12 Χρήσιμες συμβουλές για επίδοξους σχεδιαστές μοτίβων επιφανειών

Βασικά Takeaways

  • Γίνετε δημιουργικοί με μια ποικιλία τεχνικών, συνδυάζοντας παραδοσιακές και ψηφιακές μεθόδους για να δημιουργήσετε μοναδικά μοτίβα επιφάνειας για τα οποία είστε περήφανοι.
  • Μην περιορίζεστε σε ένα κομμάτι λογισμικού. εξερευνήστε διαφορετικά προγράμματα και βρείτε αυτά που λειτουργούν καλύτερα για το στυλ και τις ανάγκες σας.
  • Μείνετε ενημερωμένοι με τις τάσεις της αγοράς και ενσωματώστε τις στα σχέδια των επιφανειών σας για να κερδίσετε την προσοχή και να δημιουργήσετε πιθανές πωλήσεις.

Από τις πετσέτες θαλάσσης μέχρι τα γραφικά μπλουζάκια, το σχέδιο επιφανειών μας περιβάλλει. Εάν επιθυμείτε να γίνετε επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα και να ξεπεράσετε τις αρχικές προκλήσεις, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

1. Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία δημιουργικών τεχνικών

Ακόμη και σε έναν ψηφιακό κόσμο, οι καλλιτέχνες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές και ο σχεδιασμός επιφανειών δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι υφές από τον πραγματικό κόσμο είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ψηφιακά μοτίβα επιφανειών—η υφή σε καμβά ενός τοίχου, η αδιαφάνεια των μελανιών ακουαρέλας ή οι σχισμένες άκρες του χαρτιού.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρο το σχέδιο της επιφάνειας σας παραδοσιακά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ψηφιακές μεθόδους για να δημιουργήσετε μοτίβα, να μετακινήσετε αντικείμενα ή να αλλάξετε χρώματα. Μπορείτε να συνδυάσετε λογισμικό και τεχνικές για να έχετε μοναδικά αποτελέσματα. Οτιδήποτε έχει ως αποτέλεσμα σχέδια για τα οποία είστε περήφανοι μπορεί να δημιουργηθεί με οποιαδήποτε μέθοδο λειτουργεί για εσάς.

2. Εξερευνήστε Διάφορο Λογισμικό

Δεν είναι όλα τα λογισμικά ψηφιακού σχεδιασμού ίσα, και ως σχεδιαστής επιφανειών, θα πρέπει να εκτιμήσετε τις διαφορές. Ακόμη και μεταξύ του λογισμικού Adobe Creative Cloud, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Illustrator, το Photoshop, το Adobe Express ή το Adobe Fresco το καθένα για διαφορετικούς λόγους, ακόμα κι αν το στυλ σχεδίασής σας παραμένει το ίδιο.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό OnlyFans

Το να είσαι σχεδιαστής επιφανειών δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνεις πιστός σε ένα πρόγραμμα ή εταιρεία. Ίσως σας αρέσει να σχεδιάζετε στο Procreate και να δημιουργείτε διανύσματα στο Illustrator ή να δημιουργείτε διανύσματα στο Inkscape και να προσθέτετε υφή στο Photopea—μια δωρεάν εναλλακτική λύση στο Photoshop.

Ίσως προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Photoshop για να δημιουργείτε απρόσκοπτα μοτίβα ακόμα κι αν δημιουργείτε όλα τα ακατέργαστα σχέδιά σας σε άλλα προγράμματα. Μάθετε τα οφέλη κάθε λογισμικού και βασιστείτε σε αυτά για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πραγματοποιήστε έρευνα αγοράς στο Pinterest, blogs μόδας ή αυτοπροσώπως για να εντοπίσετε τις επερχόμενες τάσεις και, στη συνέχεια, ενσωματώστε τις τάσεις στα σχέδια επιφανειών σας. Οι τάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν μοτίβα όπως ζωάκια, animal prints, κιτς αντικείμενα, συγκεκριμένα χρώματα ή φράσεις μόδας.

Η μεταπήδηση στις τάσεις τη σωστή στιγμή μπορεί να προσελκύσει τα μοτίβα της επιφάνειας σας και να οδηγήσει σε μερίδια και πωλήσεις για όλη τη διάρκεια της τάσης—ορισμένες τάσεις μπορεί να διαρκέσουν χρόνια. Μην αφήσετε αυτό να σας εμποδίσει να δημιουργήσετε σχέδια που δεν συνδέονται με τις τρέχουσες τάσεις, αν θέλετε να δημιουργήσετε. Μπορεί να είσαι εσύ ο trendsetter.

4. Χρησιμοποιήστε μια περιορισμένη παλέτα χρωμάτων

Το έργο της επιλογής παλετών χρωμάτων μπορεί μερικές φορές να είναι συντριπτικό. Όχι μόνο μπορεί να σας εμποδίσει να ξεκινήσετε με ένα σχέδιο εάν σκέφτεστε υπερβολικά τα χρώματα, αλλά μπορεί επίσης να είναι εύκολο να παρασυρθείτε από την άπειρη διαθεσιμότητα των χρωμάτων, αφήνοντάς σας ένα φανταχτερό αποτέλεσμα.

Ξεκινήστε τα σχέδιά σας χρησιμοποιώντας μια μονόχρωμη παλέτα. Αυτό σας βοηθά να εστιάσετε στα γραφικά σας και όχι στα χρώματα, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε αργότερα.

Το να προκαλέσετε τον εαυτό σας με μια περιορισμένη χρωματική παλέτα είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να κάνετε αρμονικά σχέδια επιφανειών. Τα περισσότερα επιτυχημένα σχέδια επιφανειών δεν έχουν περισσότερα από πέντε χρώματα. λιγότερο είναι συνήθως περισσότερο.

5. Σχεδιασμός από προτροπές πρόκλησης ή ανταγωνισμού

Υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές προκλήσεις που ενισχύουν τη δημιουργικότητά σας διαθέσιμες στο διαδίκτυο και ως σχεδιαστής —ή επίδοξος σχεδιαστής επιφανειών— το να ακολουθείτε τις οδηγίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκηθείτε.

Εκτός από δημιουργικές προκλήσεις, μπορεί να συναντήσετε διαγωνισμούς που ζητούν μοτίβα ή έργα τέχνης. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό με τα δικά σας σχέδια ή απλά να χρησιμοποιήσετε τον ανταγωνισμό ή την προτροπή πρόκλησης για τον εαυτό σας.

  Πορτοφόλι Dapps, Defi, NFTs [2022]

Οι υπάρχουσες προτροπές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έμπνευση, είτε υποβάλετε αίτηση στον διαγωνισμό είτε στην πρόκληση εξαρτάται από εσάς. Εάν έχετε έμπνευση να δημιουργήσετε, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργία σας στα δικά σας σχέδια επιφανειακών μοτίβων.

6. Μετατρέψτε τα υπάρχοντα έργα τέχνης σε νέα σχέδια και μοτίβα

Εάν επικεντρώνεστε στο να γίνετε σχεδιαστής επιφανειών στο μέλλον, μην κάνετε έκπτωση σε κανένα προηγούμενο έργο τέχνης που έχετε δημιουργήσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παλιά τέχνη που έχετε φτιάξει και να τη μετατρέψετε σε νέα μοτίβα και σχέδια.

Είτε θα χρησιμοποιήσετε ένα ολόκληρο έργο τέχνης που έχετε δημιουργήσει στο παρελθόν είτε απλά θα πάρετε ένα μοτίβο και θα το επαναπροσδιορίσετε εξαρτάται από εσάς. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας έργα τέχνης ή σκίτσα μόνο για έμπνευση.

7. Ρύθμιση ηλεκτρονικών καταστημάτων

Στην ψηφιακή εποχή, είναι πιο εύκολο από ποτέ να πουλήσετε τα σχέδια επιφανειών σας χωρίς να έχετε απόθεμα ή να ανοίξετε ένα φυσικό κατάστημα στην πόλη σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα, πουλώντας τα ίδια σχέδια σε πολλά μέρη.

Για τους σχεδιαστές μοτίβων επιφανειών, τα καλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα που πρέπει να δημιουργήσουν είναι Κοινωνία 6 και RedBubble—αν και υπάρχουν πολλά άλλα μέρη για να πουλήσετε τα σχέδιά σας στο διαδίκτυο. Τόσο το Society6 όσο και το RedBubble είναι μοντέλα εκτύπωσης κατά παραγγελία, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε τα σχέδια επιφανειών σας και να τα αντιστοιχίσετε σε προϊόντα στους ιστότοπους. Όταν κάποιος παραγγέλνει ένα προϊόν, ο ιστότοπος το κατασκευάζει και το αποστέλλει.

8. Παρακολουθήστε Μαθήματα Σχεδιασμού και Εκμάθηση

Οι καλλιτέχνες και οι σχεδιαστές πρέπει πάντα να μαθαίνουν. Είτε μαθαίνετε άμεσες δεξιότητες σχετικά με τη σχεδίαση επιφανειών, γειτονικές δεξιότητες όπως αυτά τα δωρεάν μαθήματα Coursera για γραφίστες είτε εμβαθύνετε σε μαθήματα λογισμικού, τα σχέδιά σας θα βελτιωθούν μόνο.

Οι σχεδιαστές επιφανειών αρέσουν CatCoq παρέχουν εκπαιδευτικά βίντεο και ιστολόγια, μοιράζοντας τις προσωπικές τους τεχνικές και πόρους. Μπορείτε να βρείτε πολλά σεμινάρια για το σχεδιασμό επιφανειών στο Skillshare, στο Pinterest και στο YouTube.

9. Μοιραστείτε την εργασία σας

Η κοινή χρήση της δουλειάς σας σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα κοινό. Μπορείτε να μοιραστείτε σχέδια σε μια προσωπική σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram ή το Pinterest, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ο μόνος τρόπος κοινής χρήσης. Δώστε δημιουργημένα κομμάτια σε άλλους ή φορέστε τα ή χρησιμοποιήστε τα μόνοι σας.

  Διορθώστε το σφάλμα εγγραφής δίσκου Dota 2

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τα παρασκήνια της κατασκευής των προϊόντων σας, τα αρχικά σκίτσα, τις φωτογραφίες έμπνευσης ή τα τελικά κομμάτια σας. Αυτό ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να δουν τη δουλειά σας.

10. Συνεργαστείτε με άλλους

Η συνεργασία με άλλα δημιουργικά ή επιχειρήσεις συμβάλλει στην έμπνευση νέων τρόπων εργασίας και ωθεί τα σχέδιά σας στην προβολή ενός νέου κοινού. Δείτε τις συμβουλές μας για μια επιτυχημένη δημιουργική συνεργασία και μάθετε πώς μπορείτε να τις εφαρμόσετε στο σχεδιασμό επιφανειών.

11. Ξεκινήστε με μια θέση

Αν και οι επιλογές προϊόντων με σχέδια επιφάνειας είναι ατελείωτες, μην αισθάνεστε ότι πρέπει να δημιουργήσετε για όλα αυτά. Στην πραγματικότητα, η εύρεση μιας μικρότερης θέσης προϊόντων θα σας αποτρέψει από το να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από τις απεριόριστες επιλογές.

Κάντε κάποια βασική έρευνα σχετικά με το κοινό που επιθυμείτε, τα προϊόντα που θα αγόραζαν και τους τύπους σχεδίων επιφανειών που βρίσκονται συνήθως σε αυτά τα προϊόντα. Εστιάστε το στυλ της τέχνης σας σε δύο ή τρία σκόπιμα προϊόντα και θέστε τους στόχους σας να σχεδιάσετε για αυτά.

Κάνοντας αυτό από την αρχή θα χτίσετε την εμπιστοσύνη σας καθώς και το χαρτοφυλάκιό σας. Μπορείτε να επεκτείνετε τις κατηγορίες των προϊόντων σας μόλις νιώσετε έτοιμοι, απλώς βεβαιωθείτε ότι τα σχέδια επιφανειών σας έχουν νόημα στα νέα προϊόντα που δημιουργείτε.

12. Άδεια χρήσης της εργασίας σας

Η αδειοδότηση των μοτίβων επιφανειών σας θα σας βοηθήσει να προωθήσετε τα σχέδιά σας σε δημόσια προβολή. Ενώ μπορείτε να πουλήσετε τα σχέδιά σας χωρίς να τα αδειοδοτήσετε, θα πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να φιλοδοξείτε ως επαγγελματίας σχεδιαστής επιφανειών.

Ένας αντιπρόσωπος αδειοδότησης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας εάν μοιράζεστε τα σχέδια επιφανειών σας στο διαδίκτυο, σε αγορές ή έχετε ήδη ένα επιτυχημένο κατάστημα. Αλλά αν αυτή η επιτυχία δεν σας έχει βρει ακόμα, μην φοβάστε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες αδειοδότησης.

Σχεδιάστε τα μοτίβα της επιφάνειας σας με αυτοπεποίθηση

Με αυτές τις συμβουλές, θα είστε λίγο πιο ενημερωμένοι για το πώς να γίνετε ένας φανταστικός σχεδιαστής επιφανειών. Η εξάσκηση των δεξιοτήτων τέχνης και σχεδιασμού είναι μόνο η μισή μάχη. Ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης επιφανειακών μοτίβων πρέπει να προσελκύσει στην αρχή, να μοιραστεί τη δουλειά και τις εικόνες από τα παρασκήνια και να προκαλέσει τον εαυτό του με περιορισμούς στο χρώμα, το λογισμικό ή την τεχνική. Όσο περισσότερο εξασκείτε και δοκιμάζετε νέες τεχνικές, τόσο καλύτερα θα είναι τα σχέδια επιφανειακών σας μοτίβων.