14 Βιβλιοθήκες και Πλαίσια Στοιχείων του VueJS UI για γρήγορη ανάπτυξη

Το Vue.js, ή απλά το Vue, είναι ένα πλαίσιο JavaScript για τη δημιουργία διεπαφών χρήστη. Αυτό το πλαίσιο επεκτείνει το τυπικό HTML και CSS για να δημιουργήσει μια συλλογή εργαλείων για τη δημιουργία διαδραστικών διεπαφών.

Εάν προέρχεστε από HTML, CSS και vanilla JavaScript, η εκμάθηση του Vue.js είναι πολύ εύκολη. Αυτό το πλαίσιο δεν εισάγει νέα σύνταξη όπως το JSX, αλλά βασίζεται σε αυτό που ήδη γνωρίζετε.

Το Vue παρέχει ένα μοντέλο προγραμματισμού βασισμένο σε στοιχεία και δηλωτικό για τη δημιουργία απλών και πολύπλοκων διεπαφών χρήστη.

Γιατί Vue;

Vue είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλαίσια JavaScript. Σε παγκόσμιο επίπεδο, α Έρευνα StackOverflow 2023 το τοποθέτησε μεταξύ των κορυφαίων 10 πιο αγαπημένων πλαισίων ιστού. Αυτοί μπορεί να είναι μερικοί από τους λόγους για τη δημοτικότητά του.

 • Αρχιτεκτονική που βασίζεται σε στοιχεία: Το Vue ακολουθεί την Αρχιτεκτονική Model-View-ViewModel (MVVM), όπου η επιχειρηματική λογική διαχωρίζεται από τη διεπαφή χρήστη. Η αρχιτεκτονική που βασίζεται σε στοιχεία καθιστά εύκολη τη δημιουργία επαναχρησιμοποιήσιμων bits κώδικα που μπορούν να ενημερωθούν μεμονωμένα.
 • Ελαφρύ: Το Vue έχει σχεδιαστεί για να είναι ελαφρύ, όπου η ελαχιστοποιημένη βασική εφαρμογή είναι 16 kb.
 • Μεγάλο οικοσύστημα και κοινότητα: Το Vue κυκλοφόρησε αρχικά το 2014 και από τότε αυξάνεται. Έχει προσελκύσει μια μεγάλη κοινότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξή της αναπτύσσοντας διάφορα εργαλεία και βιβλιοθήκες.

Βιβλιοθήκες Vue

Το Vue διαθέτει μια συλλογή βιβλιοθηκών και πλαισίων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απλοποιήσετε το ταξίδι σας στην ανάπτυξη ιστού. Οι βιβλιοθήκες και τα πλαίσια του Vue είναι μια συλλογή από προκαθορισμένα κομμάτια κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε εργασίες όπως η δημιουργία UI, η διαχείριση κατάστασης, το στυλ και η διαχείριση φόρμας, μεταξύ άλλων εργασιών.

Οι βιβλιοθήκες Vue UI έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους προγραμματιστές να δημιουργούν διεπαφές χρήστη γρήγορα και αποτελεσματικά. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις βιβλιοθήκες Vue UI για γρήγορη ανάπτυξη με τους ακόλουθους τρόπους.

 • Επιλέξτε το σωστό πλαίσιο/βιβλιοθήκη: Υπάρχουν πολλά πλαίσια/βιβλιοθήκες και η επιλογή του καλύτερου μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Ερευνήστε και διαβάστε την τεκμηρίωση για να σας βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων.
 • Χρησιμοποιήστε προκατασκευασμένα εξαρτήματα: Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο χρησιμοποιώντας τον κώδικα λέβητα που παρέχεται από αυτές τις βιβλιοθήκες.
 • Προσαρμογή και θεματοποίηση: Κάθε επωνυμία έχει τη φωνή της. Η ιδανική βιβλιοθήκη/πλαίσιο Vue θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε το θέμα της ώστε να ταιριάζει στην επωνυμία σας.
 • Υποστήριξη κοινότητας: Να επιλέγετε πάντα βιβλιοθήκες που έχουν ενεργή κοινότητα. Τα περισσότερα μέλη της κοινότητας είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν όταν κολλάς.

