13 Node.JS Bundler και Build Tools που πρέπει να γνωρίζετε ως προγραμματιστής JS

Ανακαλύψτε το καλύτερο πακέτο Node.js και δημιουργήστε εργαλεία που σας βοηθούν να αναπτύξετε εφαρμογές ιστού υψηλής επισκεψιμότητας, αποκριτικές εφαρμογές για κινητά, εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και εφαρμογές IoT.

Το Node.js είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο περιβάλλον εκτέλεσης JavaScript (RTE) για την εκτέλεση της βάσης κώδικα JavaScript από την πλευρά του διακομιστή. Οι εφαρμογές μιας σελίδας (SPA), οι εφαρμογές για κινητά και η ανάπτυξη υβριδικών εφαρμογών ιστού γίνονται εύκολα και οικονομικά με το Node.js. Επειδή οι εφαρμογές από την πλευρά του πελάτη ή τα προγράμματα περιήγησης ιστού εκτελούν επίσης JavaScript παρόμοια με αυτήν της πλευράς διακομιστή.

Τι είναι τα Node.js Bundler και Build Tools;

Μια εφαρμογή ιστού ή για κινητά που έχει κατασκευαστεί με Node.js θα περιέχει πολλά αρχεία JavaScript, εξαρτήσεις και βιβλιοθήκες. Πρέπει να μεταγλωττίσετε αυτά τα αρχεία όταν εκτελείτε το τελικό πρόγραμμα στο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού. Αυτή η συλλογή θα μπορούσε να επιβραδύνει ολόκληρη την εφαρμογή.

Επομένως, οι προγραμματιστές Node.js και JavaScript έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα εργαλεία που σας βοηθούν να αυτοματοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία ανάπτυξης. Αυτά τα εργαλεία εμπίπτουν γενικά στις ακόλουθες κατηγορίες:

Node.js Bundler

Ένα πακέτο Node.js συγκεντρώνει πολλά αρχεία κώδικα JavaScript σε ένα μόνο αρχείο Js που μπορείτε να αναπτύξετε εύκολα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού που βασίζεται σε JavaScript. Μπορεί επίσης να παράγει ένα γράφημα εξάρτησης καθώς πηγαίνει εμπρός και πίσω με το πρώτο αρχείο κώδικα.

Ένα πακέτο λειτουργιών Node.js μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα εξαρτήσεις, αρχεία προέλευσης και εξαρτήσεις τρίτων για να τα διατηρήσει χωρίς σφάλματα και ενημερωμένα. Επιπλέον, οι δέσμες μονάδων διευκολύνουν λειτουργίες όπως η αντικατάσταση της μονάδας hot και ο διαχωρισμός κώδικα για τη βελτίωση της απόδοσης της εφαρμογής.

Node.js Build Tools

Τα εργαλεία δημιουργίας βοηθούν τους προγραμματιστές JavaScript με την αυτοματοποίηση εργασιών. Για παράδειγμα, αυτά τα εργαλεία μπορούν να εγκαταστήσουν αυτόματα στοιχεία που βασίζονται σε κώδικα. Επίσης, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις επιρρεπείς σε σφάλματα εργασίες με εργαλεία κατασκευής για να αποφύγετε τη σάρωση των κωδικών για σφάλματα.

Προκλήσεις ανάπτυξης εφαρμογών ιστού/κινητών για προγραμματιστές

Οι προγραμματιστές συνήθως αντιμετωπίζουν τις ακόλουθες προκλήσεις κατά την ανάπτυξη εφαρμογών χρησιμοποιώντας το Node.js:

 • Οι περισσότερες εφαρμογές ιστού ή κινητών είναι πολύπλοκες και χρειάζονται εκατοντάδες σενάρια. Εάν οι προγραμματιστές τις εκτελούν ξεχωριστά σε HTML, η εφαρμογή θα χρειαστεί για πάντα για να ανταποκριθεί. Έτσι, οι προγραμματιστές χρειάζονται ένα μόνο αρχείο Js, αλλά το Node.js δεν το παρέχει.
 • Επίσης, θα υπάρχουν πολλοί κωδικοί ή εξαρτήσεις που έχουν τις ίδιες μεταβλητές και συναρτήσεις. Όμως, η εκτέλεσή τους γίνεται διαφορετικά. Η μη αυτόματη παρακολούθηση τέτοιων αρχείων είναι τεράστια επιβάρυνση και εξαιρετικά επιρρεπής σε σφάλματα.
 • Όταν οι προγραμματιστές εισάγουν βιβλιοθήκες τρίτων από npm, αυτά τα στοιχεία συνοδεύονται από άλλες εξαρτήσεις. Έτσι, οι προγραμματιστές θα πρέπει να δημιουργήσουν με μη αυτόματο τρόπο ένα τεράστιο διάγραμμα ροής βάσεων κώδικα, εξαρτήσεων, βιβλιοθηκών και εξαρτήσεων βιβλιοθηκών.
 • Ένα ασήμαντο αλλά κοινό πρόβλημα με πολλά αρχεία είναι η ονομασία τους.
 • Τέλος, ένας προγραμματιστής πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα αυτά τα στοιχεία λειτουργούν όπως προβλέπεται σε όλα τα προγράμματα περιήγησης. Η διασφάλιση της υποστήριξης του προγράμματος περιήγησης είναι μια τρομακτική εργασία, εάν σκοπεύετε να το κάνετε χειροκίνητα.

Τα ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχία το έργο ανάπτυξης της εφαρμογής σας. Για να μην αναφέρουμε ότι έχετε ήδη επενδύσει πάρα πολύ χρόνο και χρήμα. Για να το αποφύγετε, χρειάζεστε εξειδικευμένα εργαλεία.

Πώς βοηθά τους προγραμματιστές το Node.js Bundler ή το Build Tools;

Οι σημερινοί προγραμματιστές front-end, back-end ή full-stack χρησιμοποιούν εξειδικευμένα εργαλεία κατασκευής και bundler του Node.js για την αυτοματοποίηση των περισσότερων εργασιών συντήρησης. Έτσι, μπορούν να επικεντρωθούν περισσότερο στη διεπαφή χρήστη (UI), την εμπειρία χρήστη (UX), τις δυνατότητες και την απόδοση της εφαρμογής. Επιπλέον, μπορείτε να μεταφέρετε τις εφαρμογές σας στο κοινό εάν επενδύετε λιγότερο χρόνο στην ανάπτυξη και τον εντοπισμό σφαλμάτων.

Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο βοηθούν τους προγραμματιστές οι δέσμες λειτουργιών και τα εργαλεία δημιουργίας Node.js:

 • Διαχειρίζεται αυτόματα τις σχέσεις εξάρτησης
 • Φορτώνει τις μονάδες με ακριβή σειρά εξάρτησης όπως θέλετε
 • Δημιουργεί αυτόματα ένα γράφημα εξαρτήσεων για σκοπούς εντοπισμού σφαλμάτων
 • Εξασφαλίζει υποστήριξη μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης των λειτουργικών μονάδων της εφαρμογής σας
 • Βελτιστοποιεί και μειώνει τους κωδικούς
 • Φορτώνει και βελτιστοποιεί στοιχεία όπως εικόνες, κινούμενα σχέδια, CSS κ.λπ.
  Ενισχύστε την εμπειρία σας στο παιχνίδι με αυτούς τους 9 οικονομικούς υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας δούμε μερικά δημοφιλή εργαλεία κατασκευής Node.js και bundler που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε:

Μεσημεριανό

Μεσημεριανό είναι ένα εργαλείο δημιουργίας JavaScript για εφαρμογές μιας σελίδας (SPA), εφαρμογές υβριδικού ιστού και έργα εφαρμογών για κινητά στο Node.js. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε έργο JS μικρής και μεγάλης κλίμακας. Το Brunch διευκολύνει την εργασία ανάπτυξης, εκχωρώντας διαφορετικά πεδία για κάθε αρχείο και εκτελώντας τα όπως και όταν απαιτείται.

