13 Πρόβλημα απόδοσης λογισμικού για τον εντοπισμό σφαλμάτων της εφαρμογής

Ο σκοπός της αίτησής σας είναι να εξυπηρετήσει καλά τους τελικούς χρήστες σας.

Πρέπει να είναι γρήγορο, να αποκρίνεται, να είναι εύκολο στη χρήση και αξιόπιστο, μεταξύ άλλων επιθυμητών λειτουργιών.

Αλλά η συντήρηση του λογισμικού σας με τρόπο που συνεχίζει να προσφέρει απόδοση ανώτατου επιπέδου δεν είναι τόσο εύκολη.

Όταν ο κώδικάς σας αρχίζει να καλεί περιττές συναρτήσεις, σκοντάφτει στον εαυτό του, εντοπίζει σφάλματα και πηγαίνει σε επιπλέον βρόχους, μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα. Η εφαρμογή σας μπορεί να γίνει αργή, να μην ανταποκρίνεται ή να συμπεριφέρεται ακανόνιστα.

Και αν δεν διορθώσετε αυτά τα ζητήματα, η συνολική απόδοση της εφαρμογής υποβαθμίζεται.

Κατά συνέπεια, οι πελάτες σας μπορεί να εκνευριστούν ή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας εντελώς λόγω κακής απόδοσης και χαμηλής ταχύτητας. Όχι μόνο υποβαθμίζει τη φήμη σας αλλά σας κοστίζει και από πλευράς εσόδων και κερδών. Επομένως, ο κώδικάς σας πρέπει να αναλυθεί, να ελεγχθεί και να εντοπιστεί σφάλματα για να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση. Και ο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε είναι χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο δημιουργίας προφίλ λογισμικού για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό σφαλμάτων των κωδικών σας και την εξάλειψη των συμφορήσεων που σχετίζονται με την απόδοση.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για το προφίλ λογισμικού και πώς μπορεί να σας βοηθήσει. Και στη συνέχεια, θα σας καθοδηγήσω σε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας προφίλ για τον εντοπισμό σφαλμάτων της εφαρμογής σας και τη βελτιστοποίηση της απόδοσής της.

Τι είναι το προφίλ λογισμικού;

Το προφίλ λογισμικού είναι μια δυναμική ανάλυση κώδικα όπου η συμπεριφορά ενός προγράμματος διερευνάται χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που συλλέγονται κατά την εκτέλεση του προγράμματος. Στοχεύει στον καθορισμό διαφόρων ενοτήτων προγράμματος που πρέπει να βελτιστοποιήσετε για να αυξήσετε την ταχύτητα της εφαρμογής, την απόκριση και να μειώσετε τη μνήμη και την κατανάλωση πόρων.

Ένας προγραμματιστής προφίλ λογισμικού συνήθως μετρά τη διάρκεια και τη συχνότητα των κλήσεων λειτουργίας μαζί με τη μνήμη ή την πολυπλοκότητα του χρόνου που σχετίζεται με ένα πρόγραμμα. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα συγκεκριμένα προγράμματα προφίλ, όπως προγράμματα προφίλ μνήμης.

Η δημιουργία προφίλ εκτελείται γενικά με τη χρήση οργάνων στον πηγαίο κώδικα του προγράμματος. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές τεχνικές δημιουργίας προφίλ, όπως μεθόδους με όργανα, με βάση συμβάντα, στατιστικές ή προσομοίωση.

Γιατί έχει σημασία η δημιουργία προφίλ λογισμικού;

Απαιτείται δημιουργία προφίλ λογισμικού για τον προσδιορισμό της χρήσης πόρων και του χρόνου εκτέλεσης που σχετίζεται με μια συγκεκριμένη λειτουργία. Βοηθά στη βελτιστοποίηση της ταχύτητας του προγράμματος και, ταυτόχρονα, διασφαλίζει ότι καταναλώνει ελάχιστους πόρους.

Επιπλέον, γίνεται για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της χρήσης της CPU και του χρόνου εκτέλεσης εντολών.

