13 καλύτερες δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές κάμερας iPhone για χρήση

Το iPhone έχει καθιερώσει ένα όνομα στην αγορά, ιδιαίτερα επειδή έχει μια από τις καλύτερες ποιοτικές κάμερες.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν ένα iPhone αποκλειστικά για τα οφέλη της κάμερας. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται ανόητο, δεν είναι η χειρότερη απόφαση για ένα άτομο του οποίου η κύρια εστίαση είναι να έχει ένα τηλέφωνο που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο καλής ποιότητας.

Μια επαγγελματική κάμερα DSLR 📷 μπορεί να προσφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα κάμερας. Ωστόσο, δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να έχετε ένα τηλέφωνο με καλή κάμερα που χωράει στην τσέπη σας, ώστε να μπορείτε να παίρνετε αυτήν την υψηλής ποιότητας κάμερα iPhone όπου κι αν πάτε για να απαθανατίσετε όμορφες στιγμές.

Η προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας που συνοδεύει το iPhone είναι ήδη απίστευτη. Ωστόσο, εάν θέλετε να πάτε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, ίσως θέλετε να ελέγξετε αυτές τις φανταστικές εφαρμογές κάμερας που μπορείτε να εγκαταστήσετε αμέσως.

Θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε τη δύναμη της κάμερας του iPhone σας και να επιτύχετε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Αν αυτό ακούγεται ενδιαφέρον, ας πηδήξουμε κατευθείαν σε αυτό.

Halide Mark II – Pro Camera

Δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι τη μέση της λίστας για να αναφέρω αυτήν την εκπληκτική εφαρμογή κάμερας που ονομάζεται Halide Mark II. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή και προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών και στοιχείων ελέγχου σε όλες τις εφαρμογές κάμερας iPhone που υπάρχουν εκεί έξω.

Διαθέτει πολλά ισχυρά χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τους χρήστες οποιουδήποτε επιπέδου. Χαρακτηριστικά όπως η αιχμή εστίασης, το ιστόγραμμα και η λειτουργία βάθους την καθιστούν μία από τις πιο επιθυμητές εφαρμογές κάμερας στο κατάστημα εφαρμογών.

Διαθέτει χειριστήρια που βασίζονται σε χειρονομίες που σας επιτρέπουν να χειρίζεστε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι. Για παράδειγμα, μια κίνηση σάρωσης προς τα επάνω ή προς τα κάτω θα προσαρμόσει την έκθεση της εικόνας.

Η διάταξη και η διεπαφή είναι πολύ φιλικές προς το χρήστη και το πιο σημαντικό, είναι μια εφαρμογή που είναι ιδιωτική από το σχεδιασμό. Διαθέτει μηδενικούς ιχνηλάτες και δεν μοιράζεται ούτε συλλέγει καμία από τις πληροφορίες σας για να αποτρέψει την κακή χρήση δεδομένων.

Adobe Lightroom

Οποιοδήποτε λογισμικό κυκλοφορεί από την Adobe έχει τη φήμη ότι είναι εξαιρετικό και δεν είναι διαφορετικό για το Lightroom. Είναι ένα από τα κορυφαία εργαλεία επεξεργασίας για τον υπολογιστή και διαθέτει επίσης μια εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο iPhone σας.

  Πώς να πληρωθείτε για να δοκιμάσετε ιστότοπους το 2022 [15 Websites]

Ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, μπορείτε να κάνετε γρήγορες επεξεργασίες, όπως να προσαρμόσετε τις σκιές, τα τονισμένα σημεία και την αντίθεση και να προσθέσετε φίλτρα.

Η λειτουργία της κάμεράς τους διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες όπως χειροκίνητη έκθεση, έλεγχο εστίασης, λήψη RAW και πολλές προεπιλογές.

Κάμερα+

Η Camera+ είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να απαθανατίζετε στιγμές με το UltraRes και να βελτιώνετε κάθε λεπτομέρεια. Είναι εξαιρετικό για προσωπικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, επειδή οι λειτουργίες απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα χρηστών.

Διαθέτει λειτουργία κάμερας και ενότητα για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας για να αξιοποιήσετε το καλύτερο και των δύο κόσμων σε μία εφαρμογή. Η κάμερά τους σάς επιτρέπει να φωτογραφίζετε σε RAW με σταθεροποιητή και να επιλέγετε την ταχύτητα κλείστρου ανάλογα με τις ανάγκες.

VSCO

Μια δημοφιλής εφαρμογή κάμερας μεταξύ των χρηστών του Instagram, η VSCO είναι εξαιρετική για επεξεργασία και φωτογραφία. Διαθέτει μια τεράστια συλλογή προεπιλογών, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο οπτικά αισθητικές που προσπαθούν να μοιάζουν με στυλ όπως η Kodak και η Agfa.

Η κάμερά τους σάς παρέχει πλήρη χειροκίνητο έλεγχο των ρυθμίσεων έκθεσης για να τραβήξετε όμορφες λήψεις. Υποστηρίζει επίσης εγγραφή βίντεο, επαναφορά βίντεο και διπλή έκθεση.

Σκοτεινό δωμάτιο

Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μια διάταξη φιλική για αρχάριους στο Darkroom και ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων επεξεργασίας μετά τη λήψη.

Το όνομα μπορεί να χτυπήσει ένα καμπανάκι επειδή φαίνεται σαν προϊόν της Adobe, αλλά δεν είναι. Υποστηρίζει λίγο πιο καθαρό περιβάλλον εργασίας σε σύγκριση με το Lightroom και όλα είναι διατεταγμένα με πολύ εύκολο στην κατανόηση τρόπο.

Οι δυνατότητες επεξεργασίας αυτής της δωρεάν εφαρμογής τροφοδοτούνται από AI και διαθέτουν επιλογές όπως ομαδική επεξεργασία, προσαρμογές κατακόρυφου τρόπου λειτουργίας, πλαίσιο με επίγνωση περιεχομένου κ.λπ.

Επιτρέπεται επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας προεπιλογές, κάτι που είναι ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό εάν είστε πολύ συγκεκριμένοι για το τι σας αρέσει.

RAW+

Μια πολύ μινιμαλιστική εφαρμογή κάμερας που ωθεί την κάμερα του iPhone σας να παράγει φωτογραφίες που μοιάζουν με DSLR, το RAW+ πρέπει να βρίσκεται στη λίστα σας εάν είστε επαγγελματίας φωτογράφος ή σκοπεύετε να γίνετε.

Αυτή η δωρεάν εφαρμογή υποστηρίζει μορφές RAW και ProRAW και έχει μερικά φανταστικά χαρακτηριστικά, όπως:

 • Κλείστρο στην οθόνη και χειριστήρια ISO
 • Μη αυτόματες ρυθμίσεις έκθεσης
 • Λήψη σε JPG (προαιρετικό)
 • 8 διαφορετικές προεπιλογές ισορροπίας λευκού
 • Επικαλύψεις καννάβου και επιπέδου

Μπορείτε να αλλάξετε κάθε ρύθμιση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας απευθείας από το μενού ρυθμίσεων.

Focos

Με μεγάλο διάφραγμα και πραγματικό εφέ bokeh, το Focos είναι μια άλλη εξαιρετική δωρεάν εφαρμογή κάμερας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο iPhone σας. Οι δυνατότητες λήψης και επεξεργασίας αυτής της εφαρμογής είναι σχεδόν ατελείωτες, ενώ παραμένουν διαισθητικές και εύχρηστες.

  Πώς να αφαιρέσετε φωνητικά από οποιοδήποτε τραγούδι χρησιμοποιώντας το LALAL.AI;

Μερικά από τα πολλά χαρακτηριστικά του Focos περιλαμβάνουν:

 • Προσθέστε πολλαπλά φώτα στον τρισδιάστατο χώρο
 • Αυτόματος υπολογισμός του βάθους πεδίου με AI
 • Εισαγάγετε υπάρχουσες φωτογραφίες και προσαρμόστε τα εφέ bokeh σε αυτές
 • Χρησιμοποιήστε την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) για να ελέγξετε την εικόνα πορτρέτου στον πραγματικό κόσμο

Οι πρόσθετες λειτουργίες είναι πιο ισχυρές, όπως η δυνατότητα ακριβούς επιδιόρθωσης του χάρτη βάθους σε ένα iPad χρησιμοποιώντας ένα Apple Pencil.