Το Brunch υποστηρίζει διάφορες κωδικοποιήσεις JavaScript όπως AMD, CommonJS, Custom wrapper κ.λπ. Παρέχει έναν τοπικό διακομιστή και ένα σύστημα διαχείρισης κώδικα που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης για σκοπούς ανάπτυξης. Σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε το πλαίσιο JavaScript της επιλογής σας μέσω προσθηκών, όπως CoffeeScript, Jasmine, Sass, Less κ.λπ.

Το CLI του είναι επίσης αρκετά κατανοητό και έχει μόνο τρεις εντολές. Για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε ένα νέο έργο, χρησιμοποιήστε το brunch new. για να ξεκινήσετε την κατασκευή, χρησιμοποιήστε την κατασκευή brunch και για ζωντανή συλλογή, χρησιμοποιήστε ρολόι brunch.

Συσκευασία χιονιού

Αν αναζητάτε ταχύτερη ανάπτυξη εφαρμογών ιστού, Συσκευασία χιονιού είναι η πιο πρόσφατη επιλογή. Το Snowpack είναι μια πολύ πιο προηγμένη επιλογή από τότε που κυκλοφόρησε το 2019, όταν τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού άρχισαν να υποστηρίζουν ESNext και ES Modules.

Το Snowpack ακολουθεί την αποδεσμοποιημένη διαδικασία ανάπτυξης, η οποία είναι ταχύτερη από τις συνηθισμένες δέσμες μονάδων. Όταν τροποποιείτε και αποθηκεύετε ένα μεμονωμένο αρχείο, ένα συμβατικό bundler θα αναδημιουργήσει και θα ανανεώσει ολόκληρη την εφαρμογή και θα καθυστερήσει την ανάπτυξη.

Στο Snowpack, δημιουργείτε κάθε αρχείο μία φορά και το εργαλείο αποθηκεύει όλα τα αρχεία για πάντα. Όταν τροποποιείτε ένα αρχείο και το αποθηκεύετε, το εργαλείο δημιουργεί ξανά το τροποποιημένο αρχείο, εξοικονομώντας μόνο χρόνο και προσπάθεια. Επιπλέον, το Snowpack εισάγει άμεσες ενημερώσεις των εφαρμογών ιστού εντός του προγράμματος περιήγησης χρησιμοποιώντας το Hot-Module Replacement (HMR).

Δέμα

Δέμα είναι και πάλι ένα νέο πακέτο λειτουργιών για έργα Node.js με πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, διευκολύνει τη γρήγορη δέσμη φωτισμού μέσω μιας αρχιτεκτονικής σχεδιασμού πολλαπλών πυρήνων. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το υλικό του σταθμού εργασίας σας για τη γρήγορη ομαδοποίηση μονάδων.

Μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτού του εργαλείου δημιουργίας JavaScript είναι:

 • Το Hot-Module Replacement (HMR) σάς δίνει τη δυνατότητα να τροποποιήσετε τον κώδικα της εφαρμογής ιστού σας χωρίς να τον ανανεώσετε.
 • Μπορεί να ομαδοποιήσει όλα τα στοιχεία της εφαρμογής, όπως CSS, JavaScript, κώδικες HTML, εικόνες, αρχεία και πολλά άλλα.
 • Μπορεί να χωρίσει μια δέσμη σε μικρά κομμάτια για να διευκολύνει την τεμπέλικη φόρτωση και έτσι να βελτιστοποιήσει την απόδοση της εφαρμογής.
 • Το εργαλείο μπορεί να μεταμορφώσει αυτόματα τον κώδικα της εφαρμογής χρησιμοποιώντας Babel, PostHTML και PostCSS.

Το Parcel προσφέρει επίσης βελτιστοποίηση απόδοσης εφαρμογών που βασίζονται στην παραγωγή. Οι διαδικασίες βελτιστοποίησής του περιλαμβάνουν αναταράξεις δέντρων, βελτιστοποίηση εικόνας, ελαχιστοποίηση, συμπίεση, κατακερματισμό περιεχομένου και διαχωρισμό κώδικα.

κόμβος-γύφ

Εάν χρειάζεται να μεταγλωττίσετε εγγενείς μονάδες πρόσθετου του Node.js, μπορείτε να το δοκιμάσετε κόμβος-γύφ. Είναι ένα εργαλείο CLI πολλαπλών πλατφορμών που βασίζεται στο περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης Node.js. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα έργα ανάπτυξης εφαρμογών ιστού JavaScript δωρεάν καθώς είναι διαθέσιμο υπό την άδεια MIT.

Αυτό το πρόγραμμα συνοδεύεται από ένα αντίγραφο προέλευσης του έργου gyp-next του GitHub. Η ομάδα του Chromium χρησιμοποίησε επίσης το ίδιο gyp-next για να υποστηρίξει την ανάπτυξη εγγενών πρόσθετων του Node.js. Το Node-gyp υποστηρίζει διάφορες εκδόσεις στόχου του Node.js, όπως το Node.js 17, 16, 15, 14 κ.λπ.

Έτσι, εάν δεν έχετε εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας την έκδοση προορισμού Node.js, το node-gyp θα ανακτήσει τις απαραίτητες κεφαλίδες ή αρχεία ανάπτυξης από το διαδίκτυο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε αβίαστα το node-gyp χρησιμοποιώντας npm και το εργαλείο υποστηρίζει υπολογιστές Unix, macOS και Windows.

χαψιά

χαψιά είναι ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας JavaScript που αυτοματοποιεί κυρίως τις ροές εργασίας ανάπτυξης του Node.js. Εδώ, εκμεταλλεύεστε την κωδικοποίηση JavaScript και το gulp για να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες και αργές ροές εργασιών ανάπτυξης εφαρμογών για να αυξήσετε την παραγωγικότητα του έργου.

  Πώς να τα χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά;

Το gulp δέχεται τις ακόλουθες εισόδους: κωδικούς σε οποιαδήποτε γλώσσα όπως η TypeScript. κείμενο σε οποιαδήποτε μορφή όπως το Markdown. δημιουργήστε ψηφιακά στοιχεία με οποιοδήποτε εργαλείο όπως το PNG. Μετά την επεξεργασία, το εργαλείο δημιουργίας επιστρέφει μεταγλωττισμένο κώδικα προγράμματος σε JavaScript. εικόνες βελτιστοποιημένες για την απόδοση, όπως το WebP. απέδωσε περιεχόμενο ιστού σε HTML.

Η διεπαφή κωδικοποίησης σάς επιτρέπει να γράφετε εστιασμένες και μεμονωμένες εργασίες για να μειώσετε την επανάληψη αυξάνοντας παράλληλα την ακρίβεια. Αργότερα, μπορείτε να συνθέσετε τις μεμονωμένες λειτουργίες σε μία μεγάλη εφαρμογή.

Το gulp προσφέρει επίσης πολλές προσθήκες κοινότητας για την αυτοματοποίηση διαφόρων εργασιών του έργου ανάπτυξης εφαρμογών Node.js. Για παράδειγμα, το gulp-rename βοηθά στη μετονομασία αρχείων, το gulp-live reload για επαναφόρτωση σε πραγματικό χρόνο και το gulp-uglify για την ελαχιστοποίηση κώδικα.

Συνάθροιση

Αν ψάχνετε για ένα εύκολο στην κατανόηση και ξεκίνημα εργαλείο για το Node.js, δοκιμάστε οπωσδήποτε Συνάθροιση. Είναι ένα ακόμη πακέτο λειτουργιών JavaScript που σας βοηθά να μεταγλωττίσετε μεμονωμένους κώδικες ή μικρούς κώδικες σε ένα σύνθετο προϊόν, όπως μια εφαρμογή Ιστού ή βιβλιοθήκη.

Το bundler δεν χρησιμοποιεί ιδιοσυγκρασιακές λύσεις για λειτουργικές μονάδες κώδικα όπως ορισμός ασύγχρονης λειτουργικής μονάδας (AMD) ή CommonJS. Αντίθετα, χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τυποποιημένη μορφή ενοτήτων κώδικα που βρίσκεται στην αναθεώρηση ES6 της γλώσσας προγραμματισμού JavaScript.

Η συλλογή σάς επιτρέπει να συνδυάζετε απρόσκοπτα και ελεύθερα μεμονωμένες λειτουργίες, στοιχεία και εξαρτήσεις από διάφορες βιβλιοθήκες. Επομένως, η ομάδα σας μπορεί να μειώσει τον χρόνο ανάπτυξης και να μεταφέρει την εφαρμογή στην αγορά πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές σας.

Η συνάθροιση αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα φάσης ανάπτυξης έργων Node.js και αυτά είναι:

 • Αναλύει το αρχείο σημείου εισόδου και ταξινομεί αυτόματα όλες τις εξαρτήσεις
 • Δημιουργεί ένα περίπλοκο γράφημα για όλες τις εξαρτήσεις
 • Κατά τη μεταγλώττιση των πόρων της ενότητας, αποφεύγει προσεκτικά τη σύγκρουση ονομάτων
 • Εφαρμόζει το κούνημα δέντρων για να κρατήσει το έργο απαλλαγμένο από περιττές εξαρτήσεις

Δεδομένου ότι το εργαλείο δημιουργίας ακολουθεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση, η εφαρμογή ιστού ή κινητής τηλεφωνίας που προκύπτει γίνεται ταχύτερη και ελαφρύτερη.

esbuild

esbuild είναι ένα ακόμη εργαλείο πακέτου JavaScript και ελαχιστοποίησης κώδικα που είναι εξαιρετικά γρήγορο. Οι προγραμματιστές του έργου esbuild είχαν γράψει το πρόγραμμα στο Go, και ως εκ τούτου είναι πιο γρήγορο από τους ανταγωνιστές του. Το esbuild σάς βοηθά να πακετάρετε αποτελεσματικά κωδικούς TypeScript ή JavaScript για διανομή μέσω web.

Το εργαλείο είναι διαθέσιμο με την άδεια MIT, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε το πρόγραμμα σε έργα ανάπτυξης δωρεάν. Το bundler βρίσκεται ακόμα στη φάση του πειράματος και βρίσκεται υπό ταχεία ανάπτυξη. Η τελευταία έκδοση του esbuild είναι η έκδοση 0.14.27 και σύντομα μια νέα έκδοση θα την αντικαταστήσει.

Προσφέρει αστραπιαία ομαδοποίηση λειτουργιών JavaScript χωρίς την ανάγκη αποθήκευσης αρχείων στην προσωρινή μνήμη. Το εργαλείο υποστηρίζει επίσης την πιο πρόσφατη αναθεώρηση JavaScript ES6 και τις ενότητες παλαιού τύπου όπως το CommonJS. Επιπλέον, προσφέρει λειτουργίες βελτιστοποίησης απόδοσης, όπως ανακίνηση δέντρων, αντιστοίχιση πηγών εξάρτησης, ελαχιστοποίηση κώδικα και προσθήκες.

Packem

Αν ψάχνετε για ένα προμεταγλωττισμένο bundler για λειτουργικές μονάδες JavaScript, Packem πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Ο προγραμματιστής ισχυρίζεται ότι αυτό το πακέτο λειτουργιών Node.js είναι δύο φορές πιο γρήγορο από τους ανταγωνιστές του, όπως το Parcel.

Επιπλέον, προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για εφαρμογές Node.js καθώς το εργαλείο έχει κατασκευαστεί με χρήση Rust. Το Rust είναι γνωστό για την ασφαλή ταυτόχρονη χρήση και την ασφάλεια της μνήμης, καθώς χρησιμοποιεί έναν ελεγκτή δανεισμού για επικύρωση αναφοράς.

