12 πλεονεκτήματα της χρήσης ενός σχεδίου φροντίδας WordPress για τον ιστότοπο της επιχείρησής σας

Το WordPress είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα CMS. Εξουσιοδοτεί πάνω από το 39% των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.

Η ξαφνική ανάπτυξη της πλατφόρμας οδήγησε πολλές εταιρείες να αναπτύξουν σχέδια φροντίδας WordPress. Αυτά τα προγράμματα σάς βοηθούν με τη συντήρηση, την ασφάλεια και τη βελτιστοποίηση ιστοτόπων.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στο τι είναι ένα πρόγραμμα φροντίδας WordPress και γιατί η χρήση τους είναι επωφελής για τον ιστότοπό σας.

Τι είναι ένα πρόγραμμα φροντίδας WordPress

Η δημιουργία ενός ιστότοπου από την αρχή φαίνεται εύκολη στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Δεν είναι μόνο τα στοιχεία της σελίδας που θέλετε να φροντίσετε. Υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία backend που εμφανίζονται στην εικόνα.

Ένα πρόγραμμα φροντίδας WordPress είναι ένα πακέτο σχεδιασμένο ειδικά για έναν ιστότοπο WordPress. Μπορεί να γνωρίζετε αυτά τα σχέδια φροντίδας με το όνομα Σχέδια συντήρησης WordPress, σχέδια υποστήριξης ή σχέδια συντήρησης wp. Είναι όλοι ίδιοι!

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός σχεδίου φροντίδας WordPress.

Ασφάλεια

Σύμφωνα με την αναφορά Hacked website της Sucuri, το 90% όλων των ιστότοπων που έκαναν αιτήματα εκκαθάρισης τροφοδοτούνταν από WordPress.

Όσον αφορά τους ιστότοπους, η ασφάλεια είναι ο μοναδικός παράγοντας στον οποίο δεν πρέπει ποτέ να συμβιβάζεστε. Μπορείτε να χάσετε τα πάντα μόλις υπάρξει παραβίαση ασφάλειας ιστότοπου. Σε ένα πρόγραμμα περιποίησης ιστού WordPress, λαμβάνετε φημισμένα πρόσθετα ασφαλείας δωρεάν.

Ποιες λειτουργίες ασφαλείας πρέπει να έχει ένα ιδανικό πρόγραμμα φροντίδας WordPress;

 • Εφαρμογή τείχους προστασίας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης
 • Πιστοποιητικό SSL (σε περίπτωση που δεν πήρατε ένα με τη φιλοξενία σας)
 • Αυτόματες ειδοποιήσεις μέσω email εάν υπάρχει παραβίαση ασφαλείας
 • Καθημερινή δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud
 • Υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων

Εξειδικευμένη υποστήριξη πελατών

Όταν ασχολείστε με ιστότοπους, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καμία από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε δεν έχει κακή υποστήριξη πελατών.

  15 Λογισμικό παρακολούθησης χρόνου για ομάδες

Το να περιμένετε για ώρες πριν φτάσετε στην τεχνική ομάδα είναι αρκετά ενοχλητικό και θα χάσετε πολύ χρόνο.

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε

 • Υποστήριξη 24/7 σε όλο τον κόσμο
 • Λάβετε εβδομαδιαίες ενημερώσεις σχετικά με την υγεία του ιστότοπού σας
 • Μια ισχυρή ομάδα τεχνικών ειδικών για τον ιστότοπό σας
 • Επιλογή ζωντανής συνομιλίας με ένα άτομο όταν χρειάζεται

24/7 Παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας

Κάθε καλό πρόγραμμα Φροντίδας συνοδεύεται από μια λειτουργία παρακολούθησης 24/7 uptime που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα με σκάφος.

Για τους άγνωστους με τον όρο ‘χρόνος λειτουργίας’ – είναι ο συνολικός χρόνος που ένα μηχάνημα (ή ένας ιστότοπος σε αυτήν την περίπτωση) έχει λειτουργήσει χωρίς διακοπές ή σφάλματα.

Όταν ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας λόγω ορισμένων διακοπών, ενδέχεται να χάσετε τις πωλήσεις σας.

Η επιλογή ενός σχεδίου φροντίδας WordPress που διαθέτει ένα εργαλείο για την άμεση ειδοποίηση και διόρθωση του λάθους είναι απαραίτητη.

Μια επαγγελματική συμβουλή: Αναζητήστε ένα πρόγραμμα που σας δίνει τουλάχιστον 99,9% χρόνο λειτουργίας.

Βελτιστοποίηση ταχύτητας

Εάν δεν θέλετε το ποσοστό εγκατάλειψης του ιστότοπού σας να εκτιναχθεί στα ύψη, βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για ταχύτητα.