FiLMiC Firstlight

Από τους κατασκευαστές της απίστευτης βιντεοκάμερας FiLMiC pro cinema, το FiLMiC Firstlight προσφέρει μια προηγμένη εμπειρία κάμερας στο μπροστινό μέρος που είναι απίστευτη στο μάτι. Αυτό κατέστη δυνατό με το συνδυασμό προσαρμοστικών κόκκων φιλμ, προσαρμοσμένων προσομοιώσεων φιλμ και ζωντανών αναλυτικών στοιχείων.

Αυτή η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί μόνο για σοβαρούς φωτογράφους, επομένως οι δυνατότητες μπορεί να μην είναι τόσο απλές για άτομα που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την επαγγελματική φωτογραφία.

Έχει ένα σωρό δροσερά χαρακτηριστικά που είναι δύσκολο να αγνοήσετε, όπως:

 • Χειροκίνητη έκθεση
 • Προτεραιότητα κλείστρου και ISO
 • Ιστογράμματα
 • Γραμμές πλέγματος

Ένα πολύ εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Firstlight είναι ότι χρησιμοποιεί τη λειτουργία προσαρμογής ISO αντί για τη σύνθεση απαλού φωτός για να διασφαλίσει ότι οι φωτογραφίες εμφανίζονται πολύ καλύτερες μετατρέποντας τον ψηφιακό θόρυβο σε κόκκους μεταβλητής πυκνότητας.

ProCamera

Έχετε υψηλό βαθμό χειροκίνητου ελέγχου σε διαφορετικές ρυθμίσεις με την ProCamera. Αυτή η εφαρμογή είναι εξαιρετική για οποιονδήποτε έχει συνδυασμένο ενδιαφέρον για φωτογραφία + μοντάζ, επειδή κάνει καλά και τις δύο εργασίες.

Διαθέτει μια ολόκληρη σουίτα επεξεργασίας που υποστηρίζει και τη λειτουργία πορτρέτου και για τη λήψη, υποστηρίζει το ProRAW για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το ProCamera ενσωματώνεται με το Adobe, το οποίο σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες απευθείας στο χώρο αποθήκευσης του CreatiArtist.

Mark II Artist’s Viewfinder

Το σκόπευτρο Mark II Artist’s Viewfinder είναι ένα εξαιρετικό αξεσουάρ κάμερας που σας επιτρέπει να οπτικοποιήσετε τι θα τραβήξετε χωρίς να ρυθμίσετε την κάμερα.

Είναι ένα εργαλείο φωτογραφίας που λειτουργεί ως εξομοιωτής σκοπεύτρου για να βοηθά τους βιντεογράφους και τους κινηματογραφιστές με διάφορα πράγματα, όπως η προ-οπτική απεικόνιση λήψεων, το καδράρισμα με ακρίβεια και ο εντοπισμός τοποθεσιών 📍 απρόσκοπτα.

Διαθέτει μια καταπληκτική συλλογή από εικονικές κάμερες και φακούς που μπορείτε να επιλέξετε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η εφαρμογή θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα εάν το iPhone σας υποστηρίζει τόσο τυπικούς όσο και εξαιρετικά ευρείς φακούς.

Κάμερα αργού κλείστρου

Η κάμερα αργού κλείστρου εκπληρώνει τον σκοπό της λήψης φωτογραφιών που λαμβάνονται σε λειτουργία αργού κλείστρου και ήταν πάντα ένα εξαιρετικό τέχνασμα φωτογραφίας. Αυτή η εφαρμογή σας διευκολύνει να το κάνετε από το τηλέφωνό σας και μπορείτε να το βελτιώσετε περαιτέρω επεξεργάζοντάς το και προσθέτοντας μοναδικά εφέ.

