13 έξυπνες ελεγκτικές εταιρείες με κορυφαία αξιολόγηση το 2023

Ας εξερευνήσουμε τις κορυφαίες εταιρείες ελέγχου έξυπνων συμβολαίων που μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το έργο κρυπτογράφησης και να προστατέψετε τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών σας.

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι αυτοεκτελούμενες ψηφιακές συμφωνίες σε κωδικούς που είναι αποθηκευμένοι σε μια αλυσίδα μπλοκ. Επιπλέον, από τη στιγμή που θα αναπτυχθούν αυτές οι συμβάσεις, δεν μπορούν να αλλάξουν.

Τα τρωτά σημεία στα έξυπνα συμβόλαια είναι ένας σημαντικός λόγος πίσω από διάφορα hacks, απάτες και κλοπές που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα. Για παράδειγμα, χάκερ έκλεψαν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αξίας 480 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγχετε τα έξυπνα συμβόλαια πριν ξεκινήσετε το έργο κρυπτογράφησης. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, μείνετε συντονισμένοι!

Τι είναι ο Έξυπνος Έλεγχος Συμβάσεων;

Ο έλεγχος έξυπνων συμβολαίων περιλαμβάνει μια λεπτομερή ανάλυση των κωδικών που υπάρχουν στο έξυπνο συμβόλαιο. Ως αποτέλεσμα, αυτή η διαδικασία βοηθά στον εντοπισμό πιθανών κινδύνων και ελαττωμάτων πριν από την ανάπτυξη του κώδικα σε ένα δίκτυο blockchain.

Επιπλέον, η φύση ανοιχτού κώδικα των έργων blockchain αφήνει χώρο για διάφορα τρωτά σημεία. Μόλις αναπτυχθούν τέτοιες μη ελεγμένες συμβάσεις, οι χάκερ βρίσκουν εύκολο να παραβιάσουν το σύστημα ασφαλείας και να ξεφύγουν από τα κρυπτογραφικά στοιχεία του πελάτη σας.

Εξάλλου, ένα έργο που ολοκληρώνει τη διαδικασία ελέγχου τείνει να κερδίσει την αποδοχή στον χώρο της κρυπτογράφησης. Επιπλέον, τα ελεγμένα έργα είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν την προσοχή των επενδυτών.

Η ασφάλεια του Blockchain είναι ένας εξέχων παράγοντας που παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός έργου κρυπτογράφησης. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να διεξάγετε έξυπνο έλεγχο συμβάσεων μέσω γνωστών εταιρειών.

Τώρα, ας εξερευνήσουμε τη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες ελέγχου έξυπνων συμβάσεων.

Hashlock

Hashlock είναι μια αυστραλιανή εταιρεία που εστιάζει στους ελέγχους έξυπνων συμβολαίων και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο blockchain. Επιπλέον, είναι μέλη του FinTech Australia και του Blockchain Australia.

Αυτή η εταιρεία διενεργεί αυστηρό έλεγχο για τον εντοπισμό και την αναφορά ζητημάτων ασφάλειας έξυπνων συμβολαίων. Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία ελέγχου τους περιλαμβάνει:

  • Ανάλυση τρωτότητας
  • Σε βάθος μη αυτόματος έλεγχος κώδικα
  • Προσβλητικές δοκιμές με χρήση εργαλείων λογισμικού του βιομηχανικού προτύπου
  • Προτάσεις αναθεώρησης ανάπτυξης για την πρώτη αναθεώρηση
  • Τελική ανάλυση και αναλυτική έκθεσή της

Ο Hashlock συνεργάστηκε με διάφορα έργα κρυπτογράφησης για τη διεξαγωγή ελέγχων έξυπνων συμβολαίων σε Ethereum, BNB Smart Chain (BSC), Polygon και Solana. Για παράδειγμα, ορισμένα από αυτά τα έργα περιλαμβάνουν Τρελά καρτέλAria Land, BTAF Protocol, Jubi DAO, Verida Token (VDA), κ.λπ.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Hashlock είναι οι απλές και καλά καθορισμένες εκθέσεις ελέγχου. Για παράδειγμα, οι αναφορές τους καλύπτουν όλες τις κύριες πτυχές, όπως η αξιολόγηση ασφαλείας, η ποιότητα του κώδικα, οι εξαρτήσεις, τα τρωτά σημεία, οι εφικτές προτάσεις και άλλα.

Χάκεν

Ιδρύθηκε το 2017, Χάκεν προσφέρει υπηρεσίες έξυπνου ελέγχου συμβολαίων σε περισσότερους από 1.000 πελάτες παγκοσμίως. Επιπλέον, έχουν ελέγξει 1.200+ έργα κρυπτογράφησης μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, οι κύριοι πελάτες τους περιλαμβάνουν Huobi, Binance, DAO Maker και 1inch για να αναφέρουμε μερικά. Επιπλέον, διενεργούν ελέγχους για ένα ευρύ φάσμα blockchain όπως το Ethereum, το BNB Smart Chain (BSC), το Polygon, το Solana, το Aptos και άλλα.

Η βασική τους ομάδα που ασχολείται με τον έλεγχο έξυπνων συμβολαίων περιλαμβάνει περισσότερους από 60 μηχανικούς κορυφαίας κατηγορίας. Ως αποτέλεσμα, δεν υπήρξαν αναφερόμενες εκμεταλλεύσεις κατά το οικονομικό έτος 2022.

Για να λάβετε την υπηρεσία τους, πρώτα, πρέπει να στείλετε μια φόρμα προσφοράς που να περιγράφει το έργο σας, λεπτομέρειες τεκμηρίωσης, πηγαίο κώδικα έξυπνης σύμβασης και πολλά άλλα. Ο Hacken χρειάζεται 5 έως 15 εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρώσει τον έλεγχο του έξυπνου συμβολαίου του.

  9 τρόποι για να αποκτήσετε το Spotify Premium δωρεάν για πάντα

QuillAudits

QuillAudits έχει αποδεδειγμένο ιστορικό στην εξασφάλιση 850+ έργων κρυπτογράφησης. Επιπλέον, η ελεγκτική τους υπηρεσία βοήθησε στην εξασφάλιση περιουσιακών στοιχείων αξίας άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλωστε, αυτή η εταιρεία έχει επίσης 5+ χρόνια ελεγκτικής εμπειρίας στον χώρο του Web3. Ως αποτέλεσμα, έχουν ελέγξει πάνω από 800.000 σειρές κωδικών έξυπνων συμβολαίων.

Επιπλέον, η QuillAudits παρέχει έλεγχο για μεγάλο αριθμό blockchains. Για παράδειγμα, τα κύρια παραδείγματα περιλαμβάνουν τα BNB Smart Chain (BSC), Solana, Ethereum, Polkadot, Polygon, Algorand και άλλα.

Η ποιότητα της υπηρεσίας ελέγχου τους έχει προσελκύσει περισσότερους πελάτες από διάφορα οικοσυστήματα όπως το DeFi και τα κρυπτοπαιχνίδια, για να αναφέρουμε μερικά. Επιπλέον, η βάση πελατών τους περιλαμβάνει Gameloft, Nord Finance, Dfyn, Polygon DAO κ.λπ.

ConsenSys Diligence

ConsenSys Diligence προσφέρει έξυπνους ελέγχους συμβολαίων ειδικά για έργα που βασίζονται στο Ethereum. Επιπλέον, έχουν ελέγξει περισσότερες από 100 εταιρείες blockchain και έχουν ανακαλύψει 200+ σημαντικά ζητήματα στους κωδικούς έξυπνων συμβολαίων.

Ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του Ethereum Joseph Lubin, το ConsenSys είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον χώρο της κρυπτογράφησης. Συγκεκριμένα, αυτή η εταιρεία βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη ενός από τα καλύτερα πορτοφόλια κρυπτογράφησης, του MetaMask.

Επιπλέον, το ConsenSys Diligence αποτελείται από μια έμπειρη ομάδα ελεγκτών, ερευνητών και προγραμματιστών. Ως αποτέλεσμα, έχουν ελέγξει σημαντικά έργα κρυπτογράφησης όπως τα Aave, 1inch, 0x, Lybra Finance, Uniswap και άλλα.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, αυτή η εταιρεία παρέχει μια έκθεση με μια εκτελεστική περίληψη, το πεδίο εφαρμογής, τα ευρήματα και την επισκόπηση του συστήματος. Επιπλέον, αυτή η αναφορά περιλαμβάνει επίσης τη σοβαρότητα κάθε ζητήματος και τις πιθανές βελτιώσεις του.

