13 διαδικτυακά μαθήματα που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιστοποιημένος διαχειριστής προϊόντων

Η Διαχείριση Προϊόντων, με απλά λόγια, είναι μια πρακτική στρατηγικού σχεδιασμού και προώθησης ενός προϊόντος στην αγορά με βάση τις απαιτήσεις ενός χρήστη.

Η Διαχείριση Προϊόντος περιλαμβάνει ενδελεχή γνώση του χρήστη και της αγοράς, την προετοιμασία ενός επιχειρηματικού μοντέλου, τη δημιουργία ενός υπέροχου UX, την κατασκευή του προϊόντος από τεχνική άποψη και, τέλος, την παρουσίασή του στην αγορά.

Οι ρόλοι ενός Product Manager

Ένας διαχειριστής προϊόντων, που συντομογραφείται ως PM και αναφέρεται επίσης ως μίνι CEO, είναι ένας επαγγελματίας που κάνει ό,τι απαιτείται για να στείλει ένα ποιοτικό προϊόν στον χρήστη.

Η κύρια ευθύνη ενός διαχειριστή προϊόντων είναι να επιβλέπει την πρόοδο ενός προϊόντος σε όλο τον κύκλο ζωής του, από τη σύλληψη έως την παράδοση στους πελάτες. Είναι ένας πολύπλευρος ρόλος που αποτελείται από πολλά άλλα δευτερεύοντα μέρη. Ένας διαχειριστής προϊόντων πρέπει να σχεδιάσει την ανάπτυξη ενός προϊόντος, να το αναλύσει από διάφορες οπτικές γωνίες, να το δοκιμάσει, να το προωθήσει και τελικά να ενεργήσει ως στέλεχος επιχείρησης.

Κάθε διαχειριστής προϊόντων μπορεί να έχει μια μοναδική προσέγγιση στη δουλειά του. Μπορεί να τους ζητηθεί να δημιουργήσουν ένα προϊόν για τους υπαλλήλους ή τους πελάτες μιας εταιρείας. Απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ των ομάδων ανάπτυξης, πρόβλεψης, ανάλυσης, μάρκετινγκ, πωλήσεων και τελικών χρηστών.

Το να γίνεις διευθυντής προϊόντων απαιτεί σημαντικό αριθμό όχι μόνο τεχνικών γνώσεων αλλά και soft skills.

Τα διαδικτυακά μαθήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις γνώσεις σας ενημερωμένες και εναρμονισμένες με τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα. Κάποιος που εργάζεται σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα και θέλει να προχωρήσει στην ανάπτυξη προϊόντων μπορεί να αναβαθμίσει τις δεξιότητές του εγγραφόμενος σε διαδικτυακά μαθήματα.

Μπορούν να σας διδάξουν τα πάντα, από τα βασικά της διαχείρισης προϊόντων έως προηγμένες στρατηγικές και τεχνικές. Το καλύτερο κομμάτι? Μπορείτε να μάθετε με τον δικό σας ρυθμό, οπουδήποτε έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Με τόσα διαδικτυακά μαθήματα, προγράμματα και επιλογές πιστοποίησης, πώς ξέρετε ποια είναι τα καλύτερα για εσάς; Ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας σας και το τι θέλετε να μάθετε, μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά τα μαθήματα.

Πρόγραμμα Nanodegree Udacity- Γίνετε Διευθυντής Προϊόντων

Το πρόγραμμα Udacity Nanodegree έχει σχεδιαστεί για να διδάξει τις θεμελιώδεις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν όλοι οι διαχειριστές προϊόντων για να ηγηθούν της ανάπτυξης οποιουδήποτε προϊόντος.

