12 Πλατφόρμες ελέγχου ταυτότητας χρήστη [Auth0, Firebase Alternatives]

Ο έλεγχος ταυτότητας χρήστη είναι η αναγκαιότητα κάθε διαδικτυακής επιχείρησης. Ας δούμε μερικά από τα κορυφαία εργαλεία και εναλλακτικές λύσεις Firebase.

Ο έλεγχος ταυτότητας χρήστη είναι ένας ισχυρός τρόπος παροχής νόμιμης πρόσβασης στις ψηφιακές σας ιδιότητες, όπως ο ιστότοπος ή η εφαρμογή σας. Και προφανώς προσθέτει στην ασφάλεια και μια προσαρμοσμένη εμπειρία χρήστη.

Κατά την εφαρμογή αυτού, ένας τυπικός ιδιοκτήτης επιχείρησης αντιμετωπίζει συχνά αυτό το εμπόδιο:

Γιατί έλεγχος ταυτότητας χρήστη τρίτου μέρους;

Εάν είστε μια μεγάλη εταιρεία με την απαραίτητη υποδομή για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της συμμόρφωσης των δεδομένων, τότε μάλλον δεν χρειάζεστε λύση τρίτου μέρους.

Αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο αν:

  • Αυτός δεν είναι ο τομέας εξειδίκευσής σας.
  • Είστε startup ή απλά δεν αντέχετε τα γενικά οικονομικά έξοδα.
  • Δεν μπορείτε να διασφαλίσετε τη σωστή διαχείριση και ασφάλεια δεδομένων.
  • Μια παραβίαση δεδομένων μπορεί να σπάσει τον οργανισμό σας.

Επομένως, μην κάνετε πίτσα αν δεν είστε Dominos. Οι πιθανότητες είναι να το χαλάσεις.

Αλλά επειδή τα δεδομένα χρήστη είναι πολύ πιο σοβαρά από τη σπατάλη μιας πίτσας πεπερόνι, ας δούμε μερικές πλατφόρμες ελέγχου ταυτότητας χρήστη. Και ενώ ένας μέσος επιχειρηματίας θα τρέξει αμέσως προς το Auth0 ή το Firebase, υπάρχουν και άλλοι.

STYTCH

STYTCH είναι ένθερμος υποστηρικτής του ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης. Επικεντρώνεται στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και στη μείωση των πονοκεφάλων των προγραμματιστών κάνοντας ακριβώς αυτό.

Ο έλεγχος ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης είναι πολύ παρόμοιος με τη χρήση του Slack. Επιτρέπουν συνδέσεις τρίτου μέρους ή στέλνουν έναν σύνδεσμο email για έλεγχο ταυτότητας, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης. Το STYTCH τους αποκαλεί μαγικούς συνδέσμους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα SDK τους για γρήγορη ανάπτυξη ή απευθείας API για να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας της επιλογής σας. Υπάρχουν διάφοροι διαθέσιμοι τρόποι, όπως συνδέσεις κοινωνικής δικτύωσης, κωδικοί πρόσβασης SMS/WhatsApp/Email, μαγικοί σύνδεσμοι email, εφαρμογές TOTP κ.λπ.

Το STYTCH έχει ευέλικτη τιμολόγηση που προσαρμόζεται σύμφωνα με τη βάση ενεργών χρηστών σας. Και υπάρχει δωρεάν πίστωση αξίας 100 USD ως πακέτο καλωσορίσματος.

Ory

Ory φέρνει τον πλήρη έλεγχο της εμπειρίας χρήστη με τη διαχείριση ελέγχου ταυτότητας χρήστη χωρίς κεφάλι.

Υπάρχει ένα δωρεάν επίπεδο και ένα σύννεφο εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα. Επιπλέον, το Ory σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα σχήματα ταυτότητας για τη δημιουργία εξατομικευμένων φόρουμ ελέγχου ταυτότητας/εγγραφής χρηστών.

Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία εφαρμογών μιας σελίδας χρησιμοποιώντας React, Next.js, Gatsby και AngularJS. Με το Ory, οι προγραμματιστές μπορούν να δοκιμάσουν και να επικυρώσουν το σύστημα χωρίς να χρειάζεται να κωδικοποιήσουν.

Το Ory παρουσιάζεται ως μια πλήρης πλατφόρμα ελέγχου ταυτότητας και εξουσιοδότησης με διαχείριση ταυτότητας και αδειών. Είναι ένα δίκτυο μηδενικής εμπιστοσύνης που είναι συμβατό με το OAuth2 και το OpenID Connect.

