14 εκπληκτικές εφαρμογές Android από την Google που ίσως δεν γνωρίζετε

Όλα τα τηλέφωνα Android έχουν ενσωματωμένες εφαρμογές που κατασκευάζονται από την Google, όπως οι Χάρτες Google, το Chrome, το Ημερολόγιο κ.λπ. Γνωρίζετε όμως ότι η Google έχει επίσης δεκάδες εφαρμογές εκτός από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές στα τηλέφωνα Android;

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω από εκατό εφαρμογές στο Google Play Store που κατασκευάζονται από την Google και οι περισσότερες από αυτές είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία τους. Προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ εφαρμογές που κατασκευάζονται από την Google για τον διαισθητικό σχεδιασμό τους και να είμαι εντελώς δωρεάν.

Εάν σας αρέσουν επίσης οι εφαρμογές Google, συνεχίστε να διαβάζετε και θα μοιραστώ μαζί σας μερικές καταπληκτικές εφαρμογές Google που πιθανότατα δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν. Όλες οι παρακάτω εφαρμογές είναι εντελώς δωρεάν και δεν περιέχουν διαφημίσεις.

σωκρατικός

σωκρατικός είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για μαθητές γυμνασίου και πανεπιστημίου για να λάβουν πληροφορίες για διαφορετικά θέματα. Απλώς πρέπει να κάνετε μια ερώτηση χρησιμοποιώντας φωνή ή σαρώνοντας την ερώτηση με την κάμερα του τηλεφώνου και η εφαρμογή θα βρει τις καλύτερες πηγές για να κατανοήσει την έννοια.

Η εφαρμογή προσφέρει οδηγίες βήμα προς βήμα, κινούμενα σχέδια και βίντεο για το θέμα για το οποίο χρειάζεστε πληροφορίες. Τα θέματα που καλύπτει περιλαμβάνουν τη Γεωμετρία, τη Βιολογία, τη Χημεία, την Ιστορία, τη Φυσική και μερικά ακόμη.

Ακρίδα

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε, τότε Ακρίδα είναι μια εφαρμογή φιλική προς τους αρχάριους για να μάθετε να κωδικοποιείτε. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια παιγνιοποιημένη προσέγγιση για να μάθει να κωδικοποιεί, αναγκάζοντάς σας να παίζετε γρήγορα παιχνίδια όπου γράφετε πραγματικό JavaScript.

Τα παιχνίδια γίνονται σταδιακά πιο απαιτητικά και μπορείτε να ξεκλειδώσετε επιτεύγματα που θα σας κρατήσουν κολλημένους. Συνολικά, το Grasshopper είναι ένα ωραίο πρώτο βήμα για την εκμάθηση κωδικοποίησης.

Snapseed

Μία από τις αγαπημένες μου εφαρμογές και από τις καλύτερες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών στο Google Play Store, Snapseed είναι ιδανικό τόσο για βασικές επεξεργασίες όσο και για προηγμένη επεξεργασία φωτογραφιών. Η εφαρμογή είναι απλή στη χρήση και σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του τρόπου με τον οποίο θέλετε να εφαρμόσετε τα φίλτρα και τα εργαλεία.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από 29 διαφορετικά εργαλεία επεξεργασίας, όπως healing, text, HDR scape, vintage, face enhancements, face pose, crop, κ.λπ. Κάθε εργαλείο έχει επιπλέον ρυθμίσεις για σωστή εφαρμογή. Το καλύτερο από όλα, θυμάται επίσης τις επεξεργασίες σας για να σας επιτρέψει να εφαρμόσετε σε περισσότερες φωτογραφίες αργότερα.

  Πώς να βρείτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας Android

Επιφυλακή

Lookout από την Google είναι κατασκευασμένο για να βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης ή τυφλούς σε καθημερινές εργασίες. Χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου, ο χρήστης μπορεί να σαρώσει κοντινά αναγνωρίσιμα αντικείμενα. Μπορεί να αναγνωρίσει χαρτονομίσματα, να σαρώσει ετικέτες τροφίμων και να διαβάσει δυνατά έγγραφα. Χρησιμοποιεί το OCR για τη σάρωση εγγράφων, τα μετατρέπει σε ευανάγνωστο κείμενο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί μετατροπή κειμένου σε ομιλία για να τα διαβάσει δυνατά.

Υπάρχει επίσης μια πειραματική επιλογή αναγνώρισης αντικειμένων κοντά σας, αλλά δεν είναι απόλυτα ακριβής, επομένως δεν μπορείτε να εξαρτηθείτε πλήρως από αυτήν.

