13 καλύτερα εργαλεία αφαίρεσης φόντου βίντεο για άψογο υλικό

Δεν είστε ευχαριστημένοι με το φόντο του βίντεο που μόλις καταγράψατε μετά από πολύωρη προσπάθεια; Χρησιμοποιήστε εφαρμογές αφαίρεσης φόντου βίντεο για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Αυτή είναι μια εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη ζήτηση για περιεχόμενο βίντεο. Το 2023, οι άνθρωποι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 17 ώρες περιεχομένου βίντεο την εβδομάδα. Καθώς το εύρος της προσοχής των ανθρώπων μειώνεται, πρέπει να μοιράζεστε βίντεο που μπορούν να τραβήξουν αμέσως την προσοχή του κοινού σας.

Επίσης, τα βίντεο πρέπει να είναι εξαιρετικά για να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν viral. Δεν χρειάζεται πάντα να εγγράφετε τα βίντεό σας με φόντο πράσινης οθόνης. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαθέσιμα εργαλεία για να αφαιρέσετε το φόντο ενός βίντεο.

Τι είναι το Video Background Remover;

Είναι ένα λογισμικό ή εργαλείο που αφαιρεί το φόντο ενός βίντεο. Η λειτουργία του είναι να αναγνωρίζει το θέμα ενός βίντεο και να σκουπίζει το φόντο του. Μερικές φορές, το εργαλείο αφαίρεσης φόντου βίντεο μπορεί επίσης να αφαιρέσει ανεπιθύμητα άτομα, ζώα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο από το βίντεο.

Ορισμένα εργαλεία αφαίρεσης BG που τροφοδοτούνται με AI μπορούν αυτόματα να ανιχνεύσουν και να αφαιρέσουν το φόντο. Ωστόσο, άλλες εφαρμογές χρειάζονται να επιλέξετε χειροκίνητα τα pixel ή τα χρώματα για να κρύψετε το θέμα.

Οφέλη από τη χρήση του εργαλείου αφαίρεσης φόντου βίντεο

  • Όταν έχετε μαζί σας ένα εργαλείο αφαίρεσης φόντου βίντεο, δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη μπροστά από μια πράσινη οθόνη.
  • Σας προσφέρει την ελευθερία να εγγράψετε το βίντεο οπουδήποτε και να αφαιρέσετε όλα τα ανεπιθύμητα αντικείμενα από αυτό.
  • Το εργαλείο δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς περιεχομένου να γίνουν δημιουργικοί με βίντεο, επιτρέποντάς τους να προσθέτουν φόντο της επιλογής τους.
  • Σας βοηθά να μειώσετε το κόστος παραγωγής της εγκατάστασης στούντιο και της πρόσληψης συνεργείου και εξοπλισμού.
  • Η εφαρμογή είναι επίσης χρήσιμη για την επαναχρησιμοποίηση του ίδιου βίντεο κλιπ χρησιμοποιώντας διαφορετικά φόντο.

Εάν ενδιαφέρεστε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό, εδώ είναι μια λίστα εργαλείων αφαίρεσης φόντου βίντεο με εξαιρετικές δυνατότητες:

Καταργήστε την οθόνη

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε πολύπλοκες τεχνικές όπως η πράσινη οθόνη και το chroma keying, είναι καιρός να μεταβείτε στο Unscreen. Τώρα, μπορείτε να εγγράψετε τα βίντεό σας οπουδήποτε και να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να απαλλαγείτε αυτόματα από το φόντο.

  Αξίζουν οι οθόνες 4K για γενική χρήση υπολογιστή;

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε pixel ή χρώματα, καθώς το Unscreen μπορεί να αναλύσει ολόκληρο το βίντεο για να αφαιρέσει το φόντο. Μπορείτε είτε να ανεβάσετε το βίντεο από τον υπολογιστή σας είτε να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL του βίντεο. Το διαδικτυακό εργαλείο υποστηρίζει μορφές αρχείων MP4, WEBM, OGG, OGV, MOV και GIF.

Filmora

Το Filmora διαθέτει τεχνολογία AI Smart Cutout που σας επιτρέπει να επιλέξετε και να αφαιρέσετε το φόντο ενός βίντεο κλιπ. Είτε πρόκειται για άτομο, αντικείμενο, εικονίδιο ή εμπόρευμα, αυτό το εργαλείο μπορεί να το αφαιρέσει με υψηλή ακρίβεια.

