13 Εργαλεία για κοινή χρήση μεγάλων αρχείων στο διαδίκτυο

Έχετε αναγκαστεί ποτέ να στείλετε φυσικά το αρχείο σας σε κάποιον μέσω μιας μονάδας στυλό επειδή ο πάροχος email σας έχει όριο μεγέθους συνημμένου; Τα διαδικτυακά εργαλεία κοινής χρήσης αρχείων μπορούν να σας βοηθήσουν!

Αν και μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία μερικών MB χρησιμοποιώντας κανονικές μεθόδους όπως email, κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα όταν χρειάζεται να μοιραστείτε ένα τεράστιο αρχείο.

Κανένας ιστότοπος κοινωνικών μέσων ή υπηρεσία email δεν θα σας επιτρέψει να μοιραστείτε ιδιωτικά ένα μεγάλο αρχείο 10 GB ή μεγαλύτερο. Για το σκοπό αυτό, χρειάζεστε ένα αποκλειστικό εργαλείο που σας παίρνει το μεγάλο αρχείο και το στέλνει με ασφάλεια στον παραλήπτη.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να στέλνετε μεγάλα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων βίντεο. Τα περισσότερα από αυτά έχουν εκπληκτικά δωρεάν πακέτα όπου μπορείτε ακόμη και να στείλετε έως και 10 GB μεγάλων αρχείων δωρεάν. Μπορείτε επίσης να στείλετε αρχεία με μέγεθος μεγαλύτερο από 100 GB, αλλά αυτό συνήθως απαιτεί λογαριασμό premium.

Όποια κι αν είναι η ανάγκη σας, γνωρίζω μερικά καλά εργαλεία που μπορούν να στείλουν μεγάλα αρχεία ιδιωτικά σε έναν ή πολλούς χρήστες. Παρακάτω θα βρείτε εργαλεία για την αποστολή μεγάλων αρχείων σε Windows, Android, iOS και στον ιστό.

Εργαλεία που βασίζονται στο Web για την αποστολή μεγάλων αρχείων

Θα ξεκινήσω με ιστότοπους που σας επιτρέπουν να ανεβάσετε μεγάλα αρχεία και στη συνέχεια να τα μοιραστείτε με τους παραλήπτες. Αυτά τα εργαλεία είναι πιο ευέλικτα, καθώς δεν καλύπτονται από το λειτουργικό σύστημα και μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε φορητές συσκευές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που λειτουργεί.

Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές σε αυτήν την κατηγορία:

Μεταφέρουμε

Τίποτα δεν κερδίζει Μεταφέρουμε όταν πρόκειται για απλότητα και γρήγορη εκτέλεση. Μόλις ανοίξετε τον ιστότοπο, σας ζητά να ανεβάσετε το μεγάλο αρχείο που θέλετε να στείλετε χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε ή να δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα σας δοθεί ένας σύνδεσμος μόλις μεταφορτωθεί το αρχείο, τον οποίο μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους για λήψη του αρχείου.

Μπορείτε επίσης να στείλετε email στον σύνδεσμο, αλλά για αυτό, πρέπει να δώσετε τη διεύθυνση email σας και του παραλήπτη. Ο δωρεάν λογαριασμός χωρίς εγγραφή σάς επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία μεγέθους έως 2 GB. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο Pro έκδοση που αυξάνει το όριο έως και 200 ​​GB και συνοδεύεται από άλλα προνόμια όπως προστασία με κωδικό πρόσβασης και προσαρμοσμένος χρόνος λήξης.

MASV

Εάν θέλετε να αναζητήσετε αξιοπιστία και ταχύτητα, τότε το MASV μπορεί να είναι η καλύτερη στάση σας. Το MASV είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για δημιουργούς και βιντεογράφους να μεταφέρουν αρχεία μέσω μιας ασφαλούς πλατφόρμας σε πελάτες.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τους εξερχόμενους συνδέσμους παρακολούθησης Reddit

Το MASV προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών που περιλαμβάνει 100 GB δεδομένων και, στη συνέχεια, μπορείτε να επωφεληθείτε από την υπηρεσία με 0,25 $ κάθε φορά που θέλετε να μοιραστείτε το αρχείο.

