13 Τελευταίες ενημερώσεις από το GitHub Copilot

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που το GPT πυροδότησε την επανάσταση της γενιάς και ξεκίνησε μια νέα εποχή καινοτομίας τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στη μηχανική λογισμικού. Το GitHub Copilot περιγράφεται ως ο πρώτος προγραμματιστής ζευγών σε κλίμακα στον κόσμο, που προσφέρει ένα μεγάλο μοντέλο γλώσσας για προγραμματιστές.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και ενημερώσεις από το GitHub.

Τι είναι το GitHub Copilot

GitHub Copilot είναι ένα εργαλείο συμπλήρωσης κώδικα που τροφοδοτείται από AI που αναπτύχθηκε από το GitHub σε συνεργασία με το OpenAI. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους προγραμματιστές παρέχοντας προτάσεις και αυτόματη συμπλήρωση καθώς γράφουν κώδικα.

Έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα, με over 1 εκατομμύριο πληρωμένοι χρήστες σε 190 χώρες. Το Copilot έχει κάνει τους προγραμματιστές 55% πιο παραγωγικούς στην κωδικοποίηση, το μεγαλύτερο κέρδος παραγωγικότητας που έχει παρατηρηθεί ποτέ τον πρώτο χρόνο ενός εργαλείου προγραμματιστή. Χρησιμοποιείται από διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών του Fortune 500.

Το Copilot στοχεύει στον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στην ανάπτυξη λογισμικού, καθιστώντας το AI και τη φυσική γλώσσα προσβάσιμα σε ένα ευρύτερο κοινό. Μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το λογισμικό και πώς οι ιδέες μετατρέπονται σε κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις και ενημερώσεις από το GitHub:

Συνομιλία Copilot

Συνομιλία Copilot είναι μια δυνατότητα ενσωματωμένη στην πλατφόρμα GitHub.com, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να έχουν συνομιλίες και αλληλεπιδράσεις εντός του πλαισίου που σχετίζονται με εργασίες κώδικα και ανάπτυξης. Το Copilot Chat στο GitHub διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ προγραμματιστών που εργάζονται στα ίδια αποθετήρια ή έργα. Επιτρέπει την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μέσα στη διεπαφή GitHub.


Πηγή εικόνας: GitHub

Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Copilot Chat για να συζητήσουν και να παράσχουν σχόλια σχετικά με αιτήματα έλξης, διευκολύνοντας τον έλεγχο και τη βελτίωση των αλλαγών κώδικα. Το Copilot Chat είναι ενσωματωμένο στη ροή εργασιών ανάπτυξης και ενισχύει την παραγωγικότητα με εντολές κάθετου, έξυπνες ενέργειες και ενσωματωμένη συνομιλία.

Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Copilot Chat για να ζητήσουν και να παρέχουν επεξηγήσεις των ενοτήτων κώδικα, διευκολύνοντας την κατανόηση πολύπλοκων δομών κώδικα ή αλλαγών που έγιναν από άλλα μέλη της ομάδας.

  Τι είναι το Clock Interrupt;

Το Copilot Chat μπορεί να προτείνει ενέργειες ή να παρέχει αποσπάσματα κώδικα με βάση τη συνομιλία. Για παράδειγμα, μπορεί να προσφέρει λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με τον κώδικα ή να δημιουργήσει κώδικα με βάση εντολές φυσικής γλώσσας.

Το Copilot Chat ενσωματώνεται απρόσκοπτα στη διεπαφή GitHub, καθιστώντας το ένα βολικό εργαλείο για επικοινωνία εντός πλατφόρμας χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε εξωτερικά εργαλεία ανταλλαγής μηνυμάτων ή συνεργασίας.

Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να βρείτε μυστικά που δεν ακολουθούν μοτίβα, όπως κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στον έλεγχο προέλευσης, τα οποία είναι η αιτία ορισμένων από τις πιο δαπανηρές εκμεταλλεύσεις τα τελευταία χρόνια.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα δύο πιο προκλητικά προβλήματα στην επιστήμη των υπολογιστών είναι η ονομασία των πραγμάτων και οι κανονικές εκφράσεις. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το copilot σας διευκόλυνε να γράψετε τα δικά σας προσαρμοσμένα μοτίβα με τον νέο μας βοηθό κανονικής έκφρασης που λειτουργεί με AI. Όλες αυτές οι δυνατότητες θα συμπεριληφθούν στο GitHub Advanced Security της εταιρείας σας.

Η χρήση προσαρμοσμένων μοτίβων και κανονικών εκφράσεων είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό και την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών στον κώδικα. Βοηθά στον εντοπισμό πιθανών διαρροών δεδομένων ή τρωτών σημείων ασφαλείας που σχετίζονται με τον λάθος χειρισμό ευαίσθητων δεδομένων.