Ως εκ τούτου, η επιλογή του σωστού εργαλείου δημιουργίας προφίλ λογισμικού είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι μπορείτε να διορθώσετε τα ζητήματα που σχετίζονται με την απόδοση πιο γρήγορα για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά του και να παρέχετε καλύτερη εμπειρία στον τελικό χρήστη. Πολλοί προγραμματιστές έχουν επίσης λεπτομερείς αναφορές και διαδραστικά γραφήματα και απεικονίσεις που σας βοηθούν να βρείτε την ακριβή βασική αιτία των προβλημάτων, διευκολύνοντας την επίλυσή τους.

Λοιπόν, εδώ είναι μια λίστα με μερικούς από τους καλύτερους προγραμματιστές προφίλ λογισμικού που μπορείτε να δοκιμάσετε και πείτε μας τι λειτούργησε καλύτερα για εσάς.

py-spy

py-spy είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο δειγματοληψίας για την Python. Αυτό σας επιτρέπει να ρίξετε μια κλεφτή ματιά σε όλα τα πράγματα στα οποία ξοδεύει χρόνο η εφαρμογή σας που βασίζεται στην Python.

Για αυτό, δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε τους κωδικούς σας ή να επανεκκινήσετε εντελώς το πρόγραμμα. Το py-spy περιλαμβάνει χαμηλό κόστος και έχει αναπτυχθεί στο Rust για να εκτελεί μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί με την ίδια διαδικασία όπου εκτελείται το πρόγραμμα που βασίζεται σε προφίλ python. Αυτό σημαίνει ότι το py-spy είναι εξαιρετικά ασφαλές και ασφαλές για χρήση έναντι των κωδίκων παραγωγής που βασίζονται στην Python.

Το εργαλείο σάς δίνει τη δυνατότητα να καταγράψετε προφίλ, να δημιουργήσετε γραφήματα φλόγας για να δημιουργήσετε διαδραστικά αρχεία SVG. Μπορείτε να δείτε και άλλες επιλογές, όπως αλλαγή ποσοστών δειγματοληψίας, εγγενείς επεκτάσεις C για δημιουργία προφίλ, υποδιεργασίες, thread-ids και άλλα. Μπορείτε να λάβετε μια ζωντανή προβολή των συναρτήσεων που συμβαίνουν στα προγράμματά σας χρησιμοποιώντας την εντολή ‘top’ και να εμφανίσετε την παρούσα στοίβα κλήσεων χρησιμοποιώντας την εντολή ‘dump’ για κάθε νήμα python.

Υποστηρίζει κάθε έκδοση διερμηνέα CPython, όπως 2.3 – 2.7 & 3.3 – 3.8. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το py-spy από το PyPI ή το GitHub.

Πυροσκόπιο

Το λογισμικό συνεχούς προφίλ ανοιχτού κώδικα της Πυροσκόπιο σας βοηθά να διορθώσετε όλα τα ζητήματα απόδοσης στην εφαρμογή σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τον διακομιστή ακολουθούμενο από τον πράκτορα ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιείτε, Docker, Linux ή αναζητάτε έγγραφα Ruby ή Go, το Pyroscope σας καλύπτει. Ακόμα κι αν στοχεύετε για δέκα δευτερόλεπτα ή δέκα μήνες δεδομένων προφίλ λογισμικού, η ειδικά σχεδιασμένη μηχανή αποθήκευσης κάνει γρήγορες ερωτήσεις.

  Πρόχειρο έλεγχος Παρακολουθεί τις αλλαγές εγγράφων σε DOCX, σελίδες και άλλες μορφές [OS X]

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα γενικά έξοδα ή την απόδοση της εφαρμογής, καθώς χρησιμοποιούν τεχνολογία δειγματοληψίας προφίλ που δεν επηρεάζει την απόδοση. Το Pyroscope αποθηκεύει τα δεδομένα προφίλ σας αποτελεσματικά. Ως εκ τούτου, είναι οικονομικά αποδοτικό για εσάς, ακόμη κι αν θέλετε να αποθηκεύσετε διαφορετικά δεδομένα προφίλ από διάφορες εφαρμογές για χρόνια.

