12 Συνθετικά Εργαλεία Παρακολούθησης για την Επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο

Ας το παραδεχτούμε. Υπάρχουν όλα τα είδη εργαλείων παρακολούθησης, και ωστόσο οι χρόνοι διακοπής λειτουργίας και τα σφάλματα αποτελούν σημαντική πηγή επιχειρηματικών ανησυχιών.

Μπορεί το Synthetic Monitoring να είναι η απάντηση;

Η παρακολούθηση είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο και απαραίτητο μέρος κάθε σύγχρονης ψηφιακής επιχείρησης.

Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην τυχαία ανακάλυψη σφαλμάτων ή να περιμένετε μέχρι να καλέσει ένας απογοητευμένος πελάτης, απλώς και μόνο επειδή το κόστος για την επιχείρηση είναι πολύ υψηλό.

Μακάρι να μπορούσα να δημοσιοποιήσω τις λεπτομέρειες (αλλά οι συμβατικές υποχρεώσεις με δεσμεύουν), αλλά έχω δει από κοντά μια επιχείρηση να χάνει τη θέση της στην αγορά από το #2 έως το #20 περίπου, ακριβώς επειδή τα παράπονα των πελατών συνέχιζαν να συσσωρεύονται. Και αυτή ήταν μια επιχείρηση B2B, προσέξτε. Εάν πιστεύετε ότι μια καλή ομάδα εξυπηρέτησης πελατών (ή ομάδα «επιτυχίας» πελατών, όπως θέλετε να την αποκαλέσετε) θα μπορούσε να τους είχε σώσει, θα κάνετε λάθος — ήταν απλώς πάρα πολλά απροσδόκητα σφάλματα στο σύστημα που συνέχιζαν να εμφανίζονται τυχαία ακόμη και μετά από διορθώσεις.

Γιατί δεν αρκεί η παρακολούθηση;

Η απάντηση σε τέτοια επιχειρηματικά προβλήματα είναι — η παρακολούθηση! Ναι, όλοι το γνωρίζουν αυτό και εσείς, ως επιχείρηση, πιθανότατα έχετε ορισμένα συστήματα παρακολούθησης.

Όμως, η πρόκληση με τις εφαρμογές του πραγματικού κόσμου είναι ότι τα ping και οι χρόνοι λειτουργίας API δεν ξεπερνούν καν την επιφάνεια της εφαρμογής. Οι σύγχρονες εφαρμογές βασίζονται σε συναλλαγές, διοχετεύσεις, συνδέσεις και πολλές υπηρεσίες τρίτων, και όλα αυτά πρέπει να λειτουργούν μαζί αντί να λειτουργούν τέλεια μεμονωμένα.

Με τα παραδοσιακά συστήματα παρακολούθησης, ενώ μπορεί να έχετε τη σιγουριά ότι ο διακομιστής email σας λειτουργεί και ο διακομιστής πληρωμών σας λειτουργεί, αλλά πώς ξέρετε εάν ο διακομιστής πληρωμών μπορεί να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συναλλαγών μέσω του διακομιστή email;

Πείτε γεια 👋 στο Synthetic Monitoring.

Αν δυσκολεύεστε να φτάσετε στην άπιαστη γη της επαγγελίας, όπου αντιμετωπίζετε προβλήματα πριν το κάνουν οι πελάτες σας, το Synthetic Monitoring είναι αυτό που χρειάζεστε. Παρά το όνομα που ακούγεται εσωτερικά (και το γεγονός ότι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κωδικοποιήσετε τον εαυτό σας), το Synthetic Monitoring είναι μια μάλλον απλή ιδέα για εξήγηση.

Περιλαμβάνει την προσομοίωση χρηστών εφαρμογών με τη μορφή σεναρίων, τα οποία στη συνέχεια περνούν ορισμένες προκαθορισμένες ροές σελίδων για να επαληθεύσουν ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Λάβετε υπόψη ότι για την αίτησή σας, δεν υπάρχει πραγματική διαφορά — τα αιτήματα λειτουργούν σαν να προέρχονται από έναν πραγματικό χρήστη και περιλαμβάνουν το πάτημα κουμπιών και τη συμπλήρωση φορμών στις σελίδες ακριβώς όπως θα έκανε ένας χρήστης.

Η τακτική ρύθμιση και εκτέλεση μιας σειράς τέτοιων δοκιμών σάς επιτρέπει να απαντάτε ανά πάσα στιγμή στις ακόλουθες κρίσιμες ερωτήσεις:

  • Είναι το σύστημα σε λειτουργία;
  • Έχουν λειτουργήσει όλα τα σημαντικά υποσυστήματα;
  • Μπορούν οι πελάτες να συνδεθούν;
  • Είναι σε θέση οι πελάτες να εντοπίσουν αυτό που περίμεναν και στο σωστό μέρος;
  • Έχει σπάσει κάποια πρόσφατη αλλαγή κώδικα κάποιο μέρος της εμπειρίας του πελάτη;
  • Μπορούν οι πελάτες να φιλτράρουν αποτελέσματα, να κατεβάζουν αναφορές κ.λπ.;
  • Είναι σε θέση οι πελάτες να κάνουν πληρωμές;
  • Μπορούν οι πελάτες να επικοινωνήσουν με την ομάδα υποστήριξης μέσα από την εφαρμογή;
  Λάβετε καθοδηγούμενες οδηγίες επί της οθόνης για να συνθέσετε μια καλύτερη φωτογραφία

Η λίστα σας μπορεί να ποικίλλει, αλλά αφού ρυθμίσετε το Synthetic Monitoring, μπορείτε να έχετε 100% εμπιστοσύνη στο σύστημά σας ανά πάσα στιγμή. Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις το Synthetic Monitoring, αλλά μόλις το έχεις ρυθμίσει και λειτουργεί, θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι πώς τα κατάφερες χωρίς αυτό!

Ποια είναι μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία συνθετικής παρακολούθησης;

Λοιπόν, τώρα που είστε έτοιμοι να αναλάβετε πραγματική, πραγματική (ή «συνθετική», αν θέλετε 😛 ) χρέωση της εφαρμογής σας, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να αναπτύξετε και να αρχίσετε να επωφεληθείτε αμέσως.

Ανοδικές τάσεις

Ανοδικές τάσεις είναι μια όμορφη και πλούσια σε χαρακτηριστικά υπηρεσία Synthetic Monitoring που αξίζει να δείτε. Μερικές από τις δυνατότητες που εντυπωσιάζουν εκ των προτέρων είναι τα στιγμιότυπα αποτυχίας (δείτε πού ακριβώς έσπασαν τα πράγματα στο πρόγραμμα περιήγησης), ο περιορισμός του εύρους ζώνης (δείτε πώς συμπεριφέρεται ο ιστότοπος/η εφαρμογή σας σε κακές συνθήκες δικτύου) και πολλά άλλα.

Οι εταιρείες όπως η Microsoft και το Vimeo χρησιμοποιούν ανοδικές τάσεις, επομένως είστε σε καλή παρέα!

Επιθεώρηση

Επιθεώρηση ισχυρίζεται ότι είναι μια τελευταίας τεχνολογίας λύση παρακολούθησης και δοκιμής που τράβηξε μεγάλη προσοχή, ειδικά στην κοινότητα JavaScript με πελάτες όπως οι Vercel και Humio. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ροές συναλλαγών ιστότοπου σε ένα πραγματικό πρόγραμμα περιήγησης καθώς και να ελέγξετε τα τελικά σημεία του API σας. Ένας ενιαίος πίνακας ελέγχου σάς δείχνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ορθότητα και την απόδοση της εφαρμογής σας ανά πάσα στιγμή.

Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι πώς το Checkly συνδυάζει την πολύ εύκολη εγκατάσταση και την ευκολία χρήσης με ισχυρά εργαλεία που θα λατρέψουν οι προγραμματιστές. Το Checkly χρησιμοποιεί το πλαίσιο Chrome Puppeteer για να προσομοιώνει με ακρίβεια τις αλληλεπιδράσεις με ένα πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Για να δημιουργήσετε τις επιταγές, μπορείτε να βουτήξετε στον κωδικό ή να χρησιμοποιήσετε το Καταγραφέας κουκλοθέατρουμια επέκταση Chrome ανοιχτού κώδικα από την Checkly με σχεδόν 7000 αστέρια στο Github.

Το Checkly προσφέρει ένα ισχυρό API REST που σας επιτρέπει να ενορχηστρώνετε και να αυτοματοποιείτε τις επιταγές σας, για παράδειγμα, με το Terraform. Σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε λεπτομερείς ειδοποιήσεις σε Opsgenie, Pagerduty ή Slack. Συνολικά μια εξαιρετική λύση που βλέπω πιο ενδιαφέρουσα για τις σύγχρονες ομάδες DevOps.

Μπορείτε να το ξεκινήσετε με ένα δωρεάν πρόγραμμα που περιλαμβάνει ένα διάστημα ελέγχου 1 λεπτού από τοποθεσίες παγκόσμιων κέντρων δεδομένων.

Συνθετική παρακολούθηση της Dotcom-Monitor Η λύση παρακολουθεί API (REST, SOAP, υποδοχές), ιστοσελίδες (σε πραγματικά προγράμματα περιήγησης), εφαρμογές ιστού (συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών σε πολλά βήματα) και υποδομές Διαδικτύου (FTP, VoIP και άλλα).

Εντελώς εξωτερικά και πλήρως διαχειριζόμενα, τα συνθετικά εργαλεία παρακολούθησης της Dotcom-Monitor σάς επιτρέπουν να εστιάσετε στα δεδομένα αντί για χρονοβόρα εγκατάσταση και εγκατάσταση. Επιπλέον, η βραβευμένη ομάδα υποστήριξής τους είναι εδώ για να βοηθήσει στη ρύθμιση και τη διαχείριση πολύπλοκων εργασιών παρακολούθησης σε επίπεδο επιχείρησης 24/7/365.

  8 ιστότοποι Crypto News για να παρακολουθείτε τις τελευταίες ενημερώσεις

Sematext

Sematext Synthetics είναι ένα συνθετικό εργαλείο παρακολούθησης που είναι γεμάτο με εξαιρετικές και εύχρηστες δυνατότητες. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη διαθεσιμότητα του ιστότοπού σας και των εφαρμογών σας από πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Το Sematext αναφέρει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά σφαλμάτων, την ταχύτητα και τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας και άλλες κρίσιμες για τις επιχειρήσεις μετρήσεις. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε συγκριτική αξιολόγηση έναντι των ανταγωνιστών και να προσδιορίσετε τομείς που πρέπει να βελτιστοποιήσετε για να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπου.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το Sematext δωρεάν και να δοκιμάσετε όλες τις δυνατότητες του προτού δεσμευτείτε για οποιοδήποτε σχέδιο. Μόλις είστε έτοιμοι, μπορείτε να επιλέξετε από τρία σχέδια. Ένα πολύ ευέλικτο πρόγραμμα Pay-as-you-go που σας δίνει πολύ λεπτομερή έλεγχο των οθονών σας. Ένα πρόγραμμα 29 $/μήνα σάς προσφέρει 40 HTTP και 5 οθόνες προγράμματος περιήγησης με διατήρηση δεδομένων για 30 ημέρες. Το πρόγραμμα Pro θα σας προσφέρει 100 HTTP και 15 οθόνες προγράμματος περιήγησης για 99 $.

Uptime.com

Χρόνος λειτουργίας είναι ένα εταιρικό λογισμικό παρακολούθησης ιστού που περιλαμβάνει συνθετική παρακολούθηση.

Ο αποκλειστικός ενσωματωμένος επεξεργαστής τους, εξοπλισμένος με προτάσεις πεδίου, δημιουργεί μια προσέγγιση χωρίς κώδικα στους ελέγχους συναλλαγών. Το πρόγραμμα επεξεργασίας περιλαμβάνει μια λειτουργία Αυτόματης Συμπλήρωσης που προσδιορίζει συγκεκριμένα στοιχεία χωρίς να χρειάζεται να τα κυνηγήσετε.