Αυτά τα προσαρμοσμένα μοτίβα μπορούν να ενσωματωθούν με τα εργαλεία σάρωσης ασφαλείας του GitHub για τον εντοπισμό και την επισήμανση περιπτώσεων ευαίσθητων δεδομένων σε αποθήκες κώδικα, βελτιώνοντας την ασφάλεια κώδικα και το απόρρητο δεδομένων.

Αυτόματη επιδιόρθωση σάρωσης κώδικα

Το GitHub Copilot μπορεί να βοηθήσει με την εύρεση και τη διόρθωση τρωτών σημείων ασφαλείας. Αν και το κείμενο δεν αναλύεται σε πολλές λεπτομέρειες, ακολουθεί μια γενική εξήγηση του τρόπου με τον οποίο το GitHub Copilot μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση και αντιμετώπιση τρωτών σημείων ασφαλείας:

Το GitHub Copilot μπορεί να ενσωματωθεί με εργαλεία ανάλυσης κώδικα και σάρωσης ασφαλείας. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να εντοπίσουν αυτόματα κοινά τρωτά σημεία ασφαλείας στον κώδικα, όπως η ένεση SQL, η δέσμη ενεργειών μεταξύ τοποθεσιών (XSS) ή η έκθεση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Όταν εντοπιστεί μια ευπάθεια, το GitHub Copilot μπορεί να παρέχει προτάσεις και προτάσεις κώδικα για την αντιμετώπιση του ζητήματος ασφαλείας.

Όταν εντοπιστεί μια ευπάθεια ασφαλείας, το Copilot μπορεί να προτείνει αλλαγές κώδικα για την επίλυση του προβλήματος, που ονομάζεται αυτόματη επιδιόρθωση σάρωσης κώδικα. Αυτές οι προτάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στην επικύρωση εισόδου, την εξυγίανση δεδομένων ή τα μοτίβα κώδικα που είναι γνωστό ότι εισάγουν τρωτά σημεία.

  Ακόμη και 25 χρόνια μετά, το Iomega Zip είναι αξέχαστο

Οι προτάσεις του Copilot στοχεύουν στην παροχή ασφαλών μοτίβων κώδικα και πρακτικών για την πρόληψη τρωτών σημείων ασφαλείας. Το GitHub Copilot μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση των βέλτιστων πρακτικών ασφαλείας σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης. Μπορεί να προτείνει οδηγίες ασφαλούς κωδικοποίησης, να προτείνει τη χρήση βιβλιοθηκών ασφαλείας και να παρέχει καθοδήγηση σχετικά με το πώς να ακολουθήσετε τις αρχές ασφαλούς κωδικοποίησης.

Συνομιλία στην εφαρμογή για κινητά

Το GitHub πρόκειται να ενσωματώσει τη δυνατότητα Copilot Chat σε εφαρμογές για κινητές συσκευές τόσο σε Android όσο και σε iOS, παρέχοντας στους προγραμματιστές την ευκολία να χρησιμοποιούν τις ισχυρές δυνατότητές του εν κινήσει. Αυτή η βελτίωση εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη εμπειρία κωδικοποίησης για προγραμματιστές, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.


Συνομιλία Copilot

Συνομιλία Copilot

Συνομιλία Copilot

Ενσωμάτωση Copilots με το GitHub

Το Copilot είναι πλέον ενσωματωμένο στο GitHub, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τις δυνατότητές του απευθείας στην πλατφόρμα GitHub. Μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία αιτημάτων έλξης, στη σύνταξη περιγραφών δημοσίων σχέσεων και στην παροχή εξηγήσεων για τον κώδικα σε αιτήματα έλξης.

Η σάρωση κώδικα του GitHub Advanced Security προσφέρει αυτόματες επιδιορθώσεις για ζητήματα ασφαλείας.

Ενσωμάτωση Copilots με επεξεργαστές κώδικα

Το GitHub Copilot έχει μια βαθιά ενοποίηση με τον κώδικα του Visual Studio, έναν από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους και ιδιαίτερα αναγνωρισμένους επεξεργαστές κώδικα. Παρέχει προτάσεις κώδικα, αυτόματη συμπλήρωση και βοήθεια στο VS Code.

Το GitHub Copilot είναι επίσης ενσωματωμένο στο Visual Studio της Microsoft, καθιστώντας το προσβάσιμο σε προγραμματιστές που χρησιμοποιούν αυτό το ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE).

Επίσης, το GitHub Copilot έχει γίνει διαθέσιμο σε IDE του JetBrains όπως το WebStorm, το PyCharm και άλλα.

Χώρος εργασίας και ενσωμάτωση GitHub Copilot

Η ερευνητική ομάδα στο GitHub Next αποκάλυψε το GitHub Copilot Workspace με τεχνητή νοημοσύνη, μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους προγραμματιστές να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε κώδικα. Αυτή η νέα εξέλιξη αντιπροσωπεύει τη συνεχή εξερεύνηση και καινοτομία του GitHub στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού.

