές.

RunThatApp

RunThatApp σας επιτρέπει να εκτελείτε ομαλά τις εφαρμογές σας για κινητά στα προγράμματα περιήγησης, επιτρέποντας στους χρήστες να δοκιμάσουν και να προωθήσουν τις εφαρμογές. Μειώνει το κόστος κατά μεγαλύτερο ποσοστό, δεδομένου ότι χρησιμοποιεί εξομοίωση συσκευής. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί είναι τόσο μοναδική που υποστηρίζει σχεδόν κάθε συσκευή και πρόγραμμα περιήγησης.

Τελευταία λέξη…

Ελπίζουμε ότι οι λίστες που επιμεληθήκαμε θα αποδειχθούν ωφέλιμες για εσάς όταν αποφασίσετε να επιλέξετε μία για τον εαυτό σας.