Οι Έλεγχοι Συναλλαγών του Uptime είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος για να λαμβάνετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το τι δεν λειτουργεί στον ιστότοπό σας και γιατί. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε.

AlertBot

AlertBot είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για συνθετική παρακολούθηση. Το AlertBot υπερηφανεύεται που προσφέρει προηγμένες λειτουργίες που είναι εύχρηστες, παρέχοντας χρήσιμες αναφορές υγείας απευθείας στα εισερχόμενά σας και σας ειδοποιεί τη στιγμή που ο ιστότοπός σας αντιμετωπίζει προβλήματα.

Εκεί που πραγματικά ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα είναι η προληπτική διαχείριση των συνθετικών οθονών πολλαπλών βημάτων (την οποία αποκαλούν “Proactive ScriptAssist”). Οι ιστότοποι αλλάζουν συχνά και αυτή η δυνατότητα διασφαλίζει ότι τα συνθετικά σενάρια σας λειτουργούν πάντα. Παρέχουν επίσης μια εύκολη στη χρήση συσκευή εγγραφής Ιστού για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα σενάρια σας.

Pingdom

Όσον αφορά τη μέση επιχείρηση, οι ανάγκες της είναι μάλλον απλές και ξεκάθαρες. Υπάρχει συνήθως μόνο μία εφαρμογή και μερικά τελικά σημεία για παρακολούθηση και υπάρχουν μόνο λίγες κρίσιμες εμπειρίες πελατών.

Για αυτές τις περιπτώσεις χρήσης, οι περισσότερες από τις κορυφαίες προσφορές εκεί έξω είναι μια υπερβολή, γεγονός που κάνει το Pingdom το ξεκάθαρο αγαπημένο μου τόσο για γενική παρακολούθηση όσο και για Συνθετική Παρακολούθηση ομοίως.

Όπως μπορείτε να δείτε, η δημιουργία μιας δοκιμής συνθετικής παρακολούθησης είναι πολύ απλή στο Pingdom και είναι βέβαιο ότι θα απολαύσετε τη γρήγορη, εστιασμένη εμπειρία. Εάν ακόμα δεν έχετε ξεκινήσει με καμία παρακολούθηση, θα συνιστούσα να δοκιμάσετε ολόκληρη τη στοίβα που προσφέρει το Pingdom — σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι!

Apica

Apica είναι μια σταθερή συνθετική προσφορά παρακολούθησης από μια αξιόπιστη εταιρεία. Η υπηρεσία Synthetic Monitoring περιλαμβάνει παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας, παρακολούθηση ανταγωνιστών, καθολική οθόνη (προσομοίωση χρηστών από οποιαδήποτε γεωγραφία) και πολλά άλλα.

  11 καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας διακομιστών Valheim το 2022 [Updated]

Ένα βασικό πλεονέκτημα που προσφέρει η Apica είναι αυτό της εγκατάστασης επί τόπου για επιχειρήσεις που είναι ευαίσθητες στο απόρρητο ή υπόκεινται σε ρυθμιστικές απαιτήσεις.

Ιστότοπος 24×7

Όπως το Pingdom, το Site24x7 είναι περισσότερο γνωστό ως μια απλή υπηρεσία ping για την παρακολούθηση του χρόνου λειτουργίας της εφαρμογής, αλλά χάρηκα που το είδα Συνθετική Παρακολούθηση προσφορές.

Η υπηρεσία είναι συμβατή με τις δοκιμές Selenium, επομένως είναι ένα μπόνους εάν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει το Selenium για δοκιμές προγράμματος περιήγησης.

Εντυπωσιάστηκα από το σύστημα ειδοποιήσεών τους, το οποίο διαθέτει προγραμματιζόμενα webhook και συμβατότητα plug-and-play με Microsoft Teams, Slack, Stride, HipChat, Zapier κ.λπ.

AppDynamics

Τώρα που ανήκει στη Cisco, το AppDynamics είναι ένα δημοφιλές όνομα στις υπηρεσίες παρακολούθησης ιστοτόπων και API με ένα σημαντικό υποσύνολο Synthetic Monitoring που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης Υπηρεσίες.

Ενώ οι προσφορές είναι στάνταρ, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που ξεχώρισαν για μένα.

Πρώτα απ’ όλα είναι ο επανέλεγχος σφαλμάτων — μόλις αντιμετωπιστεί ένα σφάλμα, το AppDyanmics το ελέγχει ξανά για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι ψευδώς αρνητικό. μόνο τότε σας αποστέλλεται ειδοποίηση.

Δεύτερον είναι οι ιδιωτικοί συνθετικοί πράκτορες, οι οποίοι σας επιτρέπουν να αναπτύξετε προσαρμοσμένους συνθετικούς πράκτορες στην υποδομή σας για να καλύψετε περιστατικά αιχμής ή απλώς να παρακάμψετε ζητήματα καθυστέρησης. Σίγουρα αξίζει να το ελέγξετε!

Σημείο σύλληψης

Σημείο σύλληψης είναι μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη υπηρεσία Synthetic Monitoring με περισσότερες από 700 παγκόσμιες τοποθεσίες δοκιμών (περισσότερες από όλες που συνάντησα κατά την έρευνα αυτού του άρθρου).

Προσπαθεί να καλύψει ολόκληρο το φάσμα παρακολούθησης ελέγχοντας για πάνω από 20 τύπους παρακολούθησης και ανακαλύπτοντας την πραγματική αιτία της αποτυχίας.

Για παράδειγμα, η μεταφόρτωση του αρχείου απέτυχε λόγω έλλειψης απόκρισης από τον διακομιστή FTP ή από τον ISP του πελάτη ή τον ISP της επιχείρησής σας; Είτε πρόκειται για δημοφιλή πρωτόκολλα, τύπους προγράμματος περιήγησης, συνδεσιμότητα τελευταίου μιλίου κ.λπ., το Catchpoint κάνει τα πάντα για να παρέχει την πραγματική, πλήρη εικόνα.

Νέο Λείψανο

Το τελευταίο σε αυτή τη λίστα είναι Νέο Λείψανοη οποία είναι μια άλλη αξιοπρεπής υπηρεσία Synthetic Monitoring για έλεγχο.

Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε από μια ικανή υπηρεσία Synthetic Monitoring, αν και με μόνο 18 παγκόσμιες τοποθεσίες από τη στιγμή που γράφτηκε. Επομένως, εάν η παγκόσμια διαθεσιμότητα είναι η νούμερο 1 ανησυχία σας, αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Τούτου λεχθέντος, σχηματίζει έναν τακτοποιημένο συνδυασμό εάν χρησιμοποιείτε ήδη άλλα προϊόντα από τη New Relic, ειδικά Insights.

συμπέρασμα

Το αντίστοιχο του Synthetic Monitoring είναι το Real Monitoring, το οποίο περιλαμβάνει τη ζωντανή καταγραφή των σφαλμάτων και την παρακολούθηση τους σαν γεράκι. Όπως και το πρώτο, το Real Monitoring έχει την ουσιαστική του θέση — οι προσομοιώσεις δεν μπορούν ποτέ να επιτύχουν πλήρως το χάος ενός ζωντανού, φορτωμένου συστήματος.

Ειδικά όταν πρόκειται να βρείτε ιδανικά σημεία για βελτιστοποίηση, το Real Monitoring είναι το μόνο σας στοίχημα. Ωστόσο, όπως έχει ήδη επισημανθεί, το Real Monitoring παίζει catch-up με τον πελάτη. Είναι ένας αντιδραστικός τρόπος αντιμετώπισης σφαλμάτων (ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, είναι ακόμα μίλια μπροστά από την προεπιλογή που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις — αγνοώντας τα σφάλματα 😀 ).