  Δείτε ποιο τραγούδι έπαιζε κατά τη διάρκεια μιας σκηνής σε ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή

Το Ory έρχεται επίσης με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) συμβατό με το FIDO 2 και μια διεπαφή φιλική προς τους προγραμματιστές στη γραμμή εντολών. Τέλος, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα δωρεάν πρόγραμμα για πάντα και να το αναβαθμίσετε αν χρειαστεί.

Supabase

Supabase αυτοαποκαλείται εναλλακτική λύση Firebase ανοιχτού κώδικα.

Παρόμοια με το STYTCH, το Supabase έχει πολλούς τρόπους να προσελκύσει τους χρήστες σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συμβατικό email και κωδικό πρόσβασης, μαγικούς συνδέσμους, συνδέσεις κοινωνικής δικτύωσης ή τηλεφώνου. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε πρωτόκολλα ελέγχου ταυτότητας τρίτου κατασκευαστή όπως το OAuth με μερικά κλικ.

Με την υποστήριξη των βιβλιοθηκών react, μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα με τα γραφικά στοιχεία ελέγχου ταυτότητας προκατασκευής της Supabase. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε το Supabase με REST και API σε πραγματικό χρόνο με υποστήριξη για το GraphQL που θα έρχεται σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Το Supabase διαθέτει επίσης μηχανισμούς διαχείρισης χρηστών και εξουσιοδότησης για την εφαρμογή κανόνων λεπτομερούς πρόσβασης.

Και τελικά, το Supabase έχει ένα δωρεάν, επί πληρωμή και συνδρομητικό πρόγραμμα πληρωμής που ταιριάζει με όλες τις πιθανές περιπτώσεις χρήσης.

Okta

Okta είναι και πάλι φορέας ασφάλειας χωρίς κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, μπορείτε να ζητήσετε τους ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης και με το Okta.

Εκτός από την προσαρμογή των απαιτήσεων κωδικού πρόσβασης, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA). Επιπλέον, μπορεί κανείς να ρυθμίσει τον έλεγχο ταυτότητας cloud της Okta και να αφήσει τους χρήστες να συνδεθούν μέσω βιομετρικών στοιχείων ή ειδοποιήσεων push.

Επιπλέον, λαμβάνετε ένα Syslog σε πραγματικό χρόνο με σύνθετες αναζητήσεις για τον εντοπισμό προβλημάτων για άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η Okta δίνει σημασία στο προοδευτικό προφίλ, που σημαίνει ελάχιστες εκ των προτέρων πληροφορίες κατά τις εγγραφές. Στόχος είναι η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των χρηστών, η ενίσχυση των εγγραφών και η σταδιακή ολοκλήρωση του προφίλ χρήστη.

Το Okta επιτρέπει εξαιρετική ασφάλεια API ενσωματώνοντας πρωτόκολλα ταυτότητας όπως το OAuth. Και θα έχετε ένα μόνο σημείο για όλες τις πολιτικές εξουσιοδότησης API για την ενοποίηση της ασφάλειας και της ανάπτυξης.

Και τέλος, επιτρέπει εύκολες ενσωματώσεις B2B με πλαίσια ασφαλείας όπως το OpenID Connect και SAML, εκτός από την υποστήριξη παλαιού τύπου για ενσωμάτωση Active Directory & LDAP με το κλειδί στο χέρι.

PingIdentity

PingIdentity έχει διαμορφωθεί ως μια έξυπνη κεντρική μονάδα ελέγχου ταυτότητας για όλες τις εφαρμογές cloud, in-house και SaaS.

Αυτό σας επιτρέπει να αναπτύξετε προσαρμοστικό έλεγχο ταυτότητας με βάση τη συμπεριφορά των χρηστών και την αξιολόγηση κινδύνου.

Επωφελείται από πολλαπλές πηγές ελέγχου ταυτότητας ταυτόχρονα για προσαρμογή για συγκεκριμένες πολιτικές ασφαλείας σύμφωνα με την εφαρμογή.

Αυτό έχει επίσης υποστήριξη για MFA και διάφορους κανόνες ελέγχου ταυτότητας. Επιπλέον, το PingIdentity επιτρέπει SSO που εκκινείται από IdP και SP. Επιπλέον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το SSO για εφαρμογές API, κινητά και SaaS.

Και μπορείτε εύκολα να το ενσωματώσετε με εφαρμογές τρίτων όπως το Office 365, το G Suite, τα εργαλεία Atlassian κ.λπ.

  Διορθώστε το σφάλμα ελέγχου ταυτότητας και ενημέρωσης υπηρεσίας Hi Rez Studios

Μπρελόκ

Μπρελόκ είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης ταυτότητας χρήστη και πρόσβασης ανοιχτού κώδικα.