CertiK

Ιδρύθηκε από καθηγητές στο Γέιλ και την Κολούμπια, CertiK είναι αναμφίβολα μία από τις πιο προτιμώμενες ελεγκτικές εταιρείες. Επιπλέον, ενσωματώνουν τεχνολογία AI, κορυφαία στον κλάδο εργαλεία ελέγχου και μεθόδους για τα καλύτερα αποτελέσματα ελέγχου.

Τη στιγμή της σύνταξης της παρούσας, η CertiK έχει ελέγξει πάνω από 4.400 έργα που βασίζονται σε blockchain. Επιπλέον, έχουν αναφέρει περισσότερα από 68.000 ευρήματα ελέγχου στους πελάτες τους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αυτή, που ιδρύθηκε το 2018, έχει κερδίσει την αποδοχή κορυφαίων επενδυτικών εταιρειών. Για παράδειγμα, οι κύριοι επενδυτές τους περιλαμβάνουν τις Sequoia Capital, Tiger Global, Goldman Sachs, Binance κ.λπ.

Επιπλέον, το CertiK είναι ένας από τους προτεινόμενους ελεγκτές έξυπνων συμβολαίων από εξέχοντα χρηματιστήρια όπως οι Huobi, Binance και OKEx. Επιπλέον, προσφέρουν υπηρεσίες ελέγχου για δημοφιλή blockchains όπως Ethereum, BSC, Polygon, Solana κ.λπ.

Χάλμπορν

Ίδρυσαν τον χάκερ Growth Rob Behnke και τον ηθικό χάκερ Steven Walbroehl Χάλμπορν το 2019. Οι έξυπνοι έλεγχοι συμβολαίων είναι μια σημαντική υπηρεσία που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Η έκθεση ελέγχου τους παρέχει μια ενδελεχή ανάλυση των έξυπνων συμβολαίων. Ως εκ τούτου, βοηθά στη διόρθωση σφαλμάτων κώδικα, τα ζητήματα σχεδιασμού και τον εντοπισμό τρωτών σημείων ασφαλείας. Επιπλέον, έχουν εξειδίκευση στον έλεγχο γλωσσών προγραμματισμού όπως Solidity, Python και Rust.

Οι κύριοι πελάτες του Halborn περιλαμβάνουν το ApeCoin, το Avalanche, το Bancor και το BlockFi, για να αναφέρουμε μερικούς. Επιπλέον, αυτή η ελεγκτική εταιρεία ειδικεύεται σε blockchains όπως Ethereum, Terra, Solana, NEAR κ.λπ.

Επιπλέον, το μέγεθος του Halborn έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και διαθέτει μια ομάδα 100+ καλύτερων μηχανικών ασφαλείας. Τέλος, αυτή η εταιρεία χρειάζεται 2 έως 4 εβδομάδες για να ολοκληρώσει έναν έξυπνο έλεγχο συμβολαίου.

Antier Solutions

Antier Solutions είναι μια εταιρεία που προσφέρει διάφορες υπηρεσίες metaverse και blockchain. Συγκεκριμένα, έχουν κερδίσει τη φήμη ως έξυπνου ελέγχου συμβολαίων για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

Το πιο σημαντικό, προσφέρουν τον έλεγχό τους για ένα ευρύ φάσμα Βιομηχανιών. Για παράδειγμα, έχουν πελάτες σε ακίνητα, ασφάλειες, υγειονομική περίθαλψη, μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγία, τραπεζικά και χρηματοοικονομικά, μεταφορές και logistics.

  13 Καλύτερο λογισμικό διαχείρισης χορηγών για εράνους

Επιπλέον, ο έλεγχός τους καλύπτει όλους τους τομείς του κρυπτογραφικού οικοσυστήματος. Οι κύριες υπηρεσίες καλύπτουν την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), την αποκεντρωμένη εφαρμογή (DApp), το μη ανταλλάξιμο διακριτικό (NFT), την αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) και τους ελέγχους πρωτοκόλλου blockchain.

Επιπλέον, αυτή η εταιρεία ελέγχει εξέχουσες αλυσίδες μπλοκ όπως Ethereum, BSC, Cosmos, TRON, Cardano, Solana κ.λπ. Για το λόγο αυτό, έχουν συνεργαστεί με πλατφόρμες κρυπτογράφησης όπως Alchemy Pay, fastnode.io, GetBlock, Nownodes, Nexo κ.λπ.

Η Antier Solutions διαθέτει επίσης μια μεγάλη βάση πελατών από τον χώρο κρυπτογράφησης. Οι πελάτες τους περιλαμβάνουν CoinTrade, 5ireChain, Tarality, Weownomy Platform και πολλά άλλα.

Αλυσοπροσβλητικό

Ιδρύθηκε το 2017, Αλυσοπροσβλητικό είναι μια εταιρεία συμβούλων Web3, ασφάλειας και ανάπτυξης λογισμικού. Αυτή η εταιρεία έχει πάνω από 6 χρόνια εμπειρία στον κλάδο και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 420+ πελάτες.

Αυτή η εταιρεία με έδρα τη Γερμανία παρέχει έξυπνους ελέγχους συμβολαίων για τα κορυφαία blockchain. Τα υποστηριζόμενα blockchain είναι τα Ethereum, Solana, Hyperledger, EOS, Tezoz, Polygon και BSC.

Επιπλέον, η έκθεση ελέγχου της Chainsulting είναι αποδεκτή και διαθέσιμη σε μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες κρυπτογράφησης, CoinMarketCap. Ως αποτέλεσμα, η έκθεσή τους έχει καλή φήμη μεταξύ των μελών της κοινότητας κρυπτογράφησης.

Επιπλέον, αυτή η εταιρεία ακολουθεί τα γερμανικά πρότυπα ασφαλείας και την τεχνολογία για την παροχή ποιοτικών εκθέσεων ελέγχου. Για το λόγο αυτό, οι αξιόλογοι πελάτες τους είναι οι 1inch, ApeCoin, Agave, Apollo Currency κ.λπ.

Κατά τη στιγμή της γραφής, η Chainsulting βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής επωνυμίας στο softstack.io.

SlowMist

Ιδρύθηκε το 2018, SlowMist είναι μια διάσημη εταιρεία ασφαλείας που προσφέρει ασφάλεια blockchain. Επιπλέον, είναι η πρώτη κινεζική εταιρεία ελέγχου ασφάλειας έξυπνων συμβολαίων που περιλαμβάνεται στη λίστα συστάσεων της Etherscan.

Συγκεκριμένα, οι αναφορές ελέγχου των έξυπνων συμβολαίων τους εκτιμήθηκαν και αναγνωρίστηκαν από πολλαπλά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης όπως το OKX. Εξάλλου, η ομάδα τους έχει 10+ χρόνια εμπειρίας στην ασφάλεια δικτύου.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία αυτής της εταιρείας στον έξυπνο έλεγχο συμβολαίων την έχουν βοηθήσει να αποκτήσουν πολλούς συνεργάτες. Για παράδειγμα, έχουν συνεργαστεί με αξιόλογα ονόματα όπως Binance, Huobi, Crypto.com, imToken, OKX, PancakeSwap κ.λπ.

Η SlowMist έχει ολοκληρώσει ελέγχους έξυπνων συμβολαίων για περισσότερους από 1.500 πελάτες. Επιπλέον, η υπηρεσία τους καλύπτει κορυφαίες αλυσίδες μπλοκ όπως Ethereum, Aptos, EOS, Klaytn και Solana.

Quantstamp

Quantstamp είναι μια καλά αναγνωρισμένη εταιρεία με εξειδίκευση στην ασφάλεια blockchain με πάνω από 500 ελέγχους έξυπνων συμβολαίων. Επιπλέον, έχουν βοηθήσει τους πελάτες τους να εξασφαλίσουν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η εταιρεία έχει ελέγξει blockchain, συμπεριλαμβανομένων των Solana, Avalanche, Ethereum, Flow, BSC, Cardano και άλλων. Επιπλέον, ο έξυπνος έλεγχος συμβολαίων τους έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εξασφάλιση DApps όπως το Curve, το OpenSea και το Maker.

Επιπλέον, η Quantstamp διεξήγαγε επίσης ελέγχους για μεγάλα ονόματα στον χώρο του NFT, όπως Decentraland, The Sandbox, Axie Infinity, SuperRare, Nifty Island, Zora, NBA Top Shot και άλλα.