Αυτές είναι οι καλύτερες βιβλιοθήκες και πλαίσια VueJS UI που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα.

Vuetify

Vuetify είναι ένα πλαίσιο Vue.js για τη δημιουργία γρήγορων και πλούσιων σε χαρακτηριστικά διαδικτυακών εφαρμογών. Αυτό το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους προγραμματιστές όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν ελκυστικές εμπειρίες χρήστη.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Ευέλικτα στοιχεία: Όλα τα στοιχεία σε αυτό το πλαίσιο έχουν σχεδιαστεί με βάση τα στοιχεία της Google Προδιαγραφές Σχεδιασμού Υλικού. Αυτά τα εξαρτήματα υποστηρίζουν εκατοντάδες προσαρμογές που ταιριάζουν σε διαφορετικά σχέδια και στυλ.
 • Δυναμικά θέματα: Το Vuetify έχει δύο θέματα που μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Μπορείτε να αλλάξετε τις γραμματοσειρές και τα χρώματα ώστε να συνδυάζονται με την επωνυμία σας.
 • Καθολικές προεπιλογές: Μπορείτε να ορίσετε προεπιλεγμένες τιμές ανά στοιχείο ή καθολικά κατά τη ρύθμιση μιας εφαρμογής Vuetify. Ο καθορισμός καθολικών κλάσεων και στυλ καθιστά εύκολη την επαναχρησιμοποίηση του κώδικα και τη μείωση του όγκου του διπλότυπου κώδικα στην εφαρμογή σας.
  Πώς να ενεργοποιήσετε τους ζωντανούς υπότιτλους στο Chromebook σας

BootstrapVue

BootstrapVue είναι ένα πλαίσιο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εφαρμογές ιστού που ανταποκρίνονται πρώτα στα κινητά χρησιμοποιώντας το Vue.js και το Boostrap. Αυτό το πλαίσιο διαθέτει μια συλλογή από 85+ στοιχεία, 1200+ εικονίδια και 54+ προσθήκες για να κάνει τη δημιουργία εφαρμογών ιστού εύκολη.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Modular: Τα στοιχεία στο BootstrapVue αναλύονται σε μικρά και επαναχρησιμοποιήσιμα κομμάτια κώδικα. Έτσι, εισάγετε μόνο ό,τι χρειάζεστε στην εφαρμογή σας.
 • Responsive: Αυτό το πλαίσιο χρησιμοποιεί το Bootstrap, το πιο δημοφιλές πλαίσιο CSS που είναι γνωστό για τον responsive σχεδιασμό του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το BootstrapVue σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.
 • Configurable: Αυτό το πλαίσιο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε θέματα χρησιμοποιώντας μεταβλητές SCSS, να δηλώνετε αυτές τις μεταβλητές καθολικά και να τις χρησιμοποιείτε ξανά στην εφαρμογή σας.

Κβάζαρ

Κβάζαρ είναι ένα πλαίσιο VueJS πολλαπλών πλατφορμών. Τα στοιχεία αυτού του πλαισίου ακολουθούν τις αρχές Σχεδιασμού Υλικού. Το Quasar App Extensions σάς επιτρέπει να προσθέτετε απλές ή σύνθετες ρυθμίσεις στην εφαρμογή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ορισμό ενοποιημένης μονάδας και να εισάγετε ετικέτες JS, HTML και CSS στην εφαρμογή σας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Πλατφόρμα όλα σε ένα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο πηγαίο κώδικα για τις εφαρμογές σας για κινητά, ιστό, επιτραπέζιους υπολογιστές και προοδευτικές εφαρμογές ιστού.
 • Ποικιλία αποκριτικών στοιχείων ιστού: Υπάρχει ένα στοιχείο για κάθε δυνατότητα που θέλετε να δημιουργήσετε για την εφαρμογή Quasar.
 • Αυτοματοποιημένη δοκιμή και έλεγχος: Ενσωματώστε δοκιμές Unit και End-to-End για να δοκιμάσετε αυτόματα την εφαρμογή σας καθώς τη δημιουργείτε.