Μπορείτε να ενσωματώσετε το Keycloak με τις εφαρμογές σας για να έχετε μια εμπειρία με μία είσοδο και μία έξοδο. Επιπλέον, μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει τις συνδέσεις κοινωνικής δικτύωσης χωρίς καμία τροποποίηση στον κώδικα. Επιπλέον, επιτρέπει τον έλεγχο ταυτότητας χρήστη μέσω του υπάρχοντος OpenID Connect ή SAML 2.0

Το Keycloak υποστηρίζει τη σύνδεση με υπάρχοντες διακομιστές LDAP ή ενεργούς καταλόγους και τη χρήση τους ως κεντρική βάση δεδομένων χρηστών. Η κονσόλα διαχείρισης λογαριασμού επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται το προφίλ τους, να ενημερώνουν τους κωδικούς πρόσβασης, να ορίζουν 2FA κ.λπ.

Η Κονσόλα διαχειριστή σάς δίνει τον έλεγχο όλων των δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διαμεσολάβησης ταυτότητας, της δημιουργίας εφαρμογών, του καθορισμού λεπτομερούς ελέγχου πρόσβασης κ.λπ.

Τέλος, καθώς το Keycloak είναι ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να τροποποιήσετε τον κώδικα και να διαχωρίσετε ή να αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προβλήματα, όπως κλείδωμα προμηθευτή.

Frontegg

Σε αντίθεση με το αστείο όνομα, Frontegg είναι μια φιλική προς τους προγραμματιστές λύση ελέγχου ταυτότητας χρήστη και διαχείρισης για σχεδόν κάθε οργανισμό.

Μπορείτε να αναπτύξετε το SSO του για την ενσωμάτωση εταιρικών IDP μέσω σύνδεσης SAML & OpenID. Το Frontegg είναι επίσης εξοπλισμένο με κοινωνικές συνδέσεις και έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Επιπλέον, υποστηρίζει προηγμένες λειτουργίες όπως το Google Captcha και έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης με μαγικούς συνδέσμους. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται τις δικές τους ομάδες δημιουργώντας προφίλ και δικαιώματα. Το προφίλ χρήστη διαθέτει επίσης αρχεία καταγραφής ελέγχου για τους πελάτες να ελέγχουν και να ελέγχουν τις δραστηριότητες σύνδεσής τους.

Μπορείτε επίσης να εξουσιοδοτήσετε τους χρήστες σας να ενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις webhook για τη δημιουργία και τη διαχείριση διακριτικών ελέγχου ταυτότητας API.

Το Forntegg έχει επίσης ορισμένα κορυφαία χαρακτηριστικά του κλάδου, όπως υποχρεωτικό MFA, κλείδωμα χρήστη, ιστορικό αλλαγής κωδικού πρόσβασης, αποκλεισμός IP κ.λπ. Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε το Frontegg για εξουσιοδότηση από μηχανή σε μηχανή. Και τέλος, υπάρχει μια δυνατότητα ενεργοποίησης προσαρμοσμένων τομέων για έλεγχο ταυτότητας μεταξύ τοποθεσιών.

Η Frontegg έχει ένα εντυπωσιακό, για πάντα δωρεάν σχέδιο. Ωστόσο, ορισμένες προηγμένες λειτουργίες προορίζονται για πελάτες επί πληρωμή.

Διατάκτης

Με τη μακρά λίστα χαρακτηριστικών του, Διατάκτης φαίνεται εξαιρετικός έλεγχος ταυτότητας χρήστη και εναλλακτική λύση Firebase.

Authress στοιχηματίζει πολύ στο API εξουσιοδότησης και στην ενσωμάτωση με τις υπάρχουσες λύσεις ταυτότητάς σας. Μπορείτε να ορίσετε λεπτομερή στοιχεία ελέγχου πρόσβασης και να τα ομαδοποιήσετε ανάλογα με ρόλους χρήστη.

Επιπλέον, το Authress διαθέτει επίσης έλεγχο ταυτότητας από μηχανή σε μηχανή και απεριόριστες εταιρικές ενσωματώσεις. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε SSO και οποιονδήποτε αριθμό συνδέσεων κοινωνικής δικτύωσης για τον έλεγχο ταυτότητας της εφαρμογής σας.

Σας παρέχει ολοκληρωμένα αρχεία καταγραφής χρήσης και απεριόριστους χρήστες με υποστήριξη εισαγωγής/εξαγωγής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επωνυμία σας με έναν προσαρμοσμένο τομέα.

Αν και δεν υπάρχει δωρεάν για πάντα συνδρομή, οι πρώτες σας 1000 κλήσεις API είναι δωρεάν με τυπικά και εταιρικά σχέδια.