Είτε είναι ένα αρχείο κρίσιμο για τον χρόνο είτε εξαιρετικά μεγάλο, το MASV μπορεί να το καλύψει για εσάς. Μπορεί να μεταφέρει ακριβά ετήσια συμβόλαια, ζητήματα προώθησης θυρών, λογισμικό, όρια μεγέθους, όρια αποθήκευσης, περίπλοκες διεπαφές, ταχύτητες μεταφόρτωσης, αργές λήψεις αρχείων και αποτυχίες μεταφοράς.

Το MASV είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους αποστολής μεγάλων αρχείων βίντεο.

Μεταφορά Dropbox

Αυτή είναι μια αποκλειστική υπηρεσία μεταφοράς αρχείων μεγάλου μεγέθους από το Dropbox, ξεχωριστή από την υπηρεσία αποθήκευσης cloud που προσφέρουν. Παρόλο Μεταφορά Dropbox είναι λίγο περιορισμένο σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα, εάν θέλετε μια αξιόπιστη υπηρεσία ή χρησιμοποιείτε ήδη το Dropbox για αποθήκευση, τότε αξίζει να το χρησιμοποιήσετε.

Ένα σύστημα παρακολούθησης σάς ενημερώνει επίσης κάθε φορά που ένας χρήστης κατεβάζει το αρχείο, το οποίο είναι διαθέσιμο για δωρεάν χρήστες λογαριασμού. Οι δωρεάν χρήστες μπορούν να στείλουν μεγάλα αρχεία έως και 100 MB και οι λογαριασμοί Plus και Pro αίρουν αυτό το όριο στα 2 GB και 100 GB, αντίστοιχα. Οι αναβαθμισμένοι χρήστες μπορούν επίσης να προστατεύουν τα αρχεία με κωδικό πρόσβασης και να ορίζουν ημερομηνίες λήξης.

ShareFast

Αν και ShareFast σας επιτρέπει μόνο να ανεβάσετε αρχεία με μέγιστο μέγεθος 1 GB, αλλά για μια δωρεάν υπηρεσία, είναι εκπληκτικά προσαρμόσιμο. Μπορείτε να ανεβάσετε έως και 1000 αρχεία και η υπηρεσία δημιουργεί μια διεύθυνση URL 2 χαρακτήρων που είναι εύκολο να θυμάστε και να μοιραστείτε. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε τις δικές σας διευθύνσεις URL αν θέλετε.

Υπάρχει η επιλογή να ορίσετε ημερομηνία λήξης από 1 λεπτό σε έως και 1 μήνα, αλλά η χρήση μεγαλύτερης περιόδου θα αυξήσει επίσης το μήκος της διεύθυνσης URL. Τα αρχεία μπορούν επίσης να κρυπτογραφηθούν με κωδικό πρόσβασης και να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας ένα αποκλειστικό κλειδί διαχειριστή.

Pixeldrain

Αυτή η υπηρεσία προσφέρει ένα πολύ πιο ήπιο όριο μεταφόρτωσης στη δωρεάν έκδοση με 5 GB μεταφορτώσεις ανά αρχείο και μπορείτε να ανεβάσετε έως και 10.000 αρχεία. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αποθηκεύει αρχεία για 30 ημέρες από την τελευταία φορά που είχε πρόσβαση. Επομένως, εφόσον το μεταφορτωμένο αρχείο προβάλλεται μία φορά κάθε μήνα, μπορεί να παραμείνει στον διακομιστή.

Pixeldrain Η έκδοση Pro αυξάνει το όριο μεγέθους αρχείου στα 15 GB, καταργεί όλες τις διαφημίσεις, αυξάνει τον χρόνο λήξης σε 30 ημέρες και παρέχει 1 TB εύρους ζώνης για λήψεις. Η δημιουργία λογαριασμού δεν είναι απαραίτητη, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε έναν για να παρακολουθείτε το ιστορικό αρχείων.

FileTransfer.io

Άλλο ένα μεγάλο εργαλείο αποστολής αρχείων με εξαιρετική δωρεάν έκδοση. FileTransfer.io στέλνει μεγάλα αρχεία μεγέθους έως 6 GB, αλλά με μέγιστο αποθηκευτικό χώρο 100 GB. Τα αρχεία μπορούν να παραμείνουν στον διακομιστή για έως και 21 ημέρες και μπορούν να ληφθούν 50 φορές.