Vuesax

Vuesax είναι ένα πλαίσιο στοιχείων διεπαφής χρήστη (UI) που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το Vue.js. Το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για να εξορθολογίζει την εμπειρία των προγραμματιστών παρέχοντας στοιχεία με ανανεωτικό σχεδιασμό και ανεξάρτητες προσαρμογές.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Εύκολο στη χρήση: Δεν χρειάζεται να έχετε εξειδικευμένες γνώσεις σε JavaScript ή Vue για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Vuesax. Αυτό το πλαίσιο είναι καλά τεκμηριωμένο και είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.
 • Modular: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία Vuesax κατ’ απαίτηση, καθώς ο κώδικάς του χωρίζεται σε μικρά επαναχρησιμοποιήσιμα bit.
 • Μοναδικά στοιχεία: Το Vuesax δεν ακολουθεί κανένα σχεδιαστικό μοτίβο, πράγμα που σημαίνει ότι παρέχει μοναδικά σχέδια που δεν είναι πιθανό να δείτε σε άλλα πλαίσια.

Ant Design Vue

Ant Design Vue είναι μια συλλογή στοιχείων διεπαφής χρήστη που δημιουργήθηκε με χρήση Vue και Anti Design. Αυτά τα στοιχεία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν διαδραστικές διεπαφές χρήστη. Εγκαταστήστε το Ant Design Vue χρησιμοποιώντας npm ή Yarn και ξεκινήστε τη δημιουργία της εφαρμογής Vue.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Υποστήριξη πολλαπλού περιβάλλοντος: Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το πλαίσιο μπορούν να εκτελούνται σε σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Το Anti Design Vue λειτουργεί επίσης Ηλεκτρόνιο και υποστηρίζει απόδοση από την πλευρά του διακομιστή.
 • Προσαρμόσιμα θέματα: Μπορείτε να προσαρμόσετε το προεπιλεγμένο θέμα στο Ant Design Vue ώστε να συνδυάζεται με τις απαιτήσεις της επωνυμίας ή της επιχείρησής σας. Μπορείτε να αλλάξετε πράγματα όπως το κύριο χρώμα, την ακτίνα περιγράμματος και το χρώμα περιγράμματος.
  Πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone 13 Pro

Στοιχείο

Στοιχείο είναι μια βιβλιοθήκη στοιχείων που βασίζεται στο Vue για διαχειριστές έργων, προγραμματιστές και σχεδιαστές. Αυτή η βιβλιοθήκη έχει σχεδιαστεί με βάση τη λογική της πραγματικής ζωής και συμμορφώνεται με τις κοινές συνήθειες των χρηστών. Το Element είναι επίσης διαθέσιμο για Angular και React.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Εύκολο στη χρήση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή πακέτων όπως npm ή yarn για να εγκαταστήσετε το Element. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε και να επιλέξετε στοιχεία της επιλογής σας και να τα προσθέσετε στην εφαρμογή σας.
 • Προσαρμόσιμο θέμα: Το προεπιλεγμένο θέμα σε αυτήν τη βιβλιοθήκη είναι προσαρμόσιμο για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε το προσαρμοσμένο θέμα σας.
 • Πλοήγηση: Μπορείτε να απλοποιήσετε τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών προσθέτοντας «πλοήγηση στην πλευρική γραμμή» ή «πλοήγηση στην κορυφή».

Buefy

Buefy είναι μια συλλογή από ελαφριά στοιχεία διεπαφής χρήστη για το Vue βασισμένα στο Bulma. Αυτή η βιβλιοθήκη στοιχείων έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σαν στρώμα JavaScript για τη διεπαφή Bulma. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Buefy χρησιμοποιώντας διαχειριστές πακέτων ή να το προσθέσετε απευθείας στο έργο σας χρησιμοποιώντας συνδέσμους CDN.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Ελαφρύ: Το Buefy δημιουργείται πάνω από το Vue και το Bulma. Αυτή η βιβλιοθήκη στοιχείων δεν έχει άλλες εξαρτήσεις.
 • Μοντέρνο: Το Buefy δημιουργείται χρησιμοποιώντας σύγχρονα πλαίσια διεπαφής χρήστη, Vue.js και Bulma. Τα στοιχεία αυτής της βιβλιοθήκης είναι επομένως φρέσκα και τηρούν μοτίβα μοντέρνου σχεδιασμού.
 • Responsive: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το Buefy σε προσωπικούς υπολογιστές και συσκευές.
 • Προσαρμόσιμο: Αυτή η βιβλιοθήκη έχει μια ποικιλία στοιχείων που μπορείτε να προσαρμόσετε για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Chakra UI