Google Family Link

Google Family Link είναι μια εφαρμογή γονικού ελέγχου από την Google που βοηθά τους γονείς να ελέγχουν τη χρήση του τηλεφώνου των ανήλικων παιδιών τους. Οι γονείς μπορούν να δουν το πλήρες ιστορικό της παιδικής δραστηριότητας στο τηλέφωνο και να αποκλείσουν/επιτρέψουν τις εφαρμογές όπως τις βρίσκουν σωστά. Μπορείτε ακόμη να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε εφαρμογές πριν από τη λήψη χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο σύστημα ειδοποιήσεων.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τον χρόνο οθόνης του παιδιού και να προσθέσετε περιορισμούς μετά τους οποίους δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο. Υπάρχει επίσης μια επιλογή κλειδώματος του τηλεφώνου κατόπιν αιτήματος, εάν χρειαστεί να καταργήσετε την πρόσβαση αμέσως. Και όλα αυτά είναι δυνατά από απόσταση χρησιμοποιώντας το δικό σας τηλέφωνο Android.

Εξερευνήστε περισσότερες εφαρμογές γονικού ελέγχου για καλύτερη ασφάλεια!

Διαβάστε μαζί

Μια εύχρηστη εφαρμογή για παιδιά για τη βελτίωση των δεξιοτήτων ανάγνωσης. Διαβάστε μαζί συνοδεύεται από διασκεδαστικές μικρές ιστορίες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να διαβάσουν δυνατά αυτές τις ιστορίες. Υπάρχει ένα ειδικό όνομα βοηθού Diya που ακούει τα παιδιά και δίνει σχόλια σε πραγματικό χρόνο.

Τα παιδιά μπορούν επίσης να παίξουν μίνι παιχνίδια και να κερδίσουν κονκάρδες ολοκληρώνοντας διαφορετικές εργασίες, ώστε να μην χάσουν το ενδιαφέρον τους. Η εφαρμογή λειτουργεί εκτός σύνδεσης με όλες τις λειτουργίες και οι υποστηριζόμενες γλώσσες περιλαμβάνουν Αγγλικά, Χίντι, Ούρντου, Ισπανικά, Πορτογαλικά και άλλα.

Crowdsource

Πολλές εφαρμογές Google εξαρτώνται από εθελοντικές συνεισφορές για πληροφορίες, όπως οι Χάρτες Google. Εάν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε την Google να βελτιώσει τα προϊόντα της, κάντε λήψη Crowdsource. Η εφαρμογή θα σας στέλνει καθημερινές ερωτήσεις στις οποίες μπορείτε να απαντήσετε για να βελτιώσετε τα προϊόντα Google.

Μπορείτε να μεταφράσετε λέξεις, να αναγνωρίσετε αντικείμενα και γραφή, να τραβήξετε φωτογραφίες, να μάθετε για κοντινά μέρη και πολλά άλλα. Ανεβείτε επίπεδο και κερδίζετε κονκάρδες για τη συνεισφορά σας.

  Διορθώστε τη γρήγορη φόρτιση που δεν λειτουργεί σε Android

Εάν συνεισφέρετε συχνά, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλα προνόμια, όπως να συναντήσετε άλλους κοντινούς συντελεστές, να συνομιλήσετε με άλλους συντελεστές σε hangouts, ακόμη και να εμφανιστείτε στα κοινωνικά κανάλια του Crowdsource.

Ταπετσαρίες

Είναι μια εφαρμογή ταπετσαρίας που υποστηρίζεται από εικόνες από το Google Earth. Ταπετσαρίες μπορεί να αλλάζει αυτόματα την ταπετσαρία σας όσο συχνά θέλετε χρησιμοποιώντας εικόνες από μια κατηγορία που σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να το διαμορφώσετε ώστε να εμφανίζει διαφορετική ταπετσαρία στην αρχική σας οθόνη και διαφορετική στην οθόνη κλειδώματος.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια νέα ταπετσαρία κάθε φορά και η συλλογή των ταπετσαριών συνεχίζει να αυξάνεται καθώς ενημερώνονται οι πηγές.

Ψηφιακή ευημερία

Εάν πιστεύετε ότι ο εθισμός σας στο τηλέφωνο επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας, τότε Ψηφιακή ευημερία μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε λουρί στη χρήση του τηλεφώνου σας. Η εφαρμογή βοηθά να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εφαρμογές, τον αριθμό των ειδοποιήσεων που λαμβάνετε και τη συχνότητα που ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας.

Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πόσο συχνά αλληλεπιδράτε με το τηλέφωνό σας και εάν πρέπει να το ελέγξετε ή όχι. Για να σας βοηθήσει να ελέγχετε, σας επιτρέπει να ορίζετε χρονόμετρα εφαρμογών ανά ημέρα, να ορίζετε την ώρα ύπνου και να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εστίασης που απενεργοποιεί τις εφαρμογές που αποσπούν την προσοχή.