Εάν θέλετε περισσότερη ακρίβεια, μπορείτε να βελτιώσετε χειροκίνητα την αποκοπή καρέ προς καρέ. Η προηγμένη λειτουργία του Filmora μπορεί επίσης να προσαρμόσει την κατεύθυνση παρακολούθησης. Προσφέρει τέσσερις λειτουργίες προεπισκόπησης για να ελέγξετε εάν οι επιλεγμένες περιοχές χρειάζονται περισσότερη τροποποίηση.

Διάδρομος αεροδρομίου

Είτε είστε σκηνοθέτης είτε είστε επηρεαστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τα δημιουργικά εργαλεία του Runway, όπως η αφαίρεση του φόντου. Μπορείτε να σύρετε το αρχείο βίντεο στη διεπαφή λογισμικού ή να το ανεβάσετε από την τοποθεσία του τοπικού σας συστήματος. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε λειτουργίες μάσκας και πανοραμικής λήψης για αφαίρεση φόντου.

Εκτός από τις επιλογές zoom-in, zoom-out, undo και redo, το λογισμικό υποστηρίζει την κοινή χρήση του αρχείου με τους συνεργάτες σας. Το Runway προσφέρει επίσης άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με το φόντο, όπως το θάμπωμα του φόντου, την αντικατάσταση του φόντου και την προσθήκη πράσινου φόντου.

VEED

Με το VEED, χρειάζεται μόνο ένα κλικ για να αφαιρέσετε το φόντο του βίντεό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα και την εικόνα που προτιμάτε ως φόντο. Εκτός από τη δημιουργία εικονικού φόντου, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ένα άλλο βίντεο ως φόντο του κλιπ σας.

Το VEED προσφέρει επίσης μια δυνατότητα εγγραφής κάμερας web που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εγγραφή βίντεο πράσινης οθόνης από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε κινούμενα σχέδια και εφέ στο βίντεό σας χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

Depositphotos

Το $ χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που λειτουργεί με AI για να απαλλαγεί από τα υπόβαθρα. Λειτουργεί σε κάθε τύπο βίντεο για την επιτυχή κατάργηση ανθρώπων, ζώων, αντικειμένων και γραφικών. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα τόσο για προσωπικούς όσο και για εμπορικούς σκοπούς.

  Πώς να βρείτε περιεχόμενο που προστέθηκε πρόσφατα στο Netflix

Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο υποστηρίζει βίντεο μεγέθους 2 GB και διάρκειας 60 δευτερολέπτων. Εξοικονομεί όχι μόνο τα χρήματά σας αλλά και τον πολύτιμο χρόνο σας παραδίδοντας ένα βίντεο με διάφανο φόντο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το Media.io σάς επιτρέπει να απομονώνετε άτομα από το φόντο των βίντεο στα οποία βρίσκονται. Αυτό το εργαλείο διευκολύνει τη διαδικασία τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους χρήστες. Δεν χρειάζεται καν να κατεβάσετε κάποιο λογισμικό, καθώς είναι μια εφαρμογή που βασίζεται στο web.

Ενώ η αφαίρεση του BG είναι μόνο θέμα μερικών κλικ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ποιότητα του βίντεο ακόμα και μετά την επεξεργασία. Η πλατφόρμα είναι απαλλαγμένη από διαφημίσεις και ανεπιθύμητα μηνύματα και επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Keevi

Το Keevi σάς βοηθά να κάνετε μια μόνιμη εντύπωση στο κοινό σας αφαιρώντας το θαμπό BG από τα βίντεό σας. Επιτρέποντάς σας να αλλάξετε το φόντο του βίντεο, κάνει τα βίντεο μοναδικά και επαγγελματικά.

Αντικαθιστώντας τους περισπασμούς του βίντεό σας με σημαντικά στοιχεία, ο Keevi σάς επιτρέπει να τονίσετε το μήνυμά σας. Υπάρχουν επίσης επιλογές για να προσθέσετε οπτικά εφέ και να χρησιμοποιήσετε φίλτρα για να δημιουργήσετε ένα τέλειο περιβάλλον σύμφωνα με το θέμα του βίντεό σας.

Το λογισμικό υποστηρίζει μια σειρά από μορφές αρχείων, όπως MP4, MOV, AVI, WEBM και FLV. Μετά την αφαίρεση του BG, το βίντεο μπορεί να κοινοποιηθεί απευθείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να ληφθεί στο τοπικό σύστημα.

Canva Pro

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το Canva Pro, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγγραφή βίντεο μπροστά στην πράσινη οθόνη. Αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από το φόντο οποιουδήποτε βίντεο με ένα κλικ. Εγγυάται επίσης αποτελέσματα υψηλής ποιότητας χωρίς χειροκίνητη προσπάθεια.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε αυτό το λογισμικό για πρώτη φορά, αυτό το εργαλείο σάς δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε εύκολα το φόντο για να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό βίντεο. Μπορείτε είτε να εργαστείτε με τον κενό καμβά είτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα χιλιάδες πρότυπα βίντεο του Canva.

AVCLabs

Το AVCLabs προσφέρει μια σειρά από εργαλεία που τροφοδοτούνται με AI, συμπεριλαμβανομένου ενός για την αφαίρεση φόντου βίντεο. Σας εξοικονομεί από τη λήψη οποιασδήποτε βαριάς εφαρμογής στον υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε ολόκληρη τη διαδικασία αφαίρεσης στον Ιστό.

Μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο κλιπ σε μορφές MP4, WEBM, MOV και OGG και η τεχνολογία AI αυτής της πλατφόρμας θα ανιχνεύσει αυτόματα το φόντο για να το αφαιρέσει με ακρίβεια.

  Πώς να συγχρονίσετε την αναπαραγωγή βίντεο στο Netflix όταν παρακολουθείτε με φίλους

Vakago

Η Vakago προσφέρει μια επέκταση αφαίρεσης φόντου βίντεο AI για το Adobe Premiere Pro. Χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να ανιχνεύει αυτόματα άτομα σε ένα βίντεο και να τα καλύπτει. Η επέκταση χρησιμοποιεί επίσης τεχνητά νευρωνικά δίκτυα για να αναλύσει το βίντεό σας και να αλλάξει το φόντο του με ένα κλικ.

Καθώς επεξεργάζεστε ένα βίντεο στο Adobe Premier Pro, αυτή η επέκταση θα σας επιτρέψει επίσης να θολώσετε το φόντο και να τονίσετε το προσκήνιο.

Wideo

Το Wideo είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για την αφαίρεση φόντου από βίντεο που συνοδεύεται από ελάχιστη διεπαφή. Χρειάζεται μόνο ένα κλικ για να ανεβάσετε το βίντεο σε αυτό το λογισμικό. Σας επιτρέπει να ανεβάζετε βίντεο με μορφές MP4, MOV, WEBM, M4V και 3gp.

Μετά την αφαίρεση, μπορείτε ακόμη και να ελέγξετε την προεπισκόπηση για να δείτε πώς λειτουργούσε το εργαλείο. Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο σε μορφή MP4 στον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιήσετε όπου θέλετε.

Cutout.Pro

Το Cutout.Pro είναι ένα 100% αυτόματο διαδικτυακό εργαλείο για την αφαίρεση φόντου βίντεο με ένα κλικ. Μπορείτε να ανεβάσετε απρόσκοπτα οποιοδήποτε βίντεο από τον υπολογιστή σας σε αυτήν την πλατφόρμα και να αφαιρέσετε φόντο βίντεο πραγματικών σκηνών. Μετά την επεξεργασία, μπορείτε να δείτε μια δωρεάν προεπισκόπηση πέντε δευτερολέπτων σε ανάλυση 360p.

Στο Cutout.Pro, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία MP4, WEBM, MOV και GIF με μέγεθος αρχείου 2 GB. Επίσης, υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση βίντεο 4K. Μπορείτε να μοιραστείτε αμέσως τα επεξεργασμένα βίντεο στο YouTube, το TikTok και το Vimeo.

Επεξεργασία-Βίντεο-Διαδικτυακό

Το Edit-Videos-Online είναι μια άλλη πλατφόρμα που βασίζεται στον ιστό όπου μπορείτε να αφαιρέσετε το τρέχον φόντο ενός βίντεο. Ακόμα κι αν το βίντεο δεν έχει πράσινη οθόνη, το λογισμικό AI μπορεί να εντοπίσει το φόντο και να το αφαιρέσει.

Για μεταφόρτωση βίντεο, υποστηρίζει MP4, AVI, MOV, WMV και FLV. Μετά την αφαίρεση, σας επιτρέπει να επιλέξετε τη μορφή και την ανάλυση προορισμού για την εξαγωγή του αρχείου βίντεο.

Τυλίγοντας

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο λόγος πίσω από τη δημιουργία ενός βίντεο, θέλετε να φαίνεται ελκυστικό και εντυπωσιακό. Ένα ακατάστατο ή ενοχλητικό φόντο βίντεο είναι αρκετό για να καταστρέψει τις προσπάθειές σας.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία αφαίρεσης φόντου βίντεο, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από το υπάρχον φόντο και να προσθέσετε ένα νέο στο βίντεό σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε σχετικά με τα εργαλεία περικοπής βίντεο και τους επεξεργαστές βίντεο ανοιχτού κώδικα.