Σύμφωνα με Pingdomτο ποσοστό εγκατάλειψης ενός ιστότοπου που φορτώνεται σε 3 δευτερόλεπτα είναι 11%, το οποίο είναι μικρότερο.

Αλλά αν ο ιστότοπός σας διαρκεί διπλάσιο αυτόν τον χρόνο, δηλαδή 6 δευτερόλεπτα, το ποσοστό του ποσοστού εγκατάλειψης ανέρχεται στο 46%.

Δυνατότητες βελτιστοποίησης ταχύτητας

 • Ένα πρόσθετο για τη βελτιστοποίηση των εικόνων σας
 • Δυνατότητα ελαχιστοποίησης Javascript και CSS
 • Δυνατότητα βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για κινητά
 • Ενεργοποιήστε το lazy load στον ιστότοπό σας
 • Μειώστε τον χρόνο απόκρισης του διακομιστή

Μάρκετινγκ & SEO

Έχοντας μια σταθερή τεχνική μάρκετινγκ με το SEO σε εφαρμογή, θα έχετε πολλές πωλήσεις.

Εάν βασίζεστε στο SEO για να φέρετε όλες τις πωλήσεις σας, ένα σχέδιο φροντίδας ιστότοπου WordPress με ένα αποτελεσματικό πρόσθετο SEO είναι αυτό που πρέπει να αναζητήσετε.

Όχι μόνο το SEO, αλλά το πρόγραμμα περιποίησης ιστού του WordPress θα πρέπει επίσης να διαθέτει πρόσθετο για τη φιλοξενία και τη διεξαγωγή εκστρατειών μάρκετινγκ μέσω email.

Εβδομαδιαίες ενημερώσεις

Η ενημέρωση της έκδοσης WordPress του ιστότοπού σας, των προσθηκών και άλλων ζωτικών πραγμάτων στο backend είναι μια συχνή και, μερικές φορές, ενοχλητική εργασία.

  Μπορείτε να στείλετε μήνυμα σε κάποιον που αποκλείσατε στο iPhone;

Έχοντας ένα σχέδιο φροντίδας που αυτοματοποιεί κάθε μικρή ενημέρωση θα σας εξοικονομήσει χρόνο. Επενδύστε αυτόν τον χρόνο σε άλλα σημαντικά πράγματα για να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας.

Μια επαγγελματική συμβουλή: Αναζητήστε ένα σχέδιο που ενημερώνει τα πάντα όταν έχετε τη λιγότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε φορά που ενημερώνετε οτιδήποτε στο backend, ο ιστότοπός σας υποβάλλεται σε συντήρηση.

Συνεπή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των βασικών αρχείων και δεδομένων σας μπορεί να σας βοηθήσει στο μέλλον, εάν ο ιστότοπός σας παραβιαστεί.

Τα αντίγραφα ασφαλείας σάς βοηθούν επίσης να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας εάν έχετε κάνει μόνιμες αλλαγές που δεν σας αρέσουν αργότερα.

Λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που πρέπει να έχετε στο πρόγραμμα συντήρησης του WordPress

 • Το σχέδιο φροντίδας θα πρέπει να διαθέτει ένα ασφαλές cloud, όπως το Amazon S3, για την υποστήριξη των αρχείων του ιστότοπού σας
 • Πολλαπλά αντίγραφα ασφαλείας της ιστοσελίδας σας καθημερινά
 • Επαναφορά με 1 κλικ
 • Πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία
 • Σας δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διακομιστών διαφορετικών χωρών κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων.

Διαχειριστείτε πολλούς ιστότοπους

Αν ασχολείστε με την επιχείρηση δημιουργίας ιστοτόπων, το καλύτερο για εσάς είναι να έχετε ένα σχέδιο φροντίδας με διαχείριση πολλών τοποθεσιών.

Ένα ιδανικό πακέτο θα πρέπει να διαχειρίζεται όλους τους ιστότοπους με την ίδια αποτελεσματικότητα. Η δυνατότητα είναι χρήσιμη όταν δεν έχετε χρόνο και έχετε πολλούς ιστότοπους να φροντίσετε.

Ιστοσελίδα Staging

Ένας ιστότοπος σκηνής είναι ένα αντίγραφο του ιστότοπού σας.

Γιατι το χρειαζεσαι?

Οι τοποθεσίες σταδιοποίησης χρησιμοποιούνται συχνά για τη δοκιμή νέων χαρακτηριστικών και λειτουργιών με ασφάλεια. Δεν θέλετε να καταστρέψετε τον αρχικό σας ιστότοπο εάν οι αλλαγές πάνε νότια.

