12 τρόποι για να διορθώσετε έναν φακό iPhone που δεν λειτουργεί

Οι μέρες που πρέπει να ψάξετε για έναν φακό σε κάποιο ξεχασμένο συρτάρι ή κουτί αποθήκευσης, να ανησυχείτε μήπως έχετε ακόμα τις σωστές μπαταρίες για να τον ενεργοποιήσετε ή να γκρινιάζετε απογοητευμένοι όταν ούτως ή άλλως δεν είναι αρκετά φωτεινό, έχουν περάσει εδώ και καιρό. Σήμερα, μπορείτε απλώς να στραφείτε στο πολυλειτουργικό iPhone που έχετε στα χέρια σας. Δηλαδή, με την προϋπόθεση ότι ο φακός του iPhone σας λειτουργεί.

Αποτελεί τεράστιο εμπόδιο όταν ο φακός του iPhone σας σταματά να λειτουργεί και βλέπετε ένα εικονίδιο φακού με γκρι χρώμα. Λοιπόν, ας δούμε τις διάφορες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να λειτουργήσει ξανά ο φακός του iPhone σας.

1. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες του iPhone σας για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το χρώμα του επιπέδου της μπαταρίας σας εμφανίζεται κίτρινο αντί για πράσινο.

Το μήνυμα Λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας εμφανίζεται αυτόματα όταν το ποσοστό της μπαταρίας πέσει κάτω από το 20 τοις εκατό. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρείτε το iPhone σας συνεχώς σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Αλλά ο φακός του iPhone σας είναι συχνά μία από αυτές τις λειτουργίες που απενεργοποιούνται από αυτήν τη λειτουργία. Για να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέξτε Μπαταρία και πατήστε για να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

  Πώς να ευθυγραμμίσετε πίνακες και εικόνες στο Microsoft Word

2. Φορτίστε το iPhone σας

Ακόμη και αφού απενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο φακός του iPhone σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι η συσκευή σας δεν έχει αρκετή ισχύ μπαταρίας για να υποστηρίξει τη λειτουργία εκείνη τη στιγμή. Επομένως, θα πρέπει να συνδέσετε το iPhone σας σε μια πηγή ρεύματος και να ξεκινήσετε να το φορτίζετε.

Η λειτουργία του φακού θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά μόλις το iPhone σας έχει επαρκή ισχύ.

3. Ελέγξτε ότι το iPhone σας δεν είναι πολύ ζεστό

Όταν το iPhone σας ζεσταθεί πολύ, ο φακός μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Δεν συνιστάται να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα iPhone που υπερθερμαίνεται. Εάν η συσκευή σας υπερβεί ένα συγκεκριμένο όριο θερμοκρασίας, τελικά θα σβήσει μέχρι να κρυώσει. Θα δείτε επίσης μια προειδοποίηση να εμφανίζεται στην οθόνη σας εάν η θερμοκρασία γίνει πολύ υψηλή.

Για να επιτρέψετε τη φυσική πτώση της θερμοκρασίας της συσκευής σας, τοποθετήστε το iPhone σας σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Ωστόσο, μην επιχειρήσετε να βάλετε τη συσκευή σας στο ψυγείο, καθώς αυτό θα της προκαλέσει ζημιά. Απλώς βρείτε κάπου που είναι φυσικά δροσερό και σκιερό. Μόλις η συσκευή σας κρυώσει, ο φακός του iPhone σας θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά.

4. Αφαιρέστε τον φακό από το Κέντρο Ελέγχου

Εάν ο φακός του iPhone σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μια άλλη πιθανή λύση είναι να αφαιρέσετε την επιλογή φακού από το Κέντρο ελέγχου και, στη συνέχεια, να την προσθέσετε ξανά. Δείτε πώς:

 • Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Κέντρο ελέγχου.
 • Στην περιοχή Συμπεριλαμβανόμενα στοιχεία ελέγχου, πατήστε το κόκκινο εικονίδιο μείον (–) για φακό (ή φακό, σε ορισμένες περιοχές). Πατήστε Κατάργηση για επιβεβαίωση.
 • Για να προσθέσετε ξανά τον φακό, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Περισσότερα στοιχεία ελέγχου.
 • Πατήστε το εικονίδιο συν (+) για φακό (ή φακό).
 • 5. Κλείστε την εφαρμογή κάμερας του iPhone σας

  Η λειτουργία φλας της κάμερας του iPhone σας χρησιμοποιεί το ίδιο φως με τον φακό. Εάν έχετε ανοίξει την εφαρμογή Κάμερα, είναι φυσιολογικό να βλέπετε το εικονίδιο του φακού του Κέντρου Ελέγχου γκριζαρισμένο. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο λειτουργίες ταυτόχρονα.

    Ενεργοποιήστε ενέργειες σε πολλές εφαρμογές για να αυτοματοποιήσετε τη ροή εργασίας σας με το Zapier

  Για να το λύσετε αυτό, απλώς βγείτε από την εφαρμογή Κάμερα και αποκτήστε ξανά πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου. Θα πρέπει να δείτε ότι το κουμπί του φακού μπορεί να επιλεγεί ξανά ως συνήθως.

  6. Ενεργοποιήστε τον φακό σας χρησιμοποιώντας το φλας της κάμερας

  Εάν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον φακό του iPhone σας από το Κέντρο Ελέγχου, μια λύση είναι να τον ενεργοποιήσετε στην εφαρμογή Κάμερα ενεργοποιώντας τη λειτουργία φλας. Δείτε πώς:

 • Στην εφαρμογή Κάμερα, μεταβείτε στη λειτουργία βίντεο.
 • Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μενού (στη λέξη, Βίντεο) για να εμφανιστούν περισσότερες επιλογές.
 • Πατήστε το εικονίδιο Flash. Επιλέξτε Ενεργοποίηση.
 • 7. Ενεργοποιήστε το Flash στην εφαρμογή Κάμερα του iPhone σας

  Για να απαλλαγείτε από δυσλειτουργίες που εμποδίζουν τη λειτουργία του φακού του iPhone σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το φλας της κάμερας. Τα βήματα είναι τα ίδια με τη λύση για να ενεργοποιήσετε το φλας της κάμερας του iPhone σας, όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη λύση. Ωστόσο, αντί να αφήσετε το Flash που έχει οριστεί σε On, κάντε εναλλαγή μεταξύ On και Off μερικές φορές.

  8. Ζητήστε από τη Siri να ενεργοποιήσει τον φακό του iPhone σας

  Εάν ούτε το φλας της φωτογραφικής σας μηχανής φαίνεται να λειτουργεί, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τον φακό του iPhone σας: το Siri. Εκτός αν η μπαταρία της συσκευής σας είναι εντελώς χαμηλή, το Siri μπορεί να σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τον φακό του iPhone σας ακόμα κι αν το εικονίδιο είναι γκριζαρισμένο.

  Πρώτα, ρυθμίστε το Siri στο iPhone σας. Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Side στο iPhone σας ή πείτε “Hey Siri”. Όταν εμφανιστεί το εικονίδιο Siri στην οθόνη του iPhone σας, πείτε, “Ενεργοποιήστε τον φακό”. Ο φακός σας θα πρέπει να ανάψει αμέσως και η Siri θα πει επίσης ότι είναι αναμμένος τώρα.

    Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Roblox 524

  9. Ενημερώστε το iOS του iPhone σας

  Οι ενημερώσεις iOS συνήθως συνοδεύονται από διορθώσεις για σφάλματα απόδοσης και διάφορα σφάλματα. Έτσι, ίσως το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να διορθώσετε τον φακό του iPhone σας είναι να ενημερώσετε το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

  Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να δείτε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για το iPhone σας. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας φορτίζει ή έχει πάνω από 50% μπαταρία προτού προχωρήσετε στη διαδικασία ενημέρωσης.

  10. Επανεκκινήστε το iPhone σας

  Εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν λύσουν το πρόβλημα και ο φακός του iPhone σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί, το επόμενο βήμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να επανεκκινήσετε το iPhone σας.

  Η μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο iPhone που έχετε. Αλλά γενικά, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Τερματισμός > Σύρετε για απενεργοποίηση. Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί Side για να επανεκκινήσετε το iPhone σας μόλις απενεργοποιηθεί.

  11. Επαναφέρετε το iPhone σας σε ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας

  Εκτός από την ενημέρωση και την επανεκκίνηση του iPhone σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το iPhone σας σε ένα προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας από τότε που ο φακός εξακολουθούσε να λειτουργεί ως συνήθως. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο, να έχετε κατά νου ότι θα χάσετε επίσης τυχόν νέα δεδομένα που προστέθηκαν στη συσκευή σας από τότε που δημιουργήσατε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας.

  12. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στο iPhone σας

  Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, η τελευταία λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του iPhone σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone. Πατήστε Επαναφορά και επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων από το αναδυόμενο μενού. Δεν θα χάσετε δεδομένα από το iPhone σας. Το μόνο που κάνει είναι να επαναφέρει τις ρυθμίσεις του iPhone σας στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες τιμές.

  Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία επαναφοράς μπορεί να διαρκέσει πολύ, ειδικά εάν έχετε πολλά δεδομένα στο iPhone σας. Έτσι, εάν έχετε κολλήσει στο σκοτάδι και χρειάζεστε επειγόντως έναν φακό, μην βασίζεστε στην επαναφορά του iPhone σας εκεί και μετά!

  Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει κατά λάθος Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων από το μενού Επαναφορά. Κάνοντας αυτό θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα στη συσκευή σας.

  Αποτελεσματικές λύσεις όταν ο φακός του iPhone σας δεν λειτουργεί

  Εάν έχετε κολλήσει να αναρωτιέστε γιατί ο φακός δεν θα λειτουργεί στο iPhone σας, ελπίζουμε αυτή η λίστα επιδιορθώσεων να σας βοήθησε να επιλύσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

  Ωστόσο, εάν το πρόβλημα παραμένει, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο σέρβις της Apple. Στη συνέχεια, ένας τεχνικός θα εξετάσει τη συσκευή σας και θα καθορίσει τις πιθανές επισκευές υλικού που απαιτούνται.