  Πόσο είναι τα 1000 δολάρια σε Robux;

Auth0

Auth0 είναι η δημοφιλής πλατφόρμα ελέγχου ταυτότητας χρήστη και μια εναλλακτική λύση Firebase για καλούς λόγους.

Διαθέτει καθολική σύνδεση για όλες τις εφαρμογές σας για να προσθέτει ευκολία στους χρήστες. Αυτό είναι σαν να έχετε SSO ανάμεσα σε πολλές εφαρμογές. Έτσι, ο χρήστης δεν θα ενοχληθεί να συνδεθεί ξεχωριστά σε άλλες εφαρμογές. Αντίθετα, θα γίνει αυτόματη σύνδεση μέσω SSO.

Υπάρχει ένας κεντρικός πίνακας ελέγχου λειτουργιών για συνδέσεις κοινωνικής δικτύωσης, ανιχνεύσεις προβλημάτων και MFA. Κάποιος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει προσαρμοσμένους τομείς για απρόσκοπτη επωνυμία.

Επιπλέον, υπάρχουν μαγικοί σύνδεσμοι χωρίς κωδικό πρόσβασης για ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήστη. Το Auth0 έχει ευέλικτες συνδρομές για πολλές περιπτώσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένου ενός δωρεάν επιπέδου.

Firebase

Firebase είναι η γκάμα προϊόντων της Google, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας ελέγχου ταυτότητας χρήστη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας Firebase μέσω κωδικών πρόσβασης, αριθμών τηλεφώνου ή συνδέσεων κοινωνικής δικτύωσης. Έχουν προκατασκευασμένα πρότυπα και SDK για να ξεκινήσετε χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Και, υπάρχει ένα δωρεάν σχέδιο για να ξεκινήσετε με τον έλεγχο ταυτότητας εφαρμογών με γενναιόδωρα όρια, μετά από το οποίο ξεκινάει το pay-as-you-go.

Amazon Cognito

Cognito είναι η λύση ελέγχου ταυτότητας εφαρμογών cloud της Amazon για τις μάζες. Είναι μια ανάπτυξη χαμηλού κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συμβατικούς κωδικούς πρόσβασης ή συνδέσεις τρίτων όπως το Google ή το Facebook.

Έρχεται με ένα ευέλικτο περιβάλλον χρήστη που μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την περίπτωση χρήσης. Διαθέτει επίσης προηγμένες δυνατότητες ελέγχου ταυτότητας χρήστη, όπως η προσαρμοστική λειτουργία βάσει κινδύνου.

Υπάρχει ένα εξαιρετικό δωρεάν επίπεδο και, στη συνέχεια, αναβαθμίζεται σε συνδρομή pay-as-you-go μετά την κατανάλωση δωρεάν πιστώσεων.

OneLogin

OneLogin από το OneIdentity είναι μια ακόμη εναλλακτική λύση Firebase με αξιοσημείωτες προηγμένες λειτουργίες.

Το OneLogin διαθέτει προσαρμοστικά MFA, SSO και Vigilance AI, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση για προστασία από προηγμένες απειλές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα απλά API του OneLogin για μια εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη. Κάποιος μπορεί επίσης να αναπτύξει τον έλεγχο ταυτότητας έξυπνου παράγοντα για την εξουσιοδότηση χρηστών μέσω κωδικών SMS ή αυτοματοποιημένων τηλεφωνικών κλήσεων.

Τέλος, μπορείτε να ξεκινήσετε με το OneLogin με μια δωρεάν δοκιμή για να πάρετε μια γεύση από την υποστήριξη και τις υπηρεσίες τους.

συμπέρασμα

Οι πλατφόρμες επαλήθευσης ταυτότητας χρηστών τρίτου μέρους δεν είναι κάτι το απίθανο για οργανισμούς εκκίνησης και μεσαίου επιπέδου.

Η δημιουργία και η εφαρμογή των εσωτερικών λύσεών σας απλά δεν αξίζουν τις προσπάθειες και το ρίσκο. Ακόμη και για τις κορυφαίες εταιρείες, είναι καλύτερο να αναθέσετε την εργασία στους ειδικούς αντί να την χειριστείτε με λάθος τρόπο.

Ενώ επιλέγετε οποιοδήποτε σχέδιο, προσπαθήστε να απομακρυνθείτε από τυχόν κλειδαριές πωλητή. Συμπερασματικά, η επιλογή ελέγχου ταυτότητας εφαρμογών ανοιχτού κώδικα μπορεί να ανταμείψει μακροπρόθεσμα, ακόμα κι αν φαίνεται ότι δεν έχει κάποια χαρακτηριστικά.

Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, ελέγξτε πώς να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης στο ιδιωτικό αποθετήριο GitHub.