13 Ανώτεροι δρομολογητές Wi-Fi 6 και 6E για αδιάλειπτη συνδεσιμότητα

Ζούμε σε έναν συνδεδεμένο κόσμο και αν διαθέτετε διάφορες έξυπνες συσκευές, αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι να έχετε μια καλή σύνδεση Wi-Fi στο σπίτι.

Εάν έχετε αγοράσει ένα πρόσφατο μοντέλο τηλεόρασης, smartphone ή φορητού υπολογιστή, μπορεί να έχετε σημειώσει ότι η υποστήριξη Wi-Fi 6 είναι μία από τις δυνατότητες πώλησης.

Το Wi-Fi 6 κυκλοφόρησε το 2019 και είχε καλύτερες ταχύτητες και άλλα ωραία χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Wi-Fi 5. Για να το καταλάβετε καλύτερα, το Wi-Fi 6 προσφέρει έως και 9,6 Gbps, ενώ το Wi-Fi 5 προσφέρει έως και 3,5 Gbps.

Παρόλο που οι ταχύτητες που συγκρίναμε είναι θεωρητικές μέγιστες, η υψηλότερη ταχύτητα στο Wi-Fi 6 σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε καλύτερες ταχύτητες όταν πολλές συσκευές μοιράζονται το ίδιο διαδίκτυο στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Το Wi-Fi 6 έχει δύο ζώνες. 2,4 GHz και 5 GHz. Το Wi-Fi 6E είναι μια επέκταση του Wi-Fi 6 και παρέχεται με ζώνη 6 GHz.

Εάν δοκιμάσετε διάφορους δρομολογητές Wi-Fi 6/6E στην αγορά, θα παρατηρήσετε ότι ορισμένοι αποδίδουν καλύτερα από άλλους. Θα εξετάσουμε διάφορες μάρκες στην αγορά για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση όταν αγοράζετε έναν δρομολογητή Wi-Fi 6/6E.

Ακολουθούν οι καλύτεροι δρομολογητές Wi-Fi 6/6E

Google Nest WiFi Pro

Το Nest WiFi Pro είναι μια καλή επιλογή εάν χρησιμοποιείτε ήδη δρομολογητή Google. Αυτός ο δρομολογητής χρησιμοποιεί τη σχετικά μη συνωστισμένη ραδιοφωνική ζώνη 6 GHz. Το Nest WiFi Pro υποστηρίζει αναδυόμενες ασύρματες τεχνολογίες, όπως πρότυπα έξυπνων οικιακών συσκευών, Matter & Thread.

Αυτός ο δρομολογητής θα είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε κάτι όμορφο. Το Nest WiFi Pro διατίθεται σε απαλό μπλε, λευκό, μπεζ ή κίτρινο και έτσι μπορείτε να επιλέξετε αυτό που συνδυάζεται με τη διακόσμησή σας.

Το Google Nest WiFi Pro θα είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε κάτι με κομψό σχεδιασμό και εξαιρετική απόδοση και θέλετε να συνδέσετε πολλές συσκευές, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύεστε την ταχύτητά του.

Χαρακτηριστικά

 • Σχετικά φθηνό, ξεκινώντας από 199 $
 • Εύκολο στη ρύθμιση και χρήση
 • Υποστήριξη Thread & Matter
 • Στερεή απόδοση
 • Ενσωματωμένοι γονικοί έλεγχοι
 • Φοβερό σχέδιο

Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα αυτού του δρομολογητή είναι ότι δεν υποστηρίζει διαχωρισμό ζώνης, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστά δίκτυα 2,4 GHz, 5 GHz και 6 GHz για να τρέχουν στο ίδιο δίκτυο

Linksys Atlas Pro 6 WiFi Router

Το Linksys Atlas Pro 6 WiFi Router είναι ένα σύστημα Mesh WiFi διπλής ζώνης που έχει πρόσβαση σε κανάλια 160 MHz, προσφέροντας αδιάλειπτη συνδεσιμότητα. Αυτός ο δρομολογητής σάς επιτρέπει να συνδέσετε 60+ συσκευές και προσφέρει κάλυψη έως και 5.400 τετραγωνικά πόδια.