Google Go

Αυτή η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη σε τηλέφωνα Android Go, αλλά μπορείτε να την κατεβάσετε σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Google Go σας βοηθά να κάνετε ταχύτερη αναζήτηση στο διαδίκτυο βελτιστοποιώντας τα αποτελέσματα ώστε να καταναλώνετε 40% λιγότερα δεδομένα. Αυτό καθιστά επίσης πιο γρήγορη την αναζήτηση καθώς χρειάζονται λιγότερα δεδομένα για τη λήψη.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για σάρωση κειμένου με την κάμερα του τηλεφώνου για ανάγνωση δυνατά και ακόμη και αναζήτηση στο διαδίκτυο. Όντας μια μίνιμαλ εφαρμογή, είναι τέλεια όταν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει πόρους, αλλά δεν θέλετε να συμβιβαστείτε με την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Google My Business

Μια εφαρμογή που πρέπει να έχει κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης που θέλει να έχει διαδικτυακή παρουσία στο Google. Google My Business σας βοηθά να καταχωρίσετε την επιχείρησή σας στο Google και να τη διαχειρίζεστε. Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες της επιχείρησής σας, να παρακολουθείτε την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το προφίλ της επιχείρησής σας, να απαντάτε σε μηνύματα πελατών απευθείας από την εφαρμογή.

  17 Καλύτερη εφαρμογή Instagram Story Saver για Android

Θα λαμβάνετε επίσης ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο κάθε φορά που σας έρχεται νέα κριτική ή μήνυμα. Βασικά, είναι ένα ενιαίο μέρος για τη διαχείριση του προφίλ της επιχείρησής σας στο Google.

Google Podcasts

Google Podcasts σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε δωρεάν podcast από πολλές κατηγορίες και να τα διαχειρίζεστε. Μπορείτε να εγγραφείτε σε podcast, να περιηγηθείτε στα πιο πρόσφατα podcast και να λάβετε εξατομικευμένες προτάσεις με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Οι κατηγορίες podcast περιλαμβάνουν ειδήσεις, κωμωδία, επιχειρήσεις, εκπαίδευση, ιστορία, τεχνολογία και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη podcast και αυτόματης λήψης επεισοδίων μόλις γίνουν διαθέσιμα. Το πρόγραμμα αναπαραγωγής podcast είναι επίσης πολύ διαισθητικό και σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα την αναπαραγωγή και ακόμη και να αφαιρείτε τις σιωπές στα podcast.

PhotoScan

Εάν έχετε κάποιες παλιές φωτογραφίες που θα θέλατε να ψηφιοποιήσετε, μπορείτε να το κάνετε γρήγορα PhotoScan. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπορείτε να σαρώσετε μια φωτογραφία με την κάμερα του τηλεφώνου σας και θα προσπαθήσει να την ψηφιοποιήσει όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Η εφαρμογή θα αφαιρέσει αυτόματα τυχόν εφέ λάμψης και θα περικόψει και θα περιστρέψει τη φωτογραφία ανάλογα με το μέγεθος της φωτογραφίας.

Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome

Ενδιαφέρεστε να διαχειριστείτε τον υπολογιστή σας από το τηλέφωνό σας Android; Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome μπορεί να το κάνει δυνατό. Απλώς πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android και να ρυθμίσετε την Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας Chrome στον υπολογιστή. Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγχετε τον υπολογιστή απευθείας από το τηλέφωνό σας Android.

Μπορείτε να το ρυθμίσετε σε περισσότερους από έναν υπολογιστές για να ελέγχετε πολλούς υπολογιστές από ένα μέρος. Υπάρχει επίσης μια επιλογή δημιουργίας προσωρινών συνεδριών για την παροχή τεχνικής υποστήριξης.

Να συμπεράνω

Μεταξύ αυτών των εφαρμογών, το Snapseed, το Crowdsource και το Socratic είναι οι αγαπημένες μου εφαρμογές, ειδικά το Snapseed, καθώς είναι η εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών μου σε όλα τα τηλέφωνά μου. Ωστόσο, και οι υπόλοιπες εφαρμογές είναι εξαιρετικές και σίγουρα αξίζει να τις κατεβάσετε αν χρειάζεστε τις δυνατότητες τους. Εάν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερες εφαρμογές από την Google, μεταβείτε στο Google LLC προφίλ προγραμματιστή στο Google Play Store.

Μια άλλη εξαιρετική εφαρμογή της Google, η Κάμερα Google δεν είναι διαθέσιμη για τηλέφωνα εκτός Google Pixel. Εδώ είναι μια λύση για την εγκατάσταση του GCam σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android.

Στη συνέχεια, μάθετε μερικά από τα καλύτερα προγράμματα προστασίας από ιούς για κινητά.