Διάρκεια: 4 μήνες με 10 ώρες/εβδομάδα

Προϋποθέσεις: Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

Αυτορύθμιση: Ναι

Το αναλυτικό πρόγραμμα για το πρόγραμμα προετοιμάζεται σε συνεργασία με την AT&T, τη Lyft και την Google. Μια σύντομη για το ίδιο δίνεται παρακάτω:

 • Στρατηγική προϊόντος: Αυτό θα μιλήσει για τη Διαχείριση Προϊόντων, τη σημασία της, τον ρόλο του PM σε έναν οργανισμό, τον εντοπισμό και τη λύση προβλημάτων, το όραμα και τη στρατηγική και πολλά άλλα.
 • Σχεδιασμός Προϊόντος: Σχεδιασμός λύσης μετά τον καθορισμό του προβλήματος και τον εντοπισμό μιας ευκαιρίας στην αγορά. Τα κύρια θέματα που καλύπτονται εδώ είναι: Εισαγωγή στο Design Sprint, Understand, Define, Sketch, Design, Decide and Prototype: οι φάσεις στις οποίες δημιουργείται ένα πρωτότυπο προϊόντος.
 • Ανάπτυξη Προϊόντος: Αυτό το μάθημα θα καλύψει θέματα όπως η επιρροή χωρίς εξουσία, δηλαδή ο ορισμός του κοινωνικού κεφαλαίου, η περιγραφή της σημασίας του στη διαχείριση προϊόντων, η εκμάθηση της τέχνης του «όχι» σε καταστάσεις με ανταγωνιστικές προτεραιότητες. Μεθοδολογίες, Διαδικασίες και Εργαλεία Ανάπτυξης και, τέλος, διαχείριση της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντος δημιουργώντας ένα σωστό σχέδιο και πολλά άλλα.
 • Κυκλοφορία προϊόντος: Σύμφωνα με αυτό, θα διδαχτείτε να κάνετε ένα σχέδιο, να προσδιορίσετε τους κινδύνους εκτόξευσης και να προσδιορίσετε πώς να μειώσετε τον αντίκτυπό τους στην κυκλοφορία σας. Θα καλυφθούν επίσης άλλα θέματα όπως η ρύθμιση της διαδικασίας, η στρατηγική μάρκετινγκ, η έναρξη και η ανατροφοδότηση μετά την κυκλοφορία.

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μαθήματα για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν μια καριέρα στη διαχείριση προϊόντων και να τοποθετηθούν για επιτυχία στην προσγείωση και την απόδοση στη δουλειά.

Διαχείριση προϊόντων 101

Αυτό το Product Management 101 στο Udemy θα βοηθήσει κάποιον να γίνει πιο στρατηγικός διαχειριστής προϊόντων – με σημαντικό αντίκτυπο στις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Το πρόγραμμα θα καλύπτει το φάσμα των εργασιών διαχείρισης προϊόντων από τη νοημοσύνη της αγοράς, τη στρατηγική, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τη διαχείριση του κύκλου ζωής.

Διάρκεια: 5 ώρες 10 λεπτά

  Πώς να κάνετε εγγραφή οθόνης στο iPhone

Προϋποθέσεις: 0 – 5 χρόνια εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Από αρχάριους έως έμπειρους

Αυτορύθμιση: Ναι

Περίληψη:

Υπάρχουν συνολικά 6 ενότητες με 70 διαλέξεις στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Σύντομες πληροφορίες για το ίδιο δίνονται παρακάτω:

 • Εισαγωγή της διαχείρισης προϊόντων
 • Marketing Intelligence: Ανάλυση πελατών, Συνεντεύξεις πελατών και πολλά άλλα
 • Διαχείριση στρατηγικής και κύκλου ζωής: Προετοιμασία κατάλληλου σχεδίου, Τοποθέτηση και επικοινωνία, Ταξίδι του αγοραστή και μάρκετινγκ περιεχομένου

Επιπλέον, θα υπάρχει ένα εύρος διαχείρισης προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού, υλικού, υπηρεσιών και αναλυτικών στοιχείων – με παραδείγματα εταιρειών και δραστηριότητες πρακτικής.