Ο δρομολογητής WiFi Linksys Atlas Pro 6 είναι ασφαλής για το μέλλον, καθώς το υποστηρίζει η τεχνολογία Intelligent Mesh. Μπορείτε επομένως να προσθέσετε περισσότερους δρομολογητές σε αυτό το σύστημα για να βελτιώσετε τη σύνδεση ή να προσθέσετε περισσότερες συσκευές στο οικιακό σας δίκτυο.

  Τι είναι και πώς να το βελτιστοποιήσετε;

Χαρακτηριστικά

 • Αυτός ο δρομολογητής είναι ασφαλής επειδή διαθέτει ενσωματωμένο τείχος προστασίας και κρυπτογράφηση WPA3.
 • Επεκτάσιμο, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε περισσότερες συσκευές και να αυξήσετε την εμβέλεια.
 • Εύκολο στη ρύθμιση και χρήση.
 • Είναι μια διχτυωτή διαδρομή, δίνοντάς σας ευρεία κάλυψη.

Το μειονέκτημα αυτού του δρομολογητή είναι ότι είναι λίγο ακριβό σε σύγκριση με άλλους δρομολογητές πλέγματος στην αγορά.

Το TP-Link Deco AXE5400 Tri-Band είναι ένα διχτυωτό σύστημα που προσφέρει έως και 7200 τ. Ft, αντικαθιστώντας την ανάγκη για δρομολογητή ή επέκταση WiFi στο σπίτι σας. Λόγω της ευρείας κάλυψης και των υψηλών ταχυτήτων, μπορείτε να πείτε αντίο στις νεκρές ζώνες και στην προσωρινή μνήμη όταν χρησιμοποιείτε αυτό το σύστημα.

Το AI-Driven Mesh – Deco XE75 χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μάθει τις συμπεριφορές των χρηστών και το περιβάλλον χρήστη και παρέχει έξυπνο WiFi όπου κι αν βρίσκεστε.

Χαρακτηριστικά

 • Σύστημα πλέγματος που βασίζεται σε AI που μπορεί να μελετήσει τις συμπεριφορές των χρηστών και το περιβάλλον χρήστη
 • Εύκολη ρύθμιση και διαχείριση με χρήση της εφαρμογής Deco.
 • Το TP-Link HomeShield προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες προστασίας ασφάλειας για να διατηρήσετε το δίκτυό σας ασφαλές.
 • Tri-Band, που σημαίνει ότι και οι τρεις ζώνες WiFi (6 GHz, 5 GHz και 2,4 GHz) συνεργάζονται για να προσφέρουν ταχύτητες έως και 5.400 Mbps.

Router Tenda AXE5700 Smart WiFi 6E

Το Tenda AXE5700 είναι ένας δρομολογητής WiFi 6E WiFi Internet Tri-Band Gigabit με έως και 5665 Mbps. Οι υψηλές ταχύτητες και η ζώνη 6 GHz σάς διασφαλίζουν ότι απολαμβάνετε αδιάκοπη ροή 8K, παιχνίδια AR/VR χωρίς καθυστέρηση και ομαλές βιντεοκλήσεις.

Το Wi-Fi 6E σε αυτόν τον δρομολογητή προσθέτει περισσότερη ισχύ στη ζώνη των 6 GHz, προσφέροντας ευρύτερα κανάλια έως και 160 MHz.

Χαρακτηριστικά

 • Η διαμόρφωση τριών ζωνών στο Tenda AXE5700 το καθιστά ιδανική επιλογή για σπίτια με πολλές συσκευές.
 • Πολλαπλές θύρες ethernet συνδέουν πολλές συσκευές.
 • Εύκολη ρύθμιση και διαμόρφωση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά
 • Το Wi-Fi+ προσφέρει εξαιρετικά ευρεία κάλυψη.

Reyee WiFi 6 Router AX3200

Το Reyee WiFi 6 Router AX3200 είναι ένας δρομολογητής σήματος διπλής ζώνης σε λογικές τιμές με ρυθμό μεταφοράς 2,4G 800Mbps και ρυθμό μεταφοράς 5G 2400Mbps. Αυτός ο δρομολογητής προσφέρει κάλυψη έως και 3.000 τετραγωνικών ποδιών και 8 πανκατευθυντικές κεραίες με 4+4 ενισχυτές FEM υψηλής ισχύος, κάνοντας αυτό πραγματικότητα.

Το One-Click Reyee Mesh Advantage προσφέρει ρύθμιση με ένα κλικ. το μόνο που χρειάζεται να κάνετε κλικ είναι το κουμπί Reyee Mesh.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στην εγκατάσταση
 • Λογικά κοστολογημένο
 • Σχεδιασμός φιλικός για πολλούς χρήστες
 • Υψηλή απόδοση και σταθερότητα

Η έλλειψη υποστήριξης WAN/LAN πολλαπλών παραστάσεων είναι ένα από τα μειονεκτήματά του.

Predator Connect W6 Wi-Fi 6E

Το Predator Connect W6 είναι ένας δρομολογητής τριών ζωνών από την Acer. Αυτός ο δρομολογητής έχει μέγιστη θεωρητική απόδοση 7,8 Gbps. Ο δρομολογητής έχει σταθερές προδιαγραφές υλικού, με 4GB eMMC Storage, Quad Core 2.0 GHz και 1GB DDR4 Memory.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας στο Ring

Η Intelligent Device Recognition διευκολύνει τη σύνδεση του Predator Connect W6 με οποιαδήποτε συσκευή. Ο δρομολογητής έχει πολλές θύρες. 4 x 1 Gbps με 1 θύρα παιχνιδιού και 1 x 2,5 Gbps.

Χαρακτηριστικά

 • Ενσωματωμένη υποστήριξη Thread/Matter και Zigbee
 • Εύκολη ρύθμιση και διαχείριση μέσω της εφαρμογής Predator Connect
 • Συχνότητα 6 GHz
 • TrendMicro Home Network Security για προστασία εφ’ όρου ζωής

Ωστόσο, το Predator Connect W6 δεν είναι φθηνό σε σύγκριση με άλλα.

Το Dynalink AXE10200 είναι ένα σύστημα WiFi 6E Mesh επόμενης γενιάς που προσφέρει ταχύτητες έως και 10200 Mbps και υποστηρίζει έως και 10 ταυτόχρονες ροές WiFi. Αυτό το σύστημα Mesh διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Maple (IPQ5018A) 1,0 GHz Dual-core 64-bit CPU.

Το Dynalink AXE10200 θα καλύψει ακόμη και τις σκοτεινές περιοχές του σπιτιού σας, καθώς προσφέρει κάλυψη έως και 6.000 τετραγωνικά πόδια. Μπορείτε να ασφαλίσετε το δίκτυό σας μέσω λειτουργιών ασφαλείας WPA2 & WPA3, προστατευμένων πλαισίων διαχείρισης και πρόσβασης WiFi επισκεπτών.

Χαρακτηριστικά

 • Υψηλές ταχύτητες έως και 10,2 Gbps
 • Υποστηρίζει έως και 10 ταυτόχρονες ροές WiFi
 • Ασφαλής μέσω WPA2 & WPA3
 • Εύκολο στη ρύθμιση

Το κομμάτι τιμολόγησης είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα αυτού του δρομολογητή.

GL.iNet GL-AXT1800 Slate AX

Το GL.iNet GL-AXT1800 Slate AX είναι ένας δρομολογητής διπλής ζώνης του οποίου ο μικρός και συμπαγής σχεδιασμός, με βάρος περίπου 8,5 ουγγιές, τον καθιστά καλό σύντροφο ταξιδιού. Η ζώνη 2,4G μπορεί να φτάσει έως και τα 600 Mbps, ενώ η ζώνη 5G έως και 1200 Mbps.