Η πληρωμένη έκδοση της υπηρεσίας αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο στα 1000 GB με μέγιστο μέγεθος αρχείου 25 GB και 100 GB. Ένα καλό πρόγραμμα δημιουργίας εσόδων σάς επιτρέπει να βάλετε ένα paywall στα αρχεία για να κερδίσετε χρήματα.

  Samsung Galaxy S20: Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία

Σπάσιμο

Εάν δεν θέλετε περιορισμό στο μέγεθος του αρχείου, τότε Σπάσιμο είναι η σωστή υπηρεσία για εσάς. Ακόμη και στη δωρεάν έκδοση, δεν έχει όριο στο μέγεθος του αρχείου που μπορεί να αποθηκευτεί για 14 ημέρες και προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, μόνο τα αρχεία κάτω των 2 GB έχουν ταχύτητα μεταφοράς προτεραιότητας, όλα τα αρχεία άνω των 2 GB θα είναι πιο αργά στη μεταφόρτωση.

Η αγορά οποιασδήποτε από τις συνδρομές επί πληρωμή θα καταργήσει αυτόν τον περιορισμό προτεραιότητας και θα προσφέρει πολλές περισσότερες δυνατότητες. Μπορείτε να έχετε διαθεσιμότητα αρχείων 30 ημερών, παρακολούθηση λήψεων σε πραγματικό χρόνο, ιστορικό αρχείων, υποστήριξη email και πολλά άλλα.

Αποστολή μεγάλων αρχείων στα Windows

Εάν δεν θέλετε να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας για κοινή χρήση μεγάλων αρχείων, τότε ορισμένα εργαλεία για τα Windows μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να στείλετε μεγάλα αρχεία. Ας δούμε ποιο είναι καλύτερο για εσάς:

Mega

Mega είναι στην πραγματικότητα μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud, αλλά έχει αποκλειστικές λειτουργίες που διευκολύνουν την αποστολή μεγάλων αρχείων. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία και μόλις εγκατασταθεί, θα λειτουργήσει από το δίσκο συστήματος. Λαμβάνετε 25 GB αποθηκευτικού χώρου για να ανεβάσετε τα αρχεία σας, αυξημένο περαιτέρω έως και 16 TB αγοράζοντας το Επαγγελματικές συνδρομές.

Όταν ανεβάζετε ένα αρχείο στο Mega, θα εμφανίζεται ένας σύνδεσμος Λήψη δίπλα στο αρχείο. Απλώς κάντε κλικ σε αυτό και θα λάβετε έναν σύνδεσμο που μπορείτε να μοιραστείτε με οποιονδήποτε για να στείλετε το αρχείο. Ο παραλήπτης μπορεί είτε να κατεβάσει το αρχείο είτε να το εισαγάγει στον λογαριασμό του στο Mega εάν έχει.

Αποστολή Οπουδήποτε

Αποστολή Οπουδήποτε σας επιτρέπει να μοιράζεστε μεγάλα αρχεία χρησιμοποιώντας πολλούς τρόπους. Έχει μια μέθοδο κλειδιού μεταφοράς όπου μπορείτε να δώσετε ένα κλειδί που δημιουργείται τυχαία στον παραλήπτη, το οποίο μπορεί να βάλει στον πελάτη Send Anywhere για λήψη του αρχείου. Επίσης, δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος του αρχείου κατά την αποστολή με αυτήν τη μέθοδο.

Η επί πληρωμή έκδοσή του προσφέρει αποθήκευση στο cloud 1 TB με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης συνδέσμων και δυνατότητες διαχείρισης συνδέσμων. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κοινής χρήσης που μπορεί να κοινοποιηθεί με πολλά άτομα, αλλά έχει όριο έως 10 GB. Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να επιτρέψετε στην εφαρμογή να προσθέτει εύκολα μια καταχώρηση μενού περιβάλλοντος για να στέλνει αρχεία απευθείας από το μενού δεξί κλικ στα Windows.

Εφαρμογές Android/iOS για αποστολή μεγάλων αρχείων

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για τη διαχείριση μεγάλων αρχείων, τότε μια αποκλειστική εφαρμογή θα ήταν πολύ καλύτερη από μια διαδικτυακή υπηρεσία. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές τόσο για Android όσο και για iOS που μπορούν να στείλουν μεγάλα αρχεία στο διαδίκτυο.