  Πώς να δημιουργήσετε εικόνες ανατροπής για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σελίδες προϊόντων

Το θάμπωμα κίνησης, το ίχνος φωτός και ο χαμηλός φωτισμός είναι τρεις κύριες δυνατότητες μιας DSLR και μαντέψτε τι; Αυτή η εφαρμογή έχει και τα τρία. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε από το iPhone σας.

Μεταξύ πολλών άλλων λειτουργιών, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ένα χρονοδιακόπτη και να συγχρονίσετε την εφαρμογή με το Apple Watch σας.

Η Εφημερίς του Φωτογράφου

Όπως το Σκόπευτρο του Mark II Artist, το έργο του The Photographer’s Ephemeris είναι παρόμοιο. Σας βοηθά να σχεδιάσετε καλύτερα την επόμενη λήψη σας δείχνοντάς σας με ακρίβεια από πού θα προέρχεται η φυσική πηγή φωτός, πώς να ευθυγραμμίσετε τις λήψεις σας, τις καλύτερες τοποθεσίες κ.λπ.

Αυτή η εφαρμογή κάμερας είναι ένας υπολογιστής με επίκεντρο τον ήλιο, τη σελήνη και τον γαλαξία που λειτουργεί για οποιαδήποτε γεωγραφική τοποθεσία στη Γη.

Το γεγονός ότι είναι γεμάτο με τόσες πολλές δυνατότητες καθιστά λίγο δύσκολο να αναφέρουμε τα πάντα εδώ, αλλά εδώ είναι μερικές από τις εξαιρετικές δυνατότητες αυτής της εφαρμογής:

 • Το μήκος της σκιάς εμφανίζεται σε κλίμακα
 • Χρυσή ώρα ώρα και τοποθεσία
 • Επικάλυψη φωτορύπανσης
 • Υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας
 • Φάση της Σελήνης και το ποσοστό φωτισμού της
 • Αριθμός ουράνιων γεγονότων που πρέπει να γνωρίζετε

Επίσης, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι χαρτών εκτός σύνδεσης 🗺️ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να έχετε πρόσβαση στη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.

Obscura 3

Μια εφαρμογή κάμερας με απίστευτη σχεδίαση και διαισθητικά χειριστήρια, το Obscura 3 είναι η καλύτερη έκδοση των προηγούμενων κυκλοφοριών του και αυτή καλύπτει πολλούς λόγους.

Διαθέτει πέντε λειτουργίες κάμερας που μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις απαιτήσεις σας. Αυτά είναι:

 • Φωτογραφία: Για γρήγορες λήψεις όταν θέλετε
 • Pro Photo: Για όταν χρειάζεστε επιπλέον χειριστήρια για προσαρμογή ανάλογα με το περιβάλλον
 • Βάθος: Κατάλληλο για πορτρέτα
 • Ζωντανή φωτογραφία: Όταν θέλετε να αφαιρέσετε τις φωτογραφίες και να τραβήξετε ζωντανές φωτογραφίες
 • Βίντεο: Ιδανικό για βιντεοσκόπηση με επαγγελματικά χειριστήρια

Το Obscura 3 σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την έκθεση, να αλλάξετε τη λειτουργία εστίασης, να προσθέσετε ισορροπία λευκού και να επιλέξετε ταχύτητα κλείστρου. Υποστηρίζει πολλές μορφές φωτογραφιών και βίντεο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προεπιλογές/φίλτρα κατά την επεξεργασία.

συμπέρασμα

Ως πελάτης του iPhone, είναι ιδανικό εάν μπορείτε να δοκιμάσετε την πραγματική δύναμη των δυνατοτήτων και των λειτουργιών της εφαρμογής που αναφέρονται παραπάνω στο τηλέφωνό σας για να λάβετε φωτογραφίες και βίντεο καλής ποιότητας.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τις φωτογραφίες σας όταν έχετε πολλές από αυτές.