Το Slate AX σάς επιτρέπει να μετατρέψετε ένα δημόσιο (ξενοδοχειακό) δίκτυο WiFi σε ιδιωτικό δίκτυο και να απολαύσετε ασφαλή πλοήγηση και κοινή χρήση εγγράφων. Αυτός ο δρομολογητής σας προστατεύει επίσης από διαφημίσεις που αποσπούν την προσοχή και αναδυόμενα παράθυρα μέσω της λειτουργίας ενσωματωμένου AdGuard Home.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολη ρύθμιση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Slate
 • Γρήγορη και ασφαλής περιήγηση καθώς είναι συμβατή με περισσότερους από 30 παρόχους υπηρεσιών VPN
 • Ψύξη υψηλής απόδοσης καθώς συνοδεύεται από ανεμιστήρα που ενεργοποιείται αυτόματα όταν οι θερμοκρασίες της CPU υπερβαίνουν τους 75 βαθμούς Κελσίου.

Η έλλειψη υποστήριξης για 6 GHz είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα του Slate X. Επίσης, ο ανεμιστήρας δεν υποστηρίζει χειροκίνητη ενεργοποίηση και θα ενεργοποιείται αυτόματα μόνο όταν οι θερμοκρασίες είναι 75 βαθμοί Κελσίου.

ASUS WiFi 6 Router RT-AX3000

Το ASUS RT-AX3000 είναι ένας Dual Band Gigabit Wireless Internet Router που υποστηρίζει εύρος ζώνης 160 MHz και 1024-QAM. Αυτός ο δρομολογητής έχει συνολική ταχύτητα 3000 Mbps, ενώ η ζώνη των 2. 4 GHz προσφέρει έως και 575 Mbps ενώ τα 5 GHz έχουν ταχύτητες έως και 2402 GHz. Αυτός ο δρομολογητής παρέχει κάλυψη WiFi 3.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το RT-AX3000 προσφέρει ασφαλείς συνδέσεις σε όλες τις έξυπνες συσκευές που παρέχονται μέσω του δωρεάν AiProtection που παρέχει το Trend Micro™. Η εφαρμογή ASUS Router για συσκευές iOS και Android διευκολύνει την προσαρμογή και τον έλεγχο κάθε λειτουργίας αυτού του δρομολογητή.

Χαρακτηριστικά

 • Ασφαλής σύνδεση για όλες τις συσκευές
 • Εύκολη ρύθμιση και χρήση μέσω της εφαρμογής ASUS Router
 • Η τεχνολογία AiMesh επιτρέπει τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πλέγματος με συμβατές συσκευές
 • Η σύνδεση διπλής ζώνης σάς επιτρέπει να συνδέσετε συσκευές 2,4 GHz και 5 GHz.
  Πώς να ακυρώσετε το HBO στο Roku

NETGEAR Nighthawk RAXE500

Το RAXE500-100NAS είναι ένας ισχυρός δρομολογητής που προσφέρει κάλυψη έως και 3.500 τετραγωνικά πόδια και εξαιρετική ταχύτητα WiFi 10,8 Gbps. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον δρομολογητή ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε καλωδιακή, δορυφορική, οπτική ίνα ή DSL internet.

Το RAXE500 διαθέτει 1 x 2,5G και 4 θύρες ethernet *1G για σύνδεση με κονσόλες παιχνιδιών, φορητούς υπολογιστές και άλλες έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας. Το NETGEAR Armor είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε ασφαλή τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

Χαρακτηριστικά

 • Συμβατό προς τα πίσω με συσκευές που λειτουργούν σε ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz
 • Η εφαρμογή Nighthawk διευκολύνει τη ρύθμιση και τη διαχείριση όλων των συσκευών σας στο δίκτυό σας
 • Έρχεται με χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως DDoS, SPI Firewall, NETGEAR Armor και WPA3
 • Προσφέρει τον Βοηθό Google Voice Control

Eero Pro 6E mesh Wi-Fi router

Το σύστημα πλέγματος Eero Pro 6E ήταν ο πρώτος δρομολογητής Wi-Fi της Eero που υποστήριξε τη ζώνη των 6 GHz. Ικανοποιεί τις προσδοκίες πολλών όσον αφορά τις ταχύτητες, καθώς οι ενσύρματες ταχύτητες του μπορούν να φτάσουν έως και 2,5 gigabit ανά δευτερόλεπτο.