Λειτουργεί σε macOS, Linux και Docker και υποστηρίζει προγράμματα γραμμένα σε Python, Go και Ruby.

Bubbleprof

Bubbleprof από το Clinic.js παρέχει έναν νέο και μοναδικό τρόπο δημιουργίας προφίλ του λογισμικού σας γραμμένου στο Node.js. Χρησιμοποιεί μια διεπαφή χρήστη “φούσκα” που βοηθά όλους, από ειδικούς έως αρχάριους, να προσδιορίσουν τον ασύγχρονο χρόνο που αφιερώνουν στην εφαρμογή σας.

Οπτικοποιεί πώς λειτουργούν οι διαδικασίες Node.js παρατηρώντας τις ασύγχρονες λειτουργίες του, ομαδοποιώντας τις, υπολογίζοντας τις καθυστερήσεις και χαρτογραφώντας τις.

Το Bubbleprof καθορίζει τους χρόνους λειτουργίας εξετάζοντας το μέγεθος των φυσαλίδων σε μια συγκεκριμένη ομάδα λειτουργιών που μπορεί να είναι ο κώδικάς σας, ένας πυρήνας κόμβου ή μια λειτουργική μονάδα. Επίσης συγκεντρώνει τις γειτονικές ομάδες για να μειώσει την ακαταστασία.

Για να υπολογίσει τις καθυστερήσεις καθώς η λειτουργία ρέει από τη μια ομάδα στην άλλη, το Bubbleprof μετρά το μήκος του βέλους που συνδέει τις φυσαλίδες. Επιπλέον, χρησιμοποιεί διαφορετικά χρώματα και στις διαδικασίες μέτρησης. Ταυτόχρονα, οι εσωτερικές έγχρωμες γραμμές αντιπροσωπεύουν ένα μείγμα ασύγχρονων τύπων λειτουργίας ως αιτία καθυστέρησης.

Pyinstrument

Βελτιστοποιήστε τους κωδικούς Python σας με Pyinstrument.

Σας δείχνει γιατί ο κώδικας Python σας είναι αργός και σας βοηθά να διαγνώσετε τα προβλήματα, ώστε να έχετε αυτή την απίστευτη γρήγορη απόδοση.

Για να χρησιμοποιήσετε το Pyinstrument, δεν χρειάζεται να γράψετε ένα σενάριο Python. απλά καλέστε το Pyinstrument χρησιμοποιώντας απευθείας τη γραμμή εντολών. Το σενάριό σας θα εκτελούσε κανονικά και το εργαλείο θα έδινε μια έγχρωμη περίληψη των περιοχών όπου η εφαρμογή πέρασε το χρόνο της. Έρχεται επίσης με ένα Python API που κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

Έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε προφίλ αιτημάτων Ιστού και στο Flask και στο Django, για τα οποία έχουν διατηρήσει αναλυτική τεκμηρίωση. Εδώ, σημειώστε ότι το Pyinstrument προσφέρει στατιστικό προφίλ που καταγράφει τη στοίβα κλήσεων κάθε 1 ms αντί να παρακολουθεί κάθε κλήση συνάρτησης που πραγματοποιείται από το πρόγραμμά σας.

Είναι πλεονεκτικό, καθώς οι στατιστικοί διαμορφωτές προφίλ περιλαμβάνουν χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τους ιχνηλάτες προφίλ. Καθώς καταγράφει ολόκληρη τη στοίβα, η παρακολούθηση δαπανηρών κλήσεων λειτουργιών γίνεται αβίαστη. Εκτός από αυτό, το Pyinstrument κρύβει επίσης (από προεπιλογή) πλαίσια βιβλιοθήκης, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε εφαρμογές ή λειτουργικές μονάδες που είναι υπεύθυνες για την επίδραση της απόδοσης.

Ο εντοπισμός σφαλμάτων των προβλημάτων απόδοσης γίνεται ευκολότερος επειδή το Pyinstrument καταγράφει τον χρόνο που δαπανάται χρησιμοποιώντας την ώρα “ρολόι τοίχου”. Το εργαλείο παρακολουθεί όλο το χρόνο του προγράμματος για ανάγνωση αρχείων, λήψη δεδομένων, επικοινωνία σε μια βάση δεδομένων κ.λπ.

Xdebug

Για να βελτιώσετε τα προβλήματα απόδοσης του κώδικά σας και να κάνετε την εμπειρία ανάπτυξής σας λίγο πιο διασκεδαστική, Xdebug έρχεται με ευρείες δυνατότητες για δημιουργία προφίλ και εντοπισμό σφαλμάτων.

Στην πραγματικότητα είναι μια επέκταση PHP που σας επιτρέπει να βρείτε τα σημεία συμφόρησης στην εφαρμογή PHP και να αναλύσετε την απόδοσή της χρησιμοποιώντας εξωτερικά εργαλεία οπτικοποίησης για τη δημιουργία γραφημάτων απόδοσης.

Το Xdebug δημιουργεί μια λεπτομερή έξοδο που δείχνει τη διαδρομή της εφαρμογής για την επίτευξη ενός σφάλματος, συμπεριλαμβανομένων των παραμέτρων που μεταβίβασε σε μια δεδομένη συνάρτηση. Αυτό γίνεται για την παρακολούθηση των σφαλμάτων. Για να βοηθήσει έναν προγραμματιστή να κατανοήσει τα πράγματα με σαφήνεια, δημιουργεί χρωματικά κωδικοποιημένες πληροφορίες μαζί με δομημένες προβολές.

Έρχεται επίσης με ένα απομακρυσμένο πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε το Xdebug με κώδικα που εκτελείται, IDE ή πρόγραμμα περιήγησης για να δείτε σημεία διακοπής κώδικα και να εκτελέσετε τους κωδικούς γραμμή προς γραμμή. Μια άλλη δυνατότητα που προσφέρει είναι η κάλυψη κώδικα που δείχνει πόσο εκτελέστηκε ο κώδικας του προγράμματός σας και σας βοηθά επίσης με δοκιμές μονάδων.

SPX

Επέκταση απλού προφίλ (SPX) είναι μια επέκταση προφίλ σχεδιασμένη για PHP. Έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες, που το ξεχωρίζουν από άλλες επεκτάσεις προφίλ. Είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στη χρήση και περιορίζεται μόνο στην υποδομή σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής δεδομένων.

Η απλότητα του SPX το καθιστά πολύ εύκολο στη χρήση: το μόνο που χρειάζεστε είναι να ορίσετε μια γραμμή εντολών ή μια μεταβλητή περιβάλλοντος για το προφίλ ενός σεναρίου. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το κουμπί επιλογής σε μια ιστοσελίδα για τη δημιουργία προφίλ του σεναρίου. Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να ορίσετε τον κώδικά σας με μη αυτόματο τρόπο.

Υποστηρίζει επίσης ένα σενάριο γραμμής εντολών που εκτελείται – Ctrl-C. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία εξαλείφει επίσης την ανάγκη χρήσης εκκίνησης γραμμής εντολών ή αποκλειστικής επέκτασης προγράμματος περιήγησης. Το SPX υποστηρίζει πολλαπλές μετρήσεις περίπου 22, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μετρήσεων χρόνου και μνήμης, αντικειμένων, αρχείων σε χρήση, εισόδου/εξόδου κ.λπ.

Μπορεί να συγκεντρώσει δεδομένα χωρίς να φύγει από το πλαίσιο. Η διεπαφή ιστού του επιτρέπει τη διαμόρφωση/ενεργοποίηση του προφίλ για την περίοδο λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή και παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες σεναρίου και τις αναφορές με προφίλ. Η διεπαφή ιστού σάς επιτρέπει να επιλέξετε μια συγκεκριμένη αναφορά για βαθύτερη ανάλυση και διαθέτει ορισμένες διαδραστικές απεικονίσεις, όπως Flamegraph, επίπεδο προφίλ και χρονοδιάγραμμα που μπορούν να κλιμακωθούν σε κλήσεις λειτουργίας σε εκατομμύρια.

  Η εφαρμογή του προγράμματος επεξεργασίας HTML εντός των εφαρμογών σας είναι εύκολη με το Froala – Επεξεργαστής WYSIWYG επόμενης γενιάς

Πρόθεμα

Πρόθεμα από το Stackify είναι ένα εύκολο στην εγκατάσταση και ελαφρύ πρόγραμμα προφίλ κώδικα που αγαπούν πολλοί προγραμματιστές. Σας βοηθά να εξαλείψετε τα σημεία συμφόρησης στην απόδοση της εφαρμογής σας για να τη βελτιστοποιήσετε και να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη.

Οι ανώτερες δυνατότητες ανίχνευσης και δημιουργίας προφίλ του Prefix σάς επιτρέπουν να βρίσκετε γρήγορα κρυφές εξαιρέσεις, αργά ερωτήματα SQL και πολλά άλλα. Παρέχει στους προγραμματιστές σας την πραγματική δύναμη του APM (παρακολούθηση απόδοσης εφαρμογής). Για αυτό, το Prefix επικυρώνει την απόδοση του κώδικα με τον τρόπο που είναι γραμμένο και σας επιτρέπει να ωθήσετε τους κωδικούς με καλύτερη απόδοση για δοκιμή.

Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνει λιγότερα εισιτήρια υποστήριξης από την πλευρά της παραγωγής και βοηθά τους υπεύθυνους ανάπτυξης να επιτύχουν τους στόχους νωρίτερα. Ανακαλύψτε όλα τα ερωτήματα με χαμηλή απόδοση, τα άγνωστα σημεία συμφόρησης και τα ερωτήματα που δημιουργούνται από το ORM.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε κάθε παράμετρο κλήσης SQL, να κάνετε λήψη των χρονισμών και να προβάλετε τις εγγραφές που επηρεάζονται. Το πρόθεμα διευκολύνει επίσης τον εντοπισμό μοτίβων N+1. Ξεχάστε την ταξινόμηση σε όλα αυτά τα ακατάστατα αρχεία καταγραφής. συγκεντρώστε τα για να εντοπίσετε εύκολα προβλήματα.

Το πρόθεμα σάς επιτρέπει να βρείτε το περιβάλλον ενός ύποπτου αρχείου καταγραφής σε ένα αίτημα ερωτήματος απευθείας και να μεταβείτε από ένα αρχείο καταγραφής σε ένα ίχνος για τον εντοπισμό σφαλμάτων χωρίς κόπο. Το πρόθεμα ρίχνει φως στις εξαρτήσεις με κακή απόδοση, κάτι που είναι χρήσιμο για την εύρεση κρυφών εξαιρέσεων και την εργασία με ενότητες κώδικα παλαιού τύπου ή πλαισίου. Αυτές οι εξαρτήσεις μπορεί να είναι υπηρεσίες ιστού, υπηρεσίες τρίτων, υπηρεσίες κρυφής μνήμης και άλλες.

Το πρόθεμα λειτουργεί σε Windows και Mac και υποστηρίζει .Net, Ruby, Java, PHP, Python και Node.js.

Σκαληνός

Σκαληνός είναι ένα προφίλ GPU, CPU και μνήμης υψηλής ακρίβειας, υψηλής απόδοσης για προγράμματα που βασίζονται σε Python. Προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα προφίλ, όπως η εκτέλεση παραγγελιών ταχύτερων μεγεθών και η παροχή πιο εμπεριστατωμένων πληροφοριών.

Το Scalene είναι απίστευτα γρήγορο και χρησιμοποιεί δειγματοληψία αντί για όργανα. Δεν βασίζεται καν στις εγκαταστάσεις εντοπισμού της Python. Επιπλέον, τα γενικά του έξοδα είναι συνήθως κάτω από 10-20%. Αυτό το εργαλείο εκτελεί προφίλ λογισμικού σε επίπεδο γραμμής και δείχνει σε αυτές τις γραμμές κωδικών που είναι υπεύθυνες για το χρόνο εκτέλεσης του προγράμματός σας.

Αυτές οι λεπτομέρειες είναι πιο πολύτιμες από αυτές στο προφίλ σε επίπεδο συνάρτησης. Το Scalene διαχωρίζει τον χρόνο που δαπανάται καθαρά στην Python από αυτόν του εγγενούς κώδικα που περιλαμβάνει βιβλιοθήκες. Καθώς οι περισσότεροι προγραμματιστές Python δεν βελτιστοποιούν την απόδοση του εγγενούς κώδικα, οι προγραμματιστές μπορούν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στη βελτιστοποίηση κωδίκων που μπορείτε πραγματικά να βελτιώσετε.

Υπογραμμίζει τα σημεία πρόσβασης με κόκκινο χρώμα που σας διευκολύνουν να εντοπίσετε την κατανομή χρόνου της CPU/μνήμης και να διαχωρίσετε εύκολα την ώρα του συστήματος για να βρείτε προβλήματα εισόδου/εξόδου. Το Scalene μπορεί να αναφέρει την ώρα της GPU, να καταγράφει τη χρήση της μνήμης και να παρακολουθεί τη χρήση της CPU. Το Scalene μπορεί επίσης να εντοπίσει πιθανές διαρροές μνήμης, τον όγκο αντιγραφής προφίλ και να δημιουργήσει μειωμένα προφίλ για γραμμές κώδικα που καταναλώνουν περισσότερο από 1% της CPU.

VisualVM

Το all-in-one εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για Java, VisualVM, έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται τόσο για τη φάση παραγωγής όσο και για τη φάση ανάπτυξης. Είναι ένα οπτικό λογισμικό που ενσωματώνει ελαφριές λειτουργίες διαμόρφωσης προφίλ και εργαλεία JDK γραμμής εντολών.

Το VisualVM παρακολουθεί εφαρμογές που εκτελούνται σε Java 1.4+ και τις αντιμετωπίζει χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες όπως JMX, jvmstat, Attach API και Serviceability Agent. Αυτό το εργαλείο είναι ιδανικό για διαφορετικές απαιτήσεις ποιοτικών μηχανικών, διαχειριστών συστημάτων και τελικών χρηστών.

Εντοπίζει αυτόματα εφαρμογές που εκτελούνται από απόσταση και τοπικά και τις παραθέτει. Το εργαλείο σάς επιτρέπει επίσης να ορίζετε τα προγράμματα με μη αυτόματο τρόπο χρησιμοποιώντας τη σύνδεση JMX. Για κάθε διεργασία, εμφανίζει τυπικά δεδομένα χρόνου εκτέλεσης, όπως PID, ορίσματα που έχουν περάσει, JDK home, κύρια κλάση, σημαίες JVM, έκδοση JVM και ιδιότητες συστήματος και ορίσματος.

Το VisualVM παρακολουθεί τη χρήση της CPU, το σωρό και το metaspace ή τη μνήμη μόνιμης δημιουργίας, τα νήματα που τρέχουν και τις φορτωμένες κλάσεις σε μια εφαρμογή. Εμφανίζει όλα τα τρέχοντα νήματα σε μια γραμμή χρόνου με συγκεντρωμένους χρόνους ύπνου, τρεξίματος, στάθμευσης, παρακολούθησης και αναμονής.

Τόσο τα προφίλ οργάνων όσο και τα προφίλ δειγματοληψίας μπορούν να εκτελεστούν χρησιμοποιώντας το VisualVM για διαχείριση μνήμης και απόδοση εφαρμογής. Εμφανίζει αποσπάσματα νημάτων για να παρέχει γρήγορες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες. Επίσης, προβάλλει και δημιουργεί στιγμιότυπα .hprof κατ’ απαίτηση για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ανεπάρκειες χρήσης σωρού και να διορθώσετε τις διαρροές μνήμης.

  Πώς να ηχογραφήσετε μια συνάντηση στο ζουμ

Επιπλέον, το VisualVM μπορεί να διαβάσει βασικά δεδομένα σε μια διαδικασία βασισμένη σε Java που έχει διακοπεί μαζί με το περιβάλλον της. Μπορείτε να αναλύσετε τις εφαρμογές σας εκτός σύνδεσης. μπορεί να αποθηκεύσει το περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης της εφαρμογής και τις ρυθμίσεις παραμέτρων με αποτυπώσεις σωρού που λαμβάνονται, αποσπάσματα νημάτων και στιγμιότυπα προφίλ που μπορείτε να επεξεργαστείτε εκτός σύνδεσης σε μεταγενέστερο στάδιο.

Λειτουργεί σε Windows, Linux και Unix.

Orbit Profiler

Οπτικοποιήστε την εφαρμογή σας C/C++ και βρείτε γρήγορα προβλήματα απόδοσης χρησιμοποιώντας Orbit Profiler. Αυτό είναι ένα εργαλείο εντοπισμού σφαλμάτων και αυτόνομο πρόγραμμα προφίλ που στοχεύει να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δουν και να κατανοήσουν τη ροή εκτέλεσης της πολύπλοκης εφαρμογής.

Παρέχει μια ευκρινή εικόνα όλων όσων συμβαίνουν μέσα στην εφαρμογή, ώστε να μπορείτε να εξαλείψετε γρήγορα τα σημεία συμφόρησης απόδοσης και να επαναφέρετε την υψηλή απόδοση της εφαρμογής σας.

Το Orbit Profiler μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε εφαρμογή C ή C++, υπό την προϋπόθεση ότι έχει πρόσβαση στο αρχείο PDB. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει το προφίλ μόλις ολοκληρώσετε τη λήψη του προγράμματός του. Το εργαλείο μεταβαίνει στη διαδικασία στόχου, αγκιστρώνεται σε επιλεγμένες συναρτήσεις και εκτελεί τη δημιουργία προφίλ.

Μπορεί ακόμη και να λειτουργήσει στις βελτιστοποιημένες τελικές ή μεταφορικές κατασκευές σας. Εκτός από τα δυναμικά όργανα, το Orbit Profiler προσφέρει επίσης δυνατότητες δειγματοληψίας «πάντα σε λειτουργία», το οποίο είναι γρήγορο, διαθέσιμο όλη την ώρα και στιβαρό.

Λειτουργεί σε Windows και Linux.

Προφίλ Uber JVM

Διαθέτοντας προηγμένες δυνατότητες δημιουργίας προφίλ, Προφίλ Uber JVM είναι μια άλλη καλή επιλογή για τις εφαρμογές σας που βασίζονται σε Java.

Προσφέρει έναν παράγοντα Java που συλλέγει πολλά ίχνη στοίβας και μετρήσεις για διαδικασίες Spark/Hadoop JVM με κατανεμημένο τρόπο, για παράδειγμα, μετρήσεις μνήμης/CPU/IO.

Το εργαλείο μπορεί να ανιχνεύσει ορίσματα και μεθόδους java σε κώδικες χρήστη χωρίς να τα αλλάξει. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε τον λανθάνοντα χρόνο κλήσης των κόμβων ονομάτων HDFS για κάθε εφαρμογή Spark και να βρείτε προβλήματα. Μπορεί ακόμη και να εντοπίσει τις διαδρομές αρχείων HDFS της εφαρμογής Spark για να ανακαλύψει καυτά αρχεία και να εκτελέσει περαιτέρω βελτιστοποίηση.

Το Uber JVM Profiler δημιουργήθηκε αρχικά για το προφίλ εφαρμογών Spark που γενικά περιλαμβάνουν πολλά μηχανήματα ή διαδικασίες για μία εφαρμογή. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συσχετίσουν μετρήσεις για αυτές τις μηχανές ή διαδικασίες.

Ωστόσο, το εργαλείο λειτουργεί ως τυπικός πράκτορας java και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε από τις διαδικασίες JVM σας. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

  • Εντοπισμός σφαλμάτων της χρήσης μνήμης εκτελεστών εφαρμογών Spark, όπως η μνήμη σωρού java, η εγγενής μνήμη, η μνήμη χωρίς σωρό, η ομάδα προσωρινής αποθήκευσης και η ομάδα μνήμης
  • Εντοπισμός σφαλμάτων χρήσης CPU και χρόνος συλλογής σκουπιδιών
  • Εντοπισμός σφαλμάτων μεθόδων κλάσης java για τη συχνότητα και το χρόνο τους ή προφίλ διάρκειας
  • Προφίλ επιχειρήματος (εντοπισμός σφαλμάτων και ανίχνευση κλήσης μεθόδου κλάσης java και της τιμής του ορίσματός της)
  • Stacktrack Δημιουργία προφίλ και δημιουργία Flamegraphs για χρόνο CPU
  • Εντοπισμός σφαλμάτων μετρήσεων εισόδου/εξόδου και μετρήσεων νημάτων JVM

Τρέισι

Τρέισι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να εντοπίζουν εύκολα προγράμματα PHP. Διαθέτει φιλικό σχεδιασμό και προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη CLI, εντοπισμό σφαλμάτων κλήσεων AJAX και πολλά άλλα.

Μπορεί να βρει και να διορθώσει γρήγορα σφάλματα, να απορρίψει μεταβλητές, να καταγράψει σφάλματα, να απεικονίσει την κατανάλωση μνήμης και να καθορίσει το χρόνο εκτέλεσης ερωτημάτων ή σεναρίων. Η χρήση χρωματικής κωδικοποίησης και η επισήμανση ζητημάτων με κόκκινο χρώμα με σαφείς επεξηγήσεις σάς βοηθά να οπτικοποιήσετε εύκολα τις εξαιρέσεις και τα σφάλματα και να τα κατανοήσετε.

Η Tracy διαθέτει λειτουργία καταγραφής και αυτόματη ανίχνευση περιβάλλοντος. Αποθηκεύει δεδομένα σε αρχεία καταγραφής και εμφανίζει μηνύματα σφάλματος διακομιστή σε έναν επισκέπτη κατά τη διάρκεια διακοπών. Ο Tracy μπορεί επίσης να ενσωματωθεί με το Drupal 7, το OpenCart, το WordPress και άλλα.

vprof

vprof είναι ένα οπτικό προφίλ για εφαρμογές Python. Παρέχει πλούσιες, διαδραστικές απεικονίσεις για τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του προγράμματος Python σας, όπως η χρήση μνήμης και ο χρόνος εκτέλεσης.

Είναι διαθέσιμο με άδεια BSD και υποστηρίζει Python 3.4 και νεότερη έκδοση.

συμπέρασμα

Η απόδοση της εφαρμογής είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την εκπλήρωση των προσδοκιών των τελικών χρηστών. Και αν προκύψουν προβλήματα απόδοσης, πρέπει να είστε έτοιμοι να διαγνώσετε το πρόβλημα πριν επηρεάσετε την εμπειρία του τελικού χρήστη.

Ως εκ τούτου, συνεχίστε να βελτιστοποιείτε τις εφαρμογές σας και διορθώστε τα προβλήματα αμέσως για να συνεχίσετε να παρέχετε εξαιρετικά γρήγορη απόδοση εφαρμογής στους χρήστες χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που ανέφερα σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθεί ένας γρήγορος πίνακας σύγκρισης που δείχνει τους παραπάνω προφίλ και σε τι χρησιμοποιείται κυρίως.

Ονομα
Γλώσσες
py-spy
Πύθων
Πυροσκόπιο
Python, Ruby, Go
Bubbleprof
Node.js
Pyinstrument
Πύθων
Xdebug
PHP
SPX
PHP
Πρόθεμα
Python, .NET, Java, Node.js, Ruby, PHP
Σκαληνός
Πύθων
VisualVM
Ιάβα
Orbit Profiler
C, C++
Προφίλ Uber JVM
Ιάβα
Τρέισι
PHP
vprof
Πύθων