Άλλωστε, στους πελάτες τους από τον χώρο DeFi περιλαμβάνονται τα Compound, Arbitrum, Chainlink, SushiSwap, Lido, xDAI, BadgerDAO κ.λπ.

OpenZeppelin

OpenZeppelin αποτελείται από μια ομάδα ειδικών σε θέματα ασφάλειας που διενεργούν ελέγχους έξυπνων συμβολαίων. Αυτή η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2015, έχει ελέγξει με επιτυχία περισσότερα από 370 έργα κρυπτογράφησης.

Τα έξυπνα συμβόλαια που ελέγχονται από το OpenZeppelin διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, αυτή η εταιρεία συνεργάζεται με πάνω από 30 κορυφαία δίκτυα blockchain από τον χώρο κρυπτογράφησης.

Επιπλέον, επισημαίνουν εάν τα ζητήματα στα έξυπνα συμβόλαια είναι κρίσιμα, υψηλά, μεσαία ή χαμηλά. Επιπλέον, προσθέτουν σημειώσεις που περιλαμβάνουν προτάσεις και συστάσεις ειδικών.

Το OpenZeppelin εμπιστεύονται τα δημοφιλή ονόματα από το κρυπτογραφικό οικοσύστημα. Για παράδειγμα, η βάση πελατών τους περιλαμβάνει Coinbase, Ethereum Foundation, Matter Labs, Aave, Optimism και άλλα.

  Πώς να ξεκινήσετε με το Procreate για iPad Pro

ChainSecurity

ChainSecurity είναι μια εταιρεία ελέγχου έξυπνων συμβολαίων που δραστηριοποιείται στον τομέα του blockchain από το 2017. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες ελέγχου σε έργα Web3 και πρωτόκολλα DeFi, για να αναφέρουμε μερικά.

Αυτή η εταιρεία πιστεύει στην επαγγελματική μεθοδολογία για την παροχή βαθιών ερευνών και διασφάλισης ποιότητας για τους πελάτες της. Για το λόγο αυτό, έχουν προσθέσει μια τεράστια βάση πελατών, συμπεριλαμβανομένων των MakerDAO, Compound, Curve Finance, Rarible, Uniswap κ.λπ.

Το ChainSecurity αποτελείται από μια ομάδα ειδικών στην ασφάλεια blockchain. Για παράδειγμα, τα περισσότερα μέλη της ομάδας είναι απόφοιτοι και διδάκτορες του κορυφαίου πανεπιστημίου της Ευρώπης, του ETH Zurich.

PeckShield

Ιδρύθηκε το 2018, PeckShield είναι μια εταιρεία ασφάλειας blockchain με ανώτερους ερευνητές και επαγγελματίες ασφαλείας. Για παράδειγμα, η ομάδα αποτελείται από ειδικούς με εμπειρία σε Microsoft, Qihoo 360, Intel, Alibaba και άλλα.

Αυτή η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ελέγχους για ένα ευρύ φάσμα τομέων του χώρου του blockchain. Επιπλέον, έχουν συσχετιστεί με πολυάριθμες ανταλλαγές κρυπτογράφησης, πορτοφόλια, DApp, πισίνες εξόρυξης και DeFi.

Τα εξέχοντα επιτεύγματα του PeckShield περιλαμβάνουν τον εντοπισμό του κενού BatchOverflow στο έξυπνο συμβόλαιο Ethereum. Συγκεκριμένα, αυτή η εταιρεία έχει τεράστιους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των BNB Chain, Avalanche, dYdX, Polygon, ParaSwap κ.λπ.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι τα βήματα που περιλαμβάνει ένας έλεγχος έξυπνου συμβολαίου;

Τα κύρια βήματα που εμπλέκονται περιλαμβάνουν:

1) Συλλογή εγγράφων: Το πρώτο βήμα είναι η συλλογή σημαντικών εγγράφων έργου όπως η βάση κώδικα, η λευκή βίβλος, η τεχνική τεκμηρίωση κ.λπ.
2) Έλεγχος εγγράφων: Εδώ, τα μέλη της ομάδας εξετάζουν τα υποβληθέντα έγγραφα για να βρουν το εύρος και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου.
3) Έξυπνη αναθεώρηση συμβολαίου: Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας blockchain εξετάζει κάθε γραμμή κώδικα έξυπνου συμβολαίου για να εντοπίσει ζητήματα ασφάλειας.
4) Έλεγχος ελέγχου: Τα έξυπνα συμβόλαια ελέγχονται χειροκίνητα και αυτόματα χρησιμοποιώντας εργαλεία ελέγχου του κλάδου.
5) Αρχική αναφορά και προτάσεις: Μετά τη δοκιμή, η ομάδα δημιουργεί μια αρχική αναφορά με βάση το αποτέλεσμα της δοκιμής. Επιπλέον, παρέχουν προτάσεις για τη διόρθωση των προβλημάτων.
6) Επαναξιολόγηση: Η ελεγκτική εταιρεία αλληλεπιδρά με την ομάδα ανάπτυξης του έργου για να διορθώσει όλες τις ευπάθειες ασφαλείας που εντοπίστηκαν στην αρχική της αναφορά.
7) Τελική Έκθεση Ελέγχου: Αφού διορθωθούν τα υπάρχοντα ζητήματα, παρέχεται στους πελάτες μια λεπτομερής τελική έκθεση ελέγχου.

Τι είδους τρωτά σημεία ασφαλείας ελέγχονται σε έναν έλεγχο έξυπνων συμβολαίων;

Οι κύριες ευπάθειες ασφαλείας που ελέγχονται κατά τη διάρκεια ενός έξυπνου ελέγχου συμβολαίου αποτελούνται από:

1) Επίθεση επανεισόδου: Αυτή η επίθεση συμβαίνει όταν οι δυσλειτουργίες του έξυπνου συμβολαίου στέλνουν εξωτερικές κλήσεις σε ένα μη αξιόπιστο συμβόλαιο, οδηγώντας σε εξάντληση κεφαλαίων.
2) Εμπρός εκτέλεση: Οι κακώς δημιουργημένοι κωδικοί βοηθούν τους απατεώνες να γνωρίζουν πληροφορίες πριν από τις συναλλαγές με blockchain και να επωφελούνται από αυτές.
3) Λογικά σφάλματα: Αυτά τα σφάλματα είναι η πιο κοινή μορφή ευπάθειας, συμπεριλαμβανομένων των ορθογραφικών και βασικών λαθών κωδικοποίησης.
4) Υπερχείλιση και Υπερχείλιση Ακέραιου: Εδώ, το έξυπνο συμβόλαιο εκτελεί λανθασμένη εκτέλεση αριθμητικών πράξεων, με αποτέλεσμα λανθασμένους υπολογισμούς.
5) Εξάρτηση από χρονική σήμανση: Τα συμβόλαια που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε χρονικές σημάνσεις μπορούν να ευνοήσουν τους εξορύκτες να χειραγωγήσουν σε κάποιο βαθμό.

Μπορεί να γίνει ένας έξυπνος έλεγχος συμβολαίου μόνος σας;

Ναι, είναι δυνατό εάν ο εσωτερικός οργανισμός διαθέτει μια άρτια έμπειρη ομάδα ασφάλειας blockchain και τα απαιτούμενα εργαλεία. Ωστόσο, είναι δύσκολο να ταιριάξουμε την ποιότητα ελέγχου των καλύτερων ελεγκτικών εταιρειών που έχουν εργαστεί με μεγάλα έργα κρυπτογράφησης.

Τελικές σκέψεις

Συμπερασματικά, ο έλεγχος του έξυπνου συμβολαίου του έργου σας είναι υποχρεωτικός για την αποφυγή μελλοντικών εισβολών και επιθέσεων. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι ο έλεγχος ποιότητας διενεργείται από ειδικούς του κλάδου.

Όλες οι εταιρείες ελέγχου έξυπνων συμβολαίων που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο παρέχουν υπηρεσίες ελέγχου του κλάδου. Τέλος, εναπόκειται σε εσάς να αξιολογήσετε και να επιλέξετε την υπηρεσία που ταιριάζει καλύτερα για το κρυπτογραφικό σας έργο.

Στη συνέχεια, εξερευνήστε τις καλύτερες πλατφόρμες πονταρίσματος κρυπτονομισμάτων.