Ο δρομολογητής διατίθεται σε ένα, δύο ή τρία πακέτα. Το ένα πακέτο θα παρέχει τουλάχιστον 2.000 τετραγωνικά πόδια κάλυψης και μπορείτε να συνδέσετε 100+ συσκευές.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη ρύθμιση και χρήση
 • Υποστήριξη Wi-Fi 6E
 • Γρήγορες συνδέσεις
 • Θύρα WAN πολλαπλών παραστάσεων

Στα αρνητικά, το Eero Pro 6E είναι λίγο ακριβό.

Δρομολογητής MSI Radix AX6600 WiFi 6

Το MSI Radix AX6600 είναι ένας δρομολογητής παιχνιδιών με τέσσερις προκαθορισμένες λειτουργίες. gaming, AI auto, δουλειά από το σπίτι και streaming. Ως δρομολογητής τριών ζωνών (2,4 GHz + 5 GHz + 5 GHz), υποστηρίζει έως και 8 ταυτόχρονες ροές με ταχύτητες έως και 6,6 Gbps.

Εάν έχετε επίγνωση της εμφάνισης, θα πείτε ότι το MSI Radix AX6600 έχει σχεδιαστεί για παίκτες. Διαθέτει μαύρο και γκρι περίβλημα που μοιάζει με το μπροστινό μέρος ενός σπορ αυτοκινήτου. Αυτός ο δρομολογητής διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,8 GHz και σύστημα ψύξης premium για βέλτιστη απόδοση.

Χαρακτηριστικά

Στα αρνητικά, το MSI Radix AX6600 είναι λίγο ακριβό.

ARRIS SURFboard mAX Pro W31

Ο συμβατός με πλέγμα mAX Pro W31 Tri-Band Router είναι βελτιστοποιημένος για βίντεο 4K, διαδικτυακά παιχνίδια και εικονική πραγματικότητα με ταχύτητες έως 11.000 Mbps και κάλυψη έως 3.000 τετραγωνικά πόδια. Αυτός ο δρομολογητής διαθέτει ένα επεκτάσιμο σύστημα πλέγματος όπου μπορείτε να συνδέσετε συσκευές πλέγματος SURFboard W131 ή W31 και να βελτιώσετε την κάλυψη στο σπίτι σας.

Η ρύθμιση του συστήματος είναι απλή μέσω της εφαρμογής SURFboard Central. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις συσκευές σας σε πραγματικό χρόνο και να επωφεληθείτε από τους γονικούς ελέγχους για να ορίσετε χρονικά όρια και να διακόψετε τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Χαρακτηριστικά

 • Συμβατό με πλέγμα
 • Οι γονικοί έλεγχοι παρέχουν παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο
 • Συμβατό με DOCSIS καλώδια, οπτικές ίνες, δορυφορικά και μόντεμ λύσεις Διαδικτύου
 • Υποστήριξη Alexa

Το σημαντικότερο μειονέκτημα του AX11000 είναι ότι δεν υποστηρίζει τη ζώνη WiFi 6GHz.

συμπέρασμα

Παραπάνω είναι μερικοί από τους καλύτερους δρομολογητές Wi-Fi 6 και 6E που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα. Η τελική απόφαση για το ποιο θα διαλέξετε θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σας, τον προϋπολογισμό και τις δυνατότητες που αναζητάτε σε έναν δρομολογητή Wi-Fi 6 ή 6E.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά καλύτερα έξυπνα ηχεία και φορητούς δρομολογητές.