Διαχείριση προϊόντων UMD και USMx

Το πρόγραμμα Διαχείρισης Προϊόντων των UMD και USMx που προσφέρεται μέσω του edX θα κάνει τον μαθητή να κατανοήσει τα κλειδιά για την επιτυχή πλοήγηση των ρόλων και των ευθυνών του να είναι ένας PM για να υποστηρίξει την αλλαγή με εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες και παράγοντες επιρροής.

Διάρκεια: 5 μήνες ή 2 – 3 ώρες την εβδομάδα

Προϋποθέσεις: Δεν απαιτείται εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

Αυτορύθμιση: Ναι

Περίληψη:

 • Βασικές αρχές διαχείρισης προϊόντων: Κάτω από αυτό, θα κατανοήσετε το κλειδί για την επιτυχή πλοήγηση των ρόλων και των ευθυνών του PM για να υποστηρίξετε την αλλαγή με εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες και παράγοντες επιρροής
 • Επίτευξη προσαρμογής προϊόντος-αγοράς: Αυτό το μάθημα θα εξηγήσει πώς να γνωρίζετε τον πελάτη-στόχο σας, τις ανάγκες των πελατών, την πρόταση αξίας και την εμπειρία χρήστη. Θα μάθετε επίσης να ενσωματώνετε τη γνώση στις απαιτήσεις προϊόντων και αγοράς και στα σχέδια τοποθέτησης.
 • Σχεδιασμός Προϊόντος, Πρωτοτυποποίηση και Δοκιμή: Μεταφράστε ιδέες προϊόντων σε απτά περιουσιακά στοιχεία δημιουργώντας καλώδια, τρισδιάστατες αποδόσεις, πρωτότυπα και ελάχιστα βιώσιμα προϊόντα (MVP) για να ελέγξετε τις υποθέσεις και να επικυρώσετε τα ενδιαφέροντα των πελατών
 • Data Science και Agile Systems for Product Management: Παρέχετε προϊόντα ταχύτερα, υψηλότερης ποιότητας και ανοχής σε σφάλματα, ανεξάρτητα από τον κλάδο, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα Agile, DevOps και Data Science.
 • Σύγχρονη Ηγεσία Προϊόντων: Καθοδηγήστε ομάδες προϊόντων και οργανισμούς για την παροχή νικηφόρων λύσεων για τους πελάτες, ενώ παράλληλα οδηγείτε τη δέσμευση και την καινοτομία σε όλη την επιχείρηση

Με αυτό, θα μάθετε πώς να προσδιορίζετε τον πελάτη-στόχο σας, τις υποεξυπηρετούμενες ανάγκες του πελάτη, την πρόταση αξίας, το σύνολο χαρακτηριστικών προϊόντων και την εμπειρία χρήστη και, στη συνέχεια, να ενσωματώνετε αυτή τη γνώση στις απαιτήσεις του προϊόντος και της αγοράς.

Digital Product Management: Modern Fundamentals

Το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια προσφέρει ένα μάθημα διαχείρισης ψηφιακών προϊόντων μέσω του Coursera. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, θα μπορείτε να αποκτήσετε γνώσεις και να βοηθήσετε στην κατανόηση της μετάφρασης ιδεών προϊόντων για να τις αναπτύξετε και τελικά να τις πουλήσετε.

Τιμή: Δωρεάν προβολή, απαιτείται πληρωμή για την πιστοποίηση

Διάρκεια: Περίπου. 11 ώρες

Προϋποθέσεις: δεν απαιτείται εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

Αυτορύθμιση: Ναι

Περίληψη:

Τα μαθήματα και μια σύντομη από τα θέματα που καλύπτονται από αυτό είναι:

 • Επίτευξη εστίασης και νίκης: Αυτό θα έχει 20 σύντομα βίντεο 99 λεπτών. Θα σας διδάξει πώς εσείς και η ομάδα σας μπορείτε να συνεργαστείτε για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο προϊόν.
 • Χρήση των σημερινών μεθόδων διαχείρισης προϊόντων: Και αυτό θα έχει 20 σύντομα βίντεο συνολικής διάρκειας 113 λεπτών. Αυτό το μάθημα θα μιλήσει για τη σημερινή χρήση των πιο επιτυχημένων διαχειριστών προϊόντων και θα προτείνει μεθόδους για την πώληση προϊόντων στους ενδιαφερόμενους.
 • Εξερευνώντας μια νέα ιδέα προϊόντος: Αυτό το μάθημα έχει 13 βίντεο για 73 λεπτά. Εδώ, κάποιος θα προχωρήσει στην ανακάλυψη πελατών, τη δοκιμή/επικύρωση ιδεών, την πρώιμη ανάπτυξη και το σχεδιασμό επιχειρηματικού μοντέλου. Στο τέλος, κάποιος θα έχει μια ανθεκτική διαδικασία που μπορείτε να εκτελέσετε και να επικοινωνήσετε με την ομάδα σας.
 • Ενίσχυση ενός υπάρχοντος προϊόντος: Τέλος, το τελευταίο μάθημα έχει 19 βίντεο για 105 λεπτά. Εδώ, θα μάθετε πώς ένα προϊόν κάνει περισσότερα από το να προκαλεί μεγάλη βουτιά, πώς να εφαρμόζετε όσα έχετε μάθει εδώ κάθε εβδομάδα και κάθε σπριντ για να διατηρείτε αυτό το προϊόν φρέσκο ​​και σχετικό.

Όλα τα θέματα είναι σε μορφή βίντεο, καθιστώντας πιο προσιτή την κατανόηση που σχετίζεται με το PM και τις έννοιες που σχετίζονται με το ίδιο.

Στρατηγική προϊόντος (Ανακάλυψη, ανάπτυξη, διαχείριση και μάρκετινγκ προϊόντων ως επιχείρηση)

Σε αυτό το πρόγραμμα από το Kellogg School of Management, θα μάθετε πώς η στρατηγική προϊόντων είναι το θεμέλιο της επιχειρηματικής ανάπτυξης, ο κύκλος ζωής της στρατηγικής προϊόντος, η εκμάθηση στρατηγικών ανάπτυξης από την κούνια μέχρι τον τάφο και πώς να σκέφτεστε όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

Διάρκεια: 2 μήνες (4-6 ώρες την εβδομάδα)

Προϋποθέσεις: δεν απαιτείται εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

Αυτορύθμιση: Ναι

Περίληψη:

Μια σύντομη ενότητα των ενοτήτων με τα θέματά τους δίνεται παρακάτω:

 • Κατανόηση της στρατηγικής προϊόντος: Μάθετε γιατί είναι απαραίτητο να έχετε μια στρατηγική προϊόντος και πώς ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του οργανισμού.
 • Ανάλυση ευκαιριών προϊόντων: Αξιολογήστε νέες ευκαιρίες χρησιμοποιώντας το πλαίσιο «δουλειές που πρέπει να γίνουν».
 • Ορισμός Ανακάλυψης και Απαιτήσεων: Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο της υπόθεσης ανακάλυψης για να δημιουργήσετε ιστορίες χρηστών και ένα πλαίσιο για να σκιαγραφήσετε μια ευκαιρία για παροχή μιας λύσης αστικής κινητικότητας για παιδιά σχολικής ηλικίας.
 • Σχεδιασμός του επιχειρηματικού μοντέλου: Μάθετε ποιες καταστάσεις απαιτούν ποιο επιχειρηματικό μοντέλο και εξετάστε τα οικονομικά στοιχεία ενός μοντέλου τιμολόγησης SaaS.
 • Agile Product Development: Μάθετε τις αρχές ευέλικτης ανάπτυξης και χρησιμοποιήστε τις για να επηρεάσετε μια ομάδα στην οποία δεν έχετε άμεση εξουσία, όπως μια ομάδα μηχανικών.
 • Παραγωγή προϊόντων στην αγορά: Μάθετε πώς να ορίζετε και να κατανοείτε τα βασικά σας είδη κοινού και να επιλέγετε την καλύτερη διαδρομή(ες) μάρκετινγκ.
 • Διαχείριση του οικοσυστήματος συνεργατών: Μάθετε πώς να ορίζετε τα στοιχεία της «ολικής προσφοράς» και πώς να σχεδιάζετε και να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τις συνεργασίες.
 • Διαχείριση της εξέλιξης και της ανάπτυξης προϊόντων: Για να προωθήσετε νέα ανάπτυξη, αξιοποιήστε τα δυνατά σημεία των υπαρχουσών στρατηγικών και τακτικών σας. Μάθετε για την εξέλιξη του προϊόντος και πώς οι αποφάσεις επηρεάζουν τη σειρά προϊόντων σας. Πραγματοποιήστε μια άσκηση οδικής χαρτογράφησης για ένα καινοτόμο νέο προϊόν ιατρικών προμηθειών.
  Πώς να βρείτε αντικρουόμενα αρχεία στο Google Drive

Το να γίνετε διευθυντής προϊόντων: Ένας πλήρης οδηγός

Προσφέρεται από το LinkedIn, το μάθημα για το να γίνεις διαχειριστής προϊόντων είναι ένας πλήρης οδηγός για αρχάριους να μάθουν για τη διαχείριση προϊόντων και για έναν διαχειριστή προϊόντων. Θα μάθετε επίσης για διάφορες τεχνικές που απαιτούνται για τον επιτυχή συντονισμό όλων των πτυχών της ανάπτυξης προϊόντων.

Διάρκεια: Περίπου. δύο μήνες

Προϋποθέσεις: Δεν απαιτείται εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

Αυτορύθμιση: Ναι

Περίληψη:

Το μάθημα θα καλύπτει τις ακόλουθες πτυχές σε μορφή βίντεο:

 • Εισαγωγή στη Διαχείριση Προϊόντων: Τι είναι το PM; Αποφασίζοντας για το είδος του PM που θέλετε να είστε και πολλά άλλα
 • Εισαγωγή στην Ανάπτυξη Προϊόντος: Οι τέσσερις σημαντικές φάσεις του κύκλου ζωής του προϊόντος, Περαιτέρω εμβάθυνση στη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος, Τι είναι το Kanban και πώς λειτουργεί;
 • Ιδέες και ανάγκες χρηστών: Εισαγωγή στις ιδέες και τις ανάγκες των χρηστών, Χρήστες εναντίον πελατών
 • Ανταγωνιστική και Ανάλυση Αγοράς: Έρευνα αγοράς, τα πέντε κριτήρια για την κατανόηση των ανταγωνιστών και πολλά άλλα
 • Ανάπτυξη πελατών: Τι είναι η ανάπτυξη πελατών; Δημιουργήστε προσωπικότητες χρηστών των συνεντεύξεων σας και πολλά άλλα
 • Σχεδιασμός και εκτέλεση πειραμάτων: Τι είναι το MVP, οι τεχνικές του, Τι είναι μια υπόθεση και πολλά άλλα

Πιστοποιητικό Product Manager από το Product School

Αυτό το διαδικτυακό μάθημα πιστοποιητικού διαχείρισης προϊόντων δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε από κορυφαίους ειδικούς προϊόντων του YouTube, της Google, του Facebook και του Slack.