Ταχυδρομείο αρχείου

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Filemail χρησιμοποιεί μια διεπαφή όπως ένα πρόγραμμα-πελάτη email για την αποστολή μεγάλων αρχείων. Ο παραλήπτης θα λάβει ένα email με έναν σύνδεσμο για τη λήψη του αρχείου. Μπορείτε να στείλετε αρχεία μεγέθους έως 5 GB χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε για λογαριασμό και το αρχείο παραμένει στον διακομιστή για 7 ημέρες.

  Πώς να μετονομάσετε μια σειρά δεδομένων στο Microsoft Excel

Αυτή ήταν απλώς η δωρεάν έκδοση. Η πληρωμένη έκδοση καταργεί πλήρως τον περιορισμό ορίου αρχείων και δίνει 1 TB χώρου για την αποθήκευση αρχείων. Μπορείτε να στείλετε απεριόριστα αρχεία και τα αρχεία μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να αποθηκεύονται για πάντα.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

UpFile

Αυτή η εφαρμογή εστιάζει κυρίως στη διατήρηση του απορρήτου του χρήστη και στη διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς. Δεν απαιτείται καθόλου λογαριασμός για την αποστολή ενός αρχείου και δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος των αρχείων. Όπως και οι περισσότερες άλλες εφαρμογές εδώ, δημιουργεί έναν σύνδεσμο που μπορείτε να μοιραστείτε με τον παραλήπτη για λήψη του αρχείου.

Μόλις ο παραλήπτης κατεβάσει το αρχείο, διαγράφεται αυτόματα από τους διακομιστές UpFile. Αυτό το καθιστά λίγο περιορισμένο όσον αφορά τη διαχείριση αρχείων, αλλά αν το απόρρητο είναι σημαντικό για εσάς, είναι τέλειο.

Λήψη ενεργοποιημένη Android

SwiftspeedShare

Το SwiftspeedShare παρέχει 64 GB αποθηκευτικού χώρου για να ανεβάσετε έως και 10 αρχεία κάθε φορά και να τα στείλετε. Έχει μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα αυτοκαταστροφής που διαγράφει αυτόματα το αρχείο μόλις το κατεβάσουν όλοι οι παραλήπτες. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν δεν θέλετε τα δεδομένα σας να βρίσκονται στον ιστό, ειδικά επειδή είναι προσβάσιμα από οποιονδήποτε έχει τον σύνδεσμο.

Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση Pro για να αποκτήσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης και καλύτερες δυνατότητες, όπως προστασία με κωδικό πρόσβασης και προσαρμοσμένος χρόνος λήξης.

Λήψη ενεργοποιημένη iOS

Μια τέλεια δωρεάν εφαρμογή για κοινή χρήση μεγάλων αρχείων. Σύνδεση κοινής χρήσης αρχείου δημιουργεί έναν σύνδεσμο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης για κοινή χρήση με άλλους με προσαρμοσμένη ημερομηνία λήξης. Δεν έχει πληρωμένη έκδοση, αλλά η δωρεάν εφαρμογή δεν περιορίζει το εύρος ζώνης εφόσον το μέγεθος του αρχείου είναι κάτω από 1 GB.

Μπορείτε να μοιράζεστε πολλά αρχεία ταυτόχρονα και η εφαρμογή διατηρεί αρχείο με όλα τα κοινά αρχεία. Δεν χρειάζεται καν να εγγραφείτε για λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Τυλίγοντας

Μια συμβουλή που θα ήθελα να προσθέσω είναι να συμπιέσετε το μεγάλο αρχείο πριν το στείλετε. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές έχουν όριο στο μέγεθος του αρχείου και θα είναι επίσης πιο γρήγορο να ανεβάσετε ένα αρχείο μικρότερου μεγέθους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα όπως 7-φερμουάρ για συμπίεση και ακόμη και κρυπτογράφηση του αρχείου.

Εάν το επιλεγμένο εργαλείο δεν διαγράφει αυτόματα το αρχείο μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, φροντίστε να το παρακολουθείτε και να διαγράψετε τυχόν εμπιστευτικά αρχεία που μπορεί να έχετε μοιραστεί.

Κωδικός πρόσβασης προστατεύει τα αρχεία σας έτσι ώστε μη εξουσιοδοτημένα άτομα να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά.