12 Συμβουλές για Συσκευές Android

Για κάθε εταιρεία smartphone, ο στόχος είναι να προσπαθήσει να δελεάσει τους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί πελάτες. Σχεδιάζουν κάθε είδους έξυπνες στρατηγικές για να προσπαθήσουν να σας κάνουν να αντιλαμβάνεστε το τηλέφωνό σας ως ξεπερασμένο και να θέλετε να το αντικαθιστάτε όσο πιο συχνά γίνεται.

Αλλά χρειάζεται πραγματικά να αγοράζετε ένα νέο τηλέφωνο κάθε δύο με τρία χρόνια; Δεν νομίζουμε. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το τηλέφωνό σας να αισθάνεται και να λειτουργεί ξανά σαν καινούργιο.

1. Αλλάξτε την ταπετσαρία σας

Πολλές φορές, κάτι τόσο απλό όπως η αλλαγή της ταπετσαρίας σας μπορεί να κάνει το τηλέφωνό σας να είναι φρέσκο ​​και νέο. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό που ταιριάζει στις διαστάσεις του τηλεφώνου σας και στις μοναδικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να δείτε αυτές τις εφαρμογές ταπετσαρίας για Android.

Ακολουθεί μια συμβουλή: Αλλάζετε την ταπετσαρία σας μόνο μία φορά το μήνα. Κάθε νέο μήνα, επιλέξτε ένα διαφορετικό θέμα, όπως χώρο, φύση, μινιμαλιστικό, αφηρημένο ή ρετρό. Για να το κάνετε αυτό λίγο πιο διασκεδαστικό, μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε από τους αγαπημένους σας να διαλέξουν μια νέα ταπετσαρία για εσάς.

2. Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα

Εάν το τηλέφωνό σας δεν είναι ενημερωμένο, μπορεί να αρχίσει να καθυστερεί και να αισθάνεται παλιό. Πολλοί κατασκευαστές smartphone Android προσφέρουν τουλάχιστον τρία χρόνια σημαντικών ενημερώσεων Android. Επομένως, εκτός εάν το τηλέφωνό σας είναι παλαιότερο από αυτό, θα πρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση στο τηλέφωνό σας και στη συνέχεια να την εγκαταστήσετε.

Μια νέα ενημέρωση Android όχι μόνο μπορεί να κάνει το τηλέφωνό σας να αισθάνεται νέο, αλλά μπορεί επίσης να εξοντώσει σφάλματα, να εισαγάγει νέες λειτουργίες, να βελτιώσει την ασφάλεια και πολλά άλλα. Είναι μια καλή πρακτική να διατηρείτε το τηλέφωνό σας πλήρως ενημερωμένο για να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

3. Κάντε λήψη ενός νέου προγράμματος εκκίνησης

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Android που έχει μείνει αληθινό καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του είναι η δυνατότητα προσαρμογής του. Ανεξάρτητα από το τηλέφωνο Android που διαθέτετε, δεν περιορίζεστε ποτέ στην εμπειρία λογισμικού που συνοδεύει.

  Πώς να αλλάξετε την προφύλαξη οθόνης στο Android TV

Υπάρχει μια πληθώρα εφαρμογών εκκίνησης στο Google Play Store που μπορείτε να κατεβάσετε που θα δώσουν στο τηλέφωνό σας μια νέα εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε νέα πακέτα εικονιδίων για περαιτέρω εξατομίκευση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μερικοί από τους καλύτερους εκτοξευτές Android είναι Nova Launcher, Action Launcherκαι Microsoft Launcher.

4. Αντικαταστήστε την μπαταρία σας

Έχουμε καλύψει πώς λειτουργούν οι μπαταρίες smartphone σε μεγάλο βάθος, αλλά εδώ είναι η ουσία: όλες οι μπαταρίες smartphone υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου, συνήθως διαρκούν για περίπου τρία χρόνια. Μετά από τρία χρόνια, η υποβάθμισή τους αρχίζει να γίνεται ενοχλητική και συνεχώς θα μένεις από χυμό και θα πρέπει να πιάσεις το φορτιστή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά παίρνουν ένα νέο τηλέφωνο σε αυτό το σημείο, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Εάν το πρόβλημα είναι μόνο η μπαταρία και όλα τα άλλα λειτουργούν καλά, τότε η αντικατάσταση της μπαταρίας σας με μια νέα μπορεί να παρατείνει περαιτέρω τη διάρκεια ζωής του τηλεφώνου σας. Για να μην αναφέρουμε ότι θα σας εξοικονομήσει εκατοντάδες δολάρια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας για να λάβετε επίσημη αντικατάσταση.

5. Αντικαταστήστε το Screen Protector σας

Παρόμοια με το παραπάνω σημείο, τα προστατευτικά οθόνης επίσης καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου. Σε τελική ανάλυση, αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν—να προστατέψουν την οθόνη σας. Αλλά ένα προστατευτικό οθόνης με γρατσουνιές, ρωγμές και σημάδια θραύσης δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό στη χρήση και σίγουρα μπορεί να κάνει το τηλέφωνό σας να νιώθει παλιό.

Ευτυχώς, τα προστατευτικά οθόνης είναι αρκετά φθηνά και σχεδόν πάντα μπορείτε να βρείτε αυτά που να είναι συμβατά με την οθόνη του τηλεφώνου σας. Γι’ αυτό, γλιτώστε τον εαυτό σας και αποκτήστε ένα νέο προστατευτικό οθόνης. Θα κάνει την κατανάλωση πολυμέσων και την κύλιση πολύ πιο διασκεδαστική.

6. Επανατοποθετήστε το πίσω κάλυμμά σας

Πίστωση εικόνας: Vladimir Borovic/Shutterstock

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να κολλάτε σε ένα πίσω κάλυμμα για όσο διάστημα λειτουργεί, αναπόφευκτα θα λερωθεί και θα αποχρωματιστεί με την πάροδο του χρόνου. Αν έχετε μία από αυτές τις διαφανείς θήκες TPU, είναι πολύ πιθανό να κιτρινίσει.

  Διορθώστε την εφαρμογή Twitch που δεν λειτουργεί σε Android

Έτσι, η αγορά ενός νέου πίσω καλύμματος κάθε χρόνο περίπου (ή νωρίτερα) μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το τηλέφωνό σας να συνεχίσει να νιώθει σαν καινούργιο. Εάν αισθάνεστε περιπετειώδεις, μπορείτε ακόμη και να σχεδιάσετε το δικό σας πίσω κάλυμμα με όλα τα διασκεδαστικά χρώματα, λεπτομέρειες και μοτίβα.

7. Εφαρμόστε ένα προσαρμοσμένο δέρμα

Σε αντίθεση με τα πίσω καλύμματα, τα δέρματα smartphone δεν προορίζονται να προστατεύουν το τηλέφωνό σας. Κάνουν ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά τους: δώστε στο τηλέφωνό σας ένα νέο δέρμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα προσαρμοσμένο δέρμα στο σώμα του τηλεφώνου σας για να το κάνετε να φαίνεται νέο και συναρπαστικό.

Τα δέρματα smartphone δεν προσθέτουν σχεδόν καθόλου βάρος ή πάχος στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως συνήθως—αλλά τώρα με ένα άρρωστο νέο δέρμα για να το επιδείξετε. Εάν είστε κάποιος που δεν χρησιμοποιεί θήκη, ένα δέρμα θα ήταν το σωστό για να επιδείξει το στυλ σας.

Με τον καιρό, το τηλέφωνό σας γεμίζει με εικόνες, βίντεο, έγγραφα, GIF και πολλά άλλα. Και τόσα πολλά από αυτά συχνά δεν αξίζουν τον αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνουν.

Εάν ο εσωτερικός σας αποθηκευτικός χώρος είναι γεμάτος, θα επηρεάσει τη συνολική απόδοση του τηλεφώνου σας, καθώς δεν υπάρχει “χώρος αναπνοής” για το τηλέφωνό σας να επεξεργαστεί ομαλά τις λειτουργίες. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει το τηλέφωνό σας, να το κάνει να καθυστερεί και να αισθάνεται παλιό.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι μια καλή πρακτική να αποφορτίζετε το τηλέφωνό σας κάθε τρεις έως έξι μήνες. Περάστε από τα αποθηκευμένα μέσα σας και διαγράψτε όλα τα στοιχεία που δεν είναι σημαντικά για εσάς ή αυτά που δεν χρειάζεστε πλέον. Όσο περισσότερο αποθηκευτικό χώρο μπορείτε να καθαρίσετε, τόσο το καλύτερο.

9. Διαγράψτε παλιές αχρησιμοποίητες εφαρμογές

Όπως και στο τελευταίο σημείο, διαγράψτε όλες τις εφαρμογές που δεν σας είναι χρήσιμες. Αν ποτέ χρειαστείτε μία από αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε απλά να την κατεβάσετε ξανά. Οι αχρησιμοποίητες εφαρμογές κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα για εσάς καθώς τρώνε αποθηκευτικό χώρο, καταλαμβάνουν RAM εκτελώντας στο παρασκήνιο και κάνουν το τηλέφωνό σας να αισθάνεται ακατάστατο. Η διαγραφή τους θα βοηθήσει να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο για νέες εφαρμογές.

10. Ενημερώστε όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές σας

Μετά τη διαγραφή όλων των αχρησιμοποίητων εφαρμογών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο αυτόν τον επιπλέον χώρο που μόλις αποκτήσατε ενημερώνοντας όλες τις εφαρμογές που απομένουν. Για να το κάνετε αυτό, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  Μετατρέποντας το Android TV Box σας σε Kodi Streamer
 • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Play Store και πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας.
 • Επιλέξτε Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής.
 • Πατήστε Ενημέρωση όλων.
 • Η ενημέρωση των εφαρμογών σας είναι καλή για τον ίδιο λόγο με την ενημέρωση του τηλεφώνου σας. Μπορεί να μην υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε κάποιες μικρές βελτιώσεις. Όλες αυτές οι μικροσκοπικές ενημερώσεις αθροίζονται για να σας προσφέρουν μια πιο φρέσκια εμπειρία.

  11. Εμβαθύνετε στις Ρυθμίσεις

  Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους με τον τρόπο που βγήκε από το κουτί, που σημαίνει ότι βιώνουν τη συσκευή μόνο με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της. Δεν υπάρχει τίποτα κακό να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας με αυτόν τον τρόπο, φυσικά, αλλά σημαίνει επίσης ότι χάνετε όλα όσα μπορεί να κάνει η συσκευή.

  Ενδέχεται να υπάρχουν χαρακτηριστικά που είναι κρυμμένα βαθιά στις ρυθμίσεις που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν και μπορούν να ξεκλειδώσουν ένα εντελώς νέο επίπεδο παραγωγικότητας και χρηστικότητας. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι ένα από τα πολλά κρυφά χαρακτηριστικά στα τηλέφωνα Samsung είναι ότι διαθέτουν φακό SOS;

  Εάν διαθέτετε ένα απόθεμα τηλέφωνο Android, πιθανότατα δεν θα υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψετε στις ρυθμίσεις, καθώς το λειτουργικό σύστημα είναι τόσο ελαφρύ. Ωστόσο, τα τηλέφωνα με προσαρμοσμένες εμφανίσεις Android, όπως αυτά της Samsung, της Xiaomi ή της OnePlus, είναι γεμάτα με δυνατότητες. Η εκμάθηση όλων των δυνατοτήτων που δεν γνωρίζατε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το τηλέφωνό σας να αισθάνεται ξανά καινούργιο.

  12. Επισκευάστε το τηλέφωνό σας

  Πίστωση εικόνας: το φτιάχνω

  Τέλος, εάν κάτι δεν πάει καλά με το τηλέφωνό σας σε επίπεδο υλικού, όπως σπασμένη οθόνη ή κουμπιά που δεν ανταποκρίνονται, τότε απλώς η αγορά ενός νέου προστατευτικού οθόνης, του πίσω καλύμματος ή της μπαταρίας δεν θα σας βοηθήσει. Πρέπει πρώτα να μάθετε τι συμβαίνει με το τηλέφωνό σας και στη συνέχεια να το επισκευάσετε από ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

  Αν δεν έχετε καλή γνώση του πώς να το κάνετε, δεν συνιστούμε να προσπαθήσετε να επισκευάσετε τη συσκευή σας μόνοι σας, ακόμα κι αν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία. Μπορεί να καταλήξετε να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερα προβλήματα από πριν, γι’ αυτό να είστε σοφοί και να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό επισκευής κοντά.

  Μην αγοράζετε ακόμα ένα νέο τηλέφωνο

  Τα σύγχρονα smartphone είναι ήδη γεμάτα με πραγματικά ισχυρό λογισμικό και υλικό και μπορούν εύκολα να διαρκέσουν πέντε χρόνια, αν τα προσέχετε καλά. Εκτός και αν το τηλέφωνό σας έχει καταστεί άχρηστο, δεν χρειάζεται πραγματικά να αγοράσετε νέο.

  Η απλή αντικατάσταση μερικών εξαρτημάτων, η τακτική διαγραφή απορριμμάτων, ο καθαρισμός του σώματος και η απόκτηση νέων αξεσουάρ μπορεί να σας κάνουν να θέλετε να μεταφέρετε τη συσκευή σας για τουλάχιστον ένα χρόνο περισσότερο, αν όχι περισσότερο. Εξοικονομήστε χρήματα και μην αγοράσετε ακόμα νέο τηλέφωνο.