13 φριτέζες αέρα που πρέπει να αγοράσετε για πιο υγιεινά τηγανητά γεύματα

Εάν μαγειρεύετε φαγητό και σνακ χρησιμοποιώντας φριτέζα αέρα, μπορείτε να απολαύσετε πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Όλοι αγαπάμε το φαγητό, ειδικά τα τηγανητά. Στα περισσότερα σπίτια, οι διακοπές δεν περνούν ποτέ χωρίς τηγανητά σνακ όπως πατατάκια και τηγανιτές πατάτες. Ωστόσο, με την αυξημένη ευαισθητοποίηση για διάφορα θέματα υγείας, όπως καρδιακά προβλήματα και επίπεδα χοληστερόλης, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να περιορίζουν τέτοια είδη.

Και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι ακολουθούν ήδη μια προσέγγιση υγείας και φυσικής κατάστασης που είναι πιο έντονη και εστιασμένη. Όλα αυτά οφείλονται στην άφθονη ποσότητα γνώσεων και πληροφοριών που είναι διαθέσιμες που βοηθούν στην απόκτηση καλών διατροφικών συνηθειών.

Ωστόσο, μερικές φορές όλοι περνούν από τη λαχτάρα για να φάνε τηγανητά και πικάντικα φαγητά. Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μην αφήσουν τέτοια φαγητά, έχουμε μια χρήσιμη συσκευή για εσάς. Αν θέλετε να έχετε υγιεινό τηγανητό φαγητό, φέρτε στο σπίτι την καλύτερη φριτέζα αέρα. Σας επιτρέπει να διατηρείτε εσάς και την οικογένειά σας υγιείς, ενώ σας επιτρέπει επίσης να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά.

Πώς λειτουργούν οι φριτέζες αέρα;

Μια φριτέζα αέρα είναι μια συσκευή που φέρει μια σχάρα στην επάνω πλευρά της για να τραβήξει τον εξωτερικό αέρα μέσα. Αυτό φέρνει τον εξωτερικό αέρα μέσα και τον θερμαίνει. Υπάρχει ένας ανεμιστήρας ολόκληρος μέσα στη φριτέζα που ρίχνει τον ζεστό αέρα γύρω από το καλάθι τροφίμων. Αυτό βοηθά στο μαγείρεμα του φαγητού από όλες τις πλευρές χωρίς επαναλαμβανόμενο ανακάτεμα.

Το καλό με μια φριτέζα αέρα είναι ότι σας επιτρέπει να ψήσετε διάφορα είδη σνακ χωρίς λάδι. Η γεύση και το χρώμα του φαγητού που παρασκευάζεται σε φριτέζα αέρα επίσης δεν αλλάζει. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ φαγητού που παρασκευάζεται σε φριτέζα αέρα και αερίου.

Λόγω της χρήσης της ελάχιστης ποσότητας ή καθόλου λαδιού, το φαγητό που παρασκευάζεται σε φριτέζα αέρα είναι πιο υγιεινό. Με τέτοιο φαγητό, μπορείτε να αποφύγετε τον φόβο των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης και σοβαρών καρδιακών παθήσεων. Και τα καλά νέα είναι ότι αυτό είναι δυνατό χωρίς να διακυβεύονται αυτά τα πεντανόστιμα πιάτα.

  Γιατί πρέπει να αναβαθμίσετε την παλιά οθόνη του υπολογιστή σας

Ας εξερευνήσουμε τώρα τις καλύτερες επιλογές φριτέζας αέρα που διατίθενται στην αγορά.

Instant Pot Omni Plus 19 QT/18L Air Fryer

Η φριτέζα αέρα Instant Pot Omni Plus διαθέτει λειτουργία 10-σε-1. Μπορεί να τηγανίσει στον αέρα, να ψήσει, να βράσει, να αφυδατώσει, να ψήσει, να τσιγαριστεί, να προειδοποιήσει, να τοστάρει, να ψήσει και να ξαναζεσταθεί. Η προηγμένη τεχνολογία EvenCrisp επιτρέπει στον αέρα να ρέει από πάνω προς τα κάτω για να έχετε ένα χρυσό φινίρισμα για τα σνακ σας.

Είναι μεγαλύτερο και χωράει τέλεια 6 φέτες ψωμί, μια πίτσα 12 ιντσών και ένα ολόκληρο κοτόπουλο. Το κορυφαίο θερμαντικό στοιχείο διαθέτει ανεμιστήρα που προσφέρει βέλτιστη απόδοση ψησίματος και μαγειρέματος. Έρχεται με βελτιωμένη προστασία, όπως προστασία αυτόματης απενεργοποίησης και υπερθέρμανσης.

Φριτέζα αέρα NUWAVE Brio

Η φριτέζα αέρα NUWAVE Brio σάς βοηθά να απολαμβάνετε νόστιμα τραγανά τηγανητά φαγητά μαγειρεμένα με ελάχιστο ή καθόλου λάδι. Αυτή η φριτέζα αέρα πλένεται στο πλυντήριο πιάτων, χωρίς BPA και δεν κολλάει. Όλο το πακέτο συνοδεύεται από 7 αξεσουάρ. Αυτά περιλαμβάνουν αντικολλητική σχάρα και σχάρα, δίσκο πλέγματος, διχτυωτό πακέτο, δίσκο σταγόνων, σουβλάκι Rotisserie και ψηφιακό αισθητήρα θερμοκρασίας.

Αυτή η φριτέζα αέρα έχει χωρητικότητα 15,5 Qt και επομένως είναι ιδανική για μεγάλες οικογένειες ή μικρές συγκεντρώσεις. Αυτή η συσκευή καθαρίζεται και συντηρείται πολύ εύκολα.

Φριτέζα CHEFMAN

Αυτή η μικρή φριτέζα αέρα Chefman 3,6 Qt μπορεί να τηγανίσει, να μαγειρέψει, να ψήσει και να ψήσει νόστιμα και υγιεινά πιάτα για εσάς. Διαθέτει καλάθι 2 σε 1 και ντεπόζιτο για μέγιστη χωρητικότητα. Το διπλό πόμολο του είναι ικανό να ελέγχει τόσο τη θερμοκρασία όσο και το χρόνο. Χρησιμοποιεί 80% λιγότερο λάδι από τις παραδοσιακές μεθόδους τηγανίσματος. Έρχεται με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη 60 λεπτών με λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης.

Το μεγάλο καλάθι του έχει χωρητικότητα 3,5 λίτρων. Αυτή η φριτέζα αέρα καθαρίζεται αρκετά εύκολα και πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Διαθέτει σχέδιο εξοικονόμησης χώρου που το καθιστά βολικό για αποθήκευση στην κουζίνα σας.

Instant Vortex 4-σε-1, 2-QT Mini Air Fryer

Η φριτέζα αέρα Vortex 2 Qt της Instant Pot διαθέτει λειτουργία 4 σε 1. Αυτά περιλαμβάνουν το τηγάνισμα στον αέρα, το ψήσιμο, το ψήσιμο και το ζέσταμα. Η τεχνολογία EvenCrisp χρησιμοποιεί 95% λιγότερο λάδι από τις μεθόδους βαθύ τηγάνισμα. Απαιτεί ελάχιστο έως καθόλου χρόνο προθέρμανσης και χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια.

  Πώς να εκτελέσετε σάρωση ασφαλείας GCP για να βρείτε εσφαλμένη διαμόρφωση;

Έρχεται με 4 εύχρηστα χειριστήρια με ένα πάτημα που εμφανίζουν μηνύματα βήμα προς βήμα. Ο φιλικός σχεδιασμός του στον πάγκο το καθιστά συμπαγές και εύκολο στο χειρισμό.

Φριτέζα αέρα Ninja AF101

Απολαύστε 75% λιγότερα λιπαρά τρόφιμα με τη φριτέζα αέρα Ninja AF 101 που δεν σας αφήνει να θέσετε σε κίνδυνο τη γεύση σας. Διαθέτει ευρύ φάσμα θερμοκρασιών από 105 έως 400 βαθμούς Φαρενάιτ. Το καλάθι 4 λίτρων και το τραγανό πιάτο του χωρούν εύκολα 2 κιλά τηγανιτές πατάτες. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε 4 λειτουργίες που είναι το τηγάνισμα στον αέρα, το ζέσταμα, την αφυδάτωση και το ψήσιμο στον αέρα.

Είναι μια συσκευή που πλένεται στο πλυντήριο πιάτων και καθαρίζεται αρκετά εύκολα. Συνιστάται να το προθερμάνετε για περίπου 3 λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.

Φριτέζα αέρα Ultrean AF01

Η φριτέζα αέρα Ultrean AF01 προσφέρει ταχύτητα 360 μοιρών για κυκλοφορία θερμότητας, βοηθώντας στην εξοικονόμηση λαδιού και χρόνου. Για νόστιμα αποτελέσματα, πρέπει να μαγειρέψετε το φαγητό μέχρι να ροδίσει. Έρχεται με εύρος χρονοδιακόπτη από 0-30 λεπτά και εύρος θερμοκρασίας από 180 Fahrenheit έως 400 Fahrenheit.

Έρχεται με σχέδιο επίπεδου καλαθιού και αντικολλητική κατσαρόλα που προσφέρει μεγαλύτερο χώρο. Ο σχεδιασμός του το καθιστά εξαιρετικά εύκολο στον καθαρισμό καθώς και στην αποθήκευση. Διαθέτει προηγμένη τεχνολογία rapid air και LCD.

Πολυλειτουργική ψηφιακή φριτέζα αέρα Chefman

Αυτή η ευέλικτη φριτέζα αέρα λειτουργεί ως σούβλα ψησίματος, φριτέζα αέρα, αφυδατωτή και συσκευή ψησίματος. Σας βοηθά να προετοιμάσετε υγιεινά τηγανητά τρόφιμα χρησιμοποιώντας ελάχιστο λάδι που τηγανίζετε. Το ισχυρό σύστημα θέρμανσης υποστηρίζει γρήγορο μαγείρεμα. Για εύκολη θέαση και μαγείρεμα, μεταφέρει εσωτερικό φως.

Διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό που μπορεί να χωρέσει ένα ταψί 8×8. Η λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης ενισχύει την ασφάλειά του. Έρχεται με αξεσουάρ όπως καλάθι ψησίματος, δίσκος υγρών, αφαιρούμενες σχάρες και εργαλεία ανάκτησης. Έχει χωρητικότητα 10 λίτρων και 17 προκαθορισμένες επιλογές.

Αεροφριτέζα COSORI ‎CAF-L501

Αυτή η φριτέζα αέρα Cosori διαθέτει όμορφο και συμπαγή σχεδιασμό με μέγιστη θερμοκρασία 450 βαθμούς Φαρενάιτ. Ακόμη και μετά τον συμπαγή σχεδιασμό του, έχει μεγάλη χωρητικότητα. Μπορεί να χωρέσει 1 λίβρα τηγανητές πατάτες, 4,5 λίβρες ολόκληρο κοτόπουλο, πίτσα 8,5 ιντσών και 12 φτερούγες κοτόπουλου.

Η τεχνολογία AirWhisper που διαθέτει διατηρεί την κουζίνα ήσυχη και ανενόχλητη. Η γυάλινη οθόνη είναι ανθεκτική και ανθεκτική στις γρατσουνιές.

Chefman ‎TurboFry 2-Quart Air Fryer

Αυτή η φριτέζα αέρα TurboFry 2-Quart έχει χωρητικότητα καλαθιού φριτέζας 2 λίτρων. Χρησιμοποιεί 80% λιγότερο λάδι από τις παραδοσιακές μας μεθόδους τηγανίσματος. Ο σχεδιασμός του που εξοικονομεί χώρο το καθιστά ιδανική επιλογή για άτομα με μικρό αποθηκευτικό χώρο. Ο ρυθμιζόμενος έλεγχος θερμοκρασίας διαθέτει χρονοδιακόπτη έως 60 λεπτών με λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης.

  7 Κατασκευαστές Οργανωτικών Διαγραμμάτων για να Ορίσουν την Ιεραρχία της Ομάδας

Ο δίσκος και το καλάθι της φριτέζας 2 τεταρτημορίων πλένονται στο πλυντήριο πιάτων και αφαιρούνται. Είναι μια ευέλικτη φριτέζα αέρα που μπορεί τέλεια να ψήσει, να ψήσει, να μαγειρέψει και να τηγανίσει στον αέρα για εσάς.

Φριτέζα αέρα Ninja DZ401 Foodi 10 Quart

Το Ninja DZ401 διαθέτει 2 ανεξάρτητα καλάθια που σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε 2 φαγητά ταυτόχρονα. Το σύστημα ενίσχυσης IQ που κατανέμει ομοιόμορφα την ισχύ σε αυτά τα 2 καλάθια διαθέτει 6 προγράμματα μαγειρέματος που είναι τηγανητό στον αέρα, ψήσιμο, ψήσιμο, ψήσιμο στον αέρα, αφυδάτωση και ζέσταμα.

Κάνει τα τρόφιμα 75% λιγότερο λιπαρά από αυτά που παρασκευάζονται με τις παραδοσιακές μεθόδους τηγανίσματος. Τα καλάθια και οι δίσκοι καθαρίζονται πολύ εύκολα και πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.

Φριτέζα NUWAVE Brio 6 σε 1 αέρα

Η NUWAVE Brio είναι μια ψηφιακή φριτέζα αέρα 8 λίτρων που συνοδεύεται από 6 προγράμματα μαγειρέματος. Αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν ψήσιμο, τηγάνισμα στον αέρα, ψήσιμο στη σχάρα, ψήσιμο, αφυδάτωση και ψήσιμο. Προσφέρει ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας 360 μοίρες προετοιμασία, τέλεια μαγειρεμένο πιο υγιεινό και λιγότερο λιπαρό φαγητό. Το ψήσιμο του χωρίς καπνό σας κάνει να ετοιμάζετε τραγανές και νόστιμες συνταγές χωρίς κανένα χάος.

Έχει χωρητικότητα μαγειρέματος 1800 watt που υποστηρίζεται με ανεμιστήρα 2500 rpm. Σας επιτρέπει να ετοιμάζετε φαγητό με 75% λιγότερες θερμίδες.

Φριτέζα αέρα Ninja DZ201 Foodi 6 σε 1 καλάθι

Αυτή η φριτέζα αέρα Ninja DZ201 διαθέτει επίσης 2 ανεξάρτητα καλάθια. Χρησιμοποιώντας αυτά τα ανεξάρτητα καλάθια, μπορείτε να μαγειρέψετε 2 φαγητά ταυτόχρονα. Η λειτουργία Dualzone Technology επιτρέπει σε δύο φαγητά να τελειώνουν ταυτόχρονα. Τα χειριστήρια του περιλαμβάνουν ένα κουμπί Match για να αντιγράψετε την ίδια ρύθμιση σε αυτές τις δύο ζώνες.

Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φριτέζα αέρα, μπορείτε να ετοιμάσετε άνετα οικογενειακά τρόφιμα έως και 4 κιλά φτερούγες κοτόπουλου ή τηγανητές πατάτες.

Ψηφιακή φριτέζα αέρα Deco Chef XL 14.5 Cup 3.7 QT

Αυτή η φριτέζα αέρα σας βοηθά να δώσετε τραγανό και νόστιμο φαγητό με 80% λιγότερες θερμίδες. Η τεχνολογία rapid air βοηθά να περιβάλλει το φαγητό σας με ομοιόμορφη θερμότητα, μαγειρεύοντάς το έτσι τέλεια από όλες τις γωνίες. Η οθόνη LCD διαθέτει οθόνη αφής που σας επιτρέπει να επιλέξετε το απαραίτητο πρόγραμμα με ένα μόνο άγγιγμα.

Φέρει χρονοδιακόπτη 30 λεπτών με ενσωματωμένη ένδειξη συναγερμού. Δημιουργεί μια όμορφη χρυσοκαφέ και τραγανή υφή για το φαγητό σας με μια μόνο κουταλιά λάδι.

συμπέρασμα

Θέλετε να απολαύσετε σνακ που εκτός από νόστιμα είναι και θρεπτικά και υγιεινά; Πηγαίνετε για φριτέζα αέρα. Επιλέξτε από τα παραπάνω, καθώς αυτές είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξερευνήσετε τις καλύτερες σφουγγαρίστρες ρομπότ για ένα καθαρό δάπεδο που τρίζει.