Έτσι, μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε έναν ιστότοπο εγκατάστασης, να τις κάνετε ζωντανή προεπισκόπηση και, αν φαίνονται καλά, μπορείτε να τις αλλάξετε στον αρχικό ιστότοπο σε ελάχιστο χρόνο. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα WordPress σας προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα.

Εκθέσεις ελέγχου τοποθεσίας

Όταν διευθύνετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε εάν όλα λειτουργούν ομαλά.

Οι αναφορές ελέγχου ιστότοπου σε ένα σχέδιο φροντίδας WordPress θα σας ενημερώσουν σχετικά με:

 • υγεία της ιστοσελίδας
 • Σπασμένοι σύνδεσμοι
 • Ανακατευθύνσεις
 • Ευρετηρίαση κλπ.

Δεν χρειάζονται σχεδιαστές ιστοσελίδων και ειδικοί

Όταν έχετε το τέλειο πρόγραμμα περιποίησης ιστού WordPress στα χέρια σας, ποια είναι η ανάγκη για ειδικούς στο πλευρό σας;

Εάν το σχέδιο είναι υπέροχο, θα έχει ήδη μια ομάδα ειδικών στη διάθεσή σας 24/7.

  8 Υπηρεσίες σύστασης εταιρείας που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε μια επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αυτό σας εξοικονομεί χρήματα και χρόνο που επενδύετε για να βρείτε την ελίτ της ομάδας σας.

Εξοικονόμηση χρόνου

Όλα σε όλα όταν έχετε φροντίσει για κάθε μικρό πράγμα στο backend του WordPress, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο που χρειάζεται για τον εντοπισμό του προβλήματος, τη διόρθωση και την επίλυσή του. Επομένως τα χρήματά σας που επενδύονται σε ένα πρόγραμμα φροντίδας WordPress θα αξίζουν μακροπρόθεσμα.

3 καλύτερα σχέδια φροντίδας WordPress που πρέπει να δοκιμάσετε

Τώρα που ξέρετε πόσο συμφέρει ένα καλό πρόγραμμα φροντίδας WordPress, ήρθε η ώρα να προτείνετε μερικά από τα καλύτερα.

Μετά από χρόνια έρευνας, οι τρεις μάρκες που συναντήσαμε είναι μερικοί από τους καλύτερους παρόχους προγραμμάτων φροντίδας παγκοσμίως.

#1. Το πρώτο είναι το WPBuffs. Διαθέτει τα καλύτερα οικονομικά πακέτα περιποίησης ιστού.

Εάν σκέφτεστε να επενδύσετε σε πακέτα φροντίδας WordPress για πρώτη φορά, το WPBuffs μπορεί να είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε.

#2. SiteCare είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Από την ασφάλεια έως τις αναφορές ελέγχου, έχει όλα όσα θα χρειαστείτε για να εκτελέσετε έναν ιστότοπο WordPress.

Το μόνο αλίευμα είναι η τιμή του. Τα προγράμματα SiteCare είναι ακριβά. Θα συνιστούσαμε να το κάνετε αν έχετε πολλούς ιστότοπους, σταθερά έσοδα και επιχειρηματικά μοντέλα με υψηλές απολαβές.

#3. Τέλος, το Unlimited WP είναι το καλύτερο για εσάς εάν είστε αφοσιωμένος ελεύθερος επαγγελματίας ή διευθύνετε μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ. Είναι προσιτό και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτει τις ανάγκες του πελάτη σας.

Είστε έτοιμοι να επενδύσετε στο WordPress Care Plan;

Το να μην έχετε σχέδιο φροντίδας WordPress για τον ιστότοπό σας είναι σαν να προσκαλείτε χάκερ στο κατώφλι σας.

Για μια διαδικτυακή επιχείρηση, μια ιστοσελίδα είναι το γραφείο της. Εάν δεν έχετε αυστηρή ασφάλεια για το γραφείο σας, μπορεί να χάσετε ό,τι έχετε.

Καλύτερα λοιπόν να επενδύσετε αρκετά για την ασφάλεια του ιστότοπού σας ή να χάσετε όλα όσα έχετε!

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

Γιατί χρειάζεστε μια εταιρεία συντήρησης WordPress.

Θέλετε να δέχεστε πληρωμές μέσω του ιστότοπού σας; Ακολουθούν τα καλύτερα πρόσθετα για αποδοχή πληρωμής σε ιστότοπους WordPress.

Επισκεφτείτε εδώ εάν θέλετε να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας στο WordPress. και εδώ για να μάθετε για την αντιμετώπιση του ορφανού περιεχομένου στο WordPress.