Chakra UI είναι μια αρθρωτή βιβλιοθήκη στοιχείων που προσφέρει τα δομικά στοιχεία για τη γρήγορη δημιουργία εφαρμογών Vue. Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν τη βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας npm και η μόνη εξάρτησή της από ομοτίμους είναι @emotion/css.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Composable: Μπορείτε να αξιοποιήσετε στοιχεία από αυτήν τη βιβλιοθήκη για να δημιουργήσετε νέα πράγματα και να τα ενσωματώσετε με άλλα πλαίσια/βιβλιοθήκες για να δημιουργήσετε απλές ή σύνθετες διεπαφές χρήστη.
 • Θέμα: Μπορείτε να αναφέρετε τιμές από το θέμα σας σε οποιοδήποτε στοιχείο ή ολόκληρη την εφαρμογή.
 • Προσβάσιμο: Αυτή η βιβλιοθήκη στοιχείων έχει κατασκευαστεί για να ακολουθεί τα πρότυπα WAI-ARIA.

PrimeVue

PrimeVue είναι μια συλλογή στοιχείων διεπαφής χρήστη για τη δημιουργία εφαρμογών Vue. Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη βιβλιοθήκη στη λειτουργία “Unstyled”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαίσια CSS όπως Tailwind, Bootstrap ή PrimeFlex. Το PrimeVue έχει πάνω από 90 στοιχεία για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες. Αυτά τα στοιχεία ομαδοποιούνται σε διαφορετικές κατηγορίες για να διευκολύνουν την ανάπτυξη.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Προσαρμόσιμα θέματα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας πλαίσια CSS όπως το Bootstrap, το Tailwind, το Material UI και άλλα ως βασικό θέμα.
 • Σχεδιαστής θεμάτων: Το PrimeVue παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να σχεδιάσετε ένα θέμα από την αρχή.
 • Πρότυπα: Αυτή η βιβλιοθήκη έχει πολλά επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα που μπορείτε να προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Σημασιολογική διεπαφή χρήστη Vue

Σημασιολογική διεπαφή χρήστη Vue ενσωματώνει το Vue.js με το Semantic UI. Μπορείτε να παίξετε με τον κώδικά του στο CodeSandbox πριν τον εισαγάγετε στην εφαρμογή σας. Εγκαταστήστε το Semantic UI Vue χρησιμοποιώντας npm, εισαγάγετε το στο αρχείο main.js ή index.js και ξεκινήστε την εισαγωγή των στοιχείων του.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Προσαρμογή και δημιουργία θεμάτων: Αυτή η βιβλιοθήκη διαθέτει Semantic στοιχεία που μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν με την εικόνα και τη φωνή της επωνυμίας σας.
 • Εκτενής τεκμηρίωση: Παρόλο που το Semantic UI Vue βρίσκεται ακόμη υπό «βαριά ανάπτυξη», είναι εκτενώς τεκμηριωμένο.
 • Responsive design: Τα στοιχεία αυτής της βιβλιοθήκης λειτουργούν τέλεια σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.
  Πώς να εγκαταστήσετε το LaTeX στο Ubuntu για αποτελεσματική προετοιμασία εγγράφων;

Έντονη διεπαφή χρήστη

Έντονη διεπαφή χρήστη είναι μια ελαφριά βιβλιοθήκη Vue UI εμπνευσμένη από το Material Design της Google. Αυτή η βιβλιοθήκη επικεντρώνεται στην παροχή διαδραστικών στοιχείων που απαιτούν JavaScript. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Keen UI με τα περισσότερα πλαίσια CSS.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Εύκολο στη χρήση: Εγκαταστήστε το Keen UI χρησιμοποιώντας npm και εισαγάγετε αμέσως τα στοιχεία του.
 • Υποστηρίζει προσαρμογή: Μπορείτε να προσαρμόσετε τις διάφορες πτυχές μιας εφαρμογής Keen UI, συμπεριλαμβανομένων των μεγεθών στοιχείων, των χρωμάτων θέματος και των προεπιλεγμένων στηρίξεων.
 • Υποστήριξη προγράμματος περιήγησης: Το Keen UI υποστηρίζει όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζονται από το Vue 3.

Core UI

Core UI είναι μια συλλογή στοιχείων διεπαφής χρήστη Vue.js και προτύπων διαχειριστή Vue.js που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία διαδραστικών εφαρμογών. Αυτή η βιβλιοθήκη προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε λειτουργικές και σύγχρονες εφαρμογές Vue.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Εύκολο στη χρήση: Όλα τα στοιχεία διεπαφής χρήστη και τα γραφικά στοιχεία στο Core UI είναι γραμμένα για να είναι αναγνώσιμα. Μπορείτε να διαβάσετε τον κώδικα των στοιχείων σας και να τον προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.
 • Συμβατότητα και ανταπόκριση μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές Core UI στα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Αυτές οι εφαρμογές ανταποκρίνονται επίσης σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης και λειτουργικά συστήματα.
 • Δεν απαιτούνται δεξιότητες σχεδιασμού: Δεν χρειάζεται να είστε ταλαντούχος σχεδιαστής για να δημιουργήσετε όμορφες και ανταποκρινόμενες εφαρμογές. Το Core UI έχει επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα που μπορείτε να προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Vue Υλικό

Vue Υλικό είναι ένα πλαίσιο που ενσωματώνει τις προδιαγραφές Vue.js και Material Design. Η πλατφόρμα προσφέρει στοιχεία κατ’ απαίτηση, ένα εύχρηστο API και δυναμικά θέματα για την απλοποίηση της ανάπτυξης εφαρμογών.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Ποικιλία στοιχείων: Το Vue UI έχει σχεδόν κάθε στοιχείο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια σύγχρονη εφαρμογή web. Σκεφτείτε τις κάρτες, τα Avatar, τα Datepickers, τις ειδοποιήσεις, τα κουμπιά και τις φόρμες.
 • Θέματα: Το Vue Material έχει 4 προκατασκευασμένα θέματα για να ρυθμίσετε την εφαρμογή σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε διαφορετικές πτυχές αυτών των θεμάτων για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.
 • Προσαρμοσμένα θέματα: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα για το έργο σας, αρκεί να έχετε ενεργοποιήσει την υποστήριξη SCSS/SASS στο έργο σας.

VueTailwind

VueTailwind είναι μια συλλογή στοιχείων Vue βελτιστοποιημένα για Tailwind CSS. Τα στοιχεία από το Vue Taiwind κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένες κλάσεις και απεριόριστες παραλλαγές που διευκολύνουν την προσαρμογή της εφαρμογής σας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Modular: Το VueTailwind είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να εισάγετε μόνο τα εξαρτήματα που χρειάζεστε στην εφαρμογή σας.
 • Διαφορετικά στοιχεία: Το VueTailwind έχει διαφορετικά στοιχεία ομαδοποιημένα σε διαφορετικές κατηγορίες. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα στοιχεία, να οπτικοποιήσετε τις αλλαγές και να τα εισαγάγετε στην εφαρμογή σας.
 • Εργαλείο δημιουργίας θεμάτων: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θέμα για την εφαρμογή σας, να το προσαρμόσετε και να οπτικοποιήσετε πώς θα εμφανίζεται στην τελική εφαρμογή.

Τυλίγοντας

Τώρα έχετε μια συλλογή από βιβλιοθήκες και πλαίσια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιταχύνετε τη διαδικασία ανάπτυξης διεπαφής χρήστη για τις εφαρμογές Vue. Ορισμένα πλαίσια παρέχουν τα γυμνά οστά, ενώ άλλα παρέχουν όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια λειτουργική εφαρμογή.

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα καλύτερα μαθήματα και βιβλία VueJS.