Ο χώρος εργασίας Copilot περιγράφεται ως ένα εργαλείο για συλλογική κωδικοποίηση και επικοινωνία σε έναν οργανισμό. Μπορεί να ενσωματώσει πληροφορίες από διάφορα εργαλεία και υπηρεσίες όπως βάσεις δεδομένων, σημαίες χαρακτηριστικών και API.

Χρήσιμο για την επεξήγηση του κώδικα

Το GitHub Copilot μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές να εξηγήσουν και να κατανοήσουν τμήματα κώδικα. Στο παράδειγμα που παρέχεται, η Allison χρησιμοποιεί το Copilot για να ζητήσει μια επεξήγηση μιας συγκεκριμένης ενότητας κώδικα.

Το Copilot Chat εντός του GitHub μπορεί να παρέχει λεπτομερείς εξηγήσεις του κώδικα, αναλύοντας σύνθετες ενότητες σε πιο κατανοητά μέρη.

  Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας LXDE

Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για αναθεωρήσεις κώδικα και συλλογική ανάπτυξη, όπου βοηθά στην κατανόηση και την αποσαφήνιση των αλλαγών κώδικα που πραγματοποιούνται από άλλους προγραμματιστές.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ:

Σύμπαν GitHub

Δημιουργία κωδικού δοκιμής

Μπορείτε να συμπεριλάβετε δοκιμές μονάδων για να διασφαλίσετε την ποιότητα του κώδικα με τη βοήθεια του Copilot. Όπως γνωρίζουμε, η δοκιμή κώδικα πριν από τη συγχώνευση είναι σημαντική για κάθε προγραμματιστή, το Copilot θα αλλάξει το παιχνίδι για εμάς.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Copilot για να δημιουργήσουμε μια δοκιμαστική σουίτα για ένα συγκεκριμένο στοιχείο και το Copilot παρέχει τον απαραίτητο κωδικό δοκιμής.

Δημιουργία Τεκμηρίωσης

Το GitHub Copilot μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία τεκμηρίωσης κώδικα. Στο παράδειγμα, ο Thomas αναφέρει τη χρήση μιας ενέργειας Copilot για τη δημιουργία τεκμηρίωσης για μια συνάρτηση κώδικα.

Αυτή η δυνατότητα απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας τεκμηρίωσης κώδικα, διασφαλίζοντας ότι η βάση κώδικα είναι καλά τεκμηριωμένη, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και τη συνεργασία του κώδικα.

Περιγραφή κώδικα για δεσμεύσεις

Το κείμενο προτείνει ότι το Copilot μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία περιγραφών για δεσμεύσεις. Υπονοεί ότι το Copilot μπορεί να βοηθήσει στη σύνταξη ουσιαστικών και περιγραφικών μηνυμάτων δέσμευσης όταν οι προγραμματιστές πραγματοποιούν τις αλλαγές του κώδικα τους.

Τα σαφή και ενημερωτικά μηνύματα δέσμευσης είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της έκδοσης και την κατανόηση του ιστορικού των αλλαγών σε μια βάση κώδικα.

Copilot Enterprise

Το GitHub Copilot αύξησε την αποτελεσματικότητα των προγραμματιστών κατά 55% χρησιμεύοντας ως λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης στο IDE. Η προηγούμενη τιμολόγηση παραμένει αμετάβλητη τόσο για ιδιώτες όσο και για οργανισμούς, με το κόστος να είναι $10 και $19αντίστοιχα.

Τώρα, το GitHub λανσάρει το Copilot for Enterprise, μια δυνατότητα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις ομάδες με την πλοήγηση σε βάσεις κωδικών, τη δημιουργία τεκμηρίωσης, την προσφορά εξατομικευμένων προτάσεων και την επιτάχυνση της εξέτασης των αιτημάτων έλξης.

Αυτή η δυνατότητα έχει οριστεί να είναι ευρέως διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2024, με μηνιαίο κόστος συνδρομής 39 $ USD ανά χρήστη.

Πρόγραμμα συνεργατών GitHub Copilot

Πρόγραμμα συνεργατών GitHub Copilot ενώνει τις δυνάμεις του με περισσότερους από 25 ηγέτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Datastax, LaunchDarkly, Postman, Hashicorp και Datadog, για να διευρύνει το εύρος των λειτουργιών του Copilot.

Αυτή η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος λύσεων κωδικοποίησης με τεχνητή νοημοσύνη.

Τελικές Λέξεις

Εν τέλει, θέλω να πω ότι, βρισκόμαστε στο μέλλον όπου το copilot chat θα είναι ο μέντοράς μας κωδικοποίησης που θα είναι πάντα εκεί για να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τον κώδικά μας. Οι συναρτήσεις κάθετου μπορεί να είναι πιο χρήσιμες για εμάς. Μπορεί να σας ενδιαφέρουν τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας GitHub για προστασία δεδομένων.