Διάρκεια: 2-3 μήνες

Προϋποθέσεις: δεν απαιτείται εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

Αυτορύθμιση: Ναι

Περίληψη:

Το πρόγραμμα καλύπτει το ακόλουθο κεφάλαιο και θέματα:

 • Καθορισμός στρατηγικής προϊόντος: Αυτό θα συζητήσει τον Κύκλο Ζωής Ανάπτυξης Προϊόντος, τις Μετρήσεις επιτυχίας και τα Προσωπικά Χρήστη.
 • Προσδιορισμός ευκαιριών και απόκτηση πελατών: Αυτό θα καλύψει: Μοντέλο Διαταραχής Βιομηχανίας, Αξιολόγηση Αλυσίδας Αξίας και Τεχνολογική Στρατηγική.
 • Design Thinking & Development: Αυτό το κεφάλαιο θα αποτελείται από: Ροές χρηστών/ Wireframes/ Πρωτότυπα, Design Sprint, Agile Methodologies: Scrum & Kanban
 • Μάρκετινγκ προϊόντων και στρατηγική: Το τελευταίο μάθημα θα μιλήσει για: API και ενσωμάτωση, διαχείριση ομάδας, στρατηγική μετάβασης στην αγορά

Αυτό το πρόγραμμα είναι ιδανικό για επίδοξους διευθυντές προϊόντων από οποιοδήποτε επαγγελματικό υπόβαθρο.

Πρόγραμμα MicroMasters Digital Product Management

Αυτό το μάθημα edX είναι μέρος του προγράμματος Digital Product Management της Bux. Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη λιτή, ευέλικτη και σχεδιαστική σκέψη συστημάτων σε όλες τις πτυχές του κύκλου ζωής των ψηφιακών προϊόντων.

Διάρκεια: Περίπου. 7 εβδομάδες (4-8 ώρες την εβδομάδα)

Προαπαιτούμενα: Γνώσεις Μαθηματικών επιπέδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επίπεδο δεξιοτήτων: Προχωρημένο

Αυτορύθμιση: Ναι

Περίληψη:

Ο υποψήφιος θα μπορεί να μάθει τα ακόλουθα:

 • Το πρώτο κεφάλαιο θα μιλήσει για τον σχεδιασμό της γραμμής προϊόντων και τις εναλλακτικές λύσεις οδικής χαρτογράφησης.
 • Το δεύτερο κεφάλαιο θα μάθει για τη δημιουργία ιδεών, την αξιολόγηση των αναγκών των πελατών, τη συνδημιουργία, τον ορισμό και την επικύρωση ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος (MVP) και τη ρύθμιση εγγράφων απαιτήσεων.
 • Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων κεφαλαίων, το τρίτο θα εξηγήσει εναλλακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη λιτών, ευέλικτων και καταρρακτών και εργαλεία για την αξιολόγηση των κινδύνων εργασιών, έργων και επιχειρήσεων (και στρατηγικές μετριασμού κινδύνου), μεταξύ άλλων.
 • Το τέταρτο κεφάλαιο θα συζητήσει πώς να λανσάρετε ένα προϊόν και να αναπτύξετε μια στρατηγική μετάβασης στην αγορά για να προωθήσετε το προϊόν σας.
 • Και το τελευταίο θα μιλήσει για τη Διαχείριση απόδοσης, δηλαδή, πώς να αποκτήσετε την κυριότητα του κέρδους (ή της ζημίας) που σχετίζεται με το προϊόν σε διάφορα στάδια του κύκλου ζωής και να παρακολουθείτε και να βελτιστοποιήσετε τις μετρήσεις απόδοσης του συστήματος ενώ οργανώνετε δεδομένα μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τρίτων προς τη βελτιστοποίηση απόδοσης.

Το πρόγραμμα σας καθοδηγεί επίσης στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων που απαιτούνται για κάθε φάση του κύκλου ζωής του προϊόντος. Θα εξασφαλίσει την κυριαρχία σας στην επιχειρηματική και οργανωτική λογική για την επιτυχία του προϊόντος στην αγορά.

  Πώς να μεταβείτε από το Wunderlist στο Microsoft To Do

Εξειδίκευση διαχείρισης προϊόντων λογισμικού

Η εξειδίκευση στη διαχείριση προϊόντων λογισμικού προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα μέσω της Coursera και εστιάζει στη σημασία και το ρόλο της διαχείρισης προϊόντων λογισμικού. Δίνει επίσης μια γενική επισκόπηση της εξειδίκευσης, συμπεριλαμβανομένων των στόχων, της δομής και των προσδοκιών της.

Διάρκεια: 18 ώρες την εβδομάδα (1 μήνας). 6 ώρες την εβδομάδα (3 μήνες) και 3 ώρες την εβδομάδα (6 μήνες)

Προϋποθέσεις: δεν απαιτείται εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

Αυτορύθμιση: Ναι

Περίληψη:

Ένα σύντομο αναλυτικό πρόγραμμα για το πρόγραμμα δίνεται παρακάτω:

 • Διαχείριση προϊόντων λογισμικού: Η πειθαρχία: Αυτή η ενότητα, η οποία έχει οκτώ βίντεο, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το λογισμικό για τη διαχείριση προϊόντων και πώς μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοσή του. Θα καλύψει τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε μέσω αυτής της εξειδίκευσης, προσφέροντας να σας προετοιμάσει για να αναλάβετε έναν ρόλο διαχειριστή προϊόντων λογισμικού.
 • Βασικές αρχές διαχείρισης προϊόντων λογισμικού: Αυτή η ενότητα περιέχει εννέα βίντεο συνολικής διάρκειας 50 λεπτών. Θα μάθετε τη φιλοσοφία ανάπτυξης λογισμικού Agile, τις βασικές αξίες και τις αρχές.

Το μάθημα εξηγεί τη σημασία της διαδικασίας, των απαιτήσεων, του σχεδιασμού και της παρακολούθησης για την ανάπτυξη καλύτερου λογισμικού.​

Πιστοποιήσεις διαχείρισης προϊόντων

Ο Όμιλος 280 παρέχει τα πιο σεβαστά και αξιόπιστα μαθήματα κατάρτισης για Διευθυντές Προϊόντων, Διευθυντές Ψηφιακών Προϊόντων, Διευθυντές Μάρκετινγκ Προϊόντων και Ιδιοκτήτες Προϊόντων.

Διάρκεια: Αυτορυθμισμένος

Προϋποθέσεις: δεν απαιτείται εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Αρχάριος

Αυτορύθμιση: Ναι

Περίληψη:

Εδώ είναι τι περιμένει κάθε πιστοποίηση να κατανοήσετε σε υψηλό επίπεδο:

 • Για Πιστοποιημένο Διευθυντή Προϊόντων: Θα μιλήσει για: Τυπικό κύκλο ζωής επτά φάσεων προϊόντος που ακολουθείται παγκοσμίως. Κατανόηση των στρατηγικών και τακτικών λειτουργιών της Διαχείρισης Προϊόντων και των Βασικών εννοιών, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων δεξιοτήτων, στρατηγικών, τακτικών και ορολογίας, συμπεριλαμβανομένων μεθόδων και εργαλείων
 • Πιστοποιημένος Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων: Θα έχει τα ίδια θέματα όπως παραπάνω, αλλά θα συζητηθεί από την οπτική του μάρκετινγκ.
 • Για Πιστοποιημένο Διαχειριστή Ψηφιακών Προϊόντων: Αυτή η πιστοποίηση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε: Πώς ένα ψηφιακό προϊόν απαιτεί ξεχωριστές διαδικασίες στον κύκλο ζωής του προϊόντος επτά φάσεων. Οι βασικές έννοιες της διαχείρισης ψηφιακών προϊόντων βασίζονται στο Agile διπλής διαδρομής, το οποίο διαχωρίζει τους βρόχους μάθησης από τους βρόχους ανάπτυξης και πολλά άλλα.
 • Agile Certified Product Manager και Product Owner: Αυτό θα μιλήσει για το πώς η μεθοδολογία ανάπτυξης Agile συμπληρώνει τον κύκλο ζωής προϊόντων επτά φάσεων. βασικές έννοιες που περιλαμβάνουν κρίσιμες δεξιότητες, στρατηγικές, τακτικές και ορολογία, καθώς και στρατηγικές Agile Product Management και ηγετικές δεξιότητες.

Αυτά τα προγράμματα μπορούν να ολοκληρωθούν σε μορφές Live Online, Self-Study online, In-Person Training και Private Custom Training.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διαχείριση Έργων (E-Learning)

Το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διαχείριση Έργων (E-Learning) εξοπλίζει τους διαχειριστές προϊόντων με τις δεξιότητες που απαιτούνται για τον επιτυχημένο σχεδιασμό και διαχείριση ενός προϊόντος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διάρκεια: 6 μήνες, 4-6 ώρες την εβδομάδα

Προϋποθέσεις: Δεν απαιτείται εμπειρία

Επίπεδο δεξιοτήτων: Ενδιάμεσο

Αυτορύθμιση: Ναι

Η διάρκεια κάθε τμήματος μαθήματος είναι 6 εβδομάδες. Εδώ είναι τα 4 στάδια του προγράμματος-

 • Έναρξη έργου
 • Προγραμματισμός Έργου
 • Εκτέλεση Έργου
 • Capstone Project

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα όπως επιχειρηματική ανάλυση, στρατηγική μάρκετινγκ και οικονομική ανάλυση.

Μάθημα Διαχείρισης Προϊόντων της Pragmatic

Για να γίνετε πιστοποιημένος διαχειριστής προϊόντων, το Pragmatic Institute προσφέρει μαθήματα διαχείρισης έργων. Έχει βοηθήσει περισσότερους από 200.000 επαγγελματίες στην ανάπτυξη προϊόντων από περισσότερες από 9000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. Υπάρχουν επί του παρόντος διαθέσιμα 2 επίπεδα πιστοποίησης: αρχάριος και μεσαίος. Για να πιστοποιηθεί, ένα άτομο πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 χρόνια εμπειρία ως διαχειριστής προϊόντων.

PDMA Certification Central

Το NPD Professional Certificate θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε κρίσιμες συνδέσεις με την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Χρησιμοποιήστε το κύρος της πιστοποίησης για να συνδεθεί με προοπτικές για επιχειρήσεις και ακόμη και νέες ευκαιρίες. Η πιστοποίηση είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε μια σύνδεση μεταξύ του σημείου που βρίσκεστε τώρα και της κατεύθυνσης που θέλετε να ακολουθήσετε.

Αναπτύχθηκε και προσφέρεται και διαχειρίζεται από την Ένωση Ανάπτυξης και Διαχείρισης Προϊόντων (PDMA). Η επαγγελματική πιστοποίηση New Product Development (NPD) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σώμα πληροφοριών.

Μόλις αποκτήσετε την Πιστοποίηση NPD Professional, οι εταιρείες που επιθυμούν να προσλάβουν τους πιο εξειδικευμένους επαγγελματίες θα αναγνωρίσουν την αφοσίωσή σας στον τομέα, γνωρίζοντας ότι είστε ειδικός στις ικανότητες διαχείρισης και ανάπτυξης προϊόντων και αποδεδειγμένη πορεία επιτυχίας και επαγγελματισμού.

συμπέρασμα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πιστοποίηση μαθημάτων Διαχείρισης Προϊόντων είναι η μελλοντική απαίτηση διαφόρων εταιρειών ή επιχειρήσεων που έχουν ένα προϊόν φιλικό προς τον καταναλωτή. Και το να είσαι έγκαιρα πιστοποιημένος διευθυντής προϊόντων θα δώσει μόνο μια τεράστια ώθηση στην καριέρα σου. Τα παραπάνω διαδικτυακά μαθήματα όχι μόνο θα σας κάνουν έτοιμους για τη μελλοντική αγορά, αλλά θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε από το πλήθος.