13 Καλοί πόροι για να μάθετε SQL και NoSQL

Η SQL και η NoSQL έχουν ζήτηση και η εκμάθηση αυτών των τεχνολογικών δεξιοτήτων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας κάποιου.

Αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες για προγραμματιστές, επιστήμονες δεδομένων, επιχειρησιακούς αναλυτές ή οποιονδήποτε εργάζεται σε συναφείς τομείς με δεδομένα.

Και όπως ίσως γνωρίζετε, το να ακολουθείτε την τάση και να αναβαθμίζετε τις δεξιότητές σας βοηθάει μακροπρόθεσμα, εκτός από την προσθήκη περισσότερων δεξιοτήτων στο βιογραφικό σας.

Σύμφωνα με α ScaleGrid αναφορά, η SQL εξακολουθεί να είναι σε υψηλή ζήτηση, με το 60% όλων των βάσεων δεδομένων να χρησιμοποιείται παρά τις δημοφιλείς προσφορές άλλων βάσεων δεδομένων. Και η MySQL είναι η πιο δημοφιλής από όλες, με 39,52% ζήτηση.

Ξέρετε όμως τι είναι το SQL και το NoSQL;

Εάν η απάντησή σας είναι αρνητική, ας δούμε γρήγορα αυτές τις τεχνικές δεξιότητες πριν ανακαλύψουμε χρήσιμους πόρους εκμάθησης.

Τι είναι η SQL;

Πριν προχωρήσουμε με την SQL, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε λίγα πράγματα για τις βάσεις δεδομένων.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας εταιρείας είναι τα δεδομένα. Και για να το αποθηκεύσετε και να το οργανώσετε αποτελεσματικά, χρειάζεστε μια αποτελεσματική βάση δεδομένων. Μια βάση δεδομένων που μπορεί να εκτελέσει αποθήκευση δεδομένων, χειρισμό, ανάλυση και πολλά άλλα.

Η δομημένη γλώσσα ερωτημάτων (SQL) είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την αλληλεπίδραση με μια σχεσιακή βάση δεδομένων που βασίζεται σε πίνακα. Με απλά λόγια, αυτός ο τύπος βάσης δεδομένων είναι γνωστός ως βάση δεδομένων SQL. Η χρήση προγραμματισμού SQL διευκολύνει την αναζήτηση, την εισαγωγή, τη διαγραφή ή την ενημέρωση δεδομένων σε μια βάση δεδομένων.

Η SQL είναι μια ευέλικτη και ισχυρή γλώσσα που απαιτεί από εσάς να ορίσετε τα δομικά σχήματα, ώστε τα δεδομένα μας να μπορούν να οργανωθούν ανάλογα.

Παραδείγματα ορισμένων βάσεων δεδομένων SQL: MySQL, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, Oracle, κ.λπ. Περισσότερες βάσεις δεδομένων ανοιχτού κώδικα αναφέρονται εδώ.

Βασικά χαρακτηριστικά της βάσης δεδομένων SQL:

  • Εξαιρετικά ευέλικτο που μπορείτε να εφαρμόσετε σε μεγάλο αριθμό μοντέλων δεδομένων, καθιστώντας το κατάλληλο για εφαρμογές όλων των τύπων
  • Η βάση δεδομένων SQL μπορεί να κλιμακωθεί κατακόρυφα αυξάνοντας τη μνήμη RAM, SSD ή CPU και αρκετά ισχυρή ώστε να αντέχει περισσότερο φορτίο
  • Τεράστια συλλογή λειτουργιών και εργαλείων για την αύξηση της ισχύος και της χρηστικότητάς του
  • Τεράστια κοινότητα με εξαιρετική υποστήριξη και τεκμηρίωση

Τι είναι το NoSQL;

Μια βάση δεδομένων NoSQL είναι μη σχεσιακή, με τα δεδομένα της να είναι οργανωμένα σε μια δομή χωρίς πίνακα. Κυρίως, τα δεδομένα εδώ δεν αποτελούνται από ένα σχήμα. Αντίθετα, έχει ένα κλειδί-τιμή και βασίζεται σε έγγραφα.

Μερικά παραδείγματα βάσεων δεδομένων NoSQL: MongoDB, Redis, DynamoDB, RavenDB, κ.λπ.

Βασικά χαρακτηριστικά των βάσεων δεδομένων NoSQL:

  • Καθώς δεν υπάρχει προκαθορισμένο σχήμα, τα δεδομένα μπορούν να οργανωθούν και να αποθηκευτούν με καλύτερη ευελιξία. Είναι χρήσιμο να ευθυγραμμίσετε τη δομή δεδομένων με βάση τον τύπο της εφαρμογής που θέλετε να αναπτύξετε.
  • Το NoSQL είναι επίσης επεκτάσιμο, αλλά οριζόντια. Σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε έναν πιο σημαντικό αριθμό διακομιστών στη βάση δεδομένων. Είναι ευεργετικό για πιο ισχυρές και πιο εκτεταμένες εφαρμογές.

Ελέγξτε τη διαφορά μεταξύ SQL και NoSQL.

Γιατί να μάθετε SQL και NoSQL;

Καθώς τα δεδομένα οδηγούν τον σημερινό κόσμο, οι άνθρωποι αναζητούν και χρησιμοποιούν δεδομένα για να αποκτήσουν πληροφορίες και να δημιουργήσουν ενημερωμένη επιχειρηματική στρατηγική, λειτουργίες, μάρκετινγκ και πολλά άλλα.

Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τεράστιες σχεσιακές βάσεις δεδομένων που απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να έχουν μια βασική κατανόηση των βάσεων δεδομένων και την SQL ως μία από τις τεχνικές δεξιότητες.

Κατά μέσο όρο, οι προγραμματιστές SQL λαμβάνουν μισθό περίπου $70k-$90ka ετησίως στις ΗΠΑ.

Εξετάζοντας τις υψηλές απαιτήσεις, είναι λογικό να μαθαίνουμε SQL και NoSQL για καλύτερες προοπτικές σταδιοδρομίας. Και για να αποκτήσετε τις δεξιότητες, ας δούμε μερικούς από τους πόρους που μπορείτε να αξιοποιήσετε και να πιστοποιηθείτε.

SQL Bootcamp

Το Udemy σάς βοηθά να μάθετε SQL προσφέροντας αυτό το πρόγραμμα – “Το πλήρες SQL Bootcamp.» Το μάθημα θα σας διδάξει πώς να χρησιμοποιείτε την SQL για να δημιουργήσετε ένα ερώτημα βάσης δεδομένων και να πραγματοποιήσετε ανάλυση δεδομένων.

Θα μάθετε πώς να εκτελείτε GROUP χρησιμοποιώντας δηλώσεις και αναπαράγοντας αναφορές ερωτημάτων και πραγματικές καταστάσεις. Μπορείτε να γράψετε και να διαβάσετε ένα σύνθετο ερώτημα σε μια βάση δεδομένων μέσω της PostgreSQL. Οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν σε αυτό το μάθημα ισχύουν για άλλες βάσεις δεδομένων SQL, συμπεριλαμβανομένων των MySQL, Amazon Redshift, Microsoft SQL Server, Oracle κ.λπ.

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει τεστ και προκλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια που σας βοηθούν να βελτιώσετε τις γνώσεις σας. Το αναλυτικό πρόγραμμα καλύπτει βασικά στοιχεία σύνταξης SQL, εκτελώντας εξελιγμένα ερωτήματα χρησιμοποιώντας συμβολοσειρές και τελεστές σύγκρισης. Σας κάνουν να κατανοήσετε πώς να χρησιμοποιήσετε την Python και να προωθήσετε τις δεξιότητές σας στην SQL.

  11 Αναλυτής καταγραφής που βασίζεται σε νέφος για λειτουργικές πληροφορίες πληροφορικής

Θα μάθετε επίσης κοινές εντολές όπως το SQL JOIN, θα δημιουργήσετε βάσεις δεδομένων και πίνακες χρησιμοποιώντας περιορισμούς στις καταχωρίσεις δεδομένων. Θα σας διδάσκουν να δημιουργείτε βάσεις δεδομένων και να τις επαναφέρετε από τη στιγμή που ξεκινάτε το μάθημα χωρίς να παρακολουθείτε κάποιον άλλο να κωδικοποιεί για εσάς.

Προς το τέλος αυτού του μαθήματος, θα νιώσετε άνετα να συμπεριλάβετε SQL και PostgreSQL στο βιογραφικό σας για να αποκτήσετε καλύτερες ευκαιρίες. Δεν απαιτούνται προηγούμενες τεχνικές δεξιότητες ή εμπειρία για την εκμάθηση αυτού του μαθήματος. Υποστηρίζει 8 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, και έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Υπάρχουν περισσότερα Μαθήματα SQL μπορείτε να εξερευνήσετε από το Udemy.

Datacamp

Μάθετε τις βασικές αρχές των πινάκων ερωτημάτων χρησιμοποιώντας σχεσιακές βάσεις δεδομένων όπως SQL Server, MySQL και PostgreSQL παρακολουθώντας ένα μάθημα από Datacamp. Πρόκειται για ένα μάθημα διάρκειας 4 ωρών και περιλαμβάνει 1 βίντεο και 41 ασκήσεις.

Για να σας βοηθήσει να γίνετε αποτελεσματικός επιστήμονας δεδομένων, αναλυτής ή σχετικός επαγγελματίας, το Datacamp σάς διδάσκει πώς να εξάγετε και να οργανώνετε δεδομένα χρησιμοποιώντας SQL. Το μάθημα σας εξοικειώνει με τη σύνταξη SQL που μοιράζονται πολλές βάσεις δεδομένων, όπως η Oracle, η MySQL και άλλα.

Θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εργαστείτε αποτελεσματικά με τις σύγχρονες βάσεις δεδομένων. Το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος καλύπτει μια σύντομη εισαγωγή στις σχεσιακές βάσεις δεδομένων, τη δομή τους και τον τρόπο επικοινωνίας μαζί τους μέσω της γλώσσας της βάσης δεδομένων.

Θα μάθετε να αναλύετε δεδομένα χρησιμοποιώντας κοινές εντολές SQL και στη συνέχεια να επιλέγετε στήλες και να τις συνοψίζετε από πίνακες. Στη συνέχεια, θα μάθετε να φιλτράρετε σειρές σε έναν πίνακα που ικανοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια. Θα καταλάβετε να χρησιμοποιείτε κοινούς τελεστές σύγκρισης, μοτίβα αντιστοίχισης κειμένου, να συνδυάζετε διαφορετικά κριτήρια και πολλά άλλα.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε συγκεντρωτικές συναρτήσεις για σύνοψη δεδομένων και λαμβάνετε ισχυρές πληροφορίες. Θα σας διδάξουν αριθμητική SQL, ψευδώνυμα και πώς να τα χρησιμοποιείτε για να έχετε πιο ευανάγνωστα αποτελέσματα. Θα κατανοήσετε την ομαδοποίηση και την ταξινόμηση των αποτελεσμάτων σας κατά πρακτική, μεμονωμένες και πολλαπλές στήλες.

CodeAcademy

Master SQL με CodeAcademy συμμετέχοντας σε 1 εκατομμύριο+ φοιτητές που έχουν ήδη παρακολουθήσει αυτό το μάθημα. Θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να αλληλεπιδράτε με σχεσιακές βάσεις δεδομένων χρησιμοποιώντας SQL. Θα μάθετε πώς να χειρίζεστε δεδομένα με SQL δημιουργώντας, αποκτώντας πρόσβαση και ενημερώνοντας όλα τα δεδομένα σε μια βάση δεδομένων.

Έπειτα έρχεται το μέρος όπου σας διδάσκουν πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα, το SQLite και περιλαμβάνουν ένα κουίζ για να αξιολογήσετε τις γνώσεις σας. Στο επόμενο μέρος του μαθήματος, θα μάθετε να εκτελείτε σύνθετα ερωτήματα μέσω βασικών λειτουργιών ερωτημάτων και λέξεων-κλειδιών.

Περιλαμβάνει επίσης ένα κουίζ για ερωτήματα που ακολουθείται από ένα έργο στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Μάθετε ισχυρές αθροιστικές συναρτήσεις για να εκτελείτε εύκολα σύνθετες λειτουργίες και αναλάβετε ένα κουίζ. Περιλαμβάνει 2 έργα με θέμα «Τάσεις στις νεοσύστατες επιχειρήσεις» και «Πώς να χακάρετε τα νέα των Hacker».

Διευρύνετε τις γνώσεις σας και δημιουργήστε ερωτήματα που αλληλεπιδρούν με πολλούς πίνακες. Αυτό το μέρος περιλαμβάνει επίσης ένα κουίζ και ένα έργο σχετικά με τα “Δεδομένα ταξιδιού Lyft”. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να μάθετε το μάθημα, το οποίο διαρκεί περίπου 8 ώρες για να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση.

SQLBolt

SQLBolt προσφέρει μια σειρά από μαθήματα μαζί με ασκήσεις για να σας βοηθήσει να μάθετε SQL με ευκολία. Τα μαθήματα ξεκινούν με μια εισαγωγή στο ερώτημα SQL και στα διάφορα μέρη του. Στη συνέχεια, θα σας διδάξουν πώς μπορείτε να αλλάξετε ένα σχήμα ή έναν πίνακα.

Θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο πίνακα από την αρχή με διαδραστικά μαθήματα που εξηγούνται στην ευκολότερη γλώσσα. Με κάθε προοδευτικό μάθημα, θα εξοικειωθείτε με διαφορετικές έννοιες που ακολουθούνται από διαδραστικές ασκήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου.

Μπορείτε να συνεχίσετε τη μάθηση με τον δικό σας ρυθμό και να πειραματιστείτε με ιδέες και ασκήσεις χωρίς καμία ανησυχία. Σε περίπτωση που έχετε ήδη κάποια γνώση της SQL, μπορείτε να την παραλείψετε και να προχωρήσετε μέσω συνδέσμων που μπορείτε να βρείτε στο ταμπλό, αλλά σας συμβουλεύουν να τους διαβάσετε αμέσως. Στο τέλος αυτού του μαθήματος, θα αποκτήσετε ισχυρά βασικά SQL και θα τα χρησιμοποιήσετε στα έργα σας.

Πιστοποίηση Oracle

Το “The Complete Oracle SQL Certification Course” είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή εκμάθησης της SQL Udemy. Θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για εργασία και να γίνετε πιστοποιημένος προγραμματιστής Oracle SQL.

Θα μάθετε πώς να προγραμματίζετε σε SQL και να επιλύετε πολλαπλά προβλήματα βάσης δεδομένων. Θα κωδικοποιήσετε με τον εκπαιδευτή για να εφαρμόσετε και να εξασκήσετε τα μαθήματά σας. Θα σας κάνουν να κατανοήσετε τη λειτουργία της βάσης δεδομένων Oracle για να αποκτήσετε τη θεμελιώδη ιδέα για αυτήν.

  Kanban εναντίον Scrum: Διαφορές

Το συνολικό περιεχόμενο του μαθήματος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που θα σας βοηθήσει να περάσετε την εξέταση Oracle 1Z0-071 Database SQL Examination.

Μπορείτε να διακόψετε το βίντεο και να ολοκληρώσετε τις ασκήσεις πριν το συνεχίσετε. Τα θέματα που καλύπτονται σε αυτό το μάθημα είναι βασικά στοιχεία πινάκων, διαφορετικών ρητρών και τελεστών όπως “where”, “select”, “AND”, “OR”, “NULL” κ.λπ.

Περιλαμβάνει επίσης ερωτήματα πίνακα, συναρτήσεις, συνδέσεις, δημιουργία πίνακα, εντολές, αντικείμενα, προβολές και πολλά άλλα. Οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει αυτό το μάθημα, το οποίο θα γίνει προγραμματιστής λογισμικού, θα κατακτήσει την SQL και θα γίνει προγραμματιστής Oracle SQL.

SQL Essential

Εκπαίδευση και πιστοποίηση SQL Essentials” είναι μια εξαιρετική επιλογή που προσφέρει η Edureka. Αυτό είναι ένα διαδικτυακό μάθημα αυτο-ρυθμισμένο για αυτοκατευθυνόμενη εκπαίδευση όπου κάθε συμμετέχων μπορεί να ξεκινήσει το μάθημα με την άνεσή του.

Η δομημένη εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης ασκήσεις ανασκόπησης που ενισχύουν τη μάθηση. Σας διδάσκουν μέσα από βίντεο, εργασίες, PPT, έργα και πρόσθετες δραστηριότητες για να ενισχύσουν τις δυνατότητες μάθησης. Θα αλληλεπιδράσετε με έναν ζωντανό ειδικό και θα ξεκαθαρίσετε τις αμφιβολίες σας σε πραγματικό χρόνο, με πρόσβαση από οπουδήποτε.

Μάθετε να γράφετε κωδικούς SQL, χρησιμοποιήστε το SQL Server Management Studio. βρείτε τον τρόπο ταξινόμησης, ανάκτησης, ομαδοποίησης, φιλτραρίσματος και υπολογισμού. και συγκεντρώνει δεδομένα από μια βάση δεδομένων. Επιπλέον, μελετήστε για την ανάκριση δεδομένων από μια σχεσιακή βάση δεδομένων και τον χειρισμό τους.

Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, μπορείτε να ορίσετε το RDBMS, τις 3 φόρμες κανονικοποίησης του, να χρησιμοποιήσετε δηλώσεις DDL και να δημιουργήσετε/διαχειριστείτε πίνακες. Εκτελέστε χειρισμό δεδομένων χρησιμοποιώντας DML, ανακτήστε δεδομένα μέσω της δήλωσης SQL Select, ταξινομήστε και περιορίστε δεδομένα, εμφανίστε δεδομένα από διαφορετικούς πίνακες και χρησιμοποιήστε ενσωματωμένες συναρτήσεις.

Αυτό το μάθημα είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους ανθρώπους σε βάσεις δεδομένων. Το μάθημα δεν απαιτεί προηγούμενες δεξιότητες ή γνώσεις σε βάσεις δεδομένων, αλλά είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα εάν έχετε κάποιες γνώσεις DBMS. Περιλαμβάνει δύο έργα – δημιουργία μιας σχεσιακής βάσης δεδομένων με πολλούς πίνακες, ασκήσεις και προβλήματα που βασίζονται σε ένα σχήμα.

Το Edureka παρέχει ισόβια πρόσβαση σε αυτό το μάθημα αφού πληρώσετε για αυτό, συμπεριλαμβανομένων βίντεο, εκπαιδευτικού περιεχομένου σε ένα LMS και ενός φόρουμ συζήτησης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος και του έργου, η Edureka προσφέρει πιστοποίηση.

Πιστοποίηση MongoDB

Η Edureka προσφέρει ένα ακόμη μάθημα – Εκπαίδευση πιστοποίησης MongoDB. Θα σας βοηθήσει να μάθετε τις δεξιότητες της βάσης δεδομένων NoSQL, του CRUD, της αρχιτεκτονικής MongoDB, του σχεδιασμού σχημάτων, της μοντελοποίησης δεδομένων, του Sharding και του ερωτήματος, της απορρόφησης και της ευρετηρίασης με μελέτες περιπτώσεων πραγματικού κόσμου.

Το μάθημα στοχεύει να σας παρουσιάσει τους ρόλους των ειδικών του MongoDB σε έναν οργανισμό, να σχεδιάσει σχήματα με προηγμένα ερωτήματα και να αντιμετωπίσει προβλήματα απόδοσης.

Θα μάθετε το πλαίσιο συγκέντρωσης στο MongoDB, τις στρατηγικές ανάκτησης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και τη διαθεσιμότητα και την επεκτασιμότητα του χρησιμοποιώντας το Sharding. Μάθετε να ρυθμίζετε ένα αναπαραγόμενο σύμπλεγμα, να διαχειρίζεστε ReplicaSets, Shards, διακομιστή διαμόρφωσης δρομολογητή ερωτημάτων, κλειδιά και διαφορετικά εργαλεία MongoDB χρήσιμα για την ανάπτυξη εφαρμογών και την ανάπτυξή τους.

Επιπλέον, σας διδάσκει πώς να ενσωματώνετε το MongoDB με το Hadoop, να διεξάγετε μετεγκατάσταση δεδομένων, να ενσωματώνετε τα Pentaho, Jaspersoft, Robomongo και να διαχειρίζεστε τις αναπτύξεις μέσω υπηρεσιών cloud MongoDB. Το μάθημα δεν έχει προαπαιτούμενα.

Αλλά αν γνωρίζετε γλώσσες προγραμματισμού όπως η Java, βασικές γνώσεις βάσης δεδομένων και δεξιότητες επεξεργασίας κειμένου όπως το πρόγραμμα επεξεργασίας VI, είναι επωφελές. Αυτό το μάθημα είναι εξαιρετικό για διαχειριστές βάσεων δεδομένων, μηχανικούς διακομιστών, μηχανικούς οπτικοποίησης δεδομένων και ανάλυσης, μηχανικούς εφαρμογών και προγραμματιστές για τεχνολογίες web, κινητά, cloud και κοινωνικές τεχνολογίες.

Τα άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε αυτό το μάθημα είναι πραγματικές μελέτες περιπτώσεων, πρακτικές εργασίες για κάθε τάξη, πρόσβαση σε περιεχόμενο διάρκειας ζωής με παρουσιάσεις, οδηγοί εγκατάστασης, ηχογραφήσεις τάξης, κουίζ και πιστοποιητικό “MongoDB Expert”.

Βασικά στοιχεία SQL

“The SQL Basics” που προσφέρεται από Whizlabs είναι εξαιρετικό για έναν αρχάριο που προσπαθεί να κατανοήσει τις βασικές καθώς και τις προηγμένες έννοιες SQL. Είναι επίσης ιδανικό για άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στην επιστήμη δεδομένων, την αρχιτεκτονική λύσεων, την ανάπτυξη εφαρμογών και τη διαχείριση βάσεων δεδομένων.

Αυτό το μάθημα σάς βοηθά να αποκτήσετε εκτενή εξειδίκευση στην SQL και σε διάφορες προσεγγίσεις και μεθόδους επικοινωνίας με βάσεις δεδομένων. Θα γράφατε και θα διαβάζατε εντολές SQL, θα αναπτύσσατε δεξιότητες αναγνώρισης SQL, διαφορετική χρηστικότητα και λειτουργικότητα για χειρισμό δεδομένων.

Αυτό το μάθημα έχει 3+ ώρες βίντεο και 7 διαλέξεις που καλύπτουν σημαντικά θέματα SQL. Αυτό το μάθημα απαιτεί προηγούμενη πρακτική εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού, βασικές γνώσεις βάσεων δεδομένων και δεξιότητα για την εγκατάσταση της βάσης δεδομένων MySQL.

  Πώς να ρυθμίσετε την εικόνα προφίλ στο ζουμ

Λάβετε πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, το οποίο ισχύει για μια ζωή. Το κόστος του μαθήματος είναι 6,86 $, συμπεριλαμβανομένης 100% άνευ όρων εγγύησης επιστροφής χρημάτων. Μπορείτε επίσης να πάτε για το ετήσιο πρόγραμμα συνδρομής με όλα τα μαθήματα Whizlabs αξίας περίπου $2500 με μόνο $99, συμπεριλαμβανομένης της premium υποστήριξης και των πρακτικών εργαστηρίων για 1 χρόνο.

Εισαγωγή MongoDB

Το Coursera προσφέρει ένα μάθημα, “Εισαγωγή στο MongoDB», που μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν και να συμμετάσχετε σε 40.000+ μαθητές.

Σας βοηθά να αξιοποιήσετε τη δύναμη του MongoDB στην ανάλυση δεδομένων και να κυριαρχήσετε στα βασικά του, το μοντέλο δεδομένων, τη συνεργασία με το CRUD API, το πλαίσιο συγκέντρωσης και τις εισαγωγές δεδομένων σε συμπλέγματα. Θα σας διδάξουν αυτά τα θέματα με τη βοήθεια μιας εφαρμογής επίδειξης για να αντιμετωπίσετε την απλότητα και την πρακτικότητα του MongoDB.

Επιπλέον, θα εργαστείτε με βασικές σειρές και εργαλεία όπως το Atlas, η πυξίδα MongoDB, η βάση δεδομένων του ως υπηρεσία, η απεικόνιση σχήματος και άλλα βοηθητικά προγράμματα γραμμής εντολών. Το μάθημα περιλαμβάνει βίντεο, αναγνώσεις και κουίζ για κάθε εβδομάδα για να παρέχει μια ολοκληρωμένη άποψη των διαφορετικών πτυχών του MongoDB.

Το μάθημα μεσαίου επιπέδου είναι 100% online και έχει μια ευέλικτη προθεσμία που μπορεί να ευθυγραμμιστεί με το πρόγραμμά σας. Χρειάζονται περίπου 17 ώρες για να ολοκληρωθεί το μάθημα και διαθέτει υπότιτλους σε 12 γλώσσες που περιλαμβάνουν αγγλικά και κύριες ευρωπαϊκές και ασιατικές γλώσσες. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, κερδίστε ένα πιστοποιητικό και μοιραστείτε το όπου θέλετε.

edX

Επιταχύνετε την καριέρα σας με ένα πρόγραμμα MicroBachelors από edX – «Εισαγωγή στις βάσεις δεδομένων». Εδώ, θα μάθετε να εφαρμόζετε ερωτήματα SQL για ανάγνωση, δημιουργία, διαγραφή και ενημέρωση βάσεων δεδομένων.

Θα μπορείτε να εφαρμόσετε τις έννοιες του περιορισμού ακεραιότητας αναφοράς και του περιορισμού ακεραιότητας οντότητας που περιλαμβάνει τον ορισμό του ξένου κλειδιού. Μάθετε να σχεδιάζετε μοντέλα δεδομένων όπως το ER για να ορίσετε δομές βάσης δεδομένων, χρησιμοποιήστε SQL για να δημιουργήσετε σχήματα βάσεων δεδομένων για σχεσιακά και εννοιολογικά μοντέλα δεδομένων.

Μπορείτε να εφαρμόσετε αποθηκευμένες λειτουργίες, ενεργοποιητές και διαδικασίες μέσω του εμπορικού RDBMS και να ορίσετε τον έλεγχο ταυτόχρονης χρήσης με τις επιπτώσεις του στα επίπεδα απομόνωσης. Το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος σας εισάγει σε ερωτήματα βάσης δεδομένων (τόσο βασικά όσο και προχωρημένα) και καλύπτει προηγμένη διαχείριση βάσεων δεδομένων.

Για να κερδίσετε το πιστοποιητικό και την πίστωση, πρέπει να ολοκληρώσετε το μάθημα και να περάσετε με τουλάχιστον το 70% του βαθμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 μαθήματα υψηλής ποιότητας με ειδικές οδηγίες, αυτοδύναμη εκπαίδευση και διαρκεί περίπου 4 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Amazon DynamoDB

Προσφέρεται από το AWS, το Coursera φέρνει ένα άλλο μάθημα για εσάς – Amazon DynamoDB που σας βοηθά να δημιουργήσετε εφαρμογές που οδηγούνται από βάσεις δεδομένων NoSQL.

Αυτό το μάθημα είναι εντελώς δωρεάν και 6.000+ άτομα έχουν ήδη λάβει μέρος. Περιλαμβάνει μια εισαγωγή στη βάση δεδομένων NoSQL μαζί με τις προκλήσεις που μπορεί να λύσει. Οι ειδικοί εκπαιδευτές τους θα σας μεταφέρουν στα βάθη των θεμάτων Amazon DynamoDB.

Αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν την ανάκτηση, τα κλειδιά διαμερισμάτων, τους καθολικούς πίνακες, τα SDK, την κρυπτογράφηση και την ασφάλεια, τις εφαρμογές χωρίς πολιτεία και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Το μάθημα περιλαμβάνει εκπαίδευση βασισμένη σε βίντεο που προσφέρουν οι ειδικοί εκπαιδευτές και επιδείκτες του AWS.

Διαθέτει επίσης πρακτικές ασκήσεις που μπορείτε να εκτελέσετε μόνοι σας μέσω του λογαριασμού σας AWS. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε, να διαχειριστείτε και να αναπτύξετε τις εφαρμογές σας που υποστηρίζονται από DynamoDB. Αυτό το μάθημα μεσαίου επιπέδου είναι 100% online με ευέλικτες προθεσμίες, 12 γλώσσες υπότιτλων είναι διαθέσιμες και διαρκεί περίπου 9 ώρες για να ολοκληρωθεί.

πόρος W3

Εάν θέλετε να μάθετε για βάσεις δεδομένων, SQL και NoSQL, ανατρέξτε στο πόρος W3. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός οδηγός που καλύπτει μια ολοκληρωμένη άποψη των σχετικών ορολογιών όπως το RDBMS, τα κατανεμημένα συστήματα και άλλα.

Αυτός ο σωστά δομημένος οδηγός έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε οι αρχάριοι να μπορούν να κατανοούν εύκολα, ενώ οι έμπειροι άνθρωποι μπορούν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν ένα ή δύο πράγματα. Ξεκινά με την ιστορία των σχεσιακών βάσεων δεδομένων, τους κανόνες ACID και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κατανεμημένων συστημάτων.

Στη συνέχεια, περιλαμβάνει την ιστορία του NoSQL, τη σημασία του, παραδείγματα, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τη διαφορά μεταξύ RDBMS και NoSQL, το θεώρημα CAP, τις κατηγορίες NoSQL, τους τύπους βάσεων δεδομένων και πολλά άλλα.

συμπέρασμα

Η SQL και η NoSQL είναι βασικές δεξιότητες για επιστήμονες δεδομένων, αναλυτές, προγραμματιστές λογισμικού κ.λπ. Επομένως, εάν θέλετε να ξεκινήσετε την καριέρα σας σε αυτούς τους τομείς, η εκμάθηση SQL και NoSQL θα ήταν χρήσιμη, τόσο από άποψη γνώσεων όσο και από πλευράς μισθού.