Η ταχύτερη ομαδοποίηση μονάδων μπορεί επίσης να αποδοθεί στην τεχνολογία συλλογής πολλαπλών πυρήνων. Επομένως, εάν διαθέτετε υπολογιστή υψηλής απόδοσης ή gaming, το Packem μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιπλέον υπολογιστική ισχύ για να ομαδοποιήσει μεμονωμένες μονάδες σε έναν κώδικα.

webpack

Ένα από τα πιο δημοφιλή και ευρέως χρησιμοποιούμενα static modules bundlers Node.js είναι webpack. Ακολουθεί μια βασική ροή εργασίας για τη ομαδοποίηση λειτουργιών – τη μέθοδο γραφήματος εξάρτησης. Με απλά λόγια, αναλύει τις εισροές σας, όπως αρχεία κώδικα, βιβλιοθήκες, εξαρτήσεις και στοιχεία.

Στη συνέχεια δημιουργεί ένα γράφημα σχέσης εξάρτησης. Αυτό το γράφημα διευκολύνει την αντιστοίχιση κάθε ενότητας που απαιτεί η εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις παραμέτρους εισόδου για να δημιουργήσετε διαφορετικά αποτελέσματα.

  13 Καλοί πόροι για να μάθετε SQL και NoSQL

Το Webpack είναι εξαιρετικό, αλλά η εκμάθησή του είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Το αρχείο ρυθμίσεων που παράγει είναι κάπως περίπλοκο και γίνεται πιο διφορούμενο λόγω των σκληρών συντακτικών του.

Nx

Nx είναι ένα επεκτάσιμο, έξυπνο και γρήγορης κατασκευής σύστημα για έργα Node.js. Η σχεδιαστική του φιλοσοφία είναι παρόμοια με αυτή του Visual Studio Code. Το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου VS Code σάς επιτρέπει να γίνετε ιδιαίτερα παραγωγικοί χωρίς να χρησιμοποιείτε επεκτάσεις.

Όπως το VS Code, το Nx είναι απλό, μινιμαλιστικό και γενικό. Το Nx σάς δίνει επίσης πρόσβαση σε διάφορες προσθήκες για τα έργα σας στο Node.js. Ωστόσο, τα πρόσθετα είναι προαιρετικά. Για παραγωγική ανάπτυξη, το Nx προσφέρει διαδραστικές απεικονίσεις, προσθήκες κώδικα VS και ενσωμάτωση GitHub.

Όταν επεξεργάζεστε έναν κώδικα, το Nx αναλύει ολόκληρο τον χώρο εργασίας και αναδομεί τη λειτουργική μονάδα που άλλαξε. Δεν ξαναδοκιμάζει ή ξαναχτίζει κάθε ενότητα σε κάθε δέσμευση.

pkg

Θέλετε να μετατρέψετε το έργο σας Node.js σε εκτελέσιμο; Θα πρέπει να προσπαθήσετε pkg. Προορίζεται για εφαρμογές που βασίζονται σε κοντέινερ και όχι για περιβάλλοντα χωρίς διακομιστή.

Μπορείτε να εκτελέσετε το συσκευασμένο εκτελέσιμο αρχείο Node.js σε οποιαδήποτε συσκευή, ακόμη και χωρίς εγκατάσταση του Node.js. Έτσι, είναι κατάλληλο στα ακόλουθα σενάρια:

 • Εμπορευματοποίηση της εφαρμογής σας και εξαίρεση των λειτουργικών μονάδων πηγής
 • Δημιουργήστε μια δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής σας για δημόσιες παρουσιάσεις
 • Αυξήστε τη φορητότητα περιουσιακών στοιχείων συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία στο πακέτο

Το εργαλείο και το πακέτο του είναι διαθέσιμα στο GitHub υπό την άδεια MIT. Ως εκ τούτου, έχετε την επιλογή να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν.

Vite

Στην εποχή πριν οι μονάδες ES ήταν προσβάσιμες σε προγράμματα περιήγησης ιστού, οι προγραμματιστές δεν είχαν έναν φυσικό τρόπο να δομούν σωστά τον κώδικα JavaScript. Εδώ είναι που Vite μπαίνει στο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας αυτούς τους περιορισμούς.

Αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις αγκαλιάζοντας τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις στον τομέα: την ενσωμάτωση ενσωματωμένων μονάδων ES απευθείας σε προγράμματα περιήγησης και την εμφάνιση εργαλείων JavaScript που δημιουργήθηκαν σε γλώσσες που μπορούν να μετατραπούν απευθείας σε εγγενή κώδικα. Αυτή η προσέγγιση εμπλουτίζει τη διαδικασία ανάπτυξης και προκαλεί τεράστιο ενθουσιασμό στους προγραμματιστές.

Καλύτερες στιγμές:

 • Το Vite καλύπτει το κενό της υποστήριξης της μονάδας ES που λείπει στα προγράμματα περιήγησης.
 • Αξιοποιεί προόδους όπως ενσωματωμένες μονάδες ES και εγγενή εργαλεία μετατροπής κώδικα.
 • Αυτό ενισχύει την ανάπτυξη με συναρπαστικά χαρακτηριστικά.
 • Το Vite επεκτείνεται μέσω των API Plugin και JavaScript με ισχυρή υποστήριξη πληκτρολόγησης.
 • Το Vite χειρίζεται απρόσκοπτα το TypeScript, το JSX, το CSS και άλλα από την αρχή.

Bundler

ο Bundler αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κόσμου JavaScript. Όταν υπάρχουν πολλά αρχεία και εξαρτήσεις, η φόρτωσή τους με διαφορετικά αιτήματα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Εκεί μπαίνουν τα bundler. Παίρνουν τον κωδικό της εφαρμογής και τον κάνουν σε μικρότερα πακέτα. Αυτά τα πακέτα μπορούν να φορτωθούν με ένα μόνο αίτημα, το οποίο είναι καλύτερο από πολλά.

Τα bundler χειρίζονται επίσης πράγματα όπως η αλλαγή του κώδικα. είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ρυθμίσετε αυτές τις αλλαγές.

Εδώ είναι τα βασικά σημεία του Bundler:

 • Σημασία του Bundler: Το Bundler είναι ζωτικής σημασίας στο οικοσύστημα JavaScript.
 • Μείωση αιτημάτων HTTP: Τα bundler μειώνουν την ανάγκη για πολλαπλά αιτήματα HTTP μετατρέποντας τον κώδικα σε μικρότερα πακέτα.
 • Φόρτωση ενός αιτήματος: Τα πακέτα μπορούν να φορτωθούν με ένα μόνο αίτημα, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα.
 • Μετασχηματισμός κώδικα: Τα bundler χειρίζονται επίσης αλλαγές κώδικα, καθιστώντας τα ένα φυσικό μέρος για τη ρύθμιση αυτών των μετασχηματισμών.

Τελικές σκέψεις

Εκατομμύρια προγραμματιστές προτιμούν το Node.js ως πλατφόρμα ανάπτυξης για κινητές συσκευές και εφαρμογές ιστού. Οι εφαρμογές ιστού μιας σελίδας ή πολλών σελίδων που έχουν δημιουργηθεί με το Node.js φαίνονται καλύτερες από το αυτόνομο λογισμικό.

Η διεπαφή χρήστη και η εκτέλεση δεδομένων τέτοιων εφαρμογών είναι επίσης της καλύτερης ποιότητας. Επιπλέον, μεγάλες μάρκες όπως η Uber, το Netflix, η Walmart, η Trello και το LinkedIn χρησιμοποιούν το Node.js για να εξυπηρετήσουν μεγάλο όγκο επισκεψιμότητας.

Εάν γνωρίζετε ήδη JavaScript, μπορείτε εύκολα να γίνετε προγραμματιστής full-stack μαθαίνοντας να αναπτύσσετε εφαρμογές για κινητά και web με το Node.js. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω εργαλεία κατασκευής και bundler του Node.js για να δημιουργήσετε εφαρμογές υψηλής ποιότητας και σε πραγματικό χρόνο με ελάχιστη προσπάθεια.

Επίσης, γνωρίζετε την καλύτερη πλατφόρμα φιλοξενίας για εφαρμογές Node.js για τα επόμενα έργα ανάπτυξης εφαρμογών που